Πάνελ MDF ανθεκτικές στην υγρασία: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Κατά τη λειτουργία του ντους, γίνεται σαφές ότι πρόκειται για ένα αρκετά περίπλοκο δωμάτιο. Αυτό μπορεί επίσης να σχετίζεται στενά με το γεγονός ότι η υγρασία στο ντους είναι πάντα αυξημένη, επιπλέον, υπάρχει ένα μεγάλο επίπεδο συμπυκνώματος και ένα μεγάλο εύρος θερμοκρασιακών διακυμάνσεων.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι είναι απαραίτητο να επιλέξετε υλικά φινιρίσματος με βελτιωμένα χαρακτηριστικά. Επίσης, το εν λόγω προϊόν δεν πρέπει μόνο να αντέχει τις επιπτώσεις αρνητικών παραγόντων, αλλά και να είναι εύκολο να εγκατασταθεί.

Σταματήστε την επιλογή σας σε κεραμικά πλακίδια., καθώς αντιστοιχεί σε όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Αλλά έχει επίσης ένα σημαντικό μειονέκτημα - πάρα πολύ κόστος.Αλλά χάρη στις σύγχρονες τεχνολογίες, υπάρχει μια άλλη επιλογή στην αγορά που ικανοποιεί επίσης όλες τις απαιτήσεις, αλλά ταυτόχρονα διαφέρει και σε προσιτή τιμή. Αυτό το υλικό είναι πάνελ από MDF ανθεκτικό στην υγρασία.

Αποδίδονται στα υλικά της νέας γενιάς, έτσι ώστε να μπορούν να είναι μια άξια εναλλακτική λύση για το κεραμίδι. Έχουν και τα δύο πλεονεκτήματα και, φυσικά, μειονεκτήματα.

Πριν από την απόκτηση τους, αξίζει να εξεταστούν τα θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά.

Χάρη σε αυτό, θα είναι δυνατό να βγάζουμε τα σωστά συμπεράσματα, εξασφαλίζοντας εξοικονόμηση χρημάτων, νεύρων και χρόνου.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το κύριο μειονέκτημα των υλικών υψηλής ποιότητας για το φινίρισμα των καμπίνων ντους είναι το υψηλό κόστος τους. Αλλά, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, μια διέξοδος βρέθηκε κατά τη δημιουργία πάνελ MDF. Τα πάνελ είναι πραγματικά αποτελεσματικά για μπάνια: είναι οικονομικά προσιτά, ανθεκτικά, ανθεκτικά, πρακτικά, άνετα και εύκολο στην εγκατάσταση.

Οι πρώτες ύλες για την κατασκευή πάνελ από MDF είναι πριονίδι και άλλα συστατικά από ξύλο.

Το υλικό επεξεργάζεται κυρίως με ειδικό τρόπο στο σχηματισμό μικρών ψίχουλων. Στη συνέχεια, με ξηρή πίεση υπό την επίδραση της υψηλής θερμοκρασίας και πίεσηςαποκτά το επιθυμητό σχήμα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η εγχώρια αγορά χαρακτηρίζεται από σταθερή ζήτηση για πάνελ MDF.

Έχουν πολλά σημαντικά πλεονεκτήματα:

 • την ευκολία και την απλότητα της εγκατάστασης, η οποία μπορεί να γίνει με δικά σας χέρια (η αφαίρεση των παλιών επιστρώσεων και η ευθυγράμμιση δεν απαιτούνται, η εγκατάσταση μπορεί να γίνει με τη βοήθεια διαθέσιμων εργαλείων χωρίς τη χρήση επαγγελματικού εξοπλισμού, ενώ πρακτικά δεν υπάρχει χώμα, σκόνη, απόβλητα).
 • ευελιξία (κατάλληλο για το φινίρισμα όχι μόνο των τοίχων, αλλά και της οροφής)?
 • ανθεκτικότητα (αν χρησιμοποιηθεί σωστά, τελειώνει από MDF διαρκέσει περισσότερο από 10 χρόνια)?
 • δύναμη;
 • Αντοχή στην υγρασία.
 • αντισηπτικές ιδιότητες (πίνακες επεξεργασμένες με ουσίες που προστατεύουν από το σχηματισμό μούχλας και μυκήτων).
 • απλή φροντίδα (μπορείτε να καθαρίσετε τη βρωμιά από την επιφάνεια με ένα υγρό σφουγγάρι).
 • λογική τιμή.
 • ευκολία κοπής.
 • Είναι δυνατές διάφορες επιλογές τοποθέτησης.
 • είναι εξαιρετικοί θερμομονωτές.
 • οι πρώτες ύλες από τις οποίες κατασκευάζονται τα πλαίσια είναι οικολογικά καθαρά.
 • παρουσίασε αρκετά ευρύ φάσμα.

Εκτός από όλα τα παραπάνω, το εξεταζόμενο υλικό φινιρίσματος μπορεί να συνδυαστεί με οποιοδήποτε άλλο υλικό φινιρίσματος. Για παράδειγμα, πολλοί συνδυασμοί πάνελ MDF με επίστρωση από πέτρα ή κεραμίδια - είναι μία από τις πιο ελκυστικές επιλογές εμφάνισης. Είναι επίσης δυνατό να συνδυαστούν διαφορετικά φινιρίσματα.

Και λόγω του γεγονότος ότι υπάρχουν διάφορα μεγέθη για τα πάνελ, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ντους με διαφορετικές περιοχές.

Η αντοχή των πάνελ MDF στις επιδράσεις της υψηλής υγρασίας επιτρέπει τη χρήση τους και σε μπάνια με μεγάλη επιφάνεια.

Παρά τον μεγάλο αριθμό θετικών πλευρών, οι αρνητικές πτυχές είναι επίσης χαρακτηριστικές των πάνελ MDF. Ωστόσο, δεν πρέπει να φοβάστε αυτό: αυτό ισχύει για όλα τα άλλα υλικά τελικής επεξεργασίας, μόνο καθένα από αυτά έχει τα μειονεκτήματά του. Η αποφυγή αρνητικών εκδηλώσεων θα βοηθήσει στη σωστή προσέγγιση στην εγκατάσταση και λειτουργία τέτοιων πάνελ.

Με τα μειονεκτήματα των πάνελ MDF συνήθως περιλαμβάνουν:

 • χαμηλή αντίσταση στην κρούση.
 • είναι εύκολο να καταστραφεί η επιφάνεια, όπως οι γρατζουνιές.
 • αναξιοπιστία όσον αφορά την πυρασφάλεια.

Έτσι, οι πίνακες MDF έχουν υψηλή απόδοση, παρά την ύπαρξη ορισμένων μειονεκτημάτων. Αλλά πρέπει να διατηρήσετε μια σοβαρή στάση απέναντί ​​τους, διότι με την εσφαλμένη προσέγγιση, μπορούν πραγματικά να προκαλέσουν κάποια προβλήματα. Ταυτόχρονα, η υπερβολή των μειονεκτημάτων είναι άχρηστη - η σωστή προσέγγιση θα διασφαλίσει την απελευθέρωση από αυτά, επιπλέον, μπορεί να μην εμφανίζονται καθόλου.

Επίσης, δεν πρέπει να ολοκληρώσετε το χώρο εργασίας με τέτοια πάνελ: λόγω της ευπάθειας της επιφάνειας μπορεί εύκολα να καταστραφεί.

Γενικά, όλοι οι δείκτες του υλικού των μεμονωμένων συστάσεων δεν απαιτούν.

Ποικιλίες υλικών φινιρίσματος

Η πρώτη ποικιλία που θα ήθελα να εξετάσω είναι η έκδοση πλακιδίων. Το όνομα του είδους σχετίζεται με το σχήμα τους - αυτό είναι το σχήμα του κεραμιδιού. Αλλά τέτοια πλακάκια είναι κατασκευασμένα σε διαφορετικά μεγέθη (με μήκος πλευράς από 30 έως 98 cm). Το πλεονέκτημα αυτής της επιλογής είναι η δυνατότητα δημιουργίας μιας ασυνήθιστης, πρωτότυπης και θεαματικής εμφάνισης. Έχοντας δείξει τη δημιουργικότητα, μπορείτε να συνδυάσετε διαφορετικές αποχρώσεις ή να δημιουργήσετε ένα ειδικό αποτέλεσμα συνδυάζοντας υφές - όλα αυτά θα διακοσμούν μόνο το ντους. Τα πάνελ MDF με πλακάκια είναι επίσης εύκολες στην εγκατάσταση: χρησιμοποιήστε κόλλα για να τα προσαρτήσετε στους τοίχους.

Η ακόλουθη όψη αντιπροσωπεύεται από πάνελ από MDF. Όπως υποδηλώνει το όνομα, το υλικό φινιρίσματος αποτελείται από σανίδες, οι οποίες μπορούν να έχουν διαφορετικά μήκη (έως 3,8 μέτρα), πλάτος (όχι μεγαλύτερο από 28 cm) και πάχος (από 8 έως 14 mm). Λόγω αυτής της πολυμορφίας, οι επιθυμίες και οι ανάγκες μπορούν να ικανοποιηθούν, ακόμη και με μικρές οικονομικές ευκαιρίες.

Αυτός ο τύπος πάνελ MDF πρέπει να τοποθετηθεί σε μεταλλικό ή ξύλινο κιβώτιο.

Και μπορείτε να τα διορθώσετε χρησιμοποιώντας βραχίονες ή βίδες. Το πιο δημοφιλές πάνελ με τη μορφή σιδηροτροχιών όταν θέλετε να καλύψετε τις εγκαταστάσεις μιας μικρής περιοχής.

Υπάρχει μια ποικιλία που αντιπροσωπεύεται από πίνακες φύλλων. Είναι κατασκευασμένα με τη μορφή αρκετά μεγάλων στοιχείων (1,25 * 2,5 m). Αυτός ο τύπος χρησιμοποιείται συνήθως για να δημιουργήσει ένα ενδιαφέρον εσωτερικό σε ένα δωμάτιο με μια μεγάλη περιοχή. Η ευκολία και η ταχύτητά τους στην εγκατάσταση διακρίνει - αρκεί να στερεώσετε με κόλλα. Τα καλούπια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αποκρύψουν αρθρώσεις. Η δομή των φύλλων μπορεί επίσης να είναι διαφορετική, ώστε να μπορεί εύκολα να χωρέσει στο εσωτερικό κάθε στυλ. Αλλά θα πρέπει να ειπωθεί ότι γενικά, ένα τέτοιο υλικό φινιρίσματος είναι μια μεγάλη επιλογή για να κόψετε την μπροστινή επιφάνεια.

Υπάρχει επίσης μια παραλλαγή, όπως τα ελασματοποιημένα φύλλα. Η σύνθεση της επιφάνειάς τους τα διακρίνει από άλλους τύπους: εφαρμόζεται ένα ειδικό φιλμ από PVC. Ο σχεδιασμός είναι επίσης πολύ καλός: αυτό το υλικό φινιρίσματος μπορεί να μιμηθεί την εμφάνιση ξύλου, πέτρας ή ακόμα και μετάλλου. Επιπλέον, εκτός από τα αισθητικά χαρακτηριστικά, έχει την ικανότητα να αποκρούει τη σκόνη και την υγρασία.

Μπορείτε να επιλέξετε το υλικό με την επιφάνεια, διακοσμημένο με καπλαμά και έχοντας τη δυνατότητα να αποκτήσετε αποχρώσεις δέντρων. Αυτός ο τύπος ονομάζεται καπλαμάδες.

Υπάρχει επίσης ένα τελειωτικό υλικό με τη μορφή βαμμένων πάνελ, τα οποία έχουν μια απίστευτη όμορφη λάμψη.

Λόγω των ειδικών αποτελεσματικών χρωμάτων, οι επιφάνειες είναι εφοδιασμένες με πρόσθετη προστασία.

Σταματώντας την επιλογή σε αυτό ή εκείνο το αδιάβροχο υλικό φινιρίσματος, είναι επίσης απαραίτητο να μην ξεχάσετε να φτάσετε σε αυτό τα απαραίτητα αξεσουάρ - καλούπια. Χρησιμοποιούνται για διακόσμηση και διακόσμηση γωνιών και αρμών. Υπάρχουν διάφοροι τύποι καλούπια: οροφή, τέλος, εκκίνηση, σύνδεση και άλλοι. Η επιλογή μιας συγκεκριμένης ποικιλίας καθορίζεται από τη διάταξη του δωματίου και την επιλεγμένη μέθοδο φινιρίσματος.

Κανόνες εγκατάστασης

Η τοποθέτηση των πάνελ MDF είναι αρκετά απλή: δεν απαιτούνται ειδικές δεξιότητες ή ικανότητες, είναι εύκολο να κάνετε τα πάντα μόνοι σας. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές αποχρώσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την τοποθέτηση των πάνελ στους τοίχους. Έτσι, η εγκατάσταση ορισμένων ποικιλιών πραγματοποιείται στο δοχείο, έτσι ώστε η όλη διαδικασία εγκατάστασης γίνεται πολύ πιο εύκολη. Επιπλέον, η επιφάνεια των τοίχων πρέπει να είναι ομαλή: σε αυτή την περίπτωση θα είναι δυνατή η τοποθέτηση των πλαισίων χωρίς να δαπανηθεί πολύς χρόνος για την ευθυγράμμισή της. Αλλά η παρουσία ελαττωμάτων θα απαιτήσει τη διόρθωσή τους, η οποία θα απαιτήσει ένα αστάρι ή σοβά. Τα μπλοκ γυψοσανίδας μπορούν επίσης να είναι κατάλληλα για ευθυγράμμιση, από τα οποία μπορείτε να δημιουργήσετε ένα καθαρό διαμέρισμα. Μόλις ολοκληρωθούν όλες οι προπαρασκευαστικές εργασίες, πραγματοποιείται η μέτρηση της επιφάνειας του χώρου.

Μετά από αυτό, μπορείτε να διορθώσετε τον πίνακα MDF. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε κόλλα, βίδες, καρφιά, ειδικούς βραχίονες, κλιπ και άλλα. Ταυτόχρονα, καθορίστε κάθε πίνακα, ξεκινώντας από τις γωνίες του. Χάρη σε αυτή την προσέγγιση, μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν αν είναι επιθυμητό. Όσο για τα κιβώτια, όπως προαναφέρθηκε, μπορεί να είναι ξύλινα ή μεταλλικά.Επιλέξτε ένα ή άλλο υλικό βασίζεται στα χαρακτηριστικά των επιλεγμένων ειδών.

Μπορείτε να τα στερεώσετε σε μια οριζόντια ή κάθετη θέση, σε ποιον είναι βολικό και πώς σας αρέσει.

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η οριζόντια θέση θα δημιουργήσει ένα οπτικό αποτέλεσμα της επέκτασης της περιοχής, και η κάθετη θα κάνει το ανώτατο όριο υψηλότερο.

Επίσης κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης συνιστάται η χρήση μόνωσης ως πλήρωσης ελεύθερου χώρου: Επιπλέον, μονώνει το δωμάτιο και επιπλέον προστατεύει την επιφάνεια από τις αρνητικές επιπτώσεις.

Επιπλέον, αν χρησιμοποιείτε ένα καρούλι κατά την εγκατάσταση πάνελ MDF, θα είναι δυνατή η προσθήκη επιπλέον επικοινωνιών και η εγκατάσταση ενσωματωμένων φώτων.

Έτσι, θα ήθελα να πω ότι οι τοίχοι MDF πάνελ έχουν και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Ωστόσο, η ευκολία εγκατάστασης οδηγεί σε ένα συμπέρασμα υπέρ των θετικών πλευρών τους.

Για λεπτομέρειες σχετικά με την εγκατάσταση πάνελ MDF, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο