WPC παρακαμπτήριος: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Σύνθεση ξύλου-πολυμερούς, που ονομάζεται επίσης "υγρό ξύλο" - ένα νέο προϊόν στην αγορά δομικών υλικών. Οι ιδιότητές του είναι ένας μοναδικός συνδυασμός των καλύτερων ιδιοτήτων φυσικού ξύλου και πλαστικού πολυμερούς. Αυτό το υλικό έχει θετική ανατροφοδότηση και είναι ιδανικό για την κάλυψη του σπιτιού.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Τα κυριότερα συστατικά στη διαδικασία δημιουργίας του παρακαμπτήριου WPC είναι οι πριονίδιες και διάφορα απόβλητα της ξυλουργικής βιομηχανίας σχισμένα σχολαστικά σε ένα σκονισμένο κλάσμα. Αποτελούν περίπου το 60-80% της συνολικής μάζας του σύνθετου ξύλου-πολυμερούς.

Το πολυμερές συστατικό αντιπροσωπεύεται από φυσικά και συνθετικά θερμοπλαστικά υλικά και τα παράγωγά τους. Το ποσοστό των πολυμερών ποικίλλει ανάλογα με τον συγκεκριμένο τύπο πλακιδίων WPC. Τα συστατικά χρωστικής είναι υπεύθυνα για το ομοιόμορφο χρώμα των προϊόντων και την αντοχή τους στις ακτίνες UV.

Οι ενισχυτικοί τροποποιητές προστίθενται όταν δημιουργείται ένας συγκεκριμένος τύπος προϊόντος προκειμένου να βελτιωθεί η απόδοση σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον, για παράδειγμα, με αυξημένη αντίσταση στο νερό ή παγετό.

Σύμφωνα με τη μορφή απελευθέρωσης, τα υλικά τελικής επεξεργασίας WPC παρουσιάζονται σε διάφορες εκδόσεις: σανίδες, σανίδες, πάνελ, σανίδες βεράντας κλπ.

Από αισθητική άποψη, η υφή των καμβάδων ξύλου-πολυμερούς μοιάζει σχεδόν φυσικά με το φυσικό ξύλο και ταυτόχρονα προσφέρει μια εκτενή επιλογή χρωμάτων.

Τα πιο δημοφιλή πάνελ από το χρώμα του φυσικού ξύλου. Η διάκριση της υφής αυτής της πλαισιώσεως και του φυσικού ξύλου είναι δυνατή μόνο με προσεκτική και λεπτομερή εξέταση. Η άχρηστη παραγωγή πάνελ από σύνθετα υλικά από ξύλο και πολυμερές θα ευχαριστήσει όλους τους υποστηρικτές της προστασίας του περιβάλλοντος.

Θετικές και αρνητικές ιδιότητες

Το WPC Coating Coating συνδυάζει όλες τις καλύτερες ιδιότητες του ξύλου και των πολυμερών υλικών.Ταυτόχρονα, οι τυποποιημένες ελλείψεις υλικών αντισταθμίζονται τόσο από τη σύνθετη χρήση δύο συνιστωσών, όσο και από τις πρόσθετες συνθετικές ουσίες που συνθέτουν τα πάνελ.

Τα κύρια πλεονεκτήματα του σύνθετου ξύλου-πολυμερούς είναι.

 • Ευκολία επεξεργασίας. Το υλικό που κληρονομήθηκε από το ξύλινο εξάρτημα είναι η δυνατότητα εύκολης επεξεργασίας, για παράδειγμα, με κοπή, χάραξη ή λείανση, μπορεί να τοποθετηθεί με καρφιά ή βίδες με αυτοκόλλητο.
 • Καλή θερμική αγωγιμότητα. Αυτός ο δείκτης είναι ελαφρώς κατώτερος από το φυσικό ξύλο, αλλά υπερβαίνει την αντίστοιχη παράμετρο των υπόλοιπων υλικών φινιρίσματος της πρόσοψης.
 • Υψηλή ηχομόνωση. Τα πάνελ από σύνθετο υλικό από ξύλο και πολυμερές, λόγω της πυκνής δομής του WPC, μειώνουν σημαντικά τον ήχο που προέρχεται από το δρόμο.
 • Εξαιρετική αντίσταση στην υγρασία. Σε αντίθεση με το φυσικό ξύλο, το KDP δεν φοβάται το νερό, δεν διογκώνεται, δεν το "οδηγεί". Ένας υψηλός βαθμός αδιαβροχοποίησης παρέχεται από πολυμερείς ενώσεις που είναι μέρος του παρακαμπτήριου.
 • Πυρκαγιά. Παρά την εύφλεκτη ικανότητα του ξύλου και των πλαστικών πολυμερών, οι ειδικές ουσίες καθιστούν το KVA άκαυστο.Τα πάνελ μπορούν να καπνίζουν, αλλά δεν θα καούν με φωτιά.
 • Σταθερότητα θερμοκρασίας. Η δομή πλαισίου, ακόμη και σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες (έως και -60 ° C) και πολύ υψηλές (μέχρι και 90 ° C), δεν παραμορφώνεται και δεν χάνει τις θετικές της ιδιότητες.
 • Βιολογική αδράνεια. Το υλικό των πάνελ WPC δεν είναι κατάλληλο για τρόφιμα για έντομα και τρωκτικά, επιθετικοί μικροοργανισμοί όπως μύκητες μούχλας δεν πολλαπλασιάζονται στην επιφάνειά του, δεν καταστρέφονται από την οξείδωση.
 • Ανθεκτικό στο ηλιακό φως. Οι ακτίνες UV δεν καταστρέφουν τη δομή του υλικού και η υπέρυθρη ακτινοβολία δεν οδηγεί σε γρήγορη εξασθένιση του χρώματος του πλαισίου. Στις φτηνές εκδόσεις πάνελ WPC με βάση το πολυαιθυλένιο, αυτή η ποιότητα απουσιάζει, ως αποτέλεσμα, η επίστρωση χάνει γρήγορα μια ευχάριστη εμφάνιση. Ποιοτική
 • Τα προϊόντα αρχίζουν να εξασθενίζουν με το χρόνο και ομοιόμορφα σε ολόκληρη την περιοχή της επένδυσης.
 • Οικολογική σύνθεση. Δεν περιέχει τοξικές ενώσεις, τα σύνθετα μικροσωματίδια δεν προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις.
 • Αισθητική ποιότητα. Τα προϊόντα ξύλου-πολυμερούς φαίνονται υπέροχα, απομονώνοντας πλήρως την υφή του φυσικού ξύλου. Οι ελάχιστες διαστάσεις των αρθρώσεων είναι πρακτικά αόρατες και δημιουργούν μια αίσθηση σταθερότητας του φινιρίσματος.Η επιφάνεια, λόγω της επεξεργασίας επιβραδυντικών πυρκαγιάς, είναι πολύ ομαλή.
 • Ανθεκτική δομή. Το WPC ανέχεται καλά τις μηχανικές επιδράσεις στην πίεση και το σοκ, καθώς και τις δονήσεις.
 • Εύκολος χειρισμός. Τα πάνελ δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, δεν χρειάζονται βαφή, γυαλισμένο ή βρόχο.
 • Ανθεκτικότητα Υπό τις βέλτιστες συνθήκες λειτουργίας, η επικάλυψη ξύλου-πολυμερούς θα διαρκέσει από 10 έως 25 χρόνια.

Τα μειονεκτήματα του WPC μπορούν να μετρηθούν:

 • Κόστος Τα πάνελ υψηλής ποιότητας θα κοστίζουν ακριβά, ενώ τα φτηνά δεν θα ευχαριστηθούν για μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • Μικρή επιλογή μορφών προϊόντων. Αυτό το μείον μπορεί να καλείται υπό όρους. Παρόλο που η παρακαμπτήριος WPC κατασκευάζεται σε περίπου την ίδια μορφή, λόγω της ιδιαιτερότητάς της, μπορεί να αντισταθμιστεί εύκολα για μερική επεξεργασία.
 • Επιρρεπής στο ξύσιμο. Παρά την υψηλή αντοχή του σύνθετου ξύλου-πολυμερούς, το οποίο αντέχει σε πιέσεις έως 500 kg / m2, υπό την μηχανική επίδραση, η επιφάνεια του αποκτά εύκολα γρατζουνιές και λεκέδες.
 • Δύσκολη εγκατάσταση. Η τεχνολογία επένδυσης των πάνελ ξύλου-πολυμερούς είναι παρόμοια με αυτή των άλλων τύπων υλικών φινιρίσματος, αλλά απαιτεί επίσης γνώσεις και δεξιότητες.Η αυτοεγκατάσταση ενδέχεται να προκαλέσει υλικές ζημιές.

Είδη

Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές από ξύλο-πολυμερές πάνελ για το φινίρισμα τοίχων πρόσοψης.

Η κύρια διαφορά είναι το σχήμα, η σύνθεση του υλικού, καθώς και η εμφάνιση.

 • Καρυδιά.Διαστάσεις πάνελ: 2 × 16,5 × 400 cm με πάχος προσόψεως 0,6 cm. Η εξωτερική επένδυση ξεχωρίζει για την ανάγλυφη υφή, στο σχέδιο χρώματος αναπαρίσταται το καφέ χρώμα και οι αποχρώσεις του.
 • Lwn.Συνολικές διαστάσεις του προϊόντος: 1,4 cm × 13 × 300 cm. Η ακριβή επιλογή ποιότητας στην αγορά αντιπροσωπεύεται από διάφορα υφασμάτινα σχέδια, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μοιάζουν με ξύλο, και χρώματα που κυμαίνονται από σκοτεινούς έως ελαφρούς τόνους.
 • "Μορφοποιημένο από KDP με ανάγλυφο". Το μέγεθος των πάνελ παρακαμπτήριος: 1,6 cm × 14,2 cm × 400 cm, το πάχος των άκρων είναι 0,4 cm. Η υφή των πάνελ γίνεται με τη μορφή ανάγλυφο κάτω από ένα δέντρο, μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων.
Ψυχή
Καρυδιά
Lwn
 • "Λαϊκό". Το μέγεθος του πλαισίου είναι 1,6 cm × 4,2 cm × 400 cm με πάχος 0,4 cm. Αυτός ο τύπος διακρίνεται από ενισχυμένες μονωτικές ιδιότητες και ενισχυμένη μόνωση από θόρυβο και το πιστοποιητικό επιβεβαιώνει την απόλυτη φιλικότητα προς το περιβάλλον της σύνθεσης. Στο φάσμα των χρωμάτων, τα προϊόντα παρουσιάζονται σε μαύρο, καφέ και τερακότα χρώματα με επιφάνεια με υφή.
 • "BlockHouse". Οι τυποποιημένες διαστάσεις των πλαισίων είναι 6,2 × 15 × 300 cm · οι διαστάσεις ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τον συγκεκριμένο κατασκευαστή. Χρησιμοποιείται για το φινίρισμα αεριζόμενων τοίχων πρόσοψης. Η υφή των προϊόντων μιμείται μια ξύλινη ράβδο, έγχρωμη απόδοση σε ένα ευρύ φάσμα από ελαφριά άμμο μέχρι σκοτεινές αποχρώσεις του καφέ. Παράγεται σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ποιότητας.
 • Λαμιναρισμένο KDP με ανάγλυφο. Η υφή της επιφάνειας μιμείται την υφή του ξύλου, μοιάζει οπτικά με μια τυποποιημένη επένδυση πολλών μεγάλων μεγεθών. Τοποθετείται στον τοίχο με κατακόρυφη ή οριζόντια μέθοδο χρησιμοποιώντας κλιπ στήριξης.
Λαϊκό
Block House
Αναγλυφοποιημένο

Τα βασικά κριτήρια για την επιλογή του πλαισίου του WPC

  Για να επιλέξετε ένα κατάλληλο προϊόν, θα πρέπει να λάβετε υπόψη διάφορους παράγοντες ανάλογα με τη σημασία τους:

  • Κατασκευαστής. Οι καθιερωμένοι κατασκευαστές πάνελ ποιότητας περιλαμβάνουν μάρκες: DeckMayer, Legro, Tardex.
  • Πολυμερές συστατικό. Παρά το γεγονός ότι το ποσοστό του είναι σημαντικά μικρότερο από τα τσιπς, αυτός καθορίζει τις βασικές ιδιότητες των πάνελ WPC. Εάν χρησιμοποιείται πολυαιθυλένιο, η τιμή ενός τέτοιου προϊόντος θα είναι σημαντικά χαμηλότερη, ωστόσο, και οι λειτουργικές ιδιότητες είναι χειρότερες.Εάν χρησιμοποιείται PVC, η εγγυημένη υψηλή τιμή συνοδεύεται από εξαιρετικά χαρακτηριστικά.
  • Μεμονωμένες ιδιαιτερότητες προϊόντος. Ξύλο-πολυμερή πλαισιώσει πολύ παρόμοια με κάθε άλλη, ωστόσο, για παράδειγμα, η παρουσία του θύλακα αέρα στη δομή πίνακα ενισχύει σημαντικά θερμική και ηχητική μόνωση. Όταν επιλέγετε ένα υλικό φινιρίσματος, δώστε προσοχή στις λεπτομέρειες.
  • Κόστος Φτηνές επιλογές προς τα έξω δυσδιάκριτες από υψηλής ποιότητας, αλλά η διάρκεια της χρήσης τους είναι πολύ μικρότερη, και τελικά πιθανό να επιδεινωθεί η απόδοση και αισθητικές ιδιότητες saydingovyh πάνελ.

  Το θέμα της επιλογής πάνελ WPC με μεγάλο αριθμό θετικών ποιοτήτων, στηρίζεται στην κατανόηση της κύριας πηγή των πλεονεκτημάτων τους.

  Δείτε παρακάτω συμβουλές εγκατάστασης για παρακαμπτήριες εργασίες.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο