Χαρακτηριστικά και μέθοδοι εγκατάστασης πάνελ PVC

 Χαρακτηριστικά και μέθοδοι εγκατάστασης πάνελ PVC

PVC πάνελ - ένα φτηνό υλικό, που χρησιμοποιείται συνήθως για τη διακόσμηση των κατοικιών και των οικιακών μονάδων. Με ένα σχετικά χαμηλό κόστος τέτοιων επιμετάλλωσης η διακοσμητική ποιότητα της επικάλυψης είναι αρκετά υψηλή. Αυτά είναι πρακτικά και ανθεκτικά υλικά που είναι επίσης εύκολο να εγκατασταθούν - ακόμη και ένας αρχάριος μπορεί να εγκαταστήσει πίνακες με τα χέρια του.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ας δούμε τα πλεονεκτήματα των πλαστικών πάνελ:

 • Υγροσκοπικότητα. Το πλαστικό δεν απορροφά την υγρασία, δεν είναι ευαίσθητο σε σήψη, το καλούπι δεν εμφανίζεται σε αυτό και οι μύκητες δεν αναπαράγονται,γι 'αυτό τα πάνελ χρησιμοποιούνται κυρίως σε χώρους με υψηλή υγρασία (στην κουζίνα / ντους και μπάνια).
 • Υλικό έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, είναι ανθεκτική στη φθορά και ανθεκτικό στα μικρά χτυπήματα. Φυσικά, εάν η ζημιά προκαλείται από ένα σφυρί ή ένα τσεκούρι, τα πλαίσια θα σπάσουν, αλλά οι μικρές μηχανικές κρούσεις δεν θα αφήσουν κανένα σημάδι στην επιφάνεια.
 • Τα πάνελ από PVC για πολλά χρόνια διατηρούν την αισθητική τους εμφάνιση - δεν γίνονται κίτρινα με το χρόνο και δεν ξεθωριάζουν όταν εκτίθενται σε άμεσο ηλιακό φως.
 • Εύκολη λειτουργία Είναι επίσης ένα σημαντικό πλεονέκτημα - οι πίνακες είναι ανεπιτήδευτοι για φροντίδα, για τον υψηλής ποιότητας καθαρισμό τους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα απλούστερα απορρυπαντικά, αλλά ακόμα δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε λειαντικά και ισχυρές όξινες βάσεις.
 • Η τοποθέτηση των πάνελ δεν απαιτεί πολύ χρόνο και δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες και δύναμη, ακόμη και ένας μη επαγγελματίας μπορεί να χειριστεί το έργο.
 • Χαμηλή τιμή Και αυτό συμβαίνει όταν η μείωση του κόστους δεν συνεπάγεται επιδείνωση της ποιότητας.
 • Ασφάλεια Με την παραγωγή πάνελ χρησιμοποιούνται οι πιο προηγμένες τεχνολογίες επεξεργασίας πρώτων υλών, χάρη στις οποίες το προϊόν δεν εκπέμπει επιβλαβείς και τοξικές ουσίες. Τα επικίνδυνα υλικά είναι δύσκολο να βρεθούν ακόμη και μεταξύ των απομιμήσεων.
 • Εύκολη τοποθέτηση επίστρωσης - για αυτό, αρκεί να αντικαταστήσετε ένα σπασμένο πλαίσιο και όχι να αφαιρέσετε ολόκληρη την επικάλυψη.
 • Τα πάνελ είναι πολύ αισθητικά - οι κατασκευαστές διαθέτουν στην αγορά προϊόντα στην ευρύτερη περιοχή, την αφθονία των χρωμάτων και των υφασμάτων. Οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν πλάκες που μιμούνται την υφή του ξύλου και της πέτρας. Πολλές επιχειρήσεις εφαρμόζουν εκτύπωση φωτογραφιών σε πάνελ, και ορισμένοι κατασκευαστές παράγουν μη τυποποιημένα προϊόντα που διαφέρουν σημαντικά στην εμφάνιση από τις συνήθεις "επίσημες" εκδόσεις.
 • Δυνατότητα εγκατάστασης σε μικρούς χώρους - Τα πάνελ τοίχου είναι ιδανικά για τη δημιουργία κόγχων σε τέτοιες γωνίες διαμερισμάτων όπου η εργασία με άλλα υλικά είναι δύσκολη.
 • Οι πλάκες από PVC τοποθετούνται μαζί με τις σχάρες αερισμού και τις πρίζες, δεν είναι εντυπωσιακές και αρμονικά φαίνονται σε μια κοινή εσωτερική ιδέα.
 • Πολλά πλεονεκτήματα των πάνελ επένδυσης από PVC που σχετίζονται με την εγκατάσταση του πλαισίου. Λόγω του σχηματισμού ενός μαξιλαριού αέρα μεταξύ του τοίχου και των πλαισίων, παρέχεται πρόσθετη ηχομόνωση και ο ίδιος ο χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για την επικοινωνία ή τη μόνωση της κατοικίας.

Υπάρχουν επίσης μειονεκτήματα που συνδέονται με τη χρήση πάνελ PVC:

 • Όταν εκτίθεται σε φωτιά, το υλικό διατηρεί την καύση και παράλληλα απελευθερώνει ουσίες επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία.
 • Τα πάνελ δεν επιτρέπουν την διέλευση του αέρα, εμποδίζοντας πλήρως την κυκλοφορία του και τον απαραίτητο εξαερισμό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το πεδίο εφαρμογής των πλαισίων είναι περιορισμένο - δεν συνιστώνται να τοποθετούνται σε υπνοδωμάτια και παιδικά.
 • Στις νότιες περιοχές, τα έντομα εγκαθίστανται στα κενά μεταξύ των πάνελ και του τοιχώματος, τα οποία είναι δύσκολο να αφαιρεθούν.
 • Κατά την εγκατάσταση πάνελ απαιτεί τη χρήση ειδικών εργαλείων και αυτό θεωρείται επίσης μειονέκτημα. Ωστόσο, όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός μπορεί να αγοραστεί σε οποιοδήποτε κατάστημα υλικού.

Κριτήρια επιλογής

Η επιλογή των πλαστικών πάνελ είναι μεγάλη, σε οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ κτιρίου μπορείτε να βρείτε μια ευρεία γκάμα μοντέλων οποιωνδήποτε χρωμάτων και υφών. Χάρη στις σύγχρονες τεχνολογίες, δημιουργούνται προϊόντα που μπορούν να δώσουν μια στιλπνότητα και να τονίσουν την εννοιολογία οποιουδήποτε δωματίου.

Τι πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή κατά την επιλογή πάνελ:

 • Τα προϊόντα PVC είναι ελαφριά, αλλά αν τα πλαίσια που αγοράζετε είναι πολύ ελαφριά, μπορεί να σημαίνει ότι έχετε ένα ψεύτικο χαμηλής ποιότητας.
 • δεν πρέπει να υπάρχουν ελαττώματα επικάλυψης από τις δύο πλευρές: τα τσιπ, οι ρωγμές και οι γρατζουνιές υποδεικνύουν ανεπαρκή ποιότητα προϊόντος.
 • Λαμβάνοντας πάνελ, θα πρέπει να διευκρινίσετε την ημερομηνία έκδοσης και επισήμανσης - είναι βέλτιστο να αποκτήσετε εκείνες όπου αυτές οι τιμές είναι περίπου ίδιες - ακόμα και στο ίδιο μοντέλο μπορεί να υπάρξει σημαντική διαφορά.

Τα πάνελ από PVC στην πλειονότητα των περιπτώσεων παράγονται στην Ευρώπη και την Κίνα. Ανάλογα με τον κατασκευαστή, ωστόσο, οι τεχνικές παράμετροι του προϊόντος ενδέχεται να διαφέρουν Τα βέλτιστα χαρακτηριστικά είναι τα εξής:

 • πάχος εμπρόσθιου πάνελ - στην περιοχή από 1,5 έως 2 mm.
 • ο αριθμός των πλευρών - από 20 έως 29?
 • βάρος λαμέλας - από 1,7 έως 2 kg ανά τετράγωνο. m

Οι ειδικοί δεν συνιστούν την πραγματοποίηση αγοράς εάν:

 • τα ενισχυμένα ενισχυτικά ενισχυτικά
 • η γραμμή του αριθμού δεν εκφράζεται σαφώς.
 • το χρώμα των πλαισίων μέσα σε μια στοίβα είναι διαφορετικό.
 • η επιφάνεια έχει ρωγμές και γρατζουνιές.
 • Τα τμήματα έχουν διαφορετικά μεγέθη.

Είναι εύκολο να ελέγξετε πόσο ισχυρό είναι το υλικό - απλά πατήστε λίγο: κανονικά, η εμπρόσθια πλευρά κάμπτεται και στη συνέχεια επιστρέφει στην προηγούμενη θέση.Αν αυτό δεν συμβεί, αυτό σημαίνει ότι ο πίνακας παραμορφώνεται, υπάρχει μεγάλη ποσότητα κιμωλίας στη σύνθεσή του και η διάρκεια ζωής ενός τέτοιου προϊόντος είναι μικρή.

Και μερικές ακόμη συστάσεις:

 • το πάχος του πλαστικού παντού θα πρέπει να είναι το ίδιο, κάθε πάχυνση και, αντιθέτως, πιο λεπτές θέσεις υποδεικνύουν χαμηλή ποιότητα.
 • το παχύτερο το jumper στο σημείο αποκοπής - το ισχυρότερο και πιο ανθεκτικό στην κατασκευή θα είναι?
 • τα κύτταρα θα πρέπει να είναι απόλυτα ομαλά, χωρίς θρόμβους και βαθουλώματα, επομένως πρέπει να επιθεωρήσετε όλα τα πάνελ, ακόμη και αν είναι συσκευασμένα.

Και φυσικά, πρέπει να επιλέξετε τη σωστή υφή και χρώμα. Πολύ ελκυστικές επιλογές με μια φωτογραφία. Σε πάνελ φύλλων από PVC, στις περισσότερες περιπτώσεις το σχέδιο. Κατά κανόνα, είναι τυπωμένο σε φιλμ, και στη συνέχεια κολλημένο στον πίνακα και laminated. Τέτοια πάνελ μπορούν να έχουν μια λεία επιφάνεια ή υφή, είναι πολύ ανθεκτικά και η τιμή για αυτά υπερβαίνει σημαντικά τα ανάλογα χωρίς σχέδιο.

Οι πιο συνηθισμένες επιλογές για πάνελ είναι τοίχου και οροφής. Αυτές οι τροποποιήσεις δεν είναι εναλλάξιμες, το φύλλο των πάνελ τοίχου δεν είναι καθολικό, δεν συνιστάται να χρησιμοποιείται για την επένδυση της οροφής και αντίστροφα, οι πλάκες οροφής δεν είναι κατάλληλες για τοποθέτηση σε τοίχους.

Δεν υπάρχουν αυστηρές απαιτήσεις για δυσκαμψία στις πλάκες για το φινίρισμα των οροφών - πρακτικά δεν υποβάλλονται σε σωματική άσκηση. Τα τυποποιημένα μεγέθη τους είναι:

 • πάχος - από 3 έως 5 mm.
 • πλάτος - από 125 έως 380 mm.
 • μήκος - έως 10 μ.

Οι παράμετροι των πλακών τοίχου είναι διαφορετικές:

 • πάχος - στην περιοχή 6-10 mm.
 • πλάτος - από 250 έως 300 mm.
 • μήκος - λιγότερο από 6 μέτρα.

Τα τοιχώματα έχουν συχνά μεγαλύτερο πάχος, καθώς όταν καλύπτονται με μεγάλες πλάκες, η επίστρωση φαίνεται ομαλότερα και πιο άθικτη (καθώς ο αριθμός των αρθρώσεων είναι μικρότερος). Ταυτόχρονα, πολλοί διακοσμητές προτιμούν ένα στενό φύλλο, δεδομένου ότι είναι ευκολότερο και πιο γρήγορο να το δουλέψετε.

Στις τιμές για τα πάνελ από PVC υπάρχει αξιοσημείωτη διασπορά - το κόστος του προϊόντος επηρεάζεται από το πάχος τοιχώματος, καθώς και από τον τύπο εκτύπωσης και μάρκας.

Προετοιμασία και υπολογισμός

Στο στάδιο της προετοιμασίας των εργασιών φινιρίσματος, είναι πολύ σημαντικό να μετρηθεί σωστά και να γίνει ακριβής υπολογισμός του απαιτούμενου αριθμού πλαισίων και σχετικών υλικών. Αυτό είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί το περιττό κόστος για την αγορά περιττών προϊόντων.

Η τοποθέτηση πλακών PVC προβλέπει τη θέση τους κάθετα και οριζόντια - εξαρτάται τελείως από τις προτιμήσεις των μεμονωμένων γεύσεων.

Εάν αποφασίσετε να σταθώτε στην κατακόρυφη διάταξη των πλακών, ο υπολογισμός πραγματοποιείται ως εξής: μετράται η περίμετρος του χώρου, αφαιρείται το πλάτος των θυρών και των ανοιγμάτων των παραθύρων από την ληφθείσα τιμή και η διαφορά διαιρείται με το πλάτος της πλάκας. Ως αποτέλεσμα τέτοιων υπολογισμών, ο αριθμός των πινάκων που απαιτούνται για το φινίρισμα αποκτάται. Ωστόσο, πρέπει να προσθέσουμε περίπου το 10% για τον χώρο πάνω και κάτω από τα ανοίγματα.

Για μια οριζόντια θέση, υπολογίζεται η επιφάνεια του δωματίου, από την οποία αφαιρείται η περιοχή των ανοιγμάτων και η προκύπτουσα τιμή διαιρείται με την περιοχή του πλαισίου.

Και πάλι, 10-15% προστίθεται στο λαμβανόμενο πηλίκο σε περίπτωση βλάβης της επικάλυψης, δηλαδή σε αποθεματικό. Λάβετε υπόψη ότι κατά την τοποθέτηση οριζόντια θα χρειαστεί να κόψετε τα πάνελ, οπότε μπορεί να υπάρχει πολύ κόψιμο στην έξοδο.

Εξετάστε ένα παράδειγμα της τοποθεσίας των πλαισίων οριζόντια. Ας υποθέσουμε ότι θα χρειαστεί να ξαναβλέψουμε τους τοίχους σε ένα δωμάτιο 6x8 μέτρων με ύψος οροφής 2,5 μ. Υπάρχουν 4 παράθυρα στο δωμάτιο με μέγεθος 1,2x1,8 m και ένα τόξο με παραμέτρους 2,2x0,9.

Για το φινίρισμα, αγοράστηκαν πίνακες διαστάσεων 250x30 εκ.

Τα συνολικά τοιχώματα S θα είναι:

(6 + 6 + 8 + 8) x2,5 = 70 τετρ. m

Παράθυρα και ανοίγματα θυρών S:

1,8χ1,2χ4 + 2,2χ0,9 = 8,64 + 1,98 = 10,62 τετρ. m

S στο τέλος θα είναι ίσο με:

70 τετραγωνικά μέτρα m. -10,62 τετραγωνικά μέτρα. μ. = 59,38 τ.μ. m

Στη συνέχεια, υπολογίζουμε τον πίνακα S:

2,5x0,3 = 0,75 τετρ. m

Κατά συνέπεια, για το έργο που πρέπει να αγοράσετε:

59.38 / 0.75 = 79.17 πλαίσια.

Μετά τη στρογγυλοποίηση της προκύπτουσας τιμής προς την κατεύθυνση της αύξησης, έχουμε 80 κομμάτια, θα πρέπει να προσθέσουμε 10-15% σε αυτό και θα έχουμε περίπου 100 πάνελ.

Εργαλεία και αξεσουάρ

Για την εργασία με πάνελ PVC πρέπει να προετοιμαστεί. Όπως αναφέρθηκε, η χρήση αυτού του τελικού υλικού συνεπάγεται τη χρήση επαγγελματικών εργαλείων, συγκεκριμένα:

 • διατρητή - θα χρειαστείτε κατά τη διαμόρφωση του πλαισίου.
 • κατσαβίδι - Χρησιμοποιείται κατά τον καθορισμό των πλαισίων σε ράβδους ή μεταλλικά προφίλ (ένας puncher μπορεί να αντεπεξέλθει σε αυτό το έργο, αλλά είναι μάλλον βαρύς, επομένως δεν θα είναι εύκολο για έναν τελειωτή με λίγη εργασιακή εμπειρία για να το αντιμετωπίσει).
 • παζλ με μικρά δόντια ή κυκλικό πριόνι.
 • συμβολοσειρά με γωνία 90 και 45 g.
 • συρραπτικό - χρησιμοποιείται στην εγκατάσταση ενός obreshetka από ξύλο?
 • ελαστικό σφυρί - Απαιτείται η αφαίρεση των μπλοκαρισμένων ελασμάτων. εάν μια τέτοια διαδικασία εκτελείται με το χέρι, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα θραύσης της πλάκας και της ίδιας της πλάκας.
 • σπάτουλα - χρησιμοποιείται για την κάμψη του προφίλ όταν χρειάζεται να εισαγάγετε τον τελευταίο πίνακα.Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο μήκους 80 έως 120 cm.

Βοηθητικό εργαλείο:

 • ταινία μέτρησης;
 • μολύβι ή δείκτη - για σήμανση στα πλαίσια.
 • επίπεδο - για τη μέτρηση αποκλίσεων από την ιδανική γεωμετρία της επικάλυψης.
 • γωνία, καλούπια, συνδετήρες, σωληνώσεις.
 • στοιχεία για συνδετήρες (πείροι, βίδες και σφιγκτήρες).

Για να αλέσετε τους αρμούς μεταξύ των πάνελ, χρησιμοποιήστε ένα σφραγιστικό και ένα εργαλείο για την εφαρμογή του. Πολλοί ειδικοί προτείνουν την προσθήκη αντισηπτικών για την πρόληψη της εμφάνισης μούχλας και άλλων παθογόνων παραγόντων.

Μέθοδοι συναρμολόγησης

Η εργασία με πλαστικά πάνελ αρχίζει με την προετοιμασία της επιφάνειας. Για να γίνει αυτό, σίγουρα θα αφαιρέσουν την παλιά επίστρωση, θα κλείσουν όλες τις υπάρχουσες ρωγμές, τσιπς και ρωγμές - μόνο τότε η τελική επικάλυψη θα έχει μια τέλεια ομαλή και ομαλή εμφάνιση, και το πιο σημαντικό, θα γίνει ανθεκτικό. Για την πρόληψη της μούχλας και της βρύου, η βάση συνιστάται να είναι επικαλυμμένη με διαλύματα με μυκητοκτόνα. - είναι ένα ισχυρό αντισηπτικό, το οποίο για πολλά χρόνια θα σώσει το σπίτι από την εμφάνιση των "εισβολέων".

Σε αυτό το προκαταρκτικό στάδιο της εργασίας τελειώνει, τότε το πλαίσιο είναι τοποθετημένο και τα πάνελ τοποθετούνται απευθείας,και για το σκοπό αυτό είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί η θέση των ραφιών του πυρήνα.

Για οροφές και τοίχους, η σήμανση πραγματοποιείται με αυτή τη σειρά:

 1. Κατ 'αρχάς, ορίστε το σημείο σε απόσταση 2 cm από το πάτωμα ή το τοίχωμα, και ήδη μέσα από αυτό τραβήξτε μια ευθεία γραμμή γύρω από την περίμετρο. Σε αυτό το στάδιο θα χρειαστεί το επίπεδο κατασκευής και το κούμπωμα.
 2. Όταν σημειώνονται τα τοιχώματα, η ίδια γραμμή πραγματοποιείται κάτω από την οροφή.
 3. Επιπλέον, σε βήματα 30-40 cm, τραβήξτε εγκάρσιες γραμμές - θα γίνουν "φάροι" για την κατασκευή του πλαισίου.

Τείχη

Όταν τελειώνετε τους τοίχους με πάνελ από PVC, εγκαταστήστε πρώτα την λάμα. Τις περισσότερες φορές για τη χρήση ξύλινες σανίδες, τουλάχιστον - μεταλλικά προφίλ (το δεύτερο μπορεί να λυγίσει, το πρώτο - όχι).

Ακριβώς σύμφωνα με τη σήμανση με διάτρητο, γίνονται οπές για συνδετήρες με ένα βήμα περίπου 40-50 cm, μετά το οποίο το στοιχείο πλαισίου τοποθετείται στον τοίχο. Σε αυτό το στάδιο είναι απαραίτητο να υπάρχουν θέσεις για τη στερέωση των συρμάτων και να διασφαλιστεί ότι δεν θα προεξέχουν πέρα ​​από το κιβώτιο.

Προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πρόσθετο στρώμα ηχομόνωσης και θερμομόνωσης μεταξύ των πτερυγίων, πρέπει να τοποθετηθούν ειδικά υλικά. Μπορούν να έχουν μια διαφορετική δομή και, κατά συνέπεια, είναι επίσης προσαρτημένα διαφορετικά (με πείρους ή με κόλλα).Στη συνέχεια, οι πίνακες τοποθετούνται απευθείας στο κουτί.

Εάν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο χωρίς πλαίσιο και να κολλήσετε τις πλάκες απευθείας στους τοίχους - κατευθείαν στο σκυρόδεμα. Αυτό είναι γρήγορο και βολικό. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η κατεργασμένη επιφάνεια πρέπει να έχει μια ιδανική γεωμετρία - οποιεσδήποτε ανωμαλίες υποβαθμίζουν την ποιότητα πρόσφυσης και τελικά μειώνουν τη διάρκεια ζωής του φινιρίσματος.

Στη μέθοδο χωρίς πλαίσιο, χρησιμοποιήστε υγρά καρφιά ή ειδική κόλλα για PVC. Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιηθούν εκείνες οι ενώσεις που δεν περιέχουν διαλύτες. Διαφορετικά, το πλαστικό θα καταρρεύσει βαθμιαία.

Η εργασία με αυτόν τον τύπο εγκατάστασης πραγματοποιείται με την ακόλουθη σειρά:

 • τον καθαρισμό της παλιάς επίστρωσης, την προετοιμασία και την ξήρανση
 • παρασκευή κολλητικού διαλύματος με την υποχρεωτική τήρηση των οδηγιών και τις καθορισμένες αναλογίες της ουσίας.
 • Ανάλογα με τη συνοχή της λύσης, επιλέγεται ένα εργαλείο για εφαρμογή - αυτό μπορεί να είναι ένα πινέλο ή ένας κύλινδρος βαφής ή μια σπάτουλα.
 • χρησιμοποιώντας ένα συγκολλητικό, στερεώστε το γωνιακό κομμάτι στο τοίχωμα του σκυροδέματος, στο οποίο στη συνέχεια συνδέεται ένα συνηθισμένο στοιχείο με τη βοήθεια ενσωματωμένων σχισμών.
 • πάνελ με πίεση πατήστε για 10-15 δευτερόλεπτα και αφήστε να αρπάξει?
 • αναλόγως να τοποθετήσετε όλα τα υπόλοιπα κεραμίδια.
 • καθορίστε διακοσμητικό στοιχείο.
 • Οι ραφές επεξεργάζονται με ενέματα ή στεγανωτικά, τα οποία λειτουργούν ως διακοσμητικά συνδετικά.

Αυτή η μέθοδος συνιστάται για την αντιμετώπιση του διαδρόμου και άλλων δωματίων με κανονικό επίπεδο υγρασίας. Μην ξεχάσετε να κόψετε τις τρύπες για τις υποδοχές και επίσης να προσπαθήσετε να παρακάμψετε τους σωλήνες και παρόμοια στοιχεία.

Οροφή

Είναι δυνατή η επένδυση της οροφής με πλαστικά πάνελ με τον ίδιο τρόπο όπως στην περίπτωση των τοίχων - με και χωρίς πλαίσιο.

Το πλαίσιο πρέπει να συναρμολογείται σε χώρους με υψηλή υγρασία και σε λιγότερο θερμαινόμενους χώρους. Οι πλάκες στερεώνονται με τη βοήθεια συνδετήρων και προφίλ, επομένως το σημείο στερέωσης δεν εξασθενεί υπό την επίδραση εξωτερικών δυσμενών επιδράσεων.

Το πλαίσιο δεν είναι τίποτα σαν ένα κιβώτιο με ένα βήμα 40-60 cm. Κατά κανόνα, η συναρμολόγησή του γίνεται από ξύλινες σχάρες, μεταλλικά προφίλ ή πλαστικό. Τα πάνελ βιδώνονται στο κιβώτιο. Αυτή η επισκευή είναι χρονοβόρα, αλλά μπορεί να γίνει από έναν τεχνίτη στο σπίτι ακόμα και με λίγη εμπειρία.

Η σταθεροποίηση χωρίς πλαίσιο είναι ένας απλούστερος τρόπος, ο οποίος περιλαμβάνει τον προ-καθάρισμα της βάσης και την περαιτέρω στερέωση των πλακών σε μια ειδική σύνθεση, δηλαδή οι πλάκες μπορούν απλά να επικολληθούν.

Αυτός είναι ένας αρκετά απλός και γρήγορος τρόπος για την επίστρωση της επιφάνειας, αλλά περιορίζει σημαντικά τις εσωτερικές σχεδιαστικές λύσεις όσον αφορά τον φωτισμό, καθώς δεν επιτρέπει την τοποθέτηση προβολέων και λωρίδων LED, καθώς και την εργασία σε γυψοσανίδες για την κατασκευή πολυεπίπεδων δομών.

Windows

Τα πάνελ PVC χρησιμοποιούνται ευρέως κατά την εγκατάσταση πλαγιών στα παράθυρα. Είναι πραγματικά μια εξαιρετική λύση που σας επιτρέπει να κάνετε γρήγορα, εύκολα και φθηνά μια αισθητική διακοσμητική επίστρωση. Λόγω της μεγάλης επιλογής πάνελ, ο καθένας μπορεί να επιλέξει ακριβώς την τροποποίηση που μπορεί πραγματικά να μετατρέψει τα παράθυρά του.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κόψετε τις πλαγιές.

Με τη βοήθεια ενός μεταλλικού προφίλ

Με τη μέθοδο αυτή, εγκαθίστανται προφίλ τα οποία αποτελούν το πλαίσιο για την τοποθέτηση πλαισίων.

Η διαδικασία αυτής της μεθόδου έχει ως εξής:

 • στην άκρη του πλαισίου παραθύρου με βίδες με αυτοκόλλητη τοποθέτηση ρυθμίστε το επίπεδο εκκίνησης.
 • στην απέναντι άκρη του παραθύρου τοποθετούνται πηνία, δημιουργεί ένα πλήρες περίγραμμα.

Ο προετοιμασμένος πίνακας κόβεται στο επιθυμητό μέγεθος, κατόπιν εισάγεται στο προφίλ και προσαρτάται στη σιδηροτροχιά από την άλλη άκρη. Τα πάνελ πρέπει να συνδέονται μεταξύ τους.Καθώς το περίβλημα χρησιμοποιεί το προφίλ F. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι η υψηλή ταχύτητα και η ευκολία εγκατάστασης. Ωστόσο, αυτή η τεχνολογία απαιτεί επιπλέον τοποθέτηση κενών, τα οποία μπορούν να σχηματιστούν κατά τη διαδικασία της εργασίας.

Στερέωση κόλλας

Τα πάντα είναι απλά εδώ - τα πάνελ πρέπει να κολληθούν στις πλαγιές, με τη βοήθεια αφρού ή κόλλας.

Η διαδικασία είναι η εξής:

 • Πρώτα πρέπει να προετοιμάσετε το παράθυρο καλά, να αφαιρέσετε την περίσσεια αφρού, στόκος και το επίπεδο της επιφάνειας?
 • οι πίνακες κόβονται σύμφωνα με τις παραμέτρους των πλαγιών.
 • κάθε τμήμα επικαλύπτεται προσεκτικά με κόλλα, τότε το κομμάτι πιέζεται στην επιφάνεια για μερικά δευτερόλεπτα και σκίζεται - η τελική στερέωση γίνεται μετά από μερικά λεπτά.
 • στο τελικό στάδιο, οι ραφές υφίστανται κατεργασία με σφραγιστικό και κλείνονται με γωνίες κατάλληλου χρώματος.

Η τοποθέτηση των πλαγιών με αυτόν τον τρόπο εκτελείται πολύ γρήγορα, αλλά απαιτεί μια τελείως επίπεδη επιφάνεια βάσης.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να τοποθετήσετε πλακάκια στις πλαγιές, αλλά απαιτούν μεγαλύτερη γνώση χρόνου και υπνοδωματίου.

Ιδιαιτερότητες της φροντίδας

Υποστήριξε ότι τα πλαστικά πάνελ απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα.Ωστόσο, αυτό δεν έχει καθόλου λόγους - όλων των τύπων υλικών φινιρίσματος, είναι ίσως δύσκολο να βρεθεί μια απλούστερη και "ανεπιτήδευτη". Ανεξάρτητα από το αν βρίσκονται στο διάδρομο ή στην προβλήτα, αρκεί να τα πλένετε μερικές φορές το χρόνο με οποιοδήποτε συμβατικό απορρυπαντικό πιάτων ή σαπουνόνερο.

Ωστόσο, μερικές φορές κατά τη διάρκεια της σέρβις εμφανίζονται στην επιφάνεια πιο σοβαρά βρωμιά - σχέδια που γίνονται από στυλογράφοι και μαρκαδόροι, λεκέδες από λάδι κινητήρα, υπολείμματα σκωτσέλας κ.ο.κ. Για τον καθαρισμό τους, ο καθαρισμός των λειαντικών υφασμάτων θα βοηθήσει και, εάν τα σημάδια είναι σημαντικά, τότε τα υγρά καθαριστικά όπως το Synto-Forte, το Graffiti Flussig κ.λπ.

Πριν αφαιρέσετε τη βρωμιά, προσπαθήστε να μάθετε πώς ο επιλεγμένος παράγοντας θα επηρεάσει το πλαστικό. Να θυμάστε ότι οι ισχυρές συνθέσεις με βάση οξέος μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την εμφάνισή τους.

Υπάρχουν αρκετές ενώσεις που δεν συνιστώνται για χρήση κατά τον καθαρισμό των πάνελ PVC:

 • χλώριο.
 • συνθέσεις απολίπανσης.
 • αλκαλικό σαπούνι.
 • αφαίρεσης βερνικιών νυχιών.
 • ακετόνη.
 • βερνίκια όλων των τύπων.

Συστάσεις

Κατά την αγορά αγαθών, ο καθένας δίνει προσοχή στον κατασκευαστή.Η εικόνα και η φήμη σημαίνουν πολλά και αποτελούν ένα είδος δείκτη ποιότητας. Με αυτή την έννοια, τα πάνελ PVC δεν αποτελούν εξαίρεση, υπάρχουν εκατοντάδες κατασκευαστές στην αγορά, αλλά μόνο λίγοι έχουν κερδίσει την αναγνώριση των καταναλωτών.

 • Venta (Βέλγιο). Η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στην αγορά υλικών φινιρίσματος στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία ανοίγει τακτικά νέες εγκαταστάσεις παραγωγής σε διάφορες χώρες και το 2003, το εργοστάσιο άρχισε να λειτουργεί στη Ρωσία. Αυτό επέτρεψε τη μείωση του κόστους των πλακών για έναν εγχώριο αγοραστή - τώρα οι Ρώσοι μπορούν να αγοράσουν ευρωπαϊκά μοντέλα ποιότητας σε προσιτές τιμές. Ο κατάλογος επιλογών περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία πάνελ όλων των χρωμάτων και αποχρώσεων, τα προϊόντα έχουν την ιδιότητα της αυξημένης αντοχής, καθώς και τυπωμένα πάνελ.
 • Forte (Ιταλία). Η εταιρεία θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές πάνελ PVC στον κόσμο, τα προϊόντα της πωλούνται σε 50 χώρες. Η εταιρεία χρησιμοποιεί συνεχώς τον αυστηρότερο έλεγχο ποιότητας και η τεχνολογία βελτιώνεται συνεχώς. Με πολλούς τρόπους, χάρη σε αυτό, η εταιρεία λανσάρει τακτικά νέα προϊόντα στην αγορά - για παράδειγμα, πολύ πρόσφατα προσφέρθηκαν διακοσμητικά πάνελ στους καταναλωτές,φτιαγμένο με σκόνη από πέτρα. Αυτό δίνει μια κομψή και εξαιρετικά αισθητική εμφάνιση στην επίστρωση, καθιστώντας την κομψή και πολυτελή.
 • Deceuninck (Γαλλία-Ηνωμένο Βασίλειο). Μια διεθνής εταιρεία χαρτοφυλακίου με εγκαταστάσεις παραγωγής που βρίσκονται σε όλα τα μέρη του κόσμου - ο κατασκευαστής πλακών PVC διαθέτει περισσότερα από 10 εργοστάσια που πωλούν με επιτυχία τα προϊόντα τους σε 90 χώρες του κόσμου. Το γραφείο αντιπροσωπείας της εκμετάλλευσης λειτουργεί στη χώρα μας, χάρη στην οποία ο εγχώριος καταναλωτής έχει την ευκαιρία να εξοικειωθεί με τα πάνελ από το Deceuninck.
 • Shanghai Zhuan (Κίνα). Κινέζικα προϊόντα το τελευταίο έτος έκανε ένα απότομο άλμα προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας. Φυσικά, δεν μπορεί να εμπιστευτεί κάθε μοντέλο με την ένδειξη "Made in China", αλλά τα προϊόντα της Shanghai Zhuan Qin Co. Ltd θεωρείται αναγνωρισμένο παράδειγμα αξιόπιστου προμηθευτή. Η εταιρεία πωλεί πάνελ τοίχου διαφόρων χρωμάτων, υφασμάτων, ενώ οι τιμές των προϊόντων διατίθενται στον γενικό πληθυσμό.
 • Πράσινη γραμμή. Και φυσικά, είναι αδύνατο να μην αναφέρουμε τον ρωσικό κατασκευαστή πλαστικών πλακών. Η Πράσινη Γραμμή είναι ένα εργοστάσιο στην περιοχή Βλαντιμίρ, προμηθεύοντας τα προϊόντα της όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά και στις ευρωπαϊκές χώρες. Στο κατάλογο των παραλλαγών του κατασκευαστή - περισσότερες από χίλιες τροποποιήσεις των πάνελ, ενώ η τιμή παραμένει σε ένα σταθερά χαμηλό επίπεδο.

Πώς να μην κάνετε λάθος επιλογή των πάνελ, δείτε αυτό το βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο