Τοιχοποιία: τα υπέρ και τα κατά

 Τοιχοποιία: τα υπέρ και τα κατά

Τα σπίτια από τούβλα θεωρούνται πάντοτε σύμβολο αξιοπιστίας και ευημερίας για έναν αιώνα και μισό και γι 'αυτό το ποσοστό των κατοικιών που κατασκευάζονται από αυτό το υλικό είναι τόσο μεγάλο. Ωστόσο, η κατασκευή αυτών των κατοικιών απαιτεί σοβαρές οικονομικές επενδύσεις και χρονοβόρα. Για εκείνους που θέλουν να διακοσμήσουν το σπίτι τους με ένα τέτοιο συμπλέκτη και να μην μείνουν σε απώλειες, οι κατασκευαστές προσφέρουν παρακαμπτήριος ως τούβλο.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Η έδρα, βαθιά ριζωμένη στο λεξικό κατασκευής, είναι ως επί το πλείστον η διαδικασία κάλυψης της πρόσοψης ενός κτιρίου. Μια άλλη έννοια του όρου είναι ένα αρκετά νέο υλικό (πριν από 20 χρόνια δεν γνώριζαν τίποτα γι 'αυτό στη χώρα μας), το οποίο κάλυπτε κτίρια.Εμφανίζεται στη δεκαετία του '50 του εικοστού αιώνα στην Αμερική και τον Καναδά, η παρακαμπτήριος παρουσίασε πρόσφατα στους οικιακούς χώρους. Είναι βινύλιο, μέταλλο και ξύλο.

Ένα σημαντικό γεγονός είναι ότι όχι μόνο τα νέα κτίρια είναι διακοσμημένα με παρακαμπτήριος, αλλά και παλιά κτίρια που αποκαθίστανται. Τα πάνελ όχι μόνο δίνουν μια αισθητική εμφάνιση αλλά και προστατεύουν τους κύριους τοίχους από την καταστροφή.

Απευθείας το τούβλο παρακαμπτήριος είναι κατασκευασμένο από βινύλιο, μέταλλο, και υπόγειο. Το βινύλιο κατασκευάζεται από PVC με χαμηλότερο κόστος. Το πιο δημοφιλές είναι το υπόγειο, το οποίο είναι κατασκευασμένο από πολυπροπυλένιο, έχει μεγάλη αντοχή και είναι τόσο φυσικό ώστε είναι σχεδόν αδιαίρετο από το τούβλο.

Το μπάρμπεκιου έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, όπως κάθε οικοδομικό υλικό.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων είναι τα εξής:

 • Η στεγάνωση μπορεί να καλυφθεί με οποιαδήποτε επιφάνεια των τοίχων - από το μπλοκ αφρού μέχρι τη ράβδο, είναι σημαντικό μόνο η συρρίκνωση των τοίχων να ολοκληρωθεί και όλα τα ελαττώματα να καθαριστούν και να στερεωθούν.
 • Για τοποθέτηση στους τοίχους, στερεώνεται μια ειδική πλέγμα στήριξης, στην οποία θα τοποθετηθούν διακοσμητικά πλαίσια. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει ένα μικρό κενό μεταξύ του κύριου τοίχου και της διακοσμητικής επικάλυψης που εκτελεί λειτουργίες εξαερισμού.Έτσι, οι τοιχοποιίες θα χρησιμεύσουν ως πρόσθετη προστασία από τις εξωτερικές περιβαλλοντικές επιρροές και δεν θα δημιουργήσουν φαινόμενα θερμοκηπίου.
 • Κάτω από το δέρμα μπορείτε να τοποθετήσετε οποιοδήποτε στρώμα μόνωσης, ενώ η εμφάνιση δεν υποφέρει: με τη σωστή εγκατάσταση, μπορείτε να καταλάβετε ότι το σπίτι δεν είναι bricked επάνω, μπορείτε να πλησιάσετε μόνο στους τοίχους.
 • Ανθεκτικότητα Υπό την προϋπόθεση ότι έχετε αγοράσει ένα φινίρισμα υψηλής ποιότητας, η παρακαμπτήριος θα διαρκέσει περίπου 50 χρόνια - το ίδιο ποσό κόκκινου τούβλου θα σταθεί χωρίς φινίρισμα. Ωστόσο, για να διαπιστωθεί αυτό εξακολουθεί να είναι προβληματικό, δεδομένου ότι η παραμονή σε οικιακούς χώρους εκτελέστηκε για λιγότερο από 30 χρόνια.
 • Αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία - τα πάνελ δεν εξασθενίζουν στον ήλιο και παραμένουν φωτεινά για πολλά χρόνια.
 • Αντοχή - η ζημιά στη δομή είναι δυνατή μόνο με ισχυρή μηχανική δράση.
 • Ευκολία εγκατάστασης - οι πίνακες συνδέονται σύμφωνα με την αρχή του σχεδιαστή.
 • Η πρακτικότητα χαρακτηρίζεται από μια ελάχιστη ποσότητα αποβλήτων όταν αντιμετωπίζει την πρόσοψη.
 • Μπορείτε να αντικαταστήσετε εύκολα τον κατεστραμμένο πίνακα.
 • Περιβαλλοντική φιλικότητα.
 • Δεν απαιτεί πολλή εργασία.

Κατά την επιλογή ενός πλαισίου τούβλο, εξετάστε τα μειονεκτήματα αυτού του φινιρίσματος:

 • Ολοκλήρωση του σπιτιού με καύσιμο υλικό είναι μια αρκετά επικίνδυνη επιχείρηση.
 • Η διαφορά μεταξύ πραγματικής και τεχνητής ωοτοκίας είναι διακριτή, αν και από μικρή απόσταση.
 • Περιορισμένη περιοχή χρωμάτων.
 • Εγκατάσταση κάτω από τη δύναμη για την παραγωγή επαγγελματιών με ειδικό εξοπλισμό και δεξιότητες: είναι σημαντικό να τηρούν αυστηρά την τεχνολογία της επένδυσης και την ασφάλεια της εργασίας.
 • Το μεγάλο συνολικό βάρος των πάνελ απαιτεί τη δημιουργία ενός πρόσθετου πλαισίου, το οποίο θα ενισχύσει το ίδρυμα, το οποίο επηρεάζει τα οικονομικά.
 • Η τιμή για την οροφή είναι πολύ υψηλή σε σύγκριση με τα πλαστικά πάνελ.

Παρά τα μάλλον σοβαρά μειονεκτήματα, είναι ακόμα φθηνότερο να παράγουμε παρακαμπτήριος κάτω από ένα τούβλο παρά να οδηγούμε ολόκληρο το σπίτι από πέτρα. Επιπλέον, η φροντίδα των πάνελ είναι αρκετά απλή - αρκεί να πλύνετε τη συσσωρευμένη σκόνη με νερό και πολλοί κατασκευαστές έχουν φροντίσει για πρόσθετη προστασία από την καύση και την καύση με πυρίμαχες ενώσεις και υποστρώματα.

Είδη

Οι κατασκευαστές προσφέρουν μια αρκετά ευρεία γκάμα χρωμάτων για το τούβλο. Επιλέγοντας διακοσμητικά πάνελ παρακαμπτήριων, πρέπει να δώσετε προσοχή στα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται.

Πλαστική παρακαμπτήριος είναι πιο δημοφιλής με τους αγοραστές. Στην πώληση παρουσιάζονται προϊόντα βινυλίου και σοκολάτας. Το βινύλιο κατασκευάζεται από πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC), το υπόγειο χυτεύεται από ακριβότερο πολυπροπυλένιο. Και τα δύο υλικά αναπαράγουν με ακρίβεια τη δομή των τούβλων, όλους τους πόρους και τις ρωγμές.

Η διαφορά μεταξύ των δύο τύπων πλαστικού είναι στο πάχος της πλάκας: το υπόγειο είναι πιο πυκνό, αντέχει καλύτερα τις γρατζουνιές και το βινύλιο είναι λεπτότερο και ελαφρύτερο, αλλά ταυτόχρονα έχει πιο ανθεκτικό χρώμα.

Η παρακαμπτήριος βινυλίου χρησιμοποιείται κυρίως για το φινίρισμα των προσόψεων.Τα φωτεινά χρώματα παραμένουν έτσι μετά από δέκα χρόνια λειτουργίας. Τα πάνελ από PVC έχουν τη δομή των κυψελών, έτσι διατηρούν τη θερμότητα καλά. Πρόσφατα, στην αγορά εμφανίστηκαν μονωμένα πλαστικά φύλλα σάντουιτς με αυξημένο πάχος. Δεν απαιτούν πρόσθετη μόνωση τελικής επεξεργασίας.

Τα πάνελ πολυπροπυλενίου έλαβαν το όνομα χάρη στο γεγονός ότι χρησιμοποιούνται κυρίως για το φινίρισμα ενός σόμπα. Ανθεκτικό και εύκαμπτο πολυπροπυλένιο μπορεί να αντέξει σοβαρές μηχανικές καταπονήσεις. Το χρωματικό σχήμα των πάνελ σοκ είναι αρκετά διαφορετικό: οι σκούρες αποχρώσεις του καμένου τούβλου, η ομαλότητα του κλίνκερ, η χρυσή και η ώχρα μιμούνται εξίσου καλά.Μια άλλη σημαντική λεπτομέρεια - η θέση των μεταλλικών κιβωτίων κατά την εγκατάσταση του υπογείου κάτω από το τούβλο. Σε σκληρές κλιματολογικές συνθήκες, αυξάνεται κατά 10 cm από το έδαφος, το οποίο παγώνει το χειμώνα. Και εάν το κλίμα είναι ήπιο, τότε μπορείτε να τοποθετήσετε το πλαίσιο κοντά στο έδαφος.

Ίσως η πλαστική παρακαμπτήριος να μην είναι τόσο φυσική όσο το υλικό από ασβέστιο με τη φυσική επικάλυψη βασάλτου, αλλά όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν είναι καθόλου κατώτερα και η τιμολογιακή πολιτική είναι πιο δημοκρατική. Τα πάνελ PVC χρησιμοποιούνται εξίσου καλά για την επένδυση ξυλείας, μπλοκ ή τούβλο.

Το υλικό μεταλλικής επένδυσης είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, γαλβανισμένο λεπτό χάλυβα. Το πιο δημοφιλές είναι η αλουμινένια παρακαμπτήριος, λόγω της τιμής και της ευκολίας της ζωγραφικής. Ταυτόχρονα, το αλουμίνιο υπόκειται σε παραμόρφωση και δεν είναι ρεαλιστικό να επιστρέψουμε την αρχική εμφάνιση του πίνακα. Επίσης, το μέταλλο είναι ευαίσθητο στη διάβρωση στη διασταύρωση και το γαλβανισμένο υλικό τείνει να ξεφλουδίζει το πολυμερές στρώμα. Ο πλούτος των χρωμάτων σιδερώστρα επίσης δεν μπορεί να καυχηθεί.

Αυτός ο τύπος φινιρίσματος έχει τα σημαντικά πλεονεκτήματα:

 • δύναμη;
 • αντοχή;
 • αντοχή σε κραδασμούς θερμοκρασίας.
 • δεν υπόκεινται σε σήψη και διάδοση της μούχλας.
 • δεν ξεθωριάζει στον ήλιο?
 • δεν φοβόμαστε την υγρασία?
 • η εγκατάσταση μπορεί να γίνει υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.
 • μικρό βάρος των πάνελ.

Ο οπλισμένος σκυρόδεμα τσιμέντου οπτικών ινών αναφέρεται στην κατηγορία premium των υλικών πρόσοψης.

Ένα μείγμα τσιμέντου με άμμο και ενισχυτικές ίνες δημιουργεί μια ανθεκτική διακοσμητική επίστρωση με αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα:

 • αντοχή;
 • το ασφαλέστερο υλικό μεταξύ των πλαισιώσεων τούβλων.
 • αντοχή στη φωτιά - το επίπεδο ευφλεκτότητας G0 και G1 - εάν οι πίνακες είναι επικαλυμμένοι με βαφή στην μπροστινή πλευρά.
 • Αντοχή στην υγρασία.
 • αντοχή στον παγετό.
 • υψηλή αντοχή σε κάμψη.
 • δεν διαβρώνει.
 • δεν φοβούνται εξωτερικές επιρροές - αλλαγές θερμοκρασίας, ακτινοβολία UV,
 • δεν ξεθωριάζει στον ήλιο?
 • η εγκατάσταση μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή του έτους και σε όλες τις καιρικές συνθήκες - αντίθετα, για παράδειγμα, από τούβλα κλίνκερ.
 • Πάνελ τσιμέντου ινών σπίτι φαίνεται εξαιρετικά αξιοσέβαστη.

Η υφιστάμενη γκάμα τούβλων είναι ικανή να ικανοποιήσει σχεδόν όλες τις απαιτήσεις των καταναλωτών σε οποιεσδήποτε κλιματολογικές συνθήκες.

Σχεδιασμός

Η μπροστινή τοιχοποιία με απομίμηση τούβλων είναι από καιρό κλασική, κατάλληλη για οποιαδήποτε αρχιτεκτονική μορφή και λύση. Ένα πραγματικό τούβλο είναι στην πραγματικότητα μόνο κόκκινο και κίτρινο και η σύγχρονη τεχνολογία παραγωγής μας επιτρέπει να επεκτείνουμε σημαντικά το φάσμα χρωμάτων των πλαισίων για τούβλα. Οι πελάτες προσφέρονται οι ακόλουθες αποχρώσεις: καμένα τούβλα, λευκά, μπεζ, χρυσά, άμμο, καφέ, κεράσι, χάλκινο, κεχριμπαρένιο, γαλακτώδες και ακόμη και μαλλί. Στις αποκλειστικές συλλογές ορισμένων κατασκευαστών μπορείτε να βρείτε αποχρώσεις μαλαχίτη, γρανίτη, αχάτη.

Η μορφή των μοτίβων που ορίζονται από τα τούβλα στα πλαίσια μπορεί επίσης να ποικίλει. Μπορεί να είναι η ίδια στη μορφή και την υφή των κλασικών προϊόντων κλίνκερ. Αυτό μπορεί να είναι ένας συνδυασμός επιφανειών τύπου Antique διαφορετικού πλάτους και ομαλότητας.

Κατασκευαστές

Υπάρχει ένας αρκετά μεγάλος αριθμός εταιρειών που παράγουν διαφορετικούς τύπους τούβλων.

Εταιρεία

Τύπος παραγόμενης παρακαμπτήριος

Χαρακτηριστικά της εταιρείας

Mitten (Καναδάς)

Βινύλιο

Είναι δημοφιλές σε χαμηλές κατασκευές, έχει πολλά πλεονεκτήματα και έχει αποδειχθεί σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Tecos (Βέλγιο-Ρωσία)

Βινύλιο

Μια διεθνής εταιρία παρακαταθήκης βινυλίου

AltaProfil (Ρωσία)

Βινύλιο, υπόγειο

Τα προϊόντα της εταιρείας δεν είναι κατώτερης ποιότητας σε σχέση με τους παγκόσμιους συνομηλίκους. Η αρχική ανάπτυξη του υλικού ανθεκτικό στο σκληρό κλίμα της Ρωσίας

Doecke-R (Ρωσία-Γερμανία)

Βινύλιο, υπόγειο

2 εργοστάσια που βρίσκονται στη Ρωσία παράγουν προϊόντα ποιότητας χρησιμοποιώντας γερμανική τεχνολογία και προσιτή τιμή.

Grand Line (Ρωσία)

Βινύλιο μέταλλο

Έχει καλά χαρακτηριστικά (δεν είναι καύσιμα, δεν ξεθωριάζει στον ήλιο, δεν φοβάται τις αλλαγές θερμοκρασίας) και σε προσιτή τιμή.

Ορισμένα Teed (ΗΠΑ)

Βινύλιο

Δημοφιλής κατασκευαστής, των οποίων τα προϊόντα είναι επενδυμένα περίπου το 80% των σπιτιών στις ΗΠΑ και τον Καναδά

T-Siding (Ρωσία)

Ισόγειο

Η καινοτομία της εταιρείας είναι η παραγωγή πάνελ με συνεχή σύνδεση.

Holzplast (Ρωσία)

Ισόγειο

Η παραγωγή πραγματοποιείται σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές τεχνολογίες στον γερμανικό εξοπλισμό. Το αποτέλεσμα είναι ένα προϊόν υψηλής ποιότητας, προσαρμοσμένο στις συνθήκες του κλίματος της Ρωσίας.

Βασιλική πέτρα (Ρωσία)

Ισόγειο

Τα πάνελ κατασκευάζονται με τις καναδικές τεχνολογίες. Η ποιότητα του προϊόντος παρακολουθείται σοβαρά.

Nailite (ΗΠΑ)

Ισόγειο

Η τοποθέτηση σε ισόγειο έχει υψηλή ποιότητα. Κόστος - πολύ υψηλότερο από τους ανταγωνιστές

Δολομίτης (Ρωσία)

Ισόγειο

Το όνομα της εταιρείας προέρχεται από τον δολομίτη από φυσική πέτρα. Ολόκληρη η γκάμα του κατασκευαστή μιμείται τα χρώματα και την υφή αυτής της πέτρας. Οι πρώτες ύλες παρέχονται από κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρείες.

Novik (Καναδάς)

Γη, μέταλλο

Η ηγετική θέση της εταιρείας λόγω της ανθεκτικότητας των προϊόντων, καθώς και των μοναδικών υφών.

Vox (Πολωνία)

Ισόγειο

Πολύ δημοφιλές λόγω του χαμηλού κόστους του. Ωστόσο, η ποιότητα ταιριάζει με την τιμή.

Kmew (Ιαπωνία)

Τσιμέντο ινών

Τα πάνελ είναι κατασκευασμένα από μείγμα τσιμέντου υψηλής ποιότητας με πληρωτικό χαλαζία. Τρεις μοναδικοί τύποι επίστρωσης (ακρυλικό, υδρόφιλο, φωτοκεραμικό) δίνουν στους πίνακες μια φωτεινή σκιά που εγγυάται ότι θα διαρκέσει περισσότερο από δώδεκα χρόνια.

Συμβουλές και κόλπα

Επιλέγοντας τοίχωμα από τούβλα για εξωτερική επένδυση, Επωφεληθείτε από μερικές συμβουλές από κορυφαίους σχεδιαστές και ειδικούς στον τομέα των υλικών φινιρίσματος:

 • Ο συνδυασμός μιας ξύλινης πρόσοψης (κατασκευασμένης από φυσικό υλικό ή διακοσμητικό πλαστικό) με επένδυση από τούβλα θεωρείται μωσαϊκό.
 • Για την επένδυση των προσόψεων, είναι αποδεκτές τόσο μονόχρωμες όσο και συνδυασμοί δύο αποχρώσεων. Το σκοτεινότερο τούβλο φαίνεται σε αντίθεση με τους τοίχους του φωτός στο υπόγειο ή στις γωνίες του σπιτιού.
 • Επιπλέον, μπορείτε να περιστρέψετε τα ανοίγματα παραθύρων με σκοτεινή πλευρική τοποθέτηση - για να ταιριάζει με το υπόγειο.
 • Όταν αγοράζετε οποιοδήποτε υλικό φινιρίσματος, αξίζει να θυμάστε τον κανόνα: εάν θέλετε μια μόνο σκιά, πάρτε τα προϊόντα από την ίδια παρτίδα.
 • Η φροντίδα για την παρακαμπτήριος δεν είναι δύσκολη: αρκεί να ξεπλύνετε με καθαρό νερό υπό πίεση από έναν εύκαμπτο σωλήνα.
 • Κάθε τύπος παρακαταθήκης επιλέγεται ανάλογα με το σχεδιασμό και τον τύπο του κτιρίου. Για παράδειγμα, οι πίνακες βαριάς ίνας τσιμέντου είναι ακατάλληλοι σε ένα επιχειρηματικό κέντρο υψηλών προδιαγραφών.
 • Πριν αγοράσετε υλικό για την επένδυση της βάσης πρέπει να κάνετε τις σωστές μετρήσεις - αυτό θα σας επιτρέψει να αγοράσετε τον σωστό αριθμό πάνελ. Οι διαστάσεις των φύλλων διαφέρουν από τον κατασκευαστή. Για παράδειγμα, το Dolomit προσφέρει προσόψεις 3 μέτρων για την κοπή των πλίνθων και είναι δυνατή η κατασκευή ακόμα μεγαλύτερων πάνελ κατόπιν αιτήματος του πελάτη. Η εταιρεία Novik παράγει τυποποιημένα μεγέθη πανελ 1150x520 mm, και Vox - 1110x460x2,5 mm, το μήκος του προφίλ Alta κυμαίνεται από 1130 έως 1168 mm.
 • Οι κριτικές των πελατών σχετικά με τους διάφορους τύπους παρακαμπτήριων είναι κυρίως θετικές.Παρατηρούν την ευκολία εγκατάστασης ακόμη και με τα χέρια τους, την αισθητική εμφάνιση και τη σταθερότητα του υλικού σε σκληρούς χειμώνες. Σχετικά με τις απόψεις μεταλλικών πλευρών είναι διφορούμενες. Οι πελάτες σημειώνουν ότι η τιμή είναι προσιτή, αλλά οι πλάκες αλουμινίου κάμπτονται ακόμα και κατά την παράδοση. Επιπλέον, όταν βρέχει και άνεμοι, η μεταλλική επένδυση είναι πολύ θορυβώδης.

Όμορφα παραδείγματα

Τα σπίτια, επενδυμένα με τούβλα, φαίνονται πολύ αξιοσέβαστα και πολύ λίγοι άνθρωποι αφήνουν αδιάφορη. Μια πλούσια χρωματική παλέτα επιτρέπει τους όμορφους συνδυασμούς μιας όμορφης βάσης από τούβλα με μονοχρωματικούς τοίχους ή μια τελείως τούβλο επιφάνεια.

7 φωτογραφία

Μια ενδιαφέρουσα λύση για το σχεδιασμό πλαισιώσεων του άνω μέρους της πρόσοψης κάτω από την οροφή. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντίχρωμα έγχρωμα πλαίσια για να διακρίνουν τις αρχικές αρχιτεκτονικές μορφές. Η τοποθέτηση σε ισόγειο μπορεί να δώσει έμφαση στις στήλες και τις γωνίες του κτιρίου.

Και εδώ είναι ο συνδυασμός της τοιχοποιίας με ξύλο, που οι σχεδιαστές θεωρούν ότι είναι ένα μαουβέτο. Σε αυτό το αρχικό κτίριο φαίνεται πολύ οργανικό.

Μια άλλη επιλογή για να τελειώσετε με τις συμβουλές των σχεδιαστών - μια φωτεινή βάση και μια σκοτεινή πρόσοψη. Φαίνεται έξω από το κιβώτιο και είναι αρκετά ικανό να βρει οπαδούς ενός τέτοιου σχεδίου.

Ένας όμορφος συνδυασμός του γάλακτος και του κόκκινου τούβλου είναι το φάσμα χρωμάτων από την T-παρακαμπτήριος με το όνομα "London Brick".

Τα σπίτια με επένδυση από τούβλα θα φαίνονται πάντα μοντέρνα και δεν είναι βαρετά. Ένα πανέμορφο αρχοντικό ή ένα αγαπημένο καλοκαιρινό σπίτι θα φαίνονται πάντα τέλεια με ένα τέτοιο "πρόσωπο". Σε ένα τέτοιο σπίτι θέλετε να επιστρέψετε ξανά και ξανά, και πρόσθετη μόνωση και προστασία από τις εξωτερικές επιδράσεις της φύσης θα διατηρήσει τη ζεστασιά και την άνεση.

Σε αυτό το βίντεο, θα βρείτε τη διαδικασία για την αντιμετώπιση του σπιτιού με πάνελ πλαισιώσεων κάτω από το τούβλο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο