Πώς να επιλέξετε ένα βιβλίο πίνακα;

 Πώς να επιλέξετε ένα βιβλίο πίνακα;

Το τραπέζι είναι ένα αγαπημένο χαρακτηριστικό των επίπλων στη χώρα μας, το οποίο βρήκε τη δημοτικότητά του στη σοβιετική εποχή. Τώρα αυτό το προϊόν δεν έχει χάσει τη συνάφεια του και είναι αρκετά ζήτηση. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου έπιπλα και πώς να επιλέξετε το σωστό τραπέζι, ας δούμε.

Είδη

Στην αγορά επίπλων υπάρχει μεγάλη ποικιλία τραπεζιών, βιβλίων. Πρόκειται για ένα πτυσσόμενο σχέδιο. Όταν συναρμολογείται, ένα τέτοιο χαρακτηριστικό δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο και η εμφάνισή του μοιάζει με ένα ντουλάπι. Αλλά, απλώνοντας το, παίρνετε ένα τραπέζι για την υποδοχή των επισκεπτών, στο οποίο μπορείτε εύκολα να φιλοξενήσετε έως και 10 άτομα.

Τα τραπέζια-βιβλία μπορούν να χωριστούν σε διάφορους τύπους.Βασικά διαιρούνται με προορισμό.

 • Για σαλόνι Συνήθως τα προϊόντα αυτά είναι ορθογώνια, όπου δύο πόρτες ανοίγουν προς τα πάνω, σχηματίζοντας ένα μεγάλο τραπέζι. Αυτές οι πόρτες βασίζονται στα πόδια.
 • Για την κουζίνα ο σχεδιασμός ενός τέτοιου συρόμενου τραπέζι είναι σχεδόν το ίδιο. Μόνο το σταθερό μέρος μπορεί να είναι εξοπλισμένο με ένα συρταριέρα όπου μπορείτε να αποθηκεύετε τα μαγειρικά σκεύη. Συχνά, τα τραπέζια κουζίνας είναι κατασκευασμένα σε μεταλλικό πλαίσιο και τα πλαϊνά πτερύγια βασίζονται σε λεπτά μεταλλικά πόδια όταν ανοίγουν. Τα μεγέθη τους είναι ελαφρώς μικρότερα από αυτά που χρησιμοποιούνται στο καθιστικό, ενώ ο σχεδιασμός τους μπορεί να είναι εξοπλισμένος με τροχούς. Συχνά, χρησιμοποιώντας ένα τέτοιο τραπέζι στην κουζίνα, τραβιέται κοντά στον τοίχο και μόνο ένα πτερύγιο υψώνεται.

Αυτό εξοικονομεί χώρο, ενώ παίρνει ένα τραπέζι, πίσω από το οποίο μπορεί να χωρέσει μια μικρή οικογένεια.

Υλικά

Τα τραπέζια-βιβλία είναι κατασκευασμένα από διάφορα είδη υλικών.

 • Στερεό ξύλο. Πολύ ανθεκτικό υλικό, τα προϊόντα από τα οποία έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Τα έπιπλα από αυτό φαίνονται πλούσια. Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι αρκετά όμορφο, έχει διακοσμήσεις με τη μορφή καλλιτεχνικής σκάλισμα.Το δέντρο δεν φοβάται την υγρασία, το προϊόν αυτού του υλικού δεν παραμορφώνεται και δεν διογκώνεται, και εάν ένα τέτοιο τραπέζι και να χάσει την εμφάνισή του, είναι αρκετά εύκολο να αποκατασταθεί.

Αλλά υπάρχει ένα ελάττωμα στο μασίφ ξύλο. Τα προϊόντα από αυτό είναι αρκετά βαριά και το κόστος τους είναι υψηλό.

 • LDSP. Αυτό είναι ένα φθηνό υποκατάστατο του ξύλου, το οποίο είναι κατασκευασμένο από πριονίδι που πιέζεται χρησιμοποιώντας ρητίνες φορμαλδεΰδης. Οι αδίστακτοι κατασκευαστές στην κατασκευή αυτού του υλικού μπορούν να χρησιμοποιήσουν τοξική κόλλα, οπότε μην είστε πολύ τεμπέλης για να ζητήσετε πιστοποιητικά ποιότητας για προϊόντα από μοριοσανίδες. Με την εμφάνισή του, το υλικό αυτό είναι ιδανικά λείες πλάκες που δεν υποβάλλονται σε καμία επεξεργασία. Ταυτόχρονα, καλύπτονται με μια ταινία στην κορυφή, η οποία μιμείται την επιφάνεια διαφόρων τύπων ξύλου, για παράδειγμα βελανιδιές ή βελανιδιές. Επιπλέον, το υλικό αυτό δεν ανέχεται αυξημένη υγρασία. Κάτω από τη δράση του νερού στο μοριοσανίδα, η επιφάνεια της πλάκας παραμορφώνεται και εμφανίζονται φυσαλίδες.

Η επιστροφή τέτοιων προϊόντων στην αρχική τους μορφή δεν θα λειτουργήσει. Αλλά όλοι μπορούν να αντέξουν οικονομικά να αγοράσουν ένα βιβλίο επιτραπέζιων βιβλίων αυτού του υλικού.

 • Μέταλλο Από αυτό το υλικό γίνεται συνήθως το πλαίσιο ή τα πόδια του πίνακα.Είναι ανθεκτικό, ανθεκτικό, οικολογικό. Δεν πρέπει να φοβάστε ότι ένα τέτοιο προϊόν θα σπάσει κάτω από το βάρος των πιάτων.
 • Πλαστικά. Είναι συνήθως καλύπτονται με κορυφές κουζίνας. Αυτό το υλικό είναι αρκετά ανθεκτικό, αντέχει σε βλάβες, δεν φοβάται την υγρασία και το νερό. Πλαστικό τραπέζι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εξωτερικούς χώρους, για παράδειγμα, στη βεράντα. Αυτά τα προϊόντα είναι φθηνά και η διάρκεια ζωής τους είναι αρκετά μεγάλη.
 • Γυαλί. Αυτό το υλικό σπάνια χρησιμοποιείται για την κατασκευή αυτού του χαρακτηριστικού των επίπλων. Τα γυάλινα τραπέζια-βιβλία γίνονται κυρίως σύμφωνα με μεμονωμένα σχέδια των σχεδιαστών για παραγγελία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το γυαλί είναι ένα αρκετά εύθραυστο υλικό και με την ανύψωση και την πτώση των πτερυγίων είναι εύκολο να καταστραφούν.

Διαστάσεις

Τώρα τα τραπέζια-βιβλία μπορούν να βρεθούν εντελώς διαφορετικά μεγέθη. Και ποικίλλουν σε όλες τις παραμέτρους: ύψος, πλάτος και μήκος.

Στους Σοβιετικούς χρόνους, το τραπέζι για το σαλόνι παράγεται σε μία διάσταση. Κατ 'αρχήν, το μέγεθος των μοντέλων στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχει αλλάξει πολύ τώρα. Όταν ξεδιπλώνονται, ένα τέτοιο έπιπλο έχει τις ακόλουθες παραμέτρους: μήκος - 1682 mm, πλάτος - 850 cm, ύψος - 751 mm, μήκος σταθερού τμήματος - 280 mm.

Ωστόσο, είναι πλέον δυνατή η κάλυψη του αυξημένου μεγέθους των τραπεζιών τραπεζιών. Οι παράμετροί τους αντιστοιχούν σε 1740x900x750 mm.

Το μεγαλύτερο χαρακτηριστικό μπορεί να έχει διαστάσεις 2350х800х750 mm. Ένας τέτοιος πίνακας θα επιτρέψει σε μια μάλλον μεγάλη επιχείρηση να χωρέσει, ενώ κανείς δεν θα ενοχλήσει κανέναν.

Πρότυπο για τα τραπεζάκια κουζίνας είναι οι ακόλουθες διαστάσεις: μήκος 1300 mm, πλάτος 600 mm, ύψος 70 mm.

Για μικρές κουζίνες, μπορείτε να αγοράσετε αυτό το έπιπλο με μίνι μεγέθη 750x650x750 mm. Παρά τις μικρές αυτές διαστάσεις, μπορεί να είναι εξοπλισμένο με επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους.

Οι σύγχρονοι σχεδιαστές προσφέρουν τραπέζια-βιβλία, τα οποία όταν είναι διπλωμένα είναι μάλλον στενά και πρακτικά δεν καταλαμβάνουν χώρο, ενώ στην ανεπτυγμένη μορφή έχουν διαστάσεις πρότυπων πινάκων.

Χρώμα

Επιλέγοντας ένα τραπέζι, θα συναντήσετε ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων αυτού του προϊόντος.

Εδώ μπορείτε να βρείτε μια τεράστια ποικιλία προϊόντων για το σαλόνι με φυσικό ξύλο, πίνακες όπως η ιταλική καρυδιά, η τέφρα, η λευκασμένη βελανιδιά είναι αρκετά δημοφιλείς. Σε αυτή την περίπτωση, η επικάλυψη μπορεί να είναι ματ και γυαλιστερή.

Επίσης, υπάρχουν μονόχρωμα προϊόντα διαφόρων αποχρώσεων. Λευκά, μαύρα τραπέζια, καθώς και φωτεινά χρώματα, για παράδειγμα, κόκκινο ή τυρκουάζ, είναι σχετικά εδώ.

Το χαρακτηριστικό γνώρισμα για τον πάγκο της κουζίνας έχει συχνά ένα στολίδι. Μπορεί να υπάρχει μίμηση μαρμάρου ή φωτογραφικής εκτύπωσης με την εικόνα των νεκρών ή των πόλεων στον κόσμο.

Μορφή

Το σχήμα των επιτραπέζιων βιβλίων είναι δύο τύπων:

 • οβάλ?
 • ορθογώνιο.

Τόσο αυτό όσο και το άλλο είδος μπορούν να εκτελεστούν τόσο για σαλόνι όσο και για κουζίνα. Ωστόσο, τα κλασικά έπιπλα για τον εξοπλισμό της αίθουσας είναι ορθογώνια, αν και τα οβάλ τραπέζια είναι αρκετά άνετα, μπορείτε να φιλοξενήσετε περισσότερους επισκέπτες πίσω τους.

Για τις μικρές κουζίνες, ο πίνακας οβάλ βιβλίων ελαφρώς μειώθηκε σε μήκος, καθιστώντας τον γύρο. Αυτό μας επέτρεψε να κερδίσουμε περαιτέρω μερικά εκατοστά ελεύθερου χώρου σε αυτό το δωμάτιο, διατηρώντας παράλληλα τον αριθμό των θέσεων για το χαρακτηριστικό.

Αξεσουάρ

Στην κατασκευή των τραπεζιών, τα βιβλία χρησιμοποίησαν διάφορα είδη αξεσουάρ. Και εδώ η βάση της υψηλής ποιότητας λειτουργικότητας αυτού του έπιπλα είναι η αξιοπιστία των μεντεσέδων.

Στους Σοβιετικούς χρόνους, για την κατασκευή αυτού του σχεδίου χρησιμοποιήθηκαν μεντεσέδες πιάνου. Αλλά ήταν μάλλον αναξιόπιστοι και, στην πιο κρίσιμη στιγμή, η επιφάνεια του τραπεζιού με πιάτα που καλύπτονται με αυτό θα μπορούσε απλά να πέσει.Οι σύγχρονοι κατασκευαστές έχουν περάσει από τη χρήση αυτού του υλικού, πηγαίνοντας σε πιο σύγχρονα και αξιόπιστα εξαρτήματα.

Τα περισσότερα μοντέλα χρησιμοποιούν βρόχους πεταλούδας που είναι αξιόπιστοι και δεδομένου ότι κάθε μέρος είναι στερεωμένο με αρκετά τέτοια στοιχεία, όταν ένα από αυτά αποτύχει, το φορτίο πέφτει στα άλλα.

Διάταξη μηχανισμού

Ο μηχανισμός του πίνακα μπορεί να είναι τριών τύπων, αν και η βασική ιδέα δεν αλλάζει. Υπάρχει ένα ακίνητο τμήμα και δύο ανοδικές πόρτες. Τα πλευρικά τμήματα του πίνακα, που ανεβαίνουν σε μεντεσέδες, τοποθετούνται σε ένα στήριγμα. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να επεκτείνετε μόνο ένα φύλλο ή και τα δύο ταυτόχρονα. Τα πόδια είναι εδώ ως υποστήριξη. Μπορεί να υπάρχει ένα ή δύο. Στη δεύτερη περίπτωση, ο σχεδιασμός είναι πιο σταθερός και συνεπώς αξιόπιστος.

Σε αυτή την περίπτωση, αν το κινητό μέρος της επιφάνειας είναι τοποθετημένο σε δύο υποστηρίγματα, τα πόδια μπορούν να ξεδιπλωθούν και να κρυφτούν μέσα στο σταθερό μέρος ή να βιδωθούν σε ορισμένα σημεία. Και αν το πόδι αυτού του χαρακτηριστικού των επίπλων είναι ένα, τότε είναι συνήθως αποσύρσιμο και βιδωμένο στο σταθερό μέρος των μεντεσέδων.

Στυλ

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τραπέζια, βιβλία, ειδικά όσον αφορά τα προϊόντα για σαλόνια,έχουν μια απλή εμφάνιση, αυστηρές μορφές. Αυτό σας επιτρέπει να τα εγκαταστήσετε τόσο σε κλασικούς όσο και σε μοντέρνους εσωτερικούς χώρους. Αλλά υπάρχουν και μοντέλα σχεδιασμού που θα ταιριάζουν σε ορισμένες στυλιστικές αποφάσεις των χώρων.

 • Έτσι για το σαλόνι σε στιλ Προβηγκίας αξίζει να αγοράσετε αυτό το χαρακτηριστικό σε λευκό.
 • Για κουζίνα υψηλής τεχνολογίας τέλειο γυάλινο τραπέζι.
 • Σε κουζίνα σε εξοχικό στιλ Θα ήταν σκόπιμο να δούμε το τραπέζι από φυσικό ξύλο ανοιχτόχρωμων χρωμάτων, ίσως και χωρίς βερνίκι.

Διακόσμηση

Στους Σοβιετικούς χρόνους, τα τραπέζια, τα βιβλία δεν διέφεραν μεγάλη ποικιλομορφία. Ήταν κατασκευασμένα από ξύλο και είχαν ένα ματ φινίρισμα ή λάμψη με γυαλάδα. Τώρα αυτό το χαρακτηριστικό των επίπλων είναι διακοσμημένο με διαφορετικό τρόπο.

Έτσι, για την τραπεζαρία στο σαλόνι χρησιμοποιείται συχνά τεχνική decoupage. Τα πρωτότυπα σχέδια θα σας βοηθήσουν να καταστήσετε αυτό το χαρακτηριστικό των επίπλων κορυφαίο σε ολόκληρο το δωμάτιο.

Για πίνακες κουζίνας, η εκτύπωση φωτογραφιών χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο. Δεν έχει σημασία αν αυτά τα χαρακτηριστικά των επίπλων ή του πλαστικού είναι κατασκευασμένα από γυαλί, αυτός ο τύπος διακόσμησης φαίνεται αρκετά μοντέρνος και κομψός, αρκεί να είναι σε αρμονία με το υπόλοιπο δωμάτιο.

Αν και τα σύγχρονα τραπέζια, τα βιβλία δεν απαιτούν πάντοτε επιπλέον διακοσμήσεις. Για παράδειγμα, ένα μαύρο γυαλισμένο τραπέζι από φυσικό στερεό ξύλο είναι από μόνο του ένα μάλλον αισθητικό αντικείμενο που δεν απαιτεί πρόσθετη διακόσμηση.

Σχεδιασμός

Ο σχεδιασμός των τραπεζιών είναι αρκετά απλός. Και πιο συχνά αρκετά παρόμοια.

Για τα ορθογώνια μοντέλα, οι γωνίες της επιφάνειας του τραπεζιού μπορούν να είναι ίσια ή στρογγυλεμένα.

Στο σταθερό μέρος, μπορούν να ενσωματωθούν συρτάρια και η πρόσβαση σε αυτά μπορεί να είναι είτε στο πλάι του προϊόντος είτε κάτω από το χαμηλωμένο φύλλο. Μπορεί επίσης να αυξηθεί η επιφάνεια εργασίας του σταθερού τμήματος, όπου οι θέσεις αποθήκευσης για πιάτα θα είναι κρυμμένες.

Πώς να επιλέξετε;

Η επιλογή του πίνακα είναι πολύ απλή και εξαρτάται μόνο από διάφορους παράγοντες.

 • Προσδιορίστε για ποιους λόγους χρειάζεστε αυτό το χαρακτηριστικό των επίπλων. Εάν για την εγκατάσταση στην κουζίνα, αξίζει να επιλέξετε πιο συμπαγή επιλογές. Αν, ωστόσο, για την υποδοχή των επισκεπτών στο σαλόνι, τότε θα πρέπει να δώσετε προσοχή στα τραπέζια μεγαλύτερα.
 • Ορίζουμε είδος υποστήριξης. Θυμηθείτε ότι η πιο αξιόπιστη επιλογή θα ήταν να εγκαταστήσετε κάθε τμήμα της επιφάνειας σε δύο στριμμένα πόδια. Αν και η σχεδίαση σε ένα πόδι είναι αρκετά κατάλληλη για ένα μικρό τραπέζι κουζίνας, ειδικά επειδή θα παρεμβαίνει ελάχιστα στο κάθισμα στο τραπέζι.
 • Ορίζουμε προϋπολογισμό. Ανάλογα με το μέγεθος του, μπορείτε να επιλέξετε το υλικό και το σχέδιο με το οποίο θα γίνει αυτό το χαρακτηριστικό έπιπλο. Έτσι, ένα πτυσσόμενο προϊόν χωρίς πρόσθετους αποθηκευτικούς χώρους, κατασκευασμένο από μοριοσανίδες, μπορεί να αντέξει σχεδόν όλους. Αλλά για τα προϊόντα από ακριβά ξύλο ή γυαλί θα πρέπει να περάσουν σημαντικά.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στα τραπέζια των βιβλίων. Αυτά τα προϊόντα, όταν διπλώνονται, καταλαμβάνουν λίγο χώρο. Μπορούν να συνδυάσουν διάφορες λειτουργίες ταυτόχρονα: ένα γραφείο, ένα τραπέζι, ένα συρταριέρα.

Το μειονέκτημα αυτού του έπιπλα είναι ότι σε ορισμένα μοντέλα δεν υπάρχει μια αρκετά σταθερή δομή που να μπορεί εύκολα να γέρνει.

Διάσημοι κατασκευαστές και κριτικές

Στην αγορά μας, πίνακες, βιβλία μπορούν να βρεθούν από διάφορους κατασκευαστές. Παράγονται τόσο στη Ρωσία όσο και σε άλλες χώρες του κόσμου, για παράδειγμα στην Ιταλία και τη Γερμανία. Πολωνικά μοντέλα αυτού του έπιπλα από την εταιρεία είναι αρκετά δημοφιλή. Γκόλιατ. Σύμφωνα με τους αγοραστές, αυτό είναι ένα αρκετά υψηλής ποιότητας προϊόν σε ελκυστική τιμή.

Σύγχρονα παραδείγματα και επιλογές επίπλων

Στα καταστήματα επίπλων μπορείτε να βρείτε ένα ευρύ φάσμα τραπεζιών, βιβλίων.Εδώ είναι μερικά ενδιαφέροντα μοντέλα που θα αποτελέσουν το επίκεντρο στο εσωτερικό του σπιτιού σας.

Ένα σαφές προϊόν γυαλιού θα είναι μια εξαιρετική επιλογή για μια κουζίνα σε ένα μοντέρνο στυλ.

Για μια μικρή κουζίνα ένα τέλειο τραπέζι με πλήρεις καρέκλες που αναδιπλώνονται μέσα στο σταθερό μέρος του προϊόντος.

Ένα τραπεζάκι σαλονιού από μασίφ ξύλο θα διακοσμήσει οποιοδήποτε κλασικό εσωτερικό και ο σχεδιασμός του με τη μορφή ενός βιβλίου θα του επιτρέψει να τοποθετηθεί τόσο στη μέση του δωματίου, δίνοντας στρογγυλεμένο σχήμα και στερεωμένο στον τοίχο, ρίχνοντας το ένα ή και τα δύο φύλλα κορυφής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ποικιλίες των τραπεζιών, δείτε τα παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο