Πώς να διορθώσετε το φύλλο στο στρώμα: ιδέες και συμβουλές

 Πώς να διορθώσετε το φύλλο στο στρώμα: ιδέες και συμβουλές

Ο βαθύς ύπνος σε ένα άνετο περιβάλλον είναι μια υπόσχεση όχι μόνο για καλή διάθεση αλλά και για μεγάλη ευεξία. Φωτεινό φως, συνεχής ενοχλητικός θόρυβος, πολύ χαμηλή ή υψηλή θερμοκρασία του αέρα - όλα αυτά μπορούν να γκρεμίσουν ακόμα και το πιο ήρεμο άτομο. Αλλά η μεγαλύτερη ενόχληση μπορεί να φέρει θραύσματα και διογκωμένα φύλλα. Σκοντάφτει κάτω από τα φιλέτα της, μπερδεύεται στα πόδια της και την αναγκάζει να ξυπνά ξανά και ξανά από το κρεβάτι και να την σταματάει.

Γιατί το φύλλο στρώματος τσαλακώνεται;

Αν κάθε βράδυ μετατραπεί σε αγώνα με ένα άτακτο σετ κλινοστρωμνής, τότε αυτό σημαίνει ότι κατά την επιλογή του, έγινε ένα στρατηγικό λάθος. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους το ορθογώνιο του υφάσματος αρνείται να βρεθεί στη θέση του και προσπαθεί να χαθεί σε ένα σφιχτό κομμάτι.

  • Τα κλινοσκεπάσματα δεν ταιριάζουν στο μέγεθος. Εάν το φύλλο είναι πολύ μεγαλύτερο από το στρώμα, τότε δεν προκύπτουν προβλήματα με τη στερέωση της ελεύθερης άκρης. Αλλά για να γεμίσει ένα μικρό φύλλο έτσι ώστε να διήρκεσε όλη τη νύχτα είναι αρκετά δύσκολο.
  • Το κρεβάτι έγινε λάθος. Για το φύλλο που δεν ανιχνεύεται από το στρώμα, πρέπει να καλύπτεται σωστά. Εάν αυτό δεν γίνει, τότε όλες οι ελεύθερες άκρες είναι αναπόφευκτο να μπερδευτούν στα πόδια και ίσως ακόμη και να σχίσουν.
  • Πολύ λεπτό ή ολισθηρό ύφασμα. Λεπτό βαμβάκι ή ομαλό σατέν δεν κρατά τη φόρμα καθόλου και μπορεί εύκολα να γλιστρήσει ακόμα και κάτω από ένα βαρύ στρώμα. Επιπλέον, σε ζεστό καιρό ή βαριά εφίδρωση ενός ατόμου, μπορούν να "κολλήσουν" στο δέρμα και να φτάσουν γι 'αυτό όταν κινούνται.
  • Το στρώμα ράβεται από υλικά στα οποία ολισθαίνει το ύφασμα. Τα παλιά στρώματα με βαμβακερά ή σιδερένια ελατήρια ήταν γωνιακά και άβολα, αλλά κράτησαν τέλεια τα φύλλα. Τα σύγχρονα ορθοπεδικά στρώματα από οικολογικά υλικά είναι πολύ ελαφρά και λεία, οπότε η επιλογή του υφάσματος για κρεβάτι πρέπει να είναι πιο προσεκτική.
  • Ενεργή κίνηση ενός προσώπου σε ένα όνειρο. Μερικοί άνθρωποι κοιμούνται σχεδόν ακίνητοι, ξυπνούν ακριβώς στην ίδια θέση στην οποία κοιμήθηκαν.Άλλοι κινούν τα χέρια και τα πόδια τους τόσο πολύ στον ύπνο τους, κυλήσουν από τη μια πλευρά στην άλλη, ανεξάρτητα από το πόσο παχύ και μεγάλο είναι το φύλλο, θα συγκεντρωθεί σε ένα σωρό χωρίς ειδικές βάσεις.

Για καθέναν από τους λόγους υπάρχει μια ξεχωριστή λύση και όσο πιο ασφαλή είναι το φύλλο, τόσο περισσότερα προβλήματα θα λυθούν.

Πώς να διορθώσετε;

Στερέωση με ράψιμο. Για όσους θέλουν να ασφαλίσουν το φύλλο χωρίς να αγοράσουν διάφορα αξεσουάρ, η μέθοδος ραφής είναι τέλεια. Πρώτον, ο απλούστερος τρόπος εκτέλεσης, αλλά όχι ο πλέον κατάλληλος για χρήση, είναι το συνηθισμένο ράψιμο φύλλων στο στρώμα. Θα χρειαστείτε μια κανονική βελόνα και νήμα, που χειροκίνητα κάνει πολλές βελονιές σε κάθε γωνιά του φύλλου ή γύρω από ολόκληρη την περίμετρο. Δυστυχώς, με κάθε αλλαγή σεντονιών, αυτά τα ράμματα θα πρέπει να αποκολληθούν και να ξαναγεμίσουν, πράγμα που τελικά θα επιφέρει ακόμη μεγαλύτερη δυσκολία.

Δεύτερον, μπορείτε να ράψετε μια ποικιλία συνδετήρων που είναι πάντα στο χέρι οικοδέσποινα ή υποδοχής. Αυτά μπορεί να είναι κουμπιά ραμμένα στο στρώμα και βρόχοι ραμμένοι στο φύλλο. Επίσης, τέτοιες συνδέσεις μπορούν να είναι σχοινιά ή κορδέλες γύρω από την περίμετρο του φύλλου, οι οποίες συνδέονται με παρόμοιες κορδέλες στο στρώμα.Μπορείτε να ράψετε ειδικό velcro, το οποίο θα σταθεροποιήσει το φύλλο σε ένα συγκεκριμένο μέρος, αλλά γίνονται γρήγορα άχρηστα μετά το δεύτερο ή το τρίτο πλύσιμο των λινών.

Ένας πιο περίπλοκος, αλλά αξιόπιστος τρόπος είναι να μετατραπεί ένα συνηθισμένο φύλλο σε ένα φύλλο σε μια ελαστική ταινία. Υπάρχουν πολλοί κύριοι κλάδοι για την προσαρμογή αυτών των κλινοσκεπασμάτων τόσο από το κομμένο ύφασμα όσο και από τα τελικά σεντόνια μεγάλου μεγέθους. Για όσους προτιμούν να εξοικονομούν χρόνο και όχι χρήματα, υπάρχει η δυνατότητα αγοράς τέτοιων παιχνιδιών σε διάφορα καταστήματα και ιστότοπους. Υπάρχουν πολλές επιλογές για υφάσματα και χρώματα που μπορούν να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες ακόμη και του πιο απαιτητικού πελάτη.

Στερέωση με ειδικές θήκες. Για όσους θέλουν να ασφαλίσουν το φύλλο σε μία θέση, αλλά δεν γνωρίζουν ποια πλευρά κρατά τη βελόνα, η μέθοδος στερέωσης με ειδικές θήκες είναι τέλεια. Μπορεί να είναι τόσο ειδικά αξεσουάρ για ένα στρώμα, όσο και τα αυτοσχέδια υλικά που προσαρμόζονται από επιδέξους αγοραστές.

  • Ειδικός κάτοχος. Στα καταστήματα που πωλούν διάφορα κλινοσκεπάσματα, συχνά προσφέρονται στους πελάτες μικρά κατόχους γωνιακών φύλλων.Μοιάζουν με ζαρτιέρες για παντελόνια. Σε αυτά βρίσκονται μεταλλικά ή πλαστικά κλιπ. Με αυτά τα κλιπ, το φύλλο πιάνεται και στις δύο πλευρές του στρώματος και η πυκνή ελαστική ταινία δεν επιτρέπει τη συγκράτηση της θήκης. Μεταλλικά προϊόντα είναι, φυσικά, πιο ακριβά από το πλαστικό, αλλά είναι πιο ανθεκτικά και αξιόπιστα.
  • Αυτοσχέδια μέσα. Για όσους δεν θέλουν να αγοράσουν τελικά προϊόντα ή δεν μπορούν να τα βρουν στο κατάστημα του οικισμού τους, υπάρχουν πολλά διαφορετικά διαθέσιμα εργαλεία. Μπορείτε να πάρετε τα μεταλλικά "κροκόδειλα" για τις κουρτίνες και να αφαιρέσετε από αυτά ένα μεταλλικό δακτύλιο, το οποίο μπορεί να παρεμβαίνει. Μπορείτε να βρείτε διάφορα κλιπ και κατόχους, για παράδειγμα, τακτικούς κατόχους χαρτιού γραφείου. Επιπλέον, θα χρειαστείτε μια κανονική πυκνή ελαστική ταινία, η οποία συνδέεται με κλιπς και διατηρεί τις γωνίες του φύλλου σε τάση.

Μερικοί ιδιοκτήτες για να σώσουν προτιμούν να επισυνάψουν τις συνήθεις καρφίτσες. Ωστόσο, αυτή η επιλογή δεν είναι μόνο αναξιόπιστη, αλλά και γεμάτη τραυματισμούς, επειδή ένας απλός πείρος μπορεί εύκολα να ξετυλιχθεί κάτω από το στρώμα και το φύλλο θα γλιστρήσει έξω. Ταυτόχρονα, η άκρη ενός άκαμπτου καρφιού τραυματίζεται εύκολα κατά τη διάρκεια αλλαγής σεντονιών.

Επιλογή υφάσματος

Όσο πιο πυκνό είναι το ύφασμα, τόσο λιγότερο πιθανό είναι ότι το φύλλο θα γλιστρήσει ακόμα και κάτω από ένα ελαφρύ στρώμα. Επιπλέον, τα πυκνά φυσικά υφάσματα είναι διαφορετικά στο ότι "αναπνέουν" και το σώμα σε ένα τέτοιο φύλλο δεν θα ιδρώσει και δεν θα αισθανθεί δυσφορία. Η καλύτερη επιλογή είναι τα κλινοσκεπάσματα, το παχύ χοντρό κομψό ή το απλό βαμβάκι.

Εάν το ίδιο το στρώμα είναι κατασκευασμένο από συρόμενο υλικό, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό στρώμα στρώματος. Το πυκνό κάλυμμα τοποθετείται σε ένα στρώμα και το φύλλο έχει ήδη εξαπλωθεί πάνω του. Τις περισσότερες φορές, το ύφασμα ενός τέτοιου καλύμματος στρώματος είναι αρκετά πυκνό και τραχύ, έτσι ώστε το ορθογώνιο του φύλλου να παραμένει στη θέση του μέχρι το πρωί. Ένα άλλο πλεονέκτημα ενός τέτοιου καλύμματος είναι ότι προστατεύει το ίδιο το στρώμα από τη βρωμιά και τη φθορά και του επιτρέπει να διατηρεί την εμφάνιση και τη λειτουργικότητά του πολύ περισσότερο.

Δείτε τι είναι οι κάτοχοι φύλλων στο παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο