Πάνελ PVC τοίχου στο εσωτερικό του μπάνιου

Μπάνιο - ένα από τα πιο δύσκολα δωμάτια για επισκευή. Ένας μεγάλος αριθμός δυσπρόσιτων θέσεων, η διαθεσιμότητα επικοινωνιών και οι υδραυλικές εγκαταστάσεις οδηγούν σε σκληρή δουλειά για τη διακόσμηση τοίχων, οροφών και δαπέδων. Το πλακάκι ενός μπάνιου είναι μια χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί υπομονή, προσπάθεια και ορισμένες δεξιότητες στην ολοκλήρωση της εργασίας.

Πρόσφατα έγινε δυνατή η επισκευή των χώρων χρησιμοποιώντας πλαστικά πάνελ από PVC. Είναι λιγότερο φανταστικές στη διαδικασία εγκατάστασης, εύκολο να καθαριστούν: έχουν λεία επιφάνεια που καθαρίζεται ευκολότερα από τα κεραμικά πλακίδια. Για το τελείωμα του μπάνιου με πάνελ PVC, δεν απαιτούνται ειδικές δεξιότητες. Ακόμη και ένας μη επαγγελματίας μπορεί να αντεπεξέλθει σε τέτοιες εργασίες σε λίγες μέρες.Και το πιο σημαντικό, με κόστος υλικού είναι διαθέσιμο σε όλους.

Δυσκολίες επιλογής

Όταν αγοράζετε, υπάρχουν πολλές σημαντικές λεπτομέρειες που αξίζει να εστιάσετε.

 • Εσωτερικές εγκάρσιες νευρώσεις. Όσο περισσότερα από αυτά είναι, τόσο πιο αξιόπιστο είναι το πάνελ κατά τη λειτουργία. Τα κοίλα προϊόντα είναι εύκολο να σπάσουν.
 • Ομοιόμορφη εφαρμογή μοτίβου. Τα προϊόντα από διαφορετικές γραμμές παράδοσης μπορεί να έχουν μικρές διαφορές στη σκιά.
 • Δεν υπάρχουν ελαττώματα, χτυπήματα, γρατζουνιές, τσιπς. Είναι απαραίτητο να επανεξετάσετε προσεκτικά κάθε πίνακα, διαφορετικά με την επακόλουθη ανταλλαγή αγαθών με το ίδιο μοτίβο και τον αριθμό εξαρτήματος μπορεί να είναι από διαφορετική παρτίδα και διαφέρουν στο χρώμα.
 • Η ομαλή ευθυγράμμιση των δύο πάνελ σε όλη την επιφάνεια ελέγχεται πριν από την αγορά στο κατάστημα. Αν στο ένα άκρο της σύνδεσης είναι σφιχτό, και στο άλλο υπάρχει ένα κενό 3-4 mm, τότε είναι καλύτερο να εγκαταλείψετε αυτό το προϊόν.

Υπάρχει ένας τρόπος για να ελέγξετε την ποιότητα του πλαστικού προϊόντος. Δεν είναι εφαρμόσιμο στο κατάστημα, αλλά είναι χρήσιμο στην καθημερινή ζωή. Ένα μικρό κομμάτι του πίνακα κόβεται στο πίσω μέρος καθ 'όλο το μήκος του. Το μπροστινό μέρος παραμένει άθικτο. Ο πίνακας είναι στραμμένος προς τα εμπρός σε ορθή γωνία στη θέση τομής. Εάν το προϊόν δεν σπάσει κατά τη διάρκεια της κάμψης, αυτό σημαίνει ότι είναι υψηλής ποιότητας.

Τυπικά μεγέθη

Το πάχος των πάνελ τοίχου PVC για το φινίρισμα του μπάνιου ποικίλλει. Πολύ λεπτό μπορεί να καταστραφεί κατά την εγκατάσταση ή τη μεταφορά. Το πολύ χοντρό προϊόν είναι δύσκολο να τοποθετηθεί σε στενά μέρη. Η καλύτερη επιλογή θα ήταν πάχος 5 έως 10 mm. Ανάλογα με τον κατασκευαστή, το μήκος των πάνελ είναι 260 cm, 270 cm ή 300 cm. Αυτό σας επιτρέπει να υπολογίσετε τη σωστή ποσότητα υλικού και τη δυνατότητα συνδυασμού διαφορετικών παρεμβολών χρώματος. Το πλάτος ενός τυποποιημένου προϊόντος είναι 25 εκατοστά, ορισμένοι κατασκευαστές έχουν πλάτος 30, 35, 37,5 εκ. Οι ευρείες εκδόσεις έχουν μέγεθος 1 μ. Και 1,2 μ.

  Ανάλογα με το μέγεθος του πάνελ χωρίζονται σε τέσσερις τύπους:

  • ράφι και γρανάζι.
  • πρότυπο τοίχου?
  • πλακάκια?
  • φυλλώδη.

  Πλάτος σε πλάτος, το στενότερο και για τη διακόσμηση του μπάνιου δεν είναι κατάλληλο. Οι πίνακες φύλλων είναι πολύ ευρείς και χρησιμοποιούνται συχνότερα για την κατασκευή προσόψεων.

  Για ένα μπάνιο με μικρές διαστάσεις, τα μεγάλα προϊόντα μπορούν να χωρέσουν άσχημα σε μέγεθος. Πριν από την αγορά, είναι καλύτερα να υπολογίσετε τον αριθμό των πάνελ εκ των προτέρων, ανάλογα με το πλάτος και το μήκος τους.

  Πλεονεκτήματα και αδυναμίες

   Ως υλικό τελικής επεξεργασίας, τα πάνελ από PVC έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.

   Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν ορισμένα σημεία.

   • Ανθεκτικότητα και ανθεκτικότητα. Αυτό το υλικό είναι πιο δύσκολο να καταστραφεί μετά την εγκατάσταση από το γυψοσανίδα.
   • Εύκολη εγκατάσταση ακόμα και σε ανώμαλες επιφάνειες. Με ελάχιστη προσπάθεια και προσπάθεια, το εσωτερικό του μπάνιου ενημερώνεται.
   • Η δυνατότητα απόκρυψης σωλήνων και άλλων επικοινωνιών πίσω από το κουτί με πρόσβαση στους μετρητές και στις βαλβίδες. Από τα πάνελ, είναι δυνατή η κατασκευή πολύπλοκων κατασκευών, ακόμα και μικρών θυρών ανοίγματος.
   • Πρακτικότητα και ευκολία φροντίδας. Το υλικό δεν απορροφά τη ρύπανση. Η λεία επιφάνεια είναι εύκολο να καθαριστεί. Το PVC ανέχεται τη χρήση σύγχρονων απορρυπαντικών.
   • Πλούσια παλέτα χρωμάτων. Οι σύγχρονοι κατασκευαστές προσφέρουν μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων, μοτίβων και υφασμάτων από πάνελ από PVC, για παράδειγμα, μοντέλα 3D ή βινυλίου. Επένδυση στο δωμάτιο μπορεί να είναι οποιαδήποτε επιλογή που θα επιλέξετε.
   • Αντοχή στην υγρασία, απουσία μούχλας ή μούχλας στην επιφάνεια του προϊόντος. Σε σύγκριση με άλλα υλικά πλάκας προσόψεων: πάνελ MDF, γυψοσανίδες, πάνελ PVC δεν επηρεάζονται από την υγρασία.
   • Αντοχή στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας.Οι δοκιμές έδειξαν ότι το πολυβινυλοχλωρίδιο μπορεί να αντέξει τις σταγόνες από -50 ° C έως + 50 ° C. Το υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη χώρα για να αντιμετωπίσει κιόσκια ή βεράντες.
   • Χαμηλή τιμή. Το υλικό έχει κόστος προϋπολογισμού και η αγορά κεραμικών πλακιδίων είναι λιγότερο κερδοφόρα για τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

   Μερικά κενά που είναι εγγενή σε αυτό το υλικό:

   • εύθραυστη κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, απαιτώντας κάποια προσοχή.
   • τα στοιχεία θέρμανσης δεν πρέπει να τοποθετούνται κοντά στο πλαστικό υλικό, είναι επιθυμητό να αφήσετε το κενό περίπου 3-5 cm.
   • ο χώρος που απομένει ανάμεσα στον τοίχο και τον πίνακα κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης ενδέχεται να υποστεί μεταβολές μυκήτων που είναι δύσκολο να παρατηρηθούν χωρίς αποσυναρμολόγηση.

   DIY συναρμολόγηση

   Η εφαρμογή πάνελ PVC γίνεται με δύο τρόπους.

   1. Ο πρώτος τρόπος να πλαισιώσετε ή να χρησιμοποιήσετε κιβώτια. Με την τοποθέτηση του τοίχου και τη στερέωση απευθείας στην επιφάνεια χρησιμοποιώντας κόλλα ή υγρά νύχια.
   2. Χωρίς τοποθέτηση του τοίχου σε προκατασκευασμένο μεταλλικό ή ξύλινο πλαίσιο με συνδετήρες, κόλλα ή υγρά καρφιά.

   Μέθοδος πλαισίου

   Η πρώτη μέθοδος είναι λιγότερο δαπανηρή και δαπανηρή, δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες στην κατασκευή και χρειάζεται λιγότερο χρόνο.Ένα μεταλλικό πλαίσιο ή από ξύλινες σχάρες εφαρμόζεται σε ολόκληρη την επιφάνεια με τη βοήθεια πείρων. Η διασταύρωση του τοίχου με το δάπεδο και την οροφή πρέπει να σημειώνεται με λωρίδες. Μεταξύ αυτών, οριζόντια και κάθετα σε μέγεθος, βιδώνουμε ή στερεώνουμε με βίδες της σιδηροτροχιάς ή μεταλλικό προφίλ. Για να αποφευχθεί το άνοιγμα των πάνελ, η απόσταση μεταξύ των οριζόντιων ράβδων πρέπει να παραμείνει τουλάχιστον 40 cm.

   Εάν πρόκειται να κρεμάσει ράφια, ντουλάπια, καθρέφτες, τότε μια πρόσθετη ράβδος τοποθετείται στο δεξιό επίπεδο. Κάθετα ράφια πρέπει να τοποθετούνται στις γωνίες και στους δύο τοίχους, και μεταξύ αυτών προσαρμόζουμε επίσης αρκετές πρόσθετες κατακόρυφες.

   Είναι απαραίτητο να αρχίσετε να βλέπετε με πλαστικό υλικό από την πιο πάνω γωνία από την είσοδο. Επιπλέον, είναι δυνατή η οριζόντια και κάθετη εγκατάσταση του υλικού. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή κατά την εγκατάσταση μόνο του πρώτου πλαισίου. Τοποθετώντας με ακρίβεια τον πρώτο πίνακα, τα υπόλοιπα συνδέονται αυτόματα. Τα πάνελ τοποθετούνται σε συνδετήρες, κόλλα ή υγρά καρφιά. Όταν χρησιμοποιείτε το πλέγμα, είναι δυνατόν να στερεώσετε το τελειωτικό υλικό με συρραπτικό και συρραπτικά.Μεταξύ τους, τα πάνελ από PVC συνδέονται μέσω των πλευρικών αυλακώσεων, προσαρμοσμένα μεταξύ τους, χωρίς ορατή ραφή. Είναι επιθυμητή η επεξεργασία των αρμών με στεγανωτικό. Ένα πλαστικό καλούπι είναι εγκατεστημένο στις γωνίες για μια σταθερή δομή και αισθητική εμφάνιση.

   Κατά την εγγραφή χρησιμοποιείται επίσης το καλούπι, το πρόσωπο και επίσης ένα πλαστικό πέλμα. Ο αριθμός καθορίζεται ξεχωριστά ανάλογα με τις προβολές, τις γωνίες και τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού.

    Πλεονεκτήματα της μεθόδου πλαισίου:

    • απλότητα των προκαταρκτικών εργασιών τελικής επεξεργασίας ·
    • αντικατάσταση του κατεστραμμένου μέρους χωρίς την ανάγκη αποσυναρμολόγησης ολόκληρης της σειράς.
    • την ικανότητα ταχείας αποσυναρμολόγησης της δομής.

     Υπάρχουν σημαντικά μειονεκτήματα της μεθόδου πλαισίου:

     • η υγρασία μπορεί να συσσωρευτεί στα κενά μεταξύ του τοίχου και των πινάκων, πράγμα που οδηγεί στο σχηματισμό του καλουπιού.
     • η ήδη μικρή περιοχή του μπάνιου μειώνεται λόγω του πάχους του μεταλλικού προφίλ ή των ξύλινων στρωμάτων.
     • η εσωτερική κάθαρση δίνει την ευθραυστότητα της δομής.

     Συνιστάται η προεπεξεργασία των τοιχωμάτων με ειδικό αντισηπτικό καλούπι.

     Μέθοδος χωρίς πλαίσιο

     Η δεύτερη επιλογή εγκατάστασης περιλαμβάνει τοποθέτηση των πάνελ απευθείας στους τοίχους ή την οροφή.Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να προ-αφαιρέσετε το χρώμα και άλλα παλιά υλικά από τον τοίχο, ισοπέδωση της επιφάνειας.

      Σημαντικά πλεονεκτήματα σε αυτή την έκδοση:

      • η ευθραυστότητα κάθε στοιχείου μειώνεται.
      • δεν υπάρχουν κενά μεταξύ του τοίχου και του καλύμματος της πλάκας στην οποία θα μπορούσε να συσσωρευτεί υγρασία και να προκαλέσει το σχηματισμό ενός μύκητα.
      • τα μεγέθη των δωματίων παραμένουν σχεδόν αμετάβλητα.
      • λιγότερες εργασίες που σχετίζονται με τις μετρήσεις και την κατασκευή του πλαισίου.

      Τα μειονεκτήματα είναι η αδυναμία αντικατάστασης του κατεστραμμένου τμήματος και η δυσκολία στην αποσυναρμολόγηση.

      Πώς να πραγματοποιήσετε τη διακόσμηση των τοίχων στο μπάνιο με πλαστικά πάνελ, δείτε το παρακάτω βίντεο.

      Σχέδιο και χρώμα

      Σύμφωνα με τη μέθοδο εφαρμογής μιας έγχρωμης επικάλυψης, τα πάνελ είναι ελασματοποιημένα, τυπωμένα και πλήρως χρωματισμένα. Όταν η ελασματοποίηση μιας μεμβράνης με ένα μοτίβο εφαρμόζεται στον πίνακα, τότε η επιφάνεια επεξεργάζεται με μια ειδική ένωση που σας επιτρέπει να κρατήσετε το χρώμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η δεύτερη μέθοδος περιλαμβάνει την εκτύπωση μιας εικόνας απευθείας σε πλαστική επιφάνεια. Το σχέδιο, που έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο, είναι βραχύβια, καίγεται γρήγορα και λερώνει κατά τη διάρκεια του υγρού καθαρισμού.

      Τα μονόχρωμα πάνελ παράγονται αρχικά σε ένα συγκεκριμένο χρώμα. Η σύνθεση χρωματισμού προστίθεται στη βάση χλωριούχου πολυβινυλίου και ο πίνακας χρωματίζεται με τον επιθυμητό τόνο. Συχνά παρήγαγαν καθαρά λευκές εκδόσεις. Τα απλά πάνελ χρησιμοποιούνται επίσης για οικιακή διακόσμηση του μπάνιου.

      Τα πάνελ PVC που παρουσιάζονται στα καταστήματα εκπνέουν με μια ποικιλία σχεδίων και πλούσιων χρωμάτων. Ο σχεδιασμός του μπάνιου μπορεί να εκδοθεί σε οποιοδήποτε χρώμα και στυλ. Αν επιλέξετε τα ανοιχτά χρώματα, θα επεκτείνει οπτικά το δωμάτιο και δεν θα φαίνεται τόσο μικρό.

      Ένα ενδιαφέρον και ασυνήθιστο θα είναι ένας συνδυασμός διαφορετικών προϊόντων χρώματος. Η εναλλαγή των φωτεινών και σκούρων αποχρώσεων γύρω από την περίμετρο θα δημιουργήσει την εντύπωση ενός ακριβού και κομψού φινιρίσματος. Η ξύλινη υφή του υλικού θα φέρει το μπάνιο πιο κοντά στο στυλ της χώρας και θα μοιάζει με σάουνα ή λουτρό. Τώρα γίνεται μια μόδα τάση.

      Το χρώμα των τοίχων και η οροφή κάτω από το φυσικό μάρμαρο μοιάζει με μια προσέγγιση του κλασικού σχεδιασμού του δωματίου. Υπήρχαν πάνελ PVC με εκτύπωση φωτογραφιών, μια ποικιλία σχεδίων που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε ένα μοναδικό σχέδιο στο μπάνιο. Αυτό το υλικό είναι εύκολο να συνδυαστεί με τη χρήση άλλων υλικών φινιρίσματος.

      Εγχώριοι κατασκευαστές

      • LLC "Ural-Plast" παράγει πάνελ με την τελευταία τεχνολογία. Τα προϊόντα επιτυχώς περνούν τον έλεγχο ποιότητας. Το χρώμα είναι πλούσιο και ποικίλο. Το τμήμα τιμών είναι μέσο.
      • Anv-Plast LLC ειδικεύεται σε έντυπα ή μονοφωνικά προϊόντα. Προϋπολογισμός τιμής.
      • Πράσινη Γραμμή που ασχολείται με την κατασκευή πλαστικών υλικών φινιρίσματος από φιλικές προς το περιβάλλον πρώτες ύλες. Η σειρά είναι εκτεταμένη: τα χρώματα, τα σχέδια, οι υφές αντιπροσωπεύουν σχεδόν όλους τους πιθανούς τύπους και αποχρώσεις. Το κόστος είναι μέσο.
      • LLC "πλαστικό πλανήτη" κατασκευάζει τα προϊόντα της με βάση την εμπειρία των ευρωπαίων κατασκευαστών. Χρησιμοποιηθείσα τυπωμένη μέθοδος εφαρμογής του σχεδίου στο PVC. Η κατηγορία τιμών είναι μέση.

      Τα πάνελ από PVC μπορούν να κρύψουν τα ελαττώματα των τοίχων, είναι εύκολο να εγκατασταθούν και να καθαρίζονται εύκολα. Είναι καλά ανεκτά λόγω των αλλαγών υγρασίας και θερμοκρασίας. Το πλούσιο φάσμα χρωμάτων τους δίνει αρκετό περιθώριο φαντασίας και η χαμηλή τιμή εξοικονομεί οικογενειακό προϋπολογισμό. Σταματώντας την επιλογή σας για το φινίρισμα των τοίχων στο μπάνιο σε αυτό το υλικό, δεν μπορείτε να ανησυχείτε για την αντοχή και την αντοχή των πλαστικών πάνελ.

      Σχόλια
       Συντάκτης
      Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

      Αίθουσα εισόδου

      Σαλόνι

      Υπνοδωμάτιο