Κάθετη παρακαμπτήριος: χαρακτηριστικά και οφέλη

Το περίβλημα είναι ένα δημοφιλές υλικό επένδυσης για την πρόσοψη ενός κτιρίου. Πριν από μερικά χρόνια, η κάθετη έκδοση ήταν σχεδόν άγνωστη, οριζόντια παρακαμπτήριος χρησιμοποιήθηκε παντού. Ωστόσο, πιο πρόσφατα, η κάθετη αναλογική εισήγαγε με μεγάλη εμπιστοσύνη την κατασκευαστική αγορά και τώρα είναι μάλλον ένα άλλο είδος παρακαμπτήριου παρά απλά μια εναλλακτική λύση σε ένα οριζόντια προσανατολισμένο υλικό.

Ορισμός υλικού

Το παραπέτασμα είναι υλικό που χρησιμοποιείται για εξωτερική (λιγότερο συχνά - εσωτερική) φινίρισμα ενός κτιρίου. Μιμείται την επιβίβαση, που αντιπροσωπεύει μια ξεχωριστή λωρίδα. Οι τελευταίοι συνδέονται γρήγορα και με ασφάλεια μεταξύ τους χάρη στα μάνδαλα. Η στερέωση είναι στερεωμένη στην επιφάνεια του κτιρίου με τη βοήθεια καρφιών για τα οποία παρέχεται διάτρηση στο υλικό.

Η δημοτικότητα του υλικού οφείλεται στο γεγονός ότι σας επιτρέπει να μετατρέψετε γρήγορα την εμφάνιση του κτιρίου, κρύβοντας τα ελαττώματα και τις ανωμαλίες των επιφανειών. Είναι εύκολο να εγκατασταθεί και δεν απαιτεί ειδική εκπαίδευση.

Λόγω της παρουσίας ενός ειδικού πολυμερούς χρώματος που προστατεύει από βλάβες και εμποδίζει την εμφάνιση διάβρωσης, η τοίχωμα διατηρεί μια άψογη εμφάνιση και τεχνικά χαρακτηριστικά για αρκετές δεκαετίες λειτουργίας.

Αξίζει να σημειωθεί ο πλούτος της επιλογής του υλικού - η ποικιλία των υφών, των χρωμάτων και των αποφάσεων μεγέθους σας επιτρέπουν να πάρετε ένα κομψό και πρωτότυπο κτίριο που ταιριάζει καλά σε οποιοδήποτε τοπίο.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Ανάλογα με την κατεύθυνση της "σανίδας" στο χώρο εκπέμπουν οριζόντια και κάθετη τοποθέτηση. Το μήκος του τελευταίου μπορεί να φθάσει τα 3000, 3050 και 3100 mm. Το πλάτος του προφίλ είναι επίσης μεταβλητό - 160, 180 και 250 mm. Το πάχος είναι 1, 1 ή 1,2 mm. Αν μιλάμε για μεταλλικούς οδηγούς που προορίζονται για φινίρισμα της βάσης, τότε το πάχος τους μπορεί να φτάσει τα 3 mm.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι οι οριζόντιες και κάθετες πλευρές έχουν διαφορετικές διαστάσεις και διαμορφώσεις.

Είναι απαράδεκτο να τοποθετήσετε τις "κατακόρυφες" στην οριζόντια κατεύθυνση, καθώς αυτό είναι γεμάτο με διαρροή νερού και μειώνει τη διάρκεια ζωής του υλικού.

Οι διαφορές μεταξύ των δύο τύπων πλαισιώσεως αφορούν και τα προφίλ ακμώνπου γεμίζουν τις αρθρώσεις μεταξύ των προφίλ. Για κάθε τύπο υλικού έχει τα δικά του προφίλ ακμών. Σε αντίθεση με τα οριζόντια αντίστοιχα με διατρήσεις για αποστράγγιση συμπυκνωμάτων στο κάτω μέρος, τα κάθετα προσανατολισμένα πάνελ δεν έχουν ένα.

Οι εσοχές και τα παζλ των κάθετων πλαισίων είναι διατεταγμένα κατά τρόπον ώστε να ρέει προς τα κάτω η υγρασία, χωρίς να παραμείνει στην επιφάνεια του προφίλ. Λόγω της πιο επίπεδης επιφάνειας και η απουσία προεξοχών στο προφίλ δεν συσσωρεύουν σκόνη και ακαθαρσίες.

Οι ειδικοί λένε ότι η κάθετη πλευρική τοποθέτηση ανέχεται τη θερμοκρασία "πηδά" πιο εύκολα.

Είδη

Ανάλογα με το ποιο υλικό στηρίζεται, η κάθετη στερέωση μπορεί να είναι διαφόρων τύπων.

Βινύλιο

Η βάση του υλικού είναι το πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC). Έχει χαμηλό βάρος και χαρακτηρίζεται από αυξημένη ευελιξία, που δίνει μια ορισμένη ελευθερία δράσης κατά την εγκατάσταση. Αυτή η βινυλίου πλαισιώνοντας ευχάριστα την ποικιλία των χρωμάτων. Κατά τη διαδικασία κατασκευής, είναι δυνατό να προστεθεί χρωστική χρωστική οποιουδήποτε χρώματος.

Λόγω του μικρού βάρους του, το υλικό δεν δίνει μεγάλο φορτίο στους τοίχους και τη θεμελίωση του κτιρίου.

Είναι σημαντικό το προϊόν να είναι φιλικό προς το περιβάλλον · κατά τη λειτουργία του δεν εκπέμπονται τοξίνες στην ατμόσφαιρα. Το εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας κυμαίνεται από -50 έως +50 μοίρες. Το PVC τοίχωμα είναι ανθεκτικό στα οξέα, αλλά δεν έχει αυξημένη αντοχή σε μηχανικές βλάβες και σοκ. Μερικά από τα είδη της καίγονται.

Πλαστικά

Μια ποικιλία από πλαστική παρακαμπτήριος είναι ακρυλική. Είναι ανώτερο από το PVC από την άποψη της αντοχής στον παγετό, δεν εξασθενίζει όταν εκτίθεται στο ηλιακό φως, και η διάρκεια ζωής του είναι περίπου 50 χρόνια. Φυσικά, το κόστος της ακρυλικής παρακαμπτήριος είναι υψηλότερο. Για να επιτευχθεί θετικό αποτέλεσμα, η κάθετη πλαστική πλευρική τοποθέτηση απαιτεί τη χρήση εξωτερικής μόνωσης.

Μεταλλικά

Κατασκευασμένο από φύλλα αλουμινίου ή γαλβανισμένο, αυτό το παραπέτασμα χαρακτηρίζεται από αυξημένη αντοχή σε συνδυασμό με την ελαφρότητα του υλικού (αν και το βάρος του είναι κάπως μεγαλύτερο από το βάρος του πλαστικού αντίστοιχου). Μια ειδική επίστρωση στο εξωτερικό εξασφαλίζει την προστασία του υλικού από τη διάβρωση και εξασφαλίζει μεγάλη διάρκεια ζωής (έως και 50 έτη).Κατά κανόνα, η μεταλλική κατακόρυφη παρακαμπτήριος χρησιμοποιείται για την επένδυση πολυώροφων κτιρίων με αυξημένο φορτίο ανέμου, σε ιδιωτικό νοικοκυριό - για το σχεδιασμό αυλών και γκαράζ.

Η εξωτερική επιφάνεια των μεταλλικών προφίλ είναι επικαλυμμένη με βερνίκι, η οποία πρέπει να ενημερώνεται κάθε 3-5 χρόνια λειτουργίας. Αυτό θα διατηρήσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του υλικού και θα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του.

Αυτός ο τύπος κάθετης παρακαμπτήριος είναι πολύ πιο ανθεκτικός σε σχέση με το πλαστικό αντίστοιχο.ως εκ τούτου, η χρήση του είναι ευπρόσδεκτη όταν αντιμετωπίζει το υπόγειο και τα κάτω μέρη της πρόσοψης.

Κεραμικό

"Κάθετη" με βάση πηλό και τροποποιητικά πρόσθετα είναι μια κεραμική παρακαμπτήριος. Χαρακτηρίζεται από φιλικότητα προς το περιβάλλον και ανθεκτικότητα (που επιτυγχάνεται λόγω ψησίματος πρώτων υλών υψηλής θερμοκρασίας), χαμηλού βάρους και προσιτής τιμής. Κεραμικό "board" μιμείται το φυσικό ξύλο, επομένως κτίρια διακοσμημένα με "κεραμικά" φαίνονται ακριβό και ευγενή.

Τσιμέντο

Το παρακαμπτήριος με βάση το τσιμέντο είναι ένα πολύ εύθραυστο υλικό που μπορεί να σπάσει από χαλαρή πρόσκρουση.Για να μειωθεί αυτό το μειονέκτημα, οι πρώτες ίνες κυτταρίνης προστίθενται στη σύνθεση. Εξαιτίας αυτού, το "διοικητικό συμβούλιο" αποκτά μνημειακό και αυξημένη δύναμη.

Χαρακτηρίζεται από πυρασφάλεια και μεγάλη διάρκεια ζωής.

Η μπροστινή πλευρά τέτοιων κάθετων πλαισιώσεων μιμείται τοιχοποιία ή ξύλινη επιφάνεια, που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε εξαιρετικούς εξωτερικούς χώρους.

Ξύλινο

Βασίζεται σε συμπαγές ξύλο, μέρος των στρογγυλεμένων κορμών ή κολλημένων ινών ξύλου, γεγονός που οδηγεί στο υψηλό κόστος του υλικού. Έχει μια ελκυστική εμφάνιση και χαρακτηριστικό για την υφή των προϊόντων ξύλου, την αυθεντικότητα. Ωστόσο, απαιτεί συνεχή φροντίδα - η εφαρμογή ενώσεων που εμποδίζουν τη φωτιά και το πρήξιμο από την υγρασία, προστατεύοντας από τα έντομα.

Παρά την τακτική ανησυχία για το ξύλινο παρακαμπτήριος, η διάρκεια ζωής του είναι πολύ λιγότερο ασύγκριτη.

Οι πιο διαδεδομένοι βινυλίου, ακρυλικοί και μεταλλικοί τύποι κάθετων "σανίδων". Όλα τα άλλα υλικά, θεωρητικά, μπορεί να έχουν μια κατακόρυφη διεύθυνση, αλλά στην πράξη η τοποθέτησή τους εμποδίζεται από το μεγάλο βάρος των προφίλ.Από τα απορρίμματα ξύλινων παρακαταθηκών λόγω της μη πρακτικής και του υψηλού κόστους.

Οφέλη

Η κάθετη πλαισιωτική διαδικασία χαρακτηρίζεται από πολλά πλεονεκτήματα.

 • Έχει υψηλή αντοχή, είναι ανθεκτική στις ατμοσφαιρικές και όξινες επιδράσεις. Όπως δείχνει η πρακτική, είναι καλύτερα σε θέση να αντέξει τα άκρα της θερμοκρασίας.
 • Λόγω των ιδιαιτεροτήτων της διαμόρφωσης του υλικού, δηλαδή της απουσίας προεξοχών και εσοχών, η υγρασία δεν παραμένει, ρέει κάτω από την επιφάνεια της κάθετης πλαισίωσης. Αυτό εξαλείφει τον κίνδυνο διαρροής νερού, ζημιά στη μόνωση.
 • Η απουσία προεξοχών εξασφαλίζει επίσης την προστασία των επιφανειών από τη συσσώρευση σκόνης και ακαθαρσιών. Μια μικρή βροχή είναι αρκετή για να καθαρίσετε την επιφάνεια της σκόνης και να απολαύσετε εκ νέου τον ιδιοκτήτη με ελκυστική εμφάνιση.
 • Η κάθετη στερέωση είναι ανθεκτική στα φορτία και το μεταλλικό προφίλ χαρακτηρίζεται επίσης από αντοχή στην πρόσκρουση και μηχανική βλάβη.
 • Τα επιθετικά περιβάλλοντα, συμπεριλαμβανομένων των χημικών και αλκαλικών, δεν είναι επικίνδυνα για το υλικό. Η διάρκεια ζωής του θα παραμείνει αμετάβλητη, ακόμη και αν υπάρχουν φυτά και εργοστάσια κοντά.
 • Η εγκατάσταση του υλικού είναι αρκετά απλή, υποδηλώνει την ύπαρξη μόνωσης και κιβωτίων, δεν είναι πολύ διαφορετική από την τοποθέτηση οριζόντιων ταινιών. Εάν κατά τη λειτουργία ένα από τα μεταλλικά κατακόρυφα προφίλ έχει καταστεί άχρηστο, μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί χωρίς να αποσυναρμολογηθεί η επένδυση. Δυστυχώς, στην περίπτωση της πλαστικής εκδοχής στην πράξη αυτό δεν είναι δυνατό.
 • Η κάθετη πλαισιώσει χαρακτηρίζεται από μια ποικιλία χρωμάτων και υφών. Οι ποικιλίες βινυλίου συνήθως έχουν λεπτές παστέλ αποχρώσεις. Ακρυλικό, αντίθετα, διαφέρουν στη φωτεινότητα μιας παλέτας χρωμάτων, μια γυαλιστερή επιφάνεια.
 • Η χρήση κάθετα προσανατολισμένων προφίλ σας επιτρέπει να "τραβήξετε" οπτικά το κτίριο, καθιστώντας το πιο εκλεπτυσμένο και ευγενές. Τα καλά στιλιστικά αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν συνδυάζοντας κατακόρυφα και οριζόντια προφίλ μέσα στην ίδια πρόσοψη.

Συμβουλές για την επιλογή

Κατά την επιλογή μιας κάθετης πλαισίωσης, πρέπει πρώτα απ 'όλα να βεβαιωθείτε ότι το υλικό διαθέτει όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά ποιότητας και συμμόρφωσης.

Εάν η τεχνική τεκμηρίωση είναι εντάξει, προσέξτε τα ακόλουθα κριτήρια επιλογής.

 • την παρουσία της κλειδαριάς κατά της κλοπής · διαφορετικά, τα πάνελ θα βουίζουν στον άνεμο, και με τον άνεμο squally θα κινδύνευαν να πέσουν από την πρόσοψη?
 • το πάχος του υλικού πρέπει να είναι τουλάχιστον 1 mm, διαφορετικά το υλικό κινδυνεύει να καταρρεύσει γρήγορα από ζημιές και ρωγμές σε κρύο καιρό.
 • η σήμανση των υπολογιστών είναι υποχρεωτική για πάνελ από γνωστά εμπορικά σήματα. Η παρουσία τους είναι μια πρόσθετη εγγύηση ότι έχετε ένα ποιοτικό προϊόν.

Όμορφα παραδείγματα

Η κάθετη τοποθέτηση πλαισίου σάς επιτρέπει να δημιουργείτε εξωτερικούς χώρους τόσο σε κλασικό όσο και σε μοντέρνο στυλ. Φυσικά, είναι βέλτιστο για τη δημιουργία ακριβών, ευγενών, εκλεπτυσμένων σε στυλ συντήρησής τους, για παράδειγμα, αγγλικά ή κλασικά.

Τα κατακόρυφα προφίλ συνδυάζονται αρμονικά με άλλα υλικά πρόσοψης, όπως π.χ. τα τούβλα που βλέπουν. Δώστε έμφαση στην πρωτοτυπία των επιφανειών θα παίξει στις αντιθέσεις. Στο φόντο της κάθετης πλαισίωσης σε παστέλ ή μπεζ χρώματα, τα τούβλα στοιχεία ενός πιο κορεσμένου χρώματος φαίνονται πλεονεκτικά.

Δεν είναι λιγότερο εντυπωσιακός ο συνδυασμός της κάθετης πλαισίωσης, της οριζόντιας και της κεκλιμένης πλαισίωσης.Είναι η χρήση επικλινών προφίλ που επιτρέπει την "αραίωση" της σοβαρότητας των "κάθετων σπιτιών". Γίνονται το μέρος που θέλετε να εξετάσετε, προσθέστε διακριτικό χαρακτήρα στο κτίριο και υπογραμμίστε την πρωτοτυπία της δομής.

Από τα χαρακτηριστικά της εγκατάστασης της κάθετης πλαισιώσεως, θα μάθετε από το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο