Πάνελ σάντουιτς PVC: ιδιότητες και εφαρμογές

 Πάνελ σάντουιτς PVC: ιδιότητες και εφαρμογές

Τα πάνελ τύπου σάντουιτς από PVC είναι πολύ δημοφιλή στις κατασκευαστικές εργασίες. Η αγγλική λέξη σάντουιτς, μεταφρασμένη στα ρωσικά, σημαίνει πολυεπίπεδη. Το αποτέλεσμα είναι ότι μιλάμε για πολυεπίπεδη δομικά υλικά. Πριν αγοράσετε ένα τέτοιο προϊόν, πρέπει να εξοικειωθείτε με τα χαρακτηριστικά και το σκοπό του.

Χαρακτηριστικά και Σκοπός

Το πάνελ τύπου σάντουιτς από PVC είναι ένα υλικό που αποτελείται από δύο εξωτερικά στρώματα (φύλλα από χλωριούχο πολυβινύλιο) και εσωτερικό (μόνωση). Το εσωτερικό στρώμα μπορεί να είναι κατασκευασμένο από αφρό πολυουρεθάνης, αφρό πολυστερίνης.Τα πάνελ PVC από αφρό πολυουρεθάνης έχουν εξαιρετικές ιδιότητες εξοικονόμησης θερμότητας. Και ο αφρός πολυουρεθάνης είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον προϊόν.

Η μόνωση του διογκωμένου πολυστυρενίου έχει χαμηλή αγωγιμότητα θερμότητας και σχεδιασμό χαμηλού βάρους. Ο αφρός από πολυστυρένιο είναι διαφορετικός από τον αφρό πολυουρεθάνης λόγω τέτοιων ιδιοτήτων: αντοχή, αντοχή στη χημική προσβολή. Τα εξωτερικά πλαστικά στρώματα έχουν τις ιδιότητες: αντοχή στην πρόσκρουση, σκληρή επίστρωση, εξαιρετική εξωτερική εικόνα του υλικού.

Η διογκωμένη πολυστερίνη κατασκευάζεται σε δύο εκδόσεις.

 • Εξωθήθηκε. Τέτοιο πολυστυρένιο είναι κατασκευασμένο σε φύλλα, γεγονός που απλοποιεί την τεχνολογία εγκατάστασης. Αλλά ένα τέτοιο υλικό είναι πιο ακριβό από τον αφρό.
 • Ο αφρός πολυστυρολίου είναι διαθέσιμος σε φύλλα ή μπλοκ (πάχος μέχρι 100 cm). Κατά την εγκατάσταση, τα μπλοκ θα πρέπει να κοπούν στο επιθυμητό μέγεθος.

Πάνελ από πλαστικό σάντουιτς χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση βιομηχανικών και γεωργικών εγκαταστάσεων, καθώς και για τη δημιουργία διαχωριστικών σε κτίρια που δεν είναι κατοικίες.

Τα πολυστρωματικά πάνελ PVC είναι πιο δημοφιλή στη χρήση, χρησιμοποιούνται ευρέως στη διακόσμηση και τη μόνωση των πλαγιών των θυρών και των παραθύρων.Το πολυβινυλοχλωρίδιο έχει υψηλή αντοχή στα αλκάλια, καθώς και στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας.

Το πλεονέκτημα αυτού του υλικού είναι ότι το PVC παρατίθεται ως πυρίμαχο υλικό. Διατηρεί τη θερμοκρασία σε +480 μοίρες.

Η εγκατάσταση πάνελ PVC μπορεί να γίνει ανεξάρτητα αμέσως μετά την εγκατάσταση πλαστικών παραθύρων. Χάρη στις μονωτικές ιδιότητες της μόνωσης παρέχει μέγιστη μόνωση κτιρίου. Τα πλαστικά παράθυρα με πάνελ από PVC θα διαρκέσουν πολύ καιρό, χωρίς να απαιτείται αντικατάσταση του υλικού για περίπου 20 χρόνια.

Τα δομικά σάντουιτς κατασκευάζονται επίσης:

 • στη διακόσμηση των παραθύρων και των πλαγιών των θυρών.
 • σε συστήματα γεμίσματος παραθύρων.
 • στην κατασκευή χωρισμάτων ·
 • χρησιμοποιείται με επιτυχία για διακοσμητικά ακουστικά διακόσμησης.

Η ζήτηση για πάνελ από σάντουιτς από PVC είναι ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν οποιαδήποτε στιγμή του έτους και υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Οχι όλα τα οικοδομικά υλικά μπορούν να καυχηθούν με τέτοιες ιδιότητες.

Ιδιότητες και δομή: υπάρχουν κάποια κενά;

Το εξωτερικό στρώμα της κατασκευής μπορεί να είναι κατασκευασμένο από διαφορετικά υλικά.

 • Σκληρό φύλλο PVC. Για την παραγωγή πολυστρωματικών υλικών χρησιμοποιείται φύλλο υλικό σε λευκό.Το πάχος κυμαίνεται από 0,8 έως 2 mm. Η επίστρωση ενός τέτοιου φύλλου είναι γυαλιστερή και ματ. Η πυκνότητα του φύλλου είναι 1,4 g / cm3.
 • Από αφρώδες φύλλο PVC. Το εσωτερικό τμήμα της δομής έχει μια πορώδη δομή. Τα αφρώδη φύλλα έχουν υλικό χαμηλής πυκνότητας (0,6 g / cm3) και καλή θερμομόνωση.
 • Πλαστικοποιημένο πλαστικόπου δημιουργείται με εμποτισμό πακέτου διακοσμητικού, επικάλυψης ή χαρτιού kraft με ρητίνες, που ακολουθείται από πίεση.

Τα πάνελ πολλαπλών στρώσεων μπορούν να τροφοδοτούνται με έτοιμα συστήματα που δεν απαιτούν προπαρασκευαστικές εργασίες για τη συναρμολόγηση του υλικού. Οι τελειωμένες κατασκευές είναι προσαρτημένες στο υλικό προσκόλλησης με κόλλα. Η δεύτερη παραλλαγή των σχεδίων - τέτοια πάνελ συναρμολογούνται με βίδες με αυτοκόλλητη τοποθέτηση πριν από την τεχνολογία εγκατάστασης.

Χαρακτηριστικά και παράμετροι

Τα πάνελ σάντουιτς από PVC έχουν ορισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά.

 • Χαμηλή αγωγιμότητα θερμότητας, η οποία είναι 0,041 W / kV.
 • Υψηλή αντοχή σε εξωτερικούς παράγοντες (κατακρήμνιση, διακυμάνσεις θερμοκρασίας, υπεριώδεις ακτίνες) και στο σχηματισμό μούχλας, μύκητα.
 • Εξαιρετικές ηχομονωτικές ιδιότητες του υλικού.
 • Αντοχή Η αντοχή σε συμπίεση των πολυστρωματικών πλαισίων είναι 0,27 MPa, κάμψη 0,96 MPa.
 • Ευκολία και πρακτικότητα κατά τη χρήση.Υπάρχει δυνατότητα αυτοεγκατάστασης χωρίς τη βοήθεια ειδικών.
 • 100% αντοχή στην υγρασία των δομικών υλικών.
 • Μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής για οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο στο σπίτι ή στο διαμέρισμα.
 • Υψηλή αντίσταση στη φωτιά.
 • Χαμηλό βάρος υλικού. Τα πολυστρωματικά πάνελ από PVC, σε αντίθεση με τα σκυρόδεμα και τα τούβλα, έχουν ένα φορτίο πάνω στο υπόβαθρο 80 φορές λιγότερο.
 • Απλότητα και ευκολία φροντίδας για πάνελ σάντουιτς. Αρκεί να σκουπίζετε περιοδικά την επιφάνεια PVC με ένα υγρό πανί, είναι επίσης δυνατή η προσθήκη μη διαβρωτικών απορρυπαντικών.
 • Η απουσία απόρριψης βλαβερών και τοξικών ουσιών, έτσι δεν βλάπτει το ανθρώπινο σώμα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας.

Οι τυποποιημένες παράμετροι των πλαστικών πλαισίων σάντουιτς για παράθυρα κυμαίνονται μεταξύ 1500 mm και 3000 mm. Τα τυποποιημένα πάνελ σάντουιτς κατασκευάζονται σε πάχος: 10 mm, 24 mm, 32 mm και 40 mm. Μερικοί κατασκευαστές κατασκευάζουν πάνελ μικρότερου πάχους: 6 mm, 8 mm και 16 mm. Οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση πάνελ πάχους 24 mm.

Το βάρος μιας ελασματοποιημένης πλάκας από PVC εξαρτάται από το εσωτερικό πληρωτικό. Όταν χρησιμοποιείται μονωτικό υλικό πολυουρεθάνης, το βάρος δεν θα υπερβαίνει τα 15 κιλά ανά τετραγωνικό μέτρο.

Σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιείται θερμική μόνωση ορυκτών, τότε η μάζα αυξάνεται κατά 2 φορές σε σχέση με την προηγούμενη επιλογή.

Τα πάνελ σάντουιτς έχουν μονομερή και διμερή παραγωγή. Η μονόπλευρη παραγωγή πάνελ είναι ότι η μια πλευρά είναι τραχιά και η άλλη πλευρά είναι φινίρισμα, η οποία είναι παχύτερη από την τραχιά. Η διμερής παραγωγή είναι όταν τελειώνουν και οι δύο πλευρές του υλικού.

Το πιο δημοφιλές χρώμα του πλαστικού πάνελ είναι λευκό, αλλά κατασκευάζονται επίσης και φύλλα PVC, τα οποία είναι βαμμένα για υφή (ξύλο, πέτρα). Για την προστασία του φύλλου PVC από διάφορες μολυσματικές και μηχανικές βλάβες, το μπροστινό τμήμα του πάνελ καλύπτεται με ειδική μεμβράνη, η οποία αφαιρείται πριν την τοποθέτηση του υλικού.

Κατά την επιλογή ενός πάνελ από πολυστρωματικό PVC, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη ορισμένα από τα μειονεκτήματα ενός τέτοιου υλικού.

 • Για να κόψετε το υλικό στο απαιτούμενο μέγεθος, πρέπει να δράσετε πολύ προσεκτικά, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε ένα κυκλικό πριόνι με μικρά δόντια γι 'αυτό το σκοπό, αλλιώς οι πλάκες των τριών στρωμάτων θα σπάσουν και θα στρωματοποιηθούν. Αλλά πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη το γεγονός ότι η κοπή των πάνελ είναι δυνατή μόνο σε θερμοκρασίες άνω των +5 βαθμών, σε χαμηλές θερμοκρασίες το υλικό γίνεται εύθραυστο.
 • Για να εγκαταστήσετε το πάνελ σάντουιτς θα χρειαστεί την επιθυμητή επιφάνεια. Εάν η απόσταση από τον βρόχο στον τοίχο είναι μικρή, τότε η εγκατάσταση του πίνακα δεν λειτουργεί, η σόμπα θα "περπατήσει".
 • Η εγκατάσταση πραγματοποιείται μόνο στην προετοιμασμένη επιφάνεια. Η ποιότητα της εγκατάστασης θα εξαρτηθεί από τη μόνωση του δωματίου και τη διάρκεια ζωής του υλικού.
 • Υψηλό κόστος υλικού.
 • Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, στις επιφάνειες των πλαγιών μπορεί να εμφανιστούν κίτρινα σημεία.
 • Τα πάνελ τύπου σάντουιτς είναι αυτοφερόμενο υλικό, δηλαδή απαγορεύεται η πρόσθετη επιβάρυνση των πάνελ, μπορεί να παραμορφωθεί.

Αγοράζοντας υλικά σάντουιτς, πρέπει να φροντίσετε το συνοδευτικό πλαστικό προφίλ, το οποίο είναι κατασκευασμένο από σχήμα U και σχήμα L.

Η φόρμα προφίλ P έχει σχεδιαστεί για την εγκατάσταση πλαισίων PVC στη δίοδο στην περιοχή της άρθρωσης του υλικού επένδυσης και του πλαισίου του παραθύρου. Απαιτείται λαβή σχήματος L για να κλείσετε τις εξωτερικές γωνίες σύνδεσης των πλαγιών με τον τοίχο.

Η πλαϊνή πλάκα τοποθετείται κάτω από ένα κοντό φτερό του προφίλ και το μακρύ φτερό διπλώνεται στον τοίχο.

Λεπτές λεπτομέρειες εγκατάστασης

Η εγκατάσταση πολυστρωματικών πάνελ από PVC μπορεί να πραγματοποιηθεί ανεξάρτητα, και το σημαντικότερο, να ακολουθήσετε όλους τους κανόνες και οδηγίες για την εγκατάσταση τέτοιων υλικών.Για παράδειγμα, οι κλίσεις των παραθύρων θεωρούν την τεχνική της τοποθέτησης πλαστικών πάνελ στο σπίτι.

Απαιτούμενα εργαλεία εγκατάστασης:

 • βίδες, υγρά καρφιά, σφραγιστικό?
 • προφίλ τοποθέτησης.
 • αφρός πολυουρεθάνης.
 • πάνελ σάντουιτς.
 • επίπεδο τοποθέτησης.
 • μαχαίρι-κοπής, ηλεκτρικό παζλ, ψαλίδι για την κοπή μεταλλικών υλικών?
 • ηλεκτρικό τρυπάνι?
 • Σε μερικές περιπτώσεις, οι έμπειροι τεχνίτες χρησιμοποιούν ένα μύλο για το κόψιμο των πάνελ.

Οι αρχάριοι κατασκευαστές πρέπει να χρησιμοποιούν αυτό το εργαλείο με προσοχή, διότι η παρακμή με πίεση θα σπάσει το υλικό.

Πριν ξεκινήσετε να στρώσετε φύλλα, πρέπει να απαλλαγείτε από βρωμιά (σκόνη, χρώμα, αφρό). Μόνο σε καθαρή βάση σάντουιτς τοποθετούνται υλικά. Με το υπάρχον καλούπι, πρέπει να αφαιρεθεί και η επιφάνεια να υποστεί επεξεργασία με ειδικό εμποτισμό.

Οι υπάρχουσες ρωγμές και κενά γεμίζουν με αφρό. Και είναι επίσης απαραίτητο να υπάρχει το επίπεδο κατασκευής, με το οποίο ελέγχονται οι γωνίες και τα κενά κόβονται σωστά.

 1. Προετοιμασία και μέτρηση κλίσεων. Χρησιμοποιώντας το μέτρο της ταινίας, μετράται το μήκος και το πλάτος των πλαγιών προκειμένου να διακοσμηθούν τα πάνελ στο μέγεθος της κλίσης.
 2. Εγκατάσταση προφίλ.Τα αρχικά προφίλ της φόρμας σχήματος U (προφίλ εκκίνησης) κόβονται και στερεώνονται με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες, οι οποίες τοποθετούνται κατά μήκος των άκρων των προφίλ, αφήνοντας ένα διάκενο μεταξύ τους 15 cm.
 3. Τα πλαϊνά προφίλ και το επάνω πλαίσιο του PVC τοποθετούνται στο πλαστικό προφίλ. Τα τμήματα στερεώνονται στον τοίχο με καρφιά ή αφρό υγρού.
 4. Οι περιοχές της διασταύρωσης προς τους τοίχους καλύπτονται με υλικό επίστρωσης από το προφίλ σχήματος L. Το οριοθετημένο προφίλ ρυθμίζεται με τη χρήση υγρών νυχιών.
 5. Συμπερασματικά, οι περιοχές διασταύρωσης αντιμετωπίζονται με λευκή σιλικονούχο σφραγιστικό.

Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε εξαιρετικά προσεκτικά τον αφρό συναρμολόγησης., επειδή στην έξοδο αυξάνεται ο όγκος κατά 2 φορές. Διαφορετικά, σχηματίζονται μεγάλα κενά μεταξύ των ελασματοποιημένων φύλλων και του τοίχου και όλη η εργασία θα πρέπει να επαναληφθεί.

Οι πλαγιές στα μπαλκόνια και στις λότζες των πλακών σάντουιτς είναι παρόμοιες με τις πλαγιές των πλαστικών παραθύρων στο διαμέρισμα.

Για καλύτερη θερμομόνωση σε αυτά τα δωμάτια, οι ειδικοί συνιστούν την εγκατάσταση πρόσθετου μονωτικού υλικού.

Τεχνολογία παραγωγής

Η σύγχρονη τεχνολογία παραγωγής βασίζεται στη συγκόλληση του μονωτικού υλικού με καλύμματα απόκόλλα και συμπίεση θερμής τήξης πολυουρεθάνης, η οποία εκτελείται με τη χρήση πρέσσας θερμότητας.

Απαιτούμενος ειδικός εξοπλισμός:

 • την παροχή μεταφορικού μέσου με μεταβλητό ρυθμό αυτόματης τροφοδοσίας,
 • Μεταφορέας αποδοχής με αυτόματη τροφοδοσία μεταβλητής ταχύτητας.
 • μονάδα διανομής συγκολλητικού υλικού ·
 • πίνακα συναρμολόγησης αυτοκινήτου.
 • thermopress

Αυτή η τεχνολογία είναι μια σειρά διαδοχικών λειτουργιών.

 • Λειτουργία 1. Σε ένα φύλλο προστατευτικής μεμβράνης PVC που εφαρμόζεται. Τοποθετείται στον μεταφορέα διανομής, από τον οποίο, όταν το σύστημα είναι ενεργοποιημένο, μετακινείται στον μεταφορέα υποδοχής. Κατά τη διάρκεια της περιόδου μετακίνησης του φύλλου κατά μήκος του μεταφορέα κάτω από τον κόμβο, εκτελείται ομοιόμορφη εφαρμογή κόλλας στην επιφάνεια του PVC. Μετά από εκατό τοις εκατό κατανομή του συγκολλητικού μείγματος στο φύλλο, το σύστημα απενεργοποιείται αυτόματα.
 • Βήμα 2. Το φύλλο χειρός PVC τοποθετείται στο τραπέζι για συναρμολόγηση και σταθεροποιείται στις προεξοχές κατασκευής.
 • Λειτουργία 3. Ένα στρώμα αφρού πολυστερίνης (αφρός πολυουρεθάνης) τοποθετείται στην κορυφή του φύλλου και ασφαλίζεται με ειδικές στάσεις εγκατάστασης.
 • Επανάληψη της λειτουργίας 1.
 • Επαναλάβετε τη λειτουργία 2.
 • Το ημικατεργασμένο πάνελ τοποθετείται σε θερμοπρίονο, το οποίο προθερμαίνεται στην επιθυμητή θερμοκρασία.
 • Η πλάκα PVC τραβιέται έξω από την πρέσα.

Σχετικά με τον τρόπο κοπής των πλαστικών πλακών PVC, μπορείτε να μάθετε λίγο από το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς.Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο