Αποθήκη: χαρακτηριστικά και ποικιλίες

Η ντουλάπα αναλαμβάνει τις βασικές λειτουργίες της αποθήκευσης των αντικειμένων σε όλο το σπίτι, καθιστώντας δυνατή την ανακούφιση από την κατάσταση στις κατοικίες.

Η επιλογή της τοποθεσίας θα πρέπει να προσεγγιστεί προσεκτικά. Για ένα μικρό δωμάτιο, το σχέδιο θα γίνει δυσκίνητο και κυρίαρχο, ακόμα κι αν είναι κατασκευασμένο από υπερσύγχρονα υλικά.

Οι ιδιοκτήτες του Χρουστσόφ δεν πρέπει να ανησυχούν: στα σπίτια τους υπάρχουν αποθήκες, τα οποία μπορούν πάντα να αποσυναρμολογηθούν και να αυξηθεί η έκταση για νέα έργα. Σε διαμερίσματα με ανάπλαση υπέρ ξεχωριστών δωματίων, σχηματίζεται άχρηστος χώρος στον επιμήκη διάδρομο, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν. Μια ντουλάπα είναι χτισμένη αρμονικά στις κόγχες που παρέχονται κατά τη φάση κατασκευής.

Σε κάθε σπίτι, αν ψάχνετε καλά, μπορείτε να βρείτε μια κενή γωνία ή άλλη κατάλληλη περιοχή για την αποθήκευση των πραγμάτων, θα πρέπει να επιλέξετε μόνο τη σωστή διαμόρφωση γραφείου, λαμβάνοντας υπόψη την συγκεκριμένη περιοχή.

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Ο αποθηκευτικός χώρος είναι θεμελιωδώς διαφορετικός από το ντουλάπι, το μολύβι, τα ράφια, ακόμα και την ενσωματωμένη ντουλάπα και αυτή είναι η ιδιαιτερότητά του. Με την ικανότητα χάνει κάθε κομμάτι των επίπλων.

Πριν αρχίσετε να οργανώνετε το ντουλάπι, θα πρέπει να γνωρίζετε εκ των προτέρων τι πράγματα θα υπάρχουν σε αυτό. Μην αποθηκεύετε ρούχα με συντήρηση, φτυάρια ή ακόμα και ποδήλατο.

Αν σχεδιάζετε ένα γκαρνταρόμπα, εκτός από τα ρούχα και τα παπούτσια, μπορείτε να βρείτε ένα μέρος για έναν καθρέφτη, μαξιλάρια, κουβέρτες, σιδερώστρα και συρτάρια με μικρά κομμάτια. Είναι καλύτερο να κανονίσετε την ντουλάπα του ντουλαπιού στην κουζίνα και να διατηρείτε όλα τα σκεύη κουζίνας σε αυτό, συμπεριλαμβανομένων των χειμερινών προμηθειών.

Η αποθήκευση εργαλείων εργασίας, εργαλείων κήπου, ηλεκτρικής σκούπας, ποδηλάτων κ.λπ. πρέπει να βρίσκεται στο διάδρομο ή στο εξοχικό σπίτι έξω από την πόλη.

Υπάρχει μόνο ένα μειονέκτημα στην ντουλάπα - καταλαμβάνει πολύ ελεύθερο χώρο. Αλλά αυτοί οι μετρητές χρησιμοποιούνται με τη μέγιστη απόδοση.

Για τη ζωή, αυτή η δομή έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • Πολλά πράγματα συγκεντρώνονται σε ένα μέρος, γεγονός που καθιστά δυνατή την εκφόρτωση του διαμερίσματος από τα υπερβολικά έπιπλα.
 • Σε ένα σωστά σχεδιασμένο χώρο αποθήκευσης, κάθε πράγμα ξέρει τη θέση του, γεγονός που καθιστά ευκολότερο να το βρείτε.
 • Το δομοστοιχειωτό σύστημα αποθήκευσης και τα σχέδια ματιών σας επιτρέπουν να πραγματοποιήσετε το χώρο για κάθε εκατοστό, πράγμα που αυξάνει τη χωρητικότητα του δωματίου και μειώνει την απώλεια του χρησιμοποιήσιμου χώρου.
 • Αυτή η ντουλάπα είναι αποκλειστική, είναι χτισμένη κάτω από μια συγκεκριμένη περιοχή για την αποθήκευση συγκεκριμένων πραγμάτων, λαμβάνοντας υπόψη τις προτιμήσεις των ιδιοκτητών.
 • Η όλη οικογένεια μπορεί να το χρησιμοποιήσει, τα συστήματα αποθήκευσης θα είναι αρκετά για όλους.

Τύποι σχεδίων

Οι ντουλάπες χωρίζονται ανάλογα με τα λειτουργικά αξεσουάρ τους: μια ντουλάπα - για ρούχα, ένα ντουλάπι - για σκεύη κουζίνας, ένα εργατικό - για εργαλεία, ηλεκτρική σκούπα και άλλα οικιακά αντικείμενα.

Η κατανομή ανά τύπο κατασκευής συνδέεται στενά με τον τόπο όπου θα τοποθετηθεί η δομή:

 • Μια εξάρτηση, αν οι διαστάσεις της δεν είναι μικρότερες από 1,5 με 2 μέτρα, είναι κατάλληλη για μια ντουλάπα σαν μια ντουλάπα. Οι συρόμενες πόρτες θα το χωρίσουν από το υπόλοιπο δωμάτιο.
 • Το αδιέξοδο ενός κωφού διαδρόμου είναι εύκολο να μετατραπεί σε ντουλάπα, που περικλείει γυψοσανίδα. Οι πόρτες πρέπει να είναι του ίδιου τύπου για όλους τους χώρους.
 • Μπορείτε να ξανακάνετε το ντουλάπι στο Χρουστσιόφ, αφαιρώντας από αυτό όλο το περιεχόμενο και φινίρισμα με μοντέρνα δομοστοιχεία. Η μπροστινή πόρτα μεταφέρεται ανάλογα με τις περιστάσεις.
 • Σε ένα μεγάλο τετράγωνο δωμάτιο θα χωρέσει η γωνιακή έκδοση του σχεδίου. Η πρόσοψη είναι ευθεία ή στρογγυλεμένη.
 • Εάν το δωμάτιο είναι ορθογώνιο και υπάρχει ένας κενός τοίχος, ένα μέρος του δωματίου δίνεται ως γκαρνταρόμπα.
 • Μερικές φορές τα συστήματα αποθήκευσης θερμαίνονται, καλά εξοπλισμένα μπαλκόνια ή λότζες.
 • Σε ιδιωτικά σπίτια, μια αποθήκη κάτω από τις σκάλες που οδηγεί στον δεύτερο όροφο είναι καλά εξοπλισμένη.

Όταν επιλέγεται ένας χώρος, είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστεί άμεσα η δομή και η διάταξη του ντουλαπιού.

Διακανονισμός

Για τη διευθέτηση ενός κλειστού χώρου αποθήκευσης, θα πρέπει να προσέχετε τον εξαερισμό και τον φωτισμό. Στη συνέχεια, σκεφτείτε πώς θα γεμίσει το ντουλάπι, σχεδιάστε ένα σχέδιο για την εύρεση ράφια, ράφια, μεμονωμένες ενότητες και διάφορα αξεσουάρ.

Εξοπλίζοντας την αποθήκη, η κατώτερη βαθμίδα πρέπει να παραμείνει κάτω από μεγάλα πράγματα: μία ηλεκτρική σκούπα ή κουτιά με μπότες. Τα καλοκαιρινά παπούτσια κρατούνται καλύτερα στα ράφια με την κλίση του λεπτού συστήματος.

Στο κεντρικό τμήμα είναι η καλύτερη ζώνη πρόσβασης, έτσι πρέπει να έχετε τα πιο απαραίτητα πράγματα εδώ. Αυτά μπορεί να είναι ράφια με ρούχα, πετσέτες ή καλάθια ρούχων. Η ανώτερη βαθμίδα είναι γεμάτη με αντικείμενα σπάνιας χρήσης.Ο χώρος για την μπάρα κάτω από την κρεμάστρα επιλέγεται το πιο εύκολα προσβάσιμο.

Ενεργοποιώντας τη διάταξη του ντουλαπιού, πρέπει να ξέρετε ότι η γέμιση είναι θήκη (από ξύλο, MDF), πλέγμα (συρτάρια, ράφια με βάση τα μεταλλικά πλέγματα), σοφίτα (αλουμίνιο). Τα κυριότερα στοιχεία είναι οι ράβδοι και οι παντογράφοι, οι κρεμάστρες για παντελόνια και γραβάτες, οι μονάδες αποθήκευσης παπουτσιών, γάντια, καπέλα και κασκόλ.

Βολικά στα ράφια για να αποθηκεύσετε τα πράγματα σε κουτιά ή καλάθια, για παράδειγμα, για το Σκανδιναβικό ύφος του εσωτερικού, αυτή η μέθοδος πλήρωσης των ράφια απαιτείται.

Φαίνεται ότι δεν είναι λογικό να αφήσουμε ένα μη κατανεμημένο μέρος στο κέντρο της αποθήκης για να είμαστε σε αυτό. Η ιδέα με τις ολισθαίνουσες μονάδες να στέκονται κοντά ο ένας στον άλλο λύνει το πρόβλημα. Μπορεί να είναι μια μονάδα με μια μπάρα και κρεμάστρες, μια μονάδα με ράφια ή με συρτάρια ματιών.

Τέτοιες κατασκευές είναι εξοπλισμένες με αξιόπιστους τροχούς, αφήνουν τελείως την αποθήκη και εγκαθίστανται για το χρόνο χρήσης στη σωστή θέση.

Πώς να το κάνετε μόνοι σας;

Για να χτίσετε και να εξοπλίσετε ένα ντουλάπι, δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους ειδικούς και να προσπαθήσετε να κάνετε τον εαυτό σας. Εάν το σπίτι έχει σωλήνες και σανίδες, δεν είναι απαραίτητο να τα συσσωρεύσετε στο ντουλάπι.Τα εξειδικευμένα καταστήματα πωλούν όλα τα είδη συστημάτων αποθήκευσης και αξεσουάρ. Για ένα εργονομικό ντουλάπι, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε δομές ματιών, παίρνουν λιγότερο χώρο. Εάν είναι απαραίτητο, για να μειώσετε το κόστος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αυτοσχέδιο υλικό.

Ας εξετάσουμε σταδιακά πώς να μετατρέψουμε μια παλιά αποθήκη σε μια σύγχρονη πρακτική δομή:

 • Είναι απαραίτητο να καταρτιστεί λεπτομερές σχέδιο με το ακριβές μέγεθος του ντουλαπιού και του συνόλου του εξοπλισμού. Προσδιορίστε τις επισκευές που μπορεί να επηρεάσουν την ανάπλαση ή τη διακόσμηση των τοίχων, εξετάστε τον αερισμό και τον φωτισμό.
 • Προσαρμόστε προσεκτικά τους τοίχους και το πάτωμα, διαφορετικά όλες οι δομές θα είναι λοξές. Καλύψτε το εσωτερικό του δωματίου με ταπετσαρία ή βάψτε το με βαφή με βάση το νερό.
 • Κατά τη διάρκεια των εργασιών επισκευής, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε ηλεκτρική καλωδίωση στις πηγές φωτισμού και τις πρίζες.
 • Είναι σημαντικό να παρέχετε αεραγωγοί για σωστή κυκλοφορία αέρα.
 • Οι έτοιμες σχάρες, συρτάρια, ράβδοι, παντογράφοι και άλλα στοιχεία του συστήματος αποθήκευσης του επιθυμητού μεγέθους μπορούν να αγοραστούν σε εξειδικευμένα καταστήματα και να εγκατασταθούν στο περίβλημα.
 • Εάν ληφθεί η απόφαση να γίνει η κατασκευή των πολυστρωματικών μοριοσανίδων, είναι εύκολο να παραγγελθούν σε καταστήματα υλικού. Στο ίδιο σημείο, έχοντας τελειώσει τα μεγέθη, θα πραγματοποιήσει με τη μέγιστη οικονομία υπολογιστική μοντελοποίηση ενός φύλλου και θα κάνει την ακριβή κοπή του.
 • Για την τοποθέτηση ραφιών και ράφια υπάρχουν ειδικά συστήματα τοποθέτησης (γωνίες, ράφια στήριξης). Όταν εγκαθιστάτε μεγάλα ράφια για να αποφύγετε την κρεμάστρα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σωλήνας χρωμίου.
 • Η πόρτα, ανάλογα με την χωρητικότητα του ντουλαπιού, επιλέγεται είτε με συρόμενο είτε με συνηθισμένο φύλλο πόρτας.
 • Η τελική ντουλάπα πρέπει να αντιστοιχεί στο εσωτερικό του δωματίου στο οποίο βρίσκεται.

Με τις σύγχρονες ευκαιρίες για την αγορά κτιρίων και επίπλων, είναι εύκολο να παραγγείλετε τη γέμιση για το ντουλάπι στα καταστήματα και να το συναρμολογήσετε μόνοι σας. Είναι απαραίτητο να υπάρχει μόνο επιθυμία.

Κομψές ιδέες στο εσωτερικό

Η ντουλάπα είναι η πιο λειτουργική συσκευή. Αυτό δεν είναι μια ντουλάπα της παλιάς γιαγιάς στην άκρη του σπιτιού, ένα τέτοιο σχέδιο μπορεί να εναρμονιστεί τέλεια με το μοντέρνο εσωτερικό. Εξετάστε τα παραδείγματα επιτυχούς ενσωμάτωσης των θέσεων αποθήκευσης στον περιβάλλοντα χώρο.

Κομψό φωτεινό δωμάτιο, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων δίνεται κάτω από το δωμάτιο.Το πεδίο του δωματίου σας επιτρέπει να μην προσκολληθείτε σε κάθε εκατοστό, όλα είναι καθαρά, μελετημένα, τοποθετημένα στη θέση του. Οι συρόμενες γυάλινες πόρτες περικλείουν την αίθουσα και ταυτόχρονα συνδυάζουν τα δύο μέρη της σε ένα ενιαίο σύνολο.

Ένα παράδειγμα γωνιακής τετράγωνης ντουλάπας. Μόνο ένα μεγάλο δωμάτιο μπορεί να αντέξει ένα τέτοιο μίνι-δωμάτιο. Πίσω από τις αυστηρές συρόμενες πόρτες, τα ράφια μαντεύονται τόσο στο ίδιο το βεστιάριο όσο και σε ένα από τα τείχη του.

Ενδιαφέρουσα διακοσμημένη γωνιά με εσωτερικό και εξωτερικό σύστημα αποθήκευσης, το οποίο είναι το κεφάλι του κρεβατιού. Δύο ισορροπημένες εισόδους παρέχουν επιπλέον ευκολία στη λειτουργία.

Κομψό μίνι-δωμάτιο σχήματος U για σκεύη κουζίνας. Εδώ, όλα είναι σε εύκολη πρόσβαση: δημητριακά, λαχανικά, πιάτα και συσκευές.

Ένα παράδειγμα ενός συστήματος αποθήκευσης που βρίσκεται σε μια θέση. Ράφια, κατασκευασμένα από μοριοσανίδες, παρατάσσονται σε ημικύκλιο. Το ευρύχωρο δωμάτιο και η ανοικτή πρόσβαση (χωρίς πόρτες) καθιστούν εύκολη τη χρήση κάθε πράγμα. Οι προβολείς που βρίσκονται κατά μήκος του περιγράμματος της δομής λύουν πλήρως το πρόβλημα του φωτισμού.

Μια άριστη λύση οικιακού ντουλαπιού, που φιλοξενεί πλυντήρια και πλυντήρια πιάτων, όλα τα οικιακά χημικά και άλλα προϊόντα καθαρισμού.

Ντουλάπα με πτυσσόμενες πόρτες.Είναι ορθολογικά εξοπλισμένο με χώρους αποθήκευσης χωρίς την παρουσία κενών χώρων. Υπάρχει εύκολη και ελεύθερη πρόσβαση στα πράγματα.

Μια ενδιαφέρουσα λύση στο ντουλάπι, μεταμφιεσμένη ως ντουλάπα. Δίπλα στο μπουφέ, ο σχεδιασμός μοιάζει με τοίχο επίπλων. Οι ανοιχτές πόρτες του ντουλαπιού σας επιτρέπουν να δείτε το πραγματικό βάθος ενός άνετου και λειτουργικού δωματίου.

Επιλογή πρακτική χρήση του χώρου κάτω από τις σκάλες. Αποδείχθηκε αρκετά ευρύχωρο ντουλάπι με πολλά ράφια και μια συρόμενη μονάδα.

Η ιδέα των συστημάτων αποθήκευσης δεν είναι νέα, προέρχεται από παλιές ντουλάπες και ντουλάπες, αλλά σε μια σύγχρονη έκδοση είναι ένα εντελώς διαφορετικό δωμάτιο. Μερικές φορές τέτοια δωμάτια έχουν καθρέφτες, τραπέζια και μπουφέδες, έχουν καλό χρόνο.

Εγκατάσταση του ντουλάπι από γυψοσανίδες με τα χέρια τους, δείτε παρακάτω.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο