Πώς να επιλέξετε ένα θερμαντήρα για τους τοίχους του σπιτιού έξω από την παρακαμπτήριος;

Το παραπέτασμα χρησιμοποιείται ευρέως για τον τερματισμό μιας ποικιλίας οικιστικών κτιρίων - τόσο ιδιωτικών όσο και πολυκατοικιών. Ωστόσο, το ρωσικό κλίμα καθιστά απαραίτητη τη συνεχή φροντίδα της μέγιστης εξοικονόμησης θερμότητας. Και εξαιτίας αυτού, η επιλογή της υψηλής ποιότητας μόνωσης γίνεται σημαντική. Ταυτόχρονα, όχι μόνο θα πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας, αλλά και να σχετίζονται πλήρως με τα χαρακτηριστικά μιας συγκεκριμένης κατοικίας.

Γιατί το χρειάζεσαι;

Η θέρμανση των κτιρίων το χειμώνα απαιτεί τεράστιο κόστος και επηρεάζει σημαντικά την οικονομική κατάσταση των κατοίκων. Μόνο η υψηλής ποιότητας μόνωση συμβάλλει στη μείωση του κόστους και στην εξασφάλιση υψηλού επιπέδου άνεσης ταυτόχρονα. Το ξύλο και οι παχιές τοιχοποιίες δεν θα διατηρούν τη θερμότητα μόνοι τους και όταν η τοίχωμα είναι ακόμα τοποθετημένη έξω, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ψύξης του σπιτιού.Είναι επιτακτική η φροντίδα της θερμομόνωσης και η δημιουργία διακένου που συγκρατεί τη θερμότητα μεταξύ του κύριου τοίχου και της διακοσμητικής επιφάνειας. Στο σύνολό τους, οι απαιτήσεις αυτές ισχύουν για τα σπίτια πλαισίων.

Τύποι: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Σε οποιοδήποτε κατάστημα υλικού και στην αγορά, προσφέρεται στους καταναλωτές μια ποικιλία υλικών και τεχνολογικών λύσεων, τα οποία παρουσιάζονται ως καθολικά προϊόντα. Αλλά στην πραγματικότητα αυτό δεν συμβαίνει: μια θερμάστρα ορισμένου τύπου έχει αυστηρά περιορισμένη χρήση και μόνο σε στενά καθορισμένα όρια αποκαλύπτει τις δυνατότητές της.

Ανάμεσα στις φθηνές και τεχνολογικά απλές λύσεις, μία από τις κορυφαίες θέσεις είναι πάντοτε καταληφθεί από πλαστικό αφρού. Είναι ελαφρύ και μπορεί να συνδεθεί στη βάση του τοίχου με πείρους ή ειδική κόλλα. Η ελαφρότητα του υλικού δεν εμποδίζει το να έχει υψηλή ακαμψία και σχετική αντοχή. Ακόμη και όταν έρχεται σε επαφή με το νερό, ο θερμαντήρας θα εκπληρώσει αξιόπιστα τη λειτουργία του, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρός είναι ο παγετός στο δρόμο.

Ο αφρός έχει αντικειμενικά μειονεκτήματα:

 • η μέγιστη διάρκεια ζωής του υλικού είναι μόνο 15 χρόνια.
 • η διαπερατότητα του ατμού είναι ανεπαρκής.
 • ανάγκη για επιπλέον αερισμό.

Για να μονωθούν τα τοιχώματα της πρόσοψης, δεν είναι κάθε χρήσιμος αφρός, αλλά επεξεργάζεται μόνο με εξώθηση (επίσημα ονομάζεται αφρός πολυστερίνης). Αυτή η μόνωση δεν υπόκειται σε συρρίκνωση, αλλά απαιτεί αυξημένη ηχομόνωση, καθώς μερικές φορές ενισχύει τον εξωτερικό θόρυβο.

Ο ορυκτός μαλτός συνιστάται τόσο για μεταλλική όσο και για πλαστική παρακαμπτήριος., το καλύτερο είδος επαγγελματιών θεωρούν το μέγεθος πλάκας 1000x50 mm. Τα ρολά καθίστανται σταδιακά και ο κίνδυνος είναι μεγάλος σε σύντομο χρονικό διάστημα για να χαθεί η μόνωση στο πάνω μέρος του τοίχου. Τα μειονεκτήματα μιας τέτοιας επικάλυψης είναι μια σημαντική ανάγκη για φράγμα υδρατμών, την ανάγκη να προστατεύεται το υλικό από την έκθεση στην υγρασία από το εξωτερικό. Εάν εγκαταστήσετε ορυκτοβάμβακα, πρέπει να λάβετε μέτρα για την προστασία από τη λεπτή σκόνη. Η υπόλοιπη μόνωση βασάλτη εμφανίζεται αρκετά καλά.

Συχνά στους καταλόγους των κατασκευαστικών εταιρειών μπορεί να βρεθεί το λεγόμενο penoplex. Δεν υπάρχει τίποτα ασυνήθιστο σε αυτό, δεδομένου ότι είναι όλοι το ίδιο διογκωμένο πολυστυρένιο, το οποίο εξωθείται σε υψηλή πίεση (αυτή η τεχνολογική διαδικασία δημιουργεί μια δομή μικρών κυττάρων).Στα εργοστάσια, το penoplex παράγεται με τη μορφή πλακών με πάχος 2 έως 10 cm.

Το πλεονέκτημα του υλικού μπορεί να θεωρηθεί ως ομοιόμορφη κατανομή των φυσαλίδων αέρα σε όλη τη μάζα. Λόγω αυτής της ιδιότητας, πολύ αδύναμα αφήνει στη θερμότητα και είναι ελάχιστα ευαίσθητο στο νερό. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, μια σειρά από εξετάσεις θερμικής μηχανικής επιβεβαίωσαν ότι όταν το πνεύμονα πνίγηκε για 30 ημέρες, γίνεται βαρύτερο κατά 0,06%, δηλαδή, το νερό μπορεί να διεισδύσει μόνο στα κομμένα άκρα των προϊόντων.

Από τα μείγματα μπορεί να σημειωθεί ότι η μόνωση αυτή καταστρέφεται εύκολα με τη δράση:

 • ακετόνη.
 • φορμαλδεΰδη.
 • Διαλύτες χρωμάτων.
 • βενζίνη, κηροζίνη, ντήζελ ·
 • λαδομπογιά και μια σειρά άλλων οργανικών ουσιών.

Η πολυπλοκότητα της τεχνολογίας οδηγεί στο γεγονός ότι το penoplex είναι ακριβότερο από σχεδόν οποιαδήποτε μαζική μόνωση, εξαιρουμένου του ορυκτού μαλλιού. Μετά την τοποθέτηση είναι απαραίτητο να κλείσει η επιφάνεια του υλικού το συντομότερο δυνατόν, μέχρι να καταστραφεί από το άμεσο ηλιακό φως. Όπως όλα τα παράγωγα του αφρού, ακόμη και ο αφρός από φύλλο αλουμινίου δεν προστατεύει από την εμφάνιση ενός ποντικιού στο σπίτι στους τοίχους. Θα χρειαστεί να λάβουμε πρόσθετα μέτρα για την καταπολέμηση αυτού του τρωκτικού.Ένα σοβαρό πρόβλημα είναι η εύκολη ανάφλεξη ενός θερμαντήρα αυτού του είδους, ο οποίος ακόμη και διασχίζει την αποδεκτή πυκνότητα του.

Πώς να επιλέξετε;

Για τους τοίχους που είναι διακοσμημένοι με οποιοδήποτε είδος παρακαμπτήριου, πρέπει να επιλέξετε τη μόνωση εστιάζοντας στα ακόλουθα κριτήρια:

 • επίπεδο θερμικής αγωγιμότητας.
 • η ένταση της απορρόφησης της υγρασίας (υγρό και από τον αέρα).
 • την προστασία του από τη δράση της φωτιάς.
 • απαιτούμενο πάχος στρώσης.

Η θερμική αγωγιμότητα (πόση θερμότητα διατηρείται) είναι μια βασική παράμετρος που χαρακτηρίζει ένα υλικό ως μονωτικό. Αλλά και μεταξύ των ξεχωριστών τους τύπων ποικίλλει αρκετά. Έτσι, η θερμότητα μέσα από το ορυκτό μαλλί παίρνει το πιο δύσκολο, και η διαρροή θα είναι η ασθενέστερη μέσω του αφρού. Η σύγχυση είναι μάταιη: οι συστάσεις για την επιλογή του μαλλιού είναι κατασκευασμένες λαμβάνοντας υπόψη άλλες πολύτιμες ιδιότητες του υλικού.

Οι μονωτήρες συναντώνται αναπόφευκτα με την υγρασία, κατακρημνίζονται από τα ρεύματα αέρα, αν η ακεραιότητα του "κέικ" σπάσει, μπορούν επίσης να διεισδύσουν σταγόνες (ρευστά) υγρού νερού. Επομένως, κατά την επιλογή της τελικής επιλογής, λαμβάνουν πάντα υπόψη πόσο νερό απορροφά η ουσία χωρίς να χάσει τα χρήσιμα χαρακτηριστικά της.Ο ευκολότερος τρόπος είναι με την πυκνότητα του υλικού: όσο μεγαλύτερη είναι, τόσο καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον τύπο μόνωσης. Πρέπει όμως να υπολογίσουμε την πολυπλοκότητα της εγκατάστασης βαρύτερων κατασκευών.

Η πυρασφάλεια κρίνεται από το πόσο υψηλή είναι η ευφλεκτότητα μιας ουσίας. Και το πάχος του στρώματος που δημιουργείται είναι αντιφατικό. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι με την αύξηση της η θερμική προστασία αυξάνεται σημαντικά. Χρειαζόμαστε όμως μια ισορροπημένη προσέγγιση, λαμβάνοντας υπόψη πόσο πυκνό είναι το χρησιμοποιούμενο υλικό. Εάν είναι πολύ πυκνό, είναι επιθυμητό να χρησιμοποιήσετε ένα λιγότερο ισχυρό στρώμα.

Μερικοί κατασκευαστές προσπαθούν να πείσουν τους καταναλωτές ότι τα υλικά τους είναι εντελώς φιλικά προς το περιβάλλον, φτιαγμένα από ίνες λιναριού ή καθαρή κυτταρίνη, και ακόμη και η κόλλα επιλέγεται όσο το δυνατόν φυσικό. Για να πιστέψουμε αυτές τις υποσχέσεις ή όχι, ο καθένας πρέπει να αποφασίσει μόνος του, αλλά είναι καλύτερο να σκεφτούμε γιατί οι επαγγελματίες οικοδόμοι προσπαθούν να μονώσουν τις προσόψεις με πιο οικεία προϊόντα χωρίς υπερβολική πληρωμή "για το περιβάλλον". Η μόνη εξαίρεση είναι το γυάλινο μαλλί, είναι πραγματικά επικίνδυνο για την υγεία με την παραμικρή παραβίαση της τεχνολογίας ή με ανεπαρκή προστατευτικά μέτρα.

Για εξωτερική χρήση κάτω από το παραπέτασμα είναι δύσκολο να βρεθούν καλύτερες επιλογές από ό, τι ήδη αναφερθέν ορυκτοβάμβακα και αφρό πολυστερίνης. Αλλά προκειμένου το αποτέλεσμα να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των οικοδόμων, ακόμη και ο πιο σοβαρός παγετός δεν επηρεάζει το εξωτερικό, είναι απαραίτητο όχι μόνο να επιλέξετε τη μόνωση, αλλά και να την εφαρμόσετε σύμφωνα με τις συστάσεις των επαγγελματιών.

Τεχνολογία τοποθέτησης

Το πρώτο βήμα, σύμφωνα με την γενικά αποδεκτή τεχνολογία, είναι ο υπολογισμός του απαιτούμενου στρώματος θερμικής προστασίας. Στα προάστια ενός σπιτιού κάτω από την παρακαμπτήριά σας, μπορείτε να μονώσετε με μεταλλικό (ή γυάλινο) μαλλί, το πάχος του οποίου είναι 50-100 mm, σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, αυτό το σχήμα μπορεί να διπλασιαστεί κάνοντας μια κατασκευή δύο στρωμάτων. Είναι καλύτερο να μην βασίζεστε στις δικές σας τεχνολογικές γνώσεις, ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή συμβουλές από γνωστούς οικοδόμους, αλλά να ζητήσετε έναν υπολογισμό από την ίδια εταιρεία που θα εγκαταστήσει την παρακαμπτήριος.

Όταν προσδιορίζεται η ανάγκη για την ακριβή ποσότητα υλικού, είναι καιρός να προετοιμαστεί η επιφάνεια.

Εκτελείται ως εξής:

 • όλοι οι λαμπτήρες και τα διακοσμητικά μέρη αφαιρούνται.
 • αποσυναρμολογήστε αποχετεύσεις.
 • τα διακοσμητικά παράθυρα και τις πόρτες (εάν έχουν ήδη παραδοθεί) ·
 • οι τραχείες επιφάνειες των τοίχων απελευθερώνονται από τις περιοχές που έχουν σήψη.
 • ολόκληρη η επιφάνεια του ξύλου εμποτίζεται με επιβραδυντικά φλόγας.
 • αν οι τοίχοι δεν είναι ξύλινοι, αλλά τούβλο ή τεχνητή πέτρα, πρέπει να αφαιρέσετε τις εισροές και τη ρύπανση?
 • τότε το σκυρόδεμα ή το τούβλο καλύπτεται δύο φορές με ένα εγχυμένο αστάρι.

Σχεδόν όλοι οι τύποι παρακαμπτήριων τοποθετούνται οριζόντιακαι ως εκ τούτου το κιβώτιο θα πρέπει να πάει κάθετα. Η απόσταση μεταξύ των κόμβων εξαρτάται από το τι θα εφαρμοστεί και από το πλάτος των μπλοκ της επιλεγμένης μόνωσης. Πιο συχνά, υπάρχει κενό 0,6 m, αλλά κάτω από τα στρώματα ορυκτοβάμβακα και υαλοβάμβακα, οι ράβδοι είναι τοποθετημένες με εξωτερικό βήμα 590 mm, τότε η επικάλυψη θα αυξηθεί σφιχτά και δεν θα κινηθεί οπουδήποτε. Αλλά η απόσταση από το ένα σημείο προσάρτησης μιας ράβδου σε μια άλλη στο κάτω μέρος δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από 0,5 μ.

Για να διατηρήσετε αυτά τα μέρη στον ξύλινο τοίχο, οι βίδες με αυτοκόλλητες βίδες χρησιμοποιούνται για το βίδωμα στο ξύλο, πάνω από το τούβλο τοποθετούνται εξειδικευμένοι πείροι. Κάθε ράβδος επιλέγεται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ίσο σε πάχος με τη μόνωση (μιλάμε για τοποθέτηση απευθείας στην επιφάνεια του τοίχου). Αλλά όταν εφαρμόζεται ένα πλαίσιο, παίρνουν τα δύο μέρη για ένα καλαμάκι 5 × 5 cm ή ειδικές ανάρσεις σχήματος P.

Δεν είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε την παρακαμπτήριος κοντά στο θερμαντικό υλικό, αφήνοντας κενό 40 - 50 mm, οι κατασκευαστές παρέχουν αξιόπιστο αερισμό. Αλλά αυτή η λύση απαιτεί την εγκατάσταση πρόσθετων κιβωτίων, η δημιουργία των οποίων λαμβάνεται υπόψη κατά τον υπολογισμό της ποσότητας των υλικών. Όταν τα πλακίδια, οι κύλινδροι υπερβαίνουν το πάχος των 100 mm, συνιστάται να δίνεται προτεραιότητα στο σταυροειδές κλουβί (θα επιτρέψει την τοποθέτηση των στρωμάτων θερμικής προστασίας σε ορθή γωνία μεταξύ τους).

Πάνω από το ορυκτό μαλλί, το γυάλινο μαλλί και τον αφρό είναι πάντα απαραίτητο να τοποθετήσετε μια ειδική μεμβράνη που προστατεύει ταυτόχρονα από την υγρασία και τον άνεμο από το εξωτερικό. Μελετώντας τις κριτικές για τέτοιες μεμβράνες, αξίζει να δίνετε προσοχή στο εάν αφήνουν τον ατμό καλά. Εάν ο δείκτης αυτός είναι ανεπαρκής, ενδέχεται να προκύψουν σοβαρά προβλήματα.

Οι καμβάδες για προστασία από τον αέρα και το νερό κατ 'ανάγκην επικαλύπτονται μεταξύ τους τουλάχιστον κατά 0,1 m. Κατά τον υπολογισμό της ανάγκης για οποιαδήποτε εξαρτήματα μπορείτε να προσθέσετε με ασφάλεια άλλο 10% στο προκύπτον σχήμα. Τότε, ούτε τα ελαττωματικά προϊόντα ούτε τα σφάλματα εγκατάστασης θα επιβραδύνουν την κατασκευή ή την επισκευή.

Πολλοί κατασκευαστές αρχαρίων και οικιακοί τεχνίτες προσελκύονται από την ευκολία δημιουργίας κιβωτίων από ξύλο, η οποία εκδηλώνεται στο γεγονός ότι:

 • Η εγκατάσταση μπορεί να γίνει με το χέρι χωρίς επιπλέον εργαλεία.
 • Η διαδικασία δεν είναι δαπανηρή.
 • Το ίδιο το ξύλινο κιβώτιο ελαχιστοποιεί τη διαρροή θερμότητας (σε σύγκριση με το αντίστοιχο χάλυβα).
 • Ο σχεδιασμός μπορεί να συνδεθεί απευθείας στον τοίχο χωρίς την προσθήκη βραχιόνων και άλλων συνδέσεων.

Αλλά τα θετικά χαρακτηριστικά δεν μπορούν να υπάρχουν χωρίς ελαττώματα. Έτσι, η φθηνότητα του υλικού γίνεται λιγότερο πειστικό πλεονέκτημα, δεδομένης της ανάγκης για επεξεργασία επιβραδυντικών φλόγας και μέσων που εμποδίζουν την ανάπτυξη μικροσκοπικών μυκήτων. Δεν είναι τόσο απλή η επιλογή των ράβδων ακριβώς του απαιτούμενου μήκους, το οποίο θα πρέπει να έχει ομαλή εμφάνιση και επιπλέον να αποξηραίνεται στο 10-12%.

Συστάσεις

Όταν η μόνωση επιλέγεται και αγοράζεται και η ίδια η εργασία αρχίζει, τίποτα δεν πρέπει να παρεμποδίζει τους εγκαταστάτες. Ως εκ τούτου, αν και οι σύγχρονες τεχνολογίες επιτρέπουν να λειτουργούν σε οποιαδήποτε εποχή, είναι σκόπιμο να επιλέξετε μια ξηρή και αρκετά ζεστή μέρα. Πριν από τη μόνωση, πρέπει να αφαιρέσετε όλα όσα μπορούν να γίνουν εμπόδιο - ακόμη και τα κλαδιά των θάμνων που μπορούν να πιαστούν.

Το Ecowool στα πρακτικά του χαρακτηριστικά είναι πανομοιότυπο με το ανόργανο ανάλογο, έτσι ώστε το μόνο επιχείρημα υπέρ του να είναι η αυξημένη ασφάλεια. Αυτά τα δύο υλικά απορροφούν τέλεια τους θορύβους του δρόμου λόγω του παχύτερου ινώδους υλικού. Το Ecowool θα πρέπει να σταθεροποιηθεί με ειδικές συσκευές και τα πλαίσια δεν θα σχηματιστούν από αυτό. Επομένως σχεδόν πάντα η εγκατάσταση αυτού του θερμαντήρα εμπιστεύεται επαγγελματίες. Εάν δεν μπορείτε να πληρώσετε για τις υπηρεσίες τους, θα πρέπει να εξετάσετε άλλους τρόπους θερμικής προστασίας.

Για την μόνωση του πλαισίου τοποθέτησης σε ξύλινους τοίχους, κατά προτίμηση χρησιμοποιώντας υλικά με τη χαμηλότερη θερμική αγωγιμότητα. Πρόκειται για υαλοβάμβακα και αφρό πολυστερίνης εξωθημένο. Το κύριο πρόβλημα των επιφανειών από πέτρα, σκυρόδεμα και τούβλα είναι ένα υψηλό επίπεδο διέλευσης ατμού και μόνο τα υδρόφοβα υλικά μπορούν να το αντέξουν αποτελεσματικά. Για χώρους όπου απαιτείται μέγιστη προστασία από πυρκαγιά, ο ορυκτός κασσίτερος είναι σίγουρα πρώτος.

Αντί για μια μεμβράνη, μέρος των δασκάλων χρησιμοποίησε στρώματα σκλήρυνσης (κατασκευασμένα από μεταλλικό πλέγμα και κονίαμα) για προστασία από τον αέρα και την υγρασία που πέφτει έξω. Υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες το ορυκτό μαλλί τοποθετείται με τη μορφή της αποκαλούμενης μορφής περικαλύμματος, όταν υπάρχουν πατάκια μεταξύ δύο φύλλων μετάλλου.Ένα τέτοιο βήμα συμβάλλει στην εξασφάλιση της υψηλότερης σταθερότητας της θερμικής προστασίας, αλλά αναγκάζει έναν να σκεφτεί την πρόσδεση της επένδυσης στο εξωτερικό φύλλο αντ 'αυτού. Τοποθετώντας ένα θερμαντικό υλικό χρησιμοποιώντας ακραίες σανίδες, μπορείτε να ρυθμίσετε με ακρίβεια τη θέση των μερών του διακοσμητικού υλικού σε σχέση με το μονωτικό στρώμα.

Μερικές φορές οι χρήστες δεν γνωρίζουν αν είναι δυνατόν να μην ζεστάνουν καθόλου το πλαίσιο και να μην πληρώνουν για επιπλέον υλικά και εργασία. Η απάντηση θα είναι πάντα αρνητική, ακόμη και όταν το σπίτι βρίσκεται σε μια περιοχή με ζεστό κλίμα. Μετά από όλα, η υψηλής ποιότητας μόνωση δεν βοηθά μόνο στη διατήρηση της εσωτερικής θερμότητας, αλλά εξασφαλίζει επίσης την ορθολογική κατάσταση του τμήματος μεταξύ του τοίχου και των πλαισίων φινιρίσματος. Αν συσσωρευτεί συμπύκνωμα, τότε ακόμα και το ισχυρότερο και ποιοτικότερο υλικό θα γίνει γρήγορα άχρηστο. Ως εκ τούτου, οι υπεύθυνοι ιδιοκτήτες εξετάζουν πάντα προσεκτικά πώς να εξασφαλίζουν τη θερμομόνωση κάτω από το στρώμα παρακαμπτήριων σύμφωνα με όλους τους τεχνολογικούς κανόνες.

Βίντεο διδασκαλία για weatherization ενός σπιτιού με μια πρόσοψη παρακαμπτήριος δείτε παρακάτω.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο