Ποια είναι τα μεγέθη των πάνελ PVC;

Η πρόοδος δεν παραμένει σταθερή, βελτιώνονται οι τεχνολογίες στον τομέα των δομικών υλικών. Ως αποτέλεσμα, πρόσφατα, πριν από 10 έως 12 χρόνια, εμφανίστηκαν στη Ρωσία πάνελ από πολυβινυλοχλωρίδιο για τελείωμα, διακόσμηση τοίχων, οροφές σε σαλόνια και μπάνια, στο μπαλκόνι και στις λότζες. Τα πάνελ PVC κέρδισαν την προσοχή των πελατών με την απλότητα, την ευκολία εγκατάστασης και τα πλεονεκτήματά τους.

Ιδιότητες: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα πάνελ πολυβινυλοχλωριδίου χαρακτηρίζονται από σημαντικό αριθμό πλεονεκτημάτων.

 • Όμορφη εμφάνιση συνεχίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν κάνετε τον καθαρισμό τακτικά, χρησιμοποιώντας λύσεις καθαρισμού ή σαπουνιού, η ποιότητα και η καινοτομία θα σας ευχαριστήσουν για πολύ καιρό.
 • Εύλογη τιμή. Επιτρέπεται να αναβιώσει το διαμέρισμα με ένα μέτριο προϋπολογισμό.
 • Ποικιλία τύπων, διαμορφώσεων, κατηγοριών.
 • Η ευελιξία της παλέτας χρωμάτων βοηθά στην εμφάνιση όλων των ειδών τις ιδέες των σχεδιαστών.
 • Αφαιρέστε τα αυξημένα φορτία, μειώνουν τη θερμοκρασία. Επιπλέον, ανθεκτικό και ασφαλές. Η θερμοκρασία καύσης είναι πολύ υψηλή - πάνω από 399 ° C.
 • Αντοχή στην υγρασία, πολυάριθμα είδη μυκήτων, μούχλα.
 • Εύκολη πλύση και καθαρισμός με απλά απορρυπαντικά.
 • Η επισκευή γίνεται γρήγορα και εύκολα χρησιμοποιώντας πάνελ από PVC. Το τελικό αποτέλεσμα είναι πρακτικό και τακτοποιημένο. Δεν απαιτείται η εγκατάσταση ειδικών γνώσεων.
 • Δεν είναι δύσκολο να αντικατασταθεί αν παρουσιαστεί ζημιά.
 • Ο σχεδιασμός είναι ελαφρύς και εύκολος στην εγκατάσταση.
 • Διαφέρει σε καλή ηχομόνωση και θερμομόνωση.
 • Φιλικό προς το περιβάλλον υλικό. Το χλωριούχο πολυβινύλιο είναι ένα θερμοπλαστικό πλαστικό που παράγεται από φυσικό αέριο ή έλαιο και αλάτι με ηλεκτρόλυση. Αυτό το αδρανές, ανθεκτικό χημικό είναι απολύτως ακίνδυνο: χρησιμοποιείται για την κατασκευή παιδικών παιχνιδιών, συσκευασίας γαλακτοκομικών προϊόντων, δοχείων αποθήκευσης νερού και τροφίμων.

Αλλά τα πάνελ PVC έχουν μειονεκτήματα:

 • ευθραυστότητα (τα πλαίσια μέσα είναι κοίλα, η διαμόρφωση υποστηρίζεται από ενισχυτικά).
 • απελευθέρωση τοξικών αερίων σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Οι πλάκες από PVC διαφέρουν ως προς τον σκοπό και τη μέθοδο σύνδεσης.

Η δομή των πινάκων αποτελείται από δύο πλαστικά φύλλα τα οποία συνδέονται άκαμπτα μεταξύ τους με μικρές διαμήκεις γέφυρες. Το αντίστοιχο μοτίβο εφαρμόζεται στην μπροστινή πλευρά και οι πλευρικές άκρες κατασκευάζονται με προεξοχές και αυλακώσεις.

Είδη

Με ραντεβού, υπάρχουν δύο κατηγορίες: τοίχου και οροφής.

Τα πρώτα χαρακτηρίζονται από μεγάλη διάρκεια ζωής, ανθεκτικότητα και αντοχή στην υγρασία (δεν αφήνουν να περάσει το νερό μέσω των αρθρώσεων). Το βάρος τους διαφέρει σημαντικά από το ανώτατο όριο.

Διαφέρουν ως προς τη δύναμη και διαιρούνται με τη σειρά τους σε διάφορα υποείδη.

Πάνελ με 3D εφέ ή εκτύπωση όφσετ

Τέλεια τρισδιάστατη σχεδίαση, πλήρης έγχρωμη εκτύπωση, μονωτικά στρώματα λάκας, τα κάνουν να μοιάζουν με φυσική πέτρα, ξύλο, κεραμικά πλακάκια ή υψηλής ποιότητας γραφικά. Υπεριώδη χρώματα που εφαρμόζονται στα πάνελ στεγνώνουν αμέσως, το επόμενο στρώμα του βερνικιού δεν επιτρέπει την είσοδο σε χημική αλληλεπίδραση με τον αέρα.

Σχεδιάζοντας εικόνες, πίνακες, στολίδια, συνθέσεις των πάνελ θα σας βοηθήσει να κάνετε το εσωτερικό μοναδικό, πρωτότυπο, μοναδικό.

Panels 3D - μια θαυμάσια λύση στο πρόβλημα κατά τη δημιουργία ενός νέου, άνετου εσωτερικού χώρου σε ένα διαμέρισμα, γραφείο, κατάστημα.

Πάνελ με θερμική εκτύπωση ή θερμομεταφορά

Η τεχνική εφαρμογής της διακόσμησης στις πλάκες από PVC ονομάζεται θερμική εκτύπωση και μεταφέρει όλα τα είδη σχεδίων, χρώματα για να διαλέξετε. Ένα σχέδιο τραβιέται πάνω στην μεμβράνη πολυμερούς, κατόπιν σε εξειδικευμένο εξοπλισμό σε υψηλή θερμοκρασία αφαιρείται στην επιφάνεια του πάνελ. Η ληφθείσα μπροστινή πλευρά του πάνελ δεν υφίσταται επεξεργασία με βερνίκι: η μεμβράνη που είναι επικαλυμμένη με βαφή είναι ανθεκτική στη φθορά, την υγρασία και τις υπεριώδεις ακτίνες.

Ευκολία εγκατάστασης, αντοχή στην υγρασία, αντίσταση στις ακραίες θερμοκρασίες - όλα αυτά καθιστούν το πάνελ αναγνωρισμένο ηγέτη στο σχεδιασμό μεμονωμένων στούντιο, δημόσιων ιδρυμάτων, καθιστικών.

Πλαστικά πάνελ

Μία μέθοδος κατασκευής ελασματοποιημένων φύλλων PVC συνίσταται στη συγκόλληση μιας μεμβράνης με ένα μοτίβο και την ανάγλυφη υφή (κατασκευή) επί μιας πλάκας. Μια μεμβράνη εφαρμόζεται στην μπροστινή επιφάνεια χρησιμοποιώντας μια συγκεκριμένη συγκολλητική σύνθεση και τυλίγεται γύρω από την πλάτη. Η ταινία δεν απολέγεται κατά μήκος των άκρων και το υλικό λαμβάνει πρόσθετες τεχνικές ιδιότητες: ανθεκτικότητα, πρακτικότητα και ανθεκτικότητα σε ακούσιες ενέργειες (ο σχεδιασμός δεν επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου, είναι δύσκολο να χαλάσει και ακόμη και να το χαράξει).

Τα πλαστικοποιημένα πάνελ PVC χρησιμοποιούνται στην κουζίνα, στην τουαλέτα ή στο μπάνιο, στον χώρο γραφείων. Επιπλέον, είναι μια μεγάλη επιλογή για χρήση στο μπαλκόνι, loggia: ο έλεγχος της θερμοκρασίας δεν επηρεάζει τα πάνελ αυτού του τύπου. Οι πλάκες είναι επικαλυμμένες με ειδικό αντιστατικό μέσο, ​​επομένως τα σωματίδια σκόνης δεν καθιζάνουν στην επιφάνεια. Η ποιότητα των πάνελ, κατά κανόνα, πιστοποιείται με κατάλληλο πιστοποιητικό.

Όσο για τα πάνελ οροφής PVC, είναι κάπως λεπτότερες από τις τοίχους. Μπορούν να έχουν τα ακόλουθα μεγέθη: πλάτος - 25 cm, 37 cm, 50 cm, μήκος - 2 m, 7 m, 3 m, 6 m. πάχος - 4-10 mm. Με το σχεδιασμό, υπάρχουν δύο και τρεις τμήματα, σε χρώμα και υφή - ματ και γυαλιστερό, λευκό και με απομίμηση φυσικών υλικών, φωτεινά και παστέλ αποχρώσεις.

Τα πάνελ οροφής από πολυβινυλοχλωρίδιο έχουν τις ακόλουθες θετικές ιδιότητες:

 • όταν χρησιμοποιούνται, δεν υπόκεινται σε μηχανική δράση.
 • τα προϊόντα μπορούν να τοποθετηθούν σε χώρους διαφόρων χρήσεων: οικιστικών και δημόσιων, γραφείων και λιανικών πωλήσεων.
 • δεν είναι επιρρεπείς στο σχηματισμό του μύκητα, μούχλα, επομένως, χρησιμοποιούνται σε χώρους με υψηλή υγρασία?
 • δίνοντας στο διαμέρισμα μια αισθητική εμφάνιση, οι πλάκες καθιστούν τις επικοινωνίες αόρατες στο μάτι: ηλεκτρικές, μηχανικές.
 • η συντήρηση είναι εύκολη: αρκετά απλά διαλύματα σαπουνιού για καθαρισμό της επιφάνειας από μόλυνση.

Επιλογές συσκευής

Κατά την επιλογή πάνελ τοίχου, PVC, θα πρέπει να εξετάσετε πώς θα τοποθετηθούν: κάθετα ή οριζόντια.

Το μέγεθος των πάνελ εξαρτάται από την επιλογή των αποφάσεων σχεδιασμού:

 • για παραλλαγές με 3D εφέ ή εκτύπωση όφσετ: πλάτος - 25, 37, 50 cm, μήκος - 2,7 ή 3 m, πάχος - 8-10 mm.
 • για πάνελ με θερμική εκτύπωση ή θερμική μετάφραση: πλάτος - 25 cm, μήκος - 2,7, 3, 6 m, πάχος - 8-10 mm.
 • για πλαστικοποιημένα μοντέλα: πλάτος - 25 cm, μήκος - 2,7, 3 μέτρα, πάχος - 8-12 mm.

Η σύνδεση των πλακών πραγματοποιείται με δύο τρόπους: είναι είτε κολλημένοι στον τοίχο είτε στερεωμένοι στο έτοιμο κιβώτιο.

Στην πρώτη μέθοδο, τα τοιχώματα πρέπει να έχουν μια ιδανική επίπεδη και λεία επιφάνεια. Για να γίνει αυτό, πρέπει να προετοιμαστούν εκ των προτέρων: αφαιρέστε προσεκτικά την παλιά επένδυση, αφαιρέστε το λίπος, τη βρωμιά, γεμίστε τα κενά, εφαρμόστε μια σύνθεση και επίπεδο εναρκτήρα. Διαφορά μεγέθους μεταξύ 5 mm είναι επιτρεπτή. Εάν υπάρχουν περισσότερα, τότε μετά από λίγο ο πίνακας παραμορφώνεται και μπορεί να βγει.

Οι εργασίες επισκευής της στερέωσης των πλακών με τη βοήθεια κόλλας είναι ασύγκριτα απλούστερες και φθηνότερες: η ανάγκη για την κατασκευή της δομής στεφάνης χάνεται τελικά.

Για να εγκαταστήσετε τα πάνελ δεν χρειάζεται να περάσετε πολύ χρόνο και προσπάθεια - με αυτό το καθήκον κάθε αρχάριος θα αντιμετωπίσει. Αλλά αυτή η επιλογή έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα: σε περίπτωση θραύσης ή ζημιάς, είναι δύσκολο να αφαιρέσετε το κατεστραμμένο πλαίσιο από τον τοίχο και να το αντικαταστήσετε με ένα νέο.

Η μέθοδος στερέωσης των πάνελ από PVC με ένα κουτάλι έχει πολλές θετικές απόψεις: καλύτερη ηχομόνωση και θερμομόνωση, δεν υπάρχει ανάγκη να ισιώσετε τους τοίχους, δεν μπορείτε να αφαιρέσετε το παλιό χρώμα, ταπετσαρία.

Υπάρχουν τρεις τύποι σχεδιασμού κιβωτίων ανάλογα με τον τύπο του υλικού από τον οποίο κατασκευάζονται.

 • Ξύλινο. Σε αυτή την περίπτωση, η δομή αποτελείται από ξύλινες σχάρες και σανίδες, οι οποίες βιδώνονται στο επίπεδο σε ίση απόσταση μεταξύ τους. Η απόσταση μεταξύ των πτερυγίων για τοίχους - όχι περισσότερο από 30-40 cm, για το ανώτατο όριο - όχι λιγότερο από 30 cm - αυτό είναι το κύριο πρότυπο. Το κιβώτιο σε σχέση με τα πάνελ είναι σταθερά τοποθετημένο στην επιφάνεια του τοίχου κάθετα. Τα εξαρτήματα στερέωσης είναι κατασκευασμένα με βίδες αυτοεπιπεδούμενες, οι οποίες είναι πολύ αξιόπιστες και βολικές.
 • Μεταλλικά. Για να χτίσετε ένα μεταλλικό κιβώτιο, επιλέξτε μεταλλικό προφίλ. Οι βίδες με αυτοκόλλητη τοποθέτηση αντικαθίστανται με ειδικές βραχίονες που παρέχουν γρήγορη και ασφαλή τοποθέτηση σε τοίχο. Kleimer - στήριγμα τοποθέτησης, το οποίο δημιουργείται από μεταλλική διάτρητη πλάκα. Οι συνδετήρες χρησιμοποιούνται για στενή τοποθέτηση κατά την τοποθέτηση πλαστικών πλαισίων, στα οποία τα συνδετικά μέρη είναι αόρατα στην επιφάνεια της διακόσμησης του κτιρίου.

Η κατασκευή του σκελετού υπό μορφή δοκίδων βοηθά στην αντιμετώπιση της μόνωσης στο μπαλκόνι και την πλατφόρμα. Τα κενά στο κιβώτιο είναι γεμάτα με μόνωση, στη συνέχεια επικαλυμμένα με πάνελ από PVC.

 • Πλαστικά. Για την κατασκευή ενός πλαστικού πλαισίου χρησιμοποιώντας ένα προφίλ σχήματος υ. Τα πλεονεκτήματα αυτής της λύσης: ευκολία κατασκευής, απόλυτη αντοχή στην υγρασία και διαφορετικές συνθήκες θερμοκρασίας, πλαστικότητα στην επεξεργασία. Το προφίλ είναι στερεωμένο στη βάση με βίδες ή πείρους με ένα διάστημα 30 cm.

Ένα μειονέκτημα όλων αυτών των μεθόδων στην κατασκευή των κιβωτίων, που συνεπάγεται πρόσθετη δαπάνη χρόνου, χρήματος και μείωσης του χώρου διαβίωσης.

Επιλογές πίνακα

Οι παράμετροι εξαρτώνται από τον τύπο σύνδεσης και την ποικιλία μεγεθών των πάνελ PVC.

Οι μέθοδοι σύνδεσης πάνελ μεταξύ τους χωρίζονται σε τρεις ομάδες.

 • Τα ράμματα ή οι ράβδοι με ραφή αντιγράφουν την επένδυση, η οποία είναι χαρακτηριστική μιας τέτοιας σύνδεσης. Η ραφή είναι σαφώς ορατή, είναι μέρος του σχεδίου. Τα πάνελ χαρακτηρίζονται από υψηλή ακαμψία, αντοχή σε ακούσιες παραβιάσεις. Μοιάζει με συνηθισμένες σανίδες τελειώματος. Πρότυπο μέγεθος: πλάτος - από 12-30 cm, μήκος - από 0.9-3 m, 6 m, πάχος - 4-10 mm.
 • Ομοιογενής σύνδεση χωρίς ορατό σύνδεσμο, με σωστή εγκατάσταση, αποδεικνύει μια ομαλή επιφάνεια με ελάχιστα ορατές συνδέσεις. Η ποιότητα του υλικού εξαρτάται από το αποτέλεσμα της εγκατάστασης, της συναρμολόγησης. Πρότυπο μέγεθος: πλάτος - από 15-50 cm, μήκος - 2,7 m, 3 m, πάχος - 4 -10 mm.
 • Έκδοση σκουριάς. Για τη σύνδεση αυτής της ομάδας, γίνεται μια διακοσμητική εσοχή στο προφίλ - μια αυλάκωση που έχει σχήμα προεξοχής, λόγω της οποίας επιτυγχάνεται μια επίπεδη επιφάνεια.

Ανάλογα με το μέγεθος του πάνελ PVC, υπάρχουν διάφοροι τύποι.

Πλακάκια

Το κεραμικό υλικό είναι παρόμοιο με τα κεραμικά πλακίδια. Για να δημιουργηθεί ένα ασυνήθιστο εσωτερικό, είναι δυνατόν να συνδυάσετε μονοχρωματικές εκδοχές με στυλ, να μιμούνται φυσική πέτρα, να έχουν ένα μοτίβο ή διακοσμημένα με ψηφιδωτά.

Standard Μέγεθος: 30x30 cm, 98x98 cm, 100x100 cm, πάχος 1-5 mm.

Τοίχος

Χρησιμοποιείται για τη διακόσμηση τοίχων. Μια ποικιλία από αποχρώσεις, υφές, υφές υποδηλώνει ότι κάνει το εσωτερικό του σπιτιού κομψό και φωτεινό.

Standard Μέγεθος: πλάτος - 15-50 cm, μήκος - 2.6 / 2.7 / 3 m. πάχος - 6-10 mm.

Φύλλο

Διαφέρουν στα μεγάλα μεγέθη. Όταν εργάζεστε με αυτόν τον τύπο πίνακα καλύπτει μια μεγάλη περιοχή - θα είναι ασυνήθιστο και ενδιαφέρον να σχεδιάσετε.

Standard Μέγεθος: πλάτος - 50-122 cm, μήκος - 0.9-2.44 m, πάχος - 1-6 mm.

Κλαπέτο

Έχει μια λεία γυαλιστερή επιφάνεια, διατίθεται σε διάφορα χρώματα. Η σύνδεση πραγματοποιείται στο σύστημα ασφάλισης αγκάθι-αυλάκι, το οποίο επιτρέπει την εγκατάσταση χωρίς δυσκολία. Κάθετες πλάκες τοποθέτησης δημιουργούν οπτικά την οροφή υψηλότερη και οριζόντια - επεκτείνει τον τοίχο.

Standard Μέγεθος: πλάτος - 10-30 cm, μήκος - 0,9-3 m, πάχος - 4-8 mm.

Διακοσμητικά χαρακτηριστικά

Διακοσμητικά πάνελ τοίχου από PVC είναι ίσως τα πιο δημοφιλή μεταξύ των υλικών φινιρίσματος στο εσωτερικό. Πλάκες επένδυσης-PVC - εύκολος και χωρίς σκόνη τρόπος για να τελειώσετε. Η εγκατάσταση πάνελ από PVC πραγματοποιείται όπως και στη διαδικασία συναρμολόγησης ενός παιδικού σχεδιαστή, οπότε και ένας μη επαγγελματίας μπορεί να το αντιμετωπίσει.

Το ποιοτικό και αισθητικό χαρακτηριστικό των διακοσμητικών πλαισίων σας επιτρέπει να εφαρμόσετε τις αρχικές ιδέες σχεδίασης όσον αφορά την επισκευή του προϋπολογισμού και της εγγύησης ποιότητας. Η παρουσία 120 χρωμάτων και υφών, διάφορες μορφές και υφές θα βοηθήσει στην εκπλήρωση αυτών των καθηκόντων.

Κατά την αγορά πλαστικών πάνελ, σημειώστε ότι είναι ομαλή, δεν έχουν κύματα, χτυπήματα ή σταγόνες. Είναι επιθυμητό να είναι από την ίδια παρτίδα και δεν διαφέρουν στο χρώμα, σκιά. Η ποιότητα της εγκατάστασης θα είναι μόνο όταν χρησιμοποιούνται επίπεδες πλάκες: χωρίς στρεβλώσεις, μετατοπίσεις και με αόρατες αρθρώσεις.

Δώστε προσοχή στη διαθεσιμότητα πιστοποιητικών υγειονομικής και υγειονομικής ασφάλειας, συμμόρφωσης με τις προδιαγραφές και GOST.

Εγκατάσταση πάνελ από PVC μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο