Ξύλινη παρακαμπτήριος: τύποι και χρώματα

Η παρακαμπτήριος είναι ένα τελειωτικό υλικό, το οποίο σήμερα είναι πολύ δημοφιλές στους καταναλωτές. Ξύλινη παρακαμπτήριος πάντα φαίνεται πολύ όμορφη, δεν έχει σημασία ποια χρώματα είναι.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα κτίρια από ξύλο φαίνονται πολύ εμφανή, όμορφα, φυσικά και γι 'αυτό το υλικό επιλέγεται από πολλούς. Ωστόσο, ορισμένοι δεν είναι ικανοποιημένοι με τέτοια μειονεκτήματα του ξύλου, όπως η ιδιαιτερότητα κατά τη χρήση και η δυσκολία στην περίθαλψη. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι εργασίες κατασκευής με ξύλο είναι συνήθως αρκετά ακριβές. Με μια παρακαμπτήριος που μιμείται μια ξύλινη επιφάνεια, σε όλα αυτά τα σχέδια είναι πολύ πιο εύκολη.

Τέτοιες επικαλύψεις εμφανίστηκαν πριν από περίπου μισό αιώνα στον Καναδά και τη Βόρεια Αμερική και γρήγορα έγιναν δημοφιλείς λόγω του μεγάλου αριθμού πλεονεκτημάτων.Προηγουμένως, η παρακαμπτήριος, μιμούμενη μια ξύλινη επιφάνεια, χρησιμοποιήθηκε μόνο για κτίρια από ξύλο, αλλά τώρα επιλέγεται για μια ποικιλία κτιρίων.

Η τοποθέτηση σε παράθεση μπορεί να μιμηθεί ακόμη και την καμπυλότητα των κορμών. Με τη βοήθεια αυτού του υλικού, κάθε κτίριο μπορεί να αποκτήσει ιδιαίτερο στυλ.

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα της ξυλογλυπτικής:

 • φιλική προς το περιβάλλον?
 • κερδοφορία ·
 • αισθητική.
 • ανθεκτικότητα στη φωτιά (τέτοια υλικά δεν διαδίδουν φωτιά και δεν καίγονται).
 • η ικανότητα να παρέχει εξαίρετο αερισμό του κτιρίου (εάν είναι σωστή η εκτέλεση των εργασιών εγκατάστασης, το επίπεδο υγρασίας και το μικροκλίμα στο δωμάτιο θα είναι το βέλτιστο).
 • ευκολία εγκατάστασης, χαμηλό βάρος,
 • υψηλή αντοχή (οι επιφάνειες που τελειώνουν με πλευρική τοποθέτηση δεν χρειάζεται να ενισχυθούν περαιτέρω).
 • Αντοχή στα έντομα, ηλιακό φως, μούχλα, σκουριά.
 • αντοχή σε ακραίες θερμοκρασίες, κρύο, θερμότητα, διάφορες ατμοσφαιρικές επιδράσεις.
 • ευκαιρία να κάνετε χωρίς αισθητές αρθρώσεις.
 • ικανότητα να παρέχει ηχομόνωση και θερμομόνωση.

Η τοποθέτηση σε παράθυρα είναι ένα υλικό που μπορεί να διαρκέσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα (έως και μισό αιώνα). Ιδιαίτερα προσεκτική φροντίδα τέτοιων επικαλύψεων δεν απαιτείται: είναι αρκετό μόνο να τα πλένετε από καιρό σε καιρό. Εάν προκύψει ανάγκη, μπορείτε εύκολα να αντικαταστήσετε μεμονωμένα στοιχεία.

Το μειονέκτημα των πλαισίων πλαισίωσης είναι ότι δεν είναι εύκολο να συνδεθούν με σπασμένες και καμπύλες βάσεις.

Είδη

Η μπροστινή πλευρική τοποθέτηση κάτω από το ξύλο χωρίζεται σε διάφορους τύπους, ανάλογα με τη δομή της επικάλυψης. Υπάρχουν οι παρακάτω τύποι υλικών για εξωτερική διακόσμηση.

 • "Ρέγγα". Αυτή η επιλογή δεν είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των Ρώσων, επειδή αυτά τα υλικά προσφέρονται συχνότερα από ξένους κατασκευαστές.
 • Block house ή "κάτω από το αρχείο καταγραφής". Τις περισσότερες φορές, τέτοια υλικά επιλέγονται για τα κτίρια της χώρας. Έτσι, μπορείτε να επιτύχετε ομοιότητες με τις καμπίνες ξύλου.
 • "Πλοίο". Τέτοιες επικαλύψεις μπορούν να ονομαστούν κλασσικές.
Ρέγγα
Block house ή "κάτω από το αρχείο καταγραφής"
"Πλοίο"

Η πλευρική τοποθέτηση μπορεί να είναι κάθετη ή οριζόντια. Τα κάθετα πλαίσια χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά οριζόντια, αλλά πρόσφατα έχουν γίνει δημοφιλή επειδή φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα. Ορισμένοι καταναλωτές προτιμούν ακόμη να συνδυάζουν διαφορετικά στοιχεία. Τα ξύλινα πλαίσια πλαισίωσης χωρίζονται σε διαφορετικούς τύπους ανάλογα με το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται.

Κάθετη
Οριζόντια

Συνήθως, οι καταναλωτές αγοράζουν βινύλιο, ακρυλικό, μέταλλο (για παράδειγμα, αλουμίνιο) ή ξύλινο παρακαμπτήριος.

Βινύλιο

Αυτή η πλάκα είναι ανθεκτική στη μηχανική καταπόνηση και τον παγετό. Θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει για πολύ καιρό και ταυτόχρονα δεν θα χάσει το χρώμα του, θα παραμείνει όμορφο και θα προσφέρει αξιόπιστη προστασία για το ίδρυμα. Οι επικαλύψεις βινυλίου είναι φιλικές προς το περιβάλλον, δεν υπόκεινται σε σήψη. Το κτίριο δεν θα καταρρεύσει πρόωρα επειδή δεν δημιουργούνται έντομα ή παράσιτα στις επικαλύψεις.

Οι πίνακες πλαισιώσεως βινυλίου επικαλύπτονται με ειδική επίστρωση, καθιστώντας τους πιο ανθεκτικές και απορροφώντας θερμότητα. Η παρακαμπτήριος βινυλίου είναι σαν μια φυσική ξύλινη επιφάνεια. Η τιμή τέτοιων προϊόντων είναι αρκετά προσιτή και οι εργασίες εγκατάστασης πραγματοποιούνται συνήθως χωρίς σημαντικές δυσκολίες.

Βινύλιο παρακαμπτήριος δεν εξαπλώνεται φωτιά, δεν αναφλέγεται. Δεν θα χρειαστεί να το φροντίσετε μετά από τις εργασίες εγκατάστασης. Τέτοια πάνελ είναι εύκαμπτα, μπορούν ακόμη και να χρησιμοποιηθούν για στρογγυλεμένες βάσεις.

Ακρυλικό

Ακρυλικά προϊόντα παρακαμπτήριος είναι επίσης αρκετά εύκολο να εγκαταστήσετε, ιδιαίτερα προσεκτική φροντίδα τους δεν είναι απαραίτητη.Εξωτερικά, τα υλικά ακρυλικού και βινυλίου είναι παρόμοια μεταξύ τους, αλλά υπάρχουν κάποιες διαφορές στα χαρακτηριστικά.

Οι ακρυλικές επικαλύψεις είναι ανθεκτικές στη μηχανική καταπόνηση και τη φθορά. Είναι ανθεκτικά σε υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες, ικανές να διατηρούν τις ιδιότητες στο κρύο και στη θερμότητα. Τέτοιες επικαλύψεις δεν επηρεάζονται από την ακτινοβολία UV. Η ακρυλική παρακαμπτήριος είναι ανθεκτική στις χημικές ουσίες, τα οξέα, τα αλκάλια, τα έλαια. Τα πάνελ ακρυλικού πλαισίου μπορεί να είναι γυαλιστερά, έχουν διαφορετικά σχήματα. Χάρη σε μια ειδική ανάγλυφη ετικέτα, είναι δυνατό να μιμηθούν στρογγυλεμένα κορμούς.

Μπορείτε να επιλέξετε μια επιλογή που ταιριάζει απόλυτα στο γενικό σχεδιασμό του σπιτιού.

Μεταλλικά

Τα μεταλλικά πλαίσια είναι πολύ εύκολο να εγκατασταθούν, συνήθως πραγματοποιούνται εργασίες το συντομότερο δυνατό. Η μεταλλική παρακαμπτήριος έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Τέτοια πάνελ είναι φιλικά προς το περιβάλλον, είναι καλά κρυμμένα διάφορα μειονεκτήματα των επιφανειών. Πριν από την εγκατάσταση της μεταλλικής παρακαμπτήριος δεν χρειάζεται να οριζοντίσετε τη βάση. Το χρώμα αυτών των επικαλύψεων παραμένει το ίδιο ακόμη και στις περιπτώσεις που εκτίθενται σε υπεριώδη ακτινοβολία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στη μεταλλική πλευρική τοποθέτηση, αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι η προστατευτική επίστρωση δεν πρέπει να υποστεί βλάβη. Αν όμως καίγεται ή αλλοιωθεί με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, καθαρίστε την κατεστραμμένη περιοχή και εφαρμόστε το χρώμα για να ταιριάζει με τον τόνο του πίνακα.

Ξύλινο

Ξύλινη παρακαμπτήριος είναι ένα υλικό που πολλοί προτιμούν οι καταναλωτές. Τέτοιες επικαλύψεις παρέχουν νοστιμιά και άνεση στο σπίτι, επειδή έχουν μια τέτοια υπέροχη ιδιότητα όπως η θερμική αγωγιμότητα. Τέτοια υλικά δεν φοβούνται ακόμη και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Η ποιότητα αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους κατοίκους των βόρειων περιοχών. Ξύλινη παρακαμπτήριος είναι εύκολο να εγκατασταθεί.

Ωστόσο, τα πάνελ ξύλινων πλαισίων έχουν επίσης μειονεκτήματα. Τα προϊόντα από ξύλο δεν είναι ανθεκτικά σε υψηλές θερμοκρασίες ή αντοχή στη φωτιά, επομένως θα πρέπει να παραμένουν μακριά από πηγές ανάφλεξης. Οι κάτοικοι των νότιων περιοχών προτιμούν καλύτερα να επιλέγουν άλλα υλικά. Για τέτοιες επικαλύψεις χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Συνιστάται η χρήση αντιμυκητιασικών παραγόντων στεγανοποίησης. Ξύλινη παρακαμπτήριος είναι καλύτερο να μην εφαρμόζεται σε χώρους όπου η πολύ υψηλή υγρασία είναι χαρακτηριστική.

Για την πρόσθετη προστασία ενός δέντρου αξίζει να εφαρμοστεί λεκέδες ή βερνίκι ξύλου πάνω σε αυτό.

Διαστάσεις

Το μήκος των πλαισίων πλαισίωσης κυμαίνεται από 200 έως 600 εκ. Συνήθως το πλάτος τους κυμαίνεται από 0,1 έως 0,3 μ. Η τοίχωμα είναι μάλλον λεπτή επίστρωση, το πάχος του οποίου είναι συνήθως 0,1 εκ. Δεδομένου ότι τα προϊόντα αυτά είναι ελαφριά, είναι πολύ βολικά χρησιμοποιώντας. Κατά την εκτέλεση των εργασιών φινιρίσματος εργασίας προκύπτουν αρκετά σπάνια.

Χρώματα

Στα σύγχρονα καταστήματα μπορείτε να βρείτε πάνελ πλαισιώσεων διαφόρων αποχρώσεων. Οι κατασκευαστές προσφέρουν μια ποικιλία επιλογών: από σκούρο καρύδι και φιστίκι έως χρυσή βελανιδιά, καστανιά, καπουτσίνο. Μεταξύ των πιο δημοφιλών επιλογών μπορούν να εντοπιστούν σανδαλόξυλο, βελανιδιά, κεράσι.

Επιλέγοντας την πιο κατάλληλη απόχρωση του πλαισίου, εστιάστε στο συνολικό σχεδιασμό του κτιρίου. Σε γενικές γραμμές, ο σχεδιασμός του σπιτιού που καλύπτεται θα πρέπει να δημιουργήσει μια αίσθηση αρμονίας.

Πώς να επιλέξετε;

Για να επιλέξετε τη σωστή παρακαμπτήρια για μια πρόσοψη από αεριωμένο σκυρόδεμα ή άλλο υλικό, Είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη ορισμένες συστάσεις.

 • Εξετάστε την πιθανότητα πυρκαγιάς. Σε ορισμένες περιοχές αξίζει να χρησιμοποιείτε μόνο εκείνα τα υλικά που είναι ανθεκτικά στη φωτιά.
 • Για την ασπίδα πλαισίου, τα σπίτια με μπλοκ, τα κτίρια από τούβλα πάνελ παραθύρου είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για το μέταλλο.
 • Επιλέγοντας τα μεταλλικά προϊόντα, δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στο πόσο καλά καλύπτεται το επίχρισμα. Θα πρέπει να είναι ομοιόμορφη.
 • Κατά την αγορά επικαλύψεων ακρυλικού ή βινυλίου, εστιάστε στην ποιότητα των τεμαχίων. Δεν πρέπει να υπάρχουν εμφανείς ρωγμές στην επιφάνεια (αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα προϊόντα που είναι ανάγλυφα).
 • Κατά την επιλογή υλικών από ξύλο, προσέξτε τον τύπο και την ποιότητα του ξύλου. Προστατευτικά αντισηπτικά πρέπει να εφαρμόζονται στα προϊόντα.
 • Βεβαιωθείτε ότι η εγγύηση του κατασκευαστή, πιστοποιητικό ποιότητας.

Δεδομένου ότι όλα τα παραπάνω υλικά έχουν τόσο πλεονεκτήματα όσο και ορισμένα μειονεκτήματα, είναι μάλλον δύσκολο να πούμε ποια τοίχωμα είναι το καλύτερο. Όλα εξαρτώνται από την συγκεκριμένη κατάσταση. Εν πάση περιπτώσει, πρέπει να προτιμηθούν τα προϊόντα των κατασκευαστών που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Εάν η πιο σημαντική ποιότητα για εσάς είναι η αντίσταση στη φωτιά, θα πρέπει να επιλέξετε υλικά από μέταλλο. Για τους λάτρεις της φυσικότητας, το ξύλο είναι κατάλληλο.Αν χρειάζεστε σχετικά φθηνά επιχρίσματα, θα πρέπει να σταματήσετε την επιλογή του πλαστικού. Όποιο υλικό και αν επιλέξετε, θα πρέπει να λάβετε υπόψη όλες τις συστάσεις των εμπειρογνωμόνων σχετικά με την υλοποίηση των εργασιών εγκατάστασης.

Εάν διεξάγονται σύμφωνα με τους κανόνες, τα αποτελέσματα δεν θα απογοητεύσουν. και η κάλυψη θα διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο.

Λεπτές λεπτομέρειες εγκατάστασης

Πριν από την εγκατάσταση, αφαιρέστε τα προεξέχοντα στοιχεία από το τοίχωμα της πρόσοψης, αφαιρέστε τους δακτυλίους και τα κλαδιά δέντρων που βρίσκονται κοντά στη βάση. Αφαιρέστε από το τοίχωμα την παλιά επίστρωση απολέπισης, τη μούχλα, τη σκόνη, διάφορες μολυσματικές ουσίες.

Αν η βάση είναι κατασκευασμένη από ξύλο, αξιολογήστε την κατάστασή της. Οι χαλαρές σανίδες θα πρέπει να σταθεροποιηθούν, οι σάπιοι πρέπει να αντικατασταθούν. Εάν η επιφάνεια είναι σκυρόδεμα ή τούβλο, προεγκαταστήστε ένα ισχυρό πλαίσιο κατασκευασμένο από μεταλλικό προφίλ ή ξύλινες ράβδους. Για να μην παραμορφωθούν τα υλικά που αντιμετωπίζουν λόγω διαφορών θερμοκρασίας, τοποθετήστε τα προϊόντα έτσι ώστε να επικαλύπτονται μεταξύ τους (τουλάχιστον - 30 mm).

Χρησιμοποιήστε το μύλο για την κοπή πάνελ θα πρέπει να είναι με τη μέγιστη προσοχή, διαφορετικά είναι πιθανό ότι τα προϊόντα θα λιώσει γύρω από τις άκρες.

Όμορφα παραδείγματα

 • Ακρυλικά υλικά με την πάροδο του χρόνου, δεν αλλάζουν το χρώμα τους, θα φαίνονται πάντα πολύ όμορφα.
 • Υλικά βινυλίου πολύ παρόμοια με το φυσικό ξύλο.
 • Μεταλλικά προϊόντα κατάλληλο αν θέλετε να έχετε αισθητική και μέγιστη ανθεκτική επίστρωση.
 • Ξύλινη παρακαμπτήριος - ιδανικό για όσους εκτιμούν την ομορφιά και τα οφέλη των φυσικών υλικών.

Θα μάθετε περισσότερα σχετικά με την τοποθέτηση ξύλου στο επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο