Πώς να χτυπήσετε και να διπλώσετε το φύλλο σε μια ελαστική ταινία;

Όχι πολύ καιρό πριν, τα συνηθισμένα φύλλα αντικαταστάθηκαν από προϊόντα σε ελαστική ταινία, είναι βολικά χρήσιμα, οπότε η συντριπτική πλειοψηφία των νεαρών μητέρων τους έδωσε το θάρρος τους. Ωστόσο, το σχήμα ενός τέτοιου φύλλου δεν σας επιτρέπει να διπλώνετε όμορφα το κλινοστρωμνές σε ένα τακτοποιημένο σωρό, γεγονός που καθιστά δύσκολη την αποκατάσταση της τάξης στα ράφια των παιδικών ρούχων. Ναι, και pat αυτό το προϊόν δεν είναι εύκολο.

Οφέλη από φύλλο καουτσούκ

Για πολλά χρόνια, οι νέοι γονείς χρησιμοποίησαν πρότυπα ορθογώνια κομμάτια υφάσματος για φύλλα - χοντρό calico, σατέν, φανέλα, calico ή μετάξι. Και όλα θα ήταν ωραία, μόνο αυτά τα φύλλα έχουν αρκετά σημαντικά μειονεκτήματα:

 • πολύ γρήγορα γκρίνια?
 • συνεχώς "μετακινούνται" από ένα μαλακό στρώμα.
 • οι άκρες και οι γωνίες συχνά συσσωρεύονται, σχηματίζοντας μη αναστρέψιμες πτυχές.

Γι 'αυτό, όταν μια καινοτομία εμφανίστηκε στην πώληση - τεντωμένα φύλλα σε μια ελαστική μπάντα, αμέσως έγινε δημοφιλής. Υπάρχει μια απλή εξήγηση για αυτό: όταν χρησιμοποιείτε ένα τέτοιο μοντέλο, η ύλη δεν γλιστρά, ανεξάρτητα από το πόσο ενεργά ένας άνθρωπος που κοιμάται θα κινηθεί σε ένα όνειρο. Ένα τέτοιο φύλλο τεντώνεται πάνω στο στρώμα και έτσι εξαλείφονται όλα τα προβλήματα με το περιτύλιγμα των γωνιών, την αποσυναρμολόγηση του φύλλου από το στρώμα και τον υπερβολικό μώλωμά του.

Ταυτόχρονα, ένα τέτοιο άνετο λινό έχει τα μειονεκτήματά του - το σιδέρωμα και η εργονομική αποθήκευση των σετ κρεβατιών είναι δύσκολα.

Πώς να διπλώσετε

Τα καλά διπλωμένα κλινοσκεπάσματα συνήθως δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο στο ντουλάπι λινό, δεν συσσωματώνονται κατά τη διάρκεια της μακράς αποθήκευσης και διατηρούν μια άψογη εμφάνιση στα ράφια. Ορισμένες νοικοκυρές προτιμούν να κρατούν τα ρούχα τους σε πασσάλους, και μερικές τοποθετούν σε μια μαξιλαροθήκη. Το προϊόν σε μια ελαστική ταινία είναι όμορφο και συμπαγές για να είναι αρκετά δύσκολο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι άκρες του υλικού συγκεντρώθηκαν σε μια σφιχτή ελαστική ταινία, όταν προσπαθούσαν να τις διπλώσουν, άρχισαν να τριχωτούν και να πέφτουν από ένα ορθογώνιο διπλωμένο ορθογώνιο.

Τις περισσότερες φορές, τέτοια μοντέλα είτε διπλωμένα στο μισό είτε τυλιγμένα σε ρολό. Ωστόσο, πολλοί δεν επικεντρώνουν την προσοχή και απλά επισκέπτονται ένα τέτοιο φύλλο σε ένα ευρύχωρο κιβώτιο για καθαρά σεντόνια. Αλλά εάν η σειρά στο ράφι για εσάς είναι αρχή, προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή της αναδίπλωσης του καμβά με μια ελαστική ταινία. Εάν όλα γίνονται σωστά, το αποτέλεσμα θα είναι ομοιόμορφο και ορθογώνιο. Θα χρειαστεί μόνο να ισιώσει προσεκτικά και να τοποθετηθεί σε μια μικρή εργονομική δέσμη, για παράδειγμα, σε μια συνηθισμένη μαξιλαροθήκη, και με αυτή τη μορφή μπορεί να γίνει ελεύθερα μέρος μιας τακτοποιημένης στοίβας σεντονιών.

Το σχέδιο είναι απλό.

 1. Θα πρέπει να πάρετε το προϊόν και να το γυρίσετε σε οριζόντια κατεύθυνση, έτσι ώστε οι κοντές άκρες να βρίσκονται στις πλευρές σας.
 2. Στη συνέχεια στις γωνίες του προϊόντος θα πρέπει να κολλήσετε τις παλάμες σας, όπως στις τσέπες. Λάβετε υπόψη ότι το φύλλο θα πρέπει να στραφεί στο πίσω μέρος σας.
 3. Το αποτέλεσμα είναι η ακόλουθη εικόνα: κρατάτε το φύλλο με τα χέρια σας, το τεντώστε προς τη διαμήκη κατεύθυνση (η μεγαλύτερη πλευρά τοποθετείται ακριβώς ανάμεσα στις παλάμες σας) και τα χέρια σας βρίσκονται στις γωνίες στην πίσω πλευρά (στο εσωτερικό).
 4. Τώρα πρέπει να βάλετε τα χέρια σας μαζί και να βγείτε από τη μία γωνία προς την άλλη.
 5. Ως αποτέλεσμα αυτών των χειρισμών, και οι δύο άνω γωνίες θα διπλωθούν μαζί.
 6. Μετά από αυτό, πρέπει να γυρίσετε το φύλλο και να επαναλάβετε τα χέρια σας, αλλά αυτή τη φορά στις ελεύθερες γωνίες κάτω.
 7. Επαναλάβετε τη δράση και τραβήξτε μια γωνία από την άλλη.
 8. Ως αποτέλεσμα, το φύλλο κλίνης θα κάμπτεται στο μισό σε σχέση με τον στενότερο άξονά του και οι γωνίες θα διπλωθούν μαζί και θα τοποθετηθούν στα χέρια σας.
 9. Συμπερασματικά, πρέπει να μειώσετε την παλάμη και να βγάλετε μια γωνία από την άλλη.

Στο τέλος, έχετε ένα επίπεδο ορθογώνιο που μπορείτε να βάλετε σε μια σταθερή επίπεδη επιφάνεια, να το ισιώσετε και να το στείλετε στο ντουλάπι.

Οι έμπειρες νοικοκυρές αποθηκεύουν κλινοσκεπάσματα σε ειδικές σακούλες κατασκευασμένες από βαμβακερό ύφασμα ή απλά σε μαξιλαροθήκη - είναι πολύ βολικό και σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε ολόκληρο το σετ από σεντόνια. Λάβετε υπόψη ότι για τους σκοπούς αυτούς δεν συνιστάται η χρήση πλαστικών δοχείων και σακουλών από πολυαιθυλένιο, δεδομένου ότι δεν επιτρέπουν την κυκλοφορία καθαρού αέρα, γεγονός που δημιουργεί ένα περιβάλλον κατάλληλο για την αναπαραγωγή παθογόνων μικροοργανισμών και μυκήτων.

Επιπλέον, κάθε χρόνο θα πρέπει να επιθεωρούνται προσεκτικά τα κλινοσκεπάσματα τους με τον πληρέστερο τρόπο για να διαχωριστούν τα κουρέλια.

Πώς να χτυπήσετε βήμα προς βήμα

Όχι λιγότερο δύσκολο και εξομάλυνση φύλλα. Ορισμένες νοικοκυρές "χαμηλώσουν" αυτό το στάδιο, αλλά αυτό είναι λάθος - το σιδέρωμα βοηθάει στην καταστροφή κάθε ανθυγιεινής μικροχλωρίδας στο υλικό, η οποία επεκτείνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του προϊόντος. Ναι, και κοιμάται σε σιδερωμένο λινό είναι πολύ καλύτερο από ό, τι σε τσαλακωμένο.

Για να μπορεί το φύλλο να λειανθεί γρήγορα, δοκιμάστε να προσθέσετε λίγο μαλακτικό υφασμάτων στο απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων - αυτό θα μαλακώσει το υλικό. Σε καμία περίπτωση μην αφήνετε το πλυμένο φύλλο στο τύμπανο του πλυντηρίου μετά το πάτημα - αν δεν το ισιώσετε αμέσως, τότε θα είναι σχεδόν αδύνατο να εξομαλύνετε ένα τέτοιο φύλλο.

Πριν κρεμάσετε το κρεβάτι στο σχοινί, ισιώστε προσεκτικά το φύλλο του κρεβατιού και ανακινήστε το. Αφαιρέστε το φύλλο πάνω στην ελαστική ταινία αμέσως μετά το στέγνωμα του υφάσματος. Και αφαιρώντας το, επιθεωρήστε προσεκτικά και ράψτε όλες τις τρύπες, αν υπάρχουν - διαφορετικά μπορεί να αυξηθούν κάτω από ένα ζεστό σίδερο.

Λάβετε υπόψη ότι για διαφορετικούς τύπους υφάσματος έχουν ρυθμιστεί διαφορετικά καθεστώτα θερμοκρασίας εξομάλυνσης. Έτσι, μετάξι σιδέρεται σε 80 μοίρες, βισκόζη - στα 120, ο σίδηρος είναι 170 μοίρες για calico, η θερμοκρασία είναι 180 μοίρες για βαμβάκι, και το λινάρι χρειάζεται μέγιστη θερμοκρασία 200 βαθμούς.

Αφού τα σεντόνια και το σίδερο είναι έτοιμα, πρέπει να προχωρήσετε στο σιδέρωμα.

Συνήθως το κόμμι ραμμένο στο φύλλο κατά μήκος ολόκληρης της περιμέτρου ή μόνο στις γωνίες - στη δεύτερη περίπτωση δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα με το σιδέρωμα, αλλά στην πρώτη περίπτωση η διαδικασία θα είναι πολύ πιο ενοχλητική. Οι έμπειρες νοικοκυρές ήταν σε θέση να προσδιορίσουν 4 βασικές μεθόδους φροντίδας φύλλων με ελαστική.

Μέθοδος 1

Σε αυτή την περίπτωση, το φύλλο πρέπει να κυλίεται ακριβώς στο μισό κατά μήκος, και στη συνέχεια επαναλαμβανόμενες χειρισμούς, αλλά σε όλη την. Μετά από αυτό, είναι απαραίτητο να επεξεργαστείτε τις εξωτερικές πλευρές του, στη συνέχεια να το αναστρέψετε και να το διπλώσετε πάλι έτσι ώστε η "πρώην" εσωτερική πλευρά να είναι στην κορυφή - και να σιδερώστε ξανά.

Αυτή είναι μια απλή μέθοδος που προσφέρει υψηλής ποιότητας θερμική επεξεργασία, ωστόσο, δεν θα πάρετε τέλεια ομαλότητα με αυτόν τον τρόπο.

Μέθοδος 2

Το φύλλο πρέπει να τοποθετηθεί πάνω στο στρώμα και να σιδερωθεί με αυτή τη μορφή.Ένα τέτοιο σιδέρωμα όχι μόνο θα εξουδετερώνει τελείως τα βακτηρίδια και θα επιτυγχάνει στειρότητα, αλλά θα δημιουργήσει και μια τέλεια επίπεδη επιφάνεια που θα είναι άνετη για ύπνο. Επιπλέον, αυτή η θεραπεία είναι αρκετά γρήγορη, αφού πολλές μικρές πτυχώσεις ισιώνονται όταν τεντωθούν. Ωστόσο, αυτό είναι δυνατό μόνο αν το μήκος του σιδερένιου καλωδίου θα επιτρέψει την εξομάλυνση ακριβώς με αυτό τον τρόπο.

Μέθοδος 3

Αυτή είναι η επιλογή υψηλής ποιότητας, αλλά ταυτόχρονα η πιο έντονη για εργασία. Για να επιτύχετε την καλύτερη εξομάλυνση, πρέπει να ξεδιπλώσετε το προϊόν και να περπατήσετε με ένα σίδερο στο κεντρικό τμήμα του, αφού τα άκρα των φύλλων πρέπει να τραβηχτούν στη γωνία της σανίδας σιδερώματος και να σιδερώνονται αργά, κινώντας ομαλά το υλικό γύρω από την περιφέρεια.

Μέθοδος 4

Αυτή η επιλογή περιλαμβάνει το σιδέρωμα χωρίς σιδήρου κατ 'αρχήν. Για να εξομαλύνετε τα ρούχα με ελαστικό, απλά πρέπει να διπλώσετε ελαφρά το φύλλο στο σωρό και να το τοποθετήσετε κάτω από μια βαριά πρέζα, για παράδειγμα, κάτω από ένα τραπεζομάντιλο, πετσέτες μπάνιου και άλλα πλυμένα και διπλωμένα αντικείμενα.

Είναι σημαντικό τα ρούχα να είναι εντελώς στεγνά.

Κάποια σίδερα ένα φύλλο σε μια ελαστική ζώνη με ένα συνηθισμένο χέρι otparivatel - δεν πρέπει να το κάνετε,δεδομένου ότι ο κατακόρυφος ατμός δεν είναι πολύ άνετος και εάν εξομαλύνετε το ύφασμα στο στρώμα, θα απορροφήσει την υγρασία και θα αρχίσει να σαπίζει από μέσα. Αυτό θα οδηγήσει στο σχηματισμό μυκήτων και επικίνδυνων μούχλας που επηρεάζουν δυσμενώς την υγεία των παιδιών και των ενηλίκων.

Το τεντωμένο πλεκτό φύλλο σε μια ελαστική ταινία είναι πολύ βολικό στη χρήση, αλλά η φροντίδα και η οργάνωση της αποθήκευσης συνδέονται με κάποιες δυσκολίες. Παρ 'όλα αυτά, με μια προσεκτική και προσεκτική προσέγγιση, μπορείτε πάντα να επιτύχετε την ομορφιά και την τέλεια τάξη στο ράφι.

Θα μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς μπορείτε να πατήσετε και να διπλώσετε το φύλλο σε ελαστική ταινία στο παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο