Πάνελ PVC για το μπάνιο: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το πλαστικό φινίρισμα δεν είναι πλέον καινοτομία. Ωστόσο, λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν πόσο πλούσιος είναι το φάσμα των πάνελ PVC, ποιες είναι οι θετικές και αρνητικές πλευρές τους. Επιπλέον, μπορούν να αλλάξουν δραματικά το εσωτερικό του μπάνιου.

Χαρακτηριστικά υλικού

Τα πάνελ από PVC είναι ένας από τους τύπους των πολυμερών υλικών για φινίρισμα. Ένα τέτοιο πλαίσιο είναι ένα φύλλο, το οποίο βασίζεται σε χλωριούχο πολυβινύλιο επικαλυμμένο με τη μορφή βερνικιού. Αυτή η ουσία μπορεί να ονομαστεί πραγματικά μοναδική, καθώς χρησιμοποιείται για να κάνει ρούχα, παπούτσια, άκρα και δάπεδα για έπιπλα, εξαρτήματα για οικιακές συσκευές, συσκευασίες, διάφορες μεμβράνες και φύλλα για φινίρισμα οροφής και τοίχους, καθώς και σωλήνες και πολλά άλλα.Αυτό είναι δυνατό λόγω των ιδιοτήτων του, όπως η ανθεκτικότητα στις χημικές ουσίες (αλκάλια, έλαια και μερικά οξέα, διαλύτες) και νερό, και αθέμιτη συμπεριφορά. Ένα τέτοιο υλικό ανθεκτικό στο φως και τη θερμότητα είναι ένα διηλεκτρικό υλικό και μπορεί εύκολα να επεξεργαστεί.

Υπάρχουν επανειλημμένα διαφωνίες σχετικά με την ασφάλεια της χρήσης του χλωριούχου πολυβινυλίου. Εάν για την παραγωγή της χρησιμοποιήθηκαν πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας, δεν υπάρχει τίποτα που να ανησυχείτε. Κατά την παραγωγή αυτής της ένωσης, οι τοξίνες απελευθερώνονται συνήθως, ωστόσο, όπως και με τη διάθεσή της, είναι επομένως σημαντικό η όλη διαδικασία να πραγματοποιείται υπό στενή εποπτεία.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ως υλικό προσώπου για ένα μπάνιο, το πλαστικό μπορεί με πολλούς τρόπους να ανταγωνιστεί με οτιδήποτε άλλο, για παράδειγμα, κεραμικό πλακίδιο ή γύψο. Αν και θα ήταν εντελώς λανθασμένο να τα συγκρίνουμε, επειδή είναι ακόμα διαφορετικά στα φυσικά χαρακτηριστικά τους.

Ας δούμε ποια είναι τα πλεονεκτήματα των πλακιδίων PVC.

 • Οι συνθήκες στο μπάνιο σπάνια υπερβαίνουν το μέγιστο επιτρεπτό, οπότε αυτό το φινίρισμα θα διαρκέσει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • η παρουσία ενός εσωτερικού διακένου αέρα (της,από τον τρόπο, μπορεί να γεμίσει με αφρώδες υλικό) επιτρέπει τη βελτίωση της ηχομόνωσης και της θερμομόνωσης?
 • δεν επιτρέπουν την εξάπλωση της φλόγας (μη εύφλεκτα πάνελ).
 • μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, τύπος επίστρωσης και μέγεθος πάνελ.
 • ασφάλεια (έλλειψη απελευθερωμένων τοξικών ουσιών με έλεγχο σε όλα τα στάδια της παραγωγής) ·
 • ταχύτητα εγκατάστασης και ευκολία μεταφοράς (λόγω του μικρού βάρους των προϊόντων).
 • η ικανότητα να κρύβονται τα ελαττώματα των τοίχων ή της οροφής, εκτός από τα υλικά για την ισοπέδωση της επιφάνειάς τους, να τοποθετούνται τα καλούπια στην επιφάνεια και να κρύβονται οι καλωδιώσεις μέσα.
 • ευκολία καθαρισμού και φροντίδας.
 • η χαμηλή τιμή έχει γίνει συνώνυμη με την προσβασιμότητα (σε σύγκριση με το ίδιο κεραμίδι).

Όπως μπορούμε να δούμε, τα πλεονεκτήματα των πάνελ είναι πολλά, γι 'αυτό είναι τόσο δημοφιλή.

Κάτω από το βάρος μιας θετικής εντύπωσης, δεν είναι κάθε αγοραστής να πιστεύει ότι έχει αδύναμα σημεία.

 • χαμηλή αντοχή (αυτό οφείλεται στην λεπτότητα του καμβά και χαμηλή πυκνότητα)?
 • υπάρχουν δυσκολίες κατά την εγκατάσταση, εάν οι υδραυλικές εγκαταστάσεις βρίσκονται κοντά στον τοίχο.
 • σε περίπτωση ανεπαρκούς σφράγισης των αρθρώσεων και εμφάνιση ρωγμών κάτω από την επικάλυψη του πάνελ, μπορεί να συσσωρευτεί συμπύκνωμα, γεγονός που συμβάλλει στην εμφάνιση του καλουπιού.
 • μείωση του χρήσιμου χώρου, δεδομένου ότι απαιτείται ένα ειδικό πλαίσιο για την ασφαλή στερέωση των πάνελ - αυτή η μέθοδος τελικής επεξεργασίας δεν είναι κατάλληλη για στενά μπάνια, όπου ο λογαριασμός πηγαίνει σε εκατοστά.

Όλα τα προβληματικά χαρακτηριστικά (εκτός από την αύξηση της αντοχής) μπορούν να διαχωριστούν με την εφαρμογή ενός εναλλακτικού τύπου στερέωσης ή με τη διεξαγωγή αντιμυκητιασικής θεραπείας. Ένα κατεστραμμένο στοιχείο μπορεί πάντα να αφαιρεθεί και να αντικατασταθεί με ένα νέο. Όμορφα, ανθεκτικά στην υγρασία, εύκαμπτα, υψηλής ποιότητας πάνελ θα διακοσμήσουν το μπάνιο σας.

Είδη

Όπως αναφέρθηκε ήδη, τα πάνελ από PVC διατίθενται σε ευρεία κλίμακα.

Όλα τα πάνελ από PVC για το μπάνιο χωρίζονται σε:

 • τοίχου?
 • ανώτατο όριο.

Διαφέρουν στις παραμέτρους. Τα πλαστικά πάνελ τοίχου είναι βραχύτερα και πιο πυκνά. Υλικό με μεγαλύτερο πλάτος (με τη μορφή φύλλων) χρησιμοποιείται συχνότερα για διακοσμήσεις τοίχων, προκειμένου να μην δημιουργηθούν πρόσθετες δυσκολίες κατά την εγκατάσταση.

Ανάλογα με τη μέθοδο σύνδεσης των πλαισίων μεταξύ τους, μπορούν να χωριστούν σε δύο τύπους.

 • Ομαλή. Η σύνδεση γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε οι ραφές μεταξύ τους να είναι σχεδόν αόρατες.
 • Αρωγής. Ορισμένες μέθοδοι σύνδεσης καθιστούν τις αρθρώσεις περισσότερο ορατές.Αυτά περιλαμβάνουν μοντέλα με μια όψη, η θέση της οποίας αποτελεί ένα είδος ριγέ μοτίβο.

Σύμφωνα με τη δομή του πάνελ, μπορούν να είναι μονόστρωμα ή λεγόμενα πάνελ τύπου σάντουιτς - αποτελούνται από δύο στρώματα από χλωριούχο πολυβινύλιο, μεταξύ των οποίων εγχύεται ένα πληρωτικό υλικό (αφρός πολυστερίνης ή αφρός πολυουρεθάνης). Τα πολυστρωματικά πάνελ, κατά κανόνα, μπορούν να αντέξουν ένα μεγάλο φορτίο (γι 'αυτό εισάγονται μέσα τους ενισχυτικές νευρώσεις) και παρέχουν μεγαλύτερη προστασία από το κρύο και το θόρυβο.

Διαστάσεις

Ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα του πίνακα μπορεί να χωριστεί σε διάφορους τύπους.

 • Φύλλο - έχουν το πιο εντυπωσιακό μέγεθος. Το πάχος τέτοιων φύλλων είναι μικρό (3-6 mm), γεγονός που καθιστά δυνατή την τοποθέτησή τους με διάφορους τρόπους, αλλά ταυτόχρονα τις καθιστά ευάλωτες, αφού ακόμη και ένα μικρό χτύπημα μπορεί να αφήσει ένα βαθούλωμα ή να το περάσει.
 • Rack - στην πραγματικότητα, μπορούν να ονομάζονται φυλλώδη, μόνο στενότερα (μπερδεύονται μάλιστα με clapboard). Οι διαστάσεις των φύλλων τοίχου ποικίλλουν από πλάτος από 150 έως 300 mm και μήκος έως 3000 mm. Το πάχος είναι περίπου 6-10 mm. Τα πάνελ οροφής είναι λεπτότερα και μακρύτερα (έως 10 μέτρα). Χρησιμοποιούνται συχνότερα επειδή είναι ευκολότερο να εγκατασταθούν από ευρύτερες.Και ταυτόχρονα, η εγκατάστασή τους διαρκεί λιγότερο από τα μικρότερα στοιχεία. Η διάταξη μπορεί να είναι οριζόντια, κάθετη ή διαγώνια.
 • Πλακάκια - το όνομά τους μιλάει για τον εαυτό του. Μπορούν να είναι τετράγωνα και ορθογώνια. Το μέγεθος στη μία πλευρά μπορεί να φτάσει τα 1000 mm. Η τοποθέτησή τους στον τοίχο διαρκεί περισσότερο χρόνο, αλλά δίνει μεγαλύτερο διακοσμητικό αποτέλεσμα, αφού μπορείτε να συνδυάσετε προϊόντα διαφορετικών χρωμάτων (όπως ένα μωσαϊκό). Ναι, και η θέση μπορεί να είναι διαφορετική - ευθεία ή διαγώνια (σε σχέση με το πάτωμα), ακόμη και σειρές ή μετατόπιση.

Είναι αδύνατο να δοθεί ένα πλήρες διαστασιολογικό δίκτυο, δεδομένου ότι οι εγχώριοι και οι ξένοι κατασκευαστές έχουν διαφορετικά πρότυπα. Ωστόσο, η τοποθέτηση ενός συγκεκριμένου μεγέθους δεν προκαλεί προβλήματα. Κάνοντας τον υπολογισμό και την κατάλληλη σήμανση, πολύ λεπτά προϊόντα μπορούν να κοπούν ακόμη και με ένα μαχαίρι κατασκευής.

Χρώματα

Η παλέτα πλαστικών πάνελ αντιστοιχεί στους παγκοσμίως αναγνωρισμένους καταλόγους RaColor και RAL και μπορεί να περιλαμβάνει τόσο βασικό κόκκινο, κίτρινο, μπλε, μαύρο, όσο και τις διάφορες αποχρώσεις τους (περισσότερα από διακόσια ονόματα). Το ίδιο το πολυβινυλοχλωρίδιο είναι άχρωμο, με ελαφρά λευκή απόχρωση.Αποκτά χρώμα με τη βαφή στην παραγωγή ή ως αποτέλεσμα της πλαστικοποίησης.

Ανάλογα με την εμφάνιση του πίνακα μπορεί να χωριστεί σε:

 • μονοφωνική?
 • με μια φωτογραφία.

Στοιχεία με μοτίβο μπορεί να είναι:

 • απομίμηση ξύλου, μετάλλου, πέτρας ή οποιουδήποτε άλλου υλικού.
 • πρότυπο (floral, γεωμετρική)?
 • εκτύπωση φωτογραφιών (μπορεί να μην σχετίζονται μεταξύ τους ή να δημιουργούν ένα μεγάλο πλαίσιο).
 • διαστρεβλωμένη με (για παράδειγμα, λάμψη).

Η επιφάνεια κάθε στοιχείου μπορεί να είναι:

 • ομαλή (ματ, γυαλιστερή, μεταλλική ή μητέρα μαργαριταριών).
 • (κάτω από ένα δέντρο ή μια πέτρα - αν κρατάτε το χέρι σας πάνω του, μπορείτε να αισθανθείτε τις ίνες ξύλου, τα ανώμαλα ορυκτά).

Για να βελτιώσετε την εμφάνιση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διακοσμητικά αυτοκόλλητα. Δεδομένης της συνεχούς επαφής με τον κορεσμένο αέρα υγρασίας, είναι καλύτερα αν είναι βινύλιο. Επίσης, ως διακόσμηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάμπες που είναι αποδεκτές για το μπάνιο, και μπορούν να ενσωματωθούν όχι μόνο στην οροφή, αλλά και στους τοίχους.

Ξεχωριστά, μπορείτε να επιλέξετε το πλαίσιο με τρισδιάστατο εφέ, το οποίο επιτυγχάνεται με δύο τρόπους:

 • χρησιμοποιώντας ένα γραφικό μοτίβο.
 • ειδικά κυρτά τμήματα στοιχείων.

Παρά την εντύπωση, είναι καλύτερο να τοποθετηθούν σε μία πλευρά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην επιβαρύνουν το οπτικό σύστημα.

Πώς να επιλέξετε;

Το πλαστικό μπορεί να είναι χαμηλής και υψηλής ποιότητας. Πριν από την αγορά, ελέγξτε ότι ο πωλητής διαθέτει τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Χαμηλότερο κόστος σε σύγκριση με το μέσο όρο της αγοράς - μια ευκαιρία να σκεφτούμε. Είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη η ανατροφοδότηση και η φήμη του κατασκευαστή.

Για να ελέγξετε τη δύναμη, πρέπει να πιέσετε το πλαστικό ή να προσπαθήσετε να λυγίσετε τη γωνία. Αν αποθηκευτούν ακατάλληλα (για παράδειγμα, από την έκθεση στο ηλιακό φως), τα προϊόντα αυτά είναι εύθραυστα και μπορεί να αρχίσουν να θρυμματίζονται.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δώσετε προσοχή στην επιφάνεια του πίνακα. Δεν πρέπει να είναι χτυπήματα, γρατζουνιές και άλλα ελαττώματα. Οι άκρες πρέπει να είναι ομαλές, χωρίς σχισμές. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει πόσο καλά τα στοιχεία ταιριάζουν μεταξύ τους. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε δείγματα και προσπαθήστε να τα συνδέσετε.

Για να τοποθετήσετε καλά το ύφασμα, πρέπει να είναι απόλυτα λεία. Μπορείτε να ελέγξετε αυτήν την παράμετρο τοποθετώντας την σε μια επίπεδη επιφάνεια, όπως ένα τραπέζι. Αν δείτε ένα χάσμα μεταξύ τους - αρνούνται να αγοράσουν.Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην εικόνα, εάν υπάρχει. Ελέγξτε τη φωτεινότητα των χρωμάτων, αν όχι σε ολόκληρη τη συσκευασία, στη συνέχεια τουλάχιστον σε δύο ή τρεις κορυφές. Αν μια εικόνα πρέπει να σχηματιστεί από τους πίνακες, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όλες οι λεπτομέρειες από αυτές είναι διαθέσιμες. Ο χρωματισμός θα πρέπει να είναι ομοιόμορφος σε ολόκληρη την περιοχή.

Κατά την επιλογή ενός χρώματος, πρέπει να λάβετε υπόψη τις ιδιότητές του, όπως την ικανότητα σκέψης. Με τη βοήθεια ενός χρώματος μπορείτε να αλλάξετε οπτικά το μέγεθος του δωματίου. Για το μπάνιο είναι πολύ σημαντικό (ειδικά στο Χρουστσόφ ή άλλα μικρά διαμερίσματα). Αξιολογήστε τον εσωτερικό φωτισμό. Η γυαλιστερή επιφάνεια αντανακλά το φως καλά, οπότε το δωμάτιο θα είναι ελαφρύτερο.

Πρόσθετα στοιχεία με τη μορφή baseboards και γωνίες σε αυτά αγοράζονται καλύτερα αμέσως, αν θέλετε το χρώμα τους να ταιριάζει. Επιπλέον, η επιλογή επηρεάζεται από τη λειτουργία του πίνακα αναπαραγωγής. Εάν απαιτείται η προστασία των τοίχων από την υγρασία, αρκούν τα συνηθισμένα πάνελ. Για τη μόνωση και την ηχομόνωση, είναι προτιμότερο να προτιμάτε μια πολυστρωματική παραλλαγή με ενδιάμεσο υλικό πλήρωσης. Για μια απόλυτα επίπεδη επιφάνεια κατάλληλα φύλλα που παρέχουν απρόσκοπτη σύνδεση.

Το μήκος των πλαισίων εξαρτάται από τη θέση τους.Η θέση των πινάκων στη μεγάλη πλευρά της επιφάνειας εργασίας απαιτεί κατάλληλα στοιχεία. Μπορεί να προκύψουν κάποιες δυσκολίες κατά τη μεταφορά.

Πώς να υπολογίσετε την ποσότητα;

Υπολογίστε τον αριθμό των πάνελ για το μπάνιο ως εξής:

 • Για να γίνει αυτό, υπολογίστε την επιφάνεια της επιφάνειας εργασίας. Για παράδειγμα, πάρτε ένα μπάνιο με τοίχους 3 και 5 μέτρα και ύψος 2,5 μέτρα.

  (3+5+3+5) *2,5=40.

 • Στη συνέχεια υπολογίζουμε την επιφάνεια της πόρτας και αφαιρούμε την τιμή αυτή από τη συνολική επιφάνεια των τοίχων.

  2,2*0,9=1,98

  40-1,98=38,02.

 • Το αποτέλεσμα είναι μια περιοχή εργασίας, η οποία, με τη σειρά της, πρέπει να χωριστεί στην περιοχή του πίνακα. Φανταστείτε ότι χρησιμοποιούμε πάνελ ύψους 2500 mm και πλάτους 30 mm.

  2,5*0,3=0,75

  38.02 / 0.75 = 51 (στρογγυλεμένο στο σύνολο).

 • Το υλικό λαμβάνεται πάντοτε με περιθώριο 10%, δεδομένου ότι το πλαστικό είναι ένα αρκετά εύθραυστο υλικό. Ως αποτέλεσμα, χρειαζόμαστε τουλάχιστον 56 πάνελ. Αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί εάν το μήκος των πλαισίων θα πρέπει να προσαρμοστεί, για παράδειγμα, σε περίπτωση που έχετε επιλέξει ένα μοτίβο με μετατόπιση.

Εκτός από τα πάνελ, πρέπει να υπολογίσετε την ποσότητα των αναλωσίμων.

 • Ξεκινώντας το προφίλ (UD). Θα περπατήσει γύρω από την περίμετρο του δωματίου πάνω και κάτω και κατά μήκος του περιγράμματος της πόρτας.

  (3+5+3+5) *2=32

  32+ (2,2+2,2+0,9) =37,3

  Προσθέτουμε το 10%. Χρειαζόμαστε ένα προφίλ 41 μέτρων. Θα είναι στερεωμένο με βίδες με βήμα 40 cm. Συνεπώς, θα χρειαστούμε 103 από αυτούς.

 • Οδηγοί (CD).Διέρχονται κάθετα στο προφίλ UD στη γωνία (δύο σε κάθε) και παράλληλα με ένα βήμα 50 cm.

  (2,5 + 2,5) * 4 = 20 μέτρα στους γωνιακούς στύλους.

  (4 * 3) * 2 + (4 * 5) * 2 = 24 + 40 = 64 με αύξηση 70 μέτρων.

Για ένα προφίλ που εκτείνεται παράλληλα με το πάτωμα, χρειάζεστε εξαρτήματα. Αν πηγαίνουν σε βήματα των 50 cm, χρειάζεστε 70 * 0.5 = 35 τεμάχια.

Εργασίες συναρμολόγησης

Η πιο κοινή μέθοδος επένδυσης τοίχου ή οροφής - πλαισίου. Η ουσία του έγκειται στο γεγονός ότι στον τοίχο έχει τοποθετηθεί μια δομή, στην οποία, με τη σειρά του, τοποθετούνται πάνελ. Το πλαίσιο μπορεί να είναι ξύλινο, μεταλλικό, πλαστικό ή συνδυασμένο. Το πλάτος μεταξύ των στρωμάτων εξαρτάται από το μέγεθος των σταθερών στοιχείων. Για πάνελ πηχάκια και οποιοδήποτε άλλο επιμήκη σχήμα, μπορούν να στερεωθούν μόνο εγκάρσιες λωρίδες (δηλαδή πρέπει να είναι κάθετες στο μήκος τους).

Η προετοιμασία τοίχου απαιτείται μόνο εάν η επένδυση έχει χάσει τις ιδιότητές της. - υγρό, κατεστραμμένο, άρχισε να καταρρέει. Στη συνέχεια, πρέπει να αφαιρεθούν όλα τα στρώματα - είτε πρόκειται για χρώμα, πλακίδια ή γύψο. Τα ξύλινα μέρη που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν πρέπει να αντιμετωπίζονται με εμποτισμό - μειώνει τον κίνδυνο πιθανής ζημίας τους. Για την προετοιμασία μετάλλων δεν απαιτείται.

Συνεχίζοντας τους υπολογισμούς μας, ας εξετάσουμε τη σειρά των εργασιών.

 1. Πρώτα πρέπει να εγκαταστήσετε το προφίλ στήριξης UD στο άνω και κάτω όριο των τοίχων και της πόρτας. Ωστόσο, αν το μπάνιο έχει παράθυρο, σε σχέση με αυτό, οι ενέργειες πρέπει να είναι οι ίδιες. Προσθέτουμε το προφίλ στον τοίχο στο σωστό μέρος, σημειώνουμε τα περιγράμματα του. Στη μέση γεμίζουμε οπές όπου εισάγουμε την πλαστική βάση της βίδας. Στη συνέχεια, πρέπει να επισυνάψετε ένα προφίλ δίπλα και να μεταφέρετε σε αυτό τι έχετε. Τότε μπορείτε να κάνετε τρύπες σε αυτό και να στερεώσετε στον τοίχο. Οι ειδικοί τρυπάνι συνήθως μέσω μέταλλο, αλλά για τους αρχάριους, δεν είναι η ταχύτητα που έχει σημασία, αλλά το αποτέλεσμα.
 2. Στη συνέχεια, ρυθμίστε το γωνιακό ράφι. Θα πρέπει να τοποθετηθούν σε δύο, έτσι ώστε να σχηματίζουν μια γωνία. Τα πίνουμε με τον ίδιο τρόπο όπως παραπάνω.
 3. Εισάγουν τις λεπτομέρειες του προφίλ CD του επιθυμητού μήκους. Συνδέονται στον τοίχο με μεταλλικούς συνδετήρες ή ράφια (για την οροφή, οι αναρτήσεις χρησιμοποιούνται ανάλογα). Στην έξοδο των σωληνώσεων απαιτούνται πρόσθετες οπές. Σε όλα τα στάδια της εργασίας, είναι σημαντικό να επαληθεύσετε την ακρίβεια των εγκατεστημένων εξαρτημάτων χρησιμοποιώντας ένα επίπεδο.

Μετά την εγκατάσταση της βάσης προχωρήστε στην εγκατάσταση των ίδιων των πάνελ.

 1. Και πάλι ξεκινάμε από τη γωνία. Στο πρώτο πλαίσιο, πρέπει να κόψετε τη χτένα ή να χρησιμοποιήσετε την κατάλληλη γωνιακή γωνία.
 2. Μεταξύ των πλαισίων συνδέονται μέσω μιας ράχης και μιας αύλακας, όπου εισάγεται.Η στερέωση στις εγκάρσιες ράβδους γίνεται με τη βοήθεια συνδετήρων με τη μορφή κλιπ.
 3. Όλες οι περικοπές στην περιοχή των σωλήνων, των πριζών, των λαμπτήρων, των παραθύρων ή των θυρών γίνονται εκ των προτέρων. Ο τελευταίος πίνακας πιθανόν να μειωθεί.

Όταν το μπάνιο ή οποιοδήποτε άλλο υδραυλικό υλικό είναι ήδη εγκατεστημένο κοντά στον τοίχο, είναι δυνατή μια άλλη μέθοδος εγκατάστασης - κόλλα. Για αυτόν το προπαρασκευαστικό στάδιο είναι πολύ σημαντικό.

 1. Αφαιρέστε όλα τα στρώματα φινιρίσματος, αφαιρέστε προσεκτικά όλα τα υπολείμματα, καθαρίστε τη βάση από σκόνη και αλέστε.
 2. Διερευνήστε την επιφάνεια της βάσης για παρατυπίες. Κάνουμε σήμανση για γύψο.
 3. Αρχικά γεμίζουμε βαθιές καταθλίψεις και ρωγμές. Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε ένα αστάρι, τον απαιτούμενο αριθμό στρώσεων γύψου και πάλι είμαστε στόκος.
 4. Μετά τη σκλήρυνση, το στόκος θα πρέπει να λειανθεί και θα πρέπει να εφαρμοστεί ένα αστάρι κατάλληλο για την επιλεγμένη κόλλα.

Το κόλλημα των πάνελ είναι πολύ εύκολο. Σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, πρέπει να εφαρμοστεί κατάλληλη κόλλα στον τοίχο, στον πίνακα ή και στις δύο πλευρές ταυτόχρονα. Στη συνέχεια, πρέπει να το πατήσετε στη σωστή θέση. Αυτό είναι όλο. Η ακρίβεια και η δεξιότητα είναι σημαντικές εδώ, επειδή η κόλλα συνήθως ρυθμίζεται γρήγορα. Οι άκρες της επένδυσης καλύπτονται με σανίδες.Μπορείτε να κολλήσετε τα πάνελ στον τοίχο ή στο πλαίσιο (για παράδειγμα, ξύλο).

Πώς να πλύνετε;

Το μπάνιο απαιτεί συνεχή φροντίδα. Πρώτον, λόγω των υγιεινών θεωρήσεων, δεδομένου ότι η υγρασία είναι ένα ιδανικό έδαφος αναπαραγωγής για βακτήρια. Δεύτερον, το συνδυασμένο μπάνιο είναι ένα κοινό μέρος, οπότε θα ήταν καλό να είσαι σε αυτό. Κατά τον καθαρισμό του μπάνιου, μπορεί να συναντήσετε σταγόνες νερού ή ήδη αποξηραμένα ίχνη από αυτά, καθώς και ρύπανση από σαπούνι και υπολείμματα προϊόντων περιποίησης προσώπου και σώματος.

Τα πάνελ PVC δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα, είναι ανθεκτικά στα περισσότερα μέσα πλύσης και καθαρισμού. Σε περίπτωση απλής ρύπανσης, δεν είναι απαραίτητο να πειραματιστείτε. Ξεκινήστε με μια πετσέτα ή ένα πανί που βρέθηκε με ζεστό νερό.

Εάν αυτό δεν λειτουργεί, μπορείτε να το καθαρίσετε με άλλους τρόπους.

 • Φορέστε γάντια. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα από καουτσούκ ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή που δεν μπορεί να καταστρέψει τον πίνακα, μπορείτε να πλύνετε καλά τις ραφές.
 • Τα σφουγγάρια πρέπει να είναι μαλακά έτσι ώστε να μην γρατζουνίζουν την επικάλυψη, ειδικά αν είναι γυαλιστερό.
 • Για τον καθαρισμό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οικιακό ή οποιοδήποτε άλλο σαπούνι, απορρυπαντικό πιάτων ή καθαριστικό γυαλιού.Μπορείτε επίσης να κάνετε μια υδαρή κοπριά σόδα. Όλα αυτά πρέπει να εφαρμόζονται στον τόπο της ρύπανσης, και μετά από μισή ώρα, ξεπλύνετε.
 • Το καλό αποτέλεσμα δίνεται από την αμμωνία που διαλύεται στο νερό.
 • Μετά το πλύσιμο η επιφάνεια πρέπει να στεγνώσει. Για γυαλάδα συνήθως χρησιμοποιείτε γυαλιστερό.

Για να μην ξοδέψετε πολύ χρόνο στον καθαρισμό, κάντε τον κανόνα πριν φύγετε από το μπάνιο, σκουπίστε τα υγρά ίχνη και τα σαπούνια στάζει με ένα καθαρό, στεγνό πανί.

Παραδείγματα σχεδίασης

Αυτό το φινίρισμα είναι προαιρετικό για όλους τους τοίχους. Με αυτό, μπορείτε να κρύψετε τους σωλήνες κάτω από ένα από αυτά ή να επιλέξετε δύο αντίθετες για να επεκτείνετε το χώρο.

Οπτικά, μπορείτε να κάνετε ένα δωμάτιο πιο ευρύχωρο κάνοντας όλες τις επιφάνειες φωτεινό. Μπορεί να είναι είτε άσπρο είτε παστέλ αποχρώσεις κοντά σε αυτό.

Το μπάνιο συχνά στερείται πηγές φωτός. Για να διορθώσουμε την κατάσταση, χρειαζόμαστε φωτεινούς πίνακες με γυαλιστερό φινίρισμα, που συμπληρώνονται από φωτισμό πολλαπλών επιπέδων και καθρέφτες. Προσθέστε σε αυτό το παιχνίδι στις σταγόνες νερού, και ως αποτέλεσμα θα έχουμε ένα δωμάτιο γεμάτο με φως.

Ο βασικός κανόνας που ισχύει για την επιλογή πάνελ για μπάνιο είναι αυτόςότι όλα τα στοιχεία πρέπει να συντονίζονται με κάποιο τρόπο. Η διακόσμηση των τοίχων αντανακλά το χρώμα της βρύσης, το περίγραμμα του καθρέφτη και άλλα αξεσουάρ, συμπεριλαμβανομένων των πετσετών. Υπάρχει λίγο χρυσή απόχρωση εδώ, αλλά είναι η σύνδεση μεταξύ όλων των στοιχείων.

Για να μην επιβαρύνετε το εσωτερικό με ποικίλους χρωματικούς συνδυασμούς, πάρτε πάνελ δύο ή τριών στενών αποχρώσεων του ίδιου χρώματος - θα φαίνονται ιδιαίτερα βιολογικά.

Αρχικό βλέμμα ασυνήθιστο πάνελ με floral μοτίβο που μοιάζει με ταπετσαρία. Γενικά, λαμβάνοντας υπόψη τη σχεδίαση στα πάνελ του μπάνιου, του ντους ή της τουαλέτας, θα πρέπει να επιλέξετε είτε μια διακριτικά ρηχή, που βρίσκεται σε ολόκληρη την περιοχή είτε να επαναλαμβάνεται με ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Παρεμπιπτόντως, μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε ένα ψηφιδωτό και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικούς τύπους μαζί. Ή να προτιμήσετε μία ή δύο μεγάλες εικόνες σε ήρεμο υπόβαθρο.

  Το μπάνιο σε φωτεινά χρώματα είναι προαιρετικό. Τα σκούρα χρώματα, όπως το μαύρο ή το σκούρο μπλε, φαίνονται ιδιαίτερα εντυπωσιακά. Η γυαλιστερή επιφάνεια βελτιώνει τον φωτισμό και τα φυτικά μοτίβα αραιώνουν το μαύρο φόντο.

  Το μπάνιο μπορεί επίσης να χωριστεί σε λειτουργικά μέρη.Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε το χρώμα των τοίχων και της οροφής για να επισημάνετε μια περιοχή κοντά σε καθρέφτη, μπανιέρα ή ντους.

  Μια από τις δημοφιλείς επιλογές εσωτερικού σχεδιασμού είναι η θέση των πάνελ σε ένα ορισμένο επίπεδο. Η κορυφή του μπάνιου μπορεί να διακοσμηθεί με το ίδιο υλικό, αλλά σε διαφορετικό χρώμα ή να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε άλλο που μπορεί να στερεωθεί χωρίς πλαίσιο για να εξοικονομηθεί χώρος. Το τμήμα που καλύπτεται συνήθως κρύβει τις επικοινωνίες, από τις οποίες είναι δυνατή η κατασκευή μπανιέρας.

  Σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των πάνελ PVC για το μπάνιο, δείτε το παρακάτω βίντεο.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο