Ταινία έντασης: πώς να φτιάχνεις εσώρουχα με ελαστική;

Το τεντωμένο φύλλο, το οποίο καλύπτει το στρώμα ως κάλυμμα, εισέρχεται αρκετά σταθερά στην καθημερινή ζωή της σύγχρονης οικογένειας. Αυτά τα κλινοσκεπάσματα είναι ένα πραγματικό εύρημα για όσους κινούνται ενεργά στον ύπνο τους και δεν θέλουν να ξυπνήσουν σε ένα τσαλακωμένο κρεβάτι, που μπαίνει κάτω από την κάτω πλάτη.

Το φύλλο έχει ειδικές ελαστικές λωρίδες, ραμμένες παντού ή στις γωνίες που είναι προσαρτημένες στο στρώμα και κάτω από αυτό και επιτρέπουν στα φύλλα να παραμένουν πεπλατυσμένα όλη τη νύχτα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Πολλές θετικές κριτικές σε διάφορα φόρουμ και ιστότοποι σηματοδοτούν ένα μεγάλο αριθμό πλεονεκτημάτων τέτοιων κλινοσκεπασμάτων πέρα ​​από τα συνήθη. Τα πλεονεκτήματα της αγοράς ή της ραφής φύλλων αυτού του σχεδίου είναι τα ακόλουθα.

 1. Το φύλλο έντασης δεν κινείται προς τα έξω, δεν θραύεται και δεν φράσσεται κάτω από το ανθρώπινο σώμα, ακόμα κι αν κινείται ενεργά σε ένα όνειρο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα παιδιά και τους εφήβους, καθώς και για τους ενήλικες που έχουν ανήσυχο ύπνο. Ταυτόχρονα, το υλικό από λινό δεν έχει σημασία: ακόμη και ένα μεταξωτό φύλλο δεν θα απομακρυνθεί και δεν θα συγκεντρωθεί σε πτυχές.
 2. Είναι πολύ πιο εύκολο να γεμίσετε το στρώμα με ένα τέτοιο φύλλο, καθώς θα ταιριάζει πάντα στο μέγεθος και δεν χρειάζεται να πιέζεται στα πλάγια για να στερεωθεί. Κατά τη λειτουργία, δεν είναι απαραίτητο να αλλάζετε το κρεβάτι κάθε μέρα και να αλλάζετε αυτά τα ρούχα λιγότερο συχνά, καθώς δεν διστάζει και λερώνει λιγότερο.
 3. Μπορεί να ενεργεί όχι μόνο με τη μορφή ενός κανονικού κρεβατιού, αλλά και ως κάλυμμα στρώματος, προστατεύοντάς το από τη μόλυνση. Ο καθαρισμός του στρώματος δεν είναι εύκολο και μια τέτοια κάλυψη θα σας επιτρέψει να το κάνετε πολύ λιγότερο συχνά.
 4. Το στρώμα, κλειστό στα πλάγια με έναν ακόμη τεντωμένο καμβά, φαίνεται πιο καθαρό και πιο άνετο από το συνηθισμένο. Μπορείτε να επιλέξετε κρεβάτι στο χρώμα του ίδιου του κρεβατιού, ή, αντίθετα, σε μια αντίθεση σκιά. Κοιτάξτε όμορφα διάφορα σχέδια και στολίδια, περπατώντας κατά μήκος της άκρης ενός τέτοιου κρεβατιού.

Δυστυχώς, με όλα τα πλεονεκτήματα,Αυτή η ασυνήθιστη ιδέα δεν είναι χωρίς ορισμένα μειονεκτήματα. Μια από τις κύριες ανησυχίες των πελατών σχετικά με ένα τέτοιο φύλλο είναι η δυσκολία φροντίδας για αυτό.

 1. Το πλύσιμο με το χέρι είναι πολύ χρονοβόρο και χρονοβόρο, και το πλυντήριο πολύ γρήγορα προκαλεί σφικτή κόνη να καταστεί άχρηστη. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί με τη βοήθεια διαφόρων μαλακτικών νερού. Αυτά μπορεί να είναι ειδικά δισκία για πλυντήρια ή μαλακτικά υφασμάτων. Επιπλέον, κατά την πλύση των μικρών αντικειμένων τείνουν να σφυρηλατούνται στα φύλλα. Για να μην χάσετε ένα ζευγάρι κάλτσες ή ένα μικρό μαντήλι, αρκεί απλώς να βγείτε από τον καμβά μετά το πλύσιμο. Ή απλώς μην βάζετε στο μηχάνημα τέτοια μικρά πράγματα κατά το πλύσιμο των κλινοσκεπασμάτων.
 2. Το δεύτερο πρόβλημα είναι το σιδέρωμα φύλλων, καθώς το κόμμι το σφίγγει και δεν σιδερώνει προσεκτικά τον καμβά. Για να λυθεί αυτό είναι πολύ απλό. Πρέπει να τραβήξετε το φύλλο στο σιδερωτήριο με το ένα χέρι, ώστε η γωνία να είναι επίπεδη. Σε αυτή την περίπτωση, ο σίδερο βρίσκεται στο δεύτερο χέρι και περνά εύκολα μέσα από όλες τις πτυχές, ευθυγραμμίζοντας τις. Επιπλέον, αυτό το φύλλο μπορεί να σιδερωθεί τραβώντας το ίδιο το στρώμα. Μετά από ένα τέτοιο σιδέρωμα, δεν χρειάζεται καν να το επανεκκινήσετε, θα βρίσκεται σωστά στη σωστή θέση.

Και τα δύο αυτά μειονεκτήματα μπορούν να θεωρηθούν υπό όρους, διότι μετά από δύο ή τρεις πλύσεις ενός φύλλου, κάθε άτομο θα πάρει το χέρι στη δουλειά και θα πλύνει και θα σιδερώσει τέτοια κλινοσκεπάσματα. Ταυτόχρονα, όλα τα πλεονεκτήματα της χρήσης του δεν θα εξαφανιστούν οπουδήποτε.

Οι περισσότερες οικογένειες που έχουν μεταπηδήσει από ένα κανονικό φύλλο σε ένα stretch linen, δεν επιστρέφουν πλέον στα συνήθη σύνολα, καθώς φαίνεται να είναι εντελώς άβολα.

Ποιες είναι οι;

Στα καταστήματα μπορείτε να βρείτε τεντωμένα σεντόνια και ακόμη και ολόκληρα σεντόνια από διάφορα σκιές και σχέδια. Μπορεί να είναι και απλές καμβά παστέλ αποχρώσεις, και αληθινά έργα τέχνης. Ιδιαίτερα έντονα σε αυτό το υπόβαθρο είναι τα σετ παιδιών με διάφορους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων και παραμυθιών.

Ωστόσο, είναι δυνατή η ταξινόμηση των φύλλων σε μια ελαστική ζώνη όχι μόνο με σχεδίαση, αλλά και από άλλες παραμέτρους. Η σύνθεση του υφάσματος μπορεί να βρεθεί το ακόλουθο προϊόν:

 • calico σύνολα?
 • φύλλα ανά λεπτό.
 • κουβέρτες από ποπλίνο.
 • πλεκτά?
 • μεταξωτά ή σατέν.
 • ζεστές επιλογές terry.

Σχεδόν σε όλες τις παραλλαγές, εκτός από τα μεταξωτά και σατέν φύλλα, χρησιμοποιείται βαμβακερό νήμα. Η διαφορά είναι μόνο στο πάχος και τη μέθοδο ύφανσης.Μην παίρνετε συνθετικά κιτ για ανθρώπους των οποίων το δέρμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και επιρρεπές στον ερεθισμό.

Η επιλογή τεχνητού υλικού για παιδικό κρεβάτι δεν θα είναι και η πιο επιτυχημένη.

Ανάλογα με το μέγεθος των κλινοσκεπασμάτων χωρίζεται στους ακόλουθους τύπους:

 • 120x60 - αυτό το μέγεθος θεωρείται παιδικό?
 • 200x90 ή 200x80 είναι σύνολα για ένα μονό κρεβάτι.
 • 200x110 και 200x120 - ένα και μισό κλινοσκεπάσματα.
 • 200x140, 200x160 και 200x180 - για ένα διπλό κρεβάτι.
 • 200x200 - τυπικό μέγεθος που ονομάζεται "ευρώ".

Επιπλέον, τα φύλλα εφελκυσμού ενδέχεται να διαφέρουν ως προς το σχεδιασμό τους.

 1. Γόμας μπορεί να ραμμένο γύρω από την περίμετρο του φύλλου, καθιστώντας το ένα είδος τσάντας.
 2. Η γόμα μπορεί να ράβεται μόνο στις γωνίες ορθογωνίου καμβά.
 3. Το ελαστικό μπορεί να έχει τη μορφή κορδέλας, ραμμένου και στις δύο πλευρές της γωνίας του φύλλου και φοριέται στο στρώμα, σαν λουρί.

Κάνε τον εαυτό σου

   Εάν έχετε ήδη το συνηθισμένο φύλλο, τότε είναι εύκολο να μετατραπεί σε ένταση. Για αυτό χρειάζεστε μόνο τρία εργαλεία:

   • ευρεία ελαστική ταινία ή ελαστική ταινία.
   • ραπτομηχανή?
   • μέτρηση ταινίας.

   Η όλη διαδικασία εργασίας είναι πολύ απλή και μπορεί να γίνει ακόμα και από έναν αρχάριο. Πρώτα απ 'όλα, οι μετρήσεις λαμβάνονται από το στρώμα.Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε το μήκος, το πλάτος και το ύψος του. Μετά από αυτό, είναι απαραίτητο να κοπεί το τελειωμένο φύλλο κατά τέτοιο τρόπο ώστε 4 τετράγωνα του πλάτους όπως το ύψος του στρώματος συν μερικά εκατοστά του υφάσματος για τις αποζημιώσεις κόβονται στις γωνίες του. Μετά από αυτό, οι πλευρές των τετράγωνων τεμαχίων είναι ραμμένες από τη λάθος πλευρά. Θα πρέπει να έχετε ένα είδος μαλακού "κουτιού" χωρίς καπάκι.

   Τεντώστε μια ελαστική ταινία και καρφίτσα με καρφίτσες κατά μήκος της περιμέτρου ενός ραμμένου κουτιού, στη συνέχεια ράψτε το σε μια γραφομηχανή. Είναι καλύτερο να κάνετε αυτές τις ράμματα ζιγκ-ζαγκ. Αν αντί για μια ελαστική ταινία αγοράστηκε μια παχιά ελαστική ταινία, τότε μπορείτε πρώτα να δημιουργήσετε ένα μικρό κορδόνι γύρω από την περίμετρο και στη συνέχεια να εισαγάγετε μια λαστιχένια ταινία και να ράψετε τα άκρα μαζί. Στο τελικό φύλλο, πρέπει να επεξεργαστείτε όλες τις άκρες καλά με ένα overlock ή ένα κανονικό μηχάνημα, μετά από το οποίο μπορείτε να το τραβήξετε στο στρώμα. Το συνηθισμένο φύλλο μετά από δύο ώρες μετατράπηκε σε άνετο τέντωμα.

   Πώς να φτιάξετε ένα φύλλο σε μια ελαστική μπάντα με τα χέρια σας, μπορείτε να δείτε στο επόμενο βίντεο.

   Σχόλια
    Συντάκτης
   Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

   Αίθουσα εισόδου

   Σαλόνι

   Υπνοδωμάτιο