Ποια είναι τα μεγέθη των σεντονιών;

Σχεδόν όλοι έχουν ακούσει για τα ονόματα των κλινοσκεπασμάτων ως "φορτηγά" ή "dvuhalki", αλλά πολύ λίγοι άνθρωποι καταλαβαίνουν τι είναι και ποια άλλα τυποποιημένα μεγέθη είναι διαθέσιμα καθώς και ποιες διαστάσεις τα σύνολα ενός κατασκευαστή διαφέρουν από το άλλο. Σε αυτό το άρθρο δεν θα μιλήσουμε για τα πλήρη σύνολα κλινοστρωμνής, αλλά για τα κύρια συστατικά στοιχεία που καθορίζουν τις παραμέτρους τους - τα φύλλα, τι είναι, καθώς και τα μεγέθη τους.

Τυποποιημένα κιτ

Κατά κανόνα, τα περισσότερα φύλλα που παράγονται διαιρούμενο σε διάφορα διαφορετικά είδη σε μέγεθος.

  • Ένα από τα μεγαλύτερα παραγόμενα σύνολα, "Euromax" ή king size, διατίθεται με παραμέτρους πλάτους από 220 έως 240 cm και μήκους από 240 έως 260 cm.
  • Μια άλλη παρόμοια, αλλά με μικρότερες παραμέτρους, είναι ένα σύνολο που ονομάζεται "ευρωπαϊκό πρότυπο" ή ένα διπλό. Οι παράμετροι των φύλλων σε αυτό μπορεί να κυμαίνονται από 200 έως 215 cm σε πλάτος και 220 cm σε μήκος.
  • Το επόμενο μεγαλύτερο σετ είναι το "Russian Standard" ή το διπλό, το οποίο περιλαμβάνει φύλλα με τα ακόλουθα μεγέθη: από 175-180 cm σε πλάτος και 210-220 cm σε μήκος.
  • Το "μικρότερο" από τα παραπάνω σύνολα είναι ενάμισι ή, όπως μερικές φορές καλείται, ενάμισι ύπνο και τα φύλλα του με τα ακόλουθα μεγέθη: από 143 έως 160 cm σε πλάτος και από 210 έως 230 cm σε μήκος. Η διαφορά ανάμεσα στο μονόπλευρο και στο διπλό μοντέλο παρατηρείται μόνο στον αριθμό των μαξιλαριών. Το πρώτο έχει 1 κομμάτι, το δεύτερο έχει δύο.
  • Ξεχωριστά, μπορείτε να σημειώσετε τα φύλλα από την οικογένεια σε ένα κρεβάτι με δύο καλύμματα παπλώματος. Τα φύλλα αυτού του σετ είναι μεγέθη από πλάτος 143-160 cm και μήκος από 210 έως 230 cm.
  • Ένα ιδιαίτερο μέρος καταλαμβάνεται από παιδικά σεντόνια - είναι διαθέσιμα για παιδιά (από 100 έως 130 cm σε μήκος και 140-160 cm σε πλάτος) και για εφήβους (από 145 cm σε πλάτος και 200 ​​σε μήκος).

Αυτές είναι οι παράμετροι των σετ, οι οποίες, πέραν των ήδη αναφερθέντων φύλλων, περιλαμβάνουν επίσης ένα κάλυμμα παπλώματος, καθώς και πολλές μαξιλαροθήκες ανάλογα με τον τύπο του σετ.

Προφανώς, το μέγεθος των φύλλων θα είναι μεγαλύτερο και διαφέρουν κατά μέσο όρο 5 cm από το μέγεθος του καλύμματος παπλώματος.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ταξινόμηση;

Η Ευρώπη, όπως και πολλές άλλες δυτικές χώρες, έχει το δικό της εύρος μεγέθους από κάθε άποψη, αυτό ισχύει και για τα κλινοσκεπάσματα. Εκτός από τις καθορισμένες παραμέτρους, στη συσκευασία των σεντονιών, αν αναφέρεται διαφορετικά, αναφέρεται και η ονομασία γίνεται γενικά αποδεκτή από την ταξινόμηση της χώρας κατασκευής.

Έτσι, το "ευρωπαϊκό πρότυπο" ορίζεται ως βασίλισσα, ένα διπλό σετ ως πλήρες / διπλό, και ένα μισό σε μέγεθος ως extralong μέγεθος.

Κατά κανόνα, όλα τα προϊόντα στην εγχώρια αγορά πωλούνται με μια προσαρμοσμένη ετικέτα με μια μετάφραση, αλλά αν δεν υπάρχει, τότε δεν πρέπει να ανησυχείτε, θα είναι αρκετό να θυμάστε εκ των προτέρων διάφορα ονόματα διαφορετικών συνόλων.

Τύποι φύλλων

Εκτός από την κλασική ταξινόμηση βάσει ονομάτων, τα φύλλα χωρίζονται επίσης στους παρακάτω τύπους.

  • Συνήθη φύλλα. Είναι άνετα, όλοι μας συνηθίζουμε να τα χρησιμοποιούμε. Είναι εύκολο να πλυθούν, να στεγνώσουν, να σιδερώσουν και να διπλώσουν. Αλλά πρέπει να ξαναγεμίζονται συχνά. Και μερικοί ακόμη καταφέρνουν να προσαρμόσουν το παλιό φύλλο στο νοικοκυριό λόγω της βολικής μορφής του.
  • Φύλλα με ελαστική ταινία. Το πλεονέκτημά τους είναι προφανές - δεν κολλάνε μαζί στο κρεβάτι, εφαρμόζοντας σφιχτά το στρώμα. Αυτό το σεντόνι δεν μπορεί να σιδερωθεί. Μερικές φορές χρησιμοποιούνται επίσης ως καλύμματα. Αλλά είναι δύσκολο να βρεθούν μαζί, ειδικά αν αυτό είναι το μέγιστο μέγεθος, θα χρειαστεί χρόνος για να κυριαρχήσει αυτή η ικανότητα. Επιπλέον, είναι δύσκολο να επιλέξουν. Ένα φύλλο που είναι πολύ μεγάλο για ένα στρώμα δεν θα συγκρατήσει μια ελαστική ταινία και θα συμπεριφερθεί ακόμα χειρότερα από το συνηθισμένο. Αυτό το φύλλο θα πρέπει να αλλάξει ή να αντικαταστήσει ένα νέο. Μπορείτε επίσης να σημειώσετε ότι το λινό με ελαστικό είναι πιο κατάλληλο για ένα μονό κρεβάτι. Για μεγάλα στρώματα ή κρεβάτια, είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα κανονικό φύλλο και να μάθετε πώς να το γεμίσετε με ασφάλεια.

Το μέγεθος των συνηθισμένων φύλλων ενός σετ διαφέρει από το μοντέλο με μια ελαστική ταινία. Κατά κανόνα, τα πρώτα είναι αρκετά εκατοστά μακρύτερα και στις δύο πλευρές από το δεύτερο.

Φύλλο με ελαστική ταινία μπορεί να είναι μια καλή διέξοδος για ένα μη τυποποιημένο κρεβάτι ή στρώμα. Για παράδειγμα, με συνδεδεμένα στρώματα ή στρώμα στρογγυλής στρώσης, στο οποίο θα χρειαστεί να διορθωθεί συνεχώς ένα συνηθισμένο μικρό φύλλο καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου λόγω του περιορισμένου μεγέθους του, το ίδιο μοντέλο με ελαστικό μπορεί να είναι η μόνη βέλτιστη λύση.Είναι σημαντικό μόνο να μετρήσετε τις διαστάσεις του στρώματος.

Συνοψίζοντας, μπορεί να σημειωθεί ότι το φύλλο επιλέγεται όχι μόνο ως προς το μέγεθος αλλά και ως προς την ποιότητα του υλικού. Έτσι, εκτός από την σωστά επιλεγμένη στρωμνή για ένα στρώμα (όπως συμβαίνει ειδικά σε μοντέλα με ελαστική ταινία), η επακόλουθη συρρίκνωση του υφάσματος μπορεί επίσης να πάρει μια σημαντική θέση. Ως εκ τούτου, συνιστάται να επιλέξετε τα κλινοσκεπάσματα όχι από συνθετικές ίνες που αλλάζουν το μέγεθός τους μετά το πλύσιμο και το στέγνωμα. Να είστε προσεκτικοί και να αγοράσετε, αν όχι πάντα, γνωστά αλλά ποιοτικά προϊόντα.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο επιλογής του μεγέθους των φύλλων, θα μάθετε από το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο