Μεγέθη του πλαισίου βινυλίου

 Μεγέθη του πλαισίου βινυλίου

Vinyl παρακαμπτήριος είναι ένα πρακτικό και φθηνό υλικό τελειώματος που χρησιμοποιείται για την εξωτερική επένδυση των κτιρίων. Είναι ένα πάνελ από PVC συγκεκριμένου μεγέθους, το οποίο παρέχει ένα μικρό βάρος επένδυσης (δεν απαιτείται πρόσθετη ενίσχυση της θεμελίωσης), την αντοχή στην υγρασία και την αντίσταση στις περιβαλλοντικές επιρροές και τη βιοανθεκτικότητα. Όσο για τη δύναμη, είναι αρκετά υψηλό (αν και είναι κατώτερο από την άποψη αυτού του δείκτη σε μεταλλική παρακαμπτήριος).

Βασικές παράμετροι

Με τη βοήθεια του πλαισίου βινυλίου, μπορείτε να επιτύχετε πρωτότυπα στιλιστικά εφέ, καθώς τα πάνελ είναι εξωτερικά πολύ διαφορετικά. Υπάρχουν επιλογές που μιμούνται πέτρινες, ξύλινες, τούβλο επιφάνειες.Επιπλέον, η ομοιότητα είναι τόσο κοντά που είναι δυνατή η ανίχνευση απομίμησης μόνο μετά από προσεκτικότερη εξέταση.

Τοποθέτηση πλαισίων πλαισίωσης που παράγονται στο κιβώτιο, είναι δυνατή η χρήση θερμαντήρα. Αν οι τοίχοι είναι ομαλοί και δεν χρειάζονται θερμομόνωση, τότε είναι δυνατή η άμεση τοποθέτηση σε αυτά χωρίς κιβώτια.

Η παράταξη είναι διαθέσιμη με τη μορφή πάνελ, τα οποία μπορεί να έχουν διαφορετικές διαστάσεις. Δεν υπάρχουν πρότυπα σχετικά με το μέγεθος των προφίλ. Κάθε κατασκευαστής παράγει πάνελ συγκεκριμένων παραμέτρων. Επιπλέον, οι διαστάσεις μπορεί να εξαρτώνται από την τοποθέτηση του παρακαμπτήριου (κάθετα ή οριζόντια), στο σκοπό του (μπροστά ή υπόγειο).

Μήκος και πλάτος

Τα μέσα μήκη και πλάτη που μπορεί να έχει το βινύλιο είναι:

 • μήκος - από 2500 έως 3750 mm.
 • πλάτος (εργασίας) - από 220 έως 275 mm.
 • πλάτος (χρήσιμο) - από 200 έως 255 mm.

Το μήκος και το πλάτος του πλαστικού πλαισίου μπορεί επίσης να εξαρτάται από τον τύπο επιφάνειας που μιμείται.

 • Πίνακες πλοίων έχουν μήκος 3000-3390 mm (συντομογραφία) και 3660-3810 mm (βασική έκδοση). Τα βραχύτερα πάνελ διακρίνονται από την απλούστερη εγκατάσταση, ενώ με την ένωση μπορούν να συναρμολογηθούν τα απαιτούμενα μήκη από αυτά.Το πλάτος των πλαισίων κάτω από τον πίνακα του πλοίου κυμαίνεται μεταξύ 172-232 mm. Μερικές φορές είναι πιο ορθολογικό να χρησιμοποιείτε ευρύτερες "σανίδες" για να αποφύγετε να κόβετε πλαίσια. Το πλάτος τους κυμαίνεται από 240 έως 255 mm, ωστόσο υπάρχουν και μοντέλα με πλάτος 305 mm.
 • Πλάτος ψαροκόκαλου εξαρτάται από το πόσα κύματα έχει. Σύμφωνα με αυτό, διακρίνεται ένας ενιαίος "ψαροκόκαλος" (σημειωμένος με S), διπλός (δηλωμένος ως D), τριπλός (που δηλώνεται με το γράμμα Τ). Κατά μέσο όρο, το πλάτος ενός μονού κύματος είναι 114,3 χιλιοστά · για να γνωρίζετε το πλάτος μιας διπλής και τριπλής ελάτης αρκεί να πολλαπλασιάσετε αυτόν τον δείκτη κατά 2 και 3. Όταν αγοράζετε ένα έλατο από τις ΗΠΑ ή τον Καναδά, μπορείτε να διαπιστώσετε ότι το μήκος ενός κύματος αναφέρεται σε ίντσες. Το πρότυπο είναι 4,5 ίντσες πλάτος, το οποίο είναι 114,3 χιλιοστά.
 • Αποκλείστε το σπίτι (απομίμηση της επιφάνειας του κορμού) συνήθως έχει πλάτος 240 mm με μήκος 3660-3810 mm. Το ευρύτερο πλάτος χαρακτηρίζεται από διάτρητο φωτισμό, που χρησιμοποιείται για το σχεδιασμό του πυθμένα των προεξοχών στέγης και στεγών. Το πλάτος του είναι 305 mm με μέσο μήκος 3050 mm. Οι παραμέτρους υλικού είναι μεταβλητές, ανάλογα με το σήμα που τις εκδίδει. Έτσι, η εταιρεία "Alta-profile" παράγει παρακαμπτήριος "πλοίο" σε μέγεθος 3100x230 και 3660x230 mm.

2 εκατοστά ευρύτερο προφίλ της γερμανικής μάρκας Docke ("Duke").Ένα από τα πιο διαστατικά πάνελ παράγονται από την εταιρεία Grande Line ("Grand Line"). Το μήκος και το πλάτος τους είναι 3000x238 mm. Το μικρότερο πλάτος έχει τα προϊόντα της εταιρείας Mitten. Στο παρασκεύασμα του κατασκευαστή υπάρχει πλάτος 178 mm, το μήκος του οποίου είναι 3040 mm.

Ανάλογα με το σκοπό της παρακαμπτήριος, μπορεί να είναι μπροστά και έδαφος. Οι διαστάσεις του πρώτου συζητήθηκαν παραπάνω. Για έναν πιο απλό σχεδιασμό της βάσης, χρησιμοποιούνται μικρά ορθογώνια πλαίσια. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι διαστάσεις τους είναι αρκετές για να στερεώσουν το υλικό στο υπόγειο του κτιρίου σε ένα πλάτος.

Μεταξύ των πιο δημοφιλών πάνελ υπογείων, μπορείτε να επιλέξετε προφίλ μεγέθους 1140x480 mm και 1135x474 mm. Σε τέτοια μεγέθη, τα κεραμίδια παράγονται από έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές - Alta-Profil. Η μικρή μεγέθυνση σχετίζεται με τα χαρακτηριστικά επιφάνειας του υλικού. Έτσι, η συλλογή "Stone" παρουσιάζεται σε μεγέθη 1135x474 mm, ενώ η συλλογή που μιμείται τη λιθοδομή περιέχει μικρότερα πάνελ - 1130x468 mm.

Είναι σημαντικό να γίνει διάκριση μεταξύ της εργασίας και της χρήσιμης περιοχής πλαισίωσης. Κατά τον υπολογισμό της απαιτούμενης ποσότητας υλικού θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη μόνο η τελευταία.Όταν εξετάζετε έναν πίνακα πλαισίων, μπορείτε να βρείτε ότι αυτό το τμήμα έχει διατρήσεις. Είναι απαραίτητο για τον καθορισμό των επόμενων πάνελ και μετά την εγκατάσταση είναι κρυμμένο από την άποψη, και, συνεπώς, δεν πρέπει να ληφθούν υπόψη στους υπολογισμούς.

Πάχος

Τα χαρακτηριστικά της αντοχής εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το πάχος του πλαισίου. Για τα πάνελ πρόσοψης, το τυπικό πάχος είναι 0,6-2,0 mm. Ωστόσο, σήμερα η αγορά μπορεί να ικανοποιήσει το πάχος του πίνακα από 0,4-0,6 mm. Έχουν εγχώρια ή κινεζική καταγωγή. Τα προφίλ από τους ευρωπαίους κατασκευαστές δεν μπορούν να είναι λιγότερα από 0,6 mm, δεδομένου ότι η παράμετρος αυτή ρυθμίζεται από αυστηρό πρότυπο.

Συνιστάται η αγορά πλαισίου, το πάχος του οποίου δεν είναι μικρότερο από 0,6 mm. Τα λεπτότερα υλικά δεν εγγυώνται αξιοπιστία.

Διαφορετικοί κατασκευαστές μπορούν να αλλάξουν το πάχος των πάνελ. Για παράδειγμα, η παρακαμπτήριος από την καναδική εταιρεία Mitten έχει πάχος από 1,02 έως 1,2 mm, ανάλογα με τη σειρά προϊόντων. Το Southern Beaded siding είναι πάχους 1.14 mm.

Τέλος, το πάχος του πλαισίου καθορίζεται από το σκοπό του. Πιο πυκνά πλαίσια ονομάζονται υπόγεια και είναι σχεδιασμένα για να κόβουν το κάτω μέρος της πρόσοψης. Το πάχος αυτών των προφίλ είναι μεγαλύτερο από 2 mm και μερικές φορές μπορεί να φτάσει τα 4 mm.Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το τμήμα του υπογείου είναι πιο ευαίσθητο στην υγρασία, τον παγετό, τη μηχανική βλάβη.

Μεγέθη αξεσουάρ

Λαμβάνοντας υπόψη τις διαστάσεις των πάνελ και τον υπολογισμό του αριθμού τους, είναι σημαντικό να διευκρινιστούν οι διαστάσεις των εξαρτημάτων. Κατά κανόνα, είναι παρόμοια με τις ομάδες, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Οι λωρίδες J-trim έχουν το ίδιο μήκος με τα περισσότερα πάνελ πλαισιώσεων, αλλά δεν είναι κατάλληλα για εγκατάσταση σε συνδυασμό με τους πίνακες Docke, καθώς έχουν μικρότερο μήκος.

Οι εξωτερικές και εσωτερικές γωνίες έχουν μήκος 3050 mm, το πλάτος αντιστοιχεί στο πλάτος του πίνακα. Οι λωρίδες εκκίνησης και φινιρίσματος διατίθενται σε μήκος 3660 mm. Τα αρθρωτά προφίλ και οι λωρίδες για τα μανίκια παραθύρων έχουν το ίδιο μήκος και οι κλίσεις κοντά στα παράθυρα - 3050 mm.

Πώς να υπολογίσετε την ποσότητα;

Υπάρχουν αρκετές επιλογές για τον υπολογισμό του απαιτούμενου αριθμού πλαισίων για επένδυση.

 • Επικοινωνήστε με τους ειδικούς του καταστήματος όπου πραγματοποιείται η αγορά υλικού για υπαίθριες εργασίες. Κατά κανόνα, οι διαχειριστές εξειδικευμένων εταιρειών εκπαιδεύονται να πραγματοποιούν τέτοιους υπολογισμούς και διαθέτουν τα απαραίτητα προγράμματα για αυτό το σκοπό. Ωστόσο, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ακόμη και ένας επαγγελματίας δεν θα μπορεί να κάνει έναν ακριβή υπολογισμό χωρίς να έχει ένα σχέδιο δομής που να υποδεικνύει τις συγκεκριμένες αριθμητικές τιμές των παραμέτρων του.

Επιπλέον, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο πωλητής ενδιαφέρεται να πουλήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του υλικού επίστρωσης, επομένως στρογγυλοποίηση, μεγάλη προσφορά υλικών και η πώληση εξαρτημάτων είναι δυνατή, χωρίς την οποία μπορείτε να κάνετε. Εάν τα αχρησιμοποίητα (και μη κομμένα) πάνελ μπορούν να επιστραφούν στο κατάστημα, μπορείτε να εμπιστευθείτε με ασφάλεια αυτούς τους υπολογισμούς.

 • Σχεδόν κάθε ειδικό κατάστημα προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες gage όταν αγοράζετε υλικό από αυτά. Αυτή η επιλογή είναι προτιμότερη από την πρώτη, δεδομένου ότι οι υπολογισμοί θα γίνουν λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά του κτιρίου.

Ανεξάρτητα από το αν εσείς ο ίδιος πιστεύετε ή εμπιστεύεστε αυτήν την επιχείρηση σε επαγγελματίες, είναι σημαντικό να καταλάβετε τι κάνει τέτοιους υπολογισμούς.

  Για όμορφη και σωστή εγκατάσταση, πρέπει να αγοράσετε διάφορα εξαρτήματα.

  • Οι πίνακες για την πρόσοψη και το υπόγειο.
  • Το επίπεδο εκκίνησης από το οποίο αρχίζει η πρώτη σειρά. Μπορεί να αντικατασταθεί με ένα προφίλ εκκίνησης που χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερη αντοχή.
  • Το επίπεδο αποστράγγισης έχει διακοσμητική λειτουργία και επίσης χρησιμεύει ως ιδιόμορφη εκροή κατά την τοποθέτηση πάνω σε μια βάση ή το ενεργό στοιχείο μιας δομής.
  • Σύνδεση ταινία ή H-προφίλ - που χρησιμοποιείται για να διαχωρίσετε τα στοιχεία ή να κολλήσετε αρκετά σύντομα προφίλ.
  • Εσωτερικές και εξωτερικές γωνίες.
  • Το προφίλ φινιρίσματος σας επιτρέπει να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση, κρύβοντας το ανώτερο άκρο των πλαισίων.
  • J-προφίλ, που έχει διακοσμητική λειτουργία ή προεξέχον περίβλημα για το παράθυρο.
  • Το προφίλ κλίσης χρησιμοποιείται για την εκκαθάριση.
  • Soffit - ένα πλαίσιο σχεδιασμένο για την τοποθέτηση μαρκίζων.

  Για να υπολογίσετε τον αριθμό των πλαισίων, είναι απαραίτητο να διαιρέσετε την περιοχή πρόσοψης που πρέπει να αντιμετωπίσει η αποτελεσματική περιοχή του ίδιου του πίνακα. Επιπλέον, θα πρέπει να προσθέσετε το απόθεμα των πάνελ για κοπή, θραύσματα και αποθέματα - περίπου 7% του αριθμού του προκύπτοντος αριθμού ταινιών.

  Προσδιορίστε την περιοχή προς αντιμετώπιση, μπορεί να είναι 2 τρόποι.

  • Πολλαπλασιάστε το μήκος και το ύψος της δομής. Αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη αν μία από τις πλευρές είναι απέναντι ή το κτίριο έχει μια απλή ορθογώνια δομή.
  • Μια πιο ακριβής μέθοδος είναι ο υπολογισμός της περιοχής κάθε πλευράς, και στη συνέχεια να συνοψίσουμε τα αποτελέσματα.

  Από την προκύπτουσα περιοχή αφαιρείται η περιοχή εκείνων των επιφανειών που δεν καλύπτονται από το προφίλ. Αυτά είναι ανοίγματα θυρών και παραθύρων.

  Χρήσιμες συμβουλές: Εάν υπάρχει μικρό παράθυρο στον τοίχο του σπιτιού (για παράδειγμα, ένα υπνοδωμάτιο) ή υπάρχουν τρύπες εξαερισμού, τότε είναι ευκολότερο να μην υπολογιστεί η περιοχή τους, αλλά να συμπεριληφθούν σε γενικούς υπολογισμούς. Τα απομεινάρια των πάνελ ταυτόχρονα θα είναι ασήμαντα.

  Τέλος, σήμερα στο Διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε αριθμομηχανές για να υπολογίσετε το απαιτούμενο ποσό της παρακαμπτήριάς σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να ρυθμίσετε την επιφάνεια και το χρήσιμο πλάτος του πλαισίου. Ανάλογα με τη λειτουργικότητα της αριθμομηχανής, μπορείτε να ρυθμίσετε αμέσως την περιοχή της πρόσοψης ή να δώσετε εντολή στο πρόγραμμα να κάνει υπολογισμούς, καθορίζοντας τις γραμμικές διαστάσεις του μήκους και του πλάτους των τοίχων.

  Για να αποφύγετε σφάλματα και σφάλματα του προγράμματος, για να έχετε τα πιο ακριβή αποτελέσματα θα επιτρέψετε τη χρήση 2-3 ανεξάρτητων υπολογιστών.

  Ανεξάρτητα από τη μέθοδο υπολογισμού που χρησιμοποιήσατε, θυμηθείτε ότι η τοποθέτηση πλαισίου τοποθετείται στην πλάκα, η εγκατάσταση της οποίας θα αυξήσει το μήκος των τοίχων, αντίστοιχα, και η περιοχή της πρόσοψης θα αυξηθεί. Όταν χρησιμοποιείτε μόνωση και πάνελ βινυλίου, το μήκος των τοίχων μετά την επένδυση αυξάνεται σημαντικά - κατά 4-6 cm.

  Η πιο ακριβής μέθοδος υπολογισμού του υλικού που απαιτείται για διακόσμηση τοίχων μπορεί να ονομαστεί γραφική μέθοδος. Για να το κάνετε αυτό, σε ένα φύλλο χαρτιού θα πρέπει να σχεδιάσετε όλα τα μέρη του σπιτιού που υποτίθεται ότι τελειώνουν. Το σχέδιο πρέπει να περιέχει όλα τα στοιχεία του κτιρίου και να αντιστοιχεί στο πραγματικό αντικείμενο στην επιλεγμένη κλίμακα. Επιπλέον, στην ίδια κλίμακα, οι πίνακες σχεδιάζονται και κόβονται. Θα πρέπει να είναι ένα μικρότερο αντίγραφο αυτών που σκοπεύετε να τοποθετήσετε.

  Αφού ολοκληρωθούν αυτές οι προετοιμασίες, ξεκινάτε το παιχνίδι στο "μωσαϊκό", δηλαδή βάζετε τους πίνακες στους τοίχους του κτιρίου, κόβοντας τους εάν είναι απαραίτητο. Αυτή η μέθοδος είναι καλή επειδή σας επιτρέπει να ελαχιστοποιήσετε τον αριθμό των απορριμμάτων και θραυσμάτων και, ως εκ τούτου, δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε υλικό με μεγάλο περιθώριο.

  Για να υπολογίσετε τον αριθμό των προβολέων, η χρήσιμη επιφάνεια της οροφής που πρέπει να καθαριστεί (στρώματα και κουρτινόξυλα) χωρίζεται από την πραγματική επιφάνεια προβολέων.

  Είναι εύκολο να μάθετε πόσα απαιτούνται αρχικές ταινίες - είναι απαραίτητο να μετρήσετε την περίμετρο του κτιρίου, να αφαιρέσετε το μήκος των ανοιγμάτων από τα αποτελέσματα και στη συνέχεια να διαιρέσετε τον αριθμό που προκύπτει από το μήκος του πίνακα. Κατά μέσο όρο, το ίδιο ποσό θα απαιτήσει ταινίες αποστράγγισης.

  Ο αριθμός των εξωτερικών και εσωτερικών γωνιών υπολογίζεται με βάση τον αριθμό και το ύψος των γωνιών του κτιρίου. Τα προφίλ Η υπολογίζονται με το χέρι, εάν υπάρχει ανάγκη να ενταχθούν σε πολλά προφίλ.Τα παράθυρα πλησίον παραθύρου θεωρούνται διαιρώντας τη συνολική περίμετρο των παραθύρων (μετρήστε ξεχωριστά για κάθε παράθυρο και προσθέστε τις τιμές) από το μήκος του προφίλ. Οι μικρές διαφορές εξαρτώνται από τον τρόπο εγκατάστασης του παραθύρου.

  Στο επόμενο βίντεο θα βρείτε μια λεπτομερή διδακτική οδηγία σχετικά με την εγκατάσταση της Holzsiding βινυλίου παρακαμπτήριος από την εταιρεία Holzplast.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο