Λευκά τραπέζια: επιλέξτε σχέδιο

Αν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα λευκό τραπέζι στο σπίτι ή στο γραφείο, αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, αυτό το άρθρο μπορεί να σας βοηθήσει.

Τα λευκά έπιπλα μπορούν να χωρέσουν στις εγκαταστάσεις με οποιαδήποτε διακόσμηση. Η σύγχρονη παραγωγή επίπλων σας επιτρέπει να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε ιδέα σε μορφή, μέγεθος και ποικιλία υλικών και οι αποχρώσεις τους θα σας επιτρέψουν να επιλέξετε την τέλεια επιλογή.

Χαρακτηριστικά χρώματος

Το λευκό σχετίζεται με τον αέρα, το φως, το διάστημα. Είναι σαν ένα κενό φύλλο χαρτιού στο οποίο μπορείτε να γράψετε οποιαδήποτε εικόνα. Το λευκό δεν έχει αποχρώσεις, αλλά συχνά θεωρούνται οι τόνοι του άλλα ασβεστωμένα χρώματα.

Εδώ είναι μερικά από αυτά:

 • Καπνιστό λευκό.
 • Χιονισμένο.
 • Ivory;
 • Κρέμα (creme brulee);
 • Milky;
 • Pearl

Ας πούμε για τα χαρακτηριστικά των επιστρώσεων, τα οποία μπορούν να είναι ματ, γυαλιστερά, βερνικωμένα, κατοπτρικά, με σμάλτο, με πατίνα.Ίσως αξίζει να δίδεται μια αποκωδικοποίηση του τελευταίου: είναι η επίδραση μιας ηλικίας επιφάνειας (με σκουρόχρωμα, σκασίματα και ρωγμές), που προέκυψαν κατά τη φυσική εκμετάλλευση ή δημιουργήθηκαν τεχνητά.

Όταν επιλέγετε μια σκιά για το μελλοντικό σας λευκό τραπέζι, πρέπει να λάβετε υπόψη τη θερμοκρασία του χρώματος: τα κρύα χρώματα εναρμονίζονται αρμονικά με τους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους σε στιλ υψηλής τεχνολογίας, φουτουρισμό, μινιμαλισμό. Σε τέτοια δωμάτια, τα περισσότερα από τα έπιπλα είναι κατασκευασμένα από πέτρα, γυαλί, μέταλλο, πλαστικό. Ένας ζεστός και σβηστός τόνος είναι ιδανικός για τους κλασικούς, Provence, country.

Υλικά

Επιλέγοντας το υλικό του πίνακα, πρώτα απ 'όλα πρέπει να σκεφτείτε ποια λειτουργικότητα θα εκτελέσει σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο. Για παράδειγμα, οι πέτρινοι και ξύλινοι πάγκοι είναι ανθεκτικοί και ανθεκτικοί, έτσι χρησιμοποιούνται συχνά στο εσωτερικό της κουζίνας.

Τραπέζια από γυαλί λόγω της ευθραυστότητας ταιριάζουν καλά στο σαλόνι, και λυγαριά έπιπλα χρησιμοποιείται συνήθως στην περιοχή αναψυχής (μπαλκόνι, βεράντα, εξοχικό).

Γυαλί

Εάν σας άρεσε ο πίνακας με μια γυάλινη κορυφή, είναι προτιμότερο να προτιμάτε το γυαλί που έχει σκληρύνει. Πρώτον, έχει ενισχυμένη δύναμη.Δεύτερον, εάν το γυαλί που έχει σκληρυνθεί μπορεί ακόμα να σπάσει, τότε θα μετατραπεί σε ένα πλήθος μικρών τεμαχίων με ασφαλείς άκρες. Εντούτοις, το πολύστρωτο γυαλί ή τριπλό, θεωρείται ως το ασφαλέστερο: όταν καταστρέφεται κατά την κρούση, δεν διασπάται σε θραύσματα, αλλά διατηρείται από την μεμβράνη, δημιουργώντας ένα πλέγμα στην επιφάνεια του τραπεζιού.

Τα γυάλινα τραπέζια είναι συχνά ενσωματωμένα σε μοντέρνα έπιπλα. Οι γυάλινες επιφάνειες μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές: ματ, αυλακωτές, "παγωμένες", κηλίδες ανάστροφης όψης, με εκτύπωση φωτογραφιών.

Μέταλλο

Το κύριο πλεονέκτημα ενός μεταλλικού τραπεζιού είναι η αντοχή, η ανθεκτικότητα, η αντοχή του. Οι σύγχρονες τεχνολογίες επιτρέπουν την κατασκευή τραπεζιών από μέταλλο όχι λιγότερο κομψές και κομψές από αυτές του ξύλου ή του πλαστικού. Οι μεταλλικές countertops μπορούν απλά να βαφτούν, να γυαλιστούν ή να αμμοβολή, ή όλες οι παραπάνω μέθοδοι διακόσμησης μπορούν να εφαρμοστούν αμέσως. Κομψά και ακριβά τραπέζια με στοιχεία από σφυρήλατο σίδερο. Λόγω της αντοχής τους, τα μεταλλικά τραπέζια χρησιμοποιούνται συχνότερα στην παραγωγή όπου υπάρχουν επιθετικές μηχανικές και χημικές επιδράσεις (πίνακες για ξυλουργικά μηχανήματα και μηχανήματα αυτοκινήτων, σε χημικά εργαστήρια, εξοχικά σπίτια), αλλά η χρήση τους είναι επίσης δυνατή και στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού.

MDF, μοριοσανίδες

Οι πίνακες μοριοσανίδων και MDF μπορούν να λάβουν οποιαδήποτε μορφή και μέγεθος. Το χαμηλό κόστος αυτών των υλικών, η ευκολία προσβασιμότητας στην κατασκευή και η συναρμολόγηση τους επιτρέπει να χωρέσουν σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

Ως εκ τούτου, οι πίνακες από μοριοσανίδες και MDF έχουν εκτεταμένη χρήση: στις τραπεζαρίες και τις κουζίνες, στα υπνοδωμάτια και τα καθιστικά, στα γραφεία και στους υπολογιστές, στα καταστήματα και στα περιοδικά, και πολλά άλλα.

Στερεό ξύλο

Οι πίνακες από μασίφ ξύλο έχουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλα υλικά: αξιοπιστία, αξιοπιστία, κεφάλαιο, αλλά η κύρια διαφορά είναι η ζεστασιά του φυσικού ξύλου. Μια ποικιλία επεξεργασίας ξύλου δίνει ένα ευρύ πεδίο δημιουργικότητας για τους εσωτερικούς σχεδιαστές: το ξύλο μπορεί να είναι βερνίκω, γυαλισμένο σε μια ομαλή κατάσταση, ζωγραφισμένο. Αλλά υπάρχει ένα σημαντικό μειονέκτημα - το υψηλό κόστος του υλικού. Επιπλέον, τα ξύλινα τραπέζια σε λευκό χρώμα έχουν μια ιδιαιτερότητα: είναι απαραίτητο να παρακολουθούνται και να μην επιτρέπεται η διαρροή υγρών με φωτεινά χρώματα.

Λόγω του πορώδους της δομής του ίδιου του δέντρου και των επικαλύψεών του, το υγρό μπορεί να απορροφηθεί στην επιφάνεια και μετά οι λεκέδες αυτοί δεν μπορούν πλέον να ξεπλυθούν.

Πλαστικά

Το λευκό πλαστικό λόγω του χαμηλού κόστους και της αντοχής του καιρού χρησιμοποιείται συχνά στην κατασκευή υπαίθριωνέπιπλα. Τέτοια προϊόντα μπορούν συχνά να βρεθούν στο πλαίσιο των οδών πεζών, καλοκαιρινών κατοικιών και μπαλκονιών. Και πάλι, οι κατασκευαστές τραπεζιών για παιδιά θέλουν να κάνουν πλαστικό. Υπάρχουν επίσης λευκοί πίνακες σχεδιαστών. Κατά κανόνα, γίνονται σε πολύ ασυνήθιστες μορφές που φαίνονται πιο κατάλληλες στους βιομηχανικούς εσωτερικούς χώρους.

Stone

Η πέτρα ως πρώτη ύλη, καθώς και το ξύλο και το μέταλλο, είναι η πιο αξιόπιστη και ανθεκτική. Στην κατασκευή λευκών πάγκων από φυσική πέτρα, συχνά χρησιμοποιείται μάρμαρο, και αυτό το υλικό έχει υψηλή απορροφητικότητα. Επίσης, το λευκό μάρμαρο μπορεί να σπάσει από τις αλλαγές θερμοκρασίας και να γίνει κίτρινο όταν θερμαίνεται. Ωστόσο, το υψηλό κόστος και το υψηλό βάρος περιορίζουν τη χρήση πέτρινων επίπλων στην καθημερινή ζωή. Αλλά η εμφάνιση τέτοιων τραπεζιών είναι μεγάλη.

Rattan

Τα έπιπλα λυγαριάς χρησιμοποιούνται συχνά στη διαρρύθμιση αγροτεμαχίων, εξοχικών κατοικιών, βεράντες, καφετέριες δρόμου. Τα πλεονεκτήματα των επίπλων από μπαστούνι: φιλικότητα προς το περιβάλλον, ποικιλία μορφών, ανεπιτήδευτη φροντίδα, ανθεκτικότητα, παρά την εξωτερική ευθραυστότητα, και το χαμηλό βάρος καθιστά εύκολη τη μετατροπή.

Έντυπα

Το λευκό χρώμα φαίνεται υπέροχο στην πιο πρωτόγονη μορφή και με τον πιο ασυνήθιστο τρόπο.Αλλά μην ξεχάσετε τη γενική ιδέα του εσωτερικού και του σκοπού, επιλέγοντας μια φόρμα για το τραπέζι. Εξετάστε ποιες είναι οι διαμορφώσεις:

 • Γωνία. Το κύριο πλεονέκτημα της γωνιακής επιφάνειας είναι ότι θα είναι άνετο και όχι ογκώδες σε περιορισμένο χώρο. Τα πιο συνηθισμένα ραντεβού των γωνιακών τραπεζιών είναι ο ηλεκτρονικός υπολογιστής και η γραφή, τα γραφεία τηλεόρασης, λιγότερο καφές και τουαλέτα.
 • Οβάλ. Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό της οβάλ επιτραπέζιας κορυφής είναι ότι συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός στρογγυλού και ορθογώνιου τραπέζι. Η έλλειψη γωνιών δημιουργεί μια άνετη, φιλόξενη ατμόσφαιρα και κάνει το χώρο για τα παιδιά ασφαλέστερο. Και το επιμηκυμένο σχήμα του τραπέζι (καθώς και το ορθογώνιο) καταλαμβάνει λιγότερο χώρο, σε αντίθεση με το στρογγυλό, ενώ παραμένει πιο ευρύχωρο. Πιο συχνά, η οβάλ εμφάνιση έχει τραπέζια σε σαλόνια και κουζίνες.
 • Γύρω. Τα στρογγυλά τραπέζια είναι καλά επειδή είναι καθολικά. Το στρογγυλό σχήμα του τραπέζι είναι εύκολο να πάρει για σχεδόν οποιοδήποτε εσωτερικό και τις παραλλαγές του: κλασική (γοτθική, κλασικισμός, μπαρόκ, αυτοκρατορία, μοντέρνα), μοντέρνα (Art Deco, pop art, μινιμαλισμός, Kitsch, Hi-Tech) ).Το ομαλοποιημένο σχήμα δίνει τη ζεστασιά και την άνεση στο δωμάτιο.

Ειδικά συχνά οι στρογγυλές τράπεζες χρησιμοποιούνται σε καφετέριες και εστιατόρια, καθώς και σε έπιπλα κουζίνας. Υπάρχουν στρογγυλά τραπέζια στο γραφείο και στις αίθουσες συνεδριάσεων.

 • Πλατεία. Η ιδιαιτερότητα ενός τετραγώνου αποτελείται από αυστηρές και γραφικές φόρμες. Αυτή η ιδιότητα επιτρέπει την πιο επιτυχημένη είσοδο σε τετράγωνα μοντέλα στους εσωτερικούς χώρους αυστηρών μορφών (για παράδειγμα, κλασικό, hi-tech, ιαπωνικό στυλ). Στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού, η τετράγωνη μορφή έχει συνήθως τραπέζια, καφέ, σερβιρίσματος, τουαλέτα. Οι επιχειρήσεις εστίασης επιθυμούν επίσης να χρησιμοποιούν τετράγωνα επιτραπέζια μοντέλα.
 • Ορθογώνιο. Τα τραπέζια με επιμήκη, μακρά ορθογώνια μορφή είναι απαραίτητα σε χώρους γραφείων, αίθουσες συνεδριάσεων, αίθουσες συνεδριάσεων, μεγάλες τραπεζαρίες διακοσμημένες με το μινιμαλιστικό πνεύμα ή τα κλασικά.

Κατασκευές

Εκτός από τη φόρμα, οι λευκοί πίνακες ενδέχεται να διαφέρουν ως προς τη διαμόρφωσή τους. Έτσι, υπάρχουν:

 • Επιτραπέζια βάση Το ράφι γραφείου γραφείου μπορεί να κατασκευαστεί ως ένα ειδικό ορθογώνιο ράφι προσαρτημένο κάθετα στο ράφι.Μερικές φορές υπάρχουν τροποποιήσεις όπου το τραπέζι έχει τριγωνικό σχήμα (για να το εγκαταστήσει στη γωνία). Αυτό το είδος σχεδιασμού είναι πολύ βολικό για μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους με κάρτα ή ακόμα και για γυναίκες που έχουν πολλά διαφορετικά μικρά κομμάτια και αξεσουάρ).
 • Zigzag. Σε μια τέτοια ασυνήθιστη μορφή, οι καφές μπορεί να βρεθούν πιο συχνά. Δεν φέρουν ένα μεγάλο λειτουργικό φορτίο, αλλά υπογραμμίζουν πολύ αποτελεσματικά το εσωτερικό.
 • Με καθρέφτη. Μοντέλα με καθρέφτη που ονομάζεται τουαλέτα, τραπέζι ντυσίματος, τραπέζι μακιγιάζ, πέργκολα. Χρησιμοποιείται κυρίως από γυναίκες για την εφαρμογή μακιγιάζ και μαλλιών. Συμβαίνουν για οικιακή χρήση και για διάφορα σαλόνια ομορφιάς και στούντιο φωτογραφιών.
 • Κλασικό. Στο κλασικό αναθέτουμε τους πίνακες με ένα στερεό τραπέζι σε ένα ή τέσσερα πόδια. Η μορφή, όπως περιγράφηκε προηγουμένως, μπορεί να είναι οποιαδήποτε. Οι κλασσικές λακωνικές μορφές χρησιμοποιούνται συνήθως σε κουζίνες και τραπεζαρίες.
 • Μετασχηματιστές: συρόμενο / πτυσσόμενο / τραπέζι. Οι μεταμορφωμένοι πάγκοι επινοούνται για να εξοικονομούν χώρο και, κατά κανόνα, χρησιμοποιούνται σε μικρούς χώρους. Συχνά σε αυτό το σχέδιο κάνουν τραπέζια τραπεζαρίας και κουζίνας.

Συνδυασμοί

Στις εσωτερικές λύσεις, το λευκό μπορεί να λειτουργήσει ως έμφαση ή ως γενικό υπόβαθρο για άλλες φωτεινές λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, ο συνδυασμός ενός λευκού ξύλινου τραπέζι και καφέ καρέκλες είναι χαρακτηριστικό των κλασικών εσωτερικών χώρων. Μια άλλη ενδιαφέρουσα επιλογή: το τραπέζι και τα καθίσματα είναι καρέκλες σε σκούρο χρώμα και τα πόδια του τραπεζιού και των καρεκλών είναι λευκά και αντίστροφα.

Ένα τέτοιο σχέδιο χρωμάτων μπορεί να διευκολύνει οπτικά την τραπεζαρία.

Το λευκό πλαστικό τραπέζι έχει μεγάλη εμφάνιση σε σύγχρονες λύσεις σχεδίασης σε συνδυασμό με κόκκινες, ασημένιες, μαύρες λεπτομέρειες. Στα παιδικά δωμάτια συχνά κάνουν και ένα λευκό τραπέζι και άλλες λεπτομέρειες επιλέγουν φωτεινά χρώματα ουράνιου τόξου.

Πώς να επιλέξετε;

Επιλέγοντας ένα λευκό πίνακα, πρέπει να λάβετε υπόψη τους κύριους παράγοντες:

 • τις λειτουργίες που θα εκτελέσει σε αυτό το δωμάτιο (τραπεζαρία, κουζίνα, καφέ, κομοδίνο, τουαλέτα, εργασία)?
 • εσωτερικό στυλ?
 • διαστάσεις δωματίου
 • υλικό (πέτρα, ξύλο, γυαλί, πλαστικό, MDF, μοριοσανίδες).
 • το κόστος.

Μια μεγάλη επιλογή για δύο στην κουζίνα είναι ένα μικρό στρογγυλό ή τετράγωνο τραπέζι.

Στο φυτώριο είναι καλύτερο να κοιτάξουμε ένα τραπέζι από πλαστικό με σταθερή στήριξη και επιφάνεια που δεν είναι δεκτική στις τέχνες των νέων ιδιοφυΐών.

Ένα άσπρο τραπέζι του καφέ με ασυνήθιστο σχήμα ταιριάζει απόλυτα στο σαλόνι ενός πτυχιούχου υψηλής τεχνολογίας.

Είναι χρήσιμο για τις γυναίκες να δουν την ποικιλία των μοντέλων των τραπεζιών για το υπνοδωμάτιο.

Στο γραφείο, είναι σκόπιμο να χρησιμοποιηθούν φωτεινοί ορθογώνιοι ή γωνιακοί πίνακες από μοριοσανίδες για τους υπαλλήλους και να επιλέγετε συνοπτικά χρώματα χωρίς σχέδια και αντανακλάσεις.

Όταν γίνεται η επιλογή, μην ξεχάσετε να φροντίσετε για την καθαριότητα του και να παραλάβετε ένα απορρυπαντικό κατάλληλο για τον καθαρισμό του πάγκου. Διαφορετικά, τα έπιπλα και το εσωτερικό γενικά θα φαίνονται ακατάστατα.

Πώς να φτιάξετε ένα λευκό τραπέζι με τα χέρια σας, δείτε το επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο