Μεγέθη διπλών φύλλων

Η άνεση κατά τη διάρκεια του ύπνου εξαρτάται σημαντικά από την ποιότητα και την σωστή επιλογή των κλινοσκεπασμάτων. Δεν είναι περίεργο ότι οι άνθρωποι λένε "πώς να κοιμάται - έτσι κοιμάστε". Επί του παρόντος, η ρωσική αγορά αντιπροσωπεύεται από το ευρύτερο φάσμα αυτών των προϊόντων από κατασκευαστές από διάφορες χώρες του κόσμου, καθένα από τα οποία έχει τα δικά της διαστατικά πρότυπα. Επομένως, για να μην συγχέεται με την επιλογή, αξίζει να εξεταστεί το κοινό μέγεθος των διπλών φύλλων στην εποχή μας.

Πρότυπα μεγέθους

Αυτή τη στιγμή όλα τα προϊόντα στην αγορά μπορεί να χωριστεί σε τρεις μεγάλες ομάδες ανά χώρα προέλευσης:

 • αγαθά εγχώριων επιχειρήσεων.
 • προϊόντων από χώρες της ΕΕ ·
 • Ασιατική στρωμνή.

Ταυτόχρονα, τα προϊόντα της πρώτης ομάδας τυποποιούνται σύμφωνα με τα πρότυπα που έχουν υιοθετηθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία, τα αγαθά από την Ευρώπη συμμορφώνονται με τους κανονισμούς της ΕΕ και τα ασιατικά λινά μπορούν να πληρούν τόσο τα ρωσικά όσο και τα ευρωπαϊκά πρότυπα.Τα προϊόντα από την Τουρκία ξεχωρίζουν, τα οποία συχνά πληρούν τα δικά τους πρότυπα.

Ρωσικά

Τα μεγέθη κλινοσκεπασμάτων που απελευθερώνονται στη Ρωσία, τη Λευκορωσία, το Τατζικιστάν και άλλες χώρες της πρώην ΕΣΣΔ ρυθμίζονται από το GOST 31307-2005 που εισήχθη το 2007. Σύμφωνα με αυτό το έγγραφο, ένα διπλό κρεβάτι θεωρείται κρεβάτι του οποίου το πλάτος υπερβαίνει τα 140 εκ. Το ελάχιστο μέγεθος ενός φύλλου διπλού στρώματος στο έγγραφο είναι λόγος 180x210 εκ. Και αυτό είναι το σχήμα που έχουν τα περισσότερα φύλλα που παράγονται στις παραπάνω χώρες με διπλά κρεβάτια. Άλλα διπλά φύλλα επιτρέπονται από την GOST:

 • 210x230 cm.
 • 220x215 cm.
 • 240x260 cm.
 • 220x220 εκ

Αυτοί οι τύποι λινό είναι πιο εξωτικά, αλλά εξακολουθούν να είναι στα ράφια των καταστημάτων. Επομένως, ακόμη και αν τα ρούχα είναι κατασκευασμένα σύμφωνα με το GOST, αξίζει να βρείτε το συγκεκριμένο μέγεθος της συσκευασίας. Ευτυχώς, ο ίδιος GOST υποχρεώνει τους κατασκευαστές να υποδείξουν το μέγεθος του προϊόντος.

Μερικές φορές παρατηρείται το ρωσικό πρότυπο για εμπορεύματα που παράγονται στην Κίνα και τη Γερμανία.

Ευρωπαϊκή

Στην Ευρώπη, υπάρχει αμέσως διάφορα διαφορετικά μεγέθη διπλού κρεβατιού:

 • Twin, το τυπικό μέγεθος του φύλλου στο οποίο είναι 183x274 cm.
 • Βασιλιάς, για τον οποίο το φύλλο έχει συνήθως μέγεθος 274x297 cm.
 • Βασίλισσα με μέγεθος 305x320 cm.
 • Double / Full, στα οποία τα φύλλα χαρακτηρίζονται από διαστάσεις 229x274 cm.
 • Περιστασιακά, ο χαρακτηρισμός 2 κρεβάτι, των οποίων οι διαστάσεις είναι ίδιες με τη μορφή Twin.

Είναι εύκολο να δούμε ότι τα δίδυμα φύλλα είναι τα πλησιέστερα προς το ρωσικό πρότυπο για διπλά σεντόνια. Γενικά, τα ευρωπαϊκά ρούχα είναι σημαντικά μεγαλύτερα, πράγμα που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες μεγάλων και μη κανονικών κλινών μπορούν εύκολα να την αποκτήσουν.

Μερικές φορές τέτοια σύνολα αντί για κλασικά φύλλα συμπληρώνονται με μια επιλογή σε μια ελαστική ταινία, η οποία σας επιτρέπει να στερεώσετε με ασφάλεια τα λινά στο στρώμα. Οι τυπικές διαστάσεις αυτού του στοιχείου διαφέρουν από τις κλασικές:

 • για το Twin, οι διαστάσεις των φύλλων σε ελαστική ταινία είναι 90x190 cm.
 • για τον βασιλιά, αυτό το στοιχείο έχει μια μορφή 150x200 cm?
 • στην περίπτωση του βασιλικού προτύπου, το μέγεθος είναι 180x200 cm.
 • Το διπλό / πλήρες σύνολο αντιστοιχεί σε διαστάσεις 140x190 cm.

Αξίζει να προσέξετε ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να προσαρμόσετε τα κλινοσκεπάσματα σε μια ελαστική ζώνη σε μη τυποποιημένα στρώματα και κρεβάτια από το συνηθισμένο.

Εκτός από την ονομασία μεγέθους, υπάρχουν και άλλα σημαντικά σημεία στα ευρωπαϊκά σύνολα:

 • Τα τοποθετημένα φύλλα υποδεικνύουν την παρουσία στο σύνολο φύλλων σε ελαστικό υλικό.
 • Τοποθετημένη κιλότα αναφέρεται σε έναν ειδικό τύπο φύλλου σε μια ελαστική ταινία που έχει ένα ειδικό περιθώριο που κατεβαίνει στο πάτωμα.

Όλες οι καθορισμένες διαστάσεις τηρούνται αυστηρά από όλους σχεδόν τους κατασκευαστές από την ηπειρωτική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Πολωνίας. Μόνο τα γερμανικά προϊόντα, όπως προαναφέρθηκε, μπορούν μερικές φορές να αντιστοιχούν στη ρωσική GOST και όχι σε κανονισμούς της ΕΕ.

Οικογενειακή επιλογή

Τα λευκά είδη που χαρακτηρίζονται στη ρωσική αγορά ως "οικογένεια", συνήθως κατασκευάζονται στην Τουρκία. Τα τυπικά μεγέθη φύλλων για αυτό είναι:

 • 229x274 cm.
 • 220x250 cm.
 • 240x260 εκ

Είναι εύκολο να διαπιστώσετε ότι ορισμένες από αυτές τις μορφές αντιστοιχούν σε εκείνες που ορίζονται στην GOST και ορισμένες από αυτές διαφέρουν σημαντικά από αυτές. Τα τουρκικά "οικογενειακά" κλινοσκεπάσματα έχουν ενδιάμεσο μέγεθος μεταξύ ευρωπαϊκών και ρωσικών, επομένως είναι κατάλληλα κυρίως για πρότυπα κρεβάτια και στρώματα.

Πώς να επιλέξετε;

Επιλέγοντας ένα φύλλο, σε κάθε περίπτωση, πρέπει να βασιστείτε στο μέγεθος του στρώματος που έχετε. Σε αυτή την περίπτωση, ο κανόνας ισχύει: "καλύτερα είναι περισσότερο από λιγότερο", γιατί αυτά τα ρούχα πρέπει να καλύπτουν πλήρως το στρώμα και τίποτα δεν σας εμποδίζει να απομακρύνετε την περίσσεια κάτω από αυτό.Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να επιλέξετε τις διαστάσεις με βάση τον ελάχιστο υπολογισμό "πλάτος του στρώματος + διπλό ύψος, μήκος στρώματος + ύψος". Έτσι, εάν το μέγεθος του στρώματός σας είναι 120 x 180 x 20 cm (πλάτος, μήκος, ύψος), τότε το ελάχιστο μέγεθος φύλλου θα είναι 160x200 cm (120 + 20 + 20 = 160 και 180 + 20 = 200). Κατά συνέπεια, για ένα πρότυπο διπλό στρώμα 140x200x20 cm, οι διαστάσεις ενός κατάλληλου φύλλου θα είναι 180x200 cm.

Σημειώστε ότι τα βαμβακερά σετ, καθώς και τα εσώρουχα από βαμβακερά υφάσματα όπως σατέν και calico μπορούν να συρρικνωθούν αισθητά μετά το πλύσιμο, ειδικά σε περίπτωση παραβίασης της θερμοκρασίας. Αυτό το γεγονός πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την επιλογή ενός κρεβατιού: δεν είναι απαραίτητο να πάρετε ένα σύνολο από ένα τέτοιο ύφασμα που να ταιριάζει δίπλα στο στρώμα σας.

Σχετικά με τα μεγέθη διπλών φύλλων, ανατρέξτε στο παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο