Κιβώτιο για παρακαμπτήριος: τύποι και τεχνολογία εγκατάστασης

Η τοποθέτηση του πλαισίου περιλαμβάνει την κατασκευή κιβωτίων - το πλαίσιο στο οποίο θα τοποθετηθεί. Μπορείτε να συνδέσετε το υλικό αμέσως στους τοίχους, αλλά θα πρέπει να είναι απολύτως επίπεδη, και το κλίμα της περιοχής θα πρέπει να είναι ζεστό. Το μονωτικό στρώμα τοποθετείται αποκλειστικά κάτω από το πλαίσιο. Μην ξεχνάτε τα κενά για τον εξαερισμό. Επομένως, σε πολλές περιπτώσεις, απαιτείται η εγκατάσταση του πλαισίου.

Χαρακτηριστικά και Σκοπός

Η τοποθέτηση του σκελετού διευκολύνει πολύ την αντιμετώπιση του σπιτιού. Πρώτον, κρύβει όλες τις μικρές παρατυπίες των τοίχων. Αν το υλικό είναι στερεωμένο αμέσως στο σπίτι, τότε απαιτούνται ιδανικά λείοι τοίχοι, αλλιώς ολόκληρη η επένδυση θα φτάσει σε κύματα, θα παραμορφωθεί, οι ταινίες στερέωσης θα παραμορφωθούν και θα σκάσουν σε μέρη.

Δεύτερον, η πρόσοψη με το κλουβί αερίζεται, πράγμα που σημαίνει ότι η υγρασία δεν θα συσσωρευτεί κάτω από το πλαίσιο. Επίσης, το πλαίσιο θα σας επιτρέψει να κρύψετε τη σπασμένη γεωμετρία των τοίχων όταν οι διαγώνιοι δεν ταιριάζουν.

Τρίτον, το πλαίσιο σας επιτρέπει να συνεχίσετε την πρόσθετη εξωτερική μόνωση. Τα φύλλα από διογκωμένο πολυστυρένιο ή ορυκτοβάμβακα στοιβάζονται μεταξύ των προφίλ, αλλά δεν πρέπει να διογκώνονται. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η μόνωση δεν προστατεύει μόνο από το κρύο, αλλά και από τη ζέστη του καλοκαιριού. Λόγω αυτού, η θερμοκρασία μέσα στο κτίριο στη θερμότητα θα είναι χαμηλότερη από την εξωτερική.

Τέταρτον, χρησιμοποιώντας την εγκατάσταση πλαισίου, μπορείτε να αναβαθμίσετε την πρόσοψη ενός παλιού ξύλινου σπιτιού. Είναι απλώς αδύνατο να διορθώσετε απευθείας την τοποθέτησή τους σε σάπια τοιχώματα και η έλλειψη αερισμού θα έχει καταστρεπτική επίδραση σε ολόκληρο το κτίριο. Και η ανακαίνιση σύντομα θα εξελιχθεί σε πρωτεύουσα, υπό την προϋπόθεση ότι το σπίτι δεν καταρρέει εντελώς.

Το πλαίσιο μπορεί να είναι κάθετο και οριζόντιο, ανάλογα με τον τύπο του υλικού επένδυσης. Εάν κάνετε το κλουβί σωστά, η εγκατάσταση του πλαισίου θα είναι γρήγορη και χωρίς παραμορφώσεις.

Τύποι κιβωτίων για παρακαμπτήριος

Υπάρχουν δύο τύποι πλαισίου για να πλαισιώσει, ανάλογα με το υλικό: μέταλλο και ξύλο. Κάθε ένα έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και τις αποχρώσεις της εγκατάστασης, αλλά ο αλγόριθμος των ενεργειών είναι γενικά ο ίδιος.

Μεταλλικό κιβώτιο

Η δομή της πλάκας κατασκευάζεται από γαλβανισμένο ή αλουμίνιομεταλλικό προφίλ αυξημένης ακαμψίας Σχήματος U με καμπύλες άκρες. Δεν σκουριάζουν και θα αντέξουν εύκολα το βάρος της επένδυσης. Το μεταλλικό κλουβί είναι αρκετές φορές ακριβότερο από το ξύλο, αλλά δεν φοβάται την υγρασία, τις αλλαγές θερμοκρασίας, το καλούπι, τα τρωκτικά και τα έντομα. Ένα τέτοιο πλαίσιο είναι πολύ πιο ανθεκτικό από το ξύλο. Σε αυτή την περίπτωση, το βάρος ολόκληρου του πλαισίου είναι μικρότερο, αφού το προφίλ είναι ελαφρύτερο από τη δέσμη.

Συνήθως, το μήκος του προφίλ είναι 3-4 μέτρα. Εάν το σπίτι είναι πολύ ψηλό ή μεγάλο, τότε τα στοιχεία του κάδου πρέπει να επεκταθούν. Με μεταλλικά προφίλ, αυτό είναι πολύ πιο εύκολο.

Για την τοποθέτηση του μεταλλικού σκελετού απαιτούνται:

 • Προφίλ UD (PN) - καθοδηγητικό μεταλλικό προφίλ, αντί να μπορείτε να αγοράσετε μάρκες οροφής PP 60 * 27 * 3000 mm;
 • Το προφίλ CD (PS) είναι ένα προφίλ stand-up, είναι προτιμότερο να επιλέξετε CD-60, μια μικρότερη διατομή δεν θα υποστηρίξει το βάρος της παρακαμπτήριάς του και η επιφάνεια θα παραμορφωθεί με την πάροδο του χρόνου.
 • Συνδετήρας CD - απαιτείται για να δημιουργήσετε ένα προφίλ, αγοράζεται όπως απαιτείται.
 • Ανάρτηση (ES-βραχίονας) ή στήριγμα - απαραίτητη για τη συναρμολόγηση του προφίλ CD στον τοίχο.
 • υλικό - για την τοποθέτηση του προφίλ UD.

Το πάχος του προφίλ πρέπει να είναι τουλάχιστον 0,45-0,5 mm. Ο αριθμός των προφίλ εξαρτάται από το μέγεθος του κτιρίου, τα παράθυρα και τα ανοίγματα πόρτας λαμβάνονται επίσης υπόψη. Εάν τοποθετείται μόνωση, τότε το βήμα των προφίλ είναι ίσο με το πλάτος του, συνήθως είναι 50-60 cm.Το προφίλ PS είναι τοποθετημένο με ένα προφίλ οδηγού κατάλληλου μεγέθους με βίδες. Το προφίλ έχει διαμήκεις αυλακώσεις που αυξάνουν τη δύναμή του. Το υλικό επιλέγεται ανάλογα με το υλικό των τοίχων. Αν είναι αεριωμένο σκυρόδεμα ή τούβλο, τότε απαιτούνται πείροι. Για ξύλινους τοίχους εφαρμόστε συμβατικές βίδες από ανοξείδωτο χάλυβα

Ξύλινο κιβώτιο

Κιβώτιο από ξύλο - η φθηνότερη επιλογή. Είναι γρήγορα ανεγερθεί, εγκατάσταση μερικές φορές πιο εύκολη από την έκδοση του μετάλλου. Αυτό γεμίζει τέλος.

Από τα μειονεκτήματα μπορούν να εντοπιστούν:

 • απαιτείται ειδική επεξεργασία από μούχλα και έντομα.
 • δεν συμπαθεί την υγρασία, είναι παραμορφωμένη?
 • επιρρεπείς στη συρρίκνωση.
 • δυσκολίες μεταφοράς και αποθήκευσης ·
 • είναι δύσκολο να οικοδομηθεί ξυλεία.

Για το κουζινάκι θα πρέπει να επιλέξετε τις ράβδους από ανθεκτικά στην υγρασία και ανθεκτικά είδη ξύλου, για παράδειγμα, από μαλλί. Η διατομή για το πλαίσιο πρέπει να είναι 50 * 50 mm ή 40 * 50 mm, μικρότερο μέγεθος απλά δεν μπορεί να αντέξει το βάρος του πλαισίου. Το υλικό επιλέγεται σύμφωνα με την ίδια αρχή όπως και για το μεταλλικό πτερύγιο. Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι οι παράλληλες ράβδοι είναι ομαλές, χωρίς μπλε κηλίδες μούχλας, κόμπους και αποκόλληση. Διαφορετικά, ένα τέτοιο πλαίσιο θα οδηγήσει στην καμπυλότητα της πρόσοψης.Η περιεκτικότητα σε υγρασία του δέντρου δεν πρέπει να υπερβαίνει το 15%.

Η ξύλινη επένδυση είναι ιδανική για την επένδυση βινυλικών πλαισίων και ξύλινων σπιτιών. Συνιστάται να χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση παλαιών ξύλινων κτιρίων.

Εγκατάσταση: οδηγίες βήμα προς βήμα

Η ανέγερση των κιβωτίων δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες και είναι εύκολο να συναρμολογηθεί με τα χέρια σας.

Όλες οι εργασίες σχετικά με την εγκατάσταση του πλαισίου μπορούν να αποσυντεθούν σε διάφορα στάδια:

 • Ευθυγραμμίστε την επιφάνεια του τοίχου, αποσυναρμολογήστε το σύστημα παρακολούθησης βίντεο, αφαιρέστε τα καλώδια, στερεώστε τις προεξοχές παραθύρου ή αφαιρέστε.
 • Για να καθαρίσετε την περιοχή γύρω από το σπίτι σε απόσταση δύο μέτρων.
 • Προετοιμάστε τα εργαλεία.
 • Σημάδεψε.
 • Κάνετε τις άκρες τοποθέτησης και τα ανοίγματα πλαισίωσης.
 • Ασφαλίστε το κάθετο ράφι, ανοίξτε το μόνωση.
 • Ασφαλίστε τα οριζόντια πασαράκια.

Είναι απαραίτητο να προετοιμάσει τους τοίχους του σπιτιού, αφού η λεπτή παρακαμπτήριος δεν μπορεί να κρύψει ισχυρές ανωμαλίες. Εάν υπάρχουν κενά, πρέπει να σφραγιστούν, για παράδειγμα, με αφρό. Σε ξύλινα σπίτια, το κενό μεταξύ των ράβδων μπορεί να διορθωθεί. Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε όλα τα εκκρεμή στοιχεία από τους τοίχους, όπως κάμερες, φανάρια, ντεκόρ, σωλήνες αποστράγγισης, ηλεκτρικά καλώδια καλωδίωσης, ράβδοι κουρτίνας παραθύρων, επενδύσεις και παντζούρια. Πρέπει επίσης να αφαιρεθεί ο ρωγμένος σοβάς και η αποφλοιωμένη βαφή.Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στις γωνίες, πρέπει να ισοπεδωθούν ή να ρυθμιστούν από το πλαίσιο, ενισχύοντας το μεταλλικό προφίλ.

Αυτό δεν εμπόδισε τις εργασίες κατασκευής, η περιοχή γύρω από το σπίτι θα πρέπει να είναι σαφείς: για να αφαιρέσετε σκουπίδια και παγκάκια, λουλούδια και θάμνους μεταμόσχευση. Πρέπει να ληφθεί μέριμνα για σκαλοπάτια, σκάλες ή σκαλωσιές, αν το σπίτι είναι ψηλά. Τα σύρματα που δεν μπορούν να αφαιρεθούν θα πρέπει να είναι μονωμένα. Για να το κάνετε αυτό, κρύβονται σε κυματοειδή κανάλια καλωδίων. Για την εργασία που απαιτούνται: σιδηροπρίονο ή bolgarka (ανάλογα με το υλικό), ένα σφυρί, ένα κατσαβίδι (κατά προτίμηση μια μπαταρία) ή ένα τρυπάνι με ένα ειδικό ακροφύσιο, ταινία (όχι λιγότερο από 3 m), ένα κτίριο μολύβι, σπάγκους, τετράγωνο, βαρίδι, το επίπεδο (κατά προτίμηση ένα λέιζερ, αλλά μπορεί και φυσαλίδες, υπό την προϋπόθεση ότι εμφανίζεται σωστά). Για να προστατέψετε τα χέρια και το πρόσωπό σας, χρειάζεστε ειδικά γυαλιά και γάντια εργασίας.

Συνιστάται η επεξεργασία ολόκληρης της επιφάνειας των τοίχων με αντισηπτικό διάλυμα και δεν έχει σημασία αν είναι ξύλινο ή όχι. Αυτό θα προστατεύσει το σπίτι από τη σήψη της μόνωσης από τον τοίχο.

Τώρα μπορείτε να προχωρήσετε στην κατασκευή του πλαισίου, αλλά πρώτα πρέπει να κάνετε την σήμανση.Αν η πλευρική τοποθέτηση είναι οριζόντια, τότε η σήμανση για την πλάκα πρέπει να είναι κάθετη. για κάθετη πλευρική τοποθέτηση - οριζόντια. Το πέλμα αρχίζει με την κατασκευή του προφίλ και των σιδηροτροχιών από τις γωνίες του κτιρίου. Η πλαστική γωνία της επένδυσης θα προσαρτηθεί σε αυτή τη γωνιακή δομή.

Τα πιο προβληματικά σημεία στην κατασκευή του πλαισίου - η ακρίβεια και η ομαλή θέση των jumper. Ως εκ τούτου, το επίπεδο και η πτώση θα είναι τα πιο σημαντικά και δημοφιλή εργαλεία. Για να διευκολυνθεί η εργασία, μπορείτε να τεντώσετε τον σπάγκο: τέτοιοι φάρες θα απλοποιήσουν σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία σύνδεσης του οριζόντιου προφίλ του σάκου. Ο κάτω βραχίονας δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερος από 5-20 cm από το έδαφος. Η απόσταση εξαρτάται από τον βαθμό κατάψυξης του εδάφους. Η κορυφαία σιδηροτροχιά είναι στερεωμένη έτσι ώστε να μην φτάνει στις μαρκίζες των 20-25 εκ. Μετά από αυτό πρέπει να σταθεροποιηθούν οι σωληνώσεις.

Αρχικά, τοποθετήστε οριζόντιες σχάρες γύρω από την περίμετρο του σπιτιού πάνω και κάτω, καθώς και γύρω από τα παράθυρα και τις πόρτες. Τα ανοίγματα πλαισίου θα αυξήσουν τη δύναμη ολόκληρης της δομής. Για να υπολογίσετε την ποσότητα του υλικού, πρέπει να γνωρίζετε όχι μόνο το μέγεθος του σπιτιού, αλλά και τα ανοίγματα. Είναι απαραίτητο να καθοριστούν οι γενικές περιμετρικές περιφέρειες και να διαχωριστούν από το μήκος του προφίλ.Επειδή μπορεί να υπάρχουν αποκόμματα λόγω παραθύρων και θυρών, είναι προτιμότερο να μετρήσετε με περιθώριο.

Στη συνέχεια, μπορείτε να αρχίσετε να τοποθετείτε τα προφίλ. Εάν στο σπίτι με μόνωση, τότε το βήμα μεταξύ τους είναι ίσο με το πλάτος του υλικού, συνήθως 40-60 εκ. Εάν υπάρχει ισχυρό φορτίο ανέμου στην περιοχή, τότε αυτό το βήμα μπορεί να γίνει λιγότερο. Το ελάχιστο πλάτος δεν έχει ρυθμιστεί, αλλά πολύ συχνά ένα βήμα θα αυξήσει την κατανάλωση υλικού για το πλαίσιο και το φορτίο στους τοίχους του κτιρίου. Το υλικό παρακαταθήκης επηρεάζει επίσης το βήμα: για παράδειγμα, 60 cm είναι αρκετό για βινύλιο. το μέταλλο είναι βαρύτερο, εδώ είναι καλύτερα να μειώσετε το βήμα στα 40 cm.

Εάν το κλίμα στην περιοχή είναι υγρό, τότε μπορεί να τοποθετηθεί ένα στεγανωτικό στρώμα μαζί με τη μόνωση. Το συνολικό πάχος της μόνωσης με όλες τις στρώσεις δεν πρέπει να μεταφέρεται σε κάθετες ράβδους, διαφορετικά το υποσύστημα εξαερισμού επιδεινώνεται. Ορισμένες τυλιγμένες μόνωση περιέχουν ήδη ένα στρώμα στεγανοποίησης. Πόσο να εγκαταστήσετε κάθετα ράφια εξαρτάται από το βήμα. Ο υπολογισμός είναι πολύ απλός: πρέπει να διαιρέσετε την περίμετρο του κτιρίου με το πλάτος βήμα. Μπορείτε να υπολογίσετε μια διαφορετική ποσότητα για κάθε βήμα αγοράς με περιθώριο.

Το επόμενο στάδιο είναι η εγκατάσταση οριζόντιων ζευκτών.Για τοποθέτηση στο βραχίονα τοίχου ή ανάρτηση χρησιμοποιείται. Για ευκολία, μπορείτε να φτιάξετε μερικούς φάρους από σπάγκο. Το σχοινί πρέπει να τεντωθεί πολύ σφιχτά, χωρίς χαλάρωση, διαφορετικά είναι δυνατή η κακή ευθυγράμμιση των προφίλ.

Τοποθετήστε οριζόντια επένδυση με επένδυση σε ύψος 60-70 cm. Δεν χρειάζονται πολύ συχνά, επειδή η τοποθέτηση πλαισίου είναι προσαρτημένη σε κάθετα προφίλ πλαισίου. Συνιστάται η εγκατάσταση κάθε σιδηροτροχιάς για να ελέγξετε το επίπεδο. Εάν υπάρχει προκατάληψη, είναι ευκολότερο να το επαναλάβετε αμέσως από το να κάνετε αλλαγές στο ήδη ολοκληρωμένο πλαίσιο. Όλες οι σχάρες πρέπει να συναντώνται στις γωνίες. Αφού παραμένει μόνο για την επένδυση πλαίσιο πλαισιώσει.

Η γραπτή οδηγία είναι κατάλληλη για την κατασκευή ενός κατακόρυφου πλαισίου κάτω από την οριζόντια διάταξη του παρακαμπτήριου. Για κατακόρυφη επένδυση, τα προφίλ των στηρίξεων πρέπει να είναι οριζόντια και τα μεταλλικά στοιχεία να είναι κάθετα. Διαφορετικά, η όλη διαδικασία ανέγερσης του πλαισίου είναι παρόμοια.

Συστάσεις

Η τοποθέτηση πλαισίου από μέταλλο και ξύλο είναι ελαφρώς διαφορετική. Στα μεταλλικά κιβώτια, καταρχήν, τοποθετείται ένα προφίλ UD-οδηγού κατά μήκος της περιμέτρου του κτιρίου από πάνω και κάτω και γύρω από τα ανοίγματα. Κύριο καθήκον του είναι να σταθεροποιήσει τη δομή και να της δώσει ακαμψία.Ένα προφίλ CD με ύψος 50-60 cm είναι ήδη κάθετο σε αυτό. Το προφίλ είναι στερεωμένο στον τοίχο με ένα στήριγμα ES ή ένα στήριγμα. Παράλληλα, οι αγκύλες επιτρέπουν να μην χρησιμοποιούνται οι τεντωμένοι φάρες. Το μέταλλο μπορεί να εξαπλωθεί κατά τη διάρκεια του θερμού καιρού, γι 'αυτό συνιστάται να αφήνετε ένα μικρό κενό ανάμεσα στις αρθρώσεις του προφίλ.

Το ξύλινο πλαίσιο είναι πολύ πιο εύκολο στην εγκατάσταση. Δεν χρειάζεται οριζόντια μετατόπιση, αλλά πρέπει να είναι απαραίτητες οι λωρίδες εκκίνησης για πλευρική τοποθέτηση και γύρω από τα ανοίγματα. Οι ράβδοι των άκρων μπορούν να ενισχυθούν περαιτέρω με μεταλλικά προφίλ, καθώς και τις γωνίες. Αυτό θα δώσει στη δομή μεγαλύτερη δύναμη, χωρίς να την εκτιμά ιδιαίτερα. Η κατασκευή ενός ξύλινου πλαισίου δεν μπορεί να γίνει σε βροχερό καιρό ή σε υψηλή υγρασία. Το δέντρο θα απορροφήσει την υπερβολική υγρασία, και όταν στεγνώσει, ολόκληρη η δομή θα στρίψει.

Επίσης, όλες οι ράβδοι πρέπει να επεξεργάζονται με ενώσεις από σήψη, έντομα και να προσδίδουν αντίσταση στην υγρασία. Για να γίνει αυτό, πρέπει να οργανώσετε ένα μέρος για να στεγνώσετε και να βεβαιωθείτε ότι το δέντρο δεν είναι στριμμένο και παραμορφωμένο.

Ακόμη και με ακριβή υπολογισμό του υλικού, είναι καλύτερο να είσαι ασφαλής και να το αγοράσεις 10-15% περισσότερο. Λόγω του παραθύρου και των θυρών, το υλικό θα πρέπει να κοπεί,και στη μέση ενός μπαρ ένας γάμος μπορεί να πιαστεί, ειδικά αν αγοράσει ένα μεγάλο μέρος. Το υπόλοιπο υλικό είναι πάντα χρήσιμο στις εργασίες κηπουρικής. Πολλά καταστήματα εγχώριας βελτίωσης παίρνουν πίσω τα αχρησιμοποίητα υλικά ενώ διατηρούν την παρουσίαση.

   Εάν η κατασκευή του πλαισίου με τα χέρια σας γίνεται για πρώτη φορά στη ζωή σας, τότε είναι καλύτερα να παραμείνετε στη δομή του ξύλου. Είναι πιο εύκολο να εγκατασταθούν και φθηνότερα, τα κατεστραμμένα υλικά θα είναι ευκολότερα αντικαταστάσιμα. Εάν η βασική απαίτηση είναι η αντοχή ή το κλίμα μιας περιοχής είναι αξιοσημείωτο για υψηλή υγρασία, τότε είναι προτιμότερο να μην αποθηκεύσετε και να οικοδομήσετε ένα μεταλλικό πλαίσιο. Θα χρησιμεύσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα πληρώσει πλήρως το κόστος της.

   Πώς να εγκαταστήσετε προφίλ για παρακαμπτήριος, δείτε το επόμενο βίντεο.

   Σχόλια
    Συντάκτης
   Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

   Αίθουσα εισόδου

   Σαλόνι

   Υπνοδωμάτιο