Επιλογή εξαρτημάτων για πάνελ PVC

Τα πλαστικά πάνελ έχουν αρκετές σημαντικές λειτουργικές ιδιότητες, επιπλέον θεωρούνται φιλικό προς το περιβάλλον, ακίνδυνο υλικό, επομένως χρησιμοποιούνται συχνά για εσωτερική επένδυση. Για να γίνει η εγκατάσταση του υλικού, τα απαραίτητα εξαρτήματα - εξαρτήματα, οι κατάλληλοι σύνδεσμοι, που επιλέγονται με βάση τις διαφορετικές παραμέτρους της επικάλυψης.

Σκοπός των εξαρτημάτων για πλαστικά πάνελ

Τα πάνελ τοίχου και οροφής από PVC είναι μια λειτουργική και ανθεκτική επίστρωση, αντιπροσωπεύεται από μια μεγάλη παλέτα χρωμάτων, έχει διαφορετική υφή και είναι ιδανική για διακοσμητική διακόσμηση οικιστικών χώρων. Τα φύλλα είναι κατασκευασμένα από πολυμερές μείγμα χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό - μηχανές ζύμωσης ή εξωθητήρα.Οι κομμένες σανίδες είναι βαμμένες με οργανικές χρωστικές ουσίες και στην κορυφή του καμβά καλύπτονται με αντιστατικό και προστατευτικό βερνίκι - γι 'αυτό το υλικό φαίνεται καλό και έχει υψηλή απόδοση.

Ωστόσο, για την εγκατάσταση δεν αρκεί να παραλάβετε μια τέλεια πλαστική επίστρωση - θα χρειαστεί να αγοράσετε εξαρτήματα και συνδέσμους, τα οποία επί του παρόντος δεν είναι μόνο ένα σύνολο μεμονωμένων εξαρτημάτων αλλά και ένας πολυλειτουργικός και τεχνολογικός μηχανισμός που εκτελεί διάφορες εργασίες.

Σκοπός των στοιχείων για τη συναρμολόγηση του PVC:

 • τοποθέτηση των πάνελ στην οροφή, τους τοίχους και το δάπεδο.
 • τη σύνδεση των διαχωριστικών τμημάτων με διαφορετικό πάχος,
 • Σχεδιασμός και σύνδεση των αρθρώσεων υπό διαφορετικές γωνίες.
 • το σχηματισμό δομών οποιασδήποτε κλίμακας και σχήματος.

Το κύριο υλικό για την παραγωγή εξαρτημάτων είναι χάλυβας υψηλής ποιότητας, αν και μερικά εξαρτήματα μπορούν να κατασκευαστούν από κράματα βασισμένα σε μαγνήσιο, τιτάνιο, αλουμίνιο, υπό πίεση. Τα πολυμερή στοιχεία χρησιμοποιούνται μάλλον για διακοσμητικά πλαίσια παρά για τη δημιουργία ανθεκτικής επένδυσης.

Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα των προφίλ που χρησιμοποιούνται είναι η ευκολία στη χρήση - είναι εύκολο να προσαρμοστούν στις απαιτούμενες διαστάσεις, κόβοντας με ένα συνηθισμένο μαχαίρι κατασκευής.Εξωτερική χύτευση σε ορισμένες περιπτώσεις είναι καλύτερο να στερεωθεί με κόλλες, εξαιτίας των οποίων τα πάνελ δεν εκτίθενται σε ζημιές και παραμορφώσεις.

Είδη εξαρτημάτων για φινίρισμα φύλλων PVC

Τα βοηθητικά μέρη για την εγκατάσταση πλαστικών τεμαχίων κατασκευάζονται σύμφωνα με τα πρότυπα του GOST 19111-2001, τα οποία μιλάνε για την ποιότητά τους και την ασφάλειά τους.

Για συναρμολόγηση χρησιμοποιήστε διαφορετικούς τύπους χύτευσης.

 • Προφίλ σχήματος U, εκκίνηση ή εκκίνηση - η ράβδος, η οποία ξεκινά με την τοποθέτηση καπακιών οροφής, καλύπτει τις εγκάρσιες όψεις των πλαισίων. Εάν το προϊόν χρησιμοποιείται για τοίχους, τότε θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή παραθύρων και θυρών.
 • Το ακραίο προφίλ σε διατομή μοιάζει με το γράμμα F και η κεντρική του εγκάρσια γραμμή πιέζεται προς τα εμπρός σε σύγκριση με την άνω. Το εξάρτημα προορίζεται για διακοσμητικά πλαίσια πλαστικών αρμών, γωνιακών αρμών, ανοίγματα θυρών και παραθύρων.
 • Η συνδετική ράβδος σχήματος Η έχει σχεδιαστεί για να συνδέει τις κοντές πλευρές των πλαισίων και να αυξάνει το μήκος τους όταν δεν είναι αρκετό.
 • Εξωτερική και εσωτερική γωνία - μέρη που είναι απαραίτητα για τη σύνδεση και το σχεδιασμό εξωτερικών και εσωτερικών δεξιών γωνιών.
 • Η γωνία είναι καθολική - λόγω της δυνατότητας κάμψης σε οποιαδήποτε γωνία, χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση κάθε γωνίας και ταυτόχρονα εκτελεί το καθήκον της διακόσμησης.
 • Απαιτείται γενική γωνία κατασκευής (διακοσμητική) για τη στεγανοποίηση εξωτερικών πλαστικών αρμών υπό γωνία 90 μοιρών.
 • Το πέλμα οροφής (φιλέτο) χρησιμοποιείται για την ομαλή μετάβαση από τους τοίχους στην επιφάνεια της οροφής, καλύπτει τις αρθρώσεις των πλαισίων.
 • Οι εξωτερικές και εσωτερικές γωνίες είναι επίσης απαραίτητες για το γείσο της οροφής, καθώς και για τα συνδετικά μέρη όταν δεν είναι επαρκώς μακρυά σε δωμάτια με μεγάλη έκταση.
 • Οι πλάκες από πλαστικό και γαλβανισμένο χάλυβα είναι σχεδιασμένες για την κατασκευή επένδυσης, διευκολύνουν και επιταχύνουν τη συναρμολόγηση των πάνελ από PVC.

Τα συστατικά επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη το πάχος του χλωριούχου πολυβινυλίου, ένα ορισμένο χρώμα των υφασμάτων φινιρίσματος. Και πρέπει επίσης να δοθεί προσοχή στην ανθεκτικότητα των πλαστικών συνδετήρων, από τα οποία εξαρτάται η αξιοπιστία της δομής.

Στοιχεία στερέωσης για πλαστικό

Η μέθοδος τοποθέτησης πάνελ PVC, δηλαδή η τοποθέτησή τους στους τοίχους και την οροφή, εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του χώρου - το επίπεδο υγρασίας, την καμπυλότητα των επιφανειών εργασίας, τη διαθεσιμότητα επικοινωνιών και τις γέφυρες θερμοκρασίας.Σε κάθε περίπτωση χρησιμοποιούνται ορισμένοι σύνδεσμοι, οι οποίοι θα συζητηθούν.

Υπάρχουν τρεις τρόποι καθορισμού.

 • Το πιο φθηνό και απλό μέσο τοποθέτησης πλαστικού είναι η κόλλα σιλικόνης ή τα "υγρά καρφιά". Πρέπει να επιλέξετε ένα ειδικό εργαλείο ανθεκτικό στη θερμότητα. Η σιλικόνη στεγνώνει γρήγορα, έχει μεγάλη αντοχή, επιτρέπει τη συναρμολόγηση πάνελ σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με μια τελείως επίπεδη επιφάνεια των τοίχων, επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επισκευής, αυτή η μέθοδος δεν επιτρέπει την αντικατάσταση του φθαρμένου PVC φελιού.
 • Κατά την τοποθέτηση ενός πλαστικού πλαισίου περιβλήματος, συνήθως απαιτούνται συνδετήρες όπως πείροι ή καρφιά - όλα εξαρτώνται από το υλικό των τοίχων και της οροφής. Τα πάνελ από PVC έχουν ειδικές γλώσσες στην επιφάνεια τους, οι οποίες βρίσκονται κάτω από τις υποδοχές και είναι σταθερές. Με βάση το γεγονός ότι το κλουβί είναι συνήθως κατασκευασμένο από ξύλινες ράβδους, στερεώνονται με πείρους με πολυμερικά μανίκια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιπλέον "υγρά καρφιά". Αυτή η μέθοδος έχει τα μειονεκτήματά της - η ανέγερση ενός ξύλινου πλαισίου συνδέεται με το πριόνισμα μιας ξυλείας και την επίστρωση με αντισηπτικούς παράγοντες,και χρειάζεται πολύς χρόνος.
 • Ένα ιδιαίτερο μέρος στην εγκατάσταση παίρνει klyimery. Διαφέρουν σε μέγεθος, αλλά, κατά κανόνα, δεν υπερβαίνουν τα 50 mm. Πρόκειται για ειδικές πλάκες στήριξης με τη μορφή τιράντες από γαλβανισμένο σίδηρο, με γλωττίδα στερέωσης και οπές για καρφιά και πείρους. Συνήθως αυτά τα εξαρτήματα περιλαμβάνονται στο κιτ για κιβώτια. Το κλιπ τοποθέτησης ασφαλίζει μέσα στην αυλάκωση της εγκοπής με μία κίνηση, έτσι ώστε όταν το χρησιμοποιείτε, μπορείτε να το κάνετε και χωρίς βίδες και καρφιά, αφού αυτή η στερέωση είναι απολύτως αξιόπιστη.

Το Klyaymery - καθολικά εξαρτήματα, σε αντίθεση με τα νύχια, δεν βλάπτουν τους αρμούς και τις κλειδαριές των πάνελ, ταιριάζουν άνετα στην επιφάνεια και παρέχουν συναρμολόγηση υψηλής ποιότητας. Παρά τη δύναμη στερέωσης των στηριγμάτων, παραμένουν ελάχιστες καμπυλώσεις που επιτρέπουν στους τοίχους να πέσουν με την ακεραιότητα των πινάκων.

Φυσικά, στο φόντο άλλων συνδετήρων, προτιμάται η τοποθέτηση συνδετήρων.

Η χρήση εξαρτημάτων για εγκατάσταση

Για να εγκαταστήσετε πλαστικά φύλλα PVC, χρειάζεστε μια ηλεκτρική πανοραμική μηχανή, ένα κατσαβίδι, ένα επίπεδο, ένα μεταλλικό πριόνι, ένα μέτρο ταινιών, ένα κατσαβίδι, σφιγκτήρες και βίδες ("bugs").

  Αλγόριθμος εργασίας:

  • η πρώτη επένδυση γίνεται - μπορεί να γίνει από μεταλλικά προφίλ ή ξυλεία με τομή 2x2 cm.
  • οι ράγες οδηγήσεως στερεώνονται στη βάση των τοίχων ή της οροφής με γαλβανισμένα καρφιά από χάλυβα ή βίδες με αυτοεπιπεδούμενες ράβδους · μια παύλα από την άκρη τους είναι υποχρεωτικά αφημένη.
  • εάν υπάρχουν προσκρούσεις, η δομή θα πρέπει να ισοπεδωθεί με ξύλινες επενδύσεις.
  • Το προφίλ εκκίνησης είναι σταθερό στην αριστερή γωνία, από την οποία αρχίζει η συναρμολόγηση.
  • ένα πάνελ τοποθετείται πάνω του από την κάτω γωνία και ασφαλίζεται με βίδες για να αποφευχθεί η βλάβη του πλαστικού · οι σύνδεσμοι δεν πρέπει να σφίγγονται πάρα πολύ.
  • το επόμενο φύλλο που τοποθετείται ερμητικά, είναι επιθυμητό να μην υπάρχει κενό μεταξύ τους.

  Προκειμένου τα πλακίδια να γειτνιάζουν οργανικά μεταξύ τους, είναι απαραίτητο να τα συνδέσετε σωστά - ο πίνακας εισάγεται στη γωνία με ακίδα, χάρη στην οποία το αυλάκι παραμένει ανοιχτό για το επόμενο φύλλο. Εάν υπάρχει ένα κενό κοντά στην ακίδα, είναι κλαδευμένο προσεκτικά.

   Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να στερεώσετε το έλασμα στο κιβώτιο και τώρα χρειάζεστε το κλύμετρο. - τα άγκιστρα μετατρέπονται σε αυλάκωση, τότε το στοιχείο πιέζεται σφιχτά. Η στερέωση στερεώνεται με ειδικές βίδες. Για πλαστικούς βραχίονες έως 2 mm ύψος.Τέσσερα από αυτά τα μέρη αρκούν για μήκος 2 μέτρων, ωστόσο, με μεγάλη περίμετρο, ο αριθμός τους μπορεί να αυξηθεί. Όταν εργάζεστε με ένα κατσαβίδι, συμβαίνει το "σφάλμα" να στρέφει το κλιπ τοποθέτησης, αλλά μπορεί να πιεστεί και να κρατηθεί με ένα κατσαβίδι.

    Κατά την εγκατάσταση του PVC είναι σημαντικό να εστιάσετε σε ορισμένα σημεία.

    • Δεδομένου ότι η συναρμολόγηση αρχίζει με την εγκατάσταση του κιβωτίου, πρέπει να εγκαταστήσετε σωστά τις σχάρες. Ιδιαίτερα προσεκτικά με τη βοήθεια του επιπέδου ελέγχεται πρώτα η θέση του πίνακα.
    • Κατά τη διάρκεια της εργασίας θα πρέπει να παρακολουθείτε την ακρίβεια της τοποθέτησης των επιμέρους ιστών του υλικού. Μεταξύ αυτών δεν πρέπει να υπάρχουν μεγάλα κενά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι πλάκες πρέπει να σφραγιστούν όσο το δυνατόν περισσότερο.

    Οι πλάκες οροφής και F πρέπει πάντοτε να τοποθετούνται τελευταία. Παρά το γεγονός ότι τα καλούπια είναι σχεδιασμένα για διακόσμηση, ενισχύουν επιπλέον τις άκρες της υπάρχουσας κατασκευής.

    Για πλαστικά πάνελ, θα πρέπει να επιλέξετε αξεσουάρ υψηλής τεχνολογίας και φυσικά να μην προχωράτε από την εμφάνιση ή τη φθηνότητα. Με μια τέτοια εργασία όπως η κατασκευή ενός αξιόπιστου κιβωτίου, η εξοικονόμηση είναι ακατάλληλη. Επιπλέον,Θα πρέπει πάντα να καθοδηγείται από τη συμμόρφωση των προϊόντων με τα πρότυπα ποιότητας και GOST.

    Η οδηγία εγκατάστασης βίντεο για πάνελ PVC παρουσιάζεται παρακάτω.

    Σχόλια
     Συντάκτης
    Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

    Αίθουσα εισόδου

    Σαλόνι

    Υπνοδωμάτιο