Εγκατάσταση παρακαταθήκης υπογείου: χαρακτηριστικά εγκατάστασης

Το τελικό στάδιο κατασκευής των κτιρίων είναι η εξωτερική τους διακόσμηση, κατά την οποία κάθε δομικό στοιχείο πρέπει όχι μόνο να είναι όμορφα διακοσμημένο αλλά και προστατευμένο από τις αρνητικές επιπτώσεις του περιβάλλοντος. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην επικάλυψη του υπογείου, είναι το κύριο μέρος του κτιρίου και βρίσκεται στο ίδιο το έδαφος, επομένως υπόκειται στη μέγιστη μηχανική καταπόνηση και επιρροή των καιρικών συνθηκών. Σήμερα, το πιο δημοφιλές υλικό για το φινίρισμα του υπόγειου κτιρίου θεωρείται ότι είναι παρακαμπτήριος, καθώς είναι φθηνός και έχει πολλές θετικές ιδιότητες.

Τι είναι αυτό;

Η πλαισιωτική τοποθέτηση των σοβά είναι ένας σύγχρονος τύπος υλικού επένδυσης που προστατεύει αξιόπιστα την αρχιτεκτονική δομή από τη μυκητιακή πλάκα, την υψηλή υγρασία και διάφορες βλάβες. Επιπλέον, αυτό το φινίρισμα είναι η αρχική διακόσμηση του εξωτερικού μέρους του κτιρίου.Η τοποθέτηση σε παράθεση γίνεται με τη μορφή εξωθημένων ή χυτευμένων φύλλων, τα οποία έχουν παρόμοια εμφάνιση με φυσικά υλικά. Για την κατασκευή προϊόντων που χρησιμοποιούν διάφορες πρώτες ύλες και μοναδικές τεχνολογίες, χάρη σε αυτά τα διακοσμητικά πάνελ χαρακτηρίζονται από άριστη ποιότητα και παρέχουν βάση ανθεκτικότητα.

Το παραπέτασμα είναι μαζικής παραγωγής, έτσι οι διαστάσεις του εξαρτώνται από το φάσμα των μοντέλων του κάθε κατασκευαστή. Κατά κανόνα, μια σειρά αποτελείται από διάφορους τύπους πάνελ που έχουν την ίδια υφή, αλλά διαφορετική γκάμα χρωμάτων. Ως εκ τούτου, με τη βοήθεια αυτού του υλικού είναι δυνατόν να μεταφραστεί στην πραγματικότητα οποιαδήποτε ιδέα σχεδιασμού και είναι ενδιαφέρον να σχεδιάσουμε τη δομή, δίνοντάς της ένα ξεχωριστό ύφος. Τα πάνελ μπορούν να είναι επένδυση ως ιδιωτικές κατοικίες και άλλα είδη κτιρίων. Η εγκατάσταση του προϊόντος είναι εύκολη, οπότε και ο κύριος αρχάριος μπορεί να το χειριστεί.

Χαρακτηριστικά

Η τεράστια ζήτηση για παρακαμπτήριες κατασκευές οφείλεται στα χαρακτηριστικά απόδοσης. Το υλικό έχει αποδειχθεί επιτυχώς στην αγορά, καθώς έχει πολλές θετικές ιδιότητες. Τα πάνελ είναι κατασκευασμένα από διαφορετικές πρώτες ύλες, έτσι ώστε κάθε τύπος, ανάλογα με τα εξαρτήματα, να έχει τις δικές του ιδιότητες.Το πιο δημοφιλές στη διακόσμηση είναι η μεταλλική έκδοση του πλαισίου, είναι κατασκευασμένο από γαλβανισμένο χάλυβα, το οποίο είναι καλυμμένο με ειδική προστατευτική μεμβράνη. Μεταλλικά πλαίσια δεν σβήνουν και σκουριάζουν, αντέχουν σε μηχανικά φορτία, αλλά το πάχος τους καθιστά το υλικό βαρύ, και αυτό περιπλέκει τη διαδικασία μεταφοράς και τοποθέτησης.

Δεν είναι κατώτερης ποιότητας και ακρυλικό παρακαμπτήριος, είναι κατασκευασμένο από σύγχρονα πολυμερή, έτσι ώστε το προϊόν να μπορεί να αντέξει τις αλλαγές θερμοκρασίας και την υγρασία. Το μοναδικό μειονέκτημα του υλικού είναι η πολυπλοκότητα της εγκατάστασης, καθώς η παραμικρή ανακρίβεια στην εγκατάσταση μπορεί να προκαλέσει μετατόπιση των πλαισίων και τα τσιπ θα εμφανιστούν στην επιφάνεια τους. Επιπλέον, αυτή η πλάκα είναι ανθεκτική στις χημικές λύσεις, οπότε είναι δαπανηρή. Μια εναλλακτική επιλογή για την ακρυλική παρακαμπτήριος είναι το βινύλιο. Είναι κατασκευασμένο με οριζόντια και κάθετα πλαίσια, το υλικό είναι προσιτό, ανθεκτικό, αλλά ασταθές σε μηχανικές βλάβες και απαιτεί ειδική τεχνολογία εγκατάστασης.

Φαίνεται όμορφο με μοντέρνο σχεδιασμό. τσιμεντοκονίαμα τσιμέντου, τα πάνελ της κατασκευάζονται με μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και υφασμάτων.Τα πάνελ μπορούν να μιμηθούν τούβλα και φυσική πέτρα. Το προϊόν είναι κατασκευασμένο από τσιμέντο, ενισχυτικές ίνες και ορυκτά πληρωτικά, τα οποία πιέζονται σε μονολιθικό πάνελ κατά τη διάρκεια της παραγωγής. Η τοποθέτηση αυτή είναι ανθεκτική, έχει εύκαμπτη δομή και είναι ανθεκτική στη φωτιά. Ωστόσο, παρά τα θετικά οφέλη, τα πάνελ από ίνες τσιμέντου είναι αρκετά εύθραυστα και είναι εύκολα ραγισμένα ή σχισμένα.

Προκειμένου το κτίριο να τελειώσει για να αποκτήσει μια ασυνήθιστη εμφάνιση, οι σχεδιαστές επιλέγουν το ξύλινη παρακαμπτήριος. Τα πάνελ είναι κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας πολυμερή και συμπιεσμένο ξύλο, έτσι ώστε το εξωτερικό προϊόν να είναι δύσκολο να διακριθεί από το φυσικό υλικό. Σε αντίθεση με τους προηγούμενους τύπους πλαισιώσεων, το ξύλο είναι πολύ μεγαλύτερο και δεν είναι επιρρεπές σε τσιμπήματα. Τα πάνελ είναι διαθέσιμα σε διάφορα μεγέθη και πάχη, έχουν μια πλούσια ποικιλία χρωμάτων, ώστε να ταιριάζουν τέλεια σε οποιοδήποτε στυλ της αρχιτεκτονικής δομής. Το κύριο μειονέκτημα του υλικού είναι η υψηλή τιμή του, αλλά αν αγοράσετε παρακαμπτήριος από τεχνητά υλικά, θα είναι φθηνή.

Δημοφιλείς κατασκευαστές

Τα μπροστινά πλαίσια αποτελούν απαραίτητο υλικό για τη διακόσμηση του υπογείου.Δεδομένου ότι κάθε χρόνο η ζήτηση για αυτούς μεγαλώνει, οι κατασκευαστές προσπαθούν συνεχώς να ανεφοδιάζουν την αγορά με καινοτομίες. Μέχρι σήμερα, ένα τεράστιο φάσμα πάνελ παρουσιάζεται όχι μόνο εγχώρια αλλά και ξένα εμπορικά σήματα. Αξιολόγηση γνωστών κατασκευαστών οδήγησε διάφορες εταιρείες:

 • Docke Πρόκειται για κοινή συμμετοχή της Γερμανίας - Ρωσίας. Τα προϊόντα της εταιρείας χαρακτηρίζονται από υψηλή αντοχή και όμορφη υφή, χάρη στην οποία το υλικό μιμείται ιδανικά διακοσμητική πέτρα, τούβλο και ψαμμίτη. Η ειδική τεχνολογία παραγωγής καθιστά το προϊόν αξιόπιστο κατά τη λειτουργία, ένα τέτοιο φινίρισμα μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 50 χρόνια, διατηρώντας τις αρχικές του ιδιότητες.
 • Alta Προφίλ. Αυτό είναι ένα ρωσικό εμπορικό σήμα που έχει γεμίσει την αγορά με μια εξαιρετική συλλογή παρακαμπτήριων. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε πάνελ διακοσμημένα με θέματα αφιερωμένα στο Αλτάι, τον Καύκασο, τις Άλπεις και το Θιβέτ. Το υλικό διατίθεται επίσης με απομιμήσεις από τούβλα και πάνω από πέντε είδη πέτρων.
Docke
Alta Προφίλ
 • Καναδάς Ridge. Κάτω από αυτό το σήμα, παράγονται διακοσμητικά πάνελ υψηλής ποιότητας, με υφή μικρών και μεγάλων λίθων, τούβλα, σχιστόλιθος και βραχώδη συντρίμμια.Οι ασυνήθιστες αποχρώσεις του πλαισίου σας επιτρέπουν να επεκτείνετε τις ιδέες σχεδίασης και να διακοσμήσετε με κομψότητα κάθε κτίριο. Επιπλέον, η επένδυση αυτή προστατεύει αξιόπιστα τη βάση από την εξωτερική επιρροή της φύσης.
 • Nordside. Τα προϊόντα αυτής της εταιρείας έχουν συνεισφέρει επιτυχώς σε όλο τον κόσμο, καθώς χαρακτηρίζονται από θετικές λειτουργικές ιδιότητες και διατίθενται σε διάφορα χρώματα. Υπάρχουν πάνελ με προσαρτημένες και μη στερεωμένες ραφές. Λόγω της υψηλής ποιότητας των πάνελ, η βάση μπορεί αξιόπιστα να διαρκέσει μέχρι και 50 χρόνια. Η τοποθέτηση σε παράθεση με τη μίμηση φυσικής πέτρας και τοιχοποιίας αξίζει ιδιαίτερη προσοχή στις συλλογές της εταιρείας.
 • Εξωτερικά. Ο Αμερικανός κατασκευαστής παρουσίασε το προϊόν του όχι μόνο με τη μορφή παραδοσιακής παρακαμπτήριάς, αλλά παράγει επίσης μοναδικά πάνελ με την υφή της κομμένης πέτρας και του φυσικού κέδρου. Τα τούβλα πάνελ έχουν μια τραχιά επιφάνεια και φαίνονται μοναδικά. Χάρη σε μια ειδική τεχνολογία ζωγραφικής, είναι δύσκολο να διακρίνεις ένα σχέδιο από ένα πραγματικό υλικό.
Καναδά κορυφογραμμή
Nordside
Εξωτερικά

Υπολογισμός της ποσότητας υλικού

Πριν εγκαταστήσετε το παρακαμπτήριο υπογείου, θα πρέπει να υπολογίσετε σωστά τον απαιτούμενο αριθμό πάνελ.Για το σκοπό αυτό, μετριέται η περίμετρος της επιφανείας προς κοπή και καθορίζεται ο τύπος του υλικού τελειώματος, δεδομένου ότι μπορεί να έχει διαφορετικά μεγέθη. Η βάση μπορεί να είναι επενδυμένη με επιφάνειες βινυλίου, το μήκος των πάνελ είναι από 2,5 έως 4,0 m και το πλάτος 20-30 cm. Η μεταλλική πλάκα είναι μια καλή επιλογή, το μήκος της κυμαίνεται από 50 cm έως 6 m και το πλάτος εξαρτάται από το ύψος του προφίλ και δεν υπερβαίνει τα 3 cm Όσο για τα πάνελ από ίνες τσιμέντου, αυτά είναι συνήθως διαθέσιμα σε μήκος από 3 έως 3,6 μέτρα και έχουν μέγιστο πλάτος 30 cm.

Για τον υπολογισμό του υλικού, ο λαμβανόμενος δείκτης της περιμετρικής επιφάνειας διαιρείται με το μέσο μήκος των πινάκων (0,9). Ως αποτέλεσμα, καθορίζεται ο αριθμός των στοιχείων για μια σειρά. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να υπολογιστεί ο ίδιος ο αριθμός των γραμμών, λαμβάνοντας υπόψη το πλάτος των πλαισίων και το ύψος των θεμελίων. Σε περίπτωση που το φινίρισμα θα πραγματοποιηθεί σε δύο σειρές, τότε ο αριθμός των τμημάτων πολλαπλασιάζεται επί δύο και επιτυγχάνεται η συνολική κατανάλωση υλικού. Είναι επίσης σημαντικό να καθοριστεί ο απαιτούμενος αριθμός γραμμών εκκίνησης, γι 'αυτό ο αριθμός των μερών σε μια σειρά θα πρέπει να χωριστεί σε δύο.

Κατά τη διάρκεια της επιμετάλλωσης του υπόγειου θα εγκατασταθεί και θα αποκολληθεί. Δεδομένου ότι το μέσο μήκος τους είναι 2 μέτρα, η περίμετρος του κτιρίου χωρίζεται κατά κανόνα σε δύο.Το τελικό αποτέλεσμα είναι ο αριθμός των εξαρτημάτων, αλλά αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι κατά την εγκατάσταση του χρήσιμου μήκους τους θα είναι 1,95 μ.

Προετοιμασία

Το τελείωμα της παρακαταθήκης υπόγειου κτιρίου, όπως και κάθε άλλο είδος κατασκευής, αρχίζει με την προετοιμασία του ιδρύματος. Αλλά η κύρια διαφορά αυτού του δέρματος είναι ότι η επιφάνεια δεν χρειάζεται να ισοπεδωθεί και να επικαλυφθεί. Ως εκ τούτου, το φινίρισμα είναι ιδανικό για τη διακόσμηση παλιών σπιτιών από έρπητα ζωστήρα ή πέλμα. Στην περίπτωση αυτή, αρκεί να ελέγξετε την κατάσταση της βάσης και εάν υπάρχουν προεξέχοντες προεξοχές στο κάλυμμα της, πρέπει να αφαιρεθούν. Στη συνέχεια, πρέπει να υπολογίσετε όλα τα εξαρτήματα και να δημιουργήσετε ένα κλουβί ή πλαίσιο στο οποίο θα τοποθετηθούν τα πλαίσια.

Είναι επιθυμητό να γίνει το κιβώτιο των μεταλλικών προφίλ, είναι πολύ ισχυρότερο από τις ξύλινες ράβδους και δεν χρειάζεται να καλύπτονται με ειδικό εμποτισμό. Το πρώτο προφίλ είναι σταθερό σε απόσταση 5-10 cm από το έδαφος, εάν υπάρχει ένα σκυρόδεμα πάνω από το κτίριο, τότε τα προφίλ μπορούν να τοποθετηθούν απευθείας από αυτό. Όσο για την απόσταση του πλαισίου από τον τοίχο, μπορεί να είναι διαφορετική, επειδή εξαρτάται από τον τύπο της εγκατάστασης, εάν σχεδιάζεται η τοποθέτηση μόνωσης μεταξύ του υπογείου και του πλαισίου, είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη το πάχος της μόνωσης.Για απλή εγκατάσταση χωρίς μόνωση, το κιβώτιο απλά στερεώνεται σε ένα πλέγμα, τοποθετώντας τα προφίλ κάθετα και παράλληλα. Συνήθως τα τετράγωνα των κιβωτίων κατασκευάζονται με μέγεθος 50x50 εκ.

Συνέλευση

Η εξωτερική τοποθέτηση έχει ένα ειδικό σχέδιο, οπότε μπορεί να τοποθετηθεί μόνο κατακόρυφα. Τα πάνελ δεν είναι τοποθετημένα οριζόντια, και εάν η βάση έχει προεξοχές πέρα ​​από το επίπεδο της πρόσοψης, προσκολλώνται σε αυτές. Τα πλαϊνά διακοσμητικά πλαίσια είναι εύκολο, οπότε όλοι μπορούν να το κάνουν με το χέρι. Μια απλή οδηγία θα βοηθήσει τους αρχάριους να ολοκληρώσουν το τεχνικό έργο:

 • Η τοποθέτηση του πλαισίου πραγματοποιείται σε ξύλινο πλαίσιο ή πλαίσιο με βίδες. Το ξύλινο πλαίσιο πριν από την ολοκλήρωση του κτιρίου αντιμετωπίζεται με υδρόφοβη σύνθεση και αντισηπτικό, οπότε είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε χαλύβδινα προφίλ για το περίβλημα της επένδυσης. Πρώτον, η πρώτη σειρά πάνελ είναι στερεωμένη στο κιβώτιο, είναι τοποθετημένες σε μια ειδική αυλάκωση της πλάκας εκκίνησης. Οι εργασίες πρέπει να γίνονται από αριστερά προς τα δεξιά. Οι επάνω σειρές είναι στερεωμένες στο χαμηλότερο με κλειδωμένες κλειδαριές.
 • Τότε πρέπει να σχηματίσετε τις γωνίες. Για να γίνει αυτό, οι ακραίοι πίνακες κόβονται, αφήνοντας ένα μικρό κενό και σφίγγοντας τις γωνίες.Ταυτόχρονα, οι συνδετήρες δεν πρέπει να εισέρχονται στο πλαίσιο περισσότερο από 1,1 εκ. Το περίπτερο θα πρέπει να στερεώνεται προσεκτικά, προσπαθώντας να μην σφίγγετε υπερβολικά τον πίνακα.
 • Στο τέλος της άκρης της επένδυσης κλείστε τη γραμμή φινιρίσματος. Σε αυτή την περίπτωση, αν η πρόσοψη και το υπόγειο βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο, τότε η γραμμή τελειώματος ταυτόχρονα γίνεται η αρχική πρόσοψη.

Συστάσεις

Το υπόγειο του κτιρίου θεωρείται ως ένα από τα κύρια στοιχεία της δομής, επομένως το θέμα του φινιρίσματος πρέπει να αντιμετωπίζεται υπεύθυνα, επιλέγοντας υλικό υψηλής ποιότητας και ακολουθώντας την εγκατάσταση όλων των τεχνολογιών. Πρόσφατα, πολλοί δάσκαλοι προτιμούν την τοποθέτηση πλακιδίων για το πέλμα, καθώς αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για εξωτερική εργασία: είναι φτηνή και έχει θετικές κριτικές. Για να γίνει η επιμετάλλωση του υπόγειου χώρου με υψηλή ποιότητα, πρέπει να δώσετε προσοχή σε ορισμένες αποχρώσεις:

 • Όταν αγοράζετε ένα υλικό, είναι σημαντικό να ελέγξετε την ποιότητά του. Εάν το προϊόν έχει την ίδια απόχρωση τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό, τότε μπορεί να αγοραστεί. Συχνά υπάρχουν φτηνές επιλογές προϊόντων, η πίσω πλευρά των οποίων είναι ελαφρύτερη, πρέπει να εγκαταλειφθούν. Αυτό ισχύει για τον έλεγχο του πάχους των πάνελ, πρέπει να είναι το ίδιο παντού.Σε αυτή την περίπτωση, αν το υλικό δεν πληροί τους δείκτες που καθορίζει ο κατασκευαστής, έχει εμφανή ελαττώματα, δεν είναι κατάλληλο για εγκατάσταση.
 • Προκειμένου να διακοσμήσετε το υπόγειο σε αρμονία με τη γενική εμφάνιση του κτιρίου, είναι απαραίτητο να επιλέξετε το σωστό χρώμα και την υφή του πλαισίου. Πρόσφατα, οι κλασικές επιλογές σχεδίασης είναι στη μόδα, όταν η πρόσοψη είναι ελαφριά και η στέγη και το υπόγειο είναι σκοτεινά. Επιπλέον, το παρακαμπτήριος θα πρέπει να συνδυάζεται όμορφα με το φινίρισμα του κτιρίου. Μπορείτε επίσης να διακοσμήσετε τη βάση, την οροφή και την πρόσοψη σε ένα χρώμα, αλλά με διαφορετικές αποχρώσεις. Είναι επιθυμητό για το σχέδιο να επιλέξει ζεστά χρώματα, έτσι ώστε το κτίριο θα φαίνεται μονολιθικό και κομψό.
 • Η εγκατάσταση πάνελ πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις τεχνολογίες που είναι εγγενείς σε κάθε τύπο παρακαμπτήριου. Δεδομένου ότι η παραμικρή ανακρίβεια μπορεί να χαλάσει το φινίρισμα και η επικάλυψη δεν θα διαρκέσει πολύ.
 • Πολλοί τύποι πλαισιώσεων δεν είναι ανθεκτικοί σε μηχανικές βλάβες, οπότε κατά την τοποθέτησή τους αξίζει να εξεταστεί και να εκτελεστεί προσεκτικά η βάση.

Σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εγκατάστασης υποστρώματος υπογείων, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο