Σπίτι που καλύπτει με μόνωση το κάνετε μόνοι σας

Το πιο συνηθισμένο υλικό για την κάλυψη του σπιτιού είναι η παρακαμπτήριος. Με τη βοήθειά του είναι πολύ εύκολο να απομονώσουμε και να προστατέψουμε τους τοίχους του κτιρίου με δικές μας προσπάθειες. Εάν κάνετε τα πάντα σωστά, τότε αυτό το σχέδιο θα διαρκέσει πολύ καιρό, και θα ευχαριστήσει επίσης για πολλά χρόνια.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Η ανεξάρτητη τοποθέτηση σπιτιών με μόνωση είναι μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να αποφασίσετε για το υλικό. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε μια κατάλληλη μόνωση για φύλλα (ορυκτοβάμβακα, αφρό, κλπ.), Καθώς και να επιλέξετε το ίδιο το υλικό επένδυσης.

Αφού ο ιδιοκτήτης του σπιτιού αποφασίσει για αυτό, είναι απαραίτητο να υπολογίσει το ποσό του υλικού που θα χρειαστεί για εργασία με βάση την επιφάνεια και την κατανάλωση για σφάλματα.

Είναι πολύ σημαντικό να προετοιμάσετε τα απαραίτητα εργαλεία εκ των προτέρων. Διαφορετικά, η εργασία δεν θα γίνει στο υψηλότερο επίπεδο.

Εάν η διαδικασία αυτή θα διεξαχθεί για πρώτη φορά, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε εκ των προτέρων έναν ειδικό για να αποφύγετε τις δυσάρεστες συνέπειες.

Το πιο σημαντικό πράγμα στην αυτο-επίστρωση μόνωση και επένδυση - μην βιαστείτε και ακολουθήστε τις οδηγίες αυστηρά.

Ποικιλίες υλικού

Η σφαίρα της παραγωγής δομικών υλικών έχει προχωρήσει πολύ καιρό. Σήμερα, υπάρχει περισσότερη ποικιλία ειδών από υλικά από τα οποία κατασκευάζονται πάνελ τοίχου για την επένδυση ενός σπιτιού.

Δέντρο

Από αμνημονεύτων χρόνων, το ξύλο χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή και την αντιμετώπιση έργων. Επίσης, τα πάνελ παρακαμπτήριων μπορούν να κατασκευαστούν από πεύκα, ελάτη, βελανιδιά, κλπ. Αρχικά, είχαν τη μορφή συμβατικής σανίδας, η οποία επεξεργάστηκε με μια ειδική λύση για την πρόληψη της μούχλας και της σήψης. Στη συνέχεια, οι κατασκευαστές άρχισαν να παράγουν έτοιμα πάνελ που είναι εύκολο να τοποθετηθούν στον τοίχο. Το πλεονέκτημα αυτού του υλικού είναι ότι είναι φιλικό προς το περιβάλλον, έχει χαμηλό κόστος, είναι εύκολο στη χρήση και είναι σε θέση να αντέξει χαμηλές θερμοκρασίες.

Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν την ευφλεκτότητα και την ευαισθησία στην υγρασία. Αλλά αυτές οι αδυναμίες είναι επισκευαστές. Τώρα υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία επικαλύψεων που εμποδίζουν την καύση του ξύλου και εμποδίζουν επίσης την είσοδο νερού στις ίνες ξύλου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ένα τέτοιο υλικό επένδυσης απαιτεί φροντίδα: έγκαιρη ζωγραφική, επεξεργασία τσιπ (αν εμφανίζονται), γεμίζοντας με στόκο ρωγμών που σχηματίζονται (συνήθως εμφανίζονται όταν το χαρτόνι είναι πολύ στεγνό).

Μέταλλο

Μια εναλλακτική λύση θα μπορούσε να είναι μια μεταλλική έκδοση της επένδυσης του σπιτιού. Αυτός ο πίνακας πλαισίωσης έχει πάχος περίπου 0,7 mm, το ίδιο το μέταλλο είναι σε στρώσεις (κατά κανόνα, είναι αλουμίνιο), ένα αστάρι και μια επικάλυψη πολυμερούς (μπορεί να μιμηθεί τη δομή του ξύλου).

Ένα τέτοιο υλικό είναι πολύ πρακτικό και ανθεκτικό στη χρήση. Δεν δίνει καύση, έχει καλή ανθεκτικότητα, είναι σταθερή κατά της διάβρωσης στην σωστή επεξεργασία.

Εάν η παρακαμπτήριος πλάκα είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο, τότε είναι εύκολο να τσαλακωθεί και το βαθούλωμα είναι σχεδόν αδύνατο να σταθεροποιηθεί. Από την άποψη αυτή, είναι προτιμότερο να προτιμάτε τον γαλβανισμένο χάλυβα. Αυτό το είδος δέρματος είναι ανθεκτικόΈχει καλή ελαστικότητα (επομένως, είναι ευκολότερο να μεταφερθεί στον προορισμό του και να μην το λυγίσει), αντέχει τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας τέλεια, δεν φοβάται την υγρασία και το άμεσο ηλιακό φως. Ωστόσο, αν είναι πελεκημένα, τότε πρέπει να εξαλειφθούν επειγόντως, καθώς μπορεί να εμφανιστεί σκουριά.

Τέτοια καλύμματα δεν χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Είναι εύκολο να πλυθούν με συνηθισμένο νερό από έναν εύκαμπτο σωλήνα, εάν είναι απαραίτητο.

Βινύλιο

Τα πάνελ παρακαμπτήριων βινυλίου έχουν πλούσια υφή και φάσμα χρωμάτων. Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά τους, δεν είναι κατώτερα από τους αντιπάλους τους: δεν είναι ευαίσθητα στην καύση, έχουν ένα στερεό σώμα, δεν είναι ευαίσθητα σε καιρικές συνθήκες (βροχή, ήλιο, αλλαγές θερμοκρασίας). Επίσης, οι δάσκαλοι επισημαίνουν ότι η τοποθέτηση βινυλίου είναι μη τοξική, έχει προσιτή τιμή, χαμηλό βάρος και διάρκεια ζωής έως και 40 χρόνια. Με τη βοήθεια μιας τέτοιας επιμετάλλωσης είναι εύκολο να δημιουργηθεί μια όμορφη και αισθητική εμφάνιση του σπιτιού.

Αυτό το υλικό έχει μερικά δευτερόλεπτα: σε υψηλές θερμοκρασίες (+ 40ο) μπορεί να χάσει το σχήμα του και να λιώσει, δεν συγκρατεί θερμότητα και ως εκ τούτου απαιτεί μόνωση κατά την εγκατάσταση σε ένα σπίτι.

Ως εκ τούτου, δεν απαιτείται φροντίδα. Τα πάνελ παρακαμπτήριας από βινύλιο δεν πρέπει να πλένονται με λειαντικά και η χρήση δραστικών (επιθετικών) απορρυπαντικών χημικών ουσιών είναι απαράδεκτη.

Τσιμέντο (ίνες τσιμέντου)

Αυτό το υλικό εμφανίστηκε σχετικά πρόσφατα. Τέτοιες πλάκες επένδυσης λαμβάνονται με την πίεση των ινών κυτταρίνης με τσιμέντο.

Το πάχος ενός πάνελ είναι περίπου 9-11 mm, το οποίο εξασφαλίζει επαρκή αντοχή και αξιοπιστία της επίστρωσης, αλλά την καθιστά πολύ βαρύ. Επομένως, απαιτείται ένα ειδικό πλαίσιο για την εγκατάσταση, γεγονός που περιπλέκει την εργασία.

Το τσιμέντο ινών δεν καίγεται, απορροφά εύκολα τις σταγόνες θερμοκρασίας κατά 50 μοίρες και δεν σβήνει και σκουριάζει. Αυτό που είναι ιδιαίτερα ωραίο - δεν απαιτεί πρόσθετη φροντίδα.

Τα μειονεκτήματα αυτού του δέρματος μπορούν να αποδοθούν σε μια αρκετά υψηλή τιμή., μια μικρή ποικιλία χρωμάτων. Λόγω του ότι ο πίνακας έχει τέτοιο πάχος, δεν μπορεί να κοπεί χωρίς ειδικά εργαλεία. Πρέπει να γνωρίζετε ότι κατά τη διάρκεια της κοπής σχηματίζεται σκόνη, η οποία δεν μπορεί να εισπνευστεί. Ως εκ τούτου, οι πλοίαρχοι συστήνουν έντονα τη χρήση προστατευτικών μάσκες κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Ceramiding

Αυτό το είδος είναι το νεότερο. Οι ειδικοί από την Ιαπωνία έχουν βρει ένα μίγμα τσιμέντου, κυτταρίνης και πηλού. Το αποτέλεσμα είναι ένα υψηλής ποιότητας, ανθεκτικό και ανθεκτικό υλικό. Αυτό το καπλαμά είναι φιλικό προς το περιβάλλον, δεν καίει, απορροφά θόρυβο και έχει αισθητική εμφάνιση.

Πώς να ζεσταθεί;

Αφού γίνει η επιλογή πλαισίων πλαισιώσεων, είναι απαραίτητο να σκεφτούμε την επιλογή της μόνωσης. Η ποικιλία των ειδών είναι επίσης μεγάλη και κάθε ένα από αυτά έχει τα πλεονεκτήματα, τα μειονεκτήματα και τα χαρακτηριστικά του.

Ορυκτοβάμβακας

Αυτή η μόνωση μπορεί να έχει διάφορες μορφές. Αυτά μπορεί να είναι κανονικά ρολά, πλάκες ή μεγαλύτερες περικοπές με τη μορφή στρώματος. Η παραγωγή της γίνεται με διάφορους τρόπους. Το πρώτο είναι η τήξη απορριμμάτων, υαλοκαθαρισμάτων κ.λπ., από τα οποία κατασκευάζονται υαλοβάμβακα ή υαλοβάμβακα. Η δεύτερη επιλογή είναι η επεξεργασία βασάλτη. Το τελικό προϊόν είναι ο λεγόμενος πετροβάμβακας.

Η τρίτη μέθοδος είναι η πίεση ινών ξύλου και απορριμμάτων χαρτιού. Αποδεικνύεται οικολογική μόνωση.

Το Minvat είναι βολικό στην εργασία, αλλά ενσωματώνει ουσίες επιβλαβείς για τα αναπνευστικά όργανα. Από την άποψη αυτή, συνιστάται η προστασία της μάσκας του αναπνευστικού συστήματος. Είναι επίσης σημαντικό να καταλάβετε ότι αυτό το υλικό απορροφά την υγρασία καλά, επομένως απαιτεί επιπλέον στεγανοποίηση.

Τα κεραμίδια από ορυκτοβάμβακα (minplit) κατασκευάζονται με βάση το ορυκτό μαλλί. Οι κατασκευαστές προσθέτουν ένα συνθετικό συστατικό,γεγονός που καθιστά τη μόνωση πιο ανθεκτική και λειτουργική. Δεν καίγεται, δεν απορροφά την υγρασία και έχει επίσης μεγάλη διάρκεια ζωής - περισσότερο από 25 χρόνια.

Πλαστικό αφρού

Αυτή η μόνωση είναι μία από τις φθηνότερες. Έχει ένα μέσο επίπεδο θερμομόνωσης και θορύβου. Για τους λόγους αυτούς, τοποθετείται σε διάφορα επίπεδα. Ο αφρός δεν ανέχεται το άμεσο ηλιακό φως και είναι περίπου 10-13 χρόνια.

Αρέσει πολύ στους αρουραίους και τα ποντίκια. Για να την προστατέψετε, ένα προστατευτικό πλέγμα τοποθετείται πάνω από το επάνω μέρος.

Penoplex

Η μόνωση εμφανίστηκε πριν από περίπου 50 χρόνια και κατάφερε να εδραιωθεί καλά στην αγορά. Λαμβάνεται με ανάμιξη κοκκίων πολυστυρενίου με αντιδραστήριο αφρισμού. Το αποτέλεσμα είναι ανθεκτικές και πυκνές μεμβράνες.

Το υλικό διατηρεί τέλεια τη θερμότητα στο σπίτι, δεν σαπίζει και συνεπώς δεν απορροφά την υγρασία. Μπορεί να συρρικνωθεί καλά χωρίς απώλεια ιδιοτήτων, αλλά και αντέχει σε μεγάλες σταγόνες θερμοκρασίας, δεν σπάσει και δεν σπάσει.

Αφρός πολυουρεθάνης

Αυτό το προϊόν είναι μάζα αφρού. Αρχικά είναι ένα υγρό που ψεκάζεται πάνω στους τοίχους. Λόγω αυτής της εφαρμογής, η μόνωση κατανέμεται ομοιόμορφα πάνω στην επιφάνεια χωρίς ραφές και αρμούς.

Ο αφρός πολυουρεθάνης έχει υψηλή τιμή και απαιτεί ειδικό εξοπλισμό για "τοποθέτηση", επομένως, για το χέρι και η μόνωση είναι κατάλληλη μόνο για έμπειρους τεχνίτες. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην προστασία του αναπνευστικού συστήματος.

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, αυτή η θερμάστρα έχει εξαιρετικές ιδιότητες και έχει μεγάλη διάρκεια λειτουργίας. Είναι ένας εξαιρετικός θερμικός μονωτήρας, απορροφά θόρυβο, είναι ανθεκτικό στο νερό και δεν μπορεί να καεί (αλλά σε θερμοκρασία 600 βαθμών μπορεί να απελευθερώσει διοξείδιο του άνθρακα και αέρια μονοξειδίου του άνθρακα).

Πώς να επιλέξετε;

Οι παράμετροι κάθε σπιτιού είναι μοναδικές και απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Οι εργασίες εγκατάστασης θα ποικίλλουν ανάλογα με το είδος του κτιρίου: μια εξοχική κατοικία ανάμεσα σε έναν μεγάλο χώρο ή ένα κτίριο μεταξύ σπιτιών παρόμοιου τύπου όπου δεν υπάρχει ελεύθερη ροή αέρα.

Η σωστή επιλογή των απαραίτητων υλικών είναι ένα από τα πιο δύσκολα ζητήματα σε περίπτωση χειρογράφου και μόνωσης. Με πολλούς τρόπους, η επιλογή εξαρτάται από το οικοδομικό υλικό από το οποίο κατασκευάζεται το σπίτι. Για παράδειγμα, για την κατασκευή ξύλου από συμπαγές ξύλο, προτιμάται ο ορυκτός μαλτός και για το τούβλο ή το κέλυφος σχεδόν όλα τα είδη μόνωσης.

Για τα ξύλινα σπίτια πλαισίου συνιστάται επίσης να χρησιμοποιήσετε ορυκτοβάμβακα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι το πιο πυρίμαχο υλικό για ξύλινα κτίρια.

Όσο για τους εξωτερικούς τοίχους του αεριωμένου σκυροδέματος, οι ειδικοί συμβουλεύουν να τους ζεσταίνουν με πενλεξ.

Με τη σειρά τους, οι επαγγελματίες στον τομέα της κατασκευής και της εγκατάστασης αναγνώρισαν μια σειρά ιδιοτήτων που πρέπει να είναι μονωμένες.

Καθώς καθοδηγούνται από αυτούς τους κανόνες, θα είναι πολύ πιο εύκολο να κάνετε μια επιλογή:

 • η πιο σημαντική ποιότητα είναι η χαμηλή θερμική αγωγιμότητα.
 • η μόνωση πρέπει να είναι υδρόφοβη ή να απορροφά την υγρασία σε πενιχρές ποσότητες.
 • πρέπει να "διατηρήσει τη μορφή" (να μην καταρρεύσει, να μην ανιχνεύσει, να μη ρεύσει, να μην αλλάξει το σχήμα της θερμοκρασίας)?
 • Είναι ιδιαίτερα απαραίτητο να τονιστεί η ασφάλειά του για τον άνθρωπο · επίσης, το υλικό πρέπει να είναι ανθεκτικό στη φωτιά, να μην εκπέμπει καυστικές οσμές όταν θερμαίνεται.
 • είναι απαράδεκτο περιεχόμενο ουσιών που θα προωθήσουν την ανάπτυξη βακτηριδίων, μυκήτων και μούχλας.

Η πλαισιώσει απαιτεί επίσης προσοχή. Η επιλογή του πρέπει να προσεγγίζεται με σύνεση, καθώς επηρεάζεται από φυσικά φαινόμενα (άνεμος, βροχή, χιόνι, σταγόνες θερμοκρασίας κ.λπ.).Κάθε τύπος επένδυσης έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της, αλλά μεταξύ μιας μεγάλης ποικιλίας των πλέον προτιμώμενων πλαισίων βινυλίου. Λόγω των ιδιοτήτων του, ανέχεται τις "εξωτερικές συνθήκες", δεν εξασθενεί στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα και είναι επίσης ένα "αναπνευστικό" και ασφαλές υλικό.

Σήμερα στην αγορά μπορείτε να βρείτε έδαφος παρακαμπτήριος. Είναι κατασκευασμένο από PVC με πρόσθετη επεξεργασία. Είναι ειδικά σχεδιασμένο για να αντέξει όλες τις καιρικές συνθήκες, χάρη στις οποίες θα εξυπηρετήσει πολύ καιρό. Είναι πολύ εύκολο και γρήγορο στην εγκατάσταση. Αυτό μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου, το οποίο είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του.

Αν επιλέξετε μεταλλικά πλαίσια, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε το επίπεδο της τοποθέτησής τους. Ένας νεοφερμένος στην επιχείρηση αυτή δεν μπορεί να αντιμετωπίσει. Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά τους, δεν πρέπει να ξεχάσετε την έκθεση στη διάβρωση. Επιπλέον, όταν βρέχει λοξά, οι σταγόνες νερού χτυπούν στους τοίχους και δημιουργούν υψηλό επίπεδο θορύβου.

Εάν, τελικά, υπάρχουν αμφιβολίες στην επιλογή, τότε οι πραγματικοί καταναλωτές θα είναι ο καλύτερος δυνατός στο θέμα αυτό. Είναι καλύτερο να μιλήσετε με τους ιδιοκτήτες σπιτιού. Από αυτά μπορείτε να μάθετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που έχουν αποκαλυφθεί κατά τη λειτουργία.

Τεχνολογία τοποθέτησης

Στον τομέα της επισκευής και της κατασκευής, για να έχετε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες βήμα προς βήμα. Αυτό ισχύει και για την επένδυση με μόνωση της πρόσοψης του κτιρίου. Κάθε δομή είναι μοναδική και έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Το εξωτερικό του μέρος είναι εξίσου σημαντικό με το εσωτερικό.

Η σωστά μονωμένη κατοικία με τα δικά σας χέρια θα σας παρακαλώ πάντα με την άνεση και την ατμόσφαιρά της. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι, αν αντιμετωπιστούν, τότε δεν πρέπει να ξεχνάμε το αετώμιο (το πάνω μέρος). Είναι επίσης απαραίτητο να ζεσταθεί.

Η ακολουθία εργασιών για την τελική επεξεργασία της εξωτερικής πρόσοψης εξαρτάται άμεσα από το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται το αντικείμενο. Εάν το σπίτι είναι κατασκευασμένο από συμπαγές ξύλινο πλαίσιο, τότε αρχικά είναι απαραίτητο να σφραγίσουμε όλα τα τσιπς και τις ρωγμές, έτσι ώστε να μην μπορεί να φτάσει η υγρασία. Και αν το σπίτι είναι του τύπου ασπίδα, τότε, φυσικά, είναι πολύ πιο εύκολο και πιο γρήγορα να το διακοσμήσετε.

Αρχικά, οι πλοίαρχοι συστήνουν την εγκατάσταση ικριωμάτων. Έτσι θα είναι πολύ πιο εύκολο να καθαρίσετε ολόκληρη την επιφάνεια του σπιτιού από ξένα στοιχεία (εξωτερικός λαμπτήρας, περβάζι παραθύρου κλπ.).

Στη συνέχεια, αφαιρέστε όλες τις τρύπες, ατέλειες στους τοίχους. Μετά από αυτό, η επιφάνεια μπορεί να μεταγλωττιστεί και να προχωρήσει στην εγκατάσταση του δοχείου, πάνω στον οποίο θα τοποθετηθούν τα πάνελ παρακαμπτήριος.Πριν από την τοποθέτησή τους, είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί η μόνωση με την υποχρεωτική στεγανοποίηση στα μελισσοκομικά που έχουν σχηματιστεί.

Πρόκειται μόνο για μια γενική τεχνολογία εγκατάστασης DIY. Κάθε στοιχείο απαιτεί λεπτομερέστερη εξέταση.

Προετοιμασία τοίχων

Το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από το πόσο προσεκτικά είναι προετοιμασμένοι οι τοίχοι για εγκατάσταση. Αυτό το ζήτημα θα πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή και δύναμη.

Είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί ποιοι είναι οι τοίχοι που κατασκευάζονται από: τούβλο, ξύλο, μπλοκ από σκυρόδεμα κ.λπ.

Εάν το σπίτι είναι κατασκευασμένο από συμπαγή κορμούς, το παρασκεύασμα θα έχει ως εξής:

 • Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι τοίχοι καθαρίζονται από το σύνολο της περίσσειας και των εξωγενών που θα παρεμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εργασίας.
 • Οι ρωγμές στο ξύλο είναι ραμμένες και καθαρίζονται από τα συντρίμμια και τα ροκανίδια. Ιδιαίτερα προσεκτικά επεξεργασμένα μέρη όπου το δέντρο βρίσκεται σε ένα καλούπι ή υπάρχουν μέρη φθοράς.
 • Όλα τα ξύλα πρέπει να υποβάλλονται σε προσεκτική επεξεργασία με αντισηπτικό διάλυμα, ειδικά σε αυλακώσεις και ρωγμές.
 • Επιπλέον, όλες οι τρύπες και οι ανωμαλίες είναι επικαλυμμένες με ειδικό στόκο για ξύλο.
 • Αφού στεγνώσει τα πάντα, εφαρμόζεται η μεμβράνη στεγανοποίησης. Αυτό πρέπει να γίνεται σε ξηρό και ζεστό καιρό.

Παρόμοιες ενέργειες εκτελούνται στην περίπτωση που το σπίτι είναι κατασκευασμένο από ξύλινα πλαίσια.

Στην περίπτωση που το κτίριο είναι κατασκευασμένο από τούβλο, το παρασκεύασμα είναι λίγο πιο γρήγορα.

Θα πρέπει να εκτελεστούν οι ακόλουθες σειρές ενεργειών:

 • Είναι απαραίτητο να αναθεωρηθεί ολόκληρο το πλινθοδομή και να εντοπιστούν τα ελαττώματα (ραγισμένη σύνθεση τσιμέντου, χαλαρά τούβλα). Επιπλέον, όλα τα ελαττώματα καθαρίζονται χρησιμοποιώντας αφρό ή το ίδιο τσιμεντοκονίαμα.
 • Όλες οι αρθρώσεις και οι ραφές αντιμετωπίζονται με διάλυμα μούχλας και μούχλας. Αξίζει να το κάνουμε ακόμη και για σκοπούς πρόληψης, καθώς ο σκοτεινός και υγρός χώρος είναι ένα ευεργετικό περιβάλλον για την ανάπτυξη και την ανάπτυξη μικροοργανισμών.
 • Ρωγμές που προκύπτουν από τη συρρίκνωση του σπιτιού, θα πρέπει να χνούδι καλά χνούδι.
 • Η θεμελίωση του σπιτιού καλύπτεται με στεγανοποίηση (μεμβράνη, διάλυμα).
 • Αν η μόνωση είναι κολλημένη στον τοίχο, τότε η προετοιμασία της.

Μια παρόμοια διαδικασία πραγματοποιείται για σπίτια κατασκευασμένα από τσιμεντόλιθους.

Μετά από τις προπαρασκευαστικές εργασίες, θα πρέπει να είστε πεπεισμένοι οπτικά για την ποιότητα του έργου και στη συνέχεια να προχωρήσετε στην εγκατάσταση του δοχείου.

Πώς να σταθεροποιήσετε το κιβώτιο και τη μόνωση;

Το κλουβί είναι απαραίτητο για να δημιουργηθεί μια βάση για την εξασφάλιση της πλαισιώσεως, καθώς και για την ευκολία της διανομής του μονωτικού υλικού. Βοηθά επίσης να δημιουργήσει ένα μικρό κενό αέρα μεταξύ της μόνωσης και του δέρματος. Έτσι, δεν θα υπάρχει συμπύκνωση, και αργότερα μύκητες και μούχλα.

Τέτοια πλαίσια είναι δύο τύπων: ξύλινα και μεταλλικά. Είναι προτιμότερο να τοποθετήσετε ένα μεταλλικό κιβώτιο σε βάση τούβλου και σανίδες σε ξύλινο.

Ξύλινο κιβώτιο τοποθετείται ως εξής.

 • Σε ολόκληρη την περιοχή των τειχών πρέπει να κάνετε markup. Οι ράβδοι θα πρέπει να χωρίζονται μεταξύ τους σε μια συγκεκριμένη απόσταση 45-55 cm. Η θέση τους πρέπει να είναι αυστηρά κάθετη προς το μελλοντικό υλικό που καλύπτει.
 • Όλες οι ξύλινες σανίδες επεξεργάζονται με ειδική σύνθεση που προστατεύει από τη φωτιά, την υγρασία και τη σήψη.
 • Η ίδια η ξυλεία πρέπει να έχει πλάτος και πάχος 50 έως 50 mm.
 • Στα σημαδεμένα σημεία προ-τρυπημένα τρύπες για την τοποθέτηση στον τοίχο.
 • Οι δοκοί είναι τοποθετημένοι στην κορυφή των κάθετα τοποθετημένων. Κατ 'αρχάς, τρυπώνονται και τρύπες και οι πλαστικοί πείροι σφυροκοπούνται για μελλοντική στερέωση και στη συνέχεια βιδώνονται με συνηθισμένες βίδες. Το αποτέλεσμα είναι μια ξύλινη σχάρα πλαισίου.

Το πιο σημαντικό είναι ότι η προκύπτουσα δομή είναι άκαμπτη και ανθεκτική, αλλιώς κάτω από το βάρος της παρακαμπτήριάς της μπορεί να στραβώσει ή ακόμα και να πέσει.

Για να εγκαταστήσετε ένα μεταλλικό κλουβί, πρέπει να κάνετε τα παρακάτω βήματα:

 • Όπως και με την ξύλινη δομή, η σήμανση γίνεται πρώτα.
 • Οι οπές γίνονται στην εξωτερική πρόσοψη, οι πείροι σφυρίζουν και τοποθετούνται ανάρτηση σχήματος U.
 • Στη συνέχεια μεταλλικά προφίλ είναι προσαρτημένα κάθετα στις αναρτήσεις. Για τα "σκληρά" προφίλ σύνδεσης που χρησιμοποιούνται "καβούρι". Αυτή είναι μια πλάκα που βοηθά στη σταθεροποίηση του κιβωτίου.
 • Πρόσθετες αναρτήσεις συνδέονται στον τοίχο. Σε αυτά ο θερμαντήρας θα "στοιβάζεται" και θα σταθεροποιηθεί.

Ανεξάρτητα από τον τύπο της επένδυσης, τα παράθυρα και τα ανοίγματα των θυρών είναι επενδεδυμένα γύρω από την περίμετρο. Αφού εγκαταστήσετε αυτό το σχέδιο, μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα - τοποθέτηση μόνωσης.

Οι ιδιαιτερότητες των εργασιών εγκατάστασης για την τοποθέτηση του μονωτικού υλικού θα εξαρτηθούν από τον τύπο του.

Αφρός πολυουρεθάνης

Με τη βοήθεια ενός ψεκαστήρα, η μόνωση εφαρμόζεται ομοιόμορφα κατά μήκος ολόκληρης της περιμέτρου των τοίχων. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στις σχισμές και τις αρθρώσεις μεταξύ των πτερυγίων. Εάν είναι απαραίτητο, εφαρμόστε ένα δεύτερο στρώμα.

Αφού όλα είναι στεγνά, όλα τα προεξέχοντα πλεονάσματα θα πρέπει να κοπούν με ένα τεχνικό μαχαίρι. Είναι πολύ σημαντικό όλα τα στρώματα να στεγνώσουν καλά, διαφορετικά η μόνωση θα είναι κακή για κοπή.

Ορυκτοβάμβακας

Οι ορυκτές ραφές είναι τέλειες για ξύλινα κιβώτια. Μπορεί να τοποθετηθεί σε 1 ή 2 στρώματα, όλα εξαρτώνται από το πάχος της μόνωσης και την απόσταση της ξύλινης δοκού από τον τοίχο. Τα φύλλα εισάγονται απλά. Για την τοποθέτηση τους στη θέση τους πάνω από το τσουγκράνα εφαρμόζεται. Αφού τοποθετηθούν τα πάντα, το αδιάβροχο στρώμα τεντώνεται από πάνω με την ακατέργαστη πλευρά προς τα μέσα.

Penoplex

Η εγκατάστασή του είναι επίσης εύκολη. Χρησιμοποιείται όταν το μεταλλικό πλαίσιο είναι εγκατεστημένο. Αυτό το υλικό είναι τοποθετημένο αρσενική άρθρωση με "stringing" στις προετοιμασμένες αναρτήσεις εκ των προτέρων. Λυγίζουν και σφίγγουν καλά τη μόνωση για τον εαυτό τους.

Εάν, ως αποτέλεσμα της τοποθέτησης, εμφανίζονται μικρές ρωγμές, τότε πρέπει να αφαιρεθούν με τη βοήθεια αφρού συναρμολόγησης (είναι απαραίτητο να αποκοπεί η περίσσεια). Μια προστατευτική μεμβράνη αδιάβροχη εφαρμόζεται επίσης πάνω από τη μόνωση.

Πλαστικό αφρού

Η μόνωση τοίχων με αφρώδη φύλλα είναι ένας από τους φθηνότερους τρόπους μέχρι σήμερα. Τοποθετείται απλά και γρήγορα.Τοποθετείται στα ανοίγματα μεταξύ των πλαισίων πλαισίου. Προκαταρκτικά, η επιφάνεια του αφρώδους φύλλου επικαλύπτεται με κόλλα κατασκευής και στη συνέχεια για την αξιοπιστία στερεώνεται με βίδες χρησιμοποιώντας «ομπρέλες» (στο τέλος υπάρχει ένας κύκλος με διάμετρο μέχρι 5 cm, οπότε ο κοχλίας δεν θα γλιστρήσει μέσα από τον καμβά, αλλά αντίθετα, κρατήστε τον σφιχτά σε μια δεδομένη θέση).

Οι αρμοί μεταξύ των φύλλων είναι επικαλυμμένοι είτε με αφρό είτε με κονίαμα. Από πάνω απ 'όλα τοποθετείται η ίδια προστατευτική μεμβράνη από τον άνεμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι εύκολα εύφλεκτο.

Όταν το κιβώτιο είναι καλά τοποθετημένο, η μόνωση τοποθετείται και όλες οι αρθρώσεις χάνουν και σφραγίζονται, μπορείτε να προχωρήσετε στο τελικό στάδιο - την εγκατάσταση πλαισίων πλαισιώσεων.

Επένδυση

Οι εργασίες για την εγκατάσταση υλικού επένδυσης είναι πάντα από κάτω προς τα πάνω. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα πλαίσια είναι τοποθετημένα σε ένα πλέγμα πλαισίου. Κάτω από το ένα άκρο του σπιτιού στο κιβώτιο, πρέπει να βάλετε τουλάχιστον 5 -7 εκατοστά και να βάλετε ένα σημάδι εκεί. Κατά κανόνα, οι τεχνίτες σφυρίζουν ένα καρφί εκεί ή βιδώνουν μια βίδα. Στη συνέχεια, στο άλλο άκρο του τοίχου, γίνεται παρόμοια δουλειά.

Στη συνέχεια, το νήμα τραβιέται στις ετικέτες, οι οποίες θα χρησιμεύσουν ως οπτικό επίπεδο. Κάτω δεν μπορεί να πάει.Είναι πολύ σημαντικό το επίπεδο να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλό. Διαφορετικά, όλα τα πλαίσια θα είναι στραμμένα το ένα πάνω στο άλλο.

Στη συνέχεια, το αρχικό επίπεδο είναι καρφωμένο. Οι επαγγελματίες συνιστάται να μην το καρφώσουν πολύ σφιχτά, λόγω των υλικών υψηλής θερμοκρασίας τείνουν να διαστέλλονται ελαφρώς (μπορεί να εμφανιστούν ρωγμές και κρούσεις). Μεταγενέστερες διατομές αυτού του ιμάντα τοποθετούνται με διάκενο μεταξύ τους 4-7 mm. Περαιτέρω, μια εξωτερική και εσωτερική γωνία δημιουργείται σε όλες τις αρθρώσεις των τοίχων. Κάθε φορά, όταν μια σειρά είναι πλήρως τοποθετημένη, είναι απαραίτητο να ελέγξετε το επίπεδο ομοιότητας των τοποθετημένων πτερυγίων και πλαισίων. Αυτό γίνεται έτσι ώστε στο μέλλον να μην υπάρχει καμπυλότητα.

Στη συνέχεια, οι ράγες τοποθετούνται γύρω από όλα τα παράθυρα και τις πόρτες. Σε αυτό το στάδιο, η προπαρασκευαστική εργασία τελειώνει. Θα πρέπει να προχωρήσετε στην εγκατάσταση της επένδυσης.

Το πρώτο φύλλο τοίχου εισάγεται στην πλάκα εκκίνησης και ασφαλίζεται. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε όλα τα ίδια καρφιά ή βίδες. Περαιτέρω εγκατάσταση πραγματοποιείται από χώρους με "βαριά κυκλοφορία": πόρτες, παράθυρα. Όλα τα πλαίσια είναι τοποθετημένα από κάτω προς τα πάνω σε κύκλο. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε πρώτα όλα τα φύλλα στη μία πλευρά του τοίχου και, στη συνέχεια, να καταλάβετε το άλλο.Η κυκλική εγκατάσταση θα επιτρέψει τη διατήρηση ενός σαφούς επιπέδου χωρίς καμπυλότητα. Οι πλοίαρχοι συμβουλεύουν να πραγματοποιήσουν το έργο από αριστερά προς τα δεξιά.

Ειδική ακρίβεια πρέπει να εμφανίζεται κατά την τοποθέτηση του πλαισίου κάτω από το άνοιγμα του παραθύρου. Δεδομένου ότι δεν ταιριάζει πάντα με το μέγεθος του αρμού, πρέπει να κοπεί για να ταιριάζει στο παράθυρο. Στο φύλλο επίστρωσης σημειώστε το σημείο για μια περικοπή. Θα πρέπει να ξέρετε ότι πρέπει να κόψετε σε πλάτος 5 -8 mm, έτσι ώστε να υπάρχει ελεύθερη διέλευση του πίνακα που προκύπτει.

Το περίσσευμα υλικού κόβεται κατά μήκος της προοριζόμενης γραμμής. (πρώτα κάντε κατακόρυφα κομμάτια και, στη συνέχεια, οριζόντια). Στη συνέχεια εισάγεται ως συνήθως.

Η τελευταία σειρά στις μαρκίζες τοποθετείται μόνο μετά την εγκατάσταση της φινιρίσματος. Είναι προσαρτημένο με τα καρφιά στο πρόσωπο. Στη συνέχεια, πρέπει να συνδέσετε το τελευταίο πλαίσιο του πλαισίου με το προηγούμενο και κάντε κλικ πάνω του σε ένα χαρακτηριστικό κλικ. Το τελευταίο τμήμα του πίνακα συνδέεται με την σιδηροτροχιά τερματισμού και ασφαλίζει στη θέση του.

Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, είναι απαραίτητο να ελέγχετε κάθε φορά αν τα πλαίσια είναι σταθερά στερεωμένα. Αυτή είναι πολύ σκληρή δουλειά, αλλά το αποτέλεσμα θα μιλήσει για τον εαυτό της.

Συστάσεις

Όταν κάποιος κάνει κάποια δουλειά για πρώτη φορά, θα κάνει πάντα λάθη.Στον τομέα των κατασκευών δεν είναι επιθυμητό να τους επιτρέψετε, δεδομένου ότι οποιοδήποτε λάθος μπορεί να κοστίσει ο ιδιοκτήτης ακριβά - θα χρειαστεί να αγοράσετε νέο υλικό, να ξανακάνετε εργασία, να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο.

Από αυτή την άποψη, οι εμπειρογνώμονες δίνουν ένα μικρό αριθμό συστάσεων που θα βοηθήσουν στην αποφυγή ακαθάριστων λαθών:

 • Οι κύριοι σύμβουλοι δεν συμβουλεύουν να μην "πνίξουν" τις μόνωση και τα πάνελ παρακαμπτήριος. Θα πρέπει να ταιριάζουν άνετα στον τοίχο, αλλά ταυτόχρονα να έχουν ένα μικρό κενό στο συνδετήρα.
 • Όλα τα καρφιά, οι βίδες και οι βίδες πρέπει να βιδωθούν και να σφυρηλατηθούν χωρίς να φτάσουν στη βάση του 1 mm. Είναι απαραίτητο το υλικό να εξελιχθεί σε ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
 • Είναι αδύνατο να σφυρηλατήσετε τα νύχια σε γωνία 45 μοιρών, διαφορετικά θα χαλαρώσουν γρήγορα και η παρακαμπτήριος θα "σκάψει". Αυτό ισχύει και για τις βίδες.
 • Αν υπάρχει εξωτερικό ξύλινο κιβώτιο, τότε θα πρέπει να έρχονται σε επαφή μόνο με γαλβανισμένα στηρίγματα και άλλα μεταλλικά μέρη. Διαφορετικά, η σκουριά μπορεί να προκαλέσει σήψη.
 • Οι εργασίες εγκατάστασης πραγματοποιούνται καλύτερα το καλοκαίρι, όταν ο καιρός είναι ξηρός και καθαρός. Κατά το υπόλοιπο έτος υπάρχει ο κίνδυνος να μην εξαντληθούν εντελώς όλες οι εφαρμοζόμενες λύσεις και στόκοι για ρωγμές.Συνεπώς, υπάρχει ο κίνδυνος μούχλας και περονόσπορου. Για την εξάλειψή τους, είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογηθούν όλες οι δομές και να καθαριστούν εκ νέου όλοι οι τοίχοι.
 • Δεν έχουν όλα τα κτίρια τέλεια επίπεδα τοίχους. Ως εκ τούτου, κατά την εγκατάσταση ξύλινων ή μεταλλικών κιβωτίων, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα plumb και να εγκαταστήσετε τα πάντα κάτω από ένα επίπεδο. Αν αυτό δεν γίνει, τότε η παρακαμπτήριος δεν θα είναι επίπεδη και όμορφη, αλλά θα τονίσει μόνο τις εξωτερικές ατέλειες του σπιτιού. Επίσης, λόγω του σωστά εγκατεστημένου πλαισίου, δεν είναι απαραίτητο να ευθυγραμμιστεί η επιφάνεια των τοίχων, θα ευθυγραμμιστούν λόγω του στρώματος μόνωσης και επιμετάλλωσης.

Αν διαβάσετε πώς να κάνετε τη δουλειά σωστά και να το κάνετε μόνοι σας δεν είναι το ίδιο πράγμα. Αλλά η σωστή θεωρητική προετοιμασία είναι το κλειδί για την επιτυχία οποιασδήποτε επιχείρησης.

Η θέρμανση του σπιτιού με μια πρόσοψη του πλαισίου, δείτε παρακάτω στις οδηγίες βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο