Επιλέγοντας ένα ξύλινο τραπέζι για παιδιά

 Επιλέγοντας ένα ξύλινο τραπέζι για παιδιά

Μέσα σε δύο χρόνια, τα παιδιά μεγαλώνουν και έρχεται χρόνος να αγοράσουν ένα παιδικό τραπέζι και μια καρέκλα για την άσκηση. Πίσω από αυτά θα είναι βολικό να σχεδιάζετε, να γλυπτάτε, να συναρμολογείτε παζλ και μωσαϊκό, να διαβάζετε βιβλία. Εκτός από την ευκολία, μια θέση στο τραπέζι θα επιτρέψει στο παιδί να επικεντρωθεί στο μάθημα, θα έχει τη σωστή σχέση ανάπτυξης. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα θα είναι ο σχηματισμός μιας επίπεδης στάσης στο παιδί.

Πώς να επιλέξετε;

Υπάρχουν ορισμένα κριτήρια επιλογής που πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε.

 • Το υλικό από το οποίο γίνεται το αντικείμενο. Είναι καλύτερα αν πρόκειται για μια σειρά από ξύλο, κόντρα πλακέ ή στην ακραία περίπτωση μοριοσανίδων. Αυτές οι επιλογές είναι οι πιο φιλικές προς το περιβάλλον και ασφαλείς για την υγεία. Η αγορά παρουσιάζει επίσης προϊόντα από πλαστικό, μέταλλο, συνδυασμό υλικών. Όλοι τους υποχρεούνται να έχουν πιστοποιητικά ποιότητας.

Εάν θέλετε το καλύτερο για το παιδί σας, προτιμάτε την επιλογή ξύλου.

ξύλο
κόντρα πλακέ
 • Ευκολία κατασκευής. Τα παιδιά θα μετακινούν συχνά αντικείμενα, όπως θέλουν να σχεδιάσουν στη γωνία του δωματίου και στη μέση και ποιος ξέρει πού. Αυτός ο παράγοντας θα είναι σημαντικός και για τις μητέρες, αφού συχνά θα είναι δύσκολο να μετακινήσετε ένα ήδη δύσκολο αντικείμενο. Ως εκ τούτου, ο πίνακας πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ελαφρύτερος. Για να γίνει αυτό, επιλέξτε ένα ελαφρύ ξύλο, όπως το πεύκο, σημύδα.
 • Αντοχή, σταθερότητα του πίνακα. Προσέξτε ότι το τραπέζι δεν ταλαντεύεται από τη μια πλευρά στην άλλη, διαφορετικά το παιδί μπορεί να το πέσει στον εαυτό του.
 • Το σχέδιο πρέπει να ταιριάζει με την ανάπτυξη του παιδιού. Το μωρό πρέπει να είναι άνετο κάθεται στο τραπέζι. Δεν πρέπει να λυγίσει (αν ο πίνακας είναι χαμηλός) ή να σταθεί για να δει κάτι στο τραπέζι (αν είναι υψηλό).

Υπάρχουν πρότυπα ύψους πίνακα για ένα ορισμένο ύψος:

 • Με ένα παιδί που μεγαλώνει 80-90 cm, θα ταιριάζει ένας πίνακας ύψους 35-40 cm.
 • σε 90-100 cm - 40-45 cm.
 • 110-115 cm - 48-50 cm, αντίστοιχα.

Επί του παρόντος υπάρχουν και διακυμάνσεις ύψους. Αυτή είναι μια καλή εναλλακτική λύση για τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας.

 • Τα ξύλινα έπιπλα καλύπτονται με ασφαλές βερνίκι ή βαφή. Οι άκρες συνήθως σταθεροποιούνται με μια εξειδικευμένη ταινία για να προστατεύεται από το τσακίρισμα.
 • Είναι προτιμότερο να επιλέγετε ένα αντικείμενο με επιτραπέζιο υπό μορφή τετράγωνου ή ορθογωνίου, αφού πίσω από την στρογγυλή επιφάνεια οι αγκώνες του παιδιού παραμένουν συχνά έξω από την επιφάνεια εργασίας, γεγονός που οδηγεί σε κακή στάση.

Πλεονεκτήματα και αδυναμίες

Τα πλεονεκτήματα των τραπέζων από συμπαγές ξύλο είναι:

 • φιλική προς το περιβάλλον, καθώς το ξύλο είναι το ασφαλέστερο μη τοξικό υλικό.
 • αντοχή του προϊόντος ·
 • η αξιοπιστία ολόκληρης της δομής, η οποία δεν θα επιτρέψει στον πίνακα να διασκορπιστεί ή να εκραγεί κάτω από οποιοδήποτε φορτίο.
 • αισθητική εμφάνιση που θα ευχαριστήσει το παιδί και τους γονείς.

Τα μειονεκτήματα των ξύλινων επίπλων περιλαμβάνουν το γεγονός ότι είναι δύσκολο να καθαρίσετε τους παλιούς λεκέδες. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερα να σκουπίζετε το τραπέζι πιο συχνά. Η διέξοδος μπορεί να χρησιμεύσει ως ειδική επένδυση στην επιφάνεια του πάγκου διαφανούς πολυουρεθάνης ή έγχρωμη με την εικόνα του αλφαβήτου, των χαρακτήρων κινουμένων σχεδίων και άλλων.

Μοντέλα

Επί του παρόντος στην αγορά υπάρχουν πολλοί τύποι παιδικών τραπεζιών. Συμβατικά, μπορούν να χωριστούν σε διάφορες ομάδες.

 • Μετασχηματιστής. Χρησιμοποιούνται από τη στιγμή που το παιδί αρχίζει να καθίσει. Στην αρχή, μια τέτοια καρέκλα χρησιμοποιείται για να ξεκινήσει η σίτιση, και στη συνέχεια μπορείτε να την αποσυναρμολογήσετε και να αποκτήσετε ένα πλήρες "χώρο εργασίας".Επιπλέον των μετασχηματιστών είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα: από 6 μήνες έως 4-5 χρόνια. Είναι σίγουρα οικονομικό.
 • Κλασικό τραπέζι για παιδιά. Πρόκειται για ένα πολύ γνωστό και οικείο τραπέζι με τετράγωνο, ορθογώνιο ή οβάλ σχήμα σε τρία ή τέσσερα πόδια. Ανάλογα με το μέγεθος αυτού του μοντέλου, δεν μπορείτε να φυτέψετε ένα παιδί. Αυτό είναι βολικό αν υπάρχουν πολλά παιδιά στην οικογένεια περίπου της ίδιας ηλικίας, ή οι επισκέπτες με μωρά έρχονται συχνά σε σας.
 • Πίνακες-πίνακες. Αυτοί οι τύποι εμπειρογνωμόνων συστήνουν τη χρήση 4 ετών. Το πλεονέκτημα του επιτραπέζιου γραφείου είναι το επιτραπέζιο με ρυθμιζόμενο ύψος και γωνία κλίσης. Ωστόσο, κατά την επιλογή, είναι απαραίτητο να επικεντρωθεί στην αξιοπιστία αυτού του μηχανισμού: υπάρχουν περιορισμοί, μπορεί το παιδί να αλλάξει το ύψος μόνο του, πόσο ασφαλής είναι η επιθυμητή θέση. Τα μοντέλα μπορούν να εξοπλιστούν με ένα διαμέρισμα κάτω από το πτυσσόμενο τραπέζι, τα πλάγια συρτάρια ή ένα ράφι διοργανωτή στην κορυφή. Υπάρχουν γραφεία, εξοπλισμένα με καβαλέτο, τρύπες για χρώματα και κύπελλα και άλλα χαρακτηριστικά για το σχέδιο και την ανάπτυξη του μωρού.

Υπάρχουν ασυνήθιστοι πίνακες. Τώρα υπάρχουν πολλοί από αυτούς.

 • Με τη μορφή ενός σπιτιού για παιχνίδια. Το τραπέζι είναι μια στέγη, η οποία, όπως ένα γραφείο, βρίσκεται σε γωνία 30 μοιρών. Το διαμέρισμα για τους δείκτες είναι ο λεγόμενος σωλήνας καμινάδας. Τα σπίτια των τραπεζιών έρχονται με μια πτυσσόμενη οροφή, η οποία, όταν στερεώνεται, γίνεται επιτραπέζια. Υπάρχει επίσης ένα ράφι για βιβλία.
 • Την ομοιότητα του γυαλιού για τα κορίτσια. Μικρές γυναίκες της μόδας αγαπούν να μιμηθούν μαμάδες και να κοιτάξουν στον καθρέφτη, προσπαθώντας σε διάφορα ρούχα και κοσμήματα. Για τέτοιου είδους παιδιά, αυτό το pierum με πολλά συρτάρια για μικρά αντικείμενα θα ταιριάξει.
 • Εάν έχετε δύο παιδιά της ίδιας ηλικίας, μπορείτε να αγοράσετε κουνιστό τραπέζι. Πρόκειται για ορθογώνιο τραπέζι με πάγκους στερεωμένους στη βάση. Εάν αυτή η σχεδίαση είναι ανεστραμμένη, θα πάρετε μια διπλή ταλάντευση καρέκλα.

Υπάρχουν άλλα ασυνήθιστα μοντέλα: ένα σύνολο καρέκλες με τραπέζι που όταν συναρμολογείται μοιάζει με ένα σχολικό λεωφορείο, με τη μορφή μήλου, το οποίο είναι ιδανικό για μια εξοχική κατοικία, ένα μοντέλο του οποίου το τραπέζι καλύπτεται με μια ειδική ταινία για να μπορεί να τραβήξει με κραγιόνια αντί για καβαλέτο και άλλα.

Στα περισσότερα μοντέλα υπάρχει ένα μέρος για την αποθήκευση βιβλίων, μολύβια και άλλα πράγματα.

Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε το πρόβλημα της εύρεσης των απαραίτητων αντικειμένων για τα μαθήματα σε όλο το σπίτι.Το παιδί θα γνωρίζει ότι όλα όσα χρειάζεστε είναι σε μια "γωνιά".

Κάνε τον εαυτό σου

Μπορείτε να φτιάξετε ένα παιδικό τραπέζι με τα χέρια σας. Για να εργαστείτε χρειάζεστε τα ακόλουθα εργαλεία: παζλ, μηχανή λείανσης ή αεροπλάνο, δέρμα, τρυπάνι, shuropovert, ταινία, μολύβι, βίδες.

 • Επιλέξτε το υλικό από το οποίο θα γίνει ο πίνακας. Μπορεί να είναι σημύδα, βελανιδιά, πεύκα, οξιά. Είναι καλύτερα να επιλέξετε μια οξιά, δεδομένου ότι είναι πιο εύκολο να εργαστείτε μαζί της, αλλά είναι επίσης ακριβό. Αν αποφασίσετε να κάνετε έπιπλα από κόντρα πλακέ ή μοριοσανίδες, επιλέξτε τα πάνελ χωρίς κόμβους και ελαττώματα.
 • Κάνουμε σχέδια των κύριων τμημάτων του τραπεζιού: επιτραπέζια, πόδια - 4 τεμ., Ποδιές στο κάτω μέρος του τραπεζιού - 4 τεμ. Πριν από αυτό, είναι καλύτερο να σχεδιάσετε ένα αντικείμενο με μια ένδειξη του μεγέθους.
 • Μεταφέρουμε τα σχέδια σε ένα ξύλινο φύλλο και τα κόβουμε με το παζλ. Έπιπλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επιφάνεια του τραπεζιού, και μια μακριά μπάρα για τα πόδια και ποδιές. Στη συνέχεια, κόβουμε όλα τα διακοσμητικά στοιχεία (καρδιές, διαμάντια και άλλα).
 • Στην ανοιχτή πλευρά του πάγκου τραβήξαμε μια γραμμή γύρω από την περίμετρο, ξεκινώντας από την άκρη των 5-7 cm.
 • Αν οι υπολογισμοί έγιναν σωστά, τότε ο πίνακας είναι έτοιμος για συναρμολόγηση. Συνδέουμε πρώτα όλα τα στοιχεία με το χέρι και στη συνέχεια στερεώνουμε με βίδες.Είναι καλύτερο να λιπαίνετε όλες τις αρθρώσεις με κόλλα PVA και τοποθετήστε τις ροδέλες κάτω από τις βίδες για να αποφύγετε τη ρωγμή του ξύλου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικές μεταλλικές γωνίες που θα κάνουν το τραπέζι πιο σταθερό και αξιόπιστο.
 • Αφαιρεί όλες τις επιφάνειες, κόβει τα άκρα των άκρων και καλύπτει διάφορα στρώματα βερνικιού. Ανάμεσα σε κάθε στρώμα πρέπει να περιμένετε να στεγνώσει η επιφάνεια. Και ο πίνακας είναι έτοιμος.

Διακόσμηση

Μπορείτε να διακοσμήσετε το δικό σας χειροποίητο τραπέζι ή να το αγοράσετε με μια έτοιμη ζωγραφική.

Ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα είναι ένας πίνακας με ένα πραγματικό ρωσικό πρότυπο "Khokhloma" και "Gzhel". Στην πρώτη βάση θα είναι μαύρο και η εικόνα κόκκινη και χρυσή. Στο δεύτερο σε λευκό και μπλε. Εφαρμόστε τους χρησιμοποιώντας ένα μεμβράνη.

Khokhloma
Gzhel

Πρωτότυπες εικόνες με εικόνες κινούμενων σχεδίων, πριγκίπισσες, ζώα στον πάγκο.

Τα μονοφωνικά τραπέζια με σκούρες ή ανοιχτές αποχρώσεις θα φαίνονται ευγενικά. Στη συνέχεια, μπορούν επίσης να διακοσμηθούν κατά την κρίση τους.

Πίνακες Ikea

Η εταιρεία Ikea κατασκευάζει μονοφωνικά έπιπλα. Έχει μεγάλο αριθμό θετικών ιδιοτήτων: κατασκευασμένο από φυσικά υλικά, ελαφρύ, εύκολο στη συναρμολόγηση, συνοπτικό, χωρίς αιχμηρές γωνίες,σχετικά χαμηλό κόστος.

Τα ξύλινα έπιπλα παιδιών αντιπροσωπεύονται από δύο συλλογές: "Critter" και "Sundvik". Το πρώτο είναι από λεύκα, το δεύτερο από πεύκο. Και τα δύο καλύπτονται με λεκέ ξύλου και ακρυλικό βερνίκι.

Critter
Sundvik

Τα τραπέζια της σειράς Sundvik είναι ελαφρώς μακρύτερα, επομένως δύο παιδιά μπορούν να φιλοξενηθούν πίσω από αυτό. Μπορείτε να επιλέξετε με ένα άνοιγμα καπάκι, κάτω από το οποίο υπάρχει ένα ευρύχωρο συρτάρι για την αποθήκευση αξεσουάρ, ή χωρίς. Υπάρχουν περιορισμοί στο μηχανισμό για να αποφευχθεί ο τραυματισμός και ο τραυματισμός του παιδιού.

Οι καταναλωτές σημειώνουν μόνο ένα μείον για τα προϊόντα της Ikea - δεν είναι αρκετά σκληρή επίστρωση. Εξαιτίας αυτού, όταν χτυπάτε σκληρά αντικείμενα, παραμένουν στην επιφάνεια μικρές τσιμπήματα.

Παρ 'όλα αυτά, υπάρχουν περισσότερα πλεονεκτήματα στους πίνακες αυτής της εταιρείας, γι' αυτό και είναι τόσο δημοφιλή στη χώρα μας. Επιπλέον, είναι εύκολο να χωρέσουν σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

Παραδείγματα

Τα μετασχηματιστικά τραπέζια είναι κατάλληλα για χρήση για το παιδί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα κλασικά μοντέλα μπορούν να χωρέσουν σε σχεδόν οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

Για τους αρχάριους κατάλληλα άνετα γραφεία, τα οποία θα μεγαλώνουν με το παιδί.

Το ασυνήθιστο μοντέλο του τραπεζιού είναι σε θέση να φιλοξενήσει δύο παιδιά, θα είναι διασκεδαστικό και δεν είναι καθόλου γεμάτο.

Το Ikea είναι ένα στυλ, ευκολία και ευελιξία για σχεδόν οποιοδήποτε δωμάτιο με στυλ και κατεύθυνση.

Σχετικά με το πώς να φτιάξετε ένα παιδικό τραπέζι με τα χέρια σας, θα δείτε στο επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο