Ευρω-φύλλα μεγέθους

 Ευρω-φύλλα μεγέθους

Λόγω της υψηλότερης ποιότητας, τα κλινοσκεπάσματα που κατασκευάζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στη ρωσική αγορά. Το κύριο πρόβλημα των συνόλων της ΕΕ είναι το γεγονός ότι τα πρότυπα μεγέθους που υιοθετούνται από τους κανονισμούς της Ένωσης διαφέρουν σημαντικά από τα ρυθμιζόμενα ρωσικά GOST που είναι οικεία στον εγχώριο καταναλωτή. Αξίζει να εξετάσετε ποια είναι τα αποδεκτά φύλλα Euro-size και πώς να μην κάνετε λάθος με την επιλογή ενός κιτ για το στρώμα σας.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Παρά τη διαθεσιμότητα κανονιστικών εγγράφων, δεν είναι όλοι οι κατασκευαστές από την Ευρώπη να συμμορφώνονται αυστηρά με τα καθιερωμένα πρότυπα. Πιο συχνά, τα μεγέθη που καθορίζονται παρακάτω αντιστοιχούν σε πακέτα που παράγονται στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Πολωνία.Τα λευκά είδη από κατασκευαστές από τη Γερμανία μπορούν να αντιστοιχούν τόσο στο ευρωμεσογειακό όσο και στο ρωσικό GOST 31307-2005, το οποίο τέθηκε σε ισχύ το 2007.

Κατά την επιλογή ενός κιτ θα πρέπει να προσέξετε το γεγονός ότι οι διαστάσεις σε αυτό μπορούν να καθοριστούν όπως στα συνηθισμένα εκατοστά και σε ίντσες. Τις περισσότερες φορές, η σήμανση αυτή εντοπίζεται στα προϊόντα των κατασκευαστών στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και σε κιτ που προορίζονται για εξαγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Για να μετατρέψετε τις διαστάσεις που καθορίζονται σε ίντσες σε εκατοστά, αρκεί να πολλαπλασιάσετε τις τιμές τους κατά 2,54.

Μια άλλη σημαντική απόχρωση της απόκτησης ευρωπαϊκών λινών - συχνά στη σύνθεσή της αντί των συνηθισμένων φύλλων, είναι μια επιλογή σε μια ελαστική ταινία, η οποία μπορεί να είναι σταθερά στερεωμένη στο στρώμα. Η παρουσία ενός τέτοιου προϊόντος υποδεικνύεται στη σήμανση με τον προσδιορισμό των τοποθετημένων φύλλων.

Μια άλλη εκδοχή των προϊόντων σε μια ελαστική ταινία, η οποία έχει ένα διακοσμητικό περιθώριο κρέμονται προς τα κάτω στο πάτωμα, σημειώνεται με το σύμβολο τοποθετημένο μπούστο. Όλα τα σύνολα κλινοσκεπασμάτων της ΕΕ βρίσκονται σε ένα από τα τυποποιημένα μεγέθη. Εξετάστε κάθε ένα από αυτά με περισσότερες λεπτομέρειες.

Κρεβάτι μωρού

Αυτό το σεντόνι προορίζεται για βρεφικές κούνιες. Μερικές φορές τέτοια παιχνίδια είναι ετικέτα Crib.Το τυποποιημένο μέγεθος των φύλλων σε αυτά είναι 120 x 170 cm και στις περιπτώσεις που το σετ έρχεται με το προϊόν σε ελαστική ταινία, οι διαστάσεις του θα είναι 60 x 120 cm.

Μονό / Δίκλινο

Αυτό το πρότυπο αντιστοιχεί στο κλασικό ενιαίο σετ. Το μέγεθος ενός κανονικού προϊόντος σε αυτό είναι 183 x 274 cm. Στην περίπτωση μιας παραλλαγής με ελαστική ταινία, οι διαστάσεις της θα είναι 90 x 190 cm.

Διπλό

Εσώρουχα αυτού του μεγέθους είναι ένα γνωστό διπλό σετ. Μερικές φορές, αντί του Double, ο χαρακτηρισμός Full βρίσκεται σε σύνολα με τις ίδιες διαστάσεις. Το μέγεθος του φύλλου ευρώ που σχετίζεται με αυτόν τον τύπο θα είναι ακριβώς 229 x 274 cm. Στις περιπτώσεις που αντί για το συνηθισμένο προϊόν υπάρχει μια επιλογή σε μια ελαστική ταινία, οι διαστάσεις του θα είναι 140 x 190 cm.

Βασιλιά

Αυτά τα κιτ είναι maxi-διπλές εκδόσεις. Είναι σχεδιασμένα για μεγάλα κρεβάτια. Το Europane σε αυτή την έκδοση θα έχει μια μορφή 274 x 297 cm. Τα προϊόντα με ελαστικό καουτσούκ, που αντιστοιχούν σε αυτό το πρότυπο, θα έχουν διαστάσεις 150 x 200 cm.

Βασίλισσα

Αυτή η επιλογή είναι το μεγαλύτερο από όλα τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά μεγέθη για κρεβάτια, έχει σχεδιαστεί για ιδιαίτερα πολυτελή και τεράστια κρεβάτια. Η μορφή των συνήθων φύλλων γι 'αυτόν - 305 x 320 εκ. Το προϊόν με μια ελαστική ταινία θα είναι το μέγεθος των 180 x 200 εκ.

Μη ευρωπαϊκά "ευρωπαϊκά πρότυπα"

Κάποιες φορές συμβαίνει ότι η σήμανση του "Ευρώ" εφαρμόζεται σε αγαθά που παράγονται εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης - δηλαδή στην Κίνα, την Τουρκία και τη Ρωσία. Τα προϊόντα αυτά έχουν ελαφρώς διαφορετική μορφή. Αν βλέπετε στη συσκευασία την επιγραφή "Ευρωπαϊκό πρότυπο" και η χώρα παραγωγής δεν είναι συνδεδεμένη με την ΕΕ, τα μεγέθη φύλλων που περιλαμβάνονται μπορούν να είναι:

 • 220 x 250 cm.
 • 230 x 250 cm.
 • 220 x 240 εκ.
 • 240 x 60 cm.
 • 260 x 270 εκ

Μερικές φορές υπάρχουν σύνολα με την ένδειξη "Euromax". Παράγονται συχνότερα στην Κίνα και την Τουρκία, και τα μεγέθη φύλλων σε αυτά μπορεί να είναι τα εξής:

 • 240 x 270 εκ.
 • 245 x 270 cm.
 • 260 x 280 cm.
 • 270 χ 310 cm.
 • 290 x 310 εκ

Βλέποντας την επιγραφή "ευρώ", θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τη συσκευασία του προϊόντος και το μέγεθος που αναγράφεται σε αυτό - διαφορετικά υπάρχει πιθανότητα μιας πολύ λανθασμένης επιλογής.

Επιλογή μεγέθους

Μην κάνετε κάποιο λάθος με το μέγεθος του κιτ που αγοράσατε θα σας βοηθήσει με μια απλή φόρμουλα, καθορίζει τις ελάχιστες παραμέτρους των φύλλων που ταιριάζουν στο στρώμα σας:

 • Το μήκος του φύλλου δεν πρέπει να είναι μικρότερο από το άθροισμα του στρώματος και του ύψους του.
 • το πλάτος του αγορασθέντος προϊόντος είναι τουλάχιστον το άθροισμα του μήκους του στρώματος και του διπλού ύψους αυτού.

Αυτές οι σχέσεις οφείλονται στο γεγονός ότι το φύλλο για αξιόπιστη στερέωση πρέπει να κάμπτεται κάτω από τις άκρες του στρώματος.Διαφορετικά, θα τσιμπήσει κατά μήκος της επιφάνειάς της και θα σβήσει, πράγμα που θα μειώσει σημαντικά την άνεση του ύπνου σας.

Αυτές οι σχέσεις διατηρούνται επίσης για τις επιλογές φύλλων σε μια ελαστική ταινία - η μόνη διαφορά είναι ότι η λήψη ενός μεγάλου κιτ "σε αποθεματικό" δεν αξίζει σε αυτή την περίπτωση, δεδομένου ότι το πλεόνασμα υλικού κάτω από το στρώμα δεν θα λειτουργήσει.

Για ένα στρώμα μεγέθους 180x210 cm με πάχος 20 cm, οι απαιτούμενες διαστάσεις θα είναι:

 • μήκος: 210 + 20 = 230 cm.
 • πλάτος: 180 +40 = 220 cm.

Επιλέγοντας το μέγεθος των σετ, μην ξεχάσετε να λάβετε υπόψη τα χαρακτηριστικά του υλικού από το οποίο κατασκευάζεται το προϊόν. Εάν περιέχει σημαντική ποσότητα βαμβακιού, τότε μετά από αρκετές πλύσεις, ειδικά σε πολύ ζεστό νερό, το κιτ μπορεί να καθίσει αισθητά. Είναι καλύτερα να παίρνετε σύνολα από βαμβακερά υφάσματα, όπως χοντρό calico ή σατέν, με ένα μικρό περιθώριο.

Αντίθετα, τα σεντόνια, τα συνθετικά υφάσματα, καθώς και τα υλικά που περιέχουν μετάξι, είναι καλύτερο να αγοράσετε ακριβώς το μέγεθος του κρεβατιού σας, γιατί αν ακολουθήσετε όλους τους κανόνες περίθαλψης, πρακτικά δεν μειώνονται ακόμη και μετά από αρκετά χρόνια λειτουργίας.

Γενικές συμβουλές

Για μια άνετη και αποκατάσταση της δύναμης του ύπνου, δεν αρκεί μόνο να βρείτε το σωστό μέγεθος των κλινοσκεπασμάτων. Πρέπει να δοθεί προσοχή στα άλλα χαρακτηριστικά του.Έτσι, εάν επιλέξετε ένα σετ για το παχνί, τότε το υλικό πρέπει να είναι αποκλειστικά φυσικό - αλλιώς αλλεργίες και ερεθισμούς είναι δυνατά. Τα κιτ για ενήλικες αγοράζονται καλύτερα από υφάσματα με ισορροπημένο περιεχόμενο φυσικών υλικών και συνθετικών.

Όλες οι άκρες των φύλλων πρέπει να είναι καλά ραμμένες, κατά προτίμηση διπλή ραφή. Διαφορετικά θα φθείρονται πολύ γρήγορα. Θα πρέπει επίσης να κοιτάξετε τα εσώρουχα υπό το φως - έτσι μπορείτε να αξιολογήσετε αμέσως την πυκνότητα του υλικού και την ομοιομορφία της δομής του. Οι πιο αξιοσημείωτες ανωμαλίες στο πλυντήριο ρούχων - όσο λιγότερο άνετοι θα είναι να κοιμηθούμε πάνω σε αυτό, θα υπάρξει μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνει γρήγορα άχρηστη.

Δώστε προσοχή όχι μόνο στο μπροστινό μέρος, αλλά και στην λάθος πλευρά του κιτ που αγοράζετε. Εάν το χρώμα της πίσω πλευράς δεν διαφέρει πολύ από το χρώμα της μπροστινής πλευράς - το σετ έχει καλή ποιότητα. Δεν πρέπει να λαμβάνετε προϊόντα με πολύ έντονα χρώματα και με πολύ τυχαίες εκτυπώσεις - ξεθωριάζουν ταχύτερα και ταυτόχρονα μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τον ύπνο σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα κιτ που αγοράζονται για μικρά παιδιά.

Όταν οι διαστάσεις και το υλικό του κιτ δεν αναγράφονται στη συσκευασία, τότε δεν πρέπει να αγοράσετε ένα τέτοιο προϊόν.Μπορεί να είναι εντελώς ασυνήθιστο μέγεθος και να είναι κατασκευασμένο από βλαβερά ή χαμηλής ποιότητας υφάσματα.

Πώς να καθορίσετε σωστά το μέγεθος των κλινοσκεπασμάτων, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο