Διαστάσεις του πίνακα πλαισίωσης του σπιτιού

Η ποικιλία των υλικών προσώπου θα γυρίσει το κεφάλι σε οποιονδήποτε αγοραστή. Για να κάνετε τη σωστή επιλογή, πρέπει να ξέρετε ποιο υλικό θα εξυπηρετήσει την πιστή εξυπηρέτησή σας και δεν θα σας αφήσει κάτω σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Η καλύτερη οικονομική λύση για την επένδυση των τοίχων των διαφόρων οικοδομικών και οικιακών κατασκευών είναι ένα υλικό που ονομάζεται clapboard ή "block house".

Ειδικά χαρακτηριστικά

Το σπίτι, με επένδυση με υλικό "block house", φαίνεται διακριτικά και συνοπτικά, αλλά ταυτόχρονα είναι πολύ αξιοπρεπής και κομψό, χάρη στο οποίο το "block house" χρησιμοποιείται ευρέως όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και όταν δημιουργεί εσωτερικές λύσεις.

Μια φορά κι έναν καιρό, το ζήτημα του τι υλικό φτιάχτηκε από το «μπλοκ σπίτι» δεν προέκυψε καν.Τώρα υπάρχει μια ποικιλία από σύγχρονα υλικά για διακόσμηση για κάθε γούστο, τα οποία αντιπροσωπεύουν ένα ευρύ πεδίο δημιουργικότητας. Οι ιδιότητες των καταναλωτών, τα μεγέθη, τα προφίλ, τα χρώματα του "block house" δεν περιορίζονται από τίποτα, γεγονός που το καθιστά απόλυτα "ευέλικτο" κατά την εφαρμογή οποιωνδήποτε εξωτερικών καταναλωτικών λύσεων, προσφέροντας έναν εξαιρετικό οπτικό συνδυασμό σε διάφορα στυλ.

"Block House" είναι ένα πάνελ που μιμείται ξυλεία, η οποία μπορεί να κατασκευαστεί από διάφορα υλικά, όπως βινύλιο, μέταλλο, MDF, φυσικό ξύλο και άλλα.

Τύποι πάνελ

Ξύλινη παρακαμπτήριος "μπλοκ σπίτι" μιμείται ένα κούτσουρο, αλλά είναι μια σανίδα με μια πλάκα επιφάνειας με πλάτος 80 έως 150 mm και πάχους 8 έως 20 mm, που χαρακτηρίζεται από την παρουσία των αυλακώσεων και κορυφογραμμή. Τα πιο συνηθισμένα δείγματα αποτελούνται από πεύκα, λάρυγγα, δρυς, φέτα, ελάτη και άλλα. Το ξύλινο "block house" χωρίζεται στους παρακάτω τύπους, ανάλογα με τον προορισμό:

 • για εσωτερική διακόσμηση (οι συνολικές συνολικές διαστάσεις του πίνακα είναι 22x99x2100 mm ή 22x99x3000 mm).
 • γενικής χρήσης (36x142x3000 mm ή 36x142x 6000 mm).
 • για εξωτερικό φινίρισμα (36x1930x6000 mm).

  Το μεταλλικό "block house" μιμείται επίσης την ξυλεία,αλλά έχει ορισμένα πλεονεκτήματα σε αντοχή στο φως, αντοχή στη φωτιά, ανθεκτικό στις ακραίες θερμοκρασίες και ανεπιτήδευτη φροντίδα. Ο κύριος τομέας της εφαρμογής του είναι η πρόσοψη των προσόψεων. Οι κατά προσέγγιση διαστάσεις του πίνακα είναι 22x360x600 mm.

  Το "μπλοκ" του PVC είναι το πιο οικονομικό από όλα τα παραπάνω, αλλά αυτό δεν εμποδίζει το να έχει έναν αξιοπρεπή κατάλογο θετικών ιδιοτήτων:

  • η αντίσταση στη θερμοκρασία πέφτει στην περιοχή από -50 έως + 60 ° C.
  • αντοχή στην ανάπτυξη μικροοργανισμών όταν μεταβάλλονται οι υγρασίες ·
  • ανεπιτήδευτη φροντίδα.
  • η διάρκεια ζωής είναι 50 έτη.
  • οι συνολικές συνολικές διαστάσεις του πίνακα είναι 2x24x366 mm.

  Παραγωγή ξύλινων πάνελ

  Στο πρώτο στάδιο, το προ-επεξεργασμένο κούτσουρο πριονίζεται με την εγκάρσια ή ακτινική μέθοδο. Στη συνέχεια, στην περίοδο από 10 ημέρες έως 2 εβδομάδες (ο χρόνος στεγνώματος εξαρτάται από την αρχική περιεκτικότητα σε υγρασία του δέντρου) εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας μηχανήματα φρεζαρίσματος, το προφίλ και η μπροστινή επιφάνεια του πίνακα διαμορφώνονται απευθείας. Στη συνέχεια, κόψτε την κορυφογραμμή και τις αυλακώσεις. Στο επόμενο στάδιο, το προϊόν αντιμετωπίζει και ταξινομείται.

  Διαθέτει αποθήκευση ξύλινων επιλογών

  Μην ξεχνάτε ότι το ξύλο είναι ένα πολύ ιδιότροπο υλικό, γι 'αυτό είναι πολύ σημαντικό μετά την επεξεργασία να εξασφαλιστούν οι βέλτιστες συνθήκες αποθήκευσης, οι οποίες δεν θα οδηγήσουν σε καταστροφικές συνέπειες. Το ξύλο πρέπει να προστατεύεται από την υγρασία.

  Για να αποφευχθεί η βλάβη των πάνελ εξαιτίας της υγρασίας, οι σανίδες συσκευάζονται σε ειδική ταινία συρρίκνωσης, σχηματίζοντας δεσμίδες αρκετών ελασμάτων, ενώ αφήνουν τα άκρα ανοιχτά για να παρέχουν φυσικό αερισμό. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το χαρτόνι, που έχει στεγνώσει σε φυσική υγρασία, είναι πολύ λιγότερο παραμορφωμένο και ρωγμές. Η ξηρή σανίδα πρέπει να έχει περιεκτικότητα σε υγρασία που δεν υπερβαίνει το 15%.

  Κατά την επιλογή, δώστε προσοχή στα χαρακτηριστικά των καταναλωτών και το κόστος. Η στεγνή επένδυση κοστίζει 25-30% πιο ακριβή λόγω του κόστους της ξήρανσης, αλλά ταυτόχρονα είναι λιγότερο ραγισμένα ή παραμορφωμένα.

  Λαμβάνοντας υπόψη την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά των διαφόρων τύπων ξύλου, σχεδιάζεται η διαίρεση των πάνελ σε ποικιλίες ή κλάσεις (Α, Β, Γ). Αυτός ο διαχωρισμός πραγματοποιείται ανάλογα με την κατάσταση του ξύλου, την παρουσία θύλακας ρητίνης και κόμβων συντηγμένων μεταξύ τους.

  Τα στοιχεία για την κατηγορία πρέπει να αντικατοπτρίζονται στη συσκευασία "block-house".

  • Α - για κάθε 150 εκατοστά μήκος, επιτρέπεται ένας κόμπος, δύο θύλακες ρητίνης και δύο μη διάσπαρτες ρωγμές.
  • B - για κάθε 150 εκατοστά μήκους, δεν επιτρέπονται περισσότεροι από τέσσερις κόμβοι, δύο θύλακες ρητίνης και δύο ρωγμές που δεν είναι διαδοχικές.
  • C - επιτρεπόμενες ρωγμές, τσέπες, μεγαλύτεροι κόμβοι σε σχέση με άλλες κατηγορίες.

  Το "block house" υψηλής ποιότητας ανήκει στην κατηγορία Α.

  Στάδια των πλαισίων στερέωσης για το κόψιμο του σπιτιού

  Όταν καλύπτεστε το σπίτι, πρέπει να ακολουθείτε απλούς κανόνες και να ενεργείτε με συνέπεια.

  • Πριν από την έναρξη της εργασίας, το υλικό πρέπει να υποβληθεί σε εγκλιματισμό (να δεχθεί τις ιδιότητες του περιβάλλοντος προκειμένου να αποφύγει περαιτέρω παραμορφώσεις, ρωγμές και παραμορφώσεις). Για την εργασία στο εξωτερικό, η περίοδος προσαρμογής είναι 2 έως 3 ημέρες · για εσωτερική εργασία, η ελάχιστη περίοδος είναι 5 ημέρες.
  • Θερμομόνωση και φράγμα ατμών των εξωτερικών τοίχων του κτιρίου.
  • Προετοιμασία του "σπιτιού". Επιφάνειες επεξεργασίας επιφανειών που προστατεύουν γρήγορα και βαθιά τα προστατευτικά μέσα. Για αυλακώσεις και αιχμές, αυτή η διαδικασία συνιστάται να εκτελείται δύο φορές.
  • Η άμεση εγκατάσταση των πάνελ ξεκινά από το κάτω μέρος του τοίχου και οδηγεί προς τα πάνω σύμφωνα με την αρχή "αγκάθι στην αυλάκωση" (το αγκάθι είναι πάνω, η αυλάκωση είναι κάτω). Στερεώστε το "block house" στον τοίχο μπορεί να είναι βίδες, καρφιά ή ειδικές αγκύλες.Κατά την αλλαγή της θερμοκρασίας και της υγρασίας του πίνακα μπορεί να αλλάξει η πυκνότητα του υλικού, οπότε είναι καλύτερο να συνδέσετε τα σκελίδες, επειδή δεν παρεμβαίνουν σε μικρές μετατοπίσεις.

  Αφού τελειώσετε την επένδυση, είναι απαραίτητο να επανατοποθετήσετε το προστατευτικό στρώμα στα πάνελ και στη συνέχεια να ανανεώσετε την επίστρωση κάθε πέντε χρόνια.

  Τα μυστικά των κυρίων

  Προκειμένου να μειωθεί η συνολική ποσότητα εργασίας, συνιστάται η χρήση ευρύχωρων πάνελ για την εξωτερική επένδυση του κτιρίου, γεγονός που θα δώσει στο σπίτι μια κομψή εμφάνιση. Τέτοιες ομάδες είναι δύσκολο να διακριθούν από αυτήν την μπάρα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τον φυσικό εξαερισμό, υποχωρώντας σε μικρή απόσταση πριν από την εγκατάσταση. Κατά την επανεφαρμογή ενός προστατευτικού στρώματος, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις ραφές και στις αρθρώσεις.

  Για την εξωτερική επένδυση συνιστάται η χρήση ενός επίπεδου "συγκροτήματος κατοικιών" κωνοφόρων ειδών και για την εσωτερική επένδυση - από σκληρό ξύλο. Δεν συνιστάται η χρήση ευρέων πλαισίων σε εσωτερικούς χώρους. Το εκτιμώμενο κόστος της τελικής επεξεργασίας μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τα χαρακτηριστικά και το υλικό του «συγκροτήματος».

  Πώς να επιλέξετε;

  Για να επιλέξετε τα καλύτερα πάνελ σύμφωνα με τα ρωσικά και διεθνή πρότυπα και να εξοικονομήσετε χρήματα από περιττά έξοδα, Πρέπει να δοθεί προσοχή σε ορισμένα σημεία:

  • Αξίζει να ξεκινήσουμε με τον ακριβή υπολογισμό της απαιτούμενης ποσότητας υλικού, η οποία εξαρτάται άμεσα από τα χαρακτηριστικά και το μέγεθος του "block house", χωρίς να ξεχνάμε το σφάλμα της κοπής.
  • Ο μεγαλύτερος ανταγωνισμός μεταξύ των κατασκευαστών στη ρωσική αγορά δεν σημαίνει ότι υπάρχουν μόνο πίνακες υψηλής ποιότητας που αντιστοιχούν στον δηλωμένο βαθμό. Πρέπει να επιθεωρήσετε προσεκτικά το αγορασμένο προϊόν για εμφανή ελαττώματα (ρωγμές και άλλες ζημιές). Αλλά εδώ υπάρχουν κάποιες δυσκολίες - δεν μπορείτε να αποσυσκευάσετε τα προϊόντα εάν είναι συσκευασμένα σε φιλμ. Μπορείτε να δείτε μόνο τα πάνελ που βρίσκονται στα άκρα. Μέσα στη συσκευασία, οι σανίδες μπορεί να είναι κρυμμένες που παραμορφώνονται από την υγρασία και την ακατάλληλη αποθήκευση.
  • Για να διαπιστωθεί η ύπαρξη καμπυλών, συνδέονται μεταξύ τους 2-3 πάνελ, λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν πρέπει να υπάρχει άκαμπτη στερέωση. Εάν είναι δυνατόν, βεβαιωθείτε ότι έχετε μετρήσει την υγρασία του υλικού.
  • Τα πάνελ πρέπει να περικοπούν κατά μήκος της ανάπτυξης του κορμού δέντρου και οι ετήσιοι δακτύλιοι δεν πρέπει να προεξέχουν από το διοικητικό συμβούλιο προκειμένου να αποφευχθεί ο διαχωρισμός. Οι άκρες των σανίδων πρέπει επίσης να ελέγχονται ώστε να είναι ομαλές και χωρίς ρωγμές, οι οποίες είναι σημάδια απόρριψης.
  • Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην "πολυκατοικία", που χτίστηκε σε μήκος (άλεση πολλών τμημάτων του διοικητικού συμβουλίου). Τα τμήματα μπορούν να είναι άνισου μήκους, προσαρμοσμένα σύμφωνα με το σχέδιο ή τον τύπο πριονίσματος, η σύνδεση μπορεί να γίνει με κόλλα.
  • Αξίζει να δοθεί προσοχή στην παρουσία μούχλας και άλλων μικροοργανισμών.

  Οποιαδήποτε καμπυλότητα, ρωγμές, παρατυπίες και παραμορφώσεις καθιστούν τα πάνελ ακατάλληλα για χρήση και εγκατάσταση. Αξίζει να ελέγξετε τις αυλακώσεις σύνδεσης.

  Κόστος των πάνελ

  Το κόστος του panel block house εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, από τους οποίους προσδιορίζονται τα είδη δέντρων και οι γεωμετρικές παράμετροι. Για την παραγωγή χρησιμοποιημένων πετρωμάτων που καλλιεργούνται στην περιοχή παραγωγής. Ωστόσο, κατόπιν παραγγελίας για επιπλέον χρέωση, μπορείτε να παραγγείλετε την κατασκευή οποιουδήποτε υλικού. Το κόστος των ειδών δένδρων που είναι κοινά στη μεσαία λωρίδα κυμαίνεται από 150 ρούβλια ανά m² (πεύκο) έως 1250 ρούβλια ανά m² (είδη δρυός).

  Οι τάξεις (Α και Β) στη Ρωσία είναι πολύ δύσκολο να διακρίνουν οπτικά, αντίστοιχα, και η τιμή τους είναι 20-25% περισσότερο. Η τιμή για την κατηγορία C είναι πολύ χαμηλότερη. Το πρόσθετο κόστος για 1 m² για την κλάση Α θα προσθέσει εξαναγκασμένη ξήρανση.

  Χρήσιμες συμβουλές

  Συνιστάται να δώσετε προσοχή σε μερικά σημεία.

  • "Block-house" 300 mm μπορεί να ονομαστεί το πιο δημοφιλές και ευπροσάρμοστο υλικό φινιρίσματος μέχρι σήμερα. Αποτελείται από πάνελ από ξύλο, μέταλλο, βινύλιο.
  • Λόγω της ποικιλίας των υλικών από τα οποία παράγεται, ακόμη και ο πιο απαιτητικός καταναλωτής θα βρει μια άξια επιλογή που ταιριάζει με τις προσωπικές προτιμήσεις και τις δυνατότητές σας. Ανάμεσα στην ποικιλία που παρουσιάζεται, μπορείτε να επιλέξετε ένα πάνελ από ξύλο, μέταλλο ή βινύλιο.
  • Ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το "block house" όπως για τις εξωτερικές εργασίες φινιρίσματος με μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας και υψηλή υγρασία και για εσωτερική διακόσμηση.
  • Κατά την επιλογή ενός συγκεκριμένου τύπου και κατηγορίας "block house", είναι πολύ σημαντικό να το επιθεωρήσουμε προσεκτικά, να εξαλείψουμε τις παραμορφώσεις και να ελέγξουμε την παρουσία τσιπς και ρωγμών.
  • εργασίες συναρμολόγησης είναι απαραίτητο να τηρηθούν ορισμένες προϋποθέσεις και μην ξεχνάτε σχετικά με τις εγκλιματισμού επεξεργασίας υλικών δομών προστασίας και φυσικό αερισμό, οπότε θα διαρκέσει για δεκαετίες.

  Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επικοινωνίας του σπιτιού, ανατρέξτε στο παρακάτω βίντεο.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο