Πώς να επαναφέρετε το παλιό τραπέζι με τα χέρια σας;

 Πώς να επαναφέρετε το παλιό τραπέζι με τα χέρια σας;

Δεν υπάρχουν σπάνιες περιπτώσεις, όταν ένα αγαπημένο κομμάτι του εσωτερικού χώρου χάσει την αρχική του εμφάνιση και δεν υπάρχουν απλά οικονομικά μέσα για την αγορά ενός νέου. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η αποκατάσταση των επίπλων μπορεί να βοηθήσει. Θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο πώς να αποκαταστήσουμε το τραπέζι στο σπίτι, τι είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη και ποια στάδια δεν πρέπει να χάσουμε.

Τρόποι

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για την αποκατάσταση των επίπλων, που κυμαίνονται από το ελαφρύ "καλλυντικό" ντεκόρ σε μια μεγάλη ανακατασκευή του προϊόντος. Δεν είναι πολύ δύσκολο να αποκαταστήσετε το παλιό τραπέζι με τα χέρια σας αν δεν έχει καμία σοβαρή ζημιά.Σε αυτή την περίπτωση, θα είναι αρκετό να επεξεργαστεί το γυαλόχαρτο και να ζωγραφίσει το παλιό έπιπλο έτσι ώστε να λάμψει σε ένα εντελώς νέο φως.

Η επισκευή γυάλινων τραπεζιών στο σπίτι μπορεί να είναι πιο χρονοβόρα., καθώς και μια πολύ δαπανηρή διαδικασία. Σε περίπτωση θραύσης της επιφάνειας του γυαλιού, μπορεί να χρειαστεί όχι μόνο να επισκευαστεί, αλλά και να αγοραστεί καινούργιο, αφού δεν μπορεί να εξαλειφθεί όλη η παραμόρφωση του γυαλιού με κόλληση και λείανση.

Το μεγαλύτερο εύρος δημιουργικότητας ανοίγει με την αποκατάσταση ενός ξύλινου τραπέζι. Στο κάτω-κάτω, διάφορες τεχνικές ζωγραφικής και σχεδίασης, συμπεριλαμβανομένης της τεχνικής decoupage, εφαρμόζονται τέλεια σε κομμάτια επίπλων από μασίφ ξύλο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ζωγραφική και διάφορες διακοσμητικές τεχνικές είναι πιο εφαρμόσιμες στους πίνακες μικρών μεγεθών. Έτσι μπορεί να ολοκληρωθεί, για παράδειγμα, ένα μικρό γραφείο ή ένα συμπαγές τραπέζι του καφέ. Αλλά για την αποκατάσταση του μοντέλου δίπλωσης βελανιδιάς μπορεί να χρειαστούν πρόσθετοι πόροι. Δεδομένου ότι ο πίνακας έχει μια μεγάλη συνεχή επιφάνεια, είναι αρκετά αποδεκτό να τερματίσετε τα μέρη του με υλικά όπως MDF και μοριοσανίδες.Αξιόπιστα σταθερά και προσεκτικά επεξεργασμένα, θα δώσουν στο τραπέζι όχι μόνο μια νέα ζωή, αλλά και μια εντελώς διαφορετική εμφάνιση.

Πλαστικό τραπέζι μπορεί να αποκατασταθεί με τη βοήθεια της ίδιας βαφής, αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν το κομμάτι των επίπλων δεν έχει σοβαρές ρωγμές. Το πλαστικό είναι ένα μάλλον ιδιότροπο υλικό και, όταν είναι εκτεθειμένο σε υψηλές θερμοκρασίες, η κολλημένη άρθρωση δεν μπορεί να αντέξει, γεγονός που θα οδηγήσει σε μια νέα βλάβη.

Τα τραπέζια υπολογιστών που είναι κατασκευασμένα από μοριοσανίδες και πολυστρωματικά μοριοσανίδες είναι συχνά σχισμένα, με αποτέλεσμα η εμφάνισή τους να γίνεται αλαζονική και απρόσεκτη. Για την επιδιόρθωση τέτοιων μοντέλων, είναι κατάλληλες ειδικές κολλητικές ταινίες και ταινίες που μιμούνται μια ξύλινη επιφάνεια.

Το τραπέζι της κουζίνας πρέπει να ανακατασκευάζεται όσο το δυνατόν προσεκτικά, χρησιμοποιώντας μόνο φιλικά προς το περιβάλλον και υποαλλεργικά υλικά. Δεδομένου ότι η επιφάνεια εργασίας συχνά έρχεται σε επαφή με τρόφιμα, είναι απαραίτητο να προσέξουμε ότι τα υλικά για φινίρισμα της επιφάνειάς τους δεν είναι τοξικά και επιβλαβή για την υγεία. Το ίδιο ισχύει και για το τραπέζι των παιδιών.

Η αποκατάσταση της στιλβωμένης τραπεζαρίας μπορεί να γίνει με λείανση της επιφάνειας και εφαρμογήπάνω σε αυτό είναι ένα νέο στρώμα διακοσμητικό βερνίκι. Έτσι, η επιφάνεια του αντικειμένου επίπλων θα αποκτήσει πάλι μια γυαλιστερή λάμψη.

Μερικές φορές μπορεί να είναι απαραίτητο να αυξηθεί το ύψος, για παράδειγμα, του τραπεζιού, σε περίπτωση θραύσης των ποδιών. Στην περίπτωση αυτή, τα ειδικά επιδόματα ή τα νέα πόδια του απαιτούμενου μεγέθους είναι κατασκευασμένα από ξύλινο υλικό. Για να ενημερώσετε οποιοδήποτε μοντέλο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κλασικό ζωγραφισμένο στο χέρι. Αυτή η τεχνική είναι επίσης κατάλληλη για συρόμενα τραπέζια που δεν έχουν καμιά κρίσιμη επιφανειακή ζημιά.

Υλικά και εργαλεία

Η διαδικασία αποκατάστασης μπορεί να απαιτήσει διάφορα υλικά και εργαλεία.

Ας δούμε πιο προσεκτικά τον κατάλογο και το σκοπό τους:

  • Για να επαναφέρετε τα τραπέζια με μια ξύλινη επιφάνεια, σίγουρα θα χρειαστείτε ένα μηχάνημα λείανσης ή χοντρό γυαλόχαρτο. Με αυτά τα εργαλεία μπορείτε να κάνετε την επιφάνεια ομαλή, αφαιρώντας όλη την τραχύτητα.
  • Για να φτιάξετε την επιφάνεια πιο φρέσκια και διαφορετική στο χρώμα, χρειάζεται ένα εντελώς κοινό χρώμα. Είναι πολύ εύκολο να μάθετε ποιο είδος μπογιάς μπορείτε να ζωγραφίσετε στο τραπέζι, καθώς το πεδίο εφαρμογής σχεδόν πάντα περιγράφεται στη συσκευασία οποιουδήποτε κατασκευαστή.
  • Είναι καλύτερο να εφαρμόζετε διάφορα μοτίβα και στολίδια με ακρυλικό χρώμα, αφού είναι πολύ ανθεκτικό και θα παραμείνει επί του επίπλου για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για την επισκευή οποιωνδήποτε μεμονωμένων τμημάτων του τραπεζιού μπορεί να χρειαστείτε και διάφορα εργαλεία κατασκευής:

  • Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας σφυρί, βίδες και απλά νύχια, μπορείτε να στερεώσετε σωστά τα πόδια του τραπεζιού.
  • Για τον καθορισμό των πλακών και των πάνελ από MDF, θα χρειαστεί να αποκτήσετε μια ειδική κόλλα, η οποία ονομάζεται επίσης υγρή καρφιά και χρησιμοποιείται συχνά για επισκευές.
  • Για να δουλέψετε με ξύλινα εξαρτήματα, πρέπει να έχετε ένα μικρό πριόνι ή παζλ με το οποίο μπορείτε να κόψετε το απαραίτητο κομμάτι από ένα κομμάτι ξύλου.

Δεν πρέπει να παραβλέπουμε τις διάφορες μικρές λεπτομέρειες, οι οποίες απλοποιούν σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία αποκατάστασης. Έτσι είναι καλύτερα να έχετε ένα μεγάλο χάρακα ή ταινία, ένα φωτεινό δείκτη ή ένα μολύβι, μια ταινία κατασκευής, βούρτσες για να αφαιρέσετε τη σκόνη και το πριονίδι, προστατευτικά εργαλεία και ένα υγρό πανί.

Η διαδικασία αναβάθμισης είναι σταδιακή

Για να επιδιορθώσετε ένα κομμάτι έπιπλο στο σπίτι ως σύνολο, με τη μορφή που είναι - το έργο είναι σχεδόν αδύνατο να λυθεί, επειδή πολλές λεπτομέρειες χρειάζονται μια ατομική προσέγγιση.Για παράδειγμα, κατά το φινίρισμα των υπολοίπων τμημάτων, είναι προτιμότερο να αφαιρέσετε το επιτραπέζιο κάλυμμα για να το προστατεύσετε από την πρόκληση ακόμα περισσότερων ζημιών.

Η ανεξάρτητη αποκατάσταση ακόμη και του μικρότερου τραπέζι μπορεί να είναι μια πολύ επίπονη διαδικασία, εάν η προσέγγιση δεν είναι σωστή, παραλείποντας σημαντικά στοιχεία και βήματα. Εναπόκειται στην έγκαιρη υλοποίηση κάθε φάσης των εργασιών που απαιτούνται για την εκπόνηση σχεδίου δράσης.

Έλεγχος ζημιών

Πριν προχωρήσετε στην αποκατάσταση, πρέπει να επιθεωρήσετε προσεκτικά το μπροστινό μέρος της επερχόμενης εργασίας. Πολύ συχνά υπάρχουν προϊόντα με σοβαρές ζημιές, τα οποία δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με το καλλυντικό φινίρισμα. Για παράδειγμα, αν ένα πόδι έχει πέσει από το τραπέζι, η ζωγραφική δεν θα το διορθώσει.

Το πρώτο βήμα είναι η αποσυναρμολόγηση του πίνακα, εάν το επιτρέπει το μοντέλο, και εξετάστε προσεκτικά την επιφάνεια του κάθε μέρους για σοβαρές ζημιές. Εάν δεν υπάρχουν, μπορείτε να προχωρήσετε σε περαιτέρω ενέργειες ανάλογα με τις προγραμματισμένες εργασίες αποκατάστασης.

Εάν η επιφάνεια των τμημάτων έχει αρκετά βαθιές περικοπές, σοβαρή αστοχία ή σοβαρές ζημιές, θα χρειαστεί να ληφθούν μέτρα για την εξάλειψή τους.Σε περίπτωση που η ζημιά δεν μπορεί απλά να επισκευαστεί, ίσως χρειαστεί να καταφύγετε στην αντικατάσταση οποιουδήποτε τμήματος του χαρακτηριστικού επίπλων.

Μόνο μετά από εμπεριστατωμένη εξέταση και ταυτοποίηση όλων των "αδύναμων σημείων" του έπιπλα μπορεί να εκπονηθεί περαιτέρω σχέδιο δράσης και να προχωρήσει άμεσα στη διαδικασία της αποκατάστασης. Η συμμόρφωση με την ακολουθία είναι πολύ σημαντική σε αυτό το θέμα.

Λείανση

Σε κάθε διαδικασία επισκευής, μετά τον ορισμό του "μετώπου εργασίας", ακολουθεί ένα στάδιο καθαρισμού και εξομάλυνσης της επιφάνειας. Η αποκατάσταση των τραπεζιών δεν αποτελεί εξαίρεση και, ανεξάρτητα από τις ποικιλίες τους, η άλεση μεμονωμένων εξαρτημάτων αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της όλης διαδικασίας.

Εάν στο χέρι δεν υπάρχει ειδική συσκευή για την άλεση της επιφάνειας, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε γυαλόχαρτο. Για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα της παλιάς επιφάνειας θα χρειαστεί μια άποψη με μια χοντρή επιφάνεια.

Εάν υπάρχει η ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε μια μηχανή ταινίας για λείανση επιφανειών - θα πρέπει να κάνετε μια επιλογή υπέρ της, επειδή θα συμβάλει στην επιτάχυνση της διαδικασίας. Αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το μηχάνημα είναι κατάλληλο μόνο για την επεξεργασία ευρύχωρων επίπεδων επιφανειών, ενώ τα μικρά μέρη θα πρέπει να υποστούν επεξεργασία χειροκίνητα.

Εάν η επικάλυψη αφαιρεθεί τελείως και πρέπει μόνο να δώσετε την ομαλότητα της επιφάνειας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε λεπτόκοκκο χαρτί. Έτσι, η τραχύτητα θα εξομαλυνθεί χωρίς να καταστραφεί η επιφάνεια. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να λειανθεί η επιφάνεια κατά μήκος των ινών, επειδή είναι αρκετά κατεστραμμένες και σχηματίζονται γρατζουνιές διαφορετικών βάθους. Η επεξεργασία πραγματοποιείται αποκλειστικά κατά μήκος της θέσης των ινών. Πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε αναπνευστήρα ή ειδική μάσκα για να αποφύγετε την εισροή σκόνης και μικρών σωματιδίων ξύλου στην αναπνευστική οδό.

Putty

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, με την παρουσία σοβαρών ζημιών και βαθιές γρατζουνιές θα πρέπει να απαλλαγούμε από αυτές. Ο απλούστερος και πιο οικονομικός τρόπος είναι το στόκο. Επιπλέον, ακόμη και οι μεγαλύτερες τρύπες μπορούν να γεμίσουν με ένα στόκο, έτσι ώστε η αντικατάσταση του εξαρτήματος να παύσει να είναι αναγκαιότητα.

Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε μόνο ένα ειδικό στόκο για ξύλο, καθώς η συνήθης σύνθεση για άλλες επισκευές δεν θα λειτουργήσει και δεν θα παραμείνει σε ξύλινη επιφάνεια.

Εάν η επιφάνεια του προϊόντος έχει μόνο ρηχικές ρωγμές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λεκέ και στη συνέχεια να εφαρμόσετε διάφορα στρώματα προστατευτικού βερνικιού.Έτσι, η ινώδης δομή των ξύλινων στοιχείων θα διατηρηθεί και θα διακοσμηθεί όμορφα.

Μετά την εφαρμογή του στόκου και πριν από την εφαρμογή της τελικής επίστρωσης, είναι απαραίτητο να προεπεξεργαστείτε προσεκτικά την επιφάνεια και να την καθαρίσετε ξανά. Το αστάρι θα βοηθήσει στην απολίπανση μερών του χαρακτηριστικού επίπλου και η επανάχρωση θα εξομαλύνει τις υπόλοιπες παρατυπίες.

Ζωγραφική

Το τελικό και πολύ σημαντικό στάδιο που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή είναι η διαδικασία βαφής της επιφάνειας. Είναι σημαντικό όχι μόνο να επιλέξετε το σωστό χρώμα, αλλά και να το εφαρμόσετε προσεκτικά χωρίς διάφορους σχηματισμούς, σβώλους, παρατυπίες και να προστατέψετε την φρεσκοβαμμένη επιφάνεια από την είσοδο μικρών σωματιδίων από μαλλί, σκόνη και τρίχες.

Οι σκούρες αποχρώσεις εφαρμόζονται καλύτερα σε αρκετά λεπτά στρώματα. Έτσι, το χρώμα είναι καλύτερο να αρπάξει, και το χρώμα θα είναι πιο κορεσμένο.

Για να δημιουργηθεί το αποτέλεσμα των αρχαιοτήτων και των αποχρωματισμών, η βαμμένη επιφάνεια του τραπεζιού θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με γυαλόχαρτο σε ορισμένα σημεία.

Θα πρέπει να είναι προσεκτικά επιλεγμένες αποχρώσεις και πολύ προσεκτικά να εφαρμόσετε το χρώμα, διότι σε περίπτωση δυσαρέσκειας με το έργο τους θα είναι μάλλον δύσκολο να επισκευάσετε το τραπέζι, θα πρέπει να κάνετε όλη την εργατική εργασία ξανά, ξεκινώντας από το στάδιο της λείανσης της επιφάνειας.

Για να έχετε μια όμορφη γυαλάδα στην επιφάνεια, η επιφάνεια θα πρέπει να επεξεργαστεί με ένα στρώμα βερνικιού, και αφού στεγνώσει, και με ένα προστατευτικό στρώμα. Τις περισσότερες φορές, για την προστασία της επιφάνειας των επίπλων, χρησιμοποιούνται διάφορες στίλβωση ενώσεις, καθώς και τα μείγματα κεριών, τα οποία, όταν τρίβονται στην επιφάνεια εργασίας, θα δώσει μια γυαλιστερή λάμψη, την προστατεύει από τη βρωμιά και τις μεγάλες συσσωρεύσεις σκόνης.

Πώς να ενημερώσετε τον παλιό πίνακα, μπορείτε να δείτε στο επόμενο βίντεο.

Φινίρισμα και διακόσμηση

Μετά τη ζωγραφική ή στη διαδικασία της, αν θέλετε, μπορείτε να διακοσμήσετε επιπλέον την επιφάνεια του τραπεζιού, δίνοντάς του μια πιο ελαφριά, πιο χαλαρή και ανεπίσημη εμφάνιση. Σκεφτείτε τους πιο συνηθισμένους και όμορφους τρόπους για να διακοσμήσετε τα αποκατεστημένα τραπέζια

  • Τεχνική "Decoupage". Για το σχεδιασμό του πίνακα σε αυτό το στυλ, χρησιμοποιείται λευκό φόντο, ειδική κόλλα, λεπτές πετσέτες με στολίδια και σχέδια ή ειδικό χαρτί για decoupage, καθώς και βερνίκι, το οποίο καλύπτει το τελικό στρώμα. Το χαρτί εφαρμόζεται σε ένα λεπτό στρώμα κόλλας και ισοπεδώνεται. Μετά την ξήρανση, είναι απαραίτητο να βερνικοποιηθεί η επιφάνεια.
  • Μοντέλα γυάλινων επιφανειών πολύ συχνά διακοσμημένο με εκτύπωση φωτογραφιών.Αλλά για να κάνετε μια τέτοια διακόσμηση στο σπίτι είναι σχεδόν αδύνατο, έτσι πρέπει να κάνετε τον πάγκο για να παραγγείλετε.
  • Επιπλέον, ξεχωριστά μέρη του παλιού τραπέζι με μια ομαλή επιφάνεια μπορεί κόλλα με ειδική ταινία επίπλων. Αλλά είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη ένα σημαντικό σημείο - πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όταν κόλλημα κάτω από την ταινία δεν πήρε φυσαλίδες αέρα.
  • Επιπλέον, ο παλιός πίνακας μπορεί να είναι βαφή με μοτίβα στο κατάλληλο στυλ, και η επιφάνειά του αντιμετωπίζεται με ειδική προστατευτική επίστρωση.
Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο