PVC πάνελ για τούβλα: τα πλεονεκτήματα και τα χαρακτηριστικά της τοποθέτησης

Τα πάνελ από PVC κάτω από το τούβλο εμφανίστηκαν σχετικά πρόσφατα. Οι ίδιες οι πλάκες με υφή τούβλο μπορούν να κατασκευαστούν από διαφορετικά υλικά, διαφέρουν μεταξύ τους με στυλ και εμφάνιση. Τα πάνελ πολυβινυλοχλωριδίου χρησιμοποιούνται στην κατασκευή αρκετά συχνά λόγω των χαρακτηριστικών και των πλεονεκτημάτων του.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Τα πάνελ PVC για τούβλα κατασκευάζονται κυρίως σε δύο εκδόσεις. Μπορούν να σχεδιαστούν για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Αυτοί οι τύποι έχουν ορισμένες διαφορές.

 1. Τα πάνελ από PVC που χρησιμοποιούνται για εξωτερικό φινίρισμα χαρακτηρίζονται από αντοχή σε υψηλή υγρασία και αλλαγές θερμοκρασίας. Παρέχουν καιρικές συνθήκες και επιδεικνύουν αντίσταση σε διάφορους τύπους βροχοπτώσεων.
 2. Τα πάνελ τοίχου για εσωτερικές εργασίες είναι συνήθως κατασκευασμένα από φυσικό υλικό, που χαρακτηρίζεται από φιλικότητα προς το περιβάλλον. Είναι πιο ομαλά και φαίνονται υπέροχα στους τοίχους. Μπορείτε να τα αγοράσετε σε διάφορα μεγέθη με μια μοναδική δομή.

Κατά την αγορά αυτού του υλικού, είναι επιτακτική η μελέτη των οδηγιών, καθώς υποδεικνύει τις θερμοκρασίες που είναι αποδεκτές για αυτόν τον τύπο πίνακα.

Αυτό το υλικό φινιρίσματος δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, αλλά αν θέλετε να παρατείνετε τη ζωή του εσωτερικού σας, τότε Πρέπει να τηρείτε ορισμένους κανόνες φροντίδας.

 • Η επιφάνεια αυτού του υλικού μπορεί να καθαριστεί μόνο με ένα υγρό πανί, το οποίο υγραίνεται ελαφρώς με σαπουνόνερο.
 • Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση επιθετικών καθαριστικών. Ιδιαίτερα εκδόσεις σκόνης μπορούν να προκαλέσουν μέγιστη ζημιά στην επιφάνεια, με αποτέλεσμα γρατζουνιές και πιθανή απώλεια του αρχικού χρώματος.
 • Εάν ένα πάνελ έχει καταστραφεί, μπορεί να αφαιρεθεί και να εγκατασταθεί ένα νέο. Το μόνο που χρειάζεται αυτή η περίπτωση είναι η ακρίβεια.

Είδη

Οι πίνακες που έχουν το τιμολόγιο τούβλο συμβαίνουν σε διάφορους τύπους.

Κατατάσσονται ανάλογα με το υλικό που έχουν στη βάση, γι 'αυτό αξίζει να επισημανθεί:

 • Τα πάνελ από PVC είναι ένα ανθεκτικό υλικό που περιλαμβάνει PVC και πρόσθετες ειδικές σφραγίδες.
 • MDF, όπου τα τσιπς δρουν ως κύρια πρώτη ύλη.

Τα πάνελ που μιμούνται τοιχοποιία μπορεί να έχουν διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά, σχεδιασμό, μέθοδο κατασκευής και χρώμα. Μόνο ένα πράγμα παραμένει αμετάβλητο - εξωτερική εγγύτητα με το τούβλο.

Και τα δύο θεωρούνται ότι τα υλικά είναι κατάλληλα για χρήση και εγκατάσταση. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να δημιουργήσετε μοναδικούς εσωτερικούς χώρους. Οι πίνακες υφής από τούβλα συνδυάζονται με σχεδόν οποιοδήποτε υλικό φινιρίσματος. Απόλυτα κρύβουν παρατυπίες και ελαττώματα στους τοίχους. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ποικιλία διακοσμητικών στοιχείων. Μπορούν να εγκατασταθούν όχι μόνο στους τοίχους, αλλά και στην οροφή, αλλά αυτή η επιλογή είναι αρκετά σπάνια.

Εφαρμογή

Με τη βοήθεια πάνελ PVC μπορείτε να διακοσμήσετε διάφορους τύπους χώρων, τόσο οικιστικών όσο και δημόσιων. Το εν λόγω υλικό είναι ανθεκτικό στην υγρασία, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κουζίνα, στο μπάνιο, στις loggia και στις βεράντες. Διατίθενται με τη μορφή φύλλων, ταινιών ή πλακών.Η μπροστινή πλευρά έχει υφή τούβλο ή μιμείται φυσική πέτρα. Μέσω ειδικών κενών, οι κατασκευαστές δημιουργούν ρεαλιστική ογκομετρική σχεδίαση, στην οποία εφαρμόζονται ανθεκτικά χρώματα και επικολλάται μια ταινία με χαρακτηριστικό πρότυπο.

Συνήθως αυτοί οι πίνακες είναι εγκατεστημένοι στο πλαίσιο, το οποίο είναι πολύ βολικό αν υπάρχουν ελαττώματα και ανωμαλίες στους τοίχους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, για να εγκαταστήσετε το πάνελ που χρησιμοποιείται συγκολλητική σύνθεση.

Οι μικρές παρατυπίες δεν αποτελούν επίσης εμπόδιο, επειδή το υλικό χαρακτηρίζεται από εξαιρετική ευελιξία, λόγω της οποίας δεν θα παρατηρηθούν μικρές αποκλίσεις. Αντίθετα, μικρές ανωμαλίες επιτρέπουν την επίστρωση να φαίνεται όσο το δυνατόν πιο φυσική, όπως επιθυμούν πολλοί σχεδιαστές.

Χαρακτηριστικά και απαιτήσεις

Το υλικό που καλύπτεται, το οποίο χρησιμοποιείται για εσωτερική διακόσμηση, πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες απαιτήσεις:

 • πρέπει να χαρακτηρίζεται από υψηλή αντοχή, αλλά να είναι εύκαμπτη και ανθεκτική.
 • Η βάση αυτών των υλικών φινιρίσματος θα πρέπει να είναι αποκλειστικά φιλικές προς το περιβάλλον πρώτες ύλες.
 • Τα πάνελ PVC πρέπει να είναι ανθεκτικά στις αλλαγές θερμοκρασίας.
 • έχουν αντοχή σε υψηλή υγρασία.
 • να πληρούν τα υφιστάμενα πρότυπα πυρασφάλειας ·
 • τα διακοσμητικά στοιχεία θα πρέπει να εγκατασταθούν απλά και γρήγορα.
 • Συνιστάται το υλικό να είναι ανθεκτικό στα απορρυπαντικά.

  Με τη βοήθεια των παρουσιαζόμενων πλαισίων από πολυβινυλοχλωρίδιο είναι δυνατή η επίλυση πολλών προβλημάτων. Αυτό το υλικό που στρέφεται σάς επιτρέπει να καλύψετε τις υπάρχουσες ζημιές και ελαττώματα στον τοίχο.

  Επίσης με τη βοήθεια αυτών των πλαισίων μπορείτε να ρυθμίσετε την επιθυμητή επιφάνεια. Αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία για την απόκρυψη των υφιστάμενων επικοινωνιών, ενώ ο παρουσιαζόμενος τύπος φινιρίσματος αυξάνει σημαντικά τη θερμομόνωση και τις ηχομονωτικές ιδιότητες του δωματίου.

  Τα πλεονεκτήματα αυτού του υλικού δεν περιορίζονται στην ικανότητα επίλυσης πολλών τεχνικών προβλημάτων. Αυτά τα πάνελ είναι σε θέση να δημιουργήσουν μια μοναδική, αισθητική εμφάνιση της επιφάνειας. Η φωτεινή και λευκή έκδοση είναι μακράν η πιο δημοφιλής. Πολλοί χρήστες επιλέγουν μικρά τούβλα καθώς και μοντέλα βινυλίου που έχουν μια ηλικία εμφάνιση. Αυτή η απομίμηση κάτω από το "παλιό" εσωτερικό έχει θετικές κριτικές.

  Οφέλη

  PVC πάνελ κάτω από το τούβλο αγοράζονται πιο συχνά για την υλοποίηση της εσωτερικής διακόσμησης. Κατά κανόνα, τοποθετούνται σε τοίχους.

  Αυτός ο τύπος φινιρίσματος χαρακτηρίζεται από πολλά πλεονεκτήματα.

  • Η παρουσιαζόμενη μέθοδος τελικής επεξεργασίας του δωματίου λειτουργεί ως μόνωση του και πρέπει μόνο να ξοδέψετε χρήματα για τη μόνωση που θα χρειαστεί να τοποθετήσετε κάτω από τα πάνελ.
  • Μην ανησυχείτε για την επιπεδότητα της επιφάνειας του τοίχου, καθώς τα πάνελ μπορούν να τοποθετηθούν στο γύψο, ενώ η δομή του πλαισίου μπορεί να ισοπεδώσει την επιφάνεια.
  • Υπάρχει η δυνατότητα συνδυασμού των εργασιών φινιρίσματος με μόνωση, και μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε ένα στρώμα στεγάνωσης.
  • Μπορείτε να επιλέξετε την έκδοση PVC, η οποία έχει χαμηλό κόστος. Αυτό θα σας επιτρέψει να αποθηκεύσετε σημαντικά την τελική εργασία.
  • Τα προϊόντα που κατασκευάζονται από πολυβινυλοχλωρίδιο χαρακτηρίζονται από μεγάλη διάρκεια λειτουργίας. Είναι κατασκευασμένα από ασφαλές και ανθεκτικό υλικό που δεν ενέχει κίνδυνο για το ανθρώπινο σώμα. Τα πλαστικά πάνελ έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά.
  • Για να εκτελέσετε επένδυση τοίχων με πάνελ PVC κάτω από το τούβλο, δεν χρειάζεται να καλέσετε τον πλοίαρχο.Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Απλώς πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες εγκατάστασης.

  Σημειώστε ότι η εγκατάσταση μπορεί να γίνει μόνο σε θερμοκρασίες άνω των -5 βαθμών Κελσίου. Διαφορετικά, τα πλαίσια θα είναι πολύ εύθραυστα και ενδέχεται να υποστούν ζημιά με την παραμικρή πρόσκρουση.

  Συνέλευση

  Τα πάνελ PVC κάτω από το τούβλο τοποθετούνται στο προετοιμασμένο πλαίσιο και δεν έχει σημασία τι είδους ανάγλυφη έχουν. Η εμφάνιση της επιφάνειας εργασίας θα εξαρτηθεί από το πόσο καλά εγκαταστάθηκε το πλαίσιο. Αυτό είναι το πιο δύσκολο να εγκατασταθούν πάνελ PVC, δεδομένου ότι η γεωμετρική κανονικότητα του επιπέδου εξαρτάται από αυτή τη μέθοδο στερέωσης.

  Προετοιμασία εργαλείων

  Για την εκτέλεση υψηλής ποιότητας τοποθέτηση πάνελ PVC, Πρέπει να αγοράσετε τα παρακάτω υλικά και εργαλεία:

  • μεταλλικές ή ξύλινες σχάρες, οι οποίες μπορούν να αγοραστούν σε οποιοδήποτε κατάστημα υλικού, αλλά μπορούν να εφοδιαστούν με πάνελ.
  • ένα απλό σπείρωμα ή μια γραμμή επιπέδου, η οποία απαιτείται για τον έλεγχο της κάθετης.
  • διάτρηση, πείροι και βίδες για εγκατάσταση.

  Δώστε προσοχή για να κάνετε το πλαίσιο του ξύλου, πρέπει πρώτα να εκτελέσετε την επεξεργασία του υλικού με ένα αντισηπτικό, διότι θα αυξήσει τη διάρκεια ζωής του.

  Εγκατάσταση πλαισίου

  Τα πάνελ PVC πρέπει απαραίτητα να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Πρώτα πρέπει να κάνετε σήμανση, η οποία πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν ακριβέστερα.

  Μπορείτε να το κάνετε ως εξής:

  • θα πρέπει να συνδέσετε το νήμα στον τοίχο, το οποίο θα καθορίσει αμέσως τις αποκλίσεις του επιπέδου?
  • με το μέγεθος που λαμβάνεται, είναι απαραίτητο να προσθέσετε το πάχος της μόνωσης, και αυτό πρέπει να γίνει σε ένα μικρό συν. Λάβετε υπόψη ότι όταν στερεώσετε τη μόνωση, προσέξτε για την ασφάλειά της, καθώς η παραμόρφωση θα οδηγήσει στην απώλεια των βασικών ιδιοτήτων της. Θα χρειαστεί να αφήσετε κενό 1 cm.
  • η σύνδεση γίνεται σε ολόκληρο το επίπεδο, όπου οι σύνδεσμοι γίνονται χρησιμοποιώντας γόμφους ή άγκυρες.
  • είναι απαραίτητο να επισυνάψετε ενδιάμεσες πτέρυγες. Σε αυτή την περίπτωση, θέλετε να βασιστείτε στο πλάτος της μόνωσης, δεν συνιστάται η τοποθέτησή τους σε απόσταση μεγαλύτερη του ενός μέτρου η μία από την άλλη.
  • Μετά την εγκατάσταση του πλαισίου, μπορείτε να προχωρήσετε στη στερέωση στεγάνωσης. Η ταινία πρέπει να επικαλύπτεται.

  Τοποθέτηση

  Στην αρχή πρέπει να ρυθμίσετε την επάνω μπάρα. Χρησιμοποιώντας το σπείρωμα, είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε τον τόπο στον οποίο βρίσκεται η κάτω ράγα. Στη συνέχεια θα πρέπει να ασφαλίσετε τις ενδιάμεσες λωρίδες.Τώρα μπορείτε να αρχίσετε να τοποθετείτε τα πάνελ, διακοσμημένα με τούβλο.

  Δίπλα στο πλαίσιο, μπορείτε να εγκαταστήσετε πλάκες. Θα πρέπει να προσεγγίσει αυτό το έργο με εξαιρετική υπευθυνότητα. Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι όλα τα στοιχεία έχουν εγκατασταθεί ακριβώς.

  Αυτή η εργασία απαιτεί ποικιλία υλικών.

  • τα προφίλ εκκίνησης και τελειώματος, στερεωμένα στις ράγες, θα εγκατασταθούν πάνελ στο μέλλον.
  • επίπεδο κατασκευής, χάρη στο οποίο είναι δυνατό να ελέγχεται η ομαλή εγκατάσταση των πλακών.
  • συρραπτικό κατασκευής με το οποίο μπορείτε να στερεώσετε όλα τα υλικά.

  Σημειώστε ότι το πιο σημαντικό είναι να στερεώσετε σωστά τα πρώτα πλαίσια, καθώς πάνω τους θα τοποθετηθούν και άλλα πιάτα. Η αντιμετώπιση της εργασίας θα πρέπει να περιλαμβάνει διάφορα βήματα.

     • Το συρραπτικό πρέπει να ασφαλίσει το προφίλ εκκίνησης. Εάν για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται βίδες με αυτοκόλλητη τοποθέτηση, τότε πρέπει να τοποθετηθούν σε ειδικά προετοιμασμένες οπές.
     • Εάν τα πάνελ χρησιμοποιούνται για εξωτερική επένδυση της επιφάνειας, τότε η σύνδεση δεν χρειάζεται να γίνει προσεκτικά, αλλά είναι καλύτερα να αφήσετε μερικά χιλιοστά διακένου. Αυτό θα αποφύγει προβλήματα κατά την επέκταση του υλικού από την υγρασία.
     • Χρησιμοποιώντας συρραπτικό, πρέπει να συνδέσετε τον πίνακα πίσω από τον πίνακα στον τοίχο. Η ενέργεια αυτή πρέπει να συνεχίζεται μέχρι να παραμείνει μία πλάκα. Εγκαθιστώντας την προτελευταία πλάκα, πρέπει να εγκαταστήσετε ένα προφίλ τελειώματος. Το τελευταίο πλαίσιο είναι κομμένο στο απαιτούμενο μέγεθος και τοποθετείται στο σχέδιο.
     • Ο τελευταίος πίνακας δεν χρειάζεται συνδετήρες, επειδή κρατιέται σε βάρος του προφίλ φινιρίσματος. Σε αυτό το βήμα, οι εργασίες σχετικά με το φινίρισμα χρησιμοποιώντας πάνελ μπορούν να θεωρηθούν ολοκληρωμένες.

     Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε την εγκατάσταση πλακών PVC κάτω από το τούβλο.

     Σχόλια
      Συντάκτης
     Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

     Αίθουσα εισόδου

     Σαλόνι

     Υπνοδωμάτιο