Χαρακτηριστικά διακοσμήσεων τοίχων με πάνελ MDF

Είναι πιο συνηθισμένο να ακούμε για υλικό όπως το MDF στη βιομηχανία επίπλων. Τώρα είναι αρκετά συχνά δυνατό να συναντήσετε αυτό το υλικό στην κατασκευή, επιπλέον ως διακόσμηση. Αν το ζήτημα του φινιρίσματος παραμένει ανεπίλυτο, θα πρέπει να λάβετε υπόψη πάνελ τοίχου από MDF.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Το MDF (λεπτό κλάσμα) κατασκευάζεται από τα μικρότερα σωματίδια ξύλου που σχηματίζονται σε μια πλάκα με πίεση. Η αντοχή μιας τέτοιας ένωσης παρέχεται από την λιγνίνη, η οποία απελευθερώνεται από ίνες ξύλου ως αποτέλεσμα της θέρμανσης υψηλής θερμοκρασίας.

Τέτοια πάνελ τοίχων έχουν πολύτιμα χαρακτηριστικά που τα καθιστούν τόσο δημοφιλή.

 • Ασφάλεια Δεδομένου ότι τα σωματίδια που συνθέτουν το πλαίσιο προέρχονται από ξύλο,και οι τοξικές χημικές ουσίες δεν χρησιμοποιούνται για τις συνδέσεις τους, το υλικό αυτό δεν αποτελεί απειλή για την ανθρώπινη υγεία.
 • Πρακτικότητα. Λαμβάνοντας υπόψη όλους τους κανόνες λειτουργίας του πάνελ εξυπηρετούν μάλλον μεγάλο χρονικό διάστημα. Εκτελούν προστατευτική λειτουργία, καθώς και βελτιώνουν την ηχομόνωση.
 • Αισθητική. Διαφορετικές επιλογές διακόσμησης μπορούν να επιλεγούν σύμφωνα με το σχεδιασμό του δωματίου.
 • Ευκολία εγκατάστασης και συντήρησης. Η εγκατάσταση δεν απαιτεί μια καρδιακή αλλαγή των τοίχων και εμφανίζεται αρκετά γρήγορα.
 • Περιβαλλοντική φιλικότητα. Μη χρειάζεστε ειδικές διαδικασίες ανακύκλωσης, βιοδιασπώμενες.
 • Αποτελεσματικότητα. Είναι πιο προσιτό σε σύγκριση με τα προϊόντα από τη συστοιχία. Μην απαιτείτε κόστος καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής τους.
 • Αντιμετώπιση ελαττωμάτων κατασκευής τοίχων, συρμάτων και σωλήνων.
 • Μεταβλητότητα. Μια ευρεία γκάμα μοντέλων θα σας επιτρέψει να βρείτε μια κατάλληλη επιλογή ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, τον προορισμό σας και τον προϋπολογισμό σας.

Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείται ως βάση το πλαίσιο, η περιοχή του δωματίου μειώνεται. Το νερό, και μερικές φορές ακόμη και η υψηλότερη υγρασία του αέρα, μπορεί να διαστρωματώσει την εσωτερική δομή της πλάκας. Ένα χτύπημα σε μια τέτοια επιφάνεια μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά μέχρι την εμφάνιση ενός βαθού ή καταστροφής.Φυσικά, μια τέτοια μηχανική επίδραση στους τοίχους είναι μια σπανιότητα, αλλά για να κρεμάσει ένα ράφι ή ντουλάπι σε αυτό, θα πρέπει να αγοράσετε ειδικά φωτιστικά.

Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να ζυγίσετε όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα πριν επιλέξετε, να προβλέψετε προβληματικές καταστάσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσετε.

Τύποι πάνελ

Η κύρια διαφορά μεταξύ των πάνελ μπορεί να χρησιμεύσει ως χαρακτηριστικά της κατασκευής τους. Μπορούν να χωριστούν σε διάφορους τύπους.

Συμβατικά (ονομάζονται επίσης όλα εξωθημένα) - είναι φύλλα από ίνες ξύλουπου γίνεται με τη μέθοδο της ξηρής θερμής πίεσης. Η επιφάνεια των φύλλων δεν αντιμετωπίζεται με τίποτα, αλλά πολύ λεία λόγω του γεγονότος ότι οι ίνες είναι πολύ μικρές και σφιχτά πιεσμένες μεταξύ τους. Αλλά στο χρώμα τους είναι τελείως ομοιόμορφοι, είναι εμφανείς εγκλείσεις ινών διαφορετικών χρωμάτων, αφού χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τους όλα τα είδη υπολειμμάτων ξύλου. Και η σκιά των πλακών από διαφορετικές παρτίδες μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς. Αυτός ο τύπος πάνελ μπορεί να επεξεργαστεί ή να χρησιμοποιηθεί όπως είναι για το φινίρισμα των μη οικιστικών χώρων.

Ειδικά - διαφέρουν από τα συνηθισμένα, διότι χρησιμοποιούν υψηλότερη ποιότητα ξύλου για την παραγωγή τους και τα πιέζουν περισσότερο και με μεγαλύτερη θερμοκρασία.

Αυτά περιλαμβάνουν πολλούς τύπους πάνελ.

 • Ανθεκτική στην υγρασία - οι ιδιότητές του είναι συγκρίσιμες με το πλαστικό, καθώς δεν επηρεάζονται καθόλου από ένα υγρό περιβάλλον.
 • Ανθεκτική στη θερμότητα (δηλαδή ανθεκτική στη φωτιά). Σε αντίθεση με άλλα πυρίμαχα υλικά, αντί για φαινόλες και ρητίνες, περιλαμβάνουν παραφίνη και λιγνίνη, που δεν είναι τοξικά. Αυτά περιλαμβάνουν προϊόντα με σήμανση KM1 και KM2.
 • Ευέλικτη - έχουν μεγαλύτερη πλαστικότητα ώστε να δημιουργούν καμπύλες και τοξωτές δομές. Μπορεί να είναι μονοστρωματικές και δύο στρώσεις.
 • Αυξημένη πυκνότητα (τύπου kronshpan) - αντοχή σε βαριά φορτία.

Οποιοδήποτε πάνελ MDF για επένδυση τοίχων μπορεί να έχει επίστρωση που δεν του δίνει μόνο μια ορισμένη αισθητική εμφάνιση, αλλά επίσης, σε ποικίλους βαθμούς, χρησιμεύει ως προστασία από περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Διαφορετικά υλικά μπορούν να χρησιμεύσουν ως διακοσμητικό επίχρισμα.

 • Φιλμ ή πλαστικό (μελαμίνη, PVC). Στην πραγματικότητα, το πλαστικό είναι ένα φιλμ με μεγαλύτερο πάχος. Ένα υλικό ελασματοποιημένο με αυτό τον τρόπο μπορεί να φανεί σχεδόν οτιδήποτε: μιμείται οποιοδήποτε φυσικό υλικό (πέτρα, ξύλο), είναι γυαλιστερό ή ματ, λεία ή υφή, απλό, έγχρωμο ή με μοτίβο. Η επικαλυμμένη επίστρωση μπορεί να έχει ολογραφική ή 3D επίδραση.
 • Φόδρα - ένα λεπτό στρώμα ξύλου, ειδικά επεξεργασμένο - προϊόν υψηλής ποιότητας από καπλαμά που βασίζεται σε μοριοσανίδες πρακτικά δεν διαφέρει από το πάνελ της συστοιχίας. Ωστόσο, αυτή η επίστρωση παρέχει την ελάχιστη προστασία από την υγρασία ή τις γρατζουνιές. Ο καπλαμάς είναι βαμμένος σχεδόν σε οποιαδήποτε σκιά ξύλου και έχει την κατάλληλη υφή.
 • Σμάλτο ή οποιοδήποτε άλλο κατάλληλο χρώμα - λιγότερο ανθεκτικό από το πλαστικό, αλλά σε περίπτωση ζημιάς μπορεί να αποκατασταθεί τοπικά ή να αντικαταστήσει πλήρως το βαμμένο στρώμα με ένα νέο. Η επίστρωση είναι μονότονη, αλλά η επιλογή των αποχρώσεων είναι τεράστια.

Πεδίο εφαρμογής

MDF κάνει έπιπλα, πόρτες, χωρίσματα. Χάρη στις διαφορετικές μεθόδους εγκατάστασης, μπορούν να στερεωθούν σε σχεδόν οποιοδήποτε υπόβαθρο - δηλαδή, ο τοίχος μπορεί να είναι σκυρόδεμα, τούβλο και τα παρόμοια. Διαφορετικά στα πάνελ ιδιοτήτων του μπορεί να καλύψει τους τοίχους, το δάπεδο και ακόμη και την οροφή.

Πυρίμαχα ακατέργαστα φύλλα που χρησιμοποιούνται για διακοσμήσεις τοίχων σε μη οικιακούς, οικιακούς και επαγγελματικούς χώρους. Είναι σημαντικό η θερμοκρασία δωματίου να διατηρείται σταθερή και στεγνή.Σε συνθήκες υψηλής υγρασίας πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό είδος προϊόντων. Ομοίως, μπορείτε να τελειώσετε το μπάνιο ή την τουαλέτα, τα ελασματοποιημένα φύλλα μπορεί να είναι μια εναλλακτική λύση.

Φυσικά, για το σχεδιασμό ενός διαμερίσματος ή ενός σπιτιού, είναι σημαντικό οι τοίχοι να συμπληρώνουν τη διακόσμηση του δωματίου. Στο σαλόνι μπορείτε να δείτε όλη την ποικιλία διακόσμησης τέτοιων πάνελ. Επένδυση από καπλαμά ή μεμβράνη κάτω από το δέντρο συμπληρώνουν τέλεια το κλασικό εσωτερικό. Θα υπάρξει με τον τρόπο ματ ουδέτερο αποχρώσεις. Για τις σύγχρονες περιοχές, μπορείτε να επιλέξετε μια πιο τολμηρή λύση. Οι φωτεινές ζωγραφισμένες επιφάνειες ή τα γυαλιστερά φιλμ με μοτίβο θα τοποθετήσουν τους τόνους στα σωστά σημεία. Οι πρακτικές επενδύσεις με ανάγλυφα διακοσμητικά στοιχεία τοποθετούνται βολικά στην κουζίνα, στο διάδρομο, στο διάδρομο και σε άλλους κοινόχρηστους χώρους όπου η σκόνη και η βρωμιά συσσωρεύονται περισσότερο. Είναι πολύ εύκολο να καθαριστούν και οι μικρές γρατζουνιές θα είναι απλά αόρατες.

Τα πάνελ από MDF μπορούν να τοποθετηθούν εύκολα στο βρεφονηπιακό σταθμό ή στην κρεβατοκάμαρα, επειδή το υλικό αυτό συμμορφώνεται πλήρως με τα πρότυπα υγιεινής και κατασκευής. Και με τη βοήθεια των καλά επιλεγμένων χρωμάτων, μπορείτε να ηρεμήσετε το παιδί ή, αντίθετα, να δημιουργήσετε μια διάθεση για ενεργά εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Σε δημόσιους χώρους: σχολεία, νοσοκομεία, σιδηροδρομικούς σταθμούς, θέατρα, καθώς και διάδρομοι για την εκκένωση των ανθρώπων, εκτός από την ασφάλεια του περιβάλλοντος και την ευχάριστη εμφάνιση, η επιτροπή

Τα MDF πρέπει να έχουν τέτοιες ιδιότητες όπως χαμηλή αναφλεξιμότητα, ευφλεκτότητα και ικανότητα εξάπλωσης φλόγας και χαμηλό σχηματισμό καπνού και τοξικών προϊόντων.

Τα πυρίμαχα μοριοσανίδες μπορούν να στερεωθούν απευθείας δίπλα σε σόμπες, τζάκια, λέβητες θέρμανσης. Ωστόσο, από τα απλά στοιχεία θέρμανσης δωματίων (σωλήνες ή μπαταρίες), ακόμη και η συνήθης βλάβη δεν θα.

Πώς να κοπεί;

Κατά τη διαδικασία εγκατάστασης υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες τα δομικά υλικά πρέπει να προσαρμοστούν στο επιθυμητό μέγεθος. Και για να εγκαταστήσετε τον πρώτο πίνακα, πρέπει να αποκόψετε ένα μέρος του (χτένα). Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κοπή προϊόντων MDF δεν διαφέρει ουσιαστικά από την κοπή ξύλινων προϊόντων.

Ενδέχεται να προκύψουν ορισμένες δυσκολίες κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

 • Η άκρη κατά μήκος της γραμμής κοπής μπορεί να καταρρεύσει.
 • Η επίστρωση μεμβράνης κάτω από τη δράση των εργαλείων μπορεί να αποκολληθεί ή να σπάσει. Ειδικά εάν η ποιότητα πρόσφυσης με τον ίδιο τον πίνακα είναι κακή.
 • Η γυαλιστερή επιφάνεια είναι πολύ εύκολο να γρατσουνιές και ως εκ τούτου απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα.

Εάν φοβάστε να μην αντιμετωπίσετε και να καταστρέψετε τα προϊόντα, μπορείτε να αγοράσετε προϊόντα της επιθυμητής μορφής ή να επικοινωνήσετε με έναν εξειδικευμένο οργανισμό (για παράδειγμα, ένα εργαστήριο επίπλων) όπου μπορείτε να βοηθήσετε έναντι αμοιβής.

Για την κοπή με τα χέρια σας πρέπει να κάνετε σήμανση. Για να κάνετε τον υπολογισμό σωστό, θα χρειαστείτε: ένα χάρακα, ένα τετράγωνο, ένα μέτρο ταινιών, ένα επίπεδο ή ένα επίπεδο λέιζερ. Κόψτε τη γραμμή κοπής ώστε να μπορεί εύκολα να διαγραφεί. Ταυτόχρονα, η διακοσμημένη πλευρά δεν πρέπει να είναι στο κάτω μέρος, έτσι ώστε να μην υπάρχουν γρατζουνιές πάνω της. Το βάλαμε στον πάγκο εργασίας, στερεώσαμε καλά και προχωρήσαμε στην κοπή. Για να γίνει η τομή πιο ομοιόμορφη, μπορεί να κολληθεί με ταινία scotch ή με ένα εργαλείο δεξιά κατά μήκος της πιεσμένης ράβδου.

Η κύρια διαμάχη αφορά τα εργαλεία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε εργαλείο που χρησιμοποιείται για το σκοπό αυτό στη βιομηχανία επεξεργασίας ξύλου.

Για αυτό ταιριάζει:

 • (τόσο για το ξύλο όσο και για το μέταλλο).
 • παζλ (συμβατικές ή ηλεκτρικές);
 • κυκλικό πριόνι?
 • frezer

Ένα μεγάλο, σταθερό ποσό εργασίας για εξοικονόμηση χρόνου και προσπάθειας γίνεται καλύτερα με ηλεκτρικά εργαλεία. Η εφάπαξ εργασία μπορεί να γίνει με το χέρι. Το κύριο πράγμα που τα δόντια στα ακροφύσια ήταν μικρά.Ξεκινάμε από κάθε πλευρά, φέρνουμε το πριόνι ομαλά, χωρίς τσιμπήματα. Μικρές μάρκες και παρατυπίες στην ταινία μπορούν να καθαριστούν με γυαλόχαρτο.

Πώς να εγκαταστήσετε;

Μπορείτε να εγκαταστήσετε πάνελ τοίχου MDF με δύο βασικούς τρόπους:

 • κόλλα?
 • βάλτε σε ένα μεταλλικό ή ξύλινο πλαίσιο.

Στην πρώτη περίπτωση, απαιτείται κόλλα, κατάλληλο για εργασίες με ξύλινα προϊόντα. Μπορούν όχι μόνο να κολλήσουν, αλλά και να ευθυγραμμίσουν τις αυλακώσεις στα σημεία των βιδών βιδώματος. Η κόλλα μπορεί να είναι έγχρωμη ή διαφανής.

Στη δεύτερη περίπτωση, στον τοίχο εφαρμόζεται ξύλινο κιβώτιο ή μεταλλική κατασκευή. Το πλεονέκτημα του ξύλου είναι η ευκολία εγκατάστασης, η φιλικότητα προς το περιβάλλον και η χρήση λιγότερου υλικού και εξαρτημάτων σύνδεσης. Αλλά το ξύλο είναι πιο ακριβό από το μέταλλο, επομένως αυτή η μέθοδος είναι λιγότερο προσιτή. Η εγκατάσταση ενός μεταλλικού σκελετού έχει τις δικές του δυσκολίες - απαιτεί μια συγκεκριμένη ικανότητα και την απόκτηση ειδικών εργαλείων.

Ας δούμε λεπτομερέστερα τη διαδικασία στερέωσης τοίχων από MDF σε βάση πλαισίου.

 • Ο τοίχος εργασίας πρέπει να προετοιμαστεί. Αφαιρέστε τις πλαϊνές πλακέτες και τις θυρίδες διακοπτών και τις υποδοχές.Φροντίστε για την απόσυρση των καλωδίων για τις εξόδους, τα οποία θα βρίσκονται στα πλαίσια. Το χαραγμένο τοίχωμα πρέπει να καθαριστεί στο έδαφος.
 • Οι ξύλινες ράβδοι ή οι ράβδοι που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να προεπεξεργαστούν ώστε να είναι ανθεκτικοί σε μούχλα, μούχλα ή παράσιτα.
 • Επιπλέον, πρέπει να φροντίσετε τα πτερύγια των συνδετήρων στον τοίχο. Για το ξύλο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βίδες ή καρφιά-καρφιά.
 • Αρχίζουμε με γωνιακές κάθετες σχάρες. Τοποθετούνται σε ζεύγη για να σχηματίσουν μια γωνία. Έχοντας κάνει μια σήμανση, τρυπάζουμε οπές στον τοίχο κάτω από το υλικό (με ένα μέσο βήμα περίπου 7 cm) και τοποθετούμε τις πλαστικές υποδοχές για τις βίδες μέσα τους.
 • Συνδέουμε την σιδηροτροχιά στον τοίχο, μεταφέρουμε το σημάδι σε αυτό και τρυπάμε το, συνδέουμε το με τον τοίχο.
 • Τα οριζόντια μέρη τοποθετούνται με τον ίδιο τρόπο.
 • Τα ανοίγματα των θυρών και των παραθύρων αξίζουν ιδιαίτερης προσοχής. Το Ρέικι είναι σταθερό κατά μήκος της περιμέτρου τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν βαθμίδα ή όχι.
 • Η ευθυγράμμιση των κατακόρυφων σιδηροτροχιών και των εγκάρσιων ράβδων ελέγχεται χρησιμοποιώντας ένα επίπεδο ή ένα επίπεδο. Οι παρατυπίες στις αρθρώσεις των σιδηροτροχιών είναι απαραίτητα γειωμένες με ένα αεροπλάνο.

Το μεταλλικό πλαίσιο στήριξης τεχνολογίας έχει τα δικά του χαρακτηριστικά.

 1. Η ίδια η διαδικασία είναι παρόμοια με την εγκατάσταση ξύλου. Ωστόσο, για τις μεταλλικές κατασκευές, θα χρειαστείτε προφίλ CD και οδηγούς UD.
 2. Τα προφίλ CD εισάγονται στα κατακόρυφα ράφια (UD) και ωθούνται στην απαιτούμενη θέση.
 3. Στη συνέχεια, τρυπάζουμε οπές στον τοίχο κατ 'αναλογία με ξύλινες υστερήσεις. Για τη στερέωση στην επιφάνεια του τοίχου χρησιμοποιούνται μεγάλες βίδες. Και μεταξύ των προφίλ είναι συνδεδεμένα σύντομα. Για ένα προφίλ CD, χρειάζονται συνδέσεις (καλούνται επίσης αυτιά).

Μετά την εγκατάσταση του πλαισίου αρχίζει η τοποθέτηση πλαισίων.

 1. Πρέπει να ξεκινήσει από τη γωνία. Ο πίνακας με την χτενισμένη χτένα τοποθετείται πρώτα και ο επόμενος είναι στερεωμένος σε αυτό με τη βοήθεια μίας κλειδαριάς στην οποία συνδυάζεται η χτένα ενός τεμαχίου προς την αύλακα του άλλου.
 2. Οι πίνακες είναι στερεωμένοι με μικρά καρφιά (εάν το πλαίσιο είναι ξύλινο) ή με σφιγκτήρες (εάν είναι μέταλλο).
 3. Για να επισυνάψετε σωστά τα δύο τελευταία πλαίσια, το τελευταίο πρέπει να κάνει τη χτένα λιγότερο ευρεία. Στη συνέχεια, συνδέστε τα δύο υπό γωνία και κάντε κλικ πάνω τους, ευθυγραμμίζοντας τη σύνδεση.
 4. Τα τελευταία κενά πρέπει να μετακινούνται μεταξύ τους και να στερεώνονται με βίδες στο πλαίσιο.
 5. Τα κενά στη γωνία, καθώς και ανάμεσα στον τοίχο και το δάπεδο (οροφή) κλείνονται με τη βοήθεια γωνιών και διακοσμητικών βάσεων (μπορούν να κολληθούν).

Συμβουλές

Για να εγκαταστήσετε σωστά το πάνελ MDF, χρησιμοποιήστε τις συμβουλές των επαγγελματιών.

 • Για λόγους αξιοπιστίας, οι πλάκες κατά μήκος τους πρέπει να στερεώνονται κατά μήκος κατακόρυφων πλακών ή προφίλ.
 • Επιπλέον, κατά την εγκατάσταση των πλαισίων στο πλαίσιο, μπορείτε να μονώσετε τους τοίχους με αφρώδη ή αφρώδη φύλλα, αυξάνοντας το επίπεδο θορύβου. Μπορούν να στερεωθούν στα κελιά μεταξύ των πτερυγίων. Το μέγεθος αυτό μειώνει την ανταλλαγή θερμότητας με το εξωτερικό περιβάλλον και μειώνει το κόστος διατήρησης της θερμότητας στο δωμάτιο και τον κλιματισμό του.
 • Εάν οι σωλήνες κρύβονται πίσω από τους πίνακες. Το ύψος του προφίλ πρέπει να υπολογίζεται από το πάχος συν περιθώριο. Είναι καλύτερο να τοποθετήσετε την καλωδίωση σε ειδικούς προστατευτικούς σωλήνες, αφού τα συνηθισμένα MDF δεν προστατεύουν από την είσοδο νερού.
 • Επειδή τα ελασματοποιημένα φύλλα είναι αδιάβροχα, συχνά αναπτύσσονται μύκητες ή μούχλα πίσω τους. Αυτό επηρεάζεται επίσης από το υλικό των τοίχων. Το τούβλο περνάει την υγρασία, επομένως είναι απαραίτητο να εφαρμόσετε ένα αστάρι. Και τα κενά μεταξύ του τοίχου και του πάνελ στο μπάνιο ή την κουζίνα αντιμετωπίζονται καλύτερα με σφραγιστικό.
 • Με τη μέθοδο της κόλλησης, η επιφάνεια του τοίχου πρέπει να είναι τελείως επίπεδη. Εάν δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, ο πίνακας τοίχου, φυσικά, θα τους κρύψει, αλλά θα υπάρχουν κενά μεταξύ αυτού και του τοίχου.
 • Κατά τη διανομή πάνελ, πρέπει να λάβετε υπόψη το σχήμα.Για παράδειγμα, η κατεύθυνση των ινών ξύλου. Ίσως η εναλλαγή κάθετου και οριζόντιου σχεδίου - φαίνεται δημιουργική, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις είναι προτιμότερο να επιλέξετε προσεκτικά τις λεπτομέρειες.
 • Εάν μέρος του τοίχου είναι επενδυμένο με πάνελ, δώστε προσοχή στο ορατό τμήμα της άκρης. Δεν πρέπει να παραμείνει ανεπεξέργαστο, αφού από αυτό το σημείο μπορεί να αρχίσει η παραμόρφωση. Εάν η εργοστασιακή επίστρωση έχει σπάσει, πρέπει να το φροντίσετε μόνοι σας. Συνήθως, η άκρη είναι κατασκευασμένη από πολυμερές υλικό ταινίας. Μπορεί να είναι σε αντίθεση ή στο χρώμα του μπροστινού μέρους.

Όμορφα παραδείγματα τελειωμάτων

Δεδομένου ότι ένα υλικό όπως το MDF δημιουργήθηκε ως φθηνότερη αντικατάσταση για το ξύλο, όλα τα είδη επιστρώσεων που μιμούνται το ξύλο, όχι μόνο οπτικά αλλά και στην αφή, είναι πολύ δημοφιλή. Όλα τα είδη αποχρώσεων ξύλου - κίτρινο, μπεζ, καφέ - παστέλ μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

Εάν το διακοσμητικό τοίχο που καλύπτεται με βαμμένα διακριτικά χρώματα φαίνεται θαμπό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φωτεινότερα. Σήμερα, μπορείτε να βρείτε πάνελ από MDF σχεδόν οποιουδήποτε χρώματος.Μαλακώνετε το χρώμα, το κάνετε λιγότερο ενοχλητικό, χρησιμοποιώντας ματ φινίρισμα. Το κύριο καθήκον αυτού του εσωτερικού είναι να διατηρήσει μια καλή διάθεση, να φορτίσει με ενέργεια.

Δεν είναι απαραίτητο να καλύψετε πλήρως το τείχος. Μερικές φορές, για να αναβιώσει το εσωτερικό, αρκεί αρκετές χρωματικές πινελιές, το κύριο πράγμα είναι ότι όλες οι λεπτομέρειες συνδυάζονται μεταξύ τους.

Φυσικά, ο πιο εντυπωσιακός σχεδιασμός των τοίχων θα είναι γυαλιστερός. Μια τέτοια επιφάνεια απαιτεί περισσότερη προσοχή από την οικοδέσποινα, αλλά η γυαλάδα καθρέφτη θα προσελκύσει πάντα όλα τα μάτια στον εαυτό της. Σύμφωνα με το βαθμό θεαματικότητας, είναι δυνατόν να συγκριθούν με αυτό μόνο τα πάνελ των οποίων η επιφάνεια δημιουργεί ένα αφηρημένο ή γεωμετρικό μοτίβο. Ομοίως, μπορείτε να διακοσμήσετε σχεδόν οποιοδήποτε δωμάτιο - από το καθιστικό μέχρι το μπάνιο.

Είναι σημαντικό - μην το παρακάνετε με τέτοια στοιχεία, γιατί το κύριο πράγμα είναι ότι το σπίτι έχει μια άνετη, ζεστή ατμόσφαιρα.

Μια εναλλακτική λύση στη στιλπνότητα μπορεί να είναι μια επίστρωση με λεπτή μαργαριταρένια λάμψη. Φαίνεται κομψό και εκλεπτυσμένο.

Τα τοιχώματα δεν πρέπει να είναι αυστηρά οριζόντια ή κάθετα στο πάτωμα. Η διαγώνια διάταξη φαίνεται πολύ φρέσκια και ενδιαφέρουσα.

Αντιμετωπίζοντας από MDF μπορεί να τονίσει ευνοϊκά κάποια συγκεκριμένη ζώνη, να προσελκύσει την προσοχή σε αυτό, ειδικά αν βρίσκει τη συνέχιση του όχι μόνο στον τοίχο, αλλά και στο ανώτατο όριο. Αυτή η μέθοδος ζωνισμού αποδεικνύει και πάλι ότι μια τέτοια επικάλυψη συνδυάζεται καλά με διαφορετικούς τύπους τελειωμάτων.

Κάνοντας το κάτω μέρος του τοίχου επένδυση έχει γίνει ένα κλασικό, το οποίο είναι πολύ δημοφιλές. Η ανάγλυφη επεξεργασία των προσόψεων μπορεί να συμπληρωθεί με τα ίδια μοτίβα σε σανίδες, φιλέτα και πόρτες - μαζί θα κάνουν ένα θαυμάσιο σύνολο.

Για λεπτομέρειες σχετικά με την εγκατάσταση πάνελ MDF, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο