Πάνελ MDF για τοίχους σε εσωτερική διακόσμηση

Οι κατασκευαστές οικοδομικών υλικών αναζητούν πάντα λύσεις που διευκολύνουν και γρηγορότερα να ολοκληρώσουν τις εγκαταστάσεις. Από τα προϊόντα που εμφανίστηκαν πρόσφατα, μπορούν να ξεχωρίσουν τα πάνελ MDF, τα οποία χρησιμοποιούνται για εσωτερική διακόσμηση.

Πεδίο εφαρμογής

Τα πάνελ από MDF είναι κατασκευασμένα από ξύλο με θερμή πίεση. Η διαδικασία δεν περιλαμβάνει φαινόλες, γεγονός που καθιστά τα προϊόντα αυτά περιβαλλοντικά ασφαλή για τον άνθρωπο. Αυτό το υλικό εξαλείφει τον σχηματισμό του περιβάλλοντος για την εμφάνιση και την εξάπλωση του μύκητα και της μούχλας. Η χρήση διαφόρων πάνελ από MDF είναι δυνατή εάν υπάρχουν ταπετσαρίες, παλαιά χρώματα ή σε μη επιχρισμένη επιφάνεια στον τοίχο. Εγκατάσταση πάνελ που παράγονται σε προκατασκευασμένο πλαίσιο, το οποίο είναι συνδεδεμένο με το δάπεδο και την οροφή.Κάτω από αυτό το πλαίσιο μπορείτε να κρύψετε την καλωδίωση, να γεμίσετε τον χώρο με ήχο ή θερμομόνωση.

Από πλευράς λειτουργίας, αυτά τα πάνελ έχουν πλεονεκτήματα έναντι του ξύλου και των μοριοσανίδων. Η ισχύς του MDF είναι πολύ μεγαλύτερη σε σύγκριση με τα μοριοσανίδες. Αυτοί οι πίνακες ανέχονται αλλαγές της υγρασίας και της θερμοκρασίας καλύτερα από το φυσικό ξύλο. Συχνότερα χρησιμοποιούνται MDF σε γραφεία και καταστήματα. Αυτά τα πάνελ μπορούν να προβληθούν στα σαλόνια, στους διαδρόμους και στις κολύμβες.

Οι σχεδιαστές είναι σε θέση να αναπτύξουν οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο, οπότε το MDF χρησιμοποιείται τώρα στη διακόσμηση της κουζίνας, του καθιστικού, της αίθουσας και της κρεβατοκάμαρας.

Ταξινόμηση

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι πάνελ MDF.

  • Ένα κομμάτι. Έχουν ωραία εμφάνιση και έχουν μεγάλη ανθεκτικότητα. Ομαλή σε κάθε πλευρά.
  • Λαμιναρισμένο. Σε αντίθεση με εκείνα που είναι στερεά στη μία πλευρά, έχουν ένα ισχυρό και ανθεκτικό στη φθορά ελασματοποιημένο φιλμ που σχηματίζεται υπό υψηλή πίεση. Η ταινία συχνά μιμείται ξύλο (δρυς, κερασιά, οξιά ή καρυδιά).
  • Φτιαγμένο. Είναι κατασκευασμένα με κόλλημα στην επιφάνεια των πλακών από φυσικό ξύλο. Όλες οι ρωγμές σφραγίζονται με ειδικό στόκο. Αυτός είναι ο πιο δημοφιλής τύπος MDF μεταξύ των σχεδιαστών.

Υπάρχουν τρεις τρόποι κατασκευής τέτοιων πινάκων:

  • θερμή μέθοδος (πίεση σε υψηλές θερμοκρασίες)?
  • κρύο (συγκόλληση με τη βοήθεια ειδικών ενώσεων):
  • μεμβράνη (η πιο δύσκολη στην κατασκευή, τα μέρη συνδυάζονται για να δημιουργήσουν κενό).

Επιπλέον, αυτό το υλικό μπορεί να διαφέρει σε επιπρόσθετο αποτέλεσμα, γεγονός που τους καθιστά δημοφιλές οικοδομικό υλικό. Για παράδειγμα, μπορούν να είναι ανθεκτικά στην υγρασία.

Τέτοιες ποικιλίες είναι κατασκευασμένες από ξύλο υψηλής ποιότητας ειδικά για μπάνια. Άλλα προϊόντα επιτρέπουν τη ζωγραφική. Αυτός είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους MDF. Τα πάνελ βάφονται ως εξής: Ο τελικός πίνακας αρχικά εγχυθεί και στη συνέχεια στεγνώνει μόνο μετά την εφαρμογή του σμάλτου πολυουρεθάνης.

Αξιοσημείωτες ποικιλίες τρισδιάστατων MDF. Δεν είναι μόνο πίνακες τοίχων: συχνά χρησιμοποιούνται για να τελειώνουν τις πόρτες ή τα γραφεία. Η χρήση του καπλαμά και MDF είναι δημοφιλής, διότι σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε την ατμόσφαιρα ενός φυσικού ξύλινου τοίχου με διάφορα ξύλινα σκαλισμένα στοιχεία. Το MDF έχει αποδεκτό κόστος. Αν θέλετε να έχετε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, χωρίς να ξοδέψετε πολύ ανθρώπινο δυναμικό και χρήματα, τότε θα είναι μια εξαιρετική επιλογή για σας.

Για να μάθετε πώς μπορείτε να εγκαταστήσετε τοίχους MDF με επένδυση τοίχου, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς.Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο