Εγκατάσταση παρακαταθήκης

 Εγκατάσταση παρακαταθήκης

Το άνετο σπίτι αρχίζει με μια όμορφη πρόσοψη. Προσιτός και εύκολος τρόπος για να τελειώσετε - εγκατάσταση τοίχου με τα χέρια σας.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Για τα υλικά που προορίζονται για εξωτερική εργασία έχουν πολλές απαιτήσεις. Πρέπει να είναι ελαφριά την ίδια στιγμή, ισχυρή, ανθεκτική, ελκυστική από αισθητική άποψη, εύκολη στη χρήση και φθηνή. Λίγα υλικά είναι σε θέση να ικανοποιήσουν όλα τα σημεία αυτού του (ελλιπή, δεδομένου ότι στην πραγματικότητα οι απαιτήσεις είναι πιο ποικίλες) κατάλογος. Αλλά η τοποθέτηση του πλαισίου στην κατηγορία που βρίσκεται πλησιέστερα στην καλύτερη επιλογή. Εκτελεί και προστατεύεικαι διακοσμητικές λειτουργίες ταυτόχρονα. Ταυτόχρονα, το κόστος του υλικού είναι αρκετά αποδεκτό.

Οι μοναδικές ιδιότητές του εξηγούνται από την τεχνολογία παραγωγής. Βασίζεται στις πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας, η σύνθεση των οποίων υπολογίζεται προσεκτικά από τους τεχνολόγους με βάση την αναλογία συστατικών. Στη συνέχεια, η πρώτη ύλη αυτή επεξεργάζεται με ακριβά εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας και περνά τον ποιοτικό έλεγχο σε διάφορα στάδια.

Για κάθε τύπο παρακαμπτήριου χρησιμοποιεί το δικό του είδος πρώτων υλών και τις τεχνικές κατασκευής τους.

Κάθε πίνακας αποτελείται από πολλά στρώματα. Το εσωτερικό στρώμα εξασφαλίζει τη σταθερότητα μεμονωμένων πάνελ και ολόκληρης της δομής στο σύνολό της. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να αποτελείται από αρκετά λεπτότερα στρώματα. Και το εξωτερικό στρώμα είναι ανθεκτικό στα φαινόμενα της ατμόσφαιρας. Είναι διακοσμητικός.

Το πάχος της στεγάνωσης εξαρτάται από τον τρόπο παραγωγής του. Βασικά, αυτή η κατανομή των μεθόδων ισχύει για το βινύλιο και το υπόγειο παρακαμπτήριος.

 • Η πρώτη μέθοδος είναι μονο-εξωθητική. Υπονοεί ότι ο πίνακας πλαισιώσεων είναι κατασκευασμένος από ένα είδος μείγματος (σύνθετο). Στην θερμαινόμενη κατάσταση, το μείγμα περνάει μέσα από μια τρύπα προφίλ, η οποία του λέει το επιθυμητό σχήμα, και κατόπιν ψύχεται, διατηρώντας το.
 • Η δεύτερη μέθοδος είναι συν-εξωθητική. Οι ενώσεις εδώ χρησιμοποιούνται σε ποσότητες δύο ή περισσοτέρων. Αυτό καθορίζεται από το απαιτούμενο πάχος και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πλαισίου. Περνά επίσης μια διαδικασία χύτευσης στρώματος με στρώσεις σε καλούπια και στερεοποιείται στη σωστή θέση.

Η παραγωγή ζεστού νερού συμβάλλει στο γεγονός ότι όλα τα συστατικά της ένωσης (βάση, σταθεροποιητές, τροποποιητές, πλαστικοποιητές, σωματίδια χρωματισμού) σχηματίζουν ένα μονολιθικό κράμα.

Αυτό παρέχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα του υλικού καπλαμά.

 • Όταν χρησιμοποιούνται διαφορετικές συνιστώσες των πρώτων υλών και των διαφόρων τεχνολογιών παραγωγής, επιτυγχάνεται ευρεία σειρά προϊόντων. Ένας μεγάλος αριθμός πλαισιώσεων σας επιτρέπει να καλύψετε την πρόσοψη του σπιτιού με πάνελ διαφορετικών χρωμάτων, ιδιοτήτων και υφών σύμφωνα με τις ιδέες σχεδίασης και τα χαρακτηριστικά του κλίματος.
 • Το υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εξωτερική και εσωτερική επένδυση.
 • Το σχετικά μικρό βάρος των πλαισίων καθιστά δυνατή την τοποθέτηση πλαισίου στην πρόσοψη οποιουδήποτε τύπου. Μπορεί να είναι ένα σκυρόδεμα, τούβλο, σοβά, μπλοκ, ξύλινη πρόσοψη. Σε αυτή την περίπτωση, η κατάσταση λειτουργίας δεν έχει σημασία.Το παλιό δέντρο θα μπλοκαριστεί τελείως και ο σπασμένος γύψος μπορεί να λειανθεί χωρίς να ξοδεύει χρόνο και χρήματα για την αποκατάσταση του στρώματος.
 • Το περίβλημα βοηθά στη βελτίωση της ηχομόνωσης και της μόνωσης στο δωμάτιο. Αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιείται όχι μόνο σε ιδιωτικές κατοικίες, αλλά και για διακόσμηση δημοτικών κτιρίων, σχολείων και νηπιαγωγείων. Αυτό εξοικονομεί σημαντικά το κόστος θέρμανσης σε ένα μεγάλο δωμάτιο.
 • Κατάλληλο για να αντιμετωπίσει καλοκαιρινό εξοχικό σπίτι, πολυκατοικία, ξύλινο εξοχικό σπίτι, εξωτερικά κτίρια
 • Αν είναι απαραίτητο, είναι βολικό να τοποθετούνται στεγανοποιητικά υλικά και μόνωση μεταξύ των πάνελ και του τοίχου του σπιτιού.
 • Το υλικό είναι κατάλληλο για εργασίες εγκατάστασης στο ένα χέρι. Οι οδηγίες του κατασκευαστή είναι αρκετά σαφείς ώστε να προχωρήσουν στο τέλος, χωρίς καμία εμπειρία στον τομέα της επισκευής.
 • Τα πάνελ από διαφορετικές ενώσεις δεν σπάνε κατά την τοποθέτηση συνδετήρων.
 • Η επιφάνεια των περισσότερων ειδών είναι υδρόφοβη και πλένεται.
 • Το υλικό είναι ανθεκτικό στην κατάψυξη. Αυτό εξασφαλίζει την ακεραιότητά του κατά τη διάρκεια σοβαρών παγετών και σας επιτρέπει να τοποθετείτε τοίχους με θερμικό σπάσιμο (ένα στρώμα που προστατεύει τους τοίχους του σπιτιού από την κατάψυξη και τη συμπύκνωση όταν η θερμοκρασία αυξάνεται).
 • Οι ποιοτικοί πίνακες πλαισίωσης έχουν το ίδιο πάχος σε όλο το μήκος και ομοιόμορφο χρώμα.
 • Μην εξασθενίζετε στον ήλιο, μην εξασθενίζετε από το νερό, επειδή οι χρωματισμένες ουσίες συντηρούνται με το υπόλοιπο σε υψηλές θερμοκρασίες.
 • Διαφορετικές επιλογές πλαισιώσεων στο χρώμα και την υφή συνδυάζονται μεταξύ τους.
 • Σε αντίθεση με το φυσικό ξύλο, τα πέτρινα ή τα προσόψεως τούβλα, η τοποθέτηση σε παράθυρο είναι ένα οικονομικά αποδοτικό υλικό τελικής επεξεργασίας και η τοποθέτησή του είναι λιγότερο χρονοβόρα.
 • Παρέχει μια όμορφη και όμορφη θέα στην πρόσοψη του σπιτιού για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η διάρκεια της λειτουργίας του υλικού με υψηλή ποιότητα - μέχρι και μισό αιώνα.
 • Εύκολη αποσυναρμολόγηση κατά την τελική επεξεργασία.

Τα μειονεκτήματα της προσόψεως.

 • Το κλειδί για την ποιότητα είναι η καλή πίστη του κατασκευαστή. Είναι δύσκολο να το ελέγξετε, έτσι τα ελαττώματα των προϊόντων απαντώνται συχνότερα μετά την επισκευή.
 • Τα φωτεινότερα χρωματισμένα πάνελ, τόσο λιγότερο είναι ανθεκτικά στο ξεθώριασμα από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία.
 • Μόνο η μεταλλική πλευρική τοποθέτηση έχει αντίσταση στην κρούση και αντοχή στη μηχανική καταπόνηση.
 • Κάθε τύπος παρακαμπτήριων έχει τη δική του περιορισμένη παλέτα χρωμάτων.
 • Για να ολοκληρώσετε την πρόσοψη απαιτείται μεγάλος αριθμός πάνελ.Δεν είναι πάντοτε δυνατό να τα αγοράσετε από την ίδια παρτίδα και τα προϊόντα από διαφορετικά προϊόντα μπορεί να διαφέρουν μεταξύ τους με την απόχρωση του χρωματικού συνδυασμού.
 • Τα περισσότερα είδη δεν είναι πυρίμαχα.
 • Υψηλές τιμές για εξαρτήματα.
 • Η περίοδος εγγύησης του κατασκευαστή για το προϊόν μπορεί να αλλάξει ή και να ακυρωθεί εντελώς όταν χρησιμοποιείτε εξαρτήματα άλλων κατασκευαστών.

Είδη

Συμβατικά ταξινομούν τις ποικιλίες παρακαταθήκης σύμφωνα με διάφορα κριτήρια: αντικείμενα χρήσης, παραγωγή υλικών, σχεδιασμός του ανώτερου στρώματος. Επιπλέον, τα ίδια τα εξαρτήματα για τη συναρμολόγηση ποικίλουν σε σχήμα, πάχος και μέγεθος. Έτσι, για την επένδυση στερεών επιφανειών μιας μεγάλης περιοχής, θα χρειαστείτε πάνελ με τη μορφή λαμαρίνας με σύστημα ασφάλισης, ενώ για τελικές γωνίες, βάσεις και άλλες δύσκολες τομές θα είναι μικρότερα τμήματα και πολύπλοκα σχήματα.

Το πλάτος του πλαισίου μπορεί να είναι μονό (λεπτομέρεια αποτελείται από μία λωρίδα), διπλό (έλατο ή «ξυλεία του πλοίου»), τριπλό (μία λεπτομέρεια αποτελείται από τρεις λωρίδες που είναι τοποθετημένες μεταξύ τους σε μορφή έλατος).

Η ταξινόμηση από αντικείμενα εφαρμογής συνεπάγεται διαίρεση σε παρακαμπτήριος εξωτερικό, εσωτερικό και ενδιάμεσο φινίρισμα.

Το υλικό για την επένδυση της πρόσοψης του κτιρίου θα πρέπει να είναι πιο ανθεκτικό στο ξεθώριασμα, την υδροφοβία, την αντοχή στον παγετό. Για χώρους που βρίσκονται στα σύνορα ενός δρόμου, για παράδειγμα, μη μονωμένα μπαλκόνια, χρειάζεστε να πλαισιώσετε, το οποίο χαρακτηρίζεται από καλή ανοχή στις αλλαγές της θερμοκρασίας. Για εσωτερικό φινίρισμα είναι σημαντική αντοχή στην κρούση, αντοχή στη μηχανική καταπόνηση, αισθητικές ιδιότητες.

Το παραπέτασμα χρησιμοποιείται όταν αντιμετωπίζετε τέτοια αντικείμενα:

 • στέγες?
 • τις πλαγιές και τις γωνίες του σπιτιού.
 • το πάτωμα θεμελίωσης και υπογείου (για το τελείωμα των ημιυπόγειων δαπέδων, παράγεται εξειδικευμένη παρακαταθήκη εδάφους).
 • διακόσμηση παραθύρων?
 • Κατασκευή περιφράξεων.
 • φινίρισμα μη οικιστικών κτιρίων (λουτρά, γκαράζ, αποθήκες και άλλα) ·
 • αντιμετωπίζοντας την πρόσοψη του κτιρίου (και εδώ χρειάζεστε μπροστινή παρακαμπτήριος)?
 • φινίρισμα μπαλκονιών και λότζων.
 • εσωτερικό φινίρισμα της βεράντα ή βεράντα?
 • αίθουσα αιθρίων σε ιδιωτικό σπίτι ανάμεσα στις μπροστινές πόρτες.
 • εσωτερικά φινίρισμα: κουζίνες, μπάνια, μπάνια, άλλοι τύποι δωματίων.

Για την εσωτερική διακόσμηση είναι σημαντική η εμφάνιση των πάνελ, το μέγεθος και η κατεύθυνση τους, έτσι οι κατασκευαστές παράγουν όχι μόνο οριζόντια, αλλά και κάθετη παρακαμπτήριος.Μεταξύ των πλεονεκτημάτων της, εκτός από τα πλεονεκτήματα της οριζόντιας πλαισίωσης, επίσης η αντίσταση στη φωτιά. Συχνά αποτελεί αποφασιστικό στοιχείο για την επιλογή διακοσμητικών τελειωμάτων, δεδομένου ότι η SNiP καθιερώνει τα πρότυπα πυρασφάλειας για διάφορους τύπους χώρων.

Τα πρότυπα κατασκευής ρυθμίζουν τη μέγιστη επιτρεπόμενη περιεκτικότητα σε φορμαλδεΰδη. και τοξικές ουσίες ανά 100 γραμμάρια βάρους υλικού τελικής επεξεργασίας. Ο αριθμός τους αναγράφεται στο διαβατήριο του προϊόντος ως κατηγορία εκπομπών. Για εσωτερική διακόσμηση μόνο η πρώτη τάξη είναι επιτρεπτή · για το εξωτερικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και άλλοι τύποι. Επίσης, το εσωτερικό υλικό έχει μια πιο μεταβλητή περιοχή χρωμάτων και η κατακόρυφη κατεύθυνση των πλαισίων συμβάλλει στην οπτική αλλαγή των παραμέτρων του δωματίου.

Στην αγορά κατασκευών υπάρχουν αρκετοί τύποι παρακαταθήκης, που διαφέρουν στην παραγωγή υλικών:

Ακρυλικό

Για τους μη επαγγελματίες, οι ιδέες σχετικά με την παρακαμπτήριά περιορίζονται στις ποικιλίες του χλωριούχου πολυβινυλίου και του πλαστικού, ακόμη και τα μεταλλικά προϊόντα είναι ήδη εκπληκτικά. Δεν υπάρχει τίποτα περίεργο στο γεγονός ότι λίγοι άνθρωποι έχουν ακούσει για την ακρυλική κάθοδο.Ωστόσο, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του είναι πολλές φορές υψηλότερα από τα χαρακτηριστικά των πάνελ βινυλίου. Αντέχει σε μεγαλύτερο εύρος θερμοκρασιών (από -50 έως +70 βαθμούς Κελσίου), είναι λιγότερο επιρρεπής σε ξεθώριασμα, ανθεκτικό στη φωτιά, ανθεκτικό και η διάρκεια ζωής του υπερβαίνει τις δεκαετίες.

Το κόστος της ακρυλικής πλαισίωσης, αντίστοιχα, είναι υψηλότερο από το βινύλιο.

Αλουμίνιο

Με σχετικά μικρό βάρος, είναι πιο ανθεκτικό σε ζημιά από άλλους τύπους μεταλλικών φινιρίσματος στην πρόσοψη του σπιτιού. Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα του αλουμινίου είναι ότι δεν είναι ευαίσθητο στη διάβρωση. Βροχή, χιόνι, το πλύσιμο του δεν φοβάται. Το χρώμα είναι καλό σε πλάκες αλουμινίου, το οποίο διατηρεί το λαμπερό χρώμα και την εμφανή εμφάνιση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι λιγότερο πλαστικό από ακρυλικό και κατά τη διάρκεια της κατασκευής μπορεί να είναι το μειονέκτημα του.

Σκυρόδεμα

Αυτή είναι μια "φθηνή και θυμωμένη" επιλογή σε σχέση με τη διακόσμηση της πρόσοψης με μπροστινό τούβλο ή φυσική πέτρα. Ενόψει του συμβατικού πλαισίου βινυλίου, φυσικά, αποδεικνύεται πιο ακριβό και πιο δύσκολο.

Οι πλάκες από σκυρόδεμα είναι κατασκευασμένες από τσιμέντο-άμμο ή μείγμα τσιμέντου-γύψου. Οι ουσίες με βάση το τσιμέντο απαιτούν συχνά επιπλέονσυστατικά για την αύξηση της αντοχής, έτσι ώστε ως ένα ενισχυτικό στοιχείο στη σύνθεση προστίθενται μια ποικιλία από υαλοβάμβακα. Η υδροφοβικότητα του υλικού αυξάνει τους πλαστικοποιητές. Οι χρωστικές χρωμάτων είναι υπεύθυνες για το χρώμα. Δεδομένου ότι η πλάκα σκυροδέματος χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο πέτρας, η παλέτα χρωμάτων περιορίζεται σε φυσικές αποχρώσεις.

Εκτός από τις αισθητικές ιδιότητες, η συγκεκριμένη παρακαμπτήριος είναι διαφορετική και καλή απόδοση. Ωστόσο, υπάρχουν μειονεκτήματα. Το μεγάλο βάρος του απαιτεί πρόσθετες διαδικασίες για την προετοιμασία της επιφάνειας των τοίχων. Πρέπει να ενισχυθούν με τον υπολογισμό του δυνητικού φορτίου.

Η δεύτερη έλλειψη προϊόντων σκυροδέματος είναι η ευθραυστότητα του ανώτερου στρώματος. Με τα συνηθισμένα μηχανικά αποτελέσματα, εμφανίζονται μάρκες και ρωγμές.

Βινύλιο

Ο πιο συνηθισμένος τύπος παρακαμπτήριου, που γίνεται με την ανάμειξη διαφόρων συστατικών, τη θέρμανση τους και την τοποθέτηση της ένωσης στο καλούπι. Αυτή είναι μια πρακτική και κομψή λύση για διακόσμηση σπιτιού, αλλά όχι πάντα η καλύτερη. Έτσι, για την επένδυση του υπόγειου και του κάτω ορόφου τελειώνει βινυλίου παρακαμπτήριος μπορεί να μην είναι αρκετό. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε τον υπόγειο τύπο του.Είναι πιο ανθεκτικό λόγω των πρόσθετων στρωμάτων και των συστατικών της σύνθεσης.

Ένας άλλος τύπος υλικού χλωριούχου πολυβινυλίου είναι η "παρακαμπτήριος του πλοίου". (ίσως μέταλλο). Είναι πιο ανθεκτικό και ανθεκτικό στην υγρασία, αλλά παραμένει ευέλικτο και άνετο για την εργασία. Η ιδιαιτερότητα αυτής της πλαισίωσης είναι ότι μιμείται την επιφάνεια ενός ξύλινου σκάφους για τη ναυπηγική βιομηχανία.

Ξύλινο

Η κατασκευή ξύλινων πάνελ σύμφωνα με την τεχνολογία μοιάζει με την παραγωγή μοριοσανίδων ή ινοσανίδων, επειδή η βάση τους είναι λεπτή ίνα ξύλου. Για να γίνει το υλικό ανθεκτικό στην υγρασία και την αντοχή, στο μείγμα προστίθενται πρόσθετα και πλαστικοποιητές. Χρησιμοποιείται ένα προστατευτικό στρώμα που σας επιτρέπει να διατηρείτε το χρώμα και τη δομή του δέντρου από καύση, υγρασία, μηχανική βλάβη.

Με τη βοήθεια ξύλινων παρακαμπτήριων, μπορείτε να επιστρέψετε μια όμορφη θέα στην πρόσοψη του ξύλινου σπιτιού, εάν έχει χάσει την ομορφιά του με την πάροδο του χρόνου. Είναι επίσης συχνά διακοσμημένα με μοντέρνα σπίτια για να τους δώσουν μια πιο αισθητική εμφάνιση.

Τα φύλλα ξύλου χάνουν πλαστικά πάνελ στην αντοχή στην υγρασία και την μεταλλική παρακαταθήκη - στην αντοχή στη φωτιά.Η διάρκεια ζωής τους είναι χαμηλότερη από εκείνη της πλαστικής βάσης και η τιμή είναι ελαφρώς υψηλότερη.

Χαλκός

Μια σπάνια μορφή πλαισίωσης. Δίνει την ευκαιρία να επενδύει όμορφα την οροφή και την πρόσοψη του κτιρίου, παρέχοντας παράλληλα εξαερισμό κάτω από το τελειωτικό υλικό. Αυτό εξασφαλίζει ότι δεν θα εμφανιστεί μύκητας, μούχλα ή συμπύκνωση στην πρόσοψη του σπιτιού. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά μειονεκτήματα. Ο χαλκός παραμορφώνεται εύκολα κατά την εγκατάσταση, οξειδώνει και χάνει την ελκυστική του εμφάνιση κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες και συνεχείς βροχοπτώσεις.

Μεταλλική παρακαμπτήριος

Ο πιο πολύπλοκος τύπος πάνελ από άποψη δομής. Αποτελείται από πέντε στρώματα: μια μεταλλική βάση που παρέχει σταθερότητα και ανθεκτικότητα στις πλάκες, μια σύνθεση αστάρι, ένα πολυμερές στρώμα που είναι υπεύθυνο για την υφή και το χρώμα του πλαισίου, μια προστατευτική επίστρωση λάκας που εμποδίζει την εξασθένιση του χρώματος, προστατευτική μεμβράνη. Το άνω φιλμ είναι ένα προσωρινό μέτρο. Προστατεύει τους πίνακες από ζημιά κατά τη μεταφορά και την εγκατάσταση. Πρέπει να αφαιρεθεί.

Η μεταλλική παρακαμπτήριος είναι η πιο ανθεκτική από όλες και δεν είναι ευαίσθητη στη φωτιά, αλλά με την πάροδο του χρόνου μπορεί να καταστεί άχρηστη λόγω της συνεχούς έκθεσης στην υγρασία.

Τσιμέντο

Ένα τέτοιο υλικό κατασκευάζεται από τσιμέντο πρώτης κατηγορίας (στην οποία υπάρχουν λιγότερες ακαθαρσίες) με την προσθήκη λεπτής άμμου, ινών κυτταρίνης, μετάλλων, πλαστικοποιητών και βαφών. Μιμείται την υφή του ξύλου, αντιμετωπίζει τούβλα, πέτρα και άλλα υλικά για διακοσμητική διακόσμηση της πρόσοψης. Έχει ευελιξία, ελαστικότητα, υδροφοβικότητα, καίει κακό.

Συχνά για τσιμεντοκονίαμα και ίνες τσιμέντου πλαισιώσει απαιτεί μια πρόσθετη διαδικασία - ζωγραφική στο επιθυμητό χρώμα.

Αυτό το υλικό έχει αρκετά μειονεκτήματα: είναι ακριβό, ζυγίζει πολλά, παραμένει εύθραυστη, παρά τις ενισχυτικές ίνες της σύνθεσης και κατά τη διαδικασία της εργασίας σχηματίζεται σκόνη τσιμέντου, επειδή το 80-90% του υλικού αποτελείται από ορυκτά συστατικά.

Η διακοσμητική λειτουργία του πλαισίου είναι πολύ σημαντική, έτσι οι κατασκευαστές διευρύνουν το φάσμα των προϊόντων κάθε χρόνο. Έτσι, στην αγορά μπορείτε να βρείτε λεία και υφή, χρωματισμένα και ουδέτερα πάνελ. Πολλοί από αυτούς μιμούνται πιο δαπανηρή κάλυψη.

Οι κοινές επιλογές είναι να πλαισιώνονται με απομιμήσεις από τούβλα, φυσική πέτρα, ξύλο ακριβών φυλών (με τη μορφή ράβδου, σανίδες και στρογγυλεμένες κορμούς), γυαλιστερό και ματ, λευκά και έγχρωμα πλαίσια.

Υπολογισμός της ποσότητας των υλικών

Η προκατασκευασμένη κατασκευή οποιουδήποτε τύπου παρακαμπτήριου αποτελείται από ένα μεγάλο αριθμό στοιχείων. Τα εξαρτήματα διαφέρουν ως προς το σχήμα, το πάχος, τη μέθοδο προσάρτησης και τον σκοπό.

Εκτός από τους ίδιους τους πίνακες, θα χρειαστούν πρόσθετα εξαρτήματα. Εξετάστε τα από το χαμηλότερο επίπεδο (θεμέλιο) κατά τη διαδικασία φινίρισμα στην κορυφή (στέγη).

Η φλάντζα Socle χρησιμοποιείται για να προστατεύει και να προσθέτει αισθητική εμφάνιση στο ίδρυμα. Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι δεν αντιπροσωπεύει επιμήκη και στενά πλαίσια μήκους 3-4 μέτρων, αλλά ευρύτερες και μικρότερες λεπτομέρειες. Είναι διασυνδεδεμένα ως κομμάτια παζλ. Η διακοσμητική επιφάνεια του παρακαμπτήριου υπογείου συχνά αντιγράφει το φινίρισμα με φυσική πέτρα.

Η άνω άκρη του θεμελίου, κατά κανόνα, προεξέχει μπροστά μερικά εκατοστά (και μερικές φορές μερικές δεκάδες εκατοστά). Για το σχεδιασμό φαινόταν συμπαγές και δεν είχε κενά, η κορυφή του υπογείου υποστυλώματος και μέρος του ιδρύματος τελείωσε με "αποκατάσταση". Η λεπτομέρεια αυτή μοιάζει με ένα μικρό βήμα στο σχήμα του και συνδέει το θεμέλιο και το τοίχο της πρόσοψης του κτιρίου.

Το μεταβατικό στοιχείο από την "παλίρροια" στην επένδυση των τοίχων πραγματοποιείται με τη βοήθεια ενός στοιχείου που ονομάζεται γραμμή εκκίνησης. Τοποθετεί στη θέση του το κατώτερο πλαίσιο πλευρικής τοποθέτησης μεγάλου μήκους.

Το επόμενο εμπόδιο στην διαδρομή των διαμήκων πάνελ - ανοίγματα παραθύρων. Για το φινίρισμα τους, θα χρειαστείτε σανίδες, ένα προφίλ τελειώματος (παίζει το ρόλο ενός αυλακιού στο οποίο εισάγεται το διακοσμητικό τμήμα και το προφίλ παραθύρου ή το ίδιο το σκελετό (είναι ένα διακοσμητικό στοιχείο).) Η πλατφόρμα μπορεί να είναι λεία ή σκαλισμένη.

Η μετάβαση από το προφίλ στις διαμήκεις πλάκες γίνεται και πάλι με τη βοήθεια των άκρων και των λωρίδων εκκίνησης.

Οι περιοχές προβλημάτων όπως οι εσωτερικές και εξωτερικές γωνίες απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Για αυτούς, η συσκευασία περιλαμβάνει μέρη με τα κατάλληλα ονόματα - την εσωτερική γωνία και την εξωτερική γωνία. Υπάρχουν επίσης τμήματα που ονομάζονται J-corner ή J-plank και F-corner, τα οποία καλύπτουν προβληματικές περιοχές όπως στεφάνες και γραμμές σύνδεσης μεταξύ των πλακών και του τοίχου της πρόσοψης. Όταν το μήκος του πάνελ δεν είναι αρκετό για όλο το μήκος του τοίχου, χρησιμοποιείται το συνδετικό τμήμα - το προφίλ Η. Συμπληρώνει τον σχεδιαστή των οριζόντιων ή κάθετων πλαισίων πλαισιωτικών πλαισίων.

Το J-profile παρέχει μια μετάβαση από το τείχος του σπιτιού στην οροφή και απαιτείται για την εγκατάσταση σκελετών και προεξοχών. Το προεξέχον τμήμα της κλίσης της οροφής (κάτω) κλείνει τον ανεμόμυλο ή το σκελετό.Αυτά τα μέρη έχουν διατρήσεις στην επιφάνεια έτσι ώστε ο αέρας να μπορεί να κυκλοφορεί κάτω από την οροφή.

Όταν οριστούν όλα τα εξαρτήματα, είναι απαραίτητο να υπολογιστεί ο αριθμός τους. Θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ακριβέστερη, ώστε όλα τα στοιχεία να χωρούν χωρίς κενά και ρωγμές. Διαφορετικά, θα χρειαστεί χειροκίνητη ρύθμιση και αυτό είναι δύσκολο να γίνει χωρίς εμπειρία εγκατάστασης.

Υπολογίστε την ποσότητα του υλικού δεν είναι δύσκολη. Το κύριο πράγμα είναι να το κάνουμε συνειδητά, σταθερά και λαμβάνοντας υπόψη ότι η τοποθέτηση δεν είναι προσκολλημένη απευθείας στον τοίχο, αλλά είναι στερεωμένη σε ένα ειδικό κιβώτιο από το προφίλ. Μερικές φορές πρέπει να προσθέσετε το πάχος του μονωτικού στρώματος.

Έτσι, για να μάθετε πόσα πάνελ και εξαρτήματα που χρειάζεστε, πρέπει να μετρήσετε τους τοίχους γύρω από την περίμετρο του σπιτιού, καθώς και όλα τα ανοίγματα των παραθύρων και των θυρών.

Παρά το γεγονός ότι τα αντίθετα τοιχώματα πρέπει να είναι δομικά πανομοιότυπα, μετρώνται μεμονωμένα σε δύο ή τρία σημεία σε ύψος και πλάτος. Αν τα αποτελέσματα είναι διαφορετικά σε πολλά σημεία, είναι απαραίτητο να στρογγυλευθεί υπέρ ενός μεγαλύτερου δείκτη.

Το πλάτος πολλαπλασιάζεται με το ύψος και σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα, οι ειδικοί στο κατάστημα θα βοηθήσουν στον προσδιορισμό του αριθμού των πάνελ (συμπεριλαμβανομένων μερικών αποθεμάτων), με βάση το πλάτος και το μήκος ενός πάνελ.Δηλαδή, η συνολική έκταση ενός τοίχου διαιρείται από την περιοχή του πίνακα και ο αριθμός που προκύπτει είναι ίσος με την ποσότητα του υλικού ανά τοίχο.

Για τα αποθέματα, θα πρέπει να αγοράσετε 10-20% περισσότερο υλικό. Οι επιπλέον 10-20 πίνακες θα είναι σε θέση να καλύψουν την απροσδόκητη κατανάλωση πλαισιώσεων ή να διορθώσουν τα σφάλματα εγκατάστασης. Πολλοί άνθρωποι ξεχνούν τα ανταλλακτικά, αγοράζοντάς τα μόνο αφού χρειάζονται πραγματικά, αλλά αυτό είναι λάθος. Λεπτομέρειες από διαφορετικές παρτίδες δεν θα είναι απολύτως όμοιες με την απόχρωση, το πάχος και τα χαρακτηριστικά ούτως ή άλλως, και αυτό θα είναι ιδιαίτερα αισθητό στην πρόσοψη.

Από το συνολικό εμβαδόν όλων των τοίχων αφαιρείται η περιοχή του ανοίγματος των παραθύρων και των θυρών. Με θραύσματα τριγωνικών τοίχων λίγο πιο περίπλοκη. Εδώ μετράται η βάση του τριγώνου και το ύψος του. Στη συνέχεια το "πλάτος" πρέπει να χωριστεί σε δύο και να πολλαπλασιαστεί με το "ύψος".

Στη συνέχεια, πρέπει να σκιαγραφήσετε το σχήμα των τοίχων, των παραθύρων και των ανοιγμάτων, υπογράφοντας πάνω τους όλες τις αξίες. Αυτό θα βοηθήσει να μην λανθαστούν οι υπολογισμοί σε συνεννόηση με έναν ειδικό.

Δεν είναι τόσο δύσκολο να υπολογίσετε τέτοια πρόσθετα στοιχεία όπως οι εξωτερικές και εσωτερικές γωνίες, τα προφίλ J, F, H, αρχικές και τελικές σχάρες, σόμπες και ανεμογεννήτριες. Χρησιμοποιούνται σε ευθεία γραμμή, πράγμα που σημαίνει ότι είναι αρκετό να γνωρίζουμε το μήκος της.Ο αριθμός που προκύπτει διαιρείται με το πλάτος ενός τεμαχίου και στη συνέχεια προστίθενται άλλα 10-15 τοις εκατό στο υλικό για απρόβλεπτες δαπάνες. Εάν υπάρχει ένα άνοιγμα ή άλλο εμπόδιο στη γραμμή χρήσης του κατακόμβου, οι διαστάσεις του αφαιρούνται από το συνολικό μήκος του τμήματος, το οποίο τελειώνει με πρόσθετα στοιχεία.

Κατά την αγορά εξαρτημάτων και πλαισιώσεων, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι είναι τοποθετημένο σε ειδικό κιβώτιο. Το κιβώτιο ορίζει την επιφάνεια των τοίχων, γεγονός που απλοποιεί την εγκατάσταση του πλαισίου και σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα κενό μεταξύ του τελειωτικού υλικού και του τοίχου του σπιτιού για τον αερισμό του αέρα. Σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτείται πρόσθετη θέρμανση, προστασία από την υγρασία και το συμπύκνωμα, και στη συνέχεια το πλέγμα χρησιμεύει για την τοποθέτηση πρόσθετων υλικών.

Οι μεταλλικές προεντατήρες σχήματος U, τα χαλύβδινα ή ξύλινα προφίλ, οι συνδετήρες, οι αυτοπροωθούμενες βίδες, τα αυτοσχέδια υλικά και τα εργαλεία είναι απαραίτητα για τη λείανση.

Τα μεταλλικά προϊόντα είναι καθολικά, το ξύλο είναι πιο κατάλληλο για χρήση με μέτριο επίπεδο υγρασίας.

Τα προφίλ θα πρέπει να έχουν διατομή συν ή μείον 60 ως 30 και επαρκές επίπεδο ακαμψίας για να υποστηρίζουν το βάρος της δομής.

Ο αριθμός των αναρτήσεων και των προφίλ προσδιορίζεται ανάλογα με το βήμα της σπάτουλας, δηλαδή από την απόσταση μεταξύ γειτονικών τμημάτων του πλαισίου. Δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 40 cm για βαριά υλικά και 60 για τα ελαφρά. Το πλάτος του τοίχου διαιρείται με το πλάτος βήμα, και ο αριθμός που προκύπτει είναι ίσος με τον αριθμό των προφίλ που πρέπει να ρυθμιστεί σε 1 τοίχο.

Οι αυτοκινούμενες βίδες αγοράζονται με ρυθμό 1 τεμαχίου για κάθε 20 εκατοστά κατά μήκος του προφίλ και των κρεμάστρων.

Εργαλεία

Ένα σύνολο εργαλείων για την τοποθέτηση του τοίχου do-it-yourself είναι μικρό και τα εξαρτήματά του μπορούν να βρεθούν σε σχεδόν οποιοδήποτε σπίτι.

Πρώτα απ 'όλα, χρειαζόμαστε συσκευές για τη μέτρηση της επιφάνειας κάτω από την επένδυση: ένα μακρύ χάρακα, ένα τετράγωνο ξυλουργού, ένα μέτρο ταινιών, μια χρωματιστή κιμωλία.

Η επόμενη ομάδα εργαλείων θα χρειαστεί κατά την εγκατάσταση ενός μεταλλικού (ξύλινου) προφίλ και κρεμαστών. Για να προσδιορίσετε σωστά τη γραμμή εκκίνησης στην άκρη του τοίχου, από την οποία αρχίζει η εγκατάσταση των αναρτήσεων, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το επίπεδο κατασκευής. Ένα απλό βήμα θα κάνει. Η γραμμή πρέπει να σχεδιαστεί έτσι ώστε να μην θολώνει. Είναι βολικό να χρησιμοποιείτε έναν δείκτη ή μια φωτεινή κιμωλία. Για να στερεώσετε τις αναρτήσεις και τα προφίλ στον τοίχο χρειάζεστε ένα κατσαβίδι.Ένα σφυρί μπορεί να είναι χρήσιμο.

Ακριβώς κατά τη διάρκεια των εργασιών φινιρίσματος, θα χρειαστείτε τα εξής εργαλεία: ένα βουλγαρικό ή ένα χειροκρότημα με λεπτές οδόντες (κόψιμο του πλαισίου σε θραύσματα του επιθυμητού μήκους), ένα τρυπάνι με σφύρα, ένα ελαστικό σφυρί και εργαλεία για την αποσυναρμολόγηση ανεπιτυχώς τοποθετημένων πλαισίων.

Μην ξεχνάτε τον προστατευτικό εξοπλισμό: άνετο ρουχισμό, γάντια, γυαλιά.

Θέρμανση

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα του πλαισίου είναι ότι είναι εύκολο να "κρύψει" ένα στρώμα μόνωσης κάτω από αυτό. Αυτό εξοικονομεί σημαντικά το κόστος θέρμανσης κατά την κρύα εποχή και διατηρεί μια άνετη θερμοκρασία στο δωμάτιο όλο το χρόνο.

Ότι η θερμάστρα εξυπηρετείται για μεγάλο χρονικό διάστημα και αποτελεσματικά, είναι σημαντικό να επιλέξετε τα σωστά υλικά. Αυτό δεν είναι μόνο η ίδια η μόνωση, αλλά και ενδιάμεσα στρώματα που θα προστατεύσουν το σπίτι και τους τοίχους από τη συμπύκνωση, την υπερθέρμανση και άλλα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν εάν η μόνωση δεν είναι σωστή.

Ιδιότητες των καλών υλικών στο στρώμα θέρμανσης:

 • η ικανότητα να περάσει αέρας και να "αναπνεύσει"?
 • Αντοχή στην υγρασία και τη φωτιά.
 • αντοχή σε ψύξη και αλλαγές θερμοκρασίας.
 • ικανότητα βελτίωσης της ηχομόνωσης.
 • περιβαλλοντική ασφάλεια ·
 • ανθεκτικότητα

Η επιλογή της μόνωσης - η πιο κρίσιμη στιγμή. Εξετάστε τα υλικά με κατάλληλες ιδιότητες.

 • Εξώθηση αφρού πολυστερίνης (μερικές φορές ονομάζεται penoplex). Στην πραγματικότητα, πρόκειται για πλαστικό αφρού τελευταίας γενιάς. Δεδομένου ότι ο αφρός του παλαιού δείγματος αρχίζει να θρυμματίζεται για 5-10 χρόνια (και η παρακαμπτήριος είναι πολλές φορές μεγαλύτερη), χάνει γρήγορα την αποτελεσματικότητά του ως θερμαντήρα. Αλλά ο αφρός πολυστερίνης έχει όλες τις απαραίτητες ιδιότητες. Είναι ελαφρώς πυκνό, πορώδες, ελαφρύ (δεν φορτώνει τα προφίλ), είναι φθηνό, ανθεκτικό, ανθεκτικό στην υγρασία, επιτρέπει στους τοίχους να αναπνεύσουν (αν όχι για να το τοποθετήσουν), προστατεύει από το κρύο το χειμώνα και δεν δημιουργεί ατμόλουτρο το καλοκαίρι τελείως πνίγει τον θόρυβο του περιβάλλοντος από το δρόμο.
 • Ορυκτοβάμβακας (βαμβάκι). Διακρίνεται από υψηλή πυκνότητα και ανθεκτικότητα με μικρό πάχος, ικανοποιεί τις απαιτήσεις των κτιρίων, παρέχει αερισμό, είναι βιοσταθερή, βελτιώνει τις μονωτικές ιδιότητες της επένδυσης του σπιτιού. Υπάρχουν όμως και μειονεκτήματα για τη μόνωση των ορυκτών: απουσία στεγάνωσης και υγρασίας, το υλικό χάνει μέχρι και το 70% των θερμομονωτικών ιδιοτήτων του. Η σκόνη συσσωρεύεται με την πάροδο του χρόνου. Φτηνές τιμές μόνο ορυκτοβάμβακα χαμηλής ποιότητας, και ένα καλό ποσό θα πρέπει να δαπανηθεί για ένα καλό.

Το βαμβάκι, ο υαλοβάμβακας και το ecowool έχουν παρόμοιες ιδιότητες, αλλά χρησιμοποιούνται συχνότερα για τη θέρμανση σε εσωτερικούς χώρους.

 • PPU Ο ψεκασμένος αφρός πολυουρεθάνης είναι μια αποτελεσματική μόνωση, αλλά απαιτεί ειδικό εξοπλισμό για την εφαρμογή. Δεδομένου ότι η μάζα εφαρμόζεται στον τοίχο σε υγρή μορφή, είναι δυνατή η χρήση του πριν από την τοποθέτηση αναρτήσεων και προφίλ, εξαιτίας των οποίων δεν θα σχηματιστούν οι "κρύες νήσοι" στην κατασκευή. Αλλά όταν ο ψεκασμός PPU στον τοίχο δεν παραμένει αεριζόμενο κενό. Ο τοίχος δεν θα αναπνεύσει. Διαφορετικά, το υλικό αυτό είναι ανώτερο από τα άλλα στα τεχνικά χαρακτηριστικά του.
 • Αφρόλουτρο. Άξια εναλλακτική λύση στον ψεκασμένο αφρό. Η εργασία με το αφρώδες γυαλί είναι ευκολότερη λόγω του γεγονότος ότι το υλικό είναι φύλλο. Έχει μια πορώδη δομή, χαμηλό βάρος, μονωτικές ιδιότητες σε υψηλό επίπεδο, αντοχή στην υγρασία, αποσύνθεση και πυρκαγιά, είναι σε θέση να αναπνεύσει, να κόψει εύκολα σε κομμάτια του επιθυμητού πάχους, δεν συρρικνώνεται με το χρόνο. Η διάρκεια ζωής του υπερβαίνει τη διάρκεια ζωής πολλών τύπων παρακαμπτήριων. Το σημαντικό μειονέκτημα του - το υψηλό κόστος. Αλλά αν είναι δυνατόν να κάνετε μια ακριβή επένδυση, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε αφρώδες γυαλί από άλλα υλικά.
 • Μόνωση φύλλου φύλλου. Τέτοια υλικά, κατά κανόνα, έχουν πορώδη δομή και κατασκευάζονται από ποικιλίες αφρού, και σφραγίζονται από πάνω σε ανακλαστικό "κέλυφος". Αυτό τους δίνει ένα ξεχωριστό πλεονέκτημα - την ικανότητα της μόνωσης να διατηρεί τη θερμότητα στο σπίτι σε χαμηλή θερμοκρασία και την ικανότητα να αποτρέψει το δωμάτιο από υπερθέρμανση από το εσωτερικό σε υψηλές θερμοκρασίες έξω.

Μην ξεχνάτε τη στεγανοποίηση και το φράγμα ατμών. Αυτά τα λεπτά στρώματα θα παρατείνουν τη ζωή και θα αυξάνουν την αποτελεσματικότητα της μόνωσης, αλλά η απουσία τους στις περισσότερες περιπτώσεις μειώνει την αποτελεσματικότητα του υλικού σε τίποτα.

Η στεγανοποίηση είναι ένα στρώμα λεπτής μεμβράνης από PVC ή άλλο λεπτό φύλλο που επικαλύπτει τη μόνωση. Δηλαδή, είναι τοποθετημένο μεταξύ του και του πλαισίου και είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί η είσοδος υγρασίας στη μόνωση.

Το φράγμα ατμού είναι επίσης κατασκευασμένο από ένα αρκετά λεπτό υλικό, το οποίο είναι τοποθετημένο στην πίσω πλευρά - ανάμεσα στη μόνωση και το τοίχωμα του σπιτιού.

Για να δουλέψετε με αυτά τα υλικά θα χρειαστείτε ψαλίδι ή κοφτερό μαχαίρι (κόψιμο θραυσμάτων σε δύσκολα σημεία), ταινία κατασκευής και συρραπτικό κατασκευής.

Το υλικό αγοράζεται με περιθώριο 20%, αφού είναι απαραίτητο να το τοποθετήσετε με μια επικάλυψη 15 έως 30 cm.

Βήμα προς βήμα

Όταν επιλέγετε και αγοράζετε όλα τα υλικά, είναι καιρός να ξεκινήσετε την εγκατάσταση. Η τεχνολογία είναι καθολική για όλους τους τύπους τοίχων, η εργασία πραγματοποιείται σταδιακά.

 • Το πρώτο στάδιο είναι προπαρασκευαστικό. Εκτελείται μετά από όλες τις μετρήσεις και τους υπολογισμούς, επομένως τους αποκλείουμε από τη λίστα των ενεργειών. Αυτό που πρέπει να γίνει πραγματικά ως προετοιμασία είναι να επιθεωρήσει όλες τις επιφάνειες των τοίχων, ιδιαίτερα δύσκολες περιοχές, για την ύπαρξη ελαττωμάτων, παρατυπιών, παρεμβαλλόμενων στοιχείων. Συνιστάται η απομάκρυνσή τους για να μην τραυματιστούν τα μονωτικά υλικά και τα πάνελ. Τα "οζίδια" του τσιμεντοκονιάματος στην τοιχοποιία πρέπει να συνθλίβονται προσεκτικά με ένα σφυρί και όλες οι "πτυχές" στο θεμέλιο ισούνται επίσης. Είναι σημαντικό να μην το παρακάνετε. Τα κολλητικά καρφιά και θραύσματα οπλισμού πρέπει να δαγκώνουν με πένσες ή να κάμπτουν και να οδηγούν στον τοίχο. Στεγανοποιητικά στρώματα γύψου και άμμου. Οι παλιές επιφάνειες μπορούν να προετοιμαστούν περαιτέρω ώστε να μην καλύπτονται με μύκητες κάτω από ένα στρώμα μόνωσης και με υλικό επίστρωσης.
 • Το δεύτερο στάδιο - το φράγμα ατμού συσκευής. Αποτελείται από πολλά βήματα: καθαρισμός των τοίχων από την παλιά επίστρωση, αν υπάρχει, επεξεργασία των κενών και κενών στην επιφάνεια των τοίχων, ξήρανση των τοίχων. Η τοποθέτηση του φράγματος ατμού σε υγρούς τοίχους δεν έχει νόημα. Αυτό είναι ένα έργο κάτω από την αποστράγγιση.

Για το φράγμα υδρατμών είναι προτιμότερο να επιλέξετε υλικά από λεπτό φύλλο φύλλων λεπτού πάχους. Αυτά είναι τυλιγμένα προς τα πάνω και στερεώνονται στον τοίχο με προ-στερέωση με τη μορφή κολλητικής ταινίας. Λίγο αργότερα, όταν τοποθετηθεί η επένδυση, θα στερεώσει το υλικό σταθερά και με ασφάλεια.

 • Το τρίτο στάδιο είναι η τοποθέτηση του δοχείου. Για την παραλλαγή με μόνωση, θα είναι η πρώτη από τις δύο και θα εκτελείται από αποστάτες. Για την παραλλαγή χωρίς μόνωση, αυτό το κιβώτιο είναι το πρώτο και το τελευταίο, αποτελείται από αναρτήσεις και προφίλ. Τα παγκόσμια μεταλλικά προφίλ επιλέγονται συνήθως και οι μη επαγγελματίες έχουν μια ερώτηση: ποιο είναι το σημείο της μόνωσης, αν υπάρχει ακόμη μεγάλη απώλεια θερμότητας μέσω του δοκού; Έξοδος - υποβρύχια παρεμβαλλόμενα παρεμβύσματα ή χαρτόνι βασάλτη κάτω από το προφίλ στις θέσεις προσάρτησης. Για να τα διορθώσετε θα βοηθήσει στην τοποθέτηση βραχιόνων.

Η κατασκευή του καπακιού συνιστάται να εγκατασταθεί σύμφωνα με τον τύπο της παρακαμπτήριάς. Για το οριζόντιο σχέδιο, για την κάθετη άλλη. Και στις δύο περιπτώσεις, πρέπει να ξεκινήσετε από την άκρη και να εγκαταστήσετε πρώτα τους οδηγούς. Η θέση τους πρέπει να είναι αυστηρά κατακόρυφη ή αυστηρά οριζόντια και η γραμμή να έχει σχεδιαστεί με επίπεδο ή στύλο. Διαφορετικά, η πλευρική τοποθέτηση δεν θα αυξηθεί όπως απαιτείται ή η καμπυλότητα θα είναι αισθητή.

 • Το τέταρτο στάδιο είναι η θέρμανση. Το υλικό τοποθετείται σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Ταυτόχρονα, δεν μπορεί να παραμορφωθεί, επειδή μπορεί να χάσει τις ιδιότητές του.
 • Το πέμπτο στάδιο - για στεγάνωση. Αυτό το υλικό (χωρίς τάση) πρέπει να καλύπτει ολόκληρη τη μόνωση. Από πάνω και κάτω πρέπει να στερεώνεται προσεκτικά και το πλάτος του φύλλου υλικού να τοποθετείται με μια επικάλυψη. Συχνά, οι κατασκευαστές σημειώνουν στην ταινία στεγανοποίησης μια γραμμή ακμής - η επικάλυψη δεν πρέπει να είναι μικρότερη από ό, τι δείχνει. Είναι στερεωμένο με συρραπτικό και ταινία σκωτσέζας. Ακολουθεί η εγκατάσταση του δεύτερου obreshetki.
 • Το έκτο στάδιο είναι επένδυση. Απαιτεί συμμόρφωση με τρεις απλούς κανόνες που θα εξασφαλίσουν την επιτυχία του γεγονότος:
 1. Απαιτούνται οι μέγιστοι σφιχτοί συνδετήρες. "Σφίξτε τις κλειδαριές" μεταξύ των εξαρτημάτων, είναι σημαντικό να αφήσετε ένα μικρό κενό περίπου 1 mm.Αυτό θα προστατεύσει το υλικό από τη ρωγμή και επίσης θα απλοποιήσει τη διαδικασία αποσυναρμολόγησης στο μέλλον.
 2. Η στερέωση θα πρέπει να γίνει στη μέση των παραθύρων εγκατάστασης και όχι στις άκρες.
 3. Δεν θα πρέπει να οδηγείτε το κάλυμμα στην τρύπα μέχρι να σταματήσει · είναι προτιμότερο να αφήσετε ένα μικρό κενό.

Το περίβλημα πρέπει να εκτελείται σε μια τέτοια σειρά.

 • Αφαίρεση αποχετεύσεων, πάνελ θυρών, πλατφόρμες από ανοίγματα παραθύρων.
 • Κιβώτιο (συμπεριλαμβανομένης της μόνωσης). Η ακραία καθυστέρηση πρέπει να τοποθετηθεί ακριβώς στη γωνία του τοίχου.
 • Τοποθετημένη πλάκα εκκίνησης (πάνω, στη βάση του αλεξίπτωτου). Στη συνέχεια, οι εξωτερικές γωνίες, το aquilon και το αρχικό προφίλ. Η αρχική πλακέτα εισάγεται στις υποδοχές μέχρι να κάνει κλικ, τότε θα πρέπει να ελέγξετε την οπισθία κίνηση (διαδρομή 1-2 mm). Εάν παρατηρηθεί, μπορείτε να εγκαταστήσετε συνδετήρες.
 • Ομοίως, οι υπόλοιποι πίνακες συναρμολογούνται. Πραγματοποιήστε έλεγχο για αντιπαράθεση που απαιτείται για κάθε πίνακα.
 • Κατά μήκος της διαδρομής, ανοίγματα παραθύρων και θυρών, εσωτερικές γωνίες και άλλα στοιχεία γίνονται με παρακαμπτήριος.
 • Ο τελευταίος πίνακας είναι προσαρτημένος χωρίς μανδάλωση για να προσδιοριστεί αν πρέπει να προσαρμοστεί. Στη συνέχεια τοποθετείται η τελική σανίδα ή το προφίλ J και η σανίδα είναι ήδη τοποθετημένη και στερεωμένη σε αυτήν.
 • Γραμματοσφαίριση (τριγωνικό τμήμα του τοίχου κάτω από τις πλαγιές της οροφής).Είναι κάπως πιο περίπλοκο από το να βλέπεις έναν ορθογώνιο τοίχο. Είναι σημαντικό να παρατηρήσετε δύο αποχρώσεις: να κόψετε τα άκρα των σανίδων ακριβώς κατά μήκος της κλίσης της γωνίας του τοίχου, να στερεώσετε τα άκρα των σανίδων στο προφίλ J (η συνηθισμένη λωρίδα τελειώματος δεν θα κρατήσει). Η υπόλοιπη τεχνολογία παραμένει αμετάβλητη.
 • Κομψή κοπή. Εκτελείται σύμφωνα με το σχέδιο που καθορίζεται από τον κατασκευαστή. Για υψηλής ποιότητας εγκατάσταση, είναι επιτακτική η χρήση ειδικών καλυμμάτων, προφίλ και διάτρητων πλακιδίων.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να στεγάσετε το σπίτι σας με να πλαισιώσετε τον εαυτό σας, χωρίς να ξοδέψετε πολύ χρόνο σε αυτό.

Τυπικά λάθη

Πριν εγκαταστήσετε το φύλλο πλαισίωσης με τα χέρια σας, θα πρέπει να μελετήσετε όλες τις λεπτομέρειες και τις ιδιαιτερότητες της διαδικασίας, προκειμένου να αποφύγετε τα κοινά λάθη. Στη συνέχεια θα προκαλέσουν πολλά προβλήματα, θα επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα και τη διάρκεια ζωής του πλαισίου και της μόνωσης.

Το κύριο λάθος είναι η εσφαλμένη καταμέτρηση των υλικών και η έλλειψη ανταλλακτικών (κάτι που σπάνια είναι περιττό). Ως αποτέλεσμα, η υποτιθέμενη επένδυση χωρίς ελαττώματα μετατρέπεται σε επένδυση με εμφανή ελαττώματα. Όχι μόνο αυτό επηρεάζει την αισθητική της πρόσοψης, αλλά και επιδεινώνει την στεγανότητα της επίστρωσης.Αυτό δημιουργεί κίνδυνο υγρασίας στα ενδιάμεσα στρώματα και ζημιά στη μόνωση.

Το δεύτερο πιο δημοφιλές λάθος των αυτοδίδακτων εγκαταστάτες δεν είναι να χρησιμοποιήσουν στεγανοποίηση. Και εάν ο αφρός πολυουρεθάνης επιβιώνει από μια τέτοια επεξεργασία, ο ορυκτός μαλτός θα διογκωθεί, θα αρχίσει να ασκεί πίεση στην παρακαμπτήριά του και θα χάσει έως και 80% απόδοση.

Όχι λιγότερο λάθη - για να τοποθετήσετε το πέλμα του πάνελ στον εξωτερικό τοίχο και να ασφαλίσετε τις ασφάλειες μέχρι το σταμάτημα. Το παραπέτασμα είναι κατασκευασμένο από υλικά που κοντεύουν και επεκτείνονται υπό την επίδραση της θερμοκρασίας περιβάλλοντος. Αν δεν αφήσετε ένα κενό λίγων χιλιοστών, απλά θα σπάσει το πρώτο πολύ κρύο.

Δεν συνιστάται να βιδώνετε τις βίδες στο "σώμα" του πίνακα. Έχει μια διάτρητη πλευρά για τοποθέτηση. Η βίδα βιδώνεται στο κέντρο της οπής, όχι στην άκρη. Απαγορεύεται να στερεώνετε τις λεπτομέρειες κατασκευής προς τα έξω με μη γαλβανισμένα (σκουριά) νύχια. Θα υπάρχουν σκουριά στα πάνελ και θα παραμείνουν χειρότερα.

Το τελευταίο λάθος δεν είναι ακατάλληλο, αλλά είναι επίσης καλύτερο να μην το καταφέρουμε. Πρόκειται για τη χρήση γυαλιστερών πλαισίων. Ναι, φαίνονται καλύτερα, αλλά όχι για πολύ. Και θερμαίνονται πιο γρήγορα ματ.

Όμορφα παραδείγματα επένδυσης

 • Μια ποικιλία τύπων πλαισιώσεων από υλικό, σχήμα, χρώμα και υφή καθιστά δυνατή την εφαρμογή σχεδιαστικών λύσεων στο σχεδιασμό της πρόσοψης. Για παράδειγμα, η τοποθέτηση μονής ματ παρακαμπτήριος από ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις έχει ήδη γίνει μια κλασική λύση. Η εγκατάσταση του χρωματισμένου "χριστουγεννιάτικου δέντρου" σε διπλή ή τριπλή έκδοση θα κάνει τη πρόσοψη σύντομη, αλλά φωτεινή, όπως είναι χαρακτηριστική των σύγχρονων τάσεων σχεδίασης.
 • Όμορφα, καλά και δαπανηρά δούμε σπίτια και εξοχικά σπίτια, που καλύπτονται με υπογείωση υπογείου από το ίδρυμα στην οροφή. Η σύγχρονη δεξαμενή τσιμέντου από ίνες αναπαράγει με ακρίβεια την ανακούφιση και την υφή της φυσικής πέτρας και τούβλου, οπότε από την πλευρά της θα είναι δύσκολο να διακρίνεις ένα τέτοιο στυλ από μια πραγματική πέτρα.
 • Είναι πάντα σημαντικό για μια ξύλινη διακόσμηση ξύλινων σπιτιών. Η φωτεινή παρακαμπτήριος ταιριάζει απόλυτα στο στιλ της Προβηγκίας, οι σκοτεινότερες αποχρώσεις και η απομίμηση ακατέργαστου ξύλου θα είναι κατάλληλες στο στυλ της χώρας. Η "ξυλεία πλοίων" με έντονη υφή και παρακαμπτήριος, που μιμείται ακριβά ξύλινα είδη, θα αναδημιουργήσει τον ελίτ σχεδιασμό των κλασικών σε μια σύγχρονη ερμηνεία.

Πώς να τοποθετήσετε το παραπέτασμα με τα χέρια σας, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο