Πώς να κόψετε πάνελ PVC;

Το πάνελ από PVC είναι ένα από τα πιο δημοφιλή υλικά για εσωτερική διακόσμηση. Η χρήση του στο εσωτερικό προσελκύει όχι μόνο την εμφάνιση, αλλά και μια προσιτή τιμή, ευκολία συντήρησης και εγκατάστασης. Λόγω των χαρακτηριστικών που παρατίθενται, πολλοί άνθρωποι προτιμούν τα πάνελ από PVC αντί για κεραμίδια, όταν τελειώνουν δωμάτια προσωπικής υγιεινής.

Χαρακτηριστικά υλικού

Τα πάνελ PVC είναι ένας από τους σύγχρονους τύπους υλικών φινιρίσματος, τα οποία κατασκευάζονται με εξώθηση και χρησιμοποιούνται τόσο στο μπάνιο όσο και στο σαλόνι. Η κύρια πρώτη ύλη στην κατασκευή τέτοιων προϊόντων είναι το πολυβινυλοχλωρίδιο, το οποίο είναι γεμάτο με καλούπι. Για να δοθεί στα πάνελ το επιθυμητό χρώμα, προστίθεται στη σύνθεση τους μια ορισμένη ποσότητα θρυμματισμένης φυσικής κιμωλίας.

Τα πάνελ PVC μπορούν να διακοσμηθούν με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

 • χρώση;
 • θερμική εκτύπωση;
 • εκτύπωση όφσετ.

Η θερμική εκτύπωση εφαρμόζεται στην πλαστική επιφάνεια χρησιμοποιώντας έναν ειδικό κύλινδρο θερμαινόμενο σε υψηλές θερμοκρασίες, ο οποίος πιέζει την μεμβράνη στην επιφάνεια του προϊόντος. Χάρη σε αυτή την τεχνολογία, είναι δυνατή η γρήγορη και σαφής εφαρμογή του σχεδίου χωρίς απώλεια της φωτεινότητας της εικόνας. Το ίδιο το πάνελ δεν χρειάζεται επιπρόσθετη επίστρωση βερνικιού. Η εκτύπωση όφσετ χρησιμοποιείται πολύ λιγότερο συχνά, λόγω του υψηλού κόστους της.

Η επιλογή εργαλείων κοπής

Κατά τη διαδικασία εγκατάστασης τέτοιου υλικού τελικής επεξεργασίας στο σπίτι, οι χρήστες αντιμετωπίζουν ένα μικρό πρόβλημα: τα πάνελ που πωλούνται σε καταστήματα υλικού έχουν μήκος 3 μέτρων και το ύψος της οροφής στα περισσότερα σπίτια είναι 2,5 μέτρα.

Οι ειδικοί στην εκτέλεση των εργασιών επισκευής, οι οποίοι έχουν στην επαγγελματική τους δραστηριότητα να εκτελέσουν την εγκατάσταση πάνελ PVC, γνωρίζουν πολλά μυστικά σχετικά με τη σωστή κοπή των πλαστικών υλικών προς τα πάνω και προς τα κάτω. Μετά την ανάλυση τους, κάθε ιδιοκτήτης που θέλει να κάνει επισκευές ο ίδιος μπορεί να επιλέξει το καταλληλότερο επαγγελματικό εργαλείο γι 'αυτόν ή να χρησιμοποιήσει τα διαθέσιμα εργαλεία.

Η επιλογή της μεθόδου κοπής πάνελ εξαρτάται συνήθως από τις εργασίες και τις δυνατότητες του οδηγού. Παρακάτω είναι οι τύποι υλικών κοπής.

Κόφτης

Οι πιο έμπειροι ειδικοί, των οποίων τα εργαλεία έχουν μεγάλη ποικιλία και είναι σχεδιασμένα για υψηλής ποιότητας επεξεργασία πλαστικού, προτιμούν να κόβουν τα πάνελ PVC με ειδικό κόπτη. Χάρη σε αυτόν, χωρίς μεγάλη προσπάθεια στην πλαστική επιφάνεια δημιουργεί μια ομοιόμορφη κοπή, που χαρακτηρίζεται από την απουσία τσιπ και chipping. Ο κόπτης πωλείται σχεδόν σε κάθε κατάστημα υλικού και έχει προσιτή τιμή.

Εάν είναι απαραίτητο, αυτό το εργαλείο μπορεί να γίνει ανεξάρτητα από τα διαθέσιμα εργαλεία, για τα οποία αρκεί να τηρήσετε τις ακόλουθες συστάσεις:

 • είναι απαραίτητο να προετοιμαστεί μια μεταλλική ταινία, το πάχος της οποίας δεν είναι μικρότερη από 2 mm, και το πλάτος είναι 1 cm.
 • τότε θα πρέπει να κόψετε μία από τις άκρες του τεμαχίου σε γωνία 45 μοίρες.
 • είναι απαραίτητο να ακονίσετε την άκρη ενός σπιτικού προϊόντος χρησιμοποιώντας ένα τριβείο.
 • Η αντίθετη πλευρά θα πρέπει να είναι τυλιγμένη με ταινία που θα επιτρέψει στη διαδικασία εργασίας να προστατεύσει το χέρι από ζημιά.

Ένας επαγγελματίας πλαστικός κόπτης έχει σχετικά χαμηλό κόστος, οπότε η απόκτηση του μπορεί να χρησιμεύσει ως επικερδής επένδυση, διότι χάρη σε αυτό το εργαλείο, η διαδικασία κοπής των πάνελ PVC γίνεται όχι μόνο πιο βολική αλλά και αρκετά γρήγορη.

Πλατφόρμα

Μία από τις γενικές συσκευές για το κόψιμο οποιουδήποτε υλικού είναι ένα κορνίζα, που σίγουρα θα είναι στο οπλοστάσιο οποιουδήποτε πλοιάρχου. Θα βοηθήσει εάν είναι απαραίτητο να κόψετε το πλαστικό τοίχωμα. Η εργασία αυτή θα απαιτήσει περισσότερο χρόνο από τη χρήση ειδικού κοπτήρα, αλλά με σημαντικούς όγκους επένδυσης, αυτό δεν θα επηρεάσει σημαντικά τη συνολική διάρκεια της επισκευής.

Όταν χρησιμοποιείτε ένα σιαγόνα, πρέπει να ακούσετε τις ακόλουθες συστάσεις των εμπειρογνωμόνων:

 • για να εργαστείτε με πλαστικά υλικά φινιρίσματος, χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο με μικρά δόντια, το οποίο είναι συνήθως σχεδιασμένο για να δουλεύει με μέταλλο ή ξύλο.
 • για τη συντόμευση του πάνελ PVC δεν υπάρχει ανάγκη να ασκηθεί έντονη σωματική προσπάθεια, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε υλικές ζημιές.
 • είναι δυνατό να κόψετε ταυτόχρονα πολλά εξαρτήματα με ένα εργαλείο κοπής, στοιβάζοντάς τα μαζί και ασφαλίζοντας τα ώστε να αποφευχθεί η κάμψη ή η μετατόπιση.

Για να μην γίνει οδοντογλυφία η τομή, δεν συνιστάται η χρήση του εργαλείου με τα δόντια να διαχωρίζονται σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Ηλεκτρικά εργαλεία

Το ηλεκτρικό εργαλείο χειρός είναι το πλέον κατάλληλο για γρήγορη κοπή πάνελ PVC. Για το σκοπό αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή, η οποία θα σας βοηθήσει να μειώσετε σημαντικά το χρόνο που δαπανάται για την προετοιμασία για την εγκατάσταση.

Συχνά, η κοπή πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα μέσα:

 • παζλ?
 • Βουλγάρων;
 • εγκυκλίους.

Για να δουλέψετε με πλαστικό υλικό, επιτρέπεται να χρησιμοποιείτε μόνο χαμηλές στροφές, διότι με σημαντική θέρμανση αρχίζει να τήκεται και να απελευθερώνει τοξικές αναθυμιάσεις για το ανθρώπινο σώμα, και η τομή σε αυτή την περίπτωση θα σκιστεί.

Η χρήση του παζλ θα βοηθήσει να γίνει η διαδικασία της προετοιμασίας των πάνελ PVC για εγκατάσταση σημαντικά ταχύτερα από ό, τι όταν χρησιμοποιείτε εργαλεία χειρός.

Ωστόσο, με μια τέτοια μέθοδο επεξεργασίας, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι ακόλουθες αποχρώσεις:

 • πριν ξεκινήσετε την εργασία, είναι απαραίτητο να απενεργοποιήσετε την αιώρηση του εκκρεμούς.
 • πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα αρχείο με τα μικρότερα δόντια.
 • πρέπει να ρυθμίσετε τη χαμηλότερη ταχύτητα του αρχείου, η οποία θα αποφύγει την υπερβολική θέρμανση του πλαστικού στη θέση της τομής.

Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό παζλ, είναι πολύ βολικό να κόψετε στοίβες των πάνελ, αλλά θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το ύψος τους δεν υπερβαίνει το μήκος του αρχείου που είναι εγκατεστημένο στο εργαλείο.

Το βουλγαρικό αναγνωρίζεται ως το πιο βολικό και πρακτικό εργαλείομε την οποία μπορείτε να κόψετε τα τοιχώματα από PVC τοίχου. Με την εγκατάσταση ενός δίσκου κοπής, μπορείτε να κάνετε όχι μόνο ίσια, αλλά και κομμένα κομμάτια στην επιφάνεια του πλαστικού. Κατά την επεξεργασία πλαστικού γύρω από τον μύλο, ενεργοποιείται μόνο σε χαμηλές στροφές, γεγονός που θα αποτρέψει την υλική ζημιά λόγω των σημείων τήξης.

Μαχαίρι

Ελλείψει πιο πρακτικών και βολικών εργαλείων, το PVC μπορεί να αποκοπεί με ένα μαχαίρι.

Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, είναι κατάλληλοι οι ακόλουθοι τύποι προϊόντων κοπής:

 • Κουζίνα μαχαίρι. Αυτό το εργαλείο είναι κατάλληλο για κοπή πολλαπλών πλαισίων κατά τη διαδικασία επισκευής ή αντικατάστασης. Για μεγάλη διακόσμηση τοίχων, αυτή η διαδικασία είναι περιττή και οδυνηρή.
 • Κατασκευαστικό μαχαίρι. Μεταξύ των χειροκίνητων εργαλείων κοπής, μια τέτοια συσκευή είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για την επίτευξη ομαλής κοπής με σχετικά μικρή προσπάθεια.
 • Γραφικό μαχαίρι. Με τη βοήθεια ενός ξύλινου χάρακα ή ενός τετραγώνου, αυτό το εργαλείο σας επιτρέπει να επιτύχετε μια τέλεια ομαλή τομή του πίνακα, γι 'αυτό συχνά χρησιμοποιείται για την κοπή του.

Βασικοί κανόνες κοπής

Έτσι ώστε οι προσπάθειες περικοπής των πάνελ PVC να μην είναι μάταιες και το αποτέλεσμα της εργασίας να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες, οι ειδικοί συνιστούν να ακολουθείτε ορισμένους κανόνες για την εργασία με το πλαστικό. Αυτά τα μικρά μυστικά θα βοηθήσουν όχι μόνο να μειώσουν σημαντικά την ποσότητα του κατεστραμμένου υλικού, αλλά και να σώσουν τον πλοίαρχο από περιττά οικονομικά έξοδα και τραυματισμούς.

Όταν εργάζεστε στην θερμαινόμενη περίοδο, δεν πρέπει να ξεκινήσετε την κοπή πάνελπου εισήλθαν πρόσφατα στο δωμάτιο. Το πλαστικό πρέπει φυσικά να θερμανθεί σε θερμοκρασία δωματίου, το οποίο επιτυγχάνεται σε τουλάχιστον 12 ώρες. Το γεγονός είναι ότι σε χαμηλές θερμοκρασίες ο πλαστικός πίνακας γίνεται εύθραυστος και συνεπώς μπορεί να σπάσει και να σπάσει μεγάλα θραύσματα.

Ανεξάρτητα από τη μέθοδο επεξεργασίας υλικού που επιλέξατε, θα πρέπει να τοποθετείται απέναντι σας, αποφεύγοντας έτσι παραμορφώσεις του πίνακα και δυσκολίες στην περαιτέρω εγκατάστασή του. Όταν κόβετε από τη λάθος πλευρά, μπορείτε να ανιχνεύσετε μικροπυρόσχες στο μέτωπο, οι οποίες θα εκδηλωθούν με την πάροδο του χρόνου και θα χαλάσουν σημαντικά το εσωτερικό τους.

Αυτό είναι απαραίτητο για να σηματοδοτήσει μια ευθεία γραμμή πριν από την προγραμματισμένη τομή που μπορεί να γίνει με ένα μολύβι και ένα εκ παραδρομής κυβερνήτες.

Για να επιταχύνετε τη διαδικασία προετοιμασίας του υλικού για εργασίες εγκατάστασης, μπορείτε να κόψετε ή να παρατηρήσετε ταυτόχρονα αρκετά πάνελ από PVC. Για να το κάνετε αυτό, απλώς τους στοιβάζετε και δημιουργείτε υποστήριξη δύο σημείων. Το αντίθετο άκρο της στοίβας είναι καλύτερο να εφάπτονται με το τοίχωμα που θα βοηθήσει στην αποφυγή διάτμησης προϊόντων, αντιστοίχως, λαμβάνονται ως αποτέλεσμα των τμημάτων του ίσου μήκους.

Κανόνες ασφαλείας

Όπως η εργασία με οποιοδήποτε δομικό υλικό, η επεξεργασία πάνελ PVC απαιτεί συμμόρφωση με διάφορους κανόνες ασφαλείας. Αυτές οι συστάσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές αν σχεδιάζετε να εργάζεστε με τη βοήθεια ενός εργαλείου τροφοδοσίας ρεύματος, όπως ένα παζλ ή ένα μύλο. Στην περίπτωση κοπής πλαστικού με ηλεκτρικό εργαλείο, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τα θραύσματα και τα πριονίδια να πετάξουν από τα πλαίσια. Ως εκ τούτου, οι ειδικοί συστήνουν προστατευτικά γυαλιά και γάντια που δεν πρέπει να αφαιρεθούν πριν από το τέλος της εργασίας. Αυτός ο φαινομενικά απλός προσωπικός προστατευτικός εξοπλισμός θα βοηθήσει στην προστασία των χεριών και των ματιών σας από τραυματισμούς.

Αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε ποιο εργαλείο θα χρησιμοποιήσετε., καθώς και να δημιουργήσετε το εσωτερικό των ονείρων σας και να αποφύγετε τα περισσότερα λάθη, διότι με λίγη προσπάθεια μπορείτε να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, εξοικονομώντας ένα σημαντικό χρηματικό ποσό.

Πώς να κόψετε εύκολα και καθαρά το πλαστικό πλαίσιο που περιγράφεται στο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο