Πώς να κολλήσετε πάνελ PVC στο μπάνιο;

Όταν πρόκειται για επισκευές στο μπάνιο, όλοι θέλουν να κάνουν επισκευές χωρίς άσκοπο οικονομικό κόστος, ποιοτικά και, όπως λένε, "για αιώνες". Ειδικά δεδομένου ότι αυτό είναι ένα ιδιαίτερο μέρος στο διαμέρισμα, και αξίζει προσεκτικά να πλησιάσει την επισκευή του συγκεκριμένου δωματίου. Και ο λόγος είναι η υγρασία και η υγρασία, η οποία, σε περίπτωση άδικης επισκευής, γίνεται το ιδανικό έδαφος για την ανάπτυξη μούχλας και μούχλας. Για να αποφύγετε τέτοια προβλήματα, επιλέξτε ένα ανθεκτικό υλικό που δεν φοβάται την υγρασία και δεν το χάσετε. Βέλτιστη επένδυση από άποψη τιμής και ποιότητας - πάνελ PVC: διαθέτουν όλες τις απαραίτητες ιδιότητες για το μπάνιο. Αυτό το υλικό είναι προσιτό, ανθεκτικό και εύκολο στην εγκατάσταση.

Κάθε άτομο χωρίς ειδικές γνώσεις μπορεί ανεξάρτητα να κάνει επισκευές στο μπάνιο με τη βοήθεια πάνελ PVC.

Προετοιμασία

Η εγκατάσταση του πίνακα είναι γρήγορη και εύκολη. Το δύσκολο και προσεκτικό στάδιο είναι η προετοιμασία επιφανειών στο δωμάτιο όπου θα γίνει η εγκατάσταση. Πριν ξεκινήσετε την προετοιμασία για την εγκατάσταση οικοδομικών υλικών, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι τοίχοι μπάνιου είναι κατάλληλοι για εγκατάσταση.

Υπάρχουν αρκετά σημαντικά σημεία που εκτελούνται πριν ξεκινήσει η εγκατάσταση.

 • Αφαιρέστε όλα τα παλιά σοβά, τα χτυπήματα, τις εξογκώσεις, τα ελαττώματα. Το προπαρασκευαστικό στάδιο στο οποίο τα πάντα αφαιρούνται από τους τοίχους για να πάρουν την αρχική επιφάνεια. Εάν υπάρχει σοβάς - πρέπει να αφαιρεθεί στο έδαφος. Εάν υπάρχουν οποιεσδήποτε αυξήσεις ή προσκρούσεις - χτυπήστε τους προς τα κάτω. Βεβαιωθείτε ότι ο τοίχος είναι οπτικά επίπεδος και ότι τίποτα δεν θα επηρεάσει την εγκατάσταση.
 • Καθαρίστε την επιφάνεια πιθανής μούχλας ή περονόσπορου. Μερικές φορές συμβαίνει ότι σε μερικές αρθρώσεις σχηματίζεται ένας μύκητας ή μούχλα. Είναι σημαντικό να το αφαιρέσετε πριν εγκατασταθούν τα πάνελ, διαφορετικά θα συνεχίσει να αναπτύσσεται κάτω από αυτά και η εργασία θα γίνει μάταια. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η απόκρυψη του καλουπιού, τίποτα τρομερό δεν θα συμβεί.Αλλά αυτό δεν συμβαίνει: το καλούπι είναι επικίνδυνο για την υγεία και τελικά θα αναπτυχθεί περαιτέρω κάτω, εξαπλώνεται σε ολόκληρη την περιοχή.
 • Ευθυγραμμίστε τους τοίχους. Ο ομαλότερος τοίχος - τόσο πιο εύκολο είναι να εγκαταστήσετε τα πάνελ, και τόσο καλύτερα θα κολλήσουν. Για να αποφευχθεί η κάμψη και η πιθανή ρωγμή του υλικού, οι επιφάνειες πρέπει να είναι λεία, με ακρίβεια 5 mm. Για την ισοπέδωση είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ειδικά μείγματα εξομάλυνσης για μπάνια, τα οποία μπορούν να αγοραστούν χωρίς προβλήματα σε οποιοδήποτε κατάστημα υλικού.
 • Απολιπάνετε και αφαιρέστε τις επιφάνειες, επεξεργαστείτε με αντισηπτικό. Αυτό βελτιώνει την πρόσφυση και το αντισηπτικό θα αποτρέψει την πιθανή ανάπτυξη μούχλας κάτω από τις πλάκες στο μέλλον. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το μπάνιο, σε συνθήκες ζεστού αέρα και υψηλή υγρασία - ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη μούχλας και μυκήτων.

Για να ισιώσετε η επιφάνεια είναι καλύτερη με ένα ειδικό στόκο ή αστάρι για μπάνια. Βρείτε αυτό μπορεί να είναι στο κατάστημα υλικού.

Ποια κόλλα πρέπει να χρησιμοποιήσετε;

Ένα σημαντικό στάδιο, το οποίο θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή. Επειδή θα εξαρτηθεί από την κόλλα αν οι πάνελ στο μπάνιο δεν θα βγουν ξαφνικά δύο χρόνια αργότερα.Για την κόλλα, όπως χρησιμοποιείται στο μπάνιο, υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις. Θα πρέπει να παρέχει υψηλή πρόσφυση των υλικών, γρήγορα και αξιόπιστα να αδράξουν, να είναι ανθεκτικά στην υγρασία, αλλαγές θερμοκρασίας, ασφαλή, χωρίς έντονη οσμή.

Στην αγορά είναι δημοφιλείς και συνιστάται οι ακόλουθες ενώσεις:

Kleiberit

Συμβαίνει διαφορετικοί τύποι. Βασίζεται σε συνθετική ρητίνη. Δεν φοβάται την υγρασία, έχει ομοιόμορφη σύνθεση, στεγνώνει γρήγορα και είναι ασφαλής. Με αυτό, μπορείτε γρήγορα και εύκολα να κολλήσετε πίνακες φύλλων.

Κόλλα τιτανίου άγριο

Κολλητική ταινία γενικής χρήσεως που μπορεί να βρεθεί σε οποιοδήποτε κατάστημα. Εξαιρετικά υλικά συγκόλλησης με σκυρόδεμα, τούβλο, γύψο. Έχει αποδειχθεί αντίσταση σε ακραίες θερμοκρασίες.

Υγρά καρφιά Titan Wild

Ίσως η πιο κοινή επιλογή. Λόγω της δημοτικότητάς του, πωλείται παντού και έχει μια σταθερή φήμη καθώς και το πεδίο εφαρμογής της. Ανθεκτικό στην υγρασία, δεν φοβάται τις υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες και θα βοηθήσει να επικολλήσετε πάνω από οποιοδήποτε δωμάτιο. Οι επιφάνειες επικόλλησης θα πραγματοποιηθούν χωρίς επιπλέον προσπάθεια.

Ποιότητα Νυχιών Υγρό

  Επαγγελματική σύνθεση κόλλας, η οποία χρησιμοποιείται στη διακόσμηση και την κατασκευή.Λόγω του λευκού χρώματος δεν χρησιμοποιείται πάντα κατά την εγκατάσταση πάνελ PVC. Η κόλληση γίνεται αρκετά γρήγορα.

  Συγκολλητικά πάνελ

  Όταν ολοκληρωθεί η φάση προετοιμασίας, μπορείτε να προχωρήσετε στο κύριο μέρος - την εγκατάσταση του υλικού στον τοίχο. Για άλλη μια φορά, βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια είναι επίπεδη, καθαρισμένη και απολιπανθείσα. Τώρα μπορείτε να προχωρήσετε.

  Συμβουλή: Εάν το οικοδομικό υλικό είναι κρύο, βάλτε το σε λίγες ώρες σε θερμότητα, έτσι ώστε η θερμοκρασία των επιφανειών, των πάνελ και της κόλλας να είναι ίδια - αυτό θα βελτιώσει την πρόσφυση.

  Δεν υπάρχει καμία δυσκολία στην εγκατάσταση. Είναι απαραίτητο μόνο να κόψετε το PVC εκ των προτέρων στο μέγεθος του μπάνιου σας, και επίσης με την παρουσία ενός μοτίβου για να το συνδυάσετε. Δημιουργήστε ένα σχέδιο, από ποια γωνία θα πάτε, σε ποια κατεύθυνση, προετοιμάστε τα πάνελ εκ των προτέρων.

  Η κόλλα εφαρμόζεται σε ομοιόμορφες τελείες, ξεκινώντας από τις άκρες του υλικού, κάθε 25-30 cm. Στη συνέχεια, ο πίνακας εφαρμόζεται στον τοίχο και διατηρείται για κάποιο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε η βάση συγκόλλησης να αρπάξει τον τοίχο και τη βάση. Στη συνέχεια, ακολουθώντας το σχέδιό σας, οι άλλοι πίνακες είναι κολλημένοι.

  Εάν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε τους πίνακες στην οροφή, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε εκ των προτέρων τις ενέργειές τους.

  • εξετάστε τη θέση των λαμπτήρων και των κουκούλες.
  • διεξάγει καλωδίωση στην προτεινόμενη τοποθέτηση των λαμπτήρων.
  • Τοποθετήστε ένα απλό πλαίσιο μεταλλικών οδηγών στην περίμετρο στην οροφή.
  • εγκαταστήστε τα πάνελ βιδώνοντάς τα κατά μήκος της εσωτερικής ραφής στον οδηγό.
  • σημειώστε κατά την εγκατάσταση της θέσης των λαμπτήρων και του εξαερισμού.
  • κομμένες τρύπες για φωτιστικά.

  Κάποιοι χρησιμοποιούν συνήθεις ξύλινες ράβδους αντί για μεταλλικούς οδηγούς. Προ-θεραπεία τους καλύτερα με αντισηπτικό. Οι οδηγοί είναι εγκατεστημένοι σε όλο το PVC και οι ίδιοι οι πίνακες μπορούν να τοποθετηθούν πίσω από την εσωτερική άκρη είτε με βίδες είτε με συρραπτικό. Κατά τη συναρμολόγηση, προσέξτε να μην προκαλέσετε ζημιά στον πίνακα με υπερβολική δύναμη - θα σπάσει αν είναι βιδωμένος έντονα.

  Οι οπές για φωτιστικά σημειώνονται με ένα μολύβι ή ένα λεπτό δείκτη και στη συνέχεια κόβονται με ένα κανονικό μαχαίρι συναρμολόγησης. Το κύριο πράγμα είναι να το κάνουμε προσεκτικά, ώστε να μην βλάψουμε το υλικό με μια ισχυρή ώθηση. Οι αρθρώσεις των τοίχων και της οροφής κρύβονται πίσω από ένα διακοσμητικό πλίνθο.

  Όπως μπορείτε να δείτε, δεν υπάρχει τίποτα δύσκολο στην εγκατάσταση PVC.

  Μεγάλα λάθη

  Παρά την ευκολία εγκατάστασης πάνελ PVC, πολλοί κάνουν τα πιο σοβαρά λάθη,τα οποία στη συνέχεια οδηγούν σε μη ικανοποιητικά αποτελέσματα.

  Εξετάστε τα βασικά, τα οποία θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε προβλήματα και να κάνετε την ποιότητα της επισκευής σας.

  • Μη λυγίζετε τα πλαίσια. Όταν λυγίσει, στρίψει ή οποιαδήποτε άλλη παραμόρφωση, η πλαστική βάση μπορεί να σπάσει ή να επιπλεύσει, κάτι που θα επηρεάσει αρνητικά στο μέλλον όχι μόνο την εμφάνιση αλλά και τις ιδιότητες απόδοσης.
  • Όλα τα στοιχεία πρέπει να έχουν την ίδια θερμοκρασία. Ένα ακόμη σημαντικό σημείο για το οποίο αναφέρθηκε παραπάνω. Συχνά, το οικοδομικό υλικό αγοράζεται εκ των προτέρων και το βάζουμε στο μπαλκόνι έτσι ώστε να μην καταλαμβάνει χώρο. Και τότε τα κρύα πάνελ αρχίζουν να κόβουν στον τοίχο. Ως αποτέλεσμα, μετά από δύο χρόνια σε ορισμένα μέρη αρχίζουν να αναχωρούν. Για να αποφύγετε αυτό να συμβαίνει, κρατήστε τα πάνελ και κόλλα στο δωμάτιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε η θερμοκρασία τους να ισιωθεί.
  • Εξοικονόμηση στην απομάκρυνση σκόνης και αντισηπτικό. Η παραμέληση αυτού του κανόνα οδηγεί στο γεγονός ότι με την πάροδο του χρόνου το πάνελ αρχίζει να απομακρύνεται από τη βάση του τοίχου, εισέρχεται υγρασία και αρχίζει να σχηματίζεται μούχλα. Ως αποτέλεσμα, μετά από δύο ή τρία χρόνια, οι άνθρωποι αναγκάζονται να επαναλάβουν την επισκευή ξανά.
  • Αφαιρέστε την προστατευτική μεμβράνη πριν την εγκατάσταση. Ένα άλλο συνηθισμένο λάθος.Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, μπορείτε τυχαία να γρατσουνίσετε, να κολλήσετε με κόλλα ή να προκαλέσετε βλάβη στον πίνακα. Αφαιρέστε την μεμβράνη μόνο μετά από πλήρη εγκατάσταση όλων των πλαισίων.
  • Αγοράζοντας λάθος κόλλα. Στην επιθυμία τους να εξοικονομήσουν χρήματα, μερικές φορές έρχεται στο σημείο του παραλογισμού: οι άνθρωποι κολλούν σε PVA ή σε υπολειμματική κόλλα από επισκευές στο παρελθόν. Κάνοντας αυτό κατηγορηματικά δεν αξίζει τον κόπο, δεδομένου ότι η αποθήκευση μερικών εκατοντάδων ρούβλι θα επηρεάσει την πάροδο του χρόνου.

  Τώρα γνωρίζετε πώς να πραγματοποιήσετε το στάδιο προετοιμασίας για την εργασία, να κολλήσετε σωστά τους πίνακες και να αποφύγετε τα πιο συνηθισμένα λάθη. Ακολουθώντας τις απλές συμβουλές από αυτό το άρθρο, μπορείτε να κάνετε χωρίς ειδικές γνώσεις και δεξιότητες να κάνετε μόνοι σας τις επισκευές στο μπάνιο, οι οποίες θα είναι ευχάριστες στο μάτι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  Σχετικά με τον τρόπο κατασκευής των τοίχων στα πλαίσια PVC μπάνιου για 1 ημέρα, θα μάθετε από το παρακάτω βίντεο.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο