Χαρακτηριστικά πάνελ PVC για μωσαϊκό

 Χαρακτηριστικά πάνελ PVC για μωσαϊκό

Το φινίρισμα δωματίου είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία. Είναι απαραίτητο να παραλάβετε υλικά που δεν θα ταιριάζουν μόνο στο εσωτερικό, αλλά και να είναι μοντέρνα, υψηλής ποιότητας. Για παράδειγμα, τα ψηφιδωτά πάνελ από πολυβινυλοχλωρίδιο. Πρόκειται για μια αντάξια αντικατάσταση κεραμικών πλακιδίων, τα οποία δεν μπορούν όλοι να αντέξουν οικονομικά.

Διαθέτει ψηφιδωτά πάνελ

Οι πίνακες έχουν πολλές ιδιότητες που τις διαφοροποιούν από τις άλλες φινιρίσματα. Για παράδειγμα, αντοχή στη φθορά, αντοχή στην υγρασία. Δεν επηρεάζονται από τους υδρατμούς και είναι σχεδόν αδύνατο να τα χαράξουμε. Αυτά τα χαρακτηριστικά σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε το υλικό σε μπάνια, κουζίνες και αποθήκες.

Η φροντίδα των πάνελ είναι αρκετά απλή, αρκετά υγρή σκούπισμα. Τοποθετούνται σε πλαίσιο αλουμινίου ή ξύλινο κιβώτιο. Εάν η επιφάνεια είναι ομαλή, χωρίς σταγόνες, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα καρφιά τοποθέτησης.

Τα σύγχρονα μωσαϊκά πολυμερικά πάνελ είναι ένα πρακτικό φινίρισμα για εσωτερικούς χώρους. Στη σύνθεση του επιχρίσματος πολυβινυλοχλωρίδιο. Top - πλαστικό, το οποίο προστατεύει το εξωτερικό στρώμα από επιθετικά απορρυπαντικά, οξέα και αλκαλικά διαλύματα. Το πλαστικό σε σύνθεση δίνει σκληρότητα και αντοχή.

Το υλικό είναι απολύτως ανοσοποιητικό από την υγρασία και από τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Ως εκ τούτου, θα βοηθήσει στην ανανέωση του μπάνιου, της σάουνας. Το ψηφιδωτό συνδυάζεται καλά με άλλα υλικά φινιρίσματος.

Τα ψηφιδωτά πάνελ έρχονται σε διάφορα χρώματα και υφές. Αυτό οφείλεται στα χαρακτηριστικά της κατασκευής τους. Οποιαδήποτε πρωτότυπη λύση σχεδιασμού μπορεί να υλοποιηθεί με τη βοήθειά τους.

Είναι εύκολο και βολικό να εργαστείτε μαζί τους, επειδή δεν χρειάζεται να προετοιμάσετε τη βάση με έναν ειδικό τρόπο. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας ψηφιδωτά φύλλα, μπορείτε να αποκρύψετε επιφανειακά ελαττώματα.

Πριν από μερικά χρόνια, η χρήση πάνελ PVC ήταν μια περίπλοκη διαδικασία.Το υλικό ήταν βαρύ, το κόστος της παραγωγής του ήταν υψηλό. Τώρα, χάρη στις νέες τεχνικές, η διαδικασία κατασκευής έχει γίνει φθηνότερη και απλούστερη.

Οφέλη

Εξετάστε τις βασικές ιδιότητες.

 • Αντοχή στη φωτιά Η θερμοκρασία στην οποία μπορεί να πυροδοτηθεί η εστία είναι μεγαλύτερη από 500 ° C. Αλλά η κύρια διαφορά από τα άλλα πάνελ είναι ότι δεν ανάβει στον αέρα.
 • Αντοχή στην υγρασία. Το μωσαϊκό δεν επιτρέπει την διέλευση του νερού, ακόμη και στη διασταύρωση. Ως εκ τούτου, έχει βρεθεί μεγάλη εφαρμογή στη διακόσμηση των σάουνων, λουτρών, μπάνια και μπάνια.
 • Ενισχυμένη προστασία ήχου. Η δομή του πίνακα διαλύει τον ήχο και το κάνει πιο ήσυχο. Αυτό είναι δυνατό χάρη στις κυψέλες από τις οποίες αποτελείται.
 • Ευελιξία Τα πλαίσια από μωσαϊκό λόγω της ευελιξίας τους χρησιμοποιούνται σε διάφορες λύσεις σχεδιασμού.
 • Δεν φοβούνται μηχανικές βλάβες, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την ασφάλεια της επικάλυψης.
 • Ελαφριά και γρήγορη εγκατάσταση.
 • Μεγάλος επιχειρησιακός όρος. Η σύνθεση του υλικού περιλαμβάνει στοιχεία που εμποδίζουν την αναπαραγωγή του μύκητα. Τα πάνελ δεν σβήνουν.
 • Καλή θερμομόνωση.
 • Αντιβακτηριακές ιδιότητες.
 • Ευκολία επεξεργασίας. Τα μωσαϊκά φύλλα μπορούν να κάμπτονται, να κόβονται, να πλέουν, να κόβουν γεωμετρικά σχήματα, να γίνονται εύκολα τρύπες μέσα σε αυτό.
 • Περιβαλλοντική φιλικότητα. Δεν περιέχει βαρέα μέταλλα και τοξικές ουσίες.
 • Χημική αντοχή. Τα επιχρίσματα δεν φοβούνται τακτικά σκουπίζοντας με οικιακές χημικές ουσίες.

Τα μωσαϊκά φύλλα παράγονται χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ελεύθερου αφρισμού πολυβινυλοχλωριδίου. Αυτή η μέθοδος όχι μόνο δίνει όλες τις παραπάνω ιδιότητες στο υλικό, αλλά σας επιτρέπει επίσης να το κάνετε σε διαφορετικά πάχη. Αφρώδες PVC με ανοιχτούς πόρους μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σε εσωτερικούς χώρους, καθώς έχει διαπερατότητα ατμών.

Στη σύνθεση της επικάλυψης υπάρχουν πρόσθετα που αυξάνουν την αντοχή της στην υπεριώδη ακτινοβολία.

Εγκατάσταση επενδύσεων τοίχων

Το μωσαϊκό PVC φινίρισμα φαίνεται εξαιρετικά στους τοίχους. Επιπλέον, κρύβει ελαττώματα, ελαττώματα στην επιφάνεια.

Για εγκατάσταση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο μεθόδους.

 • Γεμίστε ένα ξύλινο κιβώτιο ή τοποθετήστε ένα μεταλλικό πλαίσιο. Οι μωσαϊκοί πίνακες συνδέονται με την προετοιμασμένη επιφάνεια με τη βοήθεια βραχιόνων κατασκευής ή βιδών αυτοεπιπεδούμενων. Μεταξύ του κιβωτίου και του χώρου στον τοίχο παραμένει. Εκεί μπορείτε να αποκρύψετε τις επικοινωνίες ή να αποκαταστήσετε τη μόνωση.
 • Για να βάλετε κόλλα με βάση συνθετικά γλάστρες ή υγρά καρφιά. Το μωσαϊκό είναι κολλημένο στην προετοιμασμένη βάση, ξηρό, απολιπανθέντα, καθαρισμένο.Η συγκολλητική σύνθεση εφαρμόζεται σε ολόκληρη την περιοχή της πλάκας, πιέζεται σφιχτά στον τοίχο και στη συνέχεια αφήνεται για 5 ημέρες μέχρι να στεγνώσει τελείως.

Οι υποδοχές θα είναι ορατές στην προσαρμοσμένη επιφάνεια. Αυτό είναι αναπόφευκτο, αφού δεν δημιουργούνται προφίλ σύνδεσης για ψηφιδωτά. Μπορείτε να επιλύσετε το ζήτημα χρησιμοποιώντας στεγανωτικό σιλικόνης (λευκό, χρώμα) ή αγοράζοντας μια πλάκα σύνδεσης επιθέματος.

Τα πάνελ από PVC λόγω της πλαστικότητας και της ευκαμψίας τους χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση σύνθετων γεωμετρικών σχημάτων. Μπορούν να κοπούν με ένα κανονικό μαχαίρι κατασκευής. Εάν κάπου υπάρχουν μικρές ρωγμές, τότε μπορούν απλά να διακοσμηθούν με λεπτομέρειες, με τη μορφή κυρτής ταινίας.

Τύποι ψηφιδωτών πλαισίων

Μεταξύ των κύριων τύπων είναι:

 • πίνακες στοιχειοθεσίας.
 • τετράγωνα ή ορθογώνια φύλλα με κυρτό σχήμα.
 • πλακίδια μεγέθους από 30 έως 100 cm (πλάτος).

Κατά την επιλογή ψηφιδωτών πλαισίων, πρέπει να δώσετε προσοχή στα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • το σχέδιο θα πρέπει να είναι σαφές, καλά βαμμένο, χωρίς σκοτεινές κηλίδες.
 • ένα πάνελ με μεγάλο αριθμό ενισχύσεων επηρεάζει την αντοχή της επικάλυψης.
 • επιφάνεια πλακιδίων πρέπει να είναι ομαλή, χωρίς παρατυπίες και ελαττώματα.

Το κανονικό μέγεθος των πάνελ είναι 95 cm x 48 cm. Η επιφάνεια τους μπορεί να είναι ματ και γυαλιστερή.

Κατασκευαστές

Τα πλακάκια μωσαϊκού ανήκουν στο μέσο εύρος τιμών. Στη ρωσική αγορά υλικών κατασκευής και φινιρίσματος εκπροσωπούνται από εγχώριους κατασκευαστές. Οι ξένες επιχειρήσεις ασχολούνται επίσης με την παραγωγή τέτοιων επικαλύψεων, αλλά το κόστος τους είναι αρκετά υψηλό.

Μεταξύ των κατασκευαστών υπάρχουν δύο εγχώριες εταιρείες.

 • Εταιρεία "Plastdecor" που ασχολείται με την κατασκευή μωσαϊκών επικαλύψεων από PVC. Ιδρύθηκε το 2003 και σήμερα είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο. Η εταιρεία έχει δημιουργήσει κανάλια πωλήσεων και έχει δημιουργήσει δεσμούς με καταστήματα κατασκευών. Ως εκ τούτου, η γκάμα της αντιπροσωπεύεται ευρέως σε κάθε πόλη. Η εταιρεία δεν παραμένει σταθερή, αλλά αναπτύσσεται συνεχώς. Η διοίκηση επενδύει σημαντικό μέρος του κεφαλαίου στον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση του εξοπλισμού. Το προσωπικό των μηχανικών επεξεργασίας είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη νέων μεθόδων και τεχνολογιών για την κατασκευή προϊόντων, οι οποίες επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα.
 • Η μάρκα "Decoplast" που ιδρύθηκε το 1999. Έχει δικό του χώρο παραγωγής.Η εταιρεία παρακολουθεί επίσης νέες τάσεις, εισάγει έγκαιρα νέες αρχές εργασίας. Και, κατά συνέπεια, αυξάνεται η ποιότητα των προϊόντων. Το εργοστάσιο εισήγαγε έλεγχο δύο επιπέδων των κατασκευαζόμενων πάνελ. Στο πρώτο στάδιο, εξαλείφεται αυτό που δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπα του εργοστασίου. Οι πλάκες μωσαϊκού "Dekoplast" σηματοδότησαν εσωτερικά και διεθνή πρότυπα ποιότητας.

Χρήση στο εσωτερικό

Το μωσαϊκό ήταν πάντα ευνοϊκά διαφορετικό σε σχέση με άλλα φινιρίσματα. Κατά τους προηγούμενους αιώνες, τα ψηφιδωτά διακοσμούσαν το εσωτερικό των χώρων. Κατά την τοποθέτηση ψηφιδωτών χρησιμοποιούσαν γυαλί, κεραμικά, πέτρες. Το όμορφο κάνοντας ένα ψηφιδωτό είναι μια ολόκληρη τέχνη. Αυτός ο τύπος διακόσμησης έχει βρει τη χρήση του στο μοντέρνο σχεδιασμό.

Η τοποθέτηση ενός ψηφιδωτού από τους κανόνες είναι ένα μάλλον χρονοβόρο και δαπανηρό οικονομικό έργο. Αλλά οι σύγχρονοι κατασκευαστές βρήκαν μια διέξοδο. Τα μωσαϊκά στρώματα άρχισαν να κατασκευάζονται από χλωριούχο πολυβινύλιο. Αυτό έχει μειώσει σημαντικά το κόστος του υλικού, η εργασία έχει γίνει ευκολότερη. Συνεπώς, η ζήτηση για μωσαϊκό έχει αυξηθεί. Επιπλέον, το υλικό είναι ανθεκτικό στην υγρασία, επέκτεινε σημαντικά το εύρος των πάνελ PVC.

7 φωτογραφία

Τα πλακάκια από μωσαϊκό φύλλο πήραν δικαιολογημένα ένα αξιόλογο μέρος μεταξύ των άλλων υλικών φινιρίσματος. Είναι ανθεκτικά, διαπερατά από ατμούς, δεν φοβούνται την υγρασία. Η επίστρωση δεν καίγεται στον ήλιο. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε χώρους με υψηλά επίπεδα υγρασίας. Οι πίνακες χρησιμοποιούνται στη διακόσμηση των τοίχων των καφετεριών και των κλαμπ. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στη χρήση τους. Είναι φιλικά προς το περιβάλλον, πληρούν τα υγειονομικά πρότυπα και δεν περιέχουν προσμείξεις που είναι επικίνδυνες για την ανθρώπινη ζωή.

Σήμερα το μαργαριτάρι διακοσμητικό πάνελ είναι αρκετά δημοφιλές, καθώς και μπλε και τυρκουάζ. Τα ψηφιδωτά πάνελ θα χωρούν εύκολα σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο ή θα δημιουργούν το δικό τους μοναδικό στυλ. Λαμβάνετε το έξυπνο τιμολόγιο με ελάχιστο κόστος. Η χρήση του χρώματος του ψηφιδωτού μπορεί να επηρεάσει την οπτική αντίληψη του χώρου. Οι δάσκαλοι μπορούν ακόμη και να δημιουργήσουν έγχρωμες ψευδαισθήσεις που θα κάνουν το σχεδιασμό του δωματίου μοναδικό και αξέχαστο.

Για να μάθετε πώς να διακοσμήσετε ένα μπάνιο με πάνελ από PVC για ψηφιδωτό, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο