Τύποι και ιδιότητες πλαστικών πλαισίων για τοίχους

Τα πλαστικά πάνελ είναι ευπροσάρμοστα υλικά φινιρίσματος που είναι ιδανικά για τη διακόσμηση τοίχων. Είναι ανθεκτικά στην υγρασία, ανθεκτικά και ανεπιτήδευτα. Πολλοί καταναλωτές επιλέγουν το πλαστικό για το κόψιμο δαπέδων, καθώς μπορεί να είναι όχι μόνο μονοχρωματικά, αλλά και πολύχρωμα και επαναλαμβανόμενα διάφορα υλικά φυσικής προέλευσης.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Το πλαστικό είναι ένα από τα πιο δημοφιλή υλικά. Χρησιμοποιείται στην κατασκευή διαφόρων προϊόντων. Δεν σαπίζει, δεν έρχεται σε επαφή με το νερό και δεν απαιτεί πολύπλοκη φροντίδα.

Χάρη σε αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, το πλαστικό είναι ιδανικό για την κατασκευή υλικών φινιρίσματος υψηλής ποιότητας.Επί του παρόντος, τα πλαστικά πάνελ είναι αξιοζήλευτα δημοφιλή, καθώς δεν είναι μόνο πρακτικά, αλλά και πολύ ελκυστικά.

Το φάσμα των προϊόντων αυτών σήμερα είναι τεράστιο. Μπορείτε να επιλέξετε όμορφες επικαλύψεις για κάθε γούστο, χρώμα και προϋπολογισμό. Στα καταστήματα μπορείτε να βρείτε μονοχρωματικές, πολύχρωμες και ζωγραφιές με διάφορα σχέδια. Ξεχωριστά, αξίζει να επισημανθούν τα δημοφιλή πάνελ που μιμούνται διάφορα υλικά. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι πέτρα, τούβλο ή ξύλο.

Πλαστικά πάνελ μπορούν να εγκατασταθούν σε σχεδόν οποιοδήποτε δωμάτιο. Μπορεί να είναι όχι μόνο ένα ζεστό και ζεστό σαλόνι, αλλά και ένα μπάνιο ή μια κουζίνα. Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε ένα υψηλής ποιότητας καμβά που θα χρησιμεύσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν θα χάσει μια ελκυστική εμφάνιση.

Τα πλαστικά πάνελ τοίχου διακρίνονται από μια αρκετά απλή εγκατάσταση - ακόμη και ένας άπειρος οικοδεσπότης μπορεί να το αντιμετωπίσει.

Τέτοια υλικά φινιρίσματος μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Μπορεί να είναι σε κλασικό ή σύγχρονο ύφος. Δεν συνιστάται η τοποθέτηση πλαστικών πλαισίων σε ένα περιβάλλον κατασκευασμένο σε ένα περίπλοκο κλειδί (μπαρόκ, ροκοκό, αυτοκρατορία) - το πλαστικό θα ξεχωρίζει απότομα από ένα τέτοιο σύνολο, καθιστώντας το δυσαρμονικό.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα πλαστικά πάνελ είναι δημοφιλή και δημοφιλή υλικά φινιρίσματος. Η σημασία της αντιμετώπισης αυτής εξηγείται από πολλά πλεονεκτήματα.

 • Τα πλαστικά πάνελ είναι υλικά ανθεκτικά στη φθορά. Δεν φοβούνται την υγρασία και την υγρασία. Λόγω αυτής της ποιότητας, το φινίρισμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια στη σχεδίαση ενός μπάνιου ή κουζίνας.
 • Πλαστικά πάνελ υψηλής ποιότητας για πολλά χρόνια διατηρούν την αρχική εμφάνιση.
 • Αυτό το φινίρισμα δεν απαιτεί περίπλοκη και τακτική φροντίδα. Το πλαστικό δεν συσσωρεύει σκόνη και ακαθαρσίες. Αν εμφανιστούν σημεία στην επιφάνειά του, τότε δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε ειδικές και ακριβές ενώσεις για να τις αφαιρέσετε - το μεγαλύτερο μέρος της βρωμιάς από τα πλαστικά πάνελ μπορεί να αφαιρεθεί με ένα κανονικό υγρό πανί.
 • Τα πλαστικά πάνελ είναι φθηνά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί καταναλωτές επιλέγουν αυτήν την επιλογή φινιρίσματος. Θα κοστίσει αρκετές φορές φθηνότερα από τη διακόσμηση τοίχων με πλακάκια ή ξύλο.
 • Τα πλαστικά πάνελ τοίχου μπορούν να διαθέτουν αρκετά καλές ηχομονωτικές ιδιότητες.
 • Η εγκατάσταση τέτοιων υλικών φινιρίσματος είναι απλή και γρήγορη.Μπορεί να παραχθεί χωρίς τη συμμετοχή ειδικών, γεγονός που επιτρέπει σημαντική εξοικονόμηση πόρων.
 • Με τη βοήθεια πάνελ από PVC είναι δυνατή η τοποθέτηση ζωνών στον διαθέσιμο χώρο.
 • Τέτοια υλικά φινιρίσματος είναι ελαφριά, οπότε η εργασία με αυτά είναι εύκολη και βολική.
 • Το πλαστικό είναι ένα υλικό που είναι πολύ εύκολο να επεξεργαστεί. Λόγω αυτής της ποιότητας, αυτές οι επικαλύψεις αντιπροσωπεύονται από μια μάλλον πλούσια ποικιλία. Για το σχεδιασμό του δωματίου, μπορείτε να παραλάβετε καμβά με απολύτως όλες τις εικόνες και τα χρώματα.
 • Το πλαστικό είναι ένα ασφαλές υλικό. Ακόμη και σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών, δεν εκπέμπει επικίνδυνες και επιβλαβείς ουσίες. Ωστόσο, όταν αγοράζετε πάνελ, θα πρέπει να ζητήσετε από τον πωλητή πιστοποιητικό ποιότητας και να βεβαιωθείτε ότι το πλαστικό δεν περιέχει τοξικές ενώσεις, καθώς αυτά τα συστατικά ενδέχεται να περιέχονται σε υλικό χαμηλής ποιότητας.
 • Είναι δυνατό να τοποθετήσετε υλικά τελικής επεξεργασίας όχι μόνο σε διαμερίσματα πόλης, αλλά και σε ιδιωτικές κατοικίες. Επιπλέον, είναι κατάλληλα για εγκατάσταση σε περιορισμένες συνθήκες.
 • Με αυτό το υλικό, μπορείτε να κρύψετε πολλά ελαττώματα των δαπέδων: ρωγμές, σταγόνες, λακκούβες, αυλακώσεις και άλλα ελαττώματα.
 • Πίσω από πλαστικά πάνελ, μπορείτε να αποκρύψετε διάφορες επικοινωνίες, όπως ηλεκτρικές καλωδιώσεις.

Παρά τη μεγάλη λίστα θετικών χαρακτηριστικών, τα πλαστικά πάνελ τοίχων έχουν τις δικές τους αδυναμίες.

 • Το υλικό διακρίνεται από την υψηλή ευφλεκτότητα. Σε περίπτωση πυρκαγιάς, το προϊόν αυτό καίγεται πολύ έντονα και εξαπλώνεται, προκαλώντας ασφυξία σε εσωτερικούς χώρους.
 • Σε εσωτερικούς χώρους με πλαστικό φινίρισμα μπορεί να διατηρηθεί μια χαρακτηριστική χημική οσμή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί ιδιοκτήτες δεν έχουν παρατηρήσει μια τέτοια έλλειψη.
 • Τα πλαστικά πάνελ δεν ανέχονται τις σταγόνες θερμοκρασίας. Σε τέτοιες συνθήκες, ενδέχεται να υποστούν παραμόρφωση.
 • Το ίδιο το πλαστικό δεν είναι το πιο αξιόπιστο και ανθεκτικό υλικό. Τα πάνελ που κατασκευάζονται από τέτοιες πρώτες ύλες ενδέχεται να σπάσουν λόγω ακούσιας κρούσης ή υπό την επήρεια σοβαρών φορτίων.
 • Αυτά τα προϊόντα δεν είναι αναπνεύσιμα υλικά φινιρίσματος. Αποτρέπουν την κίνηση του αέρα μέσω των τοίχων και είναι απλά απαραίτητη για τον εξαερισμό υψηλής ποιότητας. Για το λόγο αυτό, οι ειδικοί δεν συνιστούν την εγκατάσταση τέτοιων επικαλύψεων στα δωμάτια των παιδιών.
 • Τα κενά που υπάρχουν σε πλαστικά πάνελ μπορεί να είναι κατ 'οίκον για τα έντομα.Το πρόβλημα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις νότιες περιοχές της χώρας.
 • Πριν από την εγκατάσταση του υλικού επένδυσης πρέπει να προετοιμαστεί προσεκτικά επικάλυψη. Πολλοί κύριοι αποδίδουν αυτό το γεγονός στον αριθμό των ελλείψεων, δεδομένου ότι χρειάζεται πολύς χρόνος.

Ιδιότητες και προδιαγραφές

Πλαστικά ή PVC πάνελ είναι προϊόντα που προέρχονται από πολυβινυλοχλωρίδιο - ένα οργανικό υλικό, Στο πλαίσιο του οποίου υπάρχουν 3 βασικά στοιχεία.

 • χλώριο (ποσοστό του περιεχομένου του - 75%) ·
 • άνθρακα (42%).
 • υδρογόνο και διάφορες ακαθαρσίες (1%).

Προηγουμένως, μια μικρή ποσότητα μολύβδου προστέθηκε στην πρώτη ύλη - έπαιξε ρόλο σταθεροποιητή υλικών. Επί του παρόντος, αντί του μολύβδου, ο ψευδάργυρος και το ασβέστιο χρησιμοποιούνται σε ίσες αναλογίες.

Η διάρκεια ζωής των τοιχοποιϊνων πλαστικών πάνελ στο κλίμα μας είναι περίπου 10 χρόνια.

Οι σύγχρονοι κατασκευαστές παράγουν υφάσματα με διαφορετικές κλίμακες θερμοκρασίας λειτουργίας. Για παράδειγμα, ορισμένοι τύποι πάνελ μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε θερμοκρασίες από -30 έως +80 βαθμούς.

Διάφορες εικόνες και εκτυπώσεις εφαρμόζονται σε πλαστικά πάνελ χρησιμοποιώντας εκτύπωση φωτογραφιών. Κατά κανόνα, οι προσθήκες αυτές είναι ανθεκτικές στη φθορά και ανθεκτικές. Ανυψώνουν απρόσκοπτα την είσοδο του επιθετικού ηλιακού φωτός και δεν ξεθωριάζουν κάτω από την επιρροή τους.

Συχνά στη διαδικασία παραγωγής, τα πλαστικά πάνελ επεξεργάζονται με προστατευτική επίστρωση λάκας. Κάνει το υλικό πιο ανθεκτικό και δεν υπόκειται σε τριβή. Επιπλέον, τα βερνικωμένα προϊόντα είναι πολύ δυσκολότερο να ξυρίσουν. Είναι πολύ εύκολο να καθαριστούν.

Τα πλαστικά πάνελ τοίχου μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για εσωτερική διακόσμηση. Θα πρέπει να βρίσκονται σε χώρο που δεν εκτίθεται σε ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τέτοια υλικά μπορούν να τελειώσουν με μια λότζια ή μπαλκόνι, δεδομένου ότι τα προϊόντα αυτά είναι ανθεκτικά στον παγετό.

Η αντοχή των πλαστικών πάνελ εξαρτάται άμεσα από το ποσοστό του πολυβινυλοχλωριδίου σε αυτά. Οι επενδύσεις τοίχων είναι πιο ανθεκτικές από τις οροφές. Κατά κανόνα, έχουν πάχος περίπου 8 mm. Το υλικό αυτό δεν είναι εύκαμπτο - είναι μάλλον άκαμπτο και δεν είναι σχεδιασμένο για κάμψη, αλλά είναι πιο ανθεκτικό στη μηχανική καταπόνηση.

Επίσης στις ιδιότητες αντοχής των πλαισίων επηρεάζεται ο αριθμός των άκρων. Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι αυτά τα στοιχεία δεν πρέπει να είναι ορατά μέσω της μπροστινής πλευράς.

Είδη

Στα καταστήματα μπορείτε να συναντήσετε τους τοίχους PVC από διαφορετικούς τύπους.

 • Επένδυση από βινύλιο. Τέτοιες επενδύσεις τοίχων είναι οι πιο συνηθισμένες και δημοφιλείς. Είναι σε μεγάλη ζήτηση και βρίσκονται σε όλα σχεδόν τα καταστήματα που πωλούν υλικά φινιρίσματος.
 • Επένδυση τοίχου από PVC αντιπροσωπεύει φύλλα ορθογώνιου σχήματος. Το μήκος τους είναι 3-12 cm, πλάτος - 0,1-0,5 m, πάχος - 8-12 mm. Τέτοιες επενδύσεις τοίχων επιτρέπονται για σχεδόν οποιαδήποτε εργασία. Στα καταστήματα, η λευκή επένδυση είναι πιο κοινή, άλλα χρώματα είναι πολύ σπάνια.
 • Φύλλα. Το δεύτερο πιο δημοφιλές είναι τα πλαστικά φύλλα. Τέτοια υλικά έχουν πιο εντυπωσιακές διαστάσεις. Τα ακριβή μήκη, πλάτη και πάχος εξαρτώνται από τον κατασκευαστή που εξέδωσε το υλικό. Τα πλαστικά φύλλα είναι καλά επειδή δεν έχουν αρμούς. Η εγκατάσταση τέτοιων επικαλύψεων μπορεί να γίνει απευθείας στην επιφάνεια της οροφής.

Ένα από τα πιο κοινά είναι πλαστικά φύλλα, η επιφάνεια των οποίων μιμείται πλακάκια. Τέτοιες επικαλύψεις χρησιμοποιούνται συχνά στη διακόσμηση των τοίχων στο μπάνιο ή στην ποδιά κουζίνας.

 • Πάνελ σάντουιτς. Η αξιοζήλευτη ζήτηση σήμερα μπορεί να υπερηφανεύεται για υψηλής ποιότητας πάνελ σάντουιτς από πολυβινυλοχλωρίδιο. Τέτοια υλικά έχουν μια όμορφη εμφάνιση.Με αυτή τη διακόσμηση μπορείτε να μετατρέψετε το δωμάτιο πέρα ​​από την αναγνώριση.
 • Λεπτό. Τα περισσότερα πλαστικά πάνελ αποτελούνται από δύο στρώματα διασυνδεδεμένα με τους βραχυκυκλωτήρες. Τέτοια υλικά έχουν πολλά πλεονεκτήματα, αλλά το κύριο μειονέκτημα τους είναι η χαμηλή αντοχή: εάν χτυπήσουν ή πιέσουν σκληρότερα στην επιφάνεια τους, τότε αυτά τα προϊόντα μπορούν να υποστούν σοβαρές ζημιές. Τις περισσότερες φορές οφείλεται στο γεγονός ότι οι καταναλωτές αρνούνται να αγοράσουν τέτοιες επικαλύψεις. Οι κατασκευαστές αποφάσισαν να διορθώσουν αυτή την κατάσταση με την εκτόξευση λεπτών πλαστικών φύλλων στην αγορά. Δεν έχουν κύτταρα και το πάχος τους μπορεί να είναι μικρότερο από 3 mm. Τέτοια υλικά είναι ένα λεπτό στρώμα από πλαστικό με ένα μοτίβο που εφαρμόζεται πάνω του. Τα λεπτά πάνελ από PVC και τα πάνελ τοποθετούνται εύκολα στους τοίχους - απλά πρέπει να κολληθούν στην οροφή.

Είναι δυνατή η χρήση τέτοιων υλικών ακόμη και σε χώρους μικρού μεγέθους, καθώς δεν "τρώνε" επιπλέον εκατοστά ελεύθερου χώρου.

 • Βερνικωμένο. Σε αυτές τις ποικιλίες πάνελ PVC, τα σχέδια και τα σχέδια εφαρμόζονται με θερμική μετάφραση και εκτύπωση όφσετ.Για να καταστούν οι εικόνες πιο ανθεκτικές και ανθεκτικές, καλύπτονται με ένα πρόσθετο στρώμα βερνικιού. Προστατεύει τα σχέδια στα πάνελ από ξεθώριασμα και ρωγμές. Μετά τη μεταφορά της εικόνας, η υφή ενός τέτοιου πλαστικού φύλλου μπορεί να είναι ματ, τέλεια λεία και μεταξένια ή γυαλιστερή.
 • Λαμιναρισμένο. Τέτοιου είδους προϊόντα είναι τα πιο συνηθισμένα. Εφαρμόζονται διακοσμητικά φιλμ, τα οποία μιμούνται αποτελεσματικά διάφορα υλικά - πέτρα, ξύλο, γρανίτη, τούβλο και άλλες επιφάνειες. Εκτός από τις απομιμήσεις διαφόρων υλικών, τα πλαστικοποιημένα πάνελ μπορούν να διακοσμηθούν με όμορφα σχέδια και εκτυπώσεις. Τα προϊόντα αυτά είναι ανθεκτικά και ανθεκτικά στην τριβή.
 • Με 3D εφέ. Αν χρειάζεστε περισσότερες πρωτότυπες επιλογές φινιρίσματος, τότε θα πρέπει να δείτε τα εντυπωσιακά πλαστικά πάνελ με τρισδιάστατη εκτύπωση φωτογραφιών. Στην επιφάνεια τέτοιων υλικών μπορεί να υπάρχει μίμηση γυψοσανίδας, πλακιδίων, φυσικών συνθέσεων και διαφόρων διακοσμητικών αντικειμένων. Αυτά τα προϊόντα είναι πιο ακριβά, αλλά φαίνονται ενδιαφέροντα και φρέσκα.

Μεγέθη, σχήμα και διακόσμηση

Τα πλαστικά πάνελ τοίχου διατίθενται με διαφορετικά μήκη, πλάτη και πάχος.

 • Η επένδυση από βινύλιο έχει ορθογώνιο σχήμα: μήκος 3-12 m, πλάτος - 0.1-0.5 m και πάχος - 8-12 mm.
 • τα πλαστικά φύλλα είναι μεγαλύτερα και ευρύτερα: το μήκος είναι από 1,5 έως 4 μέτρα, το πλάτος είναι μέχρι 2 μέτρα, το πάχος είναι μέχρι 3 εκατοστά,
 • Το μήκος των πάνελ σάντουιτς είναι συχνά 3 m σε μήκος, πλάτος - από 0,9 έως 1,5 m, πάχος - 10-30 cm.

Κατά κανόνα, τα πλαστικά πάνελ έχουν τετράγωνο και ορθογώνιο σχήμα, τα τμήματα σε σχήμα διαμαντιού είναι λιγότερο κοινά. Στα καταστήματα μπορείτε επίσης να βρείτε καμβά με ανάγλυφα χείλη - συνήθως με αυτό τον τρόπο τα φύλλα τοιχοποιίας μιμούνται τοιχοποιία από πέτρα ή τούβλο, στα οποία ξεχωριστά στοιχεία ξεχωρίζουν λίγο περισσότερο από τα υπόλοιπα.

Τα πλαστικά πάνελ τοίχου έχουν διαφορετικό σχεδιασμό. Για παράδειγμα, πλακάκια από πλαστικό PVC σε αυτοκόλλητη βάση φαίνονται όμορφα και καθαρά. Τέτοια υλικά αποτελούν μια καλή εναλλακτική λύση για ένα γυάλινο πλακίδιο με μια ανακλαστική επιφάνεια - πρώτον, είναι πολύ φθηνότερα και, δεύτερον, δεν είναι τόσο εύθραυστα.

Επίσης σήμερα, τα ανάγλυφα πάνελ με 3D εφέ είναι πολύ δημοφιλή. και όμορφα επιχρίσματα. Τέτοιες ζωγραφιές δεν φαίνονται απλές και φθηνές, γιατί με τη βοήθειά τους μπορείτε να δώσετε στο εσωτερικό μια ιδιαίτερη γοητεία και να τονίσετε το στυλ του.

Ελκυστική εμφάνιση έχουν πίνακες διακοσμημένες με μεταξοτυπία.Αυτά τα πάνελ, με ήρεμο και ουδέτερο χρώμα, είναι ιδανικά για τη διακόσμηση υπνοδωματίων και άνετων καθιστικών.

Επιπλέον, τα πλαστικά πάνελ μπορούν να βαφτούν σε διάφορα χρώματα.

Σήμερα, τα πιο δημοφιλή και συναφή είναι:

 • λευκά ·
 • μπεζ;
 • ροδάκινο ·
 • κρεμώδες?
 • ανοιχτό ροζ?
 • ελαφρά σοκολάτα;
 • τόνους καραμέλας.

Τέτοιες επικαλύψεις προσαρμόζονται εύκολα στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους, καθώς έχουν ένα ουδέτερο και κλασικό χρώμα. Επιπλέον, με τη βοήθεια φωτεινών πλαισίων, μπορείτε να επεκτείνετε οπτικά το χώρο κάνοντάς το ευάερο.

Φυσικά, στα καταστήματα μπορείτε να βρείτε πιο φωτεινά, πιο κορεσμένα πάνελ από PVC με πλούσια χρώματα. Οι ασυνήθιστες καμβάδες με επιφάνειες των οποίων το χρώμα μιμείται το χάλκινο, το χρυσό και το ασήμι είναι σε μεγάλη ζήτηση σήμερα. Έχουν ωραία λάμψη που λυγίζουν αποτελεσματικά στον ήλιο.

Συχνά ένα πλαστικό πάνελ συνδυάζει μερικά διαφορετικά χρώματα και αποχρώσεις ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι ένας απλός λευκός καμβάς, διακοσμημένος με μαύρα μοτίβα αντίθεση ή ένα λαμπερό ροζ πάνελ με πιο ευαίσθητα στολίδια ροδάκινου.

  Επιπλέον, τα πάνελ από PVC είναι διαθέσιμα με διαφορετικές υφές:

  • ματ?
  • γυαλιστερό?
  • ομαλή?
  • τραχύ.

  Κριτήρια επιλογής

  Σήμερα, στα καταστήματα που πωλούν διακοσμητικά υλικά, μπορείτε να βρείτε πλαστικά πάνελ τοίχου με διάφορες τροποποιήσεις. Είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί η τέλεια κάλυψη λόγω της ευρείας γκάμας παρόμοιων προϊόντων.

  Παρακάτω παρατίθενται τα κριτήρια επιλογής πλαστικών πλαισίων για τοίχους.

  • Πεδίο εφαρμογής. Όλα τα πλαστικά πάνελ χωρίζονται σε οροφή και τοίχο. Εξωτερικά, τα υλικά αυτά είναι ισοδύναμα, αλλά οι δεύτερες επιλογές θεωρούνται πιο ανθεκτικά και αξιόπιστα. Δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε πλακάκια οροφής για το φινίρισμα πατωμάτων, αν είναι πολύ φθηνότερα.
  • Οι διαστάσεις των πλαισίων. Για τους μεγάλους τοίχους, συνήθως αποκτούν τον κατάλληλο πίνακα, και για μικρές - μικροσκοπικές, για παράδειγμα, επένδυση από βινύλιο. Πριν πάτε στο κατάστημα, συνιστάται να μετράτε όλες τις βάσεις που θέλετε να διακοσμήσετε με πλαστικό.
  • Σταθερότητα θερμοκρασίας. Οι ειδικοί συστήνουν την αγορά περισσότερων πάνελ από PVC ανθεκτικά στη φθορά που είναι ανθεκτικά στις αλλαγές θερμοκρασίας.Αυτό το κριτήριο είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν σχεδιάζετε να διακοσμήσετε ένα μπαλκόνι ή μια λότζια με τέτοια υλικά.
  • Σχεδιασμός. Τα πλαστικά πάνελ πρέπει να ταιριάζουν τέλεια στο περιβάλλον για το οποίο αγοράζονται.
  • Οικολογική ασφάλεια. Κατά την αγορά πλαστικών πάνελ, βεβαιωθείτε ότι έχετε ζητήσει πιστοποιητικό ποιότητας για το προϊόν. Θα πρέπει να μελετηθεί προσεκτικά. Η σύνθεση του πλαστικού δεν πρέπει να περιέχει επικίνδυνες χημικές ουσίες.
  • Η ποιότητα των αγαθών. Πριν από την αγορά, βεβαιωθείτε ότι τα πλαστικά πάνελ είναι ασφαλή και υγιή. Εάν η επιφάνεια του φινιρίσματος είναι κατεστραμμένη, σχισμένη ή γρατζουνισμένη, τότε η αγορά τέτοιων επικαλύψεων πρέπει να εγκαταλειφθεί.
  • Κατασκευαστής. Δεν πρέπει να ψάχνετε πολύ φτηνά πάνελ PVC, αφού αυτά τα υλικά φινιρίσματος έχουν ήδη δημοκρατική τιμή. Πρέπει να αγοράσετε επώνυμα προϊόντα - καθώς έχει άριστη ποιότητα.

  Διαθέτει εργασίες φινιρίσματος

  Πλαστικά πάνελ τοίχου είναι ανόητο υλικό, το οποίο είναι αρκετά δυνατό να εγκατασταθεί με τα χέρια σας.

  Παρακάτω είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με τέτοιες εργασίες φινιρίσματος.

  • Πριν από την εγκατάσταση του πλαστικού είναι απαραίτητο να προετοιμαστούν οι επικαλύψεις. Πρέπει να απελευθερωθούν από τις παλαιές επικαλύψεις, να κρύψουν όλες τις ρωγμές, να εξαλείψουν διαφορές και να κηλιδώσουν τη βάση με αντιμυκητιασικές ενώσεις. Αν σχεδιάζετε να εγκαταστήσετε πλαστικά πάνελ στο πλαίσιο, τότε αυτό το στάδιο εργασίας δεν είναι υποχρεωτικό.
  • Στη συνέχεια, πρέπει να κάνετε μια διάταξη των τοίχων. Το κιβώτιο πρέπει να εγκατασταθεί χρησιμοποιώντας ένα επίπεδο για την αποφυγή στρεβλώσεων. Η κάτω σειρά της επένδυσης πρέπει να είναι 1-2 cm πάνω από το δάπεδο. Σε αυτό το σημείο, πρέπει να κάνετε ένα σημάδι με ένα μολύβι, και στη συνέχεια να σχεδιάσετε μια οριζόντια γραμμή από αυτό γύρω από την περίμετρο.
  • Μια παρόμοια γραμμή τραβιέται κάτω από το ανώτατο όριο, εάν αποφασιστεί η επένδυση της οροφής στο πλήρες ύψος.
  • Μετά από αυτό, από την κατώτατη γραμμή θα πρέπει να μετρήσετε τα 48-50 cm και να βάλετε το φάρο - αυτό πρέπει να γίνει στην κορυφή.
  • Τα πάνελ πρέπει να τοποθετηθούν κάθετα στο κιβώτιο, έτσι ώστε οι οριζόντιες κατασκευές να είναι επικαλυμμένες κάθετα και αντίστροφα.
  • Μετά τη σήμανση, μπορείτε να τοποθετήσετε το κιβώτιο. Για αυτό ταιριάζουν ξύλινες σχάρες ή μεταλλικοί οδηγοί.
  • Για τις μεταλλικές σχάρες, πρέπει επιπλέον να αγοράσετε συνδετήρες - τέτοια στοιχεία είναι προσαρτημένα στη βάση με βίδες στα πείρους.
  • Τα ξύλινα πλαίσια πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία με αντισηπτικές ενώσεις πριν τοποθετήσουν το πλαστικό.
  • Τοποθετώντας το πλαίσιο, μπορείτε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση των πλαισίων. Το πρώτο μέρος πρέπει να τοποθετηθεί στη μακρινή γωνία από την είσοδο. Αν είναι απαραίτητο, η πλάκα είναι κομμένη με ένα χαλύβδινο εργαλείο - μια εξαιρετική ακίδα κόβεται.
  • Μετά από αυτό, κόψτε την πλευρά του για να εισάγετε στο γωνιακό προφίλ, και έπειτα τοποθετήστε το πάνω και κάτω στοιχείο. Μετά από αυτό, ο πλαστικός πίνακας πρέπει να ωθηθεί μέσα στην αυλάκωση μέχρι να σταματήσει. Μπορείτε να ελέγξετε την επίπεδη επιφάνεια της εγκατάστασης χρησιμοποιώντας ένα επίπεδο και στη συνέχεια να προχωρήσετε σε περαιτέρω ενέργειες.
  • Μετά την τοποθέτηση του μαξιλαριού εκκίνησης, μπορείτε να τοποθετήσετε το δεύτερο στοιχείο. Αγκυροβολεί με το πρώτο και ασφαλίζει. Οι ενέργειες πρέπει να επαναληφθούν μέχρι να τοποθετηθούν όλα τα πλαίσια πάνω στο πλαίσιο.

  Η εγκατάσταση πάνελ PVC μπορεί να γίνει χωρίς πλαίσιο. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε βίδες με αυτοκόλλητη τομή ή ειδική κόλλα (για παράδειγμα, υγρά καρφιά).

  Τέτοιες μέθοδοι εγκατάστασης δεν μπορούν να ονομαστούν καθολικές:

  • με μια τέτοια εγκατάσταση, το υλικό φινιρίσματος μπορεί να παραμορφωθεί.
  • εάν είναι απαραίτητο, θα είναι δύσκολο να αντικατασταθεί ένα ξεχωριστό στοιχείο.

  Με τη μέθοδο εγκατάστασης χωρίς πλαίσιο, πρέπει να προετοιμάσετε προσεκτικά την επικάλυψη.

  Φροντίστε να απαλλαγείτε από τυχόν ελαττώματα, ζημιές, ρωγμές και ανωμαλίες, καθώς διαφορετικά τα πλαστικά πάνελ δεν θα κρατηθούν σταθερά στους τοίχους. Επιπλέον, μπορούν να τονίσουν την καμπυλότητα τους.

  Για να στερεώσετε τα πλαστικά πάνελ, θα πρέπει να πάρετε μια διαφανή κόλλα, από την οποία δεν θα υπάρχουν λεκέδες. Επιπλέον, πρέπει να είναι ανθεκτικό στην υγρασία, ειδικά αν σχεδιάζετε να εγκαταστήσετε στην κουζίνα ή στο μπάνιο. Η κόλλα πρέπει να εφαρμόζεται στη βάση με κλιμακωτό τρόπο με μεγάλες σταγόνες. Για τέτοιες εργασίες, συνιστάται να αγοράσετε μια κόλλα ταχείας ξήρανσης. Μετά την τοποθέτηση σε αυτό, το πλαστικό θα κλειδώσει ποιοτικά και γρήγορα.

  Παραδείγματα στο εσωτερικό

  Τα πλαστικά υλικά επένδυσης φαίνονται οργανικά σε διαφορετικά δωμάτια: διάδρομο, καθιστικό, μπάνιο ή κουζίνα. Ο τόπος εγκατάστασης τέτοιων επικαλύψεων εξαρτάται μόνο από τις προσωπικές προτιμήσεις των ιδιοκτητών.

  Σήμερα, τα πιο δημοφιλή είναι τα αρχικά πλαστικά 3D πάνελ. Επιτοίχιοι τοίχοι μπορούν να κατασκευαστούν με τέτοιες επικαλύψεις. Για παράδειγμα, μπορεί να επικαλύπτεται στο σαλόνι με τηλεόραση ή ένα διαμέρισμα, απέναντι από το οποίο υπάρχει τραπεζαρία με καρέκλες στην κουζίνα.

  Τα πλαστικά πάνελ φαίνονται αρμονικά στο διάδρομο ή στο διάδρομο. Τις περισσότερες φορές, οι επενδύσεις που μιμούνται την πέτρα και το ξύλο τοποθετούνται εδώ - σχεδόν όλα τα μοντέλα των θυρών εισόδου και εσωτερικών χώρων φαίνονται βιολογικά σε ένα τέτοιο υπόβαθρο.

  Επίσης σε τέτοιες συνθήκες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συνδυασμό πλαστικών πλακών κάτω από πέτρα ή τούβλο και ταπετσαρία. Συνιστάται η χρήση ελαφρύτερων επιφανειών στο διάδρομο και στο διάδρομο, διότι διαφορετικά αυτά τα δωμάτια μπορεί να φαίνονται υπερβολικά περιορισμένα και "καταπιεστικά".

  Για το μπάνιο είναι τέλεια πλαστικά πάνελ κάτω από το κεραμίδι ή ανοιχτό ύφασμα. Με τη βοήθεια τέτοιων υλικών φινιρίσματος είναι δυνατόν να δοθεί μια ευάερη και αρμονική εμφάνιση σε τέτοιες εγκαταστάσεις. Στο μπάνιο, μπορείτε να εγκαταστήσετε πάνελ PVC διαφόρων χρωμάτων. Για παράδειγμα, ο λευκός εξοπλισμός θα ξεχωρίσει στο φόντο των μαύρων λακαρισμένων υλικών. Τα τοιχώματα με αυτόν τον τρόπο μπορούν να συμπληρωθούν με μεγάλο αριθμό καθρεφτών για να φανούν πιο ευρύχωροι και λαμπεροί.

  Αν είναι απαραίτητο να κάνετε το μπάνιο φωτεινότερο και πιο θετικό, τότε αξίζει να επιλέξετε PVC επιστρώσεις που μιμούνται κεραμίδια απαλές αποχρώσεις.Για παράδειγμα, ανοιχτό μωβ χρώματα, διακοσμημένα με εικόνες μοβ λουλουδιών, θα φαίνονται αρμονικά σε ένα μπάνιο με μαλακό ροζ δάπεδο, ξύλινα μπουλόνια και ένα ψηλό ντους με χωρίσματα από γυαλί.

   Πάνελ PVC κάτω από την πέτρα, μπορείτε να τοποθετήσετε τον τοίχο πίσω από τον καναπέ στο σαλόνι. Η απόχρωση ενός τέτοιου φινιρίσματος πρέπει να ταιριάζει με το χρώμα των άλλων ορόφων και επίπλων. Για παράδειγμα, σε μια αίθουσα με επικαλύψεις λευκού ή μαύρου λεμονιού, καθώς και ένα καφέ δερμάτινο καναπέ, τα πάνελ θα φαίνονται βιολογικά κάτω από μια πέτρα με άμμο.

   Στην κουζίνα με πλαστικά πάνελ, μπορείτε να κανονίσετε μια ποδιά. Για παράδειγμα, σε μια χιονάτη αίθουσα με μαύρο και άσπρο σετ θα φανεί θεαματικός καμβάς με εικόνες καλλιεργειών σιτηρών και μαγειρικών σκευών, φτιαγμένων σε καφέ τόνους.

   Οδηγίες εγκατάστασης για πλαστικά πάνελ, δείτε το παρακάτω βίντεο.

   Σχόλια
    Συντάκτης
   Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

   Αίθουσα εισόδου

   Σαλόνι

   Υπνοδωμάτιο