Ξύλινη παρακαμπτήριος: χαρακτηριστικά επιλογής

Ανάμεσα στην τεράστια ποικιλία επιλογών για εξωτερικό φινίρισμα ιδιαίτερα δημοφιλές είναι η ξύλινη παρακαμπτήριος. Είναι ένα πρακτικό, κομψό και ανθεκτικό στη φθορά υλικό που προσελκύει την προσοχή των άλλων. Αυτό το προϊόν έχει μια σειρά από χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα που έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διανομή των τελειωμάτων.

Το δέντρο που χρησιμοποιείται στη διαδικασία παραγωγής δημιουργεί ένα άνετο μικροκλίμα. Επιπλέον, είναι ένα φυσικό και φιλικό προς το περιβάλλον υλικό.

Χαρακτηριστικό φινίρισμα

Η παρακαμπτήριος είναι ξεχωριστός τύπος υλικού επένδυσης. Τοποθετείται στον τοίχο με ειδικό πλαίσιο, το οποίο είναι προεγκατεστημένο στο κτίριο. Αυτό το φινίρισμα είναι πολύ δημοφιλές στον Καναδά και σε όλη τη Βόρεια Αμερική. Για την κατασκευή του μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια ποικιλία υλικών.

Οι ξύλινοι πίνακες είναι ιδανικοί για το φινίρισμα μιας εξοχικής κατοικίας και άλλων παρόμοιων κτιρίων. Λόγω του γεγονότος ότι το ξύλο περνά σωματίδια αέρα, η ζωή του κτιρίου αυξάνεται και ο σχηματισμός συμπυκνώματος και μούχλας καθίσταται αδύνατος. Το φυσικό υλικό, το οποίο χρησιμοποιείται στον τομέα της παραγωγής, έχει ατομικά χαρακτηριστικά που απουσιάζουν από τα τεχνητά ανάλογα. Άλλα πλεονεκτήματα του φινιρίσματος θα δούμε περαιτέρω στο άρθρο.

Οφέλη

Στην κατασκευή της ξύλινης παρακαμπτήριος στο υλικό βάσης προστίθενται διάφορα εξαρτήματα. Τα πρόσθετα παίζουν σημαντικό ρόλο στη δύναμη και την ανθεκτικότητα του υλικού. Λόγω του εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας και των ειδικών τεχνικών, οι συνηθισμένες φυσικές πρώτες ύλες μετατρέπονται σε αξιόπιστα, πρακτικά και κομψά τελειώματα. Οι εταιρείες παραγωγής χρησιμοποιούν διαφορετικούς τύπους ξύλου.

Τα πλεονεκτήματα των υλικών φινιρίσματος περιλαμβάνουν διάφορα σημεία.

 • Αντοχή Το ποιοτικό προϊόν έχει υψηλή αντοχή. Η ξύλινη παρακαμπτήριος αγκαλιάζει τέλεια τα σταθερά φορτία διατηρώντας το σχήμα και τη σκληρότητα.
 • Διάρκεια ζωής Αυτός ο τύπος φινιρίσματος διαθέτει μεγάλη διάρκεια ζωής.Από χρόνο σε χρόνο, το ξύλινο καπλαμά θα χαρεί με την ομορφιά και την πρακτικότητα. Λόγω αυτού του χαρακτηριστικού, αυτό το υλικό μπορεί να ονομαστεί μια κερδοφόρα και πρακτική απόκτηση.

Χρησιμοποιώντας ξύλινη παρακαμπτήριος, θα ξεχάσετε πολύ να αλλάξετε την επένδυση του εξωτερικού μέρους του κτιρίου.

 • Ανθεκτικότητα Αντιμετωπίζοντας την αντοχή στις κακοήθειες του κακού καιρού: άνεμος, βροχή, χιόνι. Το άμεσο ηλιακό φως και οι ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας δεν θα βλάψουν το δέρμα. Το χρώμα, το σχήμα και η σκληρότητα θα παραμείνουν αμετάβλητα. Το υλικό φινιρίσματος είναι σε θέση να αντέξει τους παγετούς μέχρι τους -50 βαθμούς Κελσίου. Σε αυτή την περίπτωση, η δομή της επικάλυψης θα παραμείνει.
 • Επεξεργασία. Το υλικό είναι εύκολα επεξεργάσιμο. Αν είναι απαραίτητο, μπορείτε εύκολα να ρυθμίσετε το μέγεθος της πλάκας μόνοι σας.
 • Ασφάλεια Πρόκειται για ένα φυσικό, φιλικό προς το περιβάλλον και ασφαλές για υγειονομικό υλικό χωρίς επιβλαβείς και επικίνδυνες ακαθαρσίες. Το δέντρο συνιστάται να χρησιμοποιείται για την επένδυση σπιτιών που είναι αλλεργικά, μικρά παιδιά ή ζώα.
 • Διαπερατότητα ατμών Το υλικό "αναπνέει" περνώντας οξυγόνο. Αυτός ο παράγοντας αποτρέπει τον σχηματισμό μούχλας και περονόσπορου. Η κυκλοφορία του αέρα είναι πολύ σημαντική για τη δημιουργία ενός άνετου μικροκλίματος, ανεξάρτητα από τον καιρό έξω από το παράθυρο.Οι ειδικοί σημειώνουν ότι η διαπερατότητα των ατμών από την ξύλινη παρακαμπτήριος είναι πολύ υψηλή.
 • Εγκατάσταση. Χρησιμοποιώντας αυτό το υλικό, μπορείτε να πραγματοποιήσετε τον εαυτό σας τη διαδικασία εγκατάστασης, εξοικονομώντας χρήματα για τις υπηρεσίες των επαγγελματιών τεχνιτών. Για την επένδυση δεν απαιτείται ειδικός ακριβός εξοπλισμός και πρόσθετα αναλώσιμα.
 • Αισθητική. Το ξύλο που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία υλικών φινιρίσματος έχει ιδιαίτερες αισθητικές ιδιότητες. Συνδέεται με τη φυσικότητα, την άνεση και τη ζεστασιά του σπιτιού. Το υλικό ταιριάζει απόλυτα με την κλασική και εθνοτική διακόσμηση, καθώς και με το στυλ της country music. Μια ποικιλία ειδών ξύλου έχει το αρχικό χρώμα: μερικά πάνελ είναι ομοιόμορφα και ομοιόμορφα βαμμένα, άλλα συμπληρώνονται με γραμμές και σχέδια.
 • Θέρμανση Η επένδυση αυτού του τύπου μπορεί να λειτουργήσει ως πρόσθετη προστασία από το κρύο. Το υλικό θα βοηθήσει να διατηρηθεί η πολύτιμη ζεστασιά μέσα στο σπίτι, και χωρίς αυτό μια άνετη ατμόσφαιρα είναι αδύνατη.

Μειονεκτήματα

Αν έχετε αποφασίσει να χρησιμοποιήσετε το ξύλινο παρακαμπτήριος για την επένδυση μιας κατοικίας ή οποιασδήποτε άλλης κατασκευής, είναι απαραίτητο να εξοικειωθείτε όχι μόνο με τα πλεονεκτήματα αλλά και με τα μειονεκτήματα του τελικού υλικού. Μόνο γνωρίζοντας όλα τα χαρακτηριστικά, μπορείτε να κάνετε τη σωστή επιλογή:

 • Αντοχή στη φωτιά. Το προϊόν έχει χαμηλή αντίσταση στη φωτιά. Εάν εξακολουθεί να υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην περιοχή, συνιστάται είτε να εγκαταλείψετε τελείως αυτό το φινίρισμα είτε να χρησιμοποιήσετε ειδικές λύσεις για την προστασία του ξύλου. Η φλόγα θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στην επένδυση, ακόμη και αν υποβληθεί σε επεξεργασία με προστατευτικές ενώσεις.
 • Έκθεση σε υγρασία. Παρά το γεγονός ότι το υλικό έχει διαπερατότητα ατμών και αντοχή στην υγρασία, η υγρασία έχει αρνητική επίδραση στο φινίρισμα. Για να αποφευχθεί αυτό, πρέπει να επενδύσετε σε ειδικές συνθέσεις.

Τα διαλύματα παρέχουν προστασία από την υπερβολική υγρασία, διατηρώντας το σχήμα του ξύλου και την ομορφιά του τελικού υλικού.

 • Αφήνοντας Το τελειωτικό υλικό από ξύλο χρειάζεται προσεκτική συντήρηση και συνεχή επιθεώρηση, διαφορετικά θα χρειαστεί να αλλάξετε εν μέρει ή τελείως την επένδυση. Για να καθαρίσετε τα ξύλινα πλαίσια από τη σκόνη και τη βρωμιά, μην χρησιμοποιείτε επιθετικές χημικές ενώσεις.
 • Κόστος Οι φυσικές πρώτες ύλες, κατά κανόνα, είναι ακριβότερες από τις τεχνητές επιλογές. Το κόστος τέτοιου φινιρίσματος δεν είναι διαθέσιμο σε όλους.Η διαφορά μεταξύ της τιμής της ξυλογλυπτικής και της ίδιας επένδυσης από άλλα υλικά είναι περίπου σαράντα τοις εκατό.
 • Πρόσθετες εργασίες. Κατά τη διαδικασία εγκατάστασης των πάνελ, είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν ξεχωριστά κενά εξαερισμού που τοποθετούνται μεταξύ του τοίχου του σπιτιού και του ίδιου του περιβλήματος.

Είδη

Το ξύλινο παρακαμπτήριος χωρίζεται σε δύο κύριες κατηγορίες: ψευδοροφές και μπλοκ. Αυτές οι δύο επιλογές επίστρωσης είναι παρόμοιες μεταξύ τους, αλλά έχουν ορισμένα χαρακτηριστικά. Εξετάστε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Αποκλείστε το σπίτι

Είδος σανίδων για εξωτερικές εργασίες. Εξωτερικά μιμείται ένα πλανισμένο δέντρο. Στη διαδικασία κατασκευής του υλικού χρησιμοποιήθηκε μια ποικιλία ειδών ξύλου. Κάθε μεμονωμένος βαθμός έχει ορισμένα χαρακτηριστικά που μεταφέρονται στο φινίρισμα.

Στην παραγωγή του πλαισίου χρησιμοποιεί μια ποικιλία ξύλου.

 • Pine. Το κωνοφόρο δέντρο, γνωστό σε όλους, μπορεί να υπερηφανεύεται για υψηλή ανθεκτικότητα και αξιοπιστία. Το υλικό είναι ανθεκτικό στις διαδικασίες αναπαραγωγής επιβλαβών οργανισμών. Είναι αιτία πολλών δυσάρεστων συνεπειών.
 • Κέδρος Όταν χρησιμοποιείται τοίχωμα αυτού του τύπου ξύλου, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε ειδικά προστατευτικά μέτρα για υγρασία ή στεγανωτικά υλικά.Ο κέδρος ρυθμίζει τέλεια το επίπεδο βέλτιστης περιεκτικότητας σε υγρασία.
 • Λάρχης. Αυτή είναι η πιο ακριβή επιλογή πλαισίων πλαισίωσης. Η υψηλή τιμή δικαιολογείται πλήρως από την εξαιρετική αντοχή, την αντοχή στη φθορά και την πρακτικότητα. Η φυλή δεν εκτίθεται στις αρνητικές επιπτώσεις της υγρασίας.
Σπίτια από λυγαριά
Καναδικό σπίτι από κέδρους
Πέτρινο σπίτι

  Με τη σειρά τους, τα προϊόντα της ομάδας block house χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά απόδοσης.

  • Κατηγορία A. Τα προϊόντα φινιρίσματος που ανήκουν στην κατηγορία αυτή είναι υψηλής ποιότητας. Μια σανίδα μπορεί να περιέχει όχι περισσότερες από δύο τυφλές ρωγμές και όχι περισσότερο από ένα κόμβο μήκους ενός και μισού μήκους. Η παρουσία μιας μικρής ποσότητας τσέπες ρητίνης.
  • Β. Υλικό ποιότητας δεύτερης κατηγορίας. Σε μια επιφάνεια μήκους 1,5 μέτρων δεν μπορεί να υπάρχουν περισσότερες από τέσσερις μικρές κόμπους. Ο μέγιστος αριθμός ρωγμών (χωρίς διάτρηση) είναι 2. Τουλάχιστον δύο θύλακες ρητίνης.
  • Γ. Τρίτον, τελευταία τάξη. Η μέγιστη διάμετρος των κόμβων σε τέτοια πλαίσια πρέπει να είναι 25 χιλιοστά. Επιτρέπεται να μην έχουν πάνω από δύο ρωγμές.Σε μια περιοχή πέντε μέτρων επιτρέπονται θήκες με μέγιστο μέγεθος 50 χιλιοστόμετρα.
  Αποκλεισμός κατηγορίας κατοικιών A
  Block House Κατηγορία Β
  Block House Κατηγορία Γ

  Αυξημένη δοκός

  Το είδος αυτό εμφανίστηκε στην εγχώρια αγορά σχετικά πρόσφατα. Αυτή η πλευρική τοποθέτηση έχει εξαιρετικά υδατοαπωθητικά χαρακτηριστικά, διατηρώντας παράλληλα υψηλή αξιοπιστία του υλικού. Το φινίρισμα επιτρέπει τη λήψη μιας επίπεδης και ιδανικά ισότιμης επιφάνειας. Οι δοκοί ανάρτησης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εσωτερική και εξωτερική επένδυση.

  Στα καταστήματα εγχώριων υλικών μπορείτε να βρείτε μια τεράστια ποικιλία προϊόντων αυτού του τύπου, τα οποία έχουν διαφορετικό χρώμα και υφή.

  Μια τεράστια ποικιλία δίνει τη μέγιστη ελευθερία επιλογής. Οι εταιρείες παραγωγής χρησιμοποιούν τόσο κοινά όσο και σπάνια είδη δέντρων για να κάνουν μια ψευδή δοκό.

  Χαρακτηριστικά εγκατάστασης

  Οι ειδικοί προσδιορίζουν τρεις επιλογές για την αντιμετώπιση του κτιρίου με ξύλινη παρακαμπτήριος.

  • Πρόβατο αυλάκι. Ο πιο δημοφιλής και ευρέως χρησιμοποιούμενος τύπος. Αυτή η τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν εργάζεστε με ένα μπλοκ ή ένα ψευδο μπαρ. Οι πλάκες στερεώνονται μεταξύ τους με ειδικές αρθρώσεις στις άκρες.
  • Επικάλυψη.Η αξιοπιστία της τελικής επίστρωσης εξασφαλίζεται με τη σύνδεση των πάνελ σε διαφορετικά επίπεδα.
  • Butt. Το υλικό φινιρίσματος είναι σφιχτά συνδεδεμένο στον τοίχο. Η διαδικασία εγκατάστασης λαμβάνει υπόψη τα κενά εξαερισμού.
  Προσανατολισμός στηριγμάτων
  Επικάλυψη επιλογή
  Στερέωση αυλακιού αγκάθι

  Πριν από την τοποθέτηση, είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί το πλαίσιο στο οποίο θα τοποθετηθούν οι σανίδες. Για υψηλής ποιότητας και ανθεκτική πρόσφυση, χρησιμοποιείται το πηχάκι (ξύλινο προϊόν από ισχυρές και ανθεκτικές στην υγρασία σιδηροτροχιές). Αν η περιοχή παραμένει υψηλή υγρασία, είναι προτιμότερο να κάνετε μια επιλογή υπέρ των ράβδων. Η πρώτη ταινία στερέωσης συνδέεται χρησιμοποιώντας μια ράγα εκκίνησης.

  Για τη στερέωση των πάνελ χρειάζονται καρφιά 50 mm. Οι χαμηλότερες σανίδες πρέπει να τοποθετούνται σε απόσταση τουλάχιστον 15 εκατοστών από το έδαφος.

   Siding - ο ηγέτης μεταξύ των υλικών φινιρίσματος από ξύλο για τα σπίτια και τα άλλα κτίρια. Η σύγχρονη αγορά είναι πλούσια σε προϊόντα τόσο εγχώριων όσο και ξένων σημάτων. Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι τα προϊόντα της φινλανδικής και καναδικής παραγωγής.

   Σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας του πλαισίου κάτω από την πλευρική τοποθέτηση του προφίλ, μπορείτε να δείτε στο επόμενο βίντεο.

   Σχόλια
    Συντάκτης
   Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

   Αίθουσα εισόδου

   Σαλόνι

   Υπνοδωμάτιο