Πάνελ PVC: τύποι και εφαρμογές

 Πάνελ PVC: τύποι και εφαρμογές

Τα πάνελ από PVC είναι μια πολύ οικονομική και πρακτική λύση για την επισκευή λουτρών και οποιωνδήποτε άλλων δωματίων, όπως αίθουσα, τουαλέτα ή ακόμα και διάδρομο, αν δεν θέλετε να ξοδέψετε πολλά χρήματα και προσπάθειες σε αυτό. Παρουσιάζονται σε διάφορα χρώματα από τα οποία μπορείτε να βρείτε την καλύτερη επιλογή. Τα πάνελ από PVC έχουν κερδίσει την αγορά για τη δημοτικότητά τους αμέσως μόλις κυκλοφόρησαν, καθώς είναι ευέλικτα και οικονομικά.

Ιδιότητες και προδιαγραφές

Τα πάνελ από PVC περιλαμβάνουν πολυβινυλοχλωρίδιο, το οποίο είναι ένα ελαφρύ και υψηλής ποιότητας υλικό. Εξαιτίας αυτού, συχνά τα ταβάνια στα δωμάτια, στα γραφεία και στα σουπερμάρκετ είναι επικαλυμμένα με αυτά τα πλαίσια.Επίσης, τα πάνελ από PVC απεικονίζουν ένα ενδιαφέρον σχέδιο που χρησιμοποιεί πλαστικοποίηση, θερμική εκτύπωση και άλλες σύγχρονες τεχνολογίες. Μετά από αυτό το υλικό εφαρμόζεται ματ ή γυαλιστερό βερνίκι, το οποίο αποτελεί προστασία για το υλικό.

Χάρη σε αυτή τη θεραπεία, ο πίνακας δεν συνδέεται με ταχεία φθορά και είναι πολύ ανθεκτικός στις ακτίνες UV.καθώς και οποιαδήποτε ζημιά, για παράδειγμα, προστατεύεται από τις γρατζουνιές. Για την ασφάλεια της ανθρώπινης υγείας και την οικογένειά του στην παραγωγή τέτοιων πάνελ PVC δεν χρησιμοποιούνται επιβλαβή χημικά συστατικά. Επίσης, όταν ζωγραφίζετε επιφάνειες, χρησιμοποιούνται μόνο βαφές με βάση το νερό, οι οποίες είναι απολύτως ασφαλείς.

Υπάρχει μια διαφορά των πλαστικών πάνελ που χρησιμοποιούνται σε τοίχους και οροφές. Βρίσκεται στο γεγονός ότι οι επιλογές τοίχων είναι λίγο ισχυρότερες και επίσης δεν είναι ευέλικτες, έτσι ώστε αυτά τα πάνελ να είναι ανθεκτικά σε βαριά μηχανικά φορτία. Επίσης επιλογές για τοίχους είναι παχύτερες από ό, τι για οροφές. Όσο περισσότερο χλωριούχο πολυβινύλιο, τόσο πιο παχύ είναι το πλαίσιο. Τα ενισχυτικά μέσα των πλαισίων τοίχου από πολυβινυλοχλωρίδιο έχουν πάχος 1 mm, οπότε η κοπή τους με μαχαίρι δεν είναι τόσο εύκολη.

Το μήκος αυτού του υλικού είναι 3 μέτρα, το πλάτος είναι μόνο 10 εκατοστά και μερικές φορές μπορεί να φτάσει μέχρι και 12,5 εκ. Τα πλαστικά επένδυση τοίχων μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για εξωτερική όσο και για εσωτερική επεξεργασία χώρων. Συνολικά, δύο τύποι αυτού του υλικού έχουν γίνει δημοφιλείς στην αγορά. Πρόκειται για ένα "πολωνικό" και "ευρωπαϊκό". Η "πόλκα" έχει μια μικρή σύνδεση με το κάστρο, ενώ ο "ευρωπαϊκός" έχει ένα πολύ ευρύτερο.

Τα εξωτερικά πάνελ από PVC έχουν ραφή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το υλικό έχει υψηλό συντελεστή γραμμικής διαστολής. Ως εκ τούτου, η επένδυση, η οποία δεν ήταν τοποθετημένη σε εσωτερικούς χώρους, θα πρέπει να αλλάξει με αλλαγή των ρυθμίσεων θερμοκρασίας. Υπάρχει επίσης ένα άλλο χαρακτηριστικό της επένδυσης πρόσοψης. Βρίσκεται στο γεγονός ότι η βαφή πρώτων υλών σε διαφορετικά χρώματα συμβαίνει ακόμη και κατά τη διάρκεια της παραγωγής και δεν εφαρμόζεται στην κορυφή όπως σε άλλες μορφές. Εξαιτίας αυτού, η επένδυση διατηρεί το αρχικό της χρώμα μακρύτερο.

Οι πλάκες φύλλου που αποτελούνται από πλαστικό, έχουν πλάτος μεγαλύτερο από εκείνο της πλαστικής επένδυσης. Το μήκος τους κυμαίνεται από 105 έως 405 εκ. Τα πάνελ αυτά είναι τα πιο διάσημα και αναλώσιμα. Μερικές φορές η επιφάνεια των φύλλων αποστέλλεται για ειδική επεξεργασία, αλλά όχι όλα, αλλά μόνο μερικοί καλοί κατασκευαστές το κάνουν. Χάρη σε αυτή τη λειτουργία, οι πίνακες γίνονται πιο ανθεκτικοί και σταθεροί.

Κόλλα και καρφιά μπορούν να τοποθετηθούν φύλλα φύλλων. Το κενό μπορεί να σφραγιστεί με ένα στεγανωτικό υλικό του κατάλληλου χρώματος ή στενής σιδηροτροχιάς. Τα συνήθη πάνελ έχουν μήκος 260 και 270 cm, μερικές φορές ακόμη και 300 cm και πλάτος περίπου 25 cm, αλλά είναι επίσης δυνατό να χρησιμοποιηθούν πίνακες με πλάτος 50 cm για εσωτερική διακόσμηση. Η πλευρά της εξωτερικής επιφάνειας, επικαλυμμένη με βερνίκι και βαμμένη με χρώμα, σχηματίζει επίσης μια ραφή, η οποία δεν είναι πολύ αισθητή όταν γίνεται μια συναρμολογημένη εμφάνιση.

Υπάρχει επίσης ένα πάνελ PVC τύπου sandwich GOST, το οποίο είναι μοντέρνο και έχει υψηλή εκμετάλλευση. Η ιδιαιτερότητα αυτών των πλαισίων είναι η παρουσία δύο πλαστικών φύλλων. Ο αφρός πολυουρεθάνης ή ο αφρός πολυστερίνης χρησιμοποιούνται ως μια ποικιλία προστιθέμενων ουσιών, δίνουν στην μόνωση ιδιότητες του υλικού. Ο βαθμός ευφλεκτότητας των προϊόντων αναγράφεται στη συσκευασία. Ο μεγαλύτερος συντελεστής έχει πλαστική επένδυση.

Πλεονεκτήματα και αδυναμίες

Αυτό το υλικό έχει γίνει τόσο δημοφιλές λόγω του μεγάλου αριθμού πλεονεκτημάτων.

 • Ευελιξία. Συνήθως πάνελ από PVC χρησιμοποιούνται ως τελειώματα τοίχου και οροφής. Αυτό το υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επένδυση των άκρων των θυρών και των παραθύρων, που χρησιμοποιούνται στο ντους και το μπάνιο, και επίσης κάτω από τα βήματα για να δημιουργήσετε ενδιαφέροντα σχήματα. Καλοκαίρι κάτοικοι αυτού του οικοδομικού υλικού χρησιμοποιείται για το σχηματισμό κρεβάτια κήπου.
 • Η εγκατάσταση είναι γρήγορη και εύκολη. Οι συνηθισμένοι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορούν τώρα να διακοσμήσουν έναν τοίχο ή κάποια άλλη επιφάνεια. Η εργασία γίνεται γρήγορα και εύκολα με ομαλή τοιχοποιία ή οροφή. Σε τέτοιες καταστάσεις, στερεώνονται με "υγρά καρφιά". Για να κάνετε τις κυρτές επιφάνειες πιο ομοιόμορφες, αξίζει να χρησιμοποιήσετε ένα μεταλλικό ή ξύλινο πλαίσιο.
 • Εύκολη φροντίδα. Τα πάνελ από PVC μπορούν να σκουπιστούν με ένα κανονικό σαπούνι, αλλά αξίζει να φοβούνται τις αρθρώσεις των πάνελ, επειδή αυτές οι θέσεις είναι αδύναμες.
 • Τέτοια πάνελ είναι απόλυτα φιλικά προς το περιβάλλον. Το υλικό αυτό είναι μη τοξικό, δεν απελευθερώνει επιβλαβείς ουσίες στο περιβάλλον.
 • Αντοχή Αυτός ο δείκτης εξαρτάται από τη σωστή επιλογή. Για οροφές, το υλικό αυτό είναι ελαφρώς ελαφρύτερο.
 • Υπάρχει ηχομόνωση και θερμομόνωση. Αυτά τα πλαίσια δημιουργούν καλή ηχομόνωση και μην αφήνετε το κρύο στο δωμάτιο.
 • Ένας μεγάλος αριθμός χρωμάτων και αποχρώσεων. Το τυποποιημένο χρώμα του PVC είναι λευκό, αλλά οι κατασκευαστές έχουν δημιουργήσει τεράστιο αριθμό χρωμάτων για κάθε γούστο του καταναλωτή. Επί του παρόντος, τα πάνελ με σχέδια ή με απομίμηση της υφής μιας πέτρας ή ξύλου είναι δημοφιλή.
 • Αντοχή στην υγρασία. Λόγω της λείας επιφάνειας δεν διατηρούν την υγρασία.Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν πόροι στο υλικό, βρωμιά, μούχλα και άλλοι επιβλαβείς μικροοργανισμοί δεν παραμένουν στην επιφάνειά τους. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιούνται συχνά σε χώρους όπου υπάρχει μεγάλη υγρασία.
 • Ανθεκτικό στις ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας. Τα πλαστικά πάνελ μπορούν να αντέξουν τις θερμοκρασίες από -50 έως +50 βαθμούς Κελσίου.

Όπως και άλλα οικοδομικά υλικά, τα πάνελ PVC έχουν μειονεκτήματα.

 • Αδυναμία στην υπεριώδη ακτινοβολία. Τα λευκά πλαστικά πάνελ μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα μπορεί να γίνουν κίτρινα και να χάσουν την αρχική τους εμφάνιση.
 • Ανθεκτικό στην κρούση. Τέτοια πάνελ μπορούν να αντέξουν μερικά φορτία, αλλά δεν προστατεύονται από την εμφάνιση γρατζουνιών ή γρατζουνιών στην επιφάνεια του υλικού.
 • Η σύνθεση του υλικού περιέχει κιμωλία, η οποία είναι καθοριστική συνιστώσα της αντοχής του προϊόντος. Η ποσότητα κιμωλίας στα πλαίσια καθορίζεται αποκλειστικά από τον κατασκευαστή.
 • Χαρακτηριστική οσμή. Όταν αγοράζετε και χρησιμοποιείτε πάνελ για αρκετές ημέρες υπάρχει μια συγκεκριμένη μυρωδιά, αλλά στη συνέχεια εξαφανίζεται τελείως.
 • Αυτό το πλαστικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί απόλυτα ασφαλές, σύμφωνα με πολλούς κατασκευαστές. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για το σχεδιασμό παιδικών δωματίων.

Ποικιλίες και εφαρμογή

Προς το παρόν, τρεις τύποι πάνελ από PVC έχουν γίνει δημοφιλείς στην αγορά δομικών υλικών.

 • Rack. Για να συνδέσετε αυτό το είδος πάνελ απευθείας στην επιφάνεια του τοίχου, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μεταλλικό στήριγμα. Αυτός ο πίνακας έχει μήκος από 1 έως 12,5 μέτρα, πλάτος - από 15 έως 30 εκατοστά, πάχος - όχι περισσότερο από 1 εκατοστό. Αν χρησιμοποιείτε αυτήν την προβολή για να ολοκληρώσετε το δωμάτιο, θα φαίνεται οπτικά υψηλότερα ή χαμηλότερα, ανάλογα με τη θέση των ίδιων των πάνελ.
 • Κάτω από το κεραμίδι. Το μέγεθος αυτού του τύπου μπορεί να κυμαίνεται από 30 έως 1 μέτρο. Ο τρόπος να τελειώσει το δωμάτιο είναι ο ίδιος με αυτόν των πλαισίων rack, αλλά διαφέρει στο αποτέλεσμα του. Τέτοια πάνελ PVC μπορούν να τοποθετηθούν με ένα ενδιαφέρον σχέδιο στο μπάνιο ή στην κουζίνα.
 • Φύλλο. Αυτά τα πάνελ αναγνωρίζονται ως τα καλύτερα όλων των παραπάνω τύπων. Για να εγκαταστήσετε αυτό το υλικό στον τοίχο ή στην οροφή, χρειάζεστε κόλλα και καρφιά. Το πάχος των φύλλων είναι από 3 έως 6 χιλιοστά.

Επίσης, τα πάνελ PVC μπορούν να διαιρεθούν με διακόσμηση.

 • Ομαλή. Τέτοιοι πίνακες είναι πολύ δημοφιλείς και φαίνονται ακριβοί. Αναζητήστε τέλεια τα πάνελ χωρίς ραφή με μια ματ επιφάνεια.Είναι τόσο για το πάτωμα όσο και για τα έπιπλα.
 • Αρωγής. Φαίνονται ακριβώς τα ίδια με το ξύλο, αλλά η τιμή τους είναι πολύ χαμηλότερη. Ταυτόχρονα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και αν οι τοίχοι έχουν κάποια καμπυλότητα. Τα ανάγλυφα ελασματοποιημένα πάνελ προσφέρουν πολύ ακριβείς υφές απομίμησης.

Υπάρχουν επίσης διάφοροι τύποι πάνελ ανάλογα με το σχέδιο.

 • Μονόχρωμη. Είναι ιδανικά κατάλληλα για τη διακόσμηση των δωματίων στα οποία αποτιμάται η πρακτικότητα και ο μινιμαλισμός. Για να δώσετε πρωτοτυπία και ομορφιά ενός χρώματος, μπορείτε να φτιάξετε πολύχρωμα ράφια μόνοι σας ή να χρησιμοποιήσετε εικόνες.
 • Με μια φωτογραφία. Τέτοιες επιτροπές συχνά μιμούνται την εμφάνιση μιας πέτρας ή υφάσματος, αλλά υπάρχουν και εκείνες που προσελκύουν την προσοχή με μια θεαματική εκτύπωση, για παράδειγμα, σύννεφα. Αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να τα εγκαταστήσετε, αφού θα χρειαστεί να υπολογίσετε με ακρίβεια τη θέση τους, τότε το σχέδιο θα είναι σταθερό.

Τα πάνελ από PVC χρησιμοποιούνται σε μπάνια, σε ντους, στην κουζίνα και συχνά χρησιμοποιούνται για φινίρισμα γραφείου, εστιατορίων, σούπερ μάρκετ, σχολείων, γυμναστηρίων, νοσοκομείων και άλλων χώρων.

Αυτά τα προϊόντα είναι καθολικά, έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και σε ασυνήθιστα μέρη, για παράδειγμα, οι κάτοικοι του καλοκαιριού χρησιμοποιούν αυτό το υλικό στους κήπους τους. Επίσης με τη βοήθειά τους, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πρωτότυπο εσωτερικό.Είναι φιλικές προς το περιβάλλον.

Μεγέθη και διακόσμηση

Τα πάνελ PVC μπορούν να χωριστούν σε τρεις τυπικούς τύπους:

 • επένδυση ·
 • μοντέλα φύλλων.
 • ορθογώνια ή τετράγωνα πλακάκια.

Η επένδυση τοίχων είναι μήκους περίπου 3 μέτρων, το πλάτος είναι από 10 έως 12,5 εκ. Η "ευρωπαϊκή" παραλλαγή, η οποία έχει μεγάλη κλειδαριά, είναι πιο απαιτητική στην κατασκευαστική αγορά από την "polka" με στενή κλειδαριά. Αν χρησιμοποιείτε πάνελ PVC μήκους 260, 270 ή 300 cm και πλάτους 15 έως 50 cm, τότε κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης δεν θα υπάρχουν ραφές. Τα τετράγωνα ή ορθογώνια κεραμίδια έχουν γίνει πιο δημοφιλή. Χρησιμοποιούνται κυρίως για την τελική επεξεργασία της κουζίνας. Είναι πολύ βολικό για την εγκατάσταση, και είναι επίσης ελαφρύ σε βάρος. Το μήκος τους είναι 30 εκατοστά, όπως και το πλάτος και ορισμένες φορές αυτές οι διαστάσεις φτάνουν τα 100 εκατοστά σε μήκος και πλάτος. Τα φύλλα φύλλων, στα οποία το επάνω στρώμα είναι αρκετά ανθεκτικό στις κρούσεις, είναι επίσης λείο, έχει μήκος 150-405 cm, πλάτος 80-203 cm και πάχος 0,1-3 cm.

Επίσης σημαντικό είναι τα πάνελ σάντουιτς. Είναι το πιο χρήσιμο υλικό για χωρίσματα σε χώρους ή επένδυση παραθύρων. Δεν κερδίζουν μόνο τη δημοτικότητά τους. Όλα χάρη στην υψηλή ποιότητα και την άριστη ποιότητα. Επίσης, τα προϊόντα αυτά φαίνονται πολύ κομψά.Αυτή η άποψη είναι επίσης τυπική και έχει διαστάσεις: 3000x1500 mm, 3000x1150 mm και 3000x900 mm, πάχος - 10, 24, 32 mm, αντίστοιχα.

Η διακόσμηση των πάνελ PVC ποικίλλει. Υπάρχουν μοντέλα με χρώμα τούβλο, καθώς φαίνονται αρκετά κομψά και φαίνονται υπέροχα. Αυτός ο τύπος υλικού εξοικονομεί χώρο στο πάτωμα, είναι εύκολος στην εγκατάσταση και είναι επίσης ευέλικτος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο: από το διάδρομο έως το λιφτ. Ακόμη και αυτά τα προϊόντα έχουν πολύ μεγάλο αριθμό χρωμάτων και μεγεθών, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε μια επιλογή για κάθε γούστο. Επιπλέον, αυτή η άποψη είναι πολύ φθηνότερη από το διακοσμητικό τούβλο.

Υπάρχουν επίσης μοντέλα που μιμούνται την επιφάνεια φυσικής πέτρας ή φυσικού ξύλου. Οι εκδόσεις σκούρου χρώματος του φυσικού ξύλου έχουν μεγάλη ζήτηση. Φαίνονται πολύ ρεαλιστικά και χρησιμοποιούνται συχνότερα σε διαδρόμους, σαλόνια και κουζίνες. Τα πλαίσια ραφιών, πλακιδίων και φύλλων συχνά αντιπροσωπεύονται από χρωματισμό κάτω από φυσικό υλικό.

Ο σχεδιασμός "σπασμένος ασβεστόλιθος" χρησιμοποιείται κυρίως για τζάκια και καμάρες. Επίσης αυτό το υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εξωτερική διακόσμηση.Τα μπάνια δείχνουν καλό μοτίβο "Jurassic stone". Σήμερα, καθρέφτη και διαφανή PVC πάνελ έχουν γίνει δημοφιλής, καθώς και το είδος του "panda".

Μεταξύ των πιο δημοφιλών χρωμάτων είναι τα εξής:

 • wenge;
 • κόκκινο;
 • ασπρόμαυρη.

Συχνά χρησιμοποιούνται πίνακες που μιμούνται την επιφάνεια υλικών όπως μπαμπού, πεύκο, μπλε μάρμαρο, σχιστόλιθο και άλλα. Η κοπή της πέτρας συναρπάζει την ομορφιά της.

Κατασκευαστές

Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε έναν καλό κατασκευαστή πριν αρχίσετε να εργάζεστε. Προκειμένου να μην απογοητευθεί η ποιότητα του οικοδομικού υλικού, θα πρέπει να εξοικειωθούν με τις κύριες κατασκευαστικές εταιρείες που παράγουν ένα ποιοτικό προϊόν και γενικά έχουν μόνο θετικά σχόλια.

Οι παρακάτω κατασκευαστές έχουν μεγάλη ζήτηση:

 • "Μεταλλικό προφίλ";
 • "Αιώνα";
 • Isotex;
 • Artpole;
 • AGT;
 • Shanghai Zhuan;
 • Racoon Plastik;
 • Polimerpanel;
 • Pareti;
 • BellerPlast;
 • Plastek;
 • "Plast Decor"?
 • KronaPlast;
 • "Aquaton".

Κριτήρια επιλογής

Όταν αγοράζετε πάνελ από PVC που αξίζει να προσέξετε το κόστος των προϊόντων. Όσο υψηλότερη είναι η τιμή, τόσο το καλύτερο είναι το προϊόν.

Για να μην κάνετε λάθος στην επιλογή και να μην εξαπατήσετε, είναι απαραίτητο να εξοικειωθείτε με ορισμένα σημεία αγοράς.

 • Υποχρεωτικό πάχος πάνελ.Το καθολικό πάχος βινυλίου για τοίχους δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10 mm, και αν χρειαστεί να επιλέξετε ένα δομικό υλικό για το ανώτατο όριο, τότε θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο λεπτότερο.
 • Η δύναμη της μπροστινής επιφάνειας. Αυτό είναι σημαντικό και απαραίτητο για τα δομικά υλικά να αντέχουν ζημιές και κραδασμούς, ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχουν χαραγές ή γρατζουνιές πάνω σε αυτό. Εάν μπορείτε να δείτε τα ενισχυτικά από το εξωτερικό, τότε αυτά τα πάνελ είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιούνται για επένδυση τοίχου. Είναι καλύτερο να τα χρησιμοποιήσετε για οροφές, αλλά τέτοια εργασία δεν θα φαίνεται πολύ καλή και υψηλής ποιότητας.
 • Ο αριθμός των νευρώσεων, η θέση και η ακαμψία τους. Η ακαμψία ενός δομικού υλικού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον αριθμό των άκρων. Η μεγαλύτερη απόσταση που μπορεί να υπάρχει μεταξύ τους δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10 mm.

Αν κατά τη μεταφορά τα νεύρα πήραν λίγο τσαλακωμένα, έχασαν το σχήμα τους, τότε οι σκάλες θα είναι σαφώς ορατές σε αυτά τα μέρη.

 • Η ομοιομορφία της επικάλυψης της επιφάνειας του υλικού με τη βαφή υποδεικνύει πως εφαρμόστηκε η βαφή στο πλαίσιο. Οι περισσότεροι κατασκευαστές καλύπτουν την επιφάνεια από το μέτωπο, αντί να προσθέτουν ένα στοιχείο που δίνει χρώμα στη σύνθεση του πολυμερούς.Αυτό είναι κακό επειδή το χρώμα μπορεί εύκολα να ξεφλουδίζει την επιφάνεια ενώ εργάζεται με ένα υλικό. Επίσης, λόγω αυτής της επίστρωσης από PVC, ο πίνακας μπορεί να καεί και η βαφή θα είναι ανομοιογενώς τοποθετημένη, γεγονός που αποτελεί άλλο μειονέκτημα αυτής της εργασίας από τον κατασκευαστή.
 • Όταν αγοράζετε ένα δομικό υλικό στο κατάστημα, πρέπει να ρωτήσετε για το βάρος του. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στον προσδιορισμό της ακαμψίας των νευρώσεων και του πάχους των τοιχωμάτων του υλικού. Το βέλτιστο βάρος των πάνελ PVC πρέπει να είναι 1,1-1,5 kg / sq. m
 • Τα πάνελ είναι σταθερά συνδεδεμένα; Είναι καλύτερα να ελέγξετε τη δύναμη της σύνδεσης των πάνελ PVC κατά την εξέταση των προϊόντων.
 • Ποιο ποσοστό της κιμωλίας περιέχει υλικό. Πολλοί επαγγελματίες ισχυρίζονται ότι το ποσοστό της κιμωλίας στο προϊόν δεν πρέπει να υπερβαίνει το 20%. Αν αυτό το ποσοστό είναι υψηλότερο, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι αυτό το υλικό είναι αρκετά εύθραυστο. Η κιμωλία είναι πολύ προσιτή και δεν είναι ακριβή, έτσι ώστε ορισμένοι κατασκευαστές, για να μειώσουν το κόστος των προϊόντων τους, προσθέτουν κάτι περισσότερο από αυτό που απαιτείται από τους κανόνες. Κάνοντας μια γωνία του προϊόντος, μπορείτε να ελέγξετε την ποσότητα κιμωλίας σε αυτό. Εάν δεν υπάρχει λευκή γραμμή στο πλαστικό, ο πίνακας περιέχει την απαιτούμενη ποσότητα κιμωλίας.
 • Πάνελ που περιέχουν τοξίνες.Τίποτα κακό αν η σφραγισμένη επένδυση έχει μια χαρακτηριστική, αλλά όχι πολύ δυνατή μυρωδιά. Αλλά αν μια συγκεκριμένη οσμή προέρχεται από πάνελ που εκτίθενται με τη μορφή ενός δείγματος, γίνεται αμέσως σαφές ότι αυτό το υλικό περιέχει τοξικές ουσίες και είναι προτιμότερο να μην το αποκτήσετε.
 • Μάρκα Εάν το προϊόν προέρχεται από γνωστό πωλητή, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το υλικό να είναι αρκετά καλής ποιότητας. Εξάλλου, για να κερδίσει αυτή τη φήμη, ο κατασκευαστής έχει εργαστεί πολύ για την ποιότητα των προϊόντων του και εκτιμά την φήμη του και ως εκ τούτου προσφέρει μόνο προϊόντα υψηλής ποιότητας για τοίχους και δάπεδα.
 • Διακόσμηση προϊόντων. Τα πάνελ προσόψεων πρέπει να είναι θερμομεταφρασμένα. Ανήκουν στην οικονομική θέση. Χάρη στη θερμική εκτύπωση, μπορείτε να επιλέξετε διαφορετική διακόσμηση. Το σχέδιο δεν φοβάται την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία και δεν διαγράφεται με το χρόνο. Οι παραλλαγές με ζωφόρο είναι σε ζήτηση επειδή είναι διακοσμημένες με διάφορες εκτυπώσεις. Τυπικά, τα προϊόντα αυτά μιμούνται την επιφάνεια του μαρμάρου, του κεραμιδιού ή του φυσικού ξύλου.

Τα μοντέλα MDF έχουν πολλά κοινά με τα πάνελ PVC, οπότε κατά την επιλογή τους, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα παραπάνω κριτήρια επιλογής.

Συμβουλές εγκατάστασης και εργασίας

Πρώτα πρέπει να προετοιμαστείτε για την ίδια τη δουλειά. Πριν από την εγκατάσταση δεν υπάρχει ανάγκη για ειδική προετοιμασία των τοίχων. Αλλά πρέπει να μετρήσετε με ακρίβεια την επιφάνεια που πρόκειται να καθαριστεί και επίσης να υπολογίσετε με ακρίβεια τον αριθμό των πάνελ. Πρέπει να αποφασίσετε πώς θα γίνει η εγκατάσταση.

Εάν οι οροφές και οι τοίχοι είναι επίπεδη και χωρίς σφάλματα, τα πάνελ μπορούν να κολληθούν. Αλλά εάν είναι απαραίτητο να δώσετε στο δωμάτιο ακόμη και παραμέτρους, είναι καλύτερο να συναρμολογήσετε το πλαίσιο. Με αυτόν τον τρόπο, τα δωμάτια θα έχουν μια αισθητική εμφάνιση, και όλες οι ανωμαλίες στην επιφάνεια θα είναι κρυμμένες και αόρατες.

Για να εργαστείτε χρειάζεστε εργαλεία όπως:

 • βήμα σκάλας;
 • τρυπάνι?
 • Ράψιμο για μέταλλο.
 • ταινία μέτρο?
 • ένα μαχαίρι?
 • αυτο-κοχλίες βίδες?
 • σφυρί

Όλα αυτά τα στοιχεία πρέπει να αγοραστούν πριν ξεκινήσετε την εργασία. Αφού όλα τα εργαλεία είναι σε ετοιμότητα, μπορείτε να ξεκινήσετε τη δουλειά. Συνήθως για την τοποθέτηση των πάνελ χρήσης οροφής με πλάτος 100 mm. Είναι καλύτερο να μετρήσετε γραμμές με 0,4 μ. Για αρχή, αξίζει να σημειώσετε το χαμηλότερο σημείο στην οροφή και από εκεί για να βάλετε σημάδια που θα είναι ίσα με το πλάτος του πίνακα. Στη συνέχεια, θα πρέπει να σημειώσετε τα σημεία στα οποία θα τοποθετηθεί η άγκυρα ή ο πείρος, τα οποία είναι σημαντικά για τη στερέωση του πλαισίου.

Το πλαίσιο πρέπει να τοποθετείται κάθετα στα πλαίσια τοποθέτησης. Για ευκολία σήμανσης, οι επαγγελματίες συμβουλεύουν αντί για ετικέτες να σχεδιάζουν ένα λεπτό κορδόνι. Για να το χρησιμοποιήσετε, πρέπει να τρίψετε το καλώδιο με έγχρωμη κιμωλία και να το τοποθετήσετε στον επισημασμένο τοίχο. Μετά από αυτή τη διαδικασία, ένα καλά ορατό σήμα θα παραμείνει στην επιφάνεια.

Προκειμένου το φινίρισμα να είναι υψηλής ποιότητας, είναι απαραίτητη η σωστή συναρμολόγηση του πλαισίου, η οποία είναι παρόμοια με τον συνδυασμό προφίλ.

Τα προφίλ μπορούν να είναι διαφορετικού τύπου: από ξύλο ή μέταλλο, καθώς και από πλαστικό κλουβί. Κάθε υλικό είναι κατάλληλο για ορισμένες συνθήκες χρήσης. Για παράδειγμα, είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε ένα ξύλινο πλαίσιο σε χώρους όπου υπάρχει χαμηλή υγρασία. Το υλικό αυτό πρέπει να υποβληθεί σε επεξεργασία με εμποτισμό υψηλής ποιότητας, γεγονός που θα το προστατεύσει από την υγρασία και την αναπαραγωγή διαφόρων μικροοργανισμών. Εάν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε ξύλινο πλαίσιο, τότε ο σύνδεσμος πρέπει να γίνεται κάθε 0,6 μ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επένδυση εάν χρειάζεστε το σωστό επίπεδο. Το ξύλο είναι ελαφρώς χειρότερο από το πλαστικό ή το μέταλλο.

Τα πλαστικά προφίλ έχουν μερικά πλεονεκτήματα: χαμηλή τιμή, μικρό βάρος, μόλις προσαρτημένο, μπορεί να αντέξει την υγρασία, τις θερμοκρασίες και άλλους παράγοντες.Αυτή η εγκατάσταση γίνεται κάθε 0,3 μ. Τα εργαλεία για τους συνδετήρες σταθεροποιούνται μετά από 1 μ. Η τοποθέτηση προφίλ ρυθμίζεται υπό γωνία. Αυτό θα ελέγξει την ομαλότητα των αρθρώσεων. Δεδομένου ότι τα πάνελ PVC είναι ελαφριά, δεν είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε ένα ισχυρό πλαίσιο.

Για την τοποθέτηση προφίλ PVC θα πρέπει να τηρούν τους ακόλουθους κανόνες:

 • είναι προτιμότερο να ξεκινήσετε την εγκατάσταση όταν οι πίνακες "χρησιμοποιηθούν" σε θερμοκρασία δωματίου, ειδικά εάν το δομικό υλικό για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν σε ένα δωμάτιο όπου η θερμοκρασία ήταν κάτω από + 10 μοίρες.
 • οι λάμπες πρέπει να τοποθετούνται κάθετα στο πλαίσιο.
 • είναι απαραίτητο να εκτελεστούν περικοπές αερισμού σε περίπτωση που το δωμάτιο έχει υψηλή υγρασία.
 • δεδομένου ότι το υλικό μπορεί να αλλάξει το σχήμα του με τη θερμοκρασία, είναι απαραίτητο να αφήσετε 5 mm για τα κενά.
 • εάν τα πάνελ δεν έχουν σχήμα ή μοτίβο, τότε η εγκατάσταση μπορεί να γίνει αυθαίρετα, αλλά εάν υπάρχει ένα μοτίβο στον πίνακα, τότε είναι καλύτερο να ξεκινήσετε την εργασία από την αριστερή γωνία και να συνεχίσετε προς τη σωστή.
 • Τα πάνελ από PVC δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εγκατάσταση σε χώρους όπου η θερμοκρασία φτάνει τους +40 μοίρες και υψηλότερα, για παράδειγμα, σε λουτρά ή δωμάτια ατμού.

Εγκατάσταση πάνελ από PVC στην οροφή

Μόλις εγκατασταθεί το πλαίσιο, μπορείτε να ξεκινήσετε την εγκατάσταση των ίδιων των πλαισίων. Είναι απαραίτητο να ξεκινήσει η εργασία με μια ακραία ταινία, είναι τοποθετημένη σε μια γωνία, σε υλικό διατομής με τη βοήθεια βιδών. Έτσι, ο επόμενος πίνακας θα εγκατασταθεί στην αυλάκωση του παρελθόντος. Αυτή η διαδικασία θα πρέπει να συνεχιστεί μέχρι να ολοκληρωθεί η επεξεργασία του απέναντι τοίχου.

Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να κόψετε το τελευταίο πλαίσιο., αλλά μόνο όταν δεν ταιριάζει με το μέγεθος. Δεδομένου ότι το υλικό είναι εύθραυστο, είναι επιρρεπές σε γρατζουνιές, ρωγμές ή χτυπήματα. Επομένως, όταν εργάζεστε με πάνελ, δεν πρέπει να πιέζετε σκληρά. Συνιστάται να πάρετε ένα υπάλληλο, καθώς και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μετακινήσετε τα πάνελ προς τη σωστή κατεύθυνση.

Μετά την προσάρτηση του τελευταίου πλαισίου, μπορείτε να εγκαταστήσετε την πλίνθο. Στερεώνεται με τη βοήθεια "υγρών νυχιών", τα οποία εφαρμόζονται στο εσωτερικό και προσαρμόζονται στην οροφή. Αφού πρέπει να κρατήσουν για 10 δευτερόλεπτα, και η πλεονάζουσα κόλλα για να αφαιρέσετε απαλά. "Τα υγρά καρφιά" στεγνώνουν αρκετά γρήγορα, οπότε η αφαίρεση του πλεονάζοντος υλικού από την επιφάνεια πρέπει να γίνεται γρήγορα.

Επεξεργασία τοίχων

Οι ιδιοκτήτες σπιτιών ή διαμερισμάτων μπορούν γρήγορα να κάνουν το εσωτερικό ενός μπάνιου ή τουαλέτας πρακτικό και άνετο και όλα αυτά χάρη στα πάνελ τοίχου PVC. Είναι πολύ βολικό να τα πλένετε, θα εξυπηρετούν για πολλά χρόνια. Η τοποθέτηση των τοίχων είναι πολύ παρόμοια με την εγκατάσταση της οροφής.

Ένα πλαίσιο είναι επίσης εγκατεστημένο στον τοίχο που έχει ήδη υποβληθεί σε επεξεργασία με αντιμικροβιακούς παράγοντες. Μπορεί να είναι πλαστικό ή μέταλλο. Αυτό είναι στη διακριτική ευχέρεια του χρήστη. Ο πρώτος πίνακας εισάγεται με τη γωνία στο προφίλ, ακολουθούμενο από άλλα προϊόντα. Τοποθετούνται σε μεταλλικούς οδηγούς. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε το claymore. Ο τελευταίος πίνακας είναι κολλημένος στη γωνία σχήματος U. Μετά από αυτή τη διαδικασία, μπορείτε να ξεκινήσετε την εγκατάσταση των γωνιών και να κάνετε πλαγιές. Η αποσυναρμολόγηση εκτελείται στην ίδια σειρά.

Δυσκολία μπορεί να προσφέρει ένα τοίχο όπου υπάρχουν οποιαδήποτε πρίζες ή διακόπτες. Σε αυτή την περίπτωση, μόλις συνδεθούν οι πλάκες φινιρίσματος, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε το κουτί και να τοποθετήσετε το ηλεκτρικό καλώδιο.

Όταν τα πάνελ θα εγκατασταθούν, πρέπει να κόψετε μια τρύπα όπου προηγουμένως υπήρχαν σηματοδοτημένα σημεία για διακόπτες και πρίζες. Τέτοιες θέσεις είναι δύσκολο να πλυθούν και να βαφτούν.Ο πίνακας μπορεί να κατασκευαστεί με τη μορφή πίνακα και να κρεμάει πάνω του διάφορες χειροτεχνίες.

Παραδείγματα στο εσωτερικό

Η επένδυση της κουζίνας είναι ποιοτικά κατασκευασμένη από πλαστικό πάνελ από PVC με ημι-τοίχο. Ένα τέτοιο εσωτερικό δωμάτιο φαίνεται πολύ εντυπωσιακό και αισθητικό. Μπορεί επίσης να συμπληρωθεί με μια φωτογραφία Provence.

Αυτό το σαλόνι είναι διακοσμημένο με βινυλίου. Το δωμάτιο φαίνεται πολύ ήπια λόγω των φωτεινών χρωμάτων του υλικού.

Κοίτα όμορφα διακοσμητικά πάνελ από PVC με μοτίβο. Όλα φαίνονται πολύ υψηλής ποιότητας και ακριβά, αλλά με απλό σχεδιασμό.

Στις πλακέτες PVC για τους τοίχους του μπάνιου και τα μυστικά της πλαστικής επιλογής, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο