Προφίλ για πάνελ PVC: παραλλαγές και χαρακτηριστικά

Η διακόσμηση τοίχου αποτελεί υποχρεωτικό στάδιο οποιασδήποτε κατασκευής. Οι βασικές απαιτήσεις για υλικά φινιρίσματος είναι η ανθεκτικότητα και η πρακτικότητα. Αυτές είναι οι ιδιότητες που διαθέτουν τα πάνελ PVC.

Αυτά τα προϊόντα μπορούν να λειτουργούν τόσο έξω όσο και μέσα στα κτίρια. Αλλά για να τους εξυπηρετήσουν μακρά και αξιόπιστα, θα πρέπει να τοποθετηθούν σωστά. Επομένως, για τέτοιους σκοπούς χρησιμοποιήστε ένα ειδικό βοηθητικό προφίλ. Σας επιτρέπει να στερεώσετε ασφαλώς τον καμβά, ανεξάρτητα από την κατεύθυνση και τον τόπο τοποθέτησής του.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Η διακόσμηση των πάνελ τοίχου από PVC σήμερα ασκείται αρκετά συχνά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το υλικό είναι καλά επεξεργασμένο και δεν φοβάται την έκθεση σε υγρασία.Η στερέωση τέτοιων προϊόντων πραγματοποιείται στο προηγουμένως προετοιμασμένο πλαίσιο. Αυτός ο σχεδιασμός συμπληρώνεται με ειδικό προφίλ τοποθέτησης. Εξωτερικά, τα προϊόντα αυτά φαίνονται διαφορετικά, ανάλογα με το σκοπό της δομής.

Με τη βοήθεια αυτού του προφίλ επιλύονται μερικές βασικές εργασίες ταυτόχρονα.

 • Δίνοντας επιπλέον δομική αντοχή. Αυτό είναι σημαντικό αν τα συστήματα τοποθετηθούν έξω από το σπίτι. Οι κατάλληλα κλειστές υποδοχές θα αποτρέψουν την είσοδο μεγάλων ποσοτήτων υγρασίας και επίσης θα ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο έκθεσης στον άνεμο στα ίδια τα πάνελ.
 • Δημιουργία διακοσμητικού αποτελέσματος. Οι αρμοί των πάνελ δεν μπορούν να τρίβονται τέλεια ομοιόμορφα, γεγονός που οδηγεί στο σχηματισμό ρωγμών. Επομένως, το προφίλ βοηθά να αποκρύψετε αυτές τις αδυναμίες, δημιουργώντας μια μοναδική εξωτερική αρχιτεκτονική της δομής.

Τα προφίλ για πάνελ από PVC είναι κατασκευασμένα από διάφορα υλικά.

 • Πλαστικά. Αυτός ο τύπος προϊόντος είναι πολύ συνηθισμένος. Διαφέρει στην ανθεκτικότητα και στην απλότητα της εγκατάστασης. Πρέπει επίσης να τονίσει το χαμηλό κόστος παραγωγής, το οποίο οδήγησε στην ευρεία διάδοσή του. Σχεδόν πάντα αυτό το προφίλ χρησιμοποιείται για εσωτερική εργασία. Το πλαστικό είναι εύκολο στη βαφή, το οποίο σας επιτρέπει να το δώσετε διαφορετικές αποχρώσεις.Αλλά το πιο κοινό χρώμα είναι λευκό.
 • Μέταλλο Το μεταλλικό προφίλ είναι πολύ λιγότερο κοινό. Το υλικό είναι ανθεκτικό και μοναδικό. Οι κατασκευές από αλουμίνιο ή χάλυβα αντέχουν εύκολα τις εξωτερικές κλιματικές επιδράσεις. Αλλά με πλαστικά πάνελ χρησιμοποιείται μόνο για τη δημιουργία ανθεκτικών ή σχεδιαστικών επιφανειών.

Ορισμένοι κατασκευαστές μπορούν να προσθέσουν χρώμα στο προφίλ σύμφωνα με την παραγγελία του πελάτη. Έτσι, είναι εύκολο να συμπληρωθεί ο βασικός σχεδιασμός ενός δωματίου ή μιας πρόσοψης με αυτές τις κτιριακές δομές.

Είδη

Το προφίλ είναι ένα από τα κύρια στοιχεία για την εγκατάσταση πλαστικών πλαισίων. Η χρήση του επιτρέπει τη γρήγορη και ακριβή ευθυγράμμιση όλων των στοιχείων στο επίπεδο που χρειάζεστε. Αλλά η επιφάνεια των τοίχων ή της οροφής δεν είναι πάντα απόλυτα ομαλή.

Ως εκ τούτου, για την οργάνωση τέτοιων συστημάτων σήμερα χρησιμοποιούν διάφορους τύπους προφίλ.

 • Σχήματος U. Επίσης, αυτές οι δομές ονομάζονται εκκίνηση. Εγκαθίστανται πριν από την εγκατάσταση σε κάθε τοίχο. Τα προϊόντα προορίζονται για το κλείσιμο των άκρων των πλαισίων. Συχνά στερεώνονται γύρω από την περίμετρο των θυρών ή των πλαισίων παραθύρων.Το μέγεθος αυτών των προϊόντων μπορεί να ποικίλει σε ένα ευρύ φάσμα (10 mm, 12 mm, κλπ.).
 • Σχήματος F. Από τεχνική άποψη, αυτά τα στοιχεία εγκαθίστανται στα ίδια σημεία όπως στην προηγούμενη έκδοση. Αλλά εδώ ένα τέτοιο προφίλ μπορεί να ονομάζεται φινίρισμα, αφού η χρήση του δίνει διακοσμητικό φινίρισμα στις κατασκευές μετά την τοποθέτησή τους.
 • Σε σχήμα Η. Αυτός ο τύπος προφίλ χαρακτηρίζεται από την παρουσία δύο εσωτερικών αυλακώσεων σε αντίθετες πλευρές. Συνδέεται και χρησιμοποιείται όταν ένα έλασμα πρέπει να συμπληρωθεί με ένα άλλο. Αυτό συμβαίνει όταν το μήκος του πάνελ δεν αρκεί για να καλύψει πλήρως το τοίχωμα του σπιτιού. Τα προφίλ σύνδεσης είναι τα πιο ευπροσάρμοστα και συχνά σε ζήτηση.
 • Γωνίες. Αυτά τα στοιχεία είναι εγκατεστημένα στους αρμούς των δύο πινάκων. Οι γωνίες σύνδεσης είναι διαφόρων τύπων: εξωτερικές, εσωτερικές, διακοσμητικές και καθολικές. Το σχήμα αυτού του προφίλ είναι εντελώς διαφορετικό. Ορισμένα προϊόντα είναι εξοπλισμένα με αρκετές υποδοχές, οι οποίες επιτρέπουν τη χρήση τους σε διαφορετικούς τύπους γωνιών.

Τα μεγέθη γωνιών κυμαίνονται από 10x10 έως 50x50 mm. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα καθολικά προϊόντα. Για να τα χρησιμοποιήσετε σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο, απλά πρέπει να λυγίζετε τη δομή προς την κατεύθυνση που θέλετε.Αλλά ταυτόχρονα είναι αδύνατο να τις εφαρμόζουμε επανειλημμένα για την επίλυση διαφόρων προβλημάτων.

Όλες οι γωνίες είναι επίσης εξοπλισμένες με ειδικά αυλάκια όπου τα πλαίσια μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα ορισμένο βάθος. Με τη βοήθεια τέτοιων κατασκευών είναι δυνατόν να επιτευχθεί μια τέλεια επίπεδη κατακόρυφη επιφάνεια χωρίς στρεβλώσεις.

 • Πλίνθους. Δεν είναι κλασσικά προφίλ. Χρησιμοποιήστε τα για να κλείσετε τις αρθρώσεις μεταξύ των πάνελ κοντά στο πάτωμα. Αυτό σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια ομαλή μετάβαση, ενώ διακοσμείτε την επιφάνεια. Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι κατασκευασμένες από πλαστικό. Υπάρχουν πολλές τροποποιήσεις στην αγορά που διαφέρουν ως προς το σχεδιασμό και την πρακτικότητα.
 • Ρέικι. Οι δομές χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία στοιχείων υποστήριξης. Μπορεί να συμπληρωθεί με διάφορα συστήματα στερέωσης. Δεν χρησιμοποιούνται τόσο συχνά όσο δεν είναι υποχρεωτικά στοιχεία.

Όλοι οι τύποι προφίλ μπορεί να είναι πλαστικό ή μέταλλο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, χρησιμοποιήστε αλουμίνιο, αλλά υπάρχουν και άλλοι τύποι προϊόντων. Αυτό σας επιτρέπει να επιλέξετε αντικείμενα ανάλογα με το σχεδιασμό σας.

Πώς να επιλέξετε;

Το προφίλ για πάνελ PVC χρησιμοποιείται αρκετά συχνά. Σήμερα στην αγορά υπάρχουν πολλές τροποποιήσεις των προϊόντων αυτών,αλλά όλα αποσκοπούν στην επίλυση ενός μόνο προβλήματος.

Κατά την αγορά αυτού του προϊόντος θα πρέπει να εξετάσει διάφορους παράγοντες.

 • Προβολή προφίλ. Εδώ είναι σημαντικό να εξεταστεί μόνο ο τόπος όπου θα χρησιμοποιηθεί αυτό το προϊόν. Εάν χρειάζεται να καπλαμάτε μόνο ένα μέρος της επιφάνειας χωρίς γωνίες και ανοίγματα, τότε χρειάζεστε μόνο στοιχεία εκκίνησης που θα βρίσκονται γύρω από την περίμετρο. Μερικές φορές θα χρειαστείτε και διακοσμητικές πλάκες.
 • Σχεδιασμός. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο χρώμα του υλικού. Σήμερα, πολλές εταιρείες παράγουν ένα λευκό προφίλ που ταιριάζει σε διαφορετικά στυλ εσωτερικού χώρου. Αλλά εάν χρειάζεστε χρωματιστά αντικείμενα, τότε μπορείτε να τα βρείτε σε διάφορα καταστήματα ειδικών ή να τα αγοράσετε κατόπιν παραγγελίας.
 • Υλικό. Οι κατασκευαστές δεν προσφέρουν πολλές επιλογές εδώ. Στις περισσότερες περιπτώσεις, πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε μέταλλο ή πλαστικό. Είναι σημαντικό να αναλύεται μόνο η ποιότητα του ίδιου του προϊόντος. Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ένα πλαστικό προφίλ στο δρόμο, τότε θα πρέπει να προτιμάτε κάποιον που μπορεί να αντέξει τον παγετό χωρίς να χάσει τα χαρακτηριστικά αντοχής του.
 • Τεχνικές παραμέτρους. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται μόνο στο πλάτος του αυλακιού, που θα περιλαμβάνει ένα πλαστικό πάνελ. Μην χρησιμοποιείτε πολύ στενό προφίλ, καθώς με την πάροδο του χρόνου μπορεί να γίνει άχρηστο. Το πλάτος του αυλακιού είναι σχεδόν πάντοτε στάνταρ, αφού όλα τα πλαίσια παράγονται για ένα μέγεθος.

Εάν αγοράσατε μη τυποποιημένες τροποποιήσεις των πτερυγίων, τότε πρέπει να ελέγξετε αν το προφίλ είναι κατάλληλο για αυτούς.

Εγκατάσταση

Η εγκατάσταση προφίλ για πάνελ PVC δεν είναι δύσκολο έργο. Σχεδόν ο καθένας μπορεί να το χειριστεί. Πριν συνδέσετε τους οδηγούς, θα πρέπει να εκτελέσετε αρκετά προπαρασκευαστικά βήματα.

 • Ευθυγράμμιση επιφανειών. Αρχικά, οι τοίχοι ή οι οροφές αναλύονται για ζημιές. Εάν οι επιφάνειες έχουν μεγάλες ρωγμές ή σταγόνες, είναι επιθυμητό να τα εξαλείψετε με τη βοήθεια ειδικών μειγμάτων. Αυτό είναι σημαντικό εάν οι πίνακες στο μέλλον σχεδιάζουν να τοποθετηθούν απευθείας επάνω στον τοίχο χωρίς πρόσθετα πλαίσια.
 • Κιβώτια κατασκευής. Ακόμα και ένα ξύλινο πλαίσιο που μπορεί εύκολα να στηρίξει το βάρος αυτών των προϊόντων θα είναι κατάλληλο για πλαστικά πάνελ. Αλλά μπορείτε να το σχεδιάσετε από ειδικές μεταλλικές κατασκευές.

Ο αλγόριθμος τοποθέτησης προφίλ αποτελείται από διάφορα διαδοχικά βήματα.

 • Εγκατάσταση στοιχείων εκκίνησης. Βρίσκονται γύρω από την περίμετρο της τελικής επιφάνειας (οροφή, τοίχος). Είναι σημαντικό να τοποθετήσετε τις αντίθετες δομές σε τέτοια θέση ώστε να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Εάν αυτό δεν γίνει, τότε μπορεί να προκύψει παραμόρφωση, πράγμα που θα επηρεάσει τους ίδιους τους πίνακες και την διακοσμητική τους εμφάνιση. Η στερέωση των προφίλ εκκίνησης πραγματοποιείται με τη βοήθεια βραχιόνων ή ειδικών βιδών. Είναι σημαντικό να τα ορίσετε σωστά στην οριζόντια και την κάθετη. Η εγκατάσταση πάνελ στο μέλλον εξαρτάται από αυτήν.
 • Εγκατάσταση γωνιακών στοιχείων. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιήστε τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά στοιχεία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορούν να λειτουργήσουν ως εκκινητές. Μπορούν να καθοριστούν στην ίδια αρχή με τον προηγούμενο τύπο.
 • Στερέωση εσωτερικών ενδιάμεσων προφίλ. Συστήματα αυτού του τύπου εγκαθίστανται σε τοίχους που είναι πολύ μακρύι, όπου είναι αδύνατο να βρεθεί ένας πίνακας με το επιθυμητό μέγεθος.

Τα πλαστικά πάνελ μπορούν να επεκταθούν ή να συσσωρευτούν όταν πέσει η θερμοκρασία. Επομένως, είναι απαραίτητο όταν τοποθετείται σε ένα προφίλ, υπάρχει ένα μικρό διάκενο μεταξύ του τοίχου και του υλικού.Είναι επιθυμητό να ληφθεί υπόψη κατά το σχεδιασμό ολόκληρου του συστήματος. Πριν από τη συναρμολόγηση όλων των προφίλ, συνιστάται να επιλέξετε την κατεύθυνση των φύλλων.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών εγκατάστασης είναι απαραίτητο να μετρηθεί προσεκτικά, ώστε να μην προκύψουν σφάλματα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον οδηγό και το ενδιάμεσο προφίλ. Εάν χρειάζεται να τοποθετήσετε αρκετές γραμμές αναφοράς κατά μήκος του τοίχου με τέτοιες δομές, τότε είναι προτιμότερο να το κάνετε αυτό με συνέπεια. Ο κάθε έμπειρος ειδικός δεν θα μπορεί να το κάνει αμέσως.

Σημειώστε ότι μπορείτε να προσαρτήσετε το προφίλ όχι μόνο με συρραπτικά, αλλά και να το κολλήσετε στη βάση. Συχνά αυτό συχνά ασκείται με πλαστικά στοιχεία που μπορούν εύκολα να στερεωθούν από διάφορες πολυμερείς συνθέσεις.

Όταν το πλαίσιο του προφίλ σχηματίζεται, μπορείτε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση και τη στερέωση των πλαισίων. Η τεχνολογία εγκατάστασης επιλέγεται ξεχωριστά και εξαρτάται μόνο από εξωτερικές συνθήκες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, πρέπει απλώς να τοποθετήσετε το άκρο του προϊόντος στην αυλάκωση προφίλ. Μετά από αυτό, ο πίνακας είναι ευθυγραμμισμένος και καρφωμένος ή κολλημένος στο πλαίσιο.

Το προφίλ για πάνελ από PVC είναι καθολικά προϊόντα που επιτρέπουν όχι μόνο να επιταχύνουν την εγκατάσταση αλλά και να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής ολόκληρου του συστήματος.Είναι πολύ σημαντικό να τα επιλέξετε για μια συγκεκριμένη κατασκευή, προσαρτημένη στην οροφή ή στους τοίχους. Επιπλέον, για να αποκτήσετε μια ανθεκτική και σταθερή επιφάνεια, συνιστάται να εμπιστευτείτε όλες τις εργασίες εγκατάστασης σε έμπειρους και αποδεδειγμένους ειδικούς.

Για τον τρόπο εγκατάστασης των πάνελ PVC στην οροφή και στους τοίχους, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο