Οροφές PVC πάνελ: τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

Σήμερα στα καταστήματα μπορείτε να βρείτε πολλά διαφορετικά υλικά που προορίζονται για το ανώτατο όριο. Ένα από τα πιο δημοφιλή και προσιτά είναι τα πάνελ PVC. Τέτοιες επικαλύψεις έχουν ελκυστικό σχεδιασμό και εύκολη εγκατάσταση. Σήμερα θα εξετάσουμε προσεκτικά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που ενυπάρχουν στα πλαίσια οροφής PVC.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Οι σύγχρονοι κατασκευαστές παράγουν μια μεγάλη ποικιλία υλικών φινιρίσματος με τα οποία μπορείτε να κολλήσετε ή να καλύψετε οροφές οροφής. Ωστόσο, οι καταναλωτές αναζητούν πάντα πιο προσιτά, ελαφριά και εύκολα εγκατεστημένα αντίγραφα. Αυτές οι απαιτήσεις ικανοποιούνται από πάνελ PVC (άλλο όνομα είναι πλαστική επένδυση).

Τέτοιες επικαλύψεις χρησιμοποιούνται για να τελειώσουν διάφορους λόγους. Μπορούν να τοποθετηθούν όχι μόνο στην οροφή, αλλά και στους τοίχους. Αυτό δείχνει την ευελιξία των πανιών χλωριούχου πολυβινυλίου.

Οι πλάκες από PVC είναι τρόποι να διακοσμήσετε την οροφή σε όλους σχεδόν τους εσωτερικούς χώρους. Το σύνολο μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε στυλ και χρώμα. Ευτυχώς, η γκάμα πλαστικών πλαισίων σας επιτρέπει να επιλέξετε τη σωστή επιλογή για μια ποικιλία περιβαλλόντων. Οι μοναδικές εξαιρέσεις είναι οι πολυτελείς εσωτερικοί χώροι που γίνονται στο ροκόκο, την αυτοκρατορία, το art deco ή το μπαρόκ στυλ. Αυτά τα σύνολα χαρακτηρίζονται από εξαιρετικά ακριβά και φυσικά υλικά - τα πάνελ από PVC σε αυτές τις ρυθμίσεις δεν έχουν τίποτα να κάνουν.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των πάνελ από PVC είναι η ευκολία εγκατάστασής τους. Και αυτό ισχύει για τις επιλογές οροφής και τοίχου. Για την εγκατάσταση τέτοιων υλικών φινιρίσματος δεν είναι απαραίτητο να καλέσετε τους πλοιάρχους - με όλη τη δουλειά είναι δυνατό να αντιμετωπιστούν από μόνοι τους.

Οι περισσότεροι καταναλωτές προτιμούν πλακάκια οροφής από πολυβινυλοχλωρίδιο, καθώς είναι φθηνά και παρουσιάζονται σε μια πολύ πλούσια ποικιλία. Τέτοιες επικαλύψεις δεν είναι μόνο μονοχρωματικές, αλλά και διακοσμημένες με διάφορα σχέδια, εικόνες, ανάγλυφα στολίδια και εκτυπώσεις.Σήμερα, οι πρωτότυπες παραλλαγές με 3D εφέ είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς.

Η εγκατάσταση αυτών των υλικών φινιρίσματος μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Μπορεί να είναι καθιστικό, είσοδος, κουζίνα και μπάνιο. Δεν συνιστάται η τοποθέτηση αυτών των επενδύσεων μόνο στις συνθήκες των υπνοδωματίων, δεδομένου ότι δεν συμβάλλουν στον εξαερισμό των δαπέδων υψηλής ποιότητας.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Αξίες

Τα πάνελ από PVC που έχουν οροφή, όπως και άλλα υλικά φινιρίσματος, έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Πρώτον, εξετάστε τα πλεονεκτήματα αυτών των επικαλύψεων.

 • Είναι ανθεκτικά. Η μέση διάρκεια ζωής των πάνελ υψηλής ποιότητας PVC είναι 20 χρόνια.
 • Τα υλικά από πολυβινυλοχλωρίδιο είναι ανθεκτικά στη φθορά. Δεν φοβούνται την υψηλή περιεκτικότητα σε υγρασία και υγρασία στον αέρα. Λόγω αυτού του χαρακτηριστικού, παρόμοια επιχρίσματα μπορούν να εγκατασταθούν σε δωμάτια όπως μπάνιο και κουζίνα.
 • Οι πλαστικές επικαλύψεις δεν σβήνουν.
 • Για τέτοιες οροφές υλικά δεν χρειάζεται να φροντίζουν συνεχώς, χρησιμοποιώντας ακριβά εργαλεία. Το πλαστικό είναι ανεπιτήδευτο υλικό. Το μόνο που απαιτείται από εσάς είναι να πλένετε περιοδικά τη σκόνη από αυτό.
 • Τα πάνελ από PVC έχουν χαρακτηριστικά μόνωσης θορύβου, τα οποία είναι πολύ σημαντικά για το φινίρισμα της οροφής.
 • Τέτοια υλικά φινιρίσματος είναι ελαφριά, έτσι θα είναι πολύ εύκολο να εργαστείτε μαζί τους.
 • Τα πάνελ από PVC δεν φοβούνται τα άκρα θερμοκρασίας. Φυσικά, οι εξαιρέσεις είναι εξαιρετικά υψηλές τιμές θερμοκρασίας.
 • Με τη βοήθεια πάνελ από PVC διαφορετικών χρωμάτων, μπορείτε να κάνετε μια οπτική χωροθέτηση του χώρου. Για παράδειγμα, πάνω από τη γωνία ανάγνωσης, μπορείτε να εγκαταστήσετε μπεζ πινακίδες και πάνω από το καθιστικό με καναπέ και τηλεόραση - ροδάκινο. Φυσικά, η επιλογή των σωστών συνδυασμών, πρώτα απ 'όλα, εξαρτάται από την απόδοση του χρώματος ολόκληρου του εσωτερικού του συνόλου.
 • Το πολυβινυλοχλωρίδιο είναι ένα εύπλαστο υλικό που μπορεί να επεξεργαστεί χωρίς προβλήματα, οπότε σήμερα μπορείτε να βρείτε πάνελ βαμμένα σε διάφορα χρώματα, καθώς και πρωτότυπες εκδόσεις διακοσμημένες με στολίδια και εκτυπώσεις σε καταστήματα. Επιλέξτε την ιδανική επιλογή για κάθε αγοραστή.
 • Μπορείτε να διακοσμήσετε την οροφή με πάνελ από PVC σε διαμέρισμα πόλης ή σε ξύλινο ιδιωτικό σπίτι.

Μειονεκτήματα

Ένας μεγάλος αριθμός θετικών ποιοτήτων εξηγεί τη δημοτικότητα των πάνελ πολυβινυλοχλωριδίου, έτσι ώστε συχνά είναι αρκετές για να αποκτήσουν το ανώτατο όριο. Ωστόσο, έχουν ορισμένα μειονεκτήματα, εξετάστε το καθένα από αυτά.

 • Το χλωριούχο πολυβινύλιο δεν μπορεί να ονομαστεί πυρίμαχο υλικό.Σε περίπτωση πυρκαγιάς, είναι πολύ εύφλεκτο και υποστηρίζει ενεργά την καύση, εκπέμποντας ακάθαρτα σύννεφα καπνού.
 • Στα καταστήματα υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός πλακών PVC χαμηλής ποιότητας, που έχουν στη σύνθεση τοξικά συστατικά. Τέτοιες επικαλύψεις μετά την εγκατάσταση αφήνουν μια δυσάρεστη χημική οσμή στο δωμάτιο που παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • Οι πλάκες από χλωριούχο πολυβινύλιο δεν "αναπνέουν" υλικά. Δεν επιτρέπουν στον αέρα να κυκλοφορεί ελεύθερα και να περάσει από την οροφή.
 • Στα πλαστικά πάνελ, κατά κανόνα, υπάρχουν κενές κοιλότητες. Εξαιρέσεις είναι μόνο λεπτές ποικιλίες υλικού. Στους ελεύθερους χώρους συχνά τα έντομα μολύνουν, για να απαλλαγούμε από το οποίο είναι πολύ προβληματική.
 • Τα πάνελ PVC δεν μπορούν να ονομάζονται υλικά ανθεκτικά στην κρούση. Φυσικά, αν βρίσκονται στο ανώτατο όριο, δεν θα είναι εύκολο να τα βλάψει, αλλά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγκατάστασης μπορεί να συμβεί αυτό. Εξαιτίας αυτού, συνιστάται να εργάζεστε προσεκτικά με παρόμοια υλικά.

Είδη

Τα πάνελ PVC οροφής είναι διαφορετικά. Ας εξοικειωθούμε με τις πιο συναφείς και δημοφιλείς επιλογές.

Ομαλή

Τέτοια υλικά φινιρίσματος είναι σε μεγάλη ζήτηση, καθώς φαίνονται πιο αισθητικά ευχάριστα και εμφανή. Αφού τοποθετηθούν στην οροφή, σχηματίζουν έναν ενιαίο καμβά, στον οποίο όλες οι λωρίδες συνδέονται μεταξύ τους όσο το δυνατόν πιο σφιχτά έτσι ώστε οι αρμοί να μην είναι ορατοί. Τέτοια υλικά φινιρίσματος είναι λίγο ακριβότερα από τις συνηθισμένες πλαστικές πλάκες, αλλά φαίνονται πολύ πιο ενδιαφέροντα και πλουσιότερα.

Rack

Τα πάνελ Rack είναι πιο κοινά από ό, τι χωρίς ραφή. Τέτοια φινιρίσματα έχουν πολλές θετικές ιδιότητες.

 • δεν φοβούνται την έκθεση σε υγρασία και υγρασία.
 • είναι σε θέση να παρέχουν ανώτατο όριο οροφής με επαρκή εξαερισμό, καθώς έχουν κενά διαφορετικών μεγεθών μεταξύ των πτερυγίων.
 • επιτρέπεται η τοποθέτησή τους τόσο κατά μήκος όσο και κατά μήκος του δωματίου.
 • λογική τιμή.
 • εγκατασταθεί πολύ εύκολα και γρήγορα.
 • χρησιμεύουν για πολλά χρόνια χωρίς να χάσουν την αρχική εμφάνιση.

Δεν παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις στις επικαλύψεις ραφιών. Κάποιος πρέπει μόνο να σημειώσει το γεγονός ότι τέτοιες κατασκευές αποκρύπτουν ένα ορισμένο ποσό ελεύθερου χώρου στο δωμάτιο, μειώνοντας το ύψος της οροφής.

Τμήμα

Ο πίνακας οροφής από πολυβινυλικό χλωρίδιο μπορεί να είναι δύο τμήματα και τρία τμήματα.Στην επιφάνεια τέτοιων πάνελ, κάθε τμήμα διαχωρίζεται από μια λεπτή λωρίδα, το χρώμα της οποίας γίνεται κάτω από ασημί ή χρυσό. Εξωτερικά, τέτοιες δομές είναι δύσκολο να διακριθούν από τις πλάκες αλουμινίου, τοποθετημένες όσο το δυνατόν πλησιέστερα μεταξύ τους.

Με 3D εφέ

Σήμερα, οι πλάκες PVC με ανάγλυφη επιφάνεια 3D έχουν μεγάλη ζήτηση. Τέτοιες επικαλύψεις μπορεί να έχουν μικρά ή μεγάλα κυρτά τμήματα στην επιφάνεια τους. Εξωτερικά, αυτά τα υλικά φινίρισμα μοιάζουν με πραγματική γυψομάρμαρο. Με τη βοήθεια αυτής της κεφαλής, μπορείτε να τροποποιήσετε το εσωτερικό, καθιστώντας το πιο πρωτότυπο και στοχαστικό.

Τα υφάσματα με το αποτέλεσμα του 3D φαίνονται καλά όχι μόνο σε οροφή ενός επιπέδου, αλλά και σε πολλά επίπεδα, συναρμολογημένα από ένα κιβώτιο γυψοσανίδας.

SLR

Εάν είστε οπαδός μοναδικών ιδεών σχεδιασμού χωρίς μεγάλες οικονομικές επενδύσεις, τότε θα πρέπει να εξετάσετε την επιλογή εγκατάστασης καθρέπτων πάνελ από PVC. Με τη βοήθεια τέτοιων υλικών φινιρίσματος μπορείτε να επεκτείνετε οπτικά το χώρο και να το κάνετε ελαφρύτερο. Αυτές οι επικαλύψεις είναι τετράγωνες και έχουν σχήμα διαμαντιού.

Αυτά τα γυαλιστερά πάνελ έχουν στην επιφάνειά τους μια επίστρωση από μια ειδική μεμβράνη που έχει ανακλαστικό αποτέλεσμα. Σε συνδυασμό με σωστά επιλεγμένες συσκευές φωτισμού, μια τέτοια επένδυση θα φανεί εκπληκτική.

Επιπλέον, τα πάνελ PVC διαφέρουν ως προς την υφή τους. Είναι γυαλιστερά και ματ. Η επιλογή ενός κατάλληλου υλικού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την στυλιστική κατεύθυνση του εσωτερικού.

Χρώματα

Τα πάνελ από PVC για διακόσμηση οροφής διατίθενται σε διάφορα χρώματα.

Τα πιο δημοφιλή είναι διάφορα χρώματα.

 • λευκό, μπεζ και κρέμα καμβά (που συνδυάζεται εύκολα με πολλά χρώματα στο εσωτερικό, κατάλληλο τόσο για κλασσικά όσο και για υψηλής τεχνολογίας).
 • λεπτό ροζ, κίτρινο, καραμέλα (ήρεμα και ουδέτερα χρώματα που χωρούν εύκολα σε πολλούς εσωτερικούς χώρους).
 • ριγωτές (τέτοιοι καμβάι μπορούν να συνδυάσουν μια ποικιλία χρωμάτων: από όμοια με τα αντίθεση.

Οι σχεδιαστές συμβουλεύουν να επιλέξουν προσεκτικά τις επιλογές με ριγωτά. Δεν πρέπει να αγοράζετε υπερβολικά φωτεινά πάνελ, στα οποία διαφωνούν δύο πολύ τολμηρές και κορεσμένες αποχρώσεις. Τέτοια υλικά θα δημιουργήσουν μια άβολη ατμόσφαιρα στο δωμάτιο.

Επίσης σήμερα, τα θεαματικά πάνελ PVC διακοσμημένα με συγκεκριμένο μοτίβο, εκτύπωση ή σχέδιο είναι πολύ δημοφιλή.Αν αποφασίσετε να διακοσμήσετε την οροφή με τέτοια υλικά, τότε θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι πολύ επιφανειακές και πολύχρωμες επικαλύψεις θα φαίνονται σε αυτές τις επιφάνειες ακατάλληλες και ενοχλητικές - όλα θα πρέπει να είναι μετριοπαθείς.

Ζήτηση και όμορφα πάνελ PVC κάτω από το δέντρο. Τέτοιες επικαλύψεις αποτελούν μια καλή εναλλακτική λύση για τις φυσικές σανίδες ή τα φύλλα, έτσι πολλοί καταναλωτές τις επιλέγουν και αφήνουν μόνο θετικές κριτικές σχετικά με τέτοιου είδους φινίρισμα.

Διαστάσεις

Τα τυπικά μεγέθη πάνελ εξαρτώνται από τον τύπο τους:

 • πλάτος επένδυσης - 10 cm, μήκος - 3 m.
 • το πλάτος της ενισχυμένης επένδυσης είναι 125 mm, μήκος - 3 m,
 • οι πλάκες διατίθενται σε πλάτος από 15 έως 50 cm πλάτους και μήκους 2,6-3 μέτρα.
 • το πλάτος των φύλλων είναι από 80 cm έως 2,03 m, μήκος - από 1,5 έως 4, 4,05 m.

Πεδίο εφαρμογής

Τα πάνελ PVC οροφής μπορούν να εγκατασταθούν σε διάφορους χώρους. Είναι ιδανικά για εσωτερική διακόσμηση σε κατοικημένους και δημόσιους χώρους. Τέτοια υλικά μπορούν να βρεθούν σε γραφεία, καταστήματα, καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ.

Όσο για χώρους διαβίωσης, εδώ μπορούν να εγκατασταθούν πλάκες PVC:

 • υπό συνθήκες μιας αίθουσας διαφορετικής μετρικής περιοχής.
 • στο διάδρομο και στο διάδρομο (είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε εδώ φωτιστικά πάνελ έτσι ώστε τα δωμάτια να μην φαίνονται στενά).
 • στην κουζίνα?
 • στο μπάνιο?
 • στην κρεβατοκάμαρα (εδώ τα πάνελ από PVC εγκαθίστανται λιγότερο συχνά απ 'ότι σε άλλους χώρους).

Όμορφα παραδείγματα

 • Μια λευκή τμηματική οροφή θα φανεί εντυπωσιακή σε πολυεπίπεδη σχεδίαση σε φωτεινή κουζίνα με ξύλινα έπιπλα και καφέ laminate.
 • Τα πάνελ καθρέφτη θα φαίνονται καταπληκτικά σε συνδυασμό με μια ταινία διόδου γύρω από την περίμετρο του κιβωτίου γυψοσανίδας. Αυτή η διακόσμηση είναι κατάλληλη για ένα πολυτελές σαλόνι σε μπεζ τόνους με ελαφριά μαλακή γωνία, ξύλινα κουφώματα και αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο.
 • Τα ξύλινα πλαίσια θα φαίνονται καλά σε ένα δωμάτιο με μεγάλα παράθυρα, ένα ζεστό τζάκι και έναν καναπέ που βρίσκεται απέναντι από αυτό.

Για να μάθετε πώς μπορείτε να εγκαταστήσετε οι ίδιοι τα πάνελ από PVC, ανατρέξτε στο παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο