Ξύλινη κατοικία: χαρακτηριστικά και πεδίο εφαρμογής

Η μπάρμπεκιου έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, αλλά έχει κερδίσει τη δημοτικότητα τόσο μεταξύ επαγγελματιών οικοδόμων όσο και μεταξύ εκείνων που σχεδιάζουν το δικό τους σπίτι. Πρώτα πρέπει να καταλάβετε τι είναι ένα "block house", ποιο είναι το πεδίο εφαρμογής του, πώς να το χρησιμοποιήσετε σωστά, συμπεριλαμβανομένου του εσωτερικού σχεδιασμού.

Τι είναι αυτό;

Πολλοί μαθητές της Αγγλίας είχαν αμέσως μια ακούσια συσχέτιση με τη δομή του μπλοκ όταν άκουσαν την ρωσισμένη έκδοση της έκφρασης "block house". Πράγματι, στις δυτικές χώρες, αυτή η έκφραση υποδηλώνει μια δομή που ανεγέρχεται γρήγορα από τα τετράγωνα, αλλά ακριβώς όπως ένα παραδοσιακό σπίτι, είναι κατοικήσιμη. Στη Ρωσία, όλα είναι λίγο διαφορετικά.Έχουμε μια νεοσυσταθείσα έκφραση "block house" σημαίνει το πρόσωπο που βλέπει, το οποίο χρησιμοποιείται συχνότερα για εξωτερική διακόσμηση ενός κτιρίου, παρόλο που υπάρχουν επίσης πολλές επιλογές για τη χρήση πάνελ "block house" για την οργάνωση του εσωτερικού.

Λόγω των ιδιαιτεροτήτων της παραγωγής και της στερέωσης, το υλικό "block house" συγκρίνεται συχνά με το Eurolining. Σε γενικές γραμμές, το "block house" είναι το ίδιο επένδυση τοίχων, αλλά από άλλα μέρη των κορμών. Εάν η επένδυση τοίχων είναι σε θέση να εγγυηθεί μια όμορφη, ομοιόμορφη επιφάνεια, τότε το "block house" βοηθά στη δημιουργία μιας επένδυσης που είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στα πραγματικά κούτσουρα. Ως εκ τούτου, είναι πιο συχνά χρησιμοποιείται στο δρόμο, και όχι σε εσωτερικούς χώρους, επειδή έξω από ένα τέτοιο δέρμα φαίνεται πιο εντυπωσιακό από μέσα.

Το "block-house" μπορεί να κατασκευαστεί από διάφορα υλικά, όπως το ξύλο, το μέταλλο και ακόμη και το πλαστικό. Κάθε μία από αυτές τις επιλογές έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και όταν μπορεί κανείς να χρησιμοποιηθεί, προκύπτουν προβλήματα με τη χρήση του άλλου.

Για παράδειγμα, φαίνεται ότι το καθολικό βινύλιο μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε, αλλά σε καυτές κλιματολογικές συνθήκες, όπου η θερμοκρασία φθάνει τους 40 βαθμούς, δεν συνιστάται η χρήση βινυλίου "block house" - είναι πολύ καλύτερα να επιλέξετε μια ξύλινη έκδοση.

Το "Block House" είναι κατάλληλο για διακόσμηση διαφόρων επενδύσεων τοίχων: σκυρόδεμα, τούβλο, ξύλο, μπλοκ και πολλά άλλα. Από πολλές απόψεις, λόγω της ευελιξίας του, το υλικό έχει κερδίσει τόσο άγρια ​​δημοτικότητα, πρώτα μέσα από ένα στενό κύκλο ειδικών, και στη συνέχεια μεταξύ του πληθυσμού. Εκτός από το γεγονός ότι οι πίνακες μπορούν να λειτουργήσουν σχεδόν σε οποιαδήποτε αρχική επιφάνεια, είναι εύκολα προσαρτημένες. Δεν χρειάζεστε ειδικές γνώσεις ή δεξιότητες: Απλά πρέπει να ακολουθήσετε μερικούς απλούς κανόνες για να εγκαταστήσετε σωστά το "block house".

Μιλώντας για τους σκοπούς της χρήσης αυτών των πάνελ απομίμησης ξυλείας, δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε τη λειτουργική τους πλευρά. Εκτός από το γεγονός ότι το "block house" φαίνεται απλά όμορφο, σας επιτρέπει επίσης να καλύψετε όλες τις αδυναμίες των αρχικών τοίχων.

Για παράδειγμα, τέτοιες καταστάσεις προκύπτουν συχνά όταν ένας άπειρος πλοίαρχος έκανε κάποια λάθη όταν έχτισε έναν τοίχο από τούβλα και τώρα τα τούβλα βρίσκονται άνισα, όπως λένε, τυχαία. Το "block house" είναι κατάλληλο για τέτοιες περιπτώσεις: θα καλύψει όλες τις ανωμαλίες, αλλά η αισθητική της δομής θα διατηρηθεί, αν και όχι στη μορφή στην οποία προοριζόταν.

Μια άλλη λειτουργία που εκτελείται από το "block house" είναι η μόνωση. Μερικές φορές οι τοίχοι είναι επενδυμένοι με αυτές τις πλάκες, όχι μόνο για να κάνουν το σπίτι πιο ελκυστικό, αλλά και για να απομονώσουν περαιτέρω τους τοίχους από την υγρασία και τα ρεύματα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, θα πρέπει να ενεργήσετε προσεκτικά, επειδή το "block house" απαιτεί λεπτότητα στην κυκλοφορία. Κατά κανόνα, τα πάνελ blockhouse ως θερμοσίφωνας χρησιμοποιούνται μόνο από έμπειρους τεχνίτες που γνωρίζουν όλες τις αποχρώσεις της προετοιμασίας και επεξεργασίας των βάσεων.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

"Block House" - το ίδιο δομικό υλικό με τα υπόλοιπα, έτσι είναι λογικό να έχει και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.

Ευτυχώς για πολλούς, τα πλεονεκτήματα των πάνελ είναι κάπως μεγαλύτερα.

 • Εάν εξετάσουμε την ξύλινη έκδοση, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η παραγωγή χρησιμοποιεί μόνο ξύλο υψηλής ποιότητας. Κατά κανόνα επιλέγονται τα κωνοφόρα. Αυτό οφείλεται σε διάφορους παράγοντες. Πρώτον, περισσότερα ρητινώδη κωνοφόρα κρατούν τη θερμοκρασία τους καλύτερη. Δεύτερον, είναι ανθεκτικά. Τρίτον, αν είναι καλό να ζεσταθεί το ξύλο που περιέχει ρητίνη, θα σκληρύνει, θα γίνει σχεδόν πέτρα.Αυτό εξασφαλίζει μέγιστη αξιοπιστία κάλυψης.
 • Για να μην αναφέρουμε την αισθητική έκκληση ενός τέτοιου τερματισμού. Η απομίμηση ξύλου υψηλής ποιότητας, που δημιουργήθηκε με τη βοήθεια των "πάνελ", είναι μερικές φορές διακριτή από τα πραγματικά κούτσουρα. Αυτή η ιδιότητα του υλικού χρησιμοποιείται από πολλούς σχεδιαστές, θεωρώντας ότι είναι πολύ φθηνότερο να αγοράσετε ένα τέτοιο υλικό παρά να χτίσετε μια πραγματικά καμπίνα κούτσουρων αμέσως.
 • Το υλικό είναι καθολικό, διότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εξωτερικό και εσωτερικό χώρο. Εξωτερικά, χρησιμοποιούνται ευρείες λαβίδες, ενώ στενά δείγματα επιλέγονται για εσωτερική διακόσμηση. Με την ευκαιρία, αν διακοσμήσετε τα τείχη μέσα στο "block house", μπορείτε να πάρετε μια άλλη ωραία προσθήκη με τη μορφή μιας ευχάριστης μυρωδιά κωνοφόρων, η οποία με το πέρασμα των χρόνων δεν διαβρώνεται χάρη στη ρητίνη που περιέχεται σε ξύλινα κενά.
 • Τα πάνελ είναι συχνά επενδυμένα ξύλινα σπίτια που βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είναι δυνατόν να επιστραφεί ο πρώην τύπος κορμών, ενώ το φινίρισμα "block house" αποτελεί μια καλή ευκαιρία για την αναδημιουργία του πρώην chic ενός κτιρίου κούτσουρων, ενώ εξοικονομούν σημαντικά την αποκατάστασή του.Για να αποφευχθούν οι ρωγμές των πλαισίων, γίνονται ειδικές υδρορροές στην εσωτερική πλευρά τους που εμποδίζουν τις διαβρωτικές αλλαγές.

Υπάρχει ένα υλικό και μερικές ελλείψεις που δεν μπορούν να αγνοηθούν.

 • Μεγάλη δυσκολία προκαλείται από την σχεδόν πλήρη έλλειψη εξαερισμού μεταξύ της ακατέργαστης βάσης και των πλαισίων του συγκροτήματος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό συμπυκνώματος στο εσωτερικό, και, με τη σειρά του, μπορεί να προκαλέσει αποσύνθεση, μύκητες ή μούχλα στους κύριους τοίχους, αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά. Υπάρχουν δύο λύσεις σε αυτό το πρόβλημα: η πρώτη είναι η δημιουργία ειδικών οπών εξαερισμού και η δεύτερη η καλή θέρμανση των τοίχων έτσι ώστε το συμπύκνωμα να στεγνώνει σε θερμές επιφάνειες. Αν και η δεύτερη επιλογή είναι πιο αισθητικά ευχάριστη από την πρώτη, είναι πολύ πιο ακριβή, επειδή πρέπει να δαπανήσετε σημαντικά κεφάλαια για τη θέρμανση.
 • Πίσω από τα πάνελ θα πρέπει να φροντίζουν προσεκτικά: είναι εύκολα γρατσουνισμένα, στημόνι, σκουρόχρωμα. Κάθε χρόνο θα χρειαστεί να ενημερωθούν με βερνίκι και μία φορά κάθε πέντε χρόνια να πραγματοποιήσουν μια σημαντική αναθεώρηση ολόκληρης της επίστρωσης. Κάποιες πλάκες μπορεί να πρέπει να αντικατασταθούν εντελώς.Όλα αυτά προκαλούν πολλές βάσιμες ανησυχίες, καθώς θα απαιτούν όχι μόνο επενδύσεις εργασίας (και σημαντικές) αλλά και οικονομικές.

Το υλικό έχει τόσο θετικά όσο και αρνητικά. Πριν ασχοληθείτε με την επιλογή του υλικού "Block House", πρέπει να σταθμίσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Μπορεί να μην είστε σε θέση να φροντίζετε για την επίστρωση σε τακτική βάση. Τότε δεν έχει νόημα η τοποθέτηση τέτοιων πάνελ, διότι χωρίς σωστή φροντίδα θα διατηρήσουν την αρχική ελκυστική εμφάνιση για πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Χαρακτηριστικά παραγωγής

Αφού η μητέρα του σπιτιού έγινε δημοφιλής, η επένδυση έγινε δημοφιλής επίσης. Αυτό συνέβη στα τέλη της δεκαετίας του '90 του XX αιώνα - πιο πρόσφατα από τα πρότυπα της αγοράς κατασκευών. Παρ 'όλα αυτά, το "block house" γρήγορα κέρδισε δημοτικότητα, επειδή επέτρεψε να κάνει την παραγωγή σχεδόν άχρηστη.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την παραγωγή "block house" ονομάζεται "τετράγωνο σε κύκλο". Αυτό σημαίνει ότι ένα τετράγωνο εσωτερικό τμήμα κόβεται από ένα στεγνό προφίλ. Στο μέλλον, πηγαίνει στην ξυλεία ή το χαρτόνι. Τα υπόλοιπα πλευρικά τμήματα (επίπεδη στη μία πλευρά και κυρτά στην άλλη) χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν ένα "block house".Είναι εξαιρετικά σπάνιο να κατασκευάζεται επένδυση μπλοκ-μπλοκ ως κανονική επένδυση με επεξεργασία μιας κομμένης σανίδας σε μια ειδική συσκευή - μια φρέζα.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τις περισσότερες φορές, το ξυλότυλο είναι κατασκευασμένο από μαλακό ξύλο, αλλά αυτό δεν περιορίζεται σε αυτό.

Για τους σκοπούς αυτούς, χρησιμοποιούνται άλλοι τύποι ξύλου.

 • Pine. Αυτό είναι το είδος των βελόνων που επιλέγεται συχνότερα λόγω του χαμηλού κόστους και των άριστων ποιοτικών χαρακτηριστικών. Το πευκοδάσος παράγει ένα ελαφρύ "μπλοκ σπίτι", το οποίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως εκκρεμές, από αισθητική άποψη, αλλά είναι μάλλον ευχάριστο στην εμφάνιση. Τα πευκοειδή ελάσματα έχουν έντονο πρότυπο, το οποίο συνήθως υπογραμμίζεται με βερνίκι.
 • Λάρχης. Αυτό το υλικό είναι ένα από τα αγαπημένα χάρη στο όμορφο χρώμα και το πρότυπο του δέντρου. Το ξύλο έχει μια ευγενή εμφάνιση, φαίνεται ακριβά και υγιή. Επιπλέον, το λάκκο έχει εξαιρετικά υψηλά χαρακτηριστικά αντοχής. Κοστίζει λίγο περισσότερο από πεύκο, ωστόσο, κρίνοντας από τις κριτικές, αυτή η διαφορά δεν είναι τόσο σημαντική, αν ληφθεί υπόψη η συνολική διαφορά μεταξύ των ειδών.
 • Κέδρος Αυτό το δέντρο παράγει ένα αρωματικό "block house" με υψηλό αισθητικό και τεχνικό δείκτη. Ωστόσο, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ο κέδρος είναι ένα μαλακό δέντρο, γι 'αυτό δεν αξίζει να περιμένετε από αυτήν την ίδια δύναμη όπως από πεύκο ή δρυς. Η θετική ιδιότητα του «κτιρίου» του κέδρου είναι ότι, χάρη στις ειδικές αντισηπτικές ιδιότητες του ξύλου, τα ελάσματα ουσιαστικά δεν υπόκεινται σε σήψη.
 • Δέντρο Linden Το ασβεστολιθικό "block-house" δεν είναι κατηγορηματικά κατάλληλο για εξωτερική εργασία, αλλά μέσα στο δωμάτιο το ξύλο δεν είναι ίσο. Δεδομένου ότι η λινάδα είναι ένα μαλακό δέντρο, η εργασία με αυτό είναι πολύ εύκολη: κάμπτει καλά, δεν σπάει. Οι ασβέστες δεν επηρεάζονται από τα τρωκτικά, οπότε δεν μπορείτε να φοβάστε για την εμφάνιση τέτοιων τειχών. Μια εξαιρετική λύση θα ήταν να τα γυαλίσετε ή να βάψετε: τόσο αυτή όσο και αυτή η επιλογή θα φανεί καλή σε ένα ασβέστη "block house".
 • Άλντερ Alder μπορεί να αποδοθεί σε καθολικά δομικά υλικά. Λόγω του γεγονότος ότι αλλάζει το χρώμα στον αέρα (είναι άσπρο δεξιά μετά από μια ξύλινη κατοικία, αλλά σκουραίνει με το χρόνο), αποδίδεται η στυλιζαρισμένη ελάτι κάτω από πολύτιμα είδη δέντρων, για παράδειγμα, καρυδιά. Για να συναντήσετε το "μπλοκ σπίτι" της ελάτης είναι αρκετά προβληματική, δεδομένου ότι είναι πιο συχνά ότι μια σανίδα για το δάπεδο είναι φτιαγμένο από αυτό, ωστόσο, ορισμένοι εξακολουθούν να επιλέγουν αυτό το υλικό ως τελειωτικό υλικό για τους τοίχους.
 • Ερυθρελάτης. Η ερυθρελάτη δεν μπορεί να ονομαστεί πυκνό υλικό: είναι μόνο ελαφρώς πυκνότερη από το κέδρο. Ωστόσο, το "μπλοκ σπίτι" είναι κατασκευασμένο από αυτό δεν είναι λιγότερο συχνά από το πεύκο, η οποία οφείλεται στο χαμηλό κόστος του υλικού: υπάρχει τόσο ξυλεία ερυθρελάτης όπως το πεύκο. Το ελαστικό "μπλοκ σπίτι" είναι ανώτερη από πεύκα στην ευελιξία, η οποία λαμβάνεται συχνά υπόψη. Η ερυθρελάτη έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε ρητίνη, επομένως σε κλίματα με πολύ ζεστά καλοκαίρια και κρύους χειμώνες μια τέτοια "μπλοκ" θα ήταν μια ιδανική επιλογή.
 • Oak Το πιο ακριβό από όλα. Η βελανιδιά είναι ανώτερη από όλες τις άλλες σε αντοχή και αισθητικές ιδιότητες. Η πιο όμορφη είναι η καναδική δρυς, η οποία έχει ένα ευχάριστο θαμπό χρώμα και ένα έντονο μοτίβο και ένα ξεθωριασμένο, το οποίο χαρακτηρίζεται από σκούρες, πλούσιες αποχρώσεις με ασημένιες λωρίδες. Κατά κανόνα, ένα "block house" τέτοιων υλικών είναι μάλλον μια εξαίρεση από τον κανόνα, αφού κάποιος που μπορεί να αντέξει τέτοιο υλικό μπορεί να χτίσει ένα ολόκληρο σπίτι από αυτό.

Ποικιλίες και χαρακτηριστικά

Πάνω θεωρήθηκε λεπτομερώς το ξύλινο "block house", το οποίο είναι το πιο δημοφιλές. Ωστόσο, ο πλήρης κατάλογος των διαθέσιμων επιλογών δεν περιορίζεται σε αυτό.Έτσι, εξακολουθούν να υπάρχουν τεχνητά πάνελ από βινύλιο, με τη βοήθεια των οποίων επιδεικνύουν επιδέξια την εμφάνιση μιας ξύλινης επιφάνειας, και το μέταλλο, που παράγεται, συνήθως από γαλβανισμένο χάλυβα.

Το βινύλιο "μπλοκ σπίτι" είναι μια μεγάλη εναλλακτική λύση στο κλασικό ξύλο, αν είστε οικονομικά περιορισμένη. Έχει αρκετά πλεονεκτήματα.

 • Σε αντίθεση με το ξύλο δεν υπόκειται σε σήψη και δεν είναι εύφλεκτο. Για παράδειγμα, αν το σπίτι ανάβει, το "block house" του ξύλου θα υποστηρίξει μόνο το κάψιμο, ενώ το ανάλογο βινυλίου θα τσιμπηθεί μόνο.
 • Το ισοδύναμο βινυλίου αντέχει καλύτερα την μηχανική πρόσκρουση, καθώς το βινύλιο δεν είναι τόσο εύκολο να το ξύσει όσο το ξύλο. Από αυτό είναι λογικό να συμπεράνουμε ότι τα πάνελ βινυλίου διατηρούν πλέον μια ευχάριστη εμφάνιση.
 • Το πλάτος των θερμοκρασιών είναι πολύ μεγαλύτερο. Το βινύλιο μπορεί να αντέξει τις σταγόνες από -50 έως +60 μοίρες χωρίς να χάσει τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του.
 • Αναπαράγει τέλεια το υλικό του δείγματος. Αν ληφθεί ως βάση μια σειρά ξύλου, τότε από απόσταση δεν μπορεί κανείς να διακρίνει απομίμηση βινυλίου από πραγματικό ξύλο. Τόσο το χρώμα όσο και το μοτίβο αναδημιουργούνται εύκολα με χρώση και ανάγλυφη εκτύπωση. Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να κάνετε μίμηση μιας γηρασμένης επιφάνειας, εάν χρησιμοποιήσετε το βουρτσισμένο "μπλοκ".
 • Το βινύλιο δεν ξεθωριάζει.Εάν, υπό την επίδραση της συνεχούς υπεριώδους ακτινοβολίας, το δέντρο σταδιακά ρωγμές και χάνει τον προηγούμενο κορεσμό του χρώματος, τότε αυτό δεν θα συμβεί με το βινύλιο: αντέχει σε αυτό.
 • Οι πίνακες βινυλίου είναι πολύ πιο εύκολο να τοποθετηθούν: αντιπροσωπεύονται από έτοιμο καμβά, τον οποίο χρειάζεται απλώς να τοποθετήσετε με τον σωστό τρόπο και να διορθώσετε. Στην περίπτωση των ξύλινων στρωμάτων, η κατάσταση είναι διαφορετική: πρέπει να στοιβάζετε το ένα μετά το άλλο κάθε μία από τις σανίδες "block house".
 • Η φροντίδα των πάνελ από βινύλιο είναι πολύ πιο εύκολη στην εφαρμογή από ό, τι για το ξύλο. Εδώ η φροντίδα είναι μόνο στην περιοδική καθαρισμού και τη διατήρηση μιας ελκυστικής εμφάνισης. Χειριστείτε περιοδικά τα πάνελ "block-house" με βερνίκι ή στίλβωση.

Όπως μπορεί να φανεί, τα χαρακτηριστικά του "block-house" του βινυλίου είναι ανώτερα από αυτά ενός αναλόγου ξύλου, ωστόσο, το δέντρο έχει ένα πλεονέκτημα που δεν επικαλύπτει, είναι μια φυσική εμφάνιση. Στο τέλος, εάν υπάρχουν προβλήματα με τα οικονομικά, μπορείτε να επιλέξετε όχι ένα κλασικό υψηλής ποιότητας "block house", αλλά επιλογές από ένα croaker ή ένα laminated log, τα οποία δεν είναι κατώτερα από τα παραδοσιακά σχέδια.

Μην ξεχνάτε ότι υπάρχει επίσης ένα μεταλλικό "block house", το οποίο επίσης διαφέρει σε ορισμένα ειδικά χαρακτηριστικά.

 • Η νεότερη από όλες τις επιλογές "block house". Η μεταλλική έκδοση, ζωγραφισμένη "κάτω από το δέντρο", εμφανίστηκε αρκετά πρόσφατα, αλλά πολλοί εκτιμούσαν αμέσως την ευκολία και τη λειτουργικότητα. Παρά την πρόσφατη εμφάνισή της, οι μεταλλικές επιλογές είναι δημοφιλείς.
 • Τα μεταλλικά πλαίσια "μπλοκ" είναι κατασκευασμένα από γαλβανισμένο ατσάλι, επεξεργασμένα και επικαλυμμένα με διάφορες άλλες ουσίες, όπως αστάρι, επιχρωμιωμένη επίστρωση, πολυεστέρα για μόνωση και ούτω καθεξής. Είναι λογικό να συμπεράνουμε ότι αυτή η επιλογή δεν χρησιμοποιείται για το εσωτερικό, ενώ παραμένει κυρίως σε υλικό.
 • Το εύρος της θερμοκρασίας που μπορεί να αντέξει το μέταλλο είναι ακόμη μεγαλύτερο από αυτό του βινυλίου. Εδώ είναι από -50 έως +80 βαθμούς.
 • Το "μπλοκ" του μετάλλου έχει αυξημένη εγγύηση. Οι κατασκευαστές ισχυρίζονται ότι μπορεί να διαρκέσει έως και 50 χρόνια.
 • Όπως τα πάνελ από βινύλιο, το μέταλλο δεν καίγεται. Ωστόσο, θερμαίνονται έντονα υπό την επίδραση των υψηλών θερμοκρασιών, και μια τέτοια ισχυρή θερμότητα μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω ανάφλεξη της βάσης, αν είναι κατασκευασμένη από ξύλο.
 • Το μέταλλο όχι μόνο αντιστέκεται στην υπεριώδη ακτινοβολία αλλά και προστατεύει τους τοίχους του σπιτιού από τις επιθετικές επιδράσεις του περιβάλλοντος. Ο γαλβανισμένος χάλυβας δεν είναι τρομερό διάφορες χημικές ουσίες: αλκάλια, οξέα, όλα τα είδη τοξικών διαλυτών. Ωστόσο, πρέπει ακόμα να είστε προσεκτικοί, επειδή αυτές οι ουσίες μπορούν εύκολα να αφαιρέσουν το διακοσμητικό στρώμα.
 • Σε αντίθεση με επίστρωση βινυλίου «σπίτι μπλοκ» του μετάλλου δεν αποκλείει το γεγονός ότι οι τοίχοι αναπνέουν, έτσι το φαινόμενο του θερμοκηπίου στο χώρο μεταξύ του διακοσμητικού πάνελ και της βάσης δεν δημιουργείται.
 • Δεδομένου ότι κατά την εγκατάσταση των μεταλλικών πάνελ, είναι απαραίτητη η περαιτέρω μονώσεις των τοίχων, στο μέλλον μπορείτε να εξοικονομήσετε σημαντικά κατά τη θέρμανση του κτιρίου.
 • Το μέταλλο, όπως το ξύλο, είναι φιλικό προς το περιβάλλον.
 • Λόγω του μικρού πάχους των πάνελ, δεν υπάρχουν προβλήματα κατά την ένωση. Οι αρθρώσεις είναι σχεδόν αόρατες και υπάρχει αίσθηση της ακεραιότητας ολόκληρης της επικάλυψης.
 • Η εγκατάσταση του μεταλλικού "μπλοκ" είναι πολύ απλή, έτσι μπορεί να γίνει ακόμα και από έναν αρχάριο.
 • Η τιμή των μεταλλικών πάνελ είναι αρκετά προσιτή.

Προτού επιλέξετε μία ή άλλη επιλογή, θα πρέπει να εξοικειωθείτε προσεκτικά με όλα τα χαρακτηριστικά και τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και μόνο τότε να κάνετε την τελική επιλογή.

Επιστρέφοντας στο θέμα του ξύλου, αξίζει να σημειωθεί ότι τα πάνελ "block house" κατασκευάζονται σε διάφορες κατηγορίες: A, B, C ή AB. Διαφέρουν σημαντικά στην ποιότητα των χρησιμοποιούμενων πρώτων υλών.

 • Ξύλο κατηγορίας Α αναφέρεται σε πρώτες ύλες πρόσθετου επιπέδου. Μόνο δείγματα υψηλής ποιότητας χρησιμοποιούνται εδώ. Πρέπει να έχουν μια τέλεια λεία επιφάνεια, τα ελαττώματα είναι απαράδεκτα. Μπορείτε να συναντήσετε μόνο ελάχιστα αισθητά ελαττώματα.
 • Ξύλο κατηγορίας Β μπορεί να έχουν μικρά σφάλματα. Επιτρέπεται να υπάρχουν αρκετοί κόμποι ή σκουληκότρυπες ανά τρέχον μετρητή, αλλά και αυτοί δεν πρέπει να είναι πάρα πολύ αισθητοί: η ακαταστασία δεν επιτρέπει.
 • Κλάση Γ ξύλο αναφέρεται στη χαμηλότερη βαθμίδα. Μπορεί να υπάρχουν ακατέργαστοι κόμβοι, σκουληκότρυπες, βαθιές ρωγμές. Ένα τέτοιο υλικό, επομένως, είναι φθηνότερο, καθώς χάνει σε μεγάλο βαθμό από τα δύο προηγούμενα με αισθητικούς όρους, αλλά αυτό δεν σημαίνει καθόλου ότι είναι χειρότερο από την επιχειρησιακή έννοια.
 • Στην κατηγορία ΑΒ περιλαμβάνει το παχύτερο πάνελ. Αυτή η κατηγορία είναι ενδιάμεση. Οι κόμβοι και οι μικρές ρωγμές επιτρέπονται εδώ, αλλά δεν είναι σε τέτοια ποσότητα όπως στην περίπτωση ξύλου κατηγορίας Β.

Διαστάσεις

Συνολικά, σε σχέση με το "block house", μετρούνται τρεις παράμετροι: πλάτος, πάχος και μήκος. Κάθε μία από αυτές τις τιμές είναι σαφώς διευκρινισμένη στα πρότυπα της GOST, ωστόσο, αυτές οι απαιτήσεις δεν πληρούνται πάντοτε.

Όταν επιλέγετε, θα πρέπει να εστιάσετε σε τυπικούς δείκτες:

 • 2x9x200 cm.
 • 2x9x600 cm.
 • 3x14x200 cm.
 • 3x14x600 cm.
 • 3.6x19x200 cm.
 • 3.6χ19х600 εκ

Κατά συνέπεια, ο πρώτος δείκτης είναι το πάχος, το δεύτερο είναι το πλάτος και το τρίτο είναι το μήκος. Παρά το γεγονός ότι ορισμένες επιχειρήσεις παράγουν "μπλοκ σπίτι" με διαφορετικό μήκος, στη Ρωσία τα πιο δημοφιλή είναι αυτά τα μεγέθη.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο πλάτος και το πάχος. Ο σκοπός του "σπιτιού" εξαρτάται από αυτούς τους δείκτες: είναι κατασκευασμένος για υπαίθρια καταλύματα, θα ταιριάζει σε μπαλκόνι ή απλά για εγκατάσταση μέσα στο δωμάτιο.

 • Περιορισμένες επιλογές (πλάτος 14 cm) είναι καθολικές. Θα φαίνονται καλά στο μεγάλο σαλόνι και ως διακόσμηση του εξωτερικού χώρου του κτιρίου.
 • Οι ευρύτερες επιλογές είναι κατάλληλες μόνο για εξωτερική χρήση. Εσωτερικά θα καταλαμβάνουν πολύ ελεύθερο χώρο λόγω του εντυπωσιακού πάχους τους, καθώς και να κάνουν το δωμάτιο μικρότερο.
 • Τα στενά λάμπες μοιάζουν περισσότερο με την ευρωπαϊκή κλασική επένδυση, έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ευρέως στον εσωτερικό σχεδιασμό των διαφόρων δωματίων.

Βεβαιωθείτε ότι εστιάζετε στο μέγεθος και το πάχος των στοιχείων "block house" όταν επιλέγετε: καθορίζουν τον αρμονικό τρόπο εμφάνισης αυτού του τύπου της ευρωστρωματικής επένδυσης σε έναν ή τον άλλο χώρο, καθώς και του βαθμού στον οποίο θα εκτελέσει τις πρακτικές της λειτουργίες.

Χρώματα

Όπως κατέστη σαφές από τα προηγούμενα κεφάλαια, δεν υπάρχει μόνο ένα «μπλοκ σπίτι» με φυσικά χρώματα, αλλά και ένα βαμμένο.

Το θέμα της ζωγραφικής επηρεάζει κυρίως μεταλλικές και βινυλίου πάνελ, αλλά μερικές φορές συμβαίνει ότι πρέπει επίσης να ζωγραφίζετε ξύλο.

 • Το πιο δημοφιλές χρώμα για την επεξεργασία στοιχείων "block house" είναι καφέ. Αυτό ισχύει επίσης για το βερνίκι και το συμβατικό βαφή. Αυτή η τάση συνδέεται με την παράδοση να τυποποιείται ένα "block house" από οποιοδήποτε υλικό κάτω από το δέντρο, αφού έχει μια συγκεκριμένη μορφή και απλά δεν υπάρχουν άλλες επιλογές. Το καφέ μπορεί να είναι μια ποικιλία αποχρώσεων, που κυμαίνονται από τον καφέ με το γάλα και τελειώνουν με βαμμένη δρυς.
 • Το γενικό χρώμα είναι πράσινο. Μπορείτε να βρείτε συχνά φράχτες ζωγραφισμένα σε αυτή την απόχρωση, αλλά όχι πολύ καιρό πριν υπήρχε μια τάση στο σχεδιασμό να δώσει στα πάνελ ένα χρώμα ελιάς ή φιστίκι.Το αποτέλεσμα είναι μια αρκετά φυσική, αλλά ταυτόχρονα όχι εμφανής επίστρωση.
 • Μια άλλη ασυνήθιστη λύση είναι κίτρινη. Η ελαφριά σκιά που ονομάζεται "λεμόνι" βοηθά τέλεια στην αναζωογόνηση της συνολικής εμφάνισης, καθιστώντας το σπίτι ασυνήθιστο και ενδιαφέρον. Αν προσθέσετε ένα μοτίβο φλεβών "block-house", θα έχετε την αρχική υφή κάποιου εξωτικού ξύλου. Είναι αδύνατο να αρνηθεί κανείς ότι μια τέτοια προσέγγιση δεν είναι κλασική, αλλά έχει δικαίωμα ύπαρξης, ειδικά εάν συνδυάζετε σωστά το περιβάλλον με αυτό το χρώμα του σπιτιού. Μια ασυνήθιστη λύση εδώ μπορεί να είναι η επένδυση "block house" - πάνελ από ξύλο με χρυσή λάκα. Αυτό θα βοηθήσει να επιτευχθεί μια όμορφη μαργαριταρένια λάμψη, αλλά είναι σημαντικό να μην το παρακάνετε με λάμψη στη σύνθεση.
 • Μαζί με το φιστίκι ενδιαφέρον και πλούσιο σμαραγδένιο πράσινο χρώμα. Παρά το φαινομενικό θάρρος, αυτή η σκιά δεν φαίνεται προκλητική. Αντίθετα, είναι εύκολο να το συνδυάσετε με τη γύρω φύση, ειδικά αν υπάρχει ελαιώνας δίπλα στο σπίτι ή φυτεύεται κάποια κωνοφόρα σύνθεση.
 • Φαίνεται ενδιαφέρον χρωματισμό σε κόκκινο, στυλιζαρισμένο μαόνι.Συνήθως, για τους σκοπούς αυτούς, επιλέξτε το ελάφι, αλλά κατάλληλες και μεταλλικές και βινυλίου εκδόσεις. Αυτά τα χρώματα φαίνονται ακριβά και υγιή, αλλά είναι σημαντικό να επιλέξετε υψηλής ποιότητας δείγματα, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να χαλάσετε όλη την εντύπωση.
 • Παρακαμπτήριος "block house" αφύσικα φωτεινά χρώματα (κίτρινο, ροδάκινο, βραστό λευκό) δεν φαίνεται πολύ καλό. Εδώ, δεν μπορούμε να μιλάμε για στυλιζαρίσματα, και τα πάνελ σπιτιού μπλοκ μετατρέπονται σε αυτά που πραγματικά είναι - σε μια προστατευτική επίστρωση. Σε σπάνιες περιπτώσεις, οι κορεσμένες επιλογές μπορεί να φαίνονται κατάλληλες εάν όλες οι άλλες λεπτομέρειες της διακόσμησης επιλέγονται αρμονικά: η πόρτα, τα κουφώματα, η οροφή και άλλα.

Επιλέγοντας το ένα ή το άλλο χρώμα, θα πρέπει σίγουρα να σκεφτείτε αν δεν θα αρχίσει να σας ενοχλεί μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Αν γνωρίζετε ότι είστε άνδρας που δεν είναι σταθερός, τότε είναι καλύτερο να σταματήσετε σε κλασικούς καφέ τόνους, έχοντας πάρει το πιο ευχάριστο και ζεστό μάτι στο μάτι.

Το σπίτι, το οποίο έχει φτιαχτεί, δεν θα είναι σε θέση να επισκευάσει ξανά μετά από δύο μήνες: αυτό θα συνεπαγόταν σημαντικό οικονομικό και χρονικό κόστος, καθώς θα οδηγούσε στο γεγονός ότι τα χρήματα για την τελευταία επισκευή θα πεταχτούν στον άνεμο.

Πεδίο εφαρμογής

Δεν έχει νόημα να μιλάμε στην πρόσοψη της πρόσοψης, αφού αυτό είναι ήδη φυσικό θέμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το υλικό "Block House" μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διακοσμήσει τις εγκαταστάσεις για διάφορους σκοπούς: είναι κατάλληλο για σαλόνια και επαγγελματικούς χώρους. Δεν είναι λιγότερο δημοφιλής η χρήση "πάνελ" για το σχεδιασμό εξοχικών κατοικιών, κιόσκι ή άλλων κτιρίων που δεν προορίζονται για σπίτια όλο το χρόνο.

Υπάρχει μια ευκαιρία να εναρμονιστεί η συνολική εμφάνιση, δίνοντας τα κύρια χαρακτηριστικά και την εξωτερική κατασκευή κοινών χαρακτηριστικών, τα μορφοποιούν σε μία κατεύθυνση.

 • Μια ενδιαφέρουσα λύση είναι ο σχεδιασμός του υλικού "μπλοκ σπίτι" ξεχωριστό ντους ή τουαλέτα. Αυτό θα κάνει το κτίριο πιο εμφανές αν βρίσκεται στο δρόμο. Πράγματι, οι πίνακες "block-house" φαίνονται πολύ πιο ελκυστικοί από τους συνηθισμένους πίνακες επενδύσεων με εντυπωσιακές θέσεις μεταξύ τους. Φαίνεται ιδιαίτερα ωραίο αν το μπάνιο είναι σχετικά μεγάλου μεγέθους, για παράδειγμα, 3x4 m. Στη συνέχεια, είναι επενδυμένο με ένα "block house" και παίρνει τη μορφή ενός μίνι-house, και η περιοχή γενικά φαίνεται πιο άνετη και κατοικήσιμη.
 • Εκτός από το μπαλκόνι, μπορείτε να οροφή πάνελ "block house" σοφίτα. Εδώ θα φαίνονται πολύ χρήσιμοι, αφού ο σοφίτας δεν θεωρείται συνήθως κατάλληλος για να ζήσει - το "block house" είναι σε θέση να το διορθώσει. Κατ 'αρχάς, θα κάνει το δωμάτιο σοφίτα πιο άνετα. Δεύτερον, κάτω από τους πίνακες μπορείτε να κρύψετε τη μόνωση, κάνοντας έτσι το δωμάτιο όσο το δυνατόν πιο ζεστό, χωρίς να περπατάτε τα ρεύματα. Τρίτον, χάρη στην ειδική μέθοδο στερέωσης του "σπιτιού", θα κρατήσει καλά στον κεκλιμένο τοίχο και στην οροφή, αν είναι απαραίτητο.
 • Ένα σκελετό σπίτι διακοσμημένο με ένα "block house" από οποιοδήποτε υλικό θα φανεί πιο εντυπωσιακό και πιο ανθεκτικό χάρη στον επιπλέον όγκο. Πολλοί προτιμούν το "block house" αντί για το eurolining, αφού το τελευταίο συχνά δεν δίνει στο σπίτι την επιθυμητή εμφάνιση, καθιστώντας το ελαφρύ και, όπως ήταν, "χαρτί" στην εμφάνιση. Το "block house" μιμείται τα κούτσουρα με επιτυχία και η δομή του πλαισίου μετατρέπεται σε μια καλύβα ή σαλέ, ανάλογα με το χρώμα του υλικού που επιλέξατε. Ιδιαίτερα καλό εδώ φαίνεται ξύλινο υλικό.
 • Κατά τη διακόσμηση του εσωτερικού χώρου (κρεβατοκάμαρα, καθιστικό, κουζίνα, διάδρομος), το "block house" είναι επίσης απαραίτητο, ειδικά όταν πρόκειται να αντέξει την πρόσοψη και την εσωτερική διακόσμηση με το ίδιο στυλ.Τα τείχη "κάτω από ένα μπαρ" είναι τυπικά για ρουστίκ, στυλ σαλέ, μερικές φορές Προβηγκία, αν έχει επιλεγεί παστέλ και τεχνητά γηρασμένο υλικό. Όταν πραγματοποιείτε εσωτερική διακόσμηση, είναι απαραίτητο να δώσετε προτίμηση σε πάνελ από ξύλο: μόνο είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Επιπλέον, σε αυτές τις αίθουσες θα βασιλεύει μια ευχάριστη μυρωδιά κωνοφόρων, επιπλέον δε θα απολυμάνει τον αέρα.

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης

Το πρώτο και κύριο χαρακτηριστικό είναι η θέση των στοιχείων "block house". Κατά κανόνα, δεν είναι τοποθετημένα κάθετα, επειδή η οριζόντια τοποθέτηση φαίνεται όμορφη και αρμονική. Ωστόσο, υπάρχουν εξαιρέσεις σε κάθε κανόνα. Η κατακόρυφη τοποθεσία επιλέγεται όταν καλύπτονται φράχτες ή οποιεσδήποτε πλευρικές δομές, για παράδειγμα, υπόστεγο. Μια άλλη τέτοια διάταξη μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην επένδυση των εσωτερικών χώρων όταν χρειάζεται να "ανυψώσετε" οπτικά την οροφή. Για παράδειγμα, καταφεύγουν σε αυτήν την τεχνική όταν καλύπτουν μπαλκόνια ή σοφίτες, καθώς εδώ δεν φαίνεται παράξενο.

Όταν τοποθετηθεί έξω από το κτίριο, θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε ένα πλαίσιο σιδηροτροχιών σε ολόκληρη την περιοχή των τοίχων. Είναι απαραίτητο για να υπάρχει κάτι για την τοποθέτηση του πίνακα.Το κενό μεταξύ του "σπιτιού" και της βάσης βυθίσματος είναι πολύ σημαντικό: παρέχει μια πρόσθετη θήκη μόνωσης.

Πρέπει να το προετοιμάσετε προσεκτικά: επεξεργαστείτε και τις δύο επιφάνειες (και τους τοίχους και τους πίνακες στο εσωτερικό) με αντισηπτικούς παράγοντες για να αποφύγετε την εμφάνιση ενός μύκητα στο μέλλον. Τα στοιχεία συνδέονται μεταξύ τους χρησιμοποιώντας την τεχνολογία αγκάθι-αύλακας. Είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν με μια αυλάκωση προς τα κάτω, έτσι ώστε το συμπύκνωμα που σχηματίζεται εδώ να μην απορροφηθεί στα ελάσματα και να τα αναγκάσει να σαπίσουν.

Ιδιαίτερες δυσκολίες προκαλούνται από την επεξεργασία των γωνιών, εσωτερικών και εξωτερικών. Όπως δείχνει η πρακτική, το υλικό μπορεί ανεξέλεγκτα να επεκταθεί και να συστέλλεται, έτσι ώστε ακόμη και να το προσαρμόσει ιδανικά, δεν μπορεί να είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα φαίνεται εξίσου εμφανές μετά από αρκετές εποχές. Για αυτό, εφευρέθηκε μια εξαιρετική λύση: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικές "γωνίες" της στερέωσης, οι οποίες είναι τοποθετημένες στις γωνίες του κτιρίου. Σε πλάτος, είναι μόνο μερικά εκατοστά, έτσι δεν θα είναι έντονα εντυπωσιακά. Έτσι, είναι πιθανό να μην προσαρμόζεται στενά η γωνία, αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο συρρίκνωσης και για αισθητική έκκληση να την καλύπτετε με μια "γωνία".

Πριν εγκατασταθεί σε εσωτερικό χώρο, θα χρειαστεί να αφήσετε το υλικό να ξεκουραστεί για λίγο.

Αυτό γίνεται έτσι ώστε αμέσως μετά την εγκατάσταση να μην παραμορφώνεται, καταστρέφοντας έτσι ολόκληρη την εμφάνιση του δωματίου. Λάβετε υπόψη σας ότι μια λεπτή, στενή "πολυκατοικία" είναι πιο ευαίσθητη σε παραμόρφωση από ότι προορίζεται για εξωτερική διακόσμηση. Σε αυτή την περίπτωση, οι γωνίες μπορούν να προσαρμοστούν προσεκτικά, καθώς δεν υπάρχουν τόσο σημαντικές διακυμάνσεις θερμοκρασίας μέσα στα δωμάτια και δεν υπάρχει φόβος ότι το υλικό θα επεκταθεί ή θα συρρικνωθεί εξαιτίας αλλαγών στην υγρασία και τη θερμοκρασία.

Όμορφα παραδείγματα επένδυσης

Παρακάτω είναι οι ιδέες του υλικού εγγραφής "block house". Για κάθε παράδειγμα, δίνονται μικρά σχόλια για την καλύτερη κατανόηση ορισμένων χαρακτηριστικών.

Αυτό το παράδειγμα δείχνει σαφώς πώς μπορείτε να οργανώσετε τις γωνίες με τη βοήθεια επικαλύψεων. Λόγω του ότι ταιριάζουν στο χρώμα του υλικού βάσης, δεν μπορούν να ονομάζονται ιδιαίτερα ορατά, όμως η γενική εμφάνιση του κτιρίου έγινε πολύ πιο αισθητική και πιο ευχάριστη.

Τις περισσότερες φορές, ο εσωτερικός σχεδιασμός των τοίχων "block house" για τα υλικά οροφής και δαπέδου επιλέγονται "κάτω από το δέντρο".Μπορεί να είναι συνηθισμένες επενδύσεις τοίχων, όπως σε αυτήν την περίπτωση, ή πάνελ από πολυστρωματικό υλικό - εξαρτάται από τις επιθυμίες και τον προϋπολογισμό του ιδιοκτήτη.

Η επιλογή υπέρ της κατηγορίας υλικών C δεν σημαίνει πάντοτε μόνο εξοικονόμηση. Σε μερικές περιπτώσεις, οι ιδιοκτήτες με τη βοήθεια τέτοιων κόλπων μπορούν να δώσουν μια πολύ ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή ματιά σε μια εξοχική κατοικία. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν το επιλεγμένο υλικό είναι σε αρμονία με το περιβάλλον. Για παράδειγμα, αν το σπίτι βρίσκεται στο φόντο του δάσους.

Εάν το δωμάτιο έχει πολύπλοκη αρχιτεκτονική, τότε το υλικό "κάτω από την ακτίνα" μπορεί να το διευκολύνει οπτικά, ενώ το δωμάτιο δεν θα χάσει κομψό. Είναι σημαντικό να επιλέξετε τις σωστές λεπτομέρειες του σχεδιασμού, όπως λαμπτήρες ή μπαλκονόπορτες, καθώς και να επιλέξετε το ξύλο υψηλής ποιότητας.

Φαίνεται όμορφο όταν συνδυάζεται η παρακαμπτήριος σε διαφορετικά χρώματα του πλαισίου, όπως σε αυτήν την εικόνα. Σημειώστε ότι εδώ το κύριο χρώμα είναι παραδοσιακό καφέ, και η σκούρα σκιά στις λεπτομέρειες φινιρίσματος συμπίπτει πλήρως με τη σκιά της στέγης και του θεμελίου.

Το σκελετό, διακοσμημένο με πάνελ "block house", αποκτά αμέσως μια εντελώς διαφορετική εμφάνιση.Η δομή φαίνεται συμπαγής και εντυπωσιακή, ενώ η γενική εμφάνιση δεν δημιουργεί μια καταθλιπτική και βαριά γενική εντύπωση - δημιουργούνται μόνο συνδυασμοί με άνεση και αξιοπιστία.

Το υλικό του βινυλίου μερικές φορές δεν μπορεί να διακριθεί από το αρχικό ξύλο, ενώ έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως η ομοιομορφία του χρώματος και η τέλεια ομοιότητα των στοιχείων. Οι πίνακες βινυλίου είναι εύκολο να εγκατασταθούν, έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες να εξοικονομήσουν την εγκατάσταση τους.

"Block σπίτι" "κάτω από την πλάκα" μπορεί να φανεί όμορφο και αρμονικό όχι μόνο κατά τη δημιουργία της εξωτερικής επένδυσης. Με σωστή προσέγγιση και σωστή έμφαση, ο κροκόδειλος γίνεται ζεστό και φιλόξενο. Ωστόσο, η προσέγγιση αυτή είναι εξαιρετικά επικίνδυνη: η αίθουσα πρέπει να είναι καλά φωτισμένη και επίσης να έχει πολλές "απαλές" λεπτομέρειες: χαλιά, βελούδινα καναπέδες, οθωμανούς, κουρτίνες κουρτίνες, χαλιά και άλλα παρόμοια αντικείμενα.

Έτσι, επιλέγοντας ένα "block house" για την τελική εργασία, έχετε μια ενδιαφέρουσα και όμορφη πρόσοψη ή εσωτερικό, ενώ εξοικονομείτε σημαντικά το υλικό.

Από το παρακάτω βίντεο θα μάθετε πώς να τοποθετήσετε μια μεταλλική παρακαταθήκη με μεταλλική παρακαμπτήρια.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο