Πώς να συνδέσετε πάνελ MDF;

Οι πίνακες MDF είναι ένα δημοφιλές και ελκυστικό υλικό που είναι ιδανικό για την εσωτερική διακόσμηση σχεδόν οποιουδήποτε δωματίου. Με αυτό το πρόσωπο μπορείτε να μεταμορφώσετε την κατάσταση, καθιστώντας την πιο εμφανή και αισθητική. Σήμερα θα κατανοήσουμε λεπτομερέστερα πώς να διορθώσουμε τους πίνακες MDF.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Οι πίνακες MDF είναι ένα απαιτούμενο υλικό φινιρίσματος το οποίο κατασκευάζεται από απορρίμματα ξύλου. Πολλοί καταναλωτές τα συγχέουν λανθασμένα με μοριοσανίδες ή ινοσανίδες. Και αυτά είναι τελείως διαφορετικά υλικά, καθώς το MDF είναι πιο ανθεκτικό, αξιόπιστο και φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς στη διαδικασία κατασκευής του δεν χρησιμοποιούνται πρόσθετα χημικά μέσα.

Ένα συστατικό όπως η λιγνίνη, που υπάρχει στη σύνθεση του ξύλου, ενεργεί ως κόλλα σε MDF.Ξεχωρίζει ως αποτέλεσμα της έκθεσης σε υψηλές θερμοκρασίες.

MDF φύλλα έχουν μια χαρακτηριστική υφή που μοιάζει με τσόχαπου αποτελείται όχι από μαλλί, αλλά από ίνες ξύλου. Κατά κανόνα, τα πάνελ από MDF συνδέονται σε μια ή την άλλη βάση σε συνήθη υγρά καρφιά και σε άλλες ποιοτικές ενώσεις. Λόγω της μεγάλης επιλογής των προϊόντων συγκόλλησης, οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν ένα μείγμα που θα ταιριάζει με τα χρώματα των πάνελ.

Τα σύγχρονα MDF πάνελ διακρίνονται από το γεγονός ότι μπορούν να εγκατασταθούν ανεξάρτητα, χωρίς να προσελκύσουν ειδικούς. Ακόμη και ένας άπειρος οικοδεσπότης μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει τέτοιες εργασίες. Το κύριο πράγμα είναι να ακολουθήσετε απλές οδηγίες, καθώς και να αγοράσετε ποιοτικά εργαλεία / υλικά.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα πάνελ MDF έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.

Για αρχή, ας εξετάσουμε προσεχώς πόσο καλά είναι αυτά τα τελικά υλικά.

 • Τα πάνελ MDF είναι φιλικά προς το περιβάλλον και απολύτως ασφαλές υλικό φινιρίσματος. Δεν υπάρχουν επιβλαβή χημικά και τοξικά συγκολλητικά συστατικά. Λόγω αυτής της ποιότητας, τέτοια υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια σε κάθε δωμάτιο.
 • Ποιότητα πάνελ MDF είναι αρκετά εύκολο να συνδεθεί με τους τοίχους, επειδή κρατούν τέλεια το αρχικό σχήμα. Είναι πολύ σκληρά, γεγονός που έχει θετική επίδραση στα χαρακτηριστικά αντοχής τους.
 • Ένα τέτοιο φινίρισμα είναι ανθεκτικό και ανθεκτικό στη φθορά. Οι πίνακες MDF δεν είναι εύκολο να υποστούν ζημιά ή να σπάσουν.
 • Οι πίνακες MDF είναι υλικά στα οποία δεν ξεκινά το καλούπι και ο μύκητας.
 • Τέτοια υλικά φινιρίσματος δεν φοβούνται την υγρασία και την υγρασία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στην επιφάνεια των πινάκων υπάρχει ένα ειδικό ελασματοποιημένο φιλμ ή πλαστικό.
 • Τέτοιες επενδύσεις τοίχων είναι πρακτικές. Τα πάνελ από MDF δεν συσσωρεύουν σκόνη και ακαθαρσίες. Εάν εμφανιστούν βρώμικα στίγματα στην επιφάνεια του φινιρίσματος, μπορούν να σκουπιστούν με ένα υγρό πανί.
 • Αυτά τα υλικά φινιρίσματος μπορούν να κοπούν ομαλά και να κοπούν εάν είναι απαραίτητο. Επιπλέον, τα πρωτότυπα καμπυλόμορφα σχήματα μπορούν να σχηματιστούν από πάνελ MDF.
 • Με τη βοήθεια τέτοιων πάνελ μπορείτε να κάνετε το δωμάτιο θερμότερο, καθώς έχουν αρκετά καλές θερμομονωτικές ιδιότητες.
 • Θα πρέπει να σημειωθεί η όμορφη εμφάνιση τέτοιων φινιρίσματος. Με τη βοήθεια πάνελ MDF, μπορείτε να κάνετε το εσωτερικό πιο πλούσιο και πιο στερεό.
 • Αυτό το φινίρισμα μπορεί να τοποθετηθεί σε ιδιωτική χώρα και ξύλινα σπίτια, καθώς και σε διαμερίσματα πόλης.
 • Τα διακοσμητικά τοίχου τέτοιων πάνελ είναι σχετικά φθηνά, ειδικά σε σύγκριση με το καπλαμά φυσικού ξύλου.

Φυσικά, τα πάνελ MDF δεν είναι ιδανικά υλικά φινιρίσματος. Έχουν τις αδυναμίες τους.

 • Εάν οι καμβάδες έχουν κακώς επεξεργασμένες άκρες, μπορούν να απορροφήσουν την υγρασία και την υγρασία και στη συνέχεια να πρηστούν και να παραμορφωθούν. Η διόρθωση τέτοιων ελαττωμάτων είναι απίθανη. Γι 'αυτό στη διακόσμηση του μπάνιου και της κουζίνας δεν συνιστώνται τέτοιες επικαλύψεις.
 • Οι πίνακες MDF είναι αρκετά ανθεκτικοί, αλλά εξακολουθούν να είναι κατεστραμμένοι. Για παράδειγμα, με μια ισχυρή γροθιά, ένα τέτοιο υλικό μπορεί να σπάσει, επειδή δεν έχει επαρκή ελαστικότητα.
 • Αν μπορεί να συγκεντρωθεί συμπύκνωμα στην οροφή, τότε είναι αδύνατο να εγκατασταθούν πάνελ MDF πάνω τους, καθώς δεν έχουν υψηλή αντίσταση στην υγρασία.
 • Τα πάνελ MDF είναι εύφλεκτα υλικά. Στοιχεία καλωδίωσης και διάφορα καλώδια συνιστώνται να κρύβονται σε ξεχωριστά πλαίσια. Μπορεί να εφαρμοστεί ένα επιπλέον μονωτικό στρώμα από ορυκτοβάμβακα.
 • Το εύρος τέτοιων υλικών φινιρίσματος δύσκολα μπορεί να ονομαστεί πλούσιο. Η επιλογή των αποχρώσεων και των υφασμάτων των πάνελ MDF είναι πολύ μέτρια.

Τύποι πάνελ

Υπάρχουν διάφοροι τύποι πάνελ MDF. Κάθε ένα από αυτά έχει τα δικά του χαρακτηριστικά.

Στερεά πατημένο

Αυτά τα πάνελ είναι τα πιο συνηθισμένα. Πρόκειται για καμβά που έχει μια τέλεια λεία επιφάνεια και στις δύο πλευρές. Τέτοια πλαίσια κατασκευάζονται με πίεση ξύλινης μάζας υπό υψηλή πίεση και σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας.

Λαμιναρισμένο

Το δεύτερο πιο δημοφιλές είναι τα ελασματοποιημένα πάνελ. Παράγονται με τον ίδιο τρόπο όπως τα συμπιεσμένα σε στερεά μορφή, αλλά στο τελικό στάδιο η εμπρόσθια πλευρά τους καλύπτεται με την λεπτότερη μεμβράνη πολυμερούς. Το αποτέλεσμα είναι μια πλήρης προστασία της βάσης από μηχανικές βλάβες και άλλους δυσμενείς παράγοντες.

Σε τέτοια πλαίσια μπορεί να υπάρχει μια ταινία διαφορετικών χρωμάτων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα ελασματοποιημένα πάνελ είναι τα πιο διαφορετικά όσον αφορά την επιλογή. Τέτοιες επικαλύψεις φαίνονται ελκυστικές και αισθητικά ευχάριστες στους τοίχους. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορα στυλ.

Ανθεκτικό στην υγρασία

Τέτοια MDF φύλλα κατασκευάζονται από πυκνά και ανθεκτικά υλικά. Στην παραγωγή τέτοιων προϊόντων χρησιμοποιούνται μόνο υψηλής ποιότητας και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, για παράδειγμα, φυσικό ξύλο. Είναι πατημένο για μεγάλο χρονικό διάστημα σε υψηλές θερμοκρασίες. Οι συμβατικοί πίνακες MDF δεν μπορούν να διαθέτουν επαρκή χαρακτηριστικά αντοχής στην υγρασία, επομένως δεν συνιστώνται να εγκαθίστανται σε δωμάτια όπως μπάνιο ή κουζίνα. Η εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα είναι μόνο τα καθορισμένα φύλλα ανθεκτικά στην υγρασία, τα οποία είναι αρκετά αποδεκτό να ισχύουν για τη διακόσμηση αυτών των περιοχών.

Φτιαγμένο

Αυτά τα πάνελ διαφέρουν επειδή έχουν μια ελκυστική υφή ξύλου. Για την επανάληψη των φυσικών πρώτων υλών στην επιφάνεια των φύλλων βύθιση ταιριάζουν λεπτό καπλαμά, που αποτελείται από φυσικό ξύλο. Το πάχος αυτού του στοιχείου, κατά κανόνα, δεν είναι μεγαλύτερο από 3 mm. Τις περισσότερες φορές, οι καπλαμάδες μιμούνται δρυς, τέφρα και άλλα πολύτιμα ξύλα. Τέτοια υλικά φινιρίσματος είναι πολύ δημοφιλή επειδή φαίνονται πλούσια και είναι αρκετά ανθεκτικά στη φθορά.

Γυαλιστερό

Παρόμοιοι τύποι πάνελ έχουν γυαλιστερή επιφάνεια.Κατασκευάζονται με πλαστικοποίηση του μπροστινού μέρους των φύλλων με μια διαφανή μεμβράνη σε βάση πολυμερούς. Τέτοια υλικά έχουν μια όμορφη γυαλιστερή λάμψη.

Βαμμένο

Τέτοιοι πίνακες MDF αναγνωρίζονται σωστά ως οι πιο συνηθισμένοι. Δημιουργούνται έτσι:

 • μια ειδική χρωστική σύνθεση μεταφέρεται στη βάση του βυθίσματος.
 • ευθυγραμμίζει όλες τις διαφορές στο πάνελ.
 • το ειδικό χρώμα σχηματίζει μια γυαλιστερή ή ματ σκιά.

Πεδίο εφαρμογής

Η επένδυση τοίχων είναι φθηνή και αισθητική. Φυσικά, αν θέλετε να δώσετε στην αίθουσα μια πιο πολυτελή εικόνα, τότε καλύτερα να στραφείτε στις ακριβές επιλογές από φυσικό ξύλο. MDF πάνελ χρησιμοποιούνται σπάνια στο σχεδιασμό του καθιστικού σε ένα ιδιωτικό σπίτι. Κατά κανόνα, χρησιμοποιούνται για την επένδυση του τοίχου προφοράς, για παράδειγμα, πίσω από έναν καναπέ ή την τηλεόραση. Τέτοια υλικά απαντώνται συχνότερα σε συνθήκες ισχυρών γραφείων. Επιπλέον, τα MDF φύλλα χρησιμοποιούνται στη διακόσμηση των χώρων γραφείων ή στους ευρύχωρους διαδρόμους.

Όσο για τα απλά διαμερίσματα της πόλης, εδώ μπορείτε να συναντήσετε πάνελ από MDF ακόμη και σε συνθήκες τουαλέτας ή μπάνιου. Φυσικά, για τέτοιους χώρους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο ανθεκτικό στην υγρασία υλικό. Διαφορετικά, τα φύλλα θα διογκωθούν και θα παραμορφωθούν, χάνοντας για πάντα την οπτική τους έκκληση.

MDF μπορεί να είναι μπλοκ μπαλκόνι ή loggia. Με τέτοια διακόσμηση, οι χώροι αυτοί μπορούν να αποκτήσουν μια πιο ζωντανή εικόνα, ειδικά εάν συμπληρώνονται με κατάλληλα φωτιστικά και ένα ζευγάρι καρέκλες / καρέκλες. Φυσικά, για τέτοιες συνθήκες είναι καλύτερο να αποκτήσετε πιο αξιόπιστα και ανθεκτικά στη φθορά υλικά. Εάν το μπαλκόνι σας είναι ανοιχτό και αδιαφανές, τότε αντί για MDF πάνελ, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια άλλη επένδυση.

Τέτοια υλικά φινιρίσματος φαίνονται καλά στις συνθήκες της αίθουσας ή της κρεβατοκάμαρας. Όπως συμβαίνει με τα ιδιωτικά σπίτια, τα πιο συχνά τα πάνελ MDF τοποθετούνται σε τοίχους με έμφαση, για παράδειγμα, πίσω από ένα κρεβάτι ή έναν καναπέ.

Συχνά, τέτοια υλικά φινιρίσματος χρησιμοποιούνται στην επένδυση του διαδρόμου. Οι σχεδιαστές προτείνουν την τοποθέτηση ελαφρύτερων πάνελ σε τέτοιες συνθήκες έτσι ώστε ο χώρος να μην φαίνεται υπερβολικά περιορισμένος και "καταπιεστικός". Μερικοί ιδιοκτήτες συνδυάζουν στο διάδρομο υλικά που μιμούνται το ξύλο και την τοιχοποιία.Σε ένα ενιαίο συνδυασμό, αυτή η λύση σχεδίασης φαίνεται πολύ όμορφη. MDF πάνελ συχνά κατεβείτε όχι μόνο τους τοίχους στο δωμάτιο, αλλά και τα ανώτατα όρια. Επιπλέον, από αυτά τα δημοφιλή υλικά μπορείτε να χτίσετε ένα όμορφο περίγραμμα μιας πόρτας ή ενός ανοίγματος παραθύρου, μια κομψή αψίδα, πλαγιές και ακόμη και να τακτοποιήσετε τις πόρτες μαζί τους, προσθέτοντας μια όμορφη επένδυση σε αυτά.

Πολλοί καταναλωτές χρησιμοποιούν πάνελ MDF για να μετατρέψουν την παλιά μπροστινή πόρτα. Τα καταστήματα πωλούν ειδικές επενδύσεις που κρύβουν τελείως το παλιό φύλλο πόρτας.

Πολύ όμορφα πάνελ MDF βλέπουν στη σοφίτα. Σε αυτά τα δωμάτια, αυτά τα υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να τελειώσουν οι τοίχοι και η οροφή.

Οι πίνακες MDF χρησιμοποιούνται επίσης σε άλλες περιοχές:

 • στην κατασκευή πινακίδων και πινακίδων.
 • παράγουν κινητά σπίτια και κινητά κτίρια.
 • Οι πίνακες MDF είναι κατάλληλοι για τη δημιουργία ράφια, ερμάρια και ράφια.
 • από αυτά τα υλικά κάνουν το σώμα των μουσικών οργάνων?
 • MDF φύλλα χρησιμοποιούνται στην κατασκευή ηχείων, ραδιοφωνικών δεκτών, κιβωτίων ταχυτήτων.

Εργαλεία

Πριν προχωρήσετε απευθείας στην τελική εργασία, είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε όλα τα απαραίτητα εργαλεία.

Για τοίχους με MDF πάνελ θα χρειαστείτε:

 • παζλ?
 • επίπεδο κατασκευής (λέιζερ ή φούσκα) και βολβός.
 • ταινία μέτρο?
 • μέταλλο χάρακα;
 • ειδική γωνιά κατασκευής.
 • μολύβι ή δείκτη.
 • ηλεκτρικό τρυπάνι?
 • κατσαβίδι?
 • απλό κατσαβίδι?
 • πένσες.
 • σφυρί

Και είναι επίσης απαραίτητο να αποθηκεύονται πάνω σε συνδετήρες (πείροι, σφιγκτήρες, βίδες).

Προπαρασκευαστικές εργασίες

Αν διαθέτετε όλα τα απαραίτητα εργαλεία, μπορείτε να προχωρήσετε στις προπαρασκευαστικές εργασίες. Οι τοίχοι στους οποίους σκοπεύετε να εγκαταστήσετε φύλλα MDF πρέπει να είναι απολύτως στεγνές.

Είναι αδύνατο να αρχίσετε να αντιμετωπίζετε, εάν:

 • υγρές ή υγρές περιοχές βρίσκονται στο πάτωμα.
 • υπάρχει παγετός στην επιφάνεια της βάσης.
 • στους τοίχους υπάρχουν ίχνη σχηματισμού μύκητα ή μούχλας.
 • το ανώτερο στρώμα της επικάλυψης υπόκειται σε καταστροφή.

Εάν δεν υπάρχουν τέτοια ελαττώματα στις οροφές των τοίχων, τότε μπορούν να προετοιμαστούν με ασφάλεια για τη μελλοντική επένδυση.

 • Αφαιρέστε από τα τείχη οποιοδήποτε παλιό φινίρισμα, γιατί σε αυτό στο μέλλον τα βακτηρίδια μπορούν να αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται. Όταν η συγκολλητική μέθοδος εγκατάστασης, θα παρεμβαίνουν στην ποιότητα προσκόλληση των υλικών, και τα πάνελ θα βρεθούν στον τοίχο αναξιόπιστα.
 • Αφαιρέστε το στρώμα ασβέστη. Πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτή η εργασία δεν είναι υποχρεωτική, ωστόσο, αν χρειαστεί να τοποθετήσετε ένα αστάρι στη βάση, το παλιό ασβέστιο θα επηρεάσει την απορρόφηση του, οπότε είναι καλύτερο να το αφαιρέσετε από τον τοίχο.
 • Το καλούπι και ο μύκητας στα ανώτατα όρια είναι κοινό πρόβλημα. Δεν είναι εύκολο να το αντιμετωπίσεις. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να αντιμετωπίζετε τις κατεστραμμένες περιοχές με ειδικές λύσεις. Ορισμένες εταιρείες εκδίδουν τέτοια κεφάλαια με τη μορφή ψεκασμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι δυνατόν να ξεφορτωθεί εντελώς τον μύκητα μόνο μετά την αφαίρεση ολόκληρου του μυκηλίου, ως εκ τούτου η μόνη διέξοδος θα ήταν να καθαρίσετε πλήρως τον παλαιό σοβά και να απορροφήσετε πλήρως την ανοιχτή περιοχή με τις κατάλληλες λύσεις.

 • Μετά από αυτό, είναι απαραίτητο να καλύψουμε όλες τις ρωγμές που υπάρχουν στο έδαφος. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να προετοιμάσετε μίγμα υψηλής ποιότητας στόκος (πιο κατάλληλο ακρυλικό ή γύψο).
 • Οι προ-ραφές πρέπει να επεκταθούν. Πρέπει να καθαρίζονται από τα υπολείμματα της πρώτης λύσης.
 • Αυτές οι περιοχές θα πρέπει να εμποτιστούν με αστάρι.
 • Όταν το χώμα είναι εντελώς στεγνό, είναι απαραίτητο να ενσωματώσετε το μίγμα στο πάτωμα, το οποίο θα καλύπτει όλα τα κενά.

Τα υποστρώματα συνιστώνται να υποβάλλονται σε επεξεργασία με αστάρια, έτσι ώστε τα υλικά να συγκολλούνται καλύτερα μεταξύ τους και να κρατούν πιο αξιόπιστα.

Συνέλευση

Η τοποθέτηση των πάνελ MDF μπορεί να γίνει με ένα πλαίσιο και με κόλλα.

Στο πλαίσιο

Εξετάστε σταδιακά τον τρόπο εγκατάστασης του πλαισίου στο πλαίσιο.

 • Πρώτα πρέπει να φτιάξετε ένα κιβώτιο τοίχων. Μπορεί να είναι μέταλλο ή ξύλινο (από ένα μπαρ με ένα συγκεκριμένο τμήμα).
 • Εάν το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ξύλο, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ξύλο με τετραγωνική διατομή και μήκος πλευράς 3 cm. Επιπλέον, τα μέρη αυτά πρέπει να έχουν επίπεδο υγρασίας μικρότερο από 15%.
 • Τα ξύλινα πλαίσια πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία με αντισηπτικό.
 • Τώρα πρέπει να γνωρίζετε το μέγεθος των τειχών με τη βοήθεια της ρουλέτας. Ταυτόχρονα, το μήκος των ράβδων πρέπει να είναι ελαφρώς μικρότερο από τα υπολογιζόμενα μεγέθη.
 • Εάν τα πλαίσια είναι οριζόντια, το κιβώτιο πρέπει να είναι κάθετο και αντίστροφα.
 • Μεταφέρετε όλες τις μετρήσεις σε ξύλινα στοιχεία. Στη συνέχεια, πρέπει να κόψετε τις ράβδους σύμφωνα με τις εφαρμοζόμενες μετρήσεις. Τοποθετήστε το κοπτικό εργαλείο κάθετα στο ξύλο για να αποφύγετε την εμφάνιση καμπυλωμένων άκρων.
 • Τώρα οι ράβδοι πρέπει να στερεωθούν στους τοίχους με πείρους, αν η βάση είναι τούβλο ή σκυρόδεμα.Εάν αποτελείται από ξύλο, πρέπει να χρησιμοποιηθούν βίδες με αυτοκόλλητη τομή.
 • Στη συνέχεια, πρέπει να τοποθετήσετε μόνωση μεταξύ των τμημάτων της πλάκας.
 • Για να στερεώσετε το πανί τελειώματος, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα Kleimer για πάνελ MDF και βίδες (3x20 mm). Πρέπει να εγκατασταθούν στις αυλακώσεις ή να χρησιμοποιήσουν ειδικά καρφιά με ένα λεπτό πώμα.
 • Στο τέλος της τελειωτικής εργασίας είναι απαραίτητη η διασύνδεση των εξωτερικών σανίδων και των εσωτερικών γωνιών.

Μεταλλικά πλαίσια δεν είναι διαφορετικά στο σχεδιασμό τους από το ξύλο. Αρχικά, εγκαταστήστε προφίλ τοίχων (κατά μήκος της περιμέτρου). Στη συνέχεια τα κύρια μέρη τοποθετούνται σε απόσταση 40-50 cm το ένα από το άλλο. Όλα τα προφίλ είναι στερεωμένα στους τοίχους με βίδες με αυτοκόλλητη τομή. Μετά από αυτό, μπορείτε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση μιας τελικής επικάλυψης.

Σε κόλλα

Η εγκατάσταση με τη μέθοδο της κόλλας μπορεί επίσης να γίνει με το χέρι. Με αυτή τη μέθοδο τοποθέτησης πάνελ MDF, η βάση πρέπει να είναι τελείως επίπεδη.

 • Οι τοίχοι μπορούν να επικαλυφθούν με ένα πέλμα βαθιάς διείσδυσης για να κάνουν το υπόστρωμα πιο αξιόπιστο και να αποκτήσει πρόσθετη πρόσφυση.
 • Στη συνέχεια, τα πάνελ από MDF πρέπει να κόβονται με ένα παζλ ή ένα τρακτέρ σε κομμάτια του επιθυμητού μεγέθους.
 • Στη συνέχεια, πρέπει να ζυμώσετε την απαιτούμενη ποσότητα κόλλας.Εφαρμόζεται στο πίσω μέρος του δέρματος. Το μείγμα συνιστάται να επιβάλλει μερίδια. Τα μέρη που καλύπτονται με κόλλα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο.
 • Η τοποθέτηση της επιφάνειας εκκίνησης πρέπει να γίνει από το κάτω μέρος της οροφής.
 • Στη συνέχεια, κάθε πάνελ θα πρέπει να πατηθεί στον τοίχο και να κρατηθεί για κάποιο χρονικό διάστημα σε αυτή την κατάσταση. Οι εργασίες θα πρέπει να συνεχιστούν έως ότου τοποθετήσετε τις πλάκες MDF στο πάτωμα.
 • Όλα τα στοιχεία πρέπει να είναι προσεκτικά τοποθετημένα έτσι ώστε να μην παραμένουν μεγάλα κενά μεταξύ τους.
 • Στο τέλος τέτοιων έργων γίνεται η στερέωση του ενδιάμεσου και οι γωνίες είναι επίσης εγκατεστημένες. Είναι στερεωμένα στην επιφάνεια με υγρά καρφιά.

Συχνά η τοποθέτηση φύλλων MDF πραγματοποιείται σε βάση γυψοσανίδας. Αυτό το φτηνό υλικό χρησιμοποιείται στην κατασκευή του πλαισίου και είναι εγκατεστημένο απευθείας στο πάτωμα για να ευθυγραμμιστεί.

Οι εργασίες για γυψοσανίδες θα πρέπει να διεξάγονται όσο το δυνατόν προσεκτικά, καθώς είναι εύθραυστες και μπορούν να καταστραφούν εύκολα. Η επισκευή σπασμένων υλικών δεν μπορεί κατά κανόνα να γίνει.

Συμβουλές και κόλπα

Η εγκατάσταση πάνελ MDF στο σπίτι χωρίς τη συμμετοχή ειδικών είναι πολύ δυνατή.Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να διαθέσετε μόνο εργαλεία και υλικά υψηλής ποιότητας, καθώς και να ακολουθήσετε τις οδηγίες.

Ίσως στο έργο θα βρείτε μερικές συμβουλές και συμβουλές από έμπειρους τελικούς.

 • Στο προπαρασκευαστικό στάδιο, αφαιρέστε το σοβά από την οροφή στο έδαφος. Αυτό θα αποκαλύψει τα κρυμμένα ελαττώματα των τοίχων, καθώς επίσης θα μειώσει το κόστος των συνδετήρων.
 • Εάν εγκαθιστάτε ένα μεταλλικό σκελετό, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό μύλο ή ένα κυκλικό πριόνι. Με ένα παζλ για μεταλλική εργασία μπορεί να καθυστερήσει δραματικά.
 • Τα κουφώματα ξύλου είναι απλούστερα. Είναι πιο εύκολο να δουλέψεις μαζί τους. Δεν χρειάζονται μεγάλο αριθμό υλικού. Επιπλέον, τέτοιες κατασκευές απορροφούν την υγρασία και στη συνέχεια το παραδίδουν στο επίπεδο των πλακών MDF. Το κύριο πράγμα είναι να αντιμετωπίσει αμέσως το πλαίσιο με ένα αντισηπτικό, και θα διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο.
 • Τακτοποιήστε τελείως τα υλικά τελειώματος. Κατά τη διάρκεια αυτής της εργασίας, μπορείτε να καταστρέψετε τυχαία την μπροστινή πλευρά, εάν "τραβήξετε" ένα επιπλέον μέρος του μέρους. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το πώς τα δόντια βρίσκονται στο παζλ.
 • Αν χρησιμοποιείτε μεταλλικό σκελετό, συνιστάται η στερέωση των σφιγκτήρων με μικρές βίδες με μικρά καπάκια. Μια τέτοια προσκόλληση δεν θα επηρεάσει την περαιτέρω εργασία.
 • Θεωρήστε ότι η διαγώνια μέθοδος τοποθέτησης των πάνελ MDF είναι πιο ακριβή.
 • Θα είναι ευκολότερο να εργαστείτε αν σχεδιάζετε ή φωτογραφίζετε το κλουβί που προκύπτει, υποδεικνύοντας όλες τις συντεταγμένες της τομής των ράβδων και των προφίλ.
 • Τέτοια εξαρτήματα όπως οι γωνίες MDF είναι ιδανικά για το κλείσιμο των γωνιών. Μέσα από αυτά τα στοιχεία θα είναι δυνατή η απόκρυψη των αυτοκινούμενων βιδών, οι οποίες στερεώνουν τα ακραία πάνελ. Συνδέστε παρόμοια εξαρτήματα με κόλλα ή υγρά νύχια.
 • Για να κόψετε τις πλαγιές, χρησιμοποιήστε τα υπόλοιπα κομμάτια MDF. Συνδέστε παρόμοια στοιχεία από και προς τα πλάγια. Έτσι, εάν οι πλαγιές είναι στενές, τότε τα κομμάτια συνδέονται απέναντι, και αν είναι ευρύ, τότε θα πρέπει να σταθεροποιηθούν όπως επιθυμεί ο ιδιοκτήτης.

Όμορφα παραδείγματα

Ολοκλήρωση δαπέδων Τα MDF-panels μπορούν να κάνουν το εσωτερικό ζωντανό και πρωτότυπο. Τέτοια υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σύνολα διαφόρων μορφών. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι μια σύγχρονη ρύθμιση με οροφή πολλαπλών επιπέδων, κρεμασμένα ντουλάπια, φωτισμό LED και μια μαλακή δερμάτινη γωνία.

Πάνελ MDF φαίνονται εξαιρετικά από την άποψη των υπνοδωματίων. Για παράδειγμα, τα υλικά μιας ουδέτερης καφέ απόχρωσης μπορούν να εκδοθούν σε τοίχο πίσω από ένα διπλό κρεβάτι.Σε μια τέτοια κατάσταση, το δάπεδο, διακοσμημένο με παρκέ ή laminate σε έγχρωμες πλάκες στο πάτωμα θα φαίνεται αρμονική. Για να μην συγχωνευθεί η συνολική εικόνα του εσωτερικού, θα πρέπει να το χτυπήσετε με πολύχρωμες τοιχογραφίες και αντικείμενα διακοσμητικά αντικείμενα, για παράδειγμα, ένα λευκό χνουδωτό χαλί.

Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε πάνελ MDF στην κουζίνα, τότε θα πρέπει να έχετε επιλογές για την προστασία από την υγρασία, δεδομένου ότι σε τέτοιες συνθήκες, οι συμβατικές επικαλύψεις μπορούν γρήγορα να καταστούν άχρηστες. Στο φόντο των τειχών, με επένδυση από ξύλινα πάνελ, σχεδόν όλα τα είδη των ακουστικών και της τεχνολογίας θα φαίνονται οργανικά. Μπορεί να είναι τόσο αντικείμενα με ξύλινες υφές όσο και εξαρτήματα υψηλής τεχνολογίας με χρώμιο και λαμπερές επιφάνειες.

Ειδικά στερεά και βιολογικά ποιοτικά πιάτα φαίνονται στο γραφείο. Μπορεί να είναι τόσο ελαφριά όσο και σκοτεινά. Τα γυάλινα ή ξύλινα τραπέζια, οι δερμάτινες καρέκλες και οι καναπέδες, καθώς και ο σύγχρονος φωτισμός και οι τοιχογραφίες με ήρεμα τοπία θα φαίνονται ευδιάκριτοι στο φόντο τους.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακά πάνελ MDF με σκούρες αποχρώσεις φαίνονται σε ντουλάπια με μεγάλα παράθυρα που αφήνουν σε πολύ φυσικό φως.

Ελέγξτε την εγκατάσταση των πάνελ MDF στον τοίχο, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς.Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο