Πάνελ PVC με πλακάκια απομίμησης στο εσωτερικό

Για πολλά χρόνια, το κεραμίδι κατέλαβε τις ηγετικές θέσεις μεταξύ των υλικών για εσωτερική διακόσμηση, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζοντας τα δωμάτια με υψηλή υγρασία δεν είχε ισοδύναμα ανάλογα. Παρά το γεγονός ότι οι εργασίες με αυτό το υλικό χρειάζονται πολύ χρόνο, απαιτούν έναν τεχνικά εκπαιδευμένο ερμηνευτή και είναι αρκετά ακριβό, έχουν βρει μια εναλλακτική σχετικά πρόσφατα.

Στη θέση των δύσχρηστων κεραμικών πλακιδίων ήρθε φθηνός, με μία μάζα χρήσιμων ιδιοτήτων των πάνελ PVC. Το πολυβινυλοχλωρίδιο είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό και έχει χρησιμοποιηθεί ενεργά στη βιομηχανία, αλλά έχει αποκτήσει δημοτικότητα στον τομέα της επένδυσης επιφανειών όχι πολύ καιρό πριν, εξαιτίας του εκσυγχρονισμού της παραγωγής και της βελτίωσης της ποιότητας των πάνελ βινυλίου, συμπεριλαμβανομένης της περιβαλλοντικής τους ασφάλειας.Το προϊόν είναι απόλυτα ανταγωνιστικό και καταλαμβάνει εύκολα την εξειδίκευση των επισκευών του προϋπολογισμού.

Η χρήση του υλικού δεν απαιτεί σημαντικό κόστος, η εργασία πραγματοποιείται σε σύντομο χρονικό διάστημα και σας επιτρέπει να αλλάξετε σημαντικά το εσωτερικό χωρίς υπερβολική προσπάθεια.

Διαθέτει επίστρωση PVC κάτω από το κεραμίδι

Για το πολυβινυλοχλωρίδιο, που εφευρέθηκε πριν από περισσότερο από έναν αιώνα, δεν μπορούσαν να βρουν πρακτική εφαρμογή για μεγάλο χρονικό διάστημα και μόνο μετά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο η παραγωγή έγινε ευρέως διαδεδομένη. Σήμερα, το υλικό χρησιμοποιείται ενεργά στη βιομηχανία, ειδικότερα, για τη μόνωση των καλωδίων, την κατασκευή ταινιών, τα πατάκια και, φυσικά, τα παράθυρα, τις πόρτες και τα πλαίσια επένδυσης.

Πολυβινυλοχλωρίδιο
Σχέδιο παραγωγής PVC

Μέχρι ένα σημείο, η χρήση στην καθημερινή ζωή δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής, πιστεύεται ότι το υλικό ήταν επιβλαβές για την υγεία. Σήμερα, η κατάσταση έχει αλλάξει δραματικά, η παραγωγή έχει περάσει από έναν πλήρη εκσυγχρονισμό και μπορεί να δηλωθεί με σιγουριά ότι τα πλαστικά πάνελ είναι απολύτως ακίνδυνα. Η μόνη περίπτωση κατά την οποία το PVC μπορεί να είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο είναι η απελευθέρωση επιβλαβών ουσιών στη διαδικασία καύσης.

Τα πάνελ αποτελούνται από πολλά στρώματα., το εσωτερικό τμήμα είναι ένα διάτρητο υπόστρωμα και το εξωτερικό είναι ένα λείο στρώμα επικάλυψης. Μια ειδική μεμβράνη που είναι ανθεκτική στις μηχανικές βλάβες προστατεύει την επιφάνεια του προϊόντος και εγγυάται, αν χρησιμοποιηθεί σωστά, έως και 10 χρόνια εξαιρετικής εμφάνισης. Μια καινοτόμος προσέγγιση στη σχεδίαση μιας εικόνας σας επιτρέπει να δημιουργήσετε εικόνες οποιασδήποτε πολυπλοκότητας και υφής.

Η μοναδική επίστρωση έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • αυξημένη αντοχή στο νερό.
 • αντοχή;
 • αντοχή στη θερμότητα.
 • εύκολο στην εγκατάσταση?
 • η επιφάνεια είναι ομαλή, δεν κρατά τη σκόνη και τη βρωμιά?
 • οικολογικό καθαρό?
 • ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων και υφών?
 • ευκαιρία να υλοποιηθούν προσωπικές ιδέες στο σχεδιασμό.
 • καλύπτει την ατέλεια των τοίχων κάτω από την επικάλυψη.
 • δεν απαιτεί τεχνολογικά πολύπλοκη φροντίδα.
 • απόλυτα επιδέξιος καθαρισμού.
 • αντιστέκεται στην μούχλα και το ωίδιο?
 • προσιτή τιμή.

  Μειονεκτήματα:

  • κατά τη διαδικασία της καύσης, εκπέμπουν βλαβερές ουσίες που είναι δυνητικά επικίνδυνες για τον άνθρωπο.
  • με απότομη πτώση θερμοκρασίας που υπόκειται σε παραμόρφωση.
  • Τις πρώτες μέρες μετά την εγκατάσταση εκπέμπεται μια ιδιαίτερη οσμή πλαστικού · αν χρησιμοποιηθούν κακές πρώτες ύλες στην κατασκευή, η οσμή μπορεί να παραμείνει.

  Τύποι πάνελ

  Το περβάζι από PVC με πλακάκια απομίμησης έχει διαφορετικό σχήμα, υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι: φύλλα, τετράγωνα στοιχεία και πλαστικά πάνελ.

  Τα πλαστικά πάνελ χαρακτηρίζονται από υψηλή ταχύτητα εγκατάστασης. Μήκος 260 - 300 εκ. Πλάτος από 15 έως 50 εκ.

  Χαρακτηριστικό γνώρισμα των τετραγώνων είναι η δυνατότητα προσωπικής επιλογής χρωμάτων, εσείς ο ίδιος δημιουργείτε ένα μοναδικό μοτίβο ή στολίδι. Το μέγεθος μιας πλευράς είναι από 30 έως 98 cm.

  Εκτός από την τοποθέτηση στον τοίχο ή το κιβώτιο (ανάλογα με τον τύπο κατασκευής), τα στοιχεία είναι στερεωμένα μεταξύ τους με κλειδαριά "αυλακιού".

  Τετραγωνικό pvc
  Τετράγωνο PVC σε ένα λουλούδι

  Φύλλο - μοιάζει με φύλλα κόντρα πλακέΟνομάζονται πλάκες από PVC. Το μήκος τους είναι 80 - 203 cm, το πλάτος είναι από 150 έως ένα απίστευτο 405 cm, στερεώνονται με κόλλα ή νύχια, οι αρμοί γεμίζουν με άχρωμο στεγανωτικό ή καλύπτονται με ειδική λάμα.

  Οι συνολικές παράμετροι των προϊόντων τυποποιούνται από τον κατασκευαστή, η σειρά τους είναι πολύ μεγάλη. Για παράδειγμα, το μέγεθος μιας πλευράς μπορεί να ποικίλει κατά δεκάδες εκατοστά.

  Λόγω των μοναδικών χαρακτηριστικών και της αρκετά προσιτής τιμής, το υλικό είναι ιδανικό για να αλλάξει σημαντικά και γρήγορα την εμφάνιση του δωματίου για λίγα χρήματα.

  Τα πάνελ, λόγω σχεδιαστικών χαρακτηριστικών, προσφέρουν εξαιρετική θερμομόνωση και ηχομόνωση.

  Φύλλο PVC
  Πάνελ PVC

  Επιλογές επιλογής πίνακα PVC

  Υπάρχουν εξωτερικές ενδείξεις από τις οποίες καθορίστε την ποιότητα της επικάλυψης για το μπάνιο και την κουζίνα, φροντίστε να δώσετε προσοχή σε αυτά.

  • Πάντα αγοράζετε προϊόντα από την ίδια παρτίδα, διαφορετικά κινδυνεύετε να φτιάξετε πάνελ διαφορετικού χρώματος που θα είναι πολύ αισθητά. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο, φροντίστε να περάσετε τη συμφιλίωση.
  • Ελέγξτε προσεκτικά τα πάνελ για εξωτερική ζημιά και παραμόρφωση σε ορθή γωνία.
  • Η κλειδαριά του πίνακα πρέπει να έχει αντοχή και ταυτόχρονα επαρκή ελαστικότητα. Η κάμψη δεν πρέπει να οδηγήσει σε παραμόρφωση.
  • Αποφύγετε πολύ φθηνά επιχρίσματα, αυτά είναι προϊόντα από ανακυκλωμένο πλαστικό και θα διαρκέσουν για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
  • Το ανοιχτό κίτρινο χρώμα του υλικού του πίνακα δείχνει παραβίαση των συνθηκών αποθήκευσης (στον ανοιχτό ήλιο) ή τη χρήση χρωμάτων χαμηλής ποιότητας.
  • Ένας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει τη δύναμη είναι η απόσταση μεταξύ των ενισχύσεων (διαχωριστικά), η βέλτιστη 5-10 mm.
  • Το απόθεμα υλικού επένδυσης πρέπει να είναι αρκετά m2 μεγαλύτερο από το πραγματικό μέγεθος, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το αναπόφευκτο κόστος για ένα τμήμα στις γωνίες.
  • Όλες οι διαστάσεις που καθορίζονται από τον κατασκευαστή πρέπει να επανελέγχονται για συμμόρφωση με το πραγματικό μέγεθος, ειδικά εάν τα προϊόντα είναι κινέζικα.

  Πώς είναι οι πίνακες κάτω από το κεραμίδι;

  Πριν αρχίσετε να τοποθετείτε την επένδυση στον τοίχο, εξετάστε όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των διαθέσιμων μεθόδων εγκατάστασης. Η στερέωση με κόλλα ή υγρά καρφιά έχει τα μειονεκτήματά της · εάν είναι απαραίτητο, θα είναι πολύ δύσκολο να αποσυναρμολογηθεί ο πίνακας.

  Είναι εύκολο να στερεώσετε ένα κεραμίδι που μιμείται κεραμίδια στους τοίχους, υπάρχουν δύο κύριοι τρόποι.

  Στερέωση κόλλας

  Για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέθοδο αποκτάται σπάνια, μία από τις προϋποθέσεις για τη χρήση της είναι όσο το δυνατόν πιό επίπεδη τοίχοι, κάτι που είναι σπάνιο. Για την επικόλληση χρειάζεστε κόλλα καλής ποιότητας, τέλεια "στιγμή".

  Οι επιφάνειες που πρέπει να κολληθούν πρέπει να είναι καθαρές και απαραίτητα στεγνές. Ο τοίχος προετοιμάζεται, καθαρίζεται από την παλιά επίστρωση και τη βρωμιά. Η επιφάνεια εργασίας ισοπεδώνεται, τα ελαττώματα γεμίζονται με ένα διάλυμα, η περίσσεια χτυπάει κάτω από ένα διάτρητο. Ο τοίχος επικαλύπτεται διαδοχικά δύο φορές με αστάρι και μόνο μετά την πλήρη στεγνώρωση της επιφάνειας μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης.

  Πριν από την εργασία, φροντίστε να διαβάσετε τις οδηγίες χρήσης της κόλλας και να τη ακολουθήσετε με συνέπεια.

  Εγκατάσταση πάνελ κάτω από το κλουβί

  Η τοποθέτηση επένδυσης στο πλαίσιο (κιβώτιο) έχει Σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τη μέθοδο στερέωσης που συζητήθηκε παραπάνω:

  • δεν υπάρχει ανάγκη για τέλεια προετοιμασία τοίχων?
  • το σχεδιασμό διαθέτει επικοινωνίες μάσκας και, εάν είναι απαραίτητο, παρέχει εύκολη πρόσβαση για επισκευές.
  • το κιβώτιο είναι εύκολο να συναρμολογηθεί.

  Κατά την επιλογή υλικού για το πλέγμα, πρέπει να προτιμάται το μεταλλικό προφίλ. Η κατασκευή ξύλου δεν είναι κατάλληλη για μακροχρόνια λειτουργία σε χώρους με υψηλή υγρασία, το ξύλο παραμορφώνεται με την πάροδο του χρόνου και η συναρμολογημένη επίστρωση θα χάσει την αρχική της εμφάνιση.

  Κατά τη συναρμολόγηση πρέπει να τηρούνται ορισμένοι κανόνες:

  • στερεώστε τη δομή τουλάχιστον 50 cm.
  • το προφίλ είναι πάντα κάθετο προς την κατεύθυνση στην οποία τελειώνει το φινίρισμα.
  • είναι καλύτερα να τοποθετήσετε τα πάνελ κάθετα, αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή διείσδυσης νερού στη διεπαφή.
  • για τη στερέωση της επένδυσης, χρησιμοποιήστε βίδες ή καρφιά εάν χρησιμοποιείτε ξύλινες σχάρες.
  • χρησιμοποιείτε πάντα πρόσθετα εξαρτήματα για διακόσμηση - μπαγκέτες, σανίδες και τα παρόμοια.

   Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό αυτού του υλικού φινιρίσματος είναι η δυνατότητα αλλαγής παραμέτρων ανάλογα με τις συνθήκες θερμοκρασίας. Οι διαστάσεις του πάνελ των τριών μέτρων με διαφορά θερμοκρασίας από -10 έως 40 μοίρες αλλάζουν κατά 1 εκ. Αυτή η ιδιότητα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την εγκατάσταση, ο πίνακας πρέπει να εισέρχεται στο δωμάτιο εκ των προτέρων και να συναρμολογείται σε θερμοκρασία χαμηλότερη από την κανονική. Αυτό θα δώσει την ευκαιρία να αποκτήσετε την πιο μονολιθική επιφάνεια.

   Οι έμπειροι κατασκευαστές συστήνουν προσωρινά τη χρήση πλακών PVC για την επένδυση λουτρών σε σπίτια νέων κτιρίων, για το χρόνο που χρειάζεται το κτίριο να συρρικνωθεί φυσιολογικά και μόνο τότε, μετά από 3 έως 5 χρόνια, να επιλέξετε κεραμικά πλακίδια.

   Διαθέτει φροντίδα για πάνελ PVC

   Το βινύλιο είναι ανεπιτήδευτο για συντήρηση, αλλά χρειάζεται περιοδικό καθαρισμό και περιορίζει τη χρήση ορισμένων χημικών ουσιών.

   Τι μπορεί να πλυθεί:

   • νερό και ένα μαλακό πανί χωρίς χνούδια, αυτό αρκεί για την επιτυχή καταπολέμηση της σκόνης και των μικρών ρύπων.
   • σε περίπτωση πιο σοβαρής μόλυνσης, χρησιμοποιούνται ειδικά καθαριστικά.
   • η αρχική φωτεινότητα και ο πλούτος των χρωμάτων θα βοηθήσουν στην επιστροφή του 10% διαλύματος αμμωνίας.

    Τι δεν μπορεί να εφαρμοστεί:

    • λειαντικά καθαριστικά, θα βλάψουν την επιφάνεια.
    • διαλύτες και παράγοντες απολίπανσης, θα καταστρέψει την αρχική εμφάνιση.
    • αλκαλίου.

    Καταστήστε τον κανόνα να δοκιμάσετε σε μια μικρή, απομονωμένη περιοχή οποιοδήποτε μέσο που πρόκειται να εφαρμοστεί.

    Χρήση του

    Το μοντέρνο συνθετικό πολυμερές παρουσιάζει θετικά χαρακτηριστικά ικανά να πιέσουν τον αναγνωρισμένο ηγέτη στην αγορά κατασκευών υλικών φινιρίσματος - κεραμικών πλακιδίων.

    Τα εγγενή χαρακτηριστικά των πάνελ PVC επέτρεψαν να διαμορφώσουν μια νέα φιλοσοφία επισκευής, η οποία είναι θεμελιωδώς διαφορετική από ό, τι έχει γίνει παραδοσιακή εδώ και δεκαετίες.

    Η δημοκρατική τιμή και η απουσία της ανάγκης για υποχρεωτική προσέλκυση ενός επαγγελματία κυρίου έφεραν τις εργασίες επισκευής χρησιμοποιώντας PVC σε ένα εντελώς νέο επίπεδο προσβασιμότητας. Η επισκευή έχει πάψει να είναι έργο υψηλού προϋπολογισμού, απαιτώντας τεράστιες επενδύσεις σε υλικά και μισθούς μισθωμένων εργαζομένων.Τώρα είναι μια διαδικασία στην οποία οποιοσδήποτε με αποδεκτά μέσα μπορεί να αποδείξει τις δεξιότητες ενός σχεδιαστή και να συνειδητοποιήσει τις φαντασιώσεις του.

    Η επίστρωση είναι καθολική και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τοίχους και οροφές, συμπεριλαμβανομένων των δωματίων με υψηλή υγρασία. Το χαμηλό βάρος, η ευκολία συναρμολόγησης, η ελάχιστη ποσότητα σκουπιδιών και η σχεδόν πλήρης απουσία θορύβου κάνουν την εργασία με πλαστικό μια συναρπαστική εμπειρία προσιτή σε όλους. Η δυνατότητα επιλογής του σχήματος, του χρώματος και των διαφόρων υφασμάτων των πάνελ θα ικανοποιήσει τους πιο απαιτητικούς πελάτες. Σήμερα λεπτό πάνελ από λιλά χρώμα είναι πολύ δημοφιλής.

    Οι επαγγελματικές ομάδες επισκευών είναι ευτυχείς να φτιάξουν πλακάκια τοίχου PVC σε τιμές πιο ενδιαφέρουσες από ό, τι όταν δουλεύουν με κεραμικά πλακίδια.

    Πώς να εγκαταστήσετε πάνελ PVC με πλακάκια απομίμησης στο μπάνιο, δείτε το επόμενο βίντεο.

    Σχόλια
     Συντάκτης
    Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

    Αίθουσα εισόδου

    Σαλόνι

    Υπνοδωμάτιο