Ακρυλικό παρακαμπτήριος: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η ακρυλική πλαισιωτική πλάκα είναι ένα βολικό υλικό που έχει σχεδιαστεί για την επένδυση της πρόσοψης. Με αυτό, μπορείτε να κάνετε στην εμφάνιση της δομής της παρουσιάσιμης, της πολυτέλειας και της νεωτερικότητας. Επίσης, αυτό το υλικό είναι μια εξαιρετική προστασία για τους τοίχους των κλιματικών επιρροών, η οποία παρατείνει τη ζωή της δομής. Η αξιοπιστία, η ποικιλία χρωμάτων και η ευκολία τοποθέτησης κάνουν την ακρυλική παρακαμπτήρια την πιο δημοφιλή μέθοδο εξωτερικής επένδυσης.

Σκοπός

Η παρακαμπτήριος επένδυση ονομάζεται πάνελ ειδικού σκοπού, με τη βοήθεια των οποίων τελειώνουν οι προσόψεις των κτιρίων, των υπογείων και των φραγμάτων των κτιρίων. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται σε ειδικό κιβώτιο χρησιμοποιώντας βίδες με αυτοκόλλητη βίδα ή μεταλλικούς συνδετήρες.

Σήμερα, η ακρυλική παρακαμπτήριος είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των ιδιωτικών κτιρίων. (κατοικίες, μπανιέρες, εξοχικές κατοικίες κ.λπ.). Σχεδιασμένο για τοποθέτηση σε τοίχο, δίνει στο κτήριο ένα πολύ πρωτότυπο σχέδιο. Επιπλέον, τα πάνελ χρησιμεύουν ως εξαιρετική προστασία για τους τοίχους του σπιτιού από τις επιπτώσεις του περιβάλλοντος. Περισσότεροι αγοραστές προσελκύονται από το γεγονός ότι τελειώνει με παρακαμπτήριος είναι πολύ πιο απλό και πιο δημοσιονομικό από, για παράδειγμα, τούβλο.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του ακρυλικού πλαισίου είναι το σχήμα, οι αποχρώσεις και οι διαστάσεις των πλαισίων.

Σύμφωνα με τα εξωτερικά χαρακτηριστικά τους, τα πάνελ χωρίζονται σε τρεις τύπους:

 • ξυλεία επί πλοίων ·
 • κάθετη παρακαμπτήριος?
 • μπλοκ σπίτι

Τα υλικά διαφέρουν σε ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων που είναι βαθιά πλούσια, λεπτή παστέλ ή δημιουργούν απομίμηση πραγματικού ξύλου. Τα πρόσθετα εξαρτήματα, οι αρχικές και οι συνδετικές λωρίδες για να πλαισιώνονται, κατά κανόνα, είναι λευκές. Αλλά κατόπιν αιτήματος του πελάτη, τα εξαρτήματα μπορούν να κατασκευαστούν σε οποιοδήποτε χρώμα.

Υψηλής ποιότητας ακρυλικά υλικά συνδέονται άμεσα με την ατομικότητα. των εξαρτημάτων τους και της επεξεργασίας τους. Η βάση για τα πάνελ είναι ακρυλικό ακρυλικό στοιχείο Acrylnitril-Styrol-Acrylester, το οποίο είναι ένα σύγχρονο πολυμερές. Αυτό το υλικό που αντιμετωπίζει έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τους ομολόγους τους.Κάνει τα πάνελ πολύ πιο ανθεκτικά στην υπεριώδη ακτινοβολία και τις υψηλές θερμοκρασίες.

Ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα της ακρυλικής πλαισιώσεως είναι η υψηλή αντοχή του χρώματος, η οποία είναι δεκαπλάσια από τα άλλα υλικά επίστρωσης. Βινύλιο δεξαμενή καίγεται έξω πιο γρήγορα, αυτή είναι η διαφορά.

Επιπλέον, το ακρυλικό είναι πολύ ανθεκτικό σε χημικά, απορρυπαντικά και κάθε είδους ατμοσφαιρικές εκδηλώσεις. Η θερμοκρασία χρήσης κυμαίνεται από μείον έως συν ογδόντα μοίρες. Το κύριο πλεονέκτημα της ακρυλικής πλαισιώσεως είναι η υψηλή απόδοση, λόγω της οποίας η διάρκεια ζωής της πρόσοψης επεκτείνεται αρκετές φορές. Η σταθερότητα της ακρυλικής δεξαμενής εξαρτάται άμεσα από το πόσο υψηλής ποιότητας και αξιόπιστα υλικά χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή τους.

Επιπλέον, η παρακαμπτήριος είναι γεμάτη με ειδικά σύνθετα εξαρτήματα που πληρούν το συγκεκριμένο σκοπό τους:

 • βαφές - προσθέστε αποχρώσεις.
 • διοξείδιο τιτανίου - διορθώνει τα χρώματα.
 • χημικά συστατικά - προσθήκη ελαστικότητας.
 • επιβραδυντικά φλόγας - χρησιμεύουν ως προστασία από πυρκαγιά σε περίπτωση πυρκαγιάς.
 • τροποποιητές - αύξηση της μηχανικής σταθερότητας.
 • αντιστατικά - εγγυώνται την πλήρη απουσία στατικού ηλεκτρισμού στους πίνακες και την ασφάλεια σε περίπτωση καταιγίδας.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η ακρυλική παρακαμπτήριος έχει πολλές θετικές ιδιότητες που την καθιστούν εξαιρετική επιλογή για φινίρισμα προσόψεων.

 • Η κύρια διαφορά είναι η αξιοπιστία και η σταθερότητα πριν από τη μηχανική βλάβη.
 • Το γεωμετρικό σχήμα παραμένει αμετάβλητο ακόμη και σε θερμοκρασία + 80 μοίρες.
 • Δεν περιέχει κακόβουλα στοιχεία.
 • Τα πάνελ έχουν μικρό βαθμό ευφλεκτότητας (ομάδα ευφλεκτότητας G2).
 • Ανθεκτικότητα χρώματος, αντοχή στις υπεριώδεις ακτίνες.
 • Πολύ εύκολο να το τοποθετήσετε και να το καθαρίσετε εύκολα.
 • Χαμηλό βάρος του υλικού, το οποίο δεν σταθμίζει σημαντικά το συνολικό βάρος της κατασκευής.
 • Ανθεκτικό στα οξέα και τα αλκάλια.

Ένα από τα κύρια μειονεκτήματα της ακρυλικής πλαισιώσεως είναι το σχετικά υψηλό κόστος.

Τα εναπομείναντα μειονεκτήματα αυτού του υλικού εμφανίζονται μόνο στην περίπτωση που κατά τη διάρκεια της παραγωγής έγιναν λάθη., χρησιμοποιήθηκε παλιός εξοπλισμός ή δεν παρατηρήθηκε η σωστή αναλογία συστατικών.Αυτά τα σφάλματα μπορούν να υποστούν το υλικό σε ρωγμές και ταχεία απώλεια χρώματος. Εάν η τοποθέτηση ακρυλικών πλαισίων δεν έγινε σωστά, αυτό μπορεί να οδηγήσει στο γεγονός ότι μετά από λίγο τα πάνελ χάνουν το αρχικό τους σχήμα. Εάν οι κανόνες παραγωγής και τοποθέτησης γίνονται σεβαστοί, τότε η ακρυλική παρακαμπτήριος για πολλά χρόνια δεν θα προκαλέσει οποιαδήποτε ταλαιπωρία.

Διαστάσεις

Η πλαισιωτική τοποθέτηση χωρίζεται σε κάθετη και οριζόντια, η οποία εξαρτάται άμεσα από τον τύπο της προσκόλλησής τους. Η τυπική παρακαμπτήριος κατά τύπο πλοίου έχει μήκος 366 cm και πλάτος 230 mm. Η κάθετη στερέωση είναι μήκους 310 cm και πλάτους 205 mm. Τα ακρυλικά πάνελ του οικοδομικού τετραγώνου είναι πανομοιότυπα σε μήκος με τα κάθετα, αλλά το πλάτος εξαρτάται από την ποικιλία τους: το μπλοκ μονής θραύσης παράγει πλάτος 200 mm και το μπλοκ δύο καταγμάτων παράγει 320 mm.

Το πάχος της πλάκας ακρυλικής πλάκας είναι ίσο με 1,1 mm. Επίσης τα μεγέθη ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις γραμμές που παράγουν αυτά τα υλικά. Για παράδειγμα, η εταιρεία AltaProfil παράγει πάνελ κανονικού μεγέθους: το μήκος τους είναι 3660x230 mm και το πάχος τους είναι 1,1 mm. Η γραμμή Quadrohouse διακρίνεται από το αρχικό της στυλ και έχει διαστάσεις 3100x200 mm.Και η μάρκα "Orto" ασχολείται με την παραγωγή της παρακαμπτήριος κατά τύπο μπλοκ. Σε μέγεθος, οι πίνακές τους είναι 3100x205 mm και διαφέρουν, διατηρώντας τον άνεμο έως και 250 km / h.

Σχεδιασμός

Όσον αφορά το σχεδιασμό, η ακρυλική παρακαμπτήριος έχει μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και αποχρώσεων. Τα πιο δημοφιλή είναι οι αποχρώσεις άμμου και τα χρώματα που μιμούνται διάφορα είδη δέντρων, ειδικά χρώματα κάτω από φυσικά σκοτεινά και ελαφριά δέντρα, καθώς και αποχρώσεις φιστικιών.

Εάν σας αρέσει να πλαισιώσετε κάτω από ένα φυσικό δέντρο, τότε το ακρυλικό σαλόνι block block είναι ιδανικό για εσάς. Παράγονται με βάση καινοτόμες τεχνολογίες βαφής του ανώτερου στρώματος με τη μέθοδο απορρόφησης θερμότητας. Αυτά τα υλικά μιμούνται πολύ φυσικά το ξύλο.

Η μεγαλύτερη ζήτηση μπορεί να καυχηθεί να πλαισιώσει κάτω από τα κούτσουρα, τα οποία διακρίνονται από ένα συγκεκριμένο ανάγλυφο, όπως και στο πραγματικό ξύλο.

Επίσης, δεν είναι κατώτερος σε δημοτικότητα και ακρυλικό παρακαμπτήριος, που μιμούνται ξυλεία, τα οποία στην εμφάνισή τους μοιάζουν με βαμμένο ή επεξεργασμένο ξύλο.

Πεδίο εφαρμογής

Πάνω απ 'όλα, η ακρυλική παρακαμπτήριος είναι σε ζήτηση σε ιδιωτικές κατοικίες,αλλά η παρακαμπτήριος χρησιμοποιείται συχνά στην κατασκευή εμπορικών ακινήτων.

Ακρυλικό παρακαμπτήριος είναι δημοφιλής για το φινίρισμα των ακόλουθων τύπων προσόψεων:

 • ιδιωτικές δομές των κορμών, των σανίδων και των τεμαχίων αφρού.
 • τις ταχέως συναρμολογημένες κατασκευές πλαισίων.
 • καταστήματα, περίπτερα, καφετέριες,
 • διοικητικά και γραφεία ·
 • γκαράζ, λουτρά, βεράντες, εξοχικές κατοικίες.

Ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι καταφεύγουν στην ακρυλική παρακαμπτήριος είναι ότι δημιουργεί εξαιρετική προστασία της πρόσοψης των κτιρίων από εξωτερικές κλιματολογικές συνθήκες.

Επιπλέον, η τοποθέτησή σας επιτρέπει να θερμάνετε το κτίριο, καθώς δεν επιτρέπει τον κρύο αέρα. Χάρη σε ένα συνδυασμό διαφορετικών αποχρώσεων και επιλογών παρακαμπτήριων σε μία όψη, μπορείτε εύκολα να μετατρέψετε την εμφάνιση του κτιρίου σας και να το καταστήσετε μοναδικό.

Κριτικές

Πολλοί αγοραστές σημειώνουν ότι η ακρυλική παρακαμπτήριος είναι καλύτερη από πολλά άλλα υλικά και είναι ένα πολύ ανθεκτικό και υψηλής ποιότητας υλικό για την επένδυση προσόψεων κτιρίων. Επίσης, υπάρχουν σχόλια που οι χρήστες έγραψαν λίγα χρόνια μετά την αντιμετώπιση των κτιρίων τους. Οι καταναλωτές λένε ακρυλικό παρακαμπτήριος φαίνεται πολύ κομψό και πολυτελές,και ακόμη και μετά από πέντε χρόνια, τα εξωτερικά δεδομένα δεν αλλάζουν. Το χρώμα παραμένει το ίδιο φωτεινό και κορεσμένο, η επικάλυψη είναι πολύ ανθεκτική στις μηχανικές βλάβες. Η ακρυλική παρακαμπτήριος καλύπτει το στόχο της να αποτελέσει εμπόδιο στο κρύο. Επιπλέον, ορισμένοι λένε ότι το δίχρωμο αέτωμα του κτιρίου θα φανεί πολύ όμορφο. Από τα μειονεκτήματα του ακρυλικού εκπέμπουν το γεγονός ότι προσελκύουν σκόνη και είναι αρκετά ακριβό.

Εάν πρόκειται να αγοράσετε ακρυλικό παρακαμπτήριος, μπορείτε να βρείτε και να διαβάσετε σχόλια σχετικά με τη συγκεκριμένη γραμμή αυτού του προϊόντος που σας ενδιαφέρει.

Εάν δεν υπάρχει τέτοια εταιρεία, τότε μπορείτε να συγκρίνετε τις αναθεωρήσεις όλων των σημάτων για την παραγωγή του παρακαμπτήριου και να επιλέξετε την υψηλότερη ποιότητα, σύμφωνα με τους καταναλωτές.

Όμορφα παραδείγματα επένδυσης

Σήμερα, σε όλο τον κόσμο που αντιμετωπίζει την πρόσοψη με ακρυλικό παρακαμπτήριος είναι πολύ δημοφιλής. Είναι ευκολότερο και φθηνότερο από τις διατάξεις τούβλων. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή του παρακαμπτήριου μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά.

Επιλέγοντας παρακαμπτήριος να τελειώσει την πρόσοψη του κτιρίου, θα έχετε τις ακόλουθες ιδιότητες:

 • Αντοχή στην πτώση θερμοκρασίας.
 • αντοχή σε μηχανική βλάβη,
 • σταθερότητα χρώματος.

Παραλλαγές στο σχεδιασμό της πρόσοψης ενός τεράστιου σετ. Εξετάστε μερικά παραδείγματα ακρυλικών επενδύσεων τοίχων.

Σε αυτή τη φωτογραφία, το σπίτι φαίνεται πραγματικά υπέροχο και πολύ όμορφο. Η εσωτερική επένδυση το καθιστά πολυτελές, και το λευκό χρώμα αυξάνει σημαντικά τον όγκο των κατασκευών. Αυτός ο τύπος φινιρίσματος πρόσοψης δίνει στο σπίτι ταυτόχρονα νεωτερικότητα και δημιουργεί το αποτέλεσμα της χρήσης ξύλου. Φαίνεται πολύ ωραία και άνετα.

Συνοψίζοντας, αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα η ακρυλική παρακαμπτήριος είναι ένα πολύ δημοφιλές υλικό που αντιμετωπίζει ο καταναλωτής.

Αυτό το υλικό τελειώματος ανήκει στην κατηγορία των ελίτ. Είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα, ανθεκτικά και όμορφα υλικά. Επιλέγοντας αυτό το υλικό για την επένδυση της πρόσοψης του κτιρίου σας, θα είστε ικανοποιημένοι. Εξάλλου, θα έχετε πολλά πλεονεκτήματα, για παράδειγμα, την ανθεκτικότητα στη χρήση, την υψηλή ποιότητα, τα φωτεινά χρώματα, την αντοχή στις περιβαλλοντικές επιρροές, αλλά και τη μετατροπή του σπιτιού σας, φέρνοντας την πολυτέλεια και το στυλ στην εμφάνιση. Ακόμα κι αν οι πίνακες είναι απομιμήσεις ξύλου, το σπίτι σας θα φαίνεται ακόμα πολύ μοντέρνο και ενδιαφέρον.

Πώς να επιλέξετε τη σωστή παρακαμπτήριος, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο