Κανόνες για την επιλογή τραπεζίου

 Κανόνες για την επιλογή τραπεζίου

Το τραπέζι είναι ένα απαραίτητο έπιπλο που μπορεί να βρεθεί σε οποιοδήποτε σπίτι. Τέτοια έπιπλα τοποθετούνται όχι μόνο στην κουζίνα ή στην τραπεζαρία, αλλά και στο σαλόνι, ειδικά όταν πρόκειται για τραπεζάκια με στρογγυλό καφέ.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα πλεονεκτήματα των τραπεζιών στρογγυλής καφέ περιλαμβάνουν:

 • το σχέδιο. Ο κατάλληλα επιλεγμένος στρογγυλός πίνακας μπορεί να μαλακώσει το εσωτερικό και να το κάνει πιο εκλεπτυσμένο. Το κυριότερο είναι να επιλέξετε τη σωστή σκιά και το υλικό του προϊόντος.
 • ασφάλεια. Τα στρογγυλά μοντέλα τραπεζιών είναι όσο το δυνατόν ασφαλέστερα. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι σε αυτά δεν υπάρχουν οξεία γωνίες για τις οποίες είναι δυνατόν να χτυπήσουν.Η ποιότητα αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική αν τα παιδιά ζουν στο σπίτι.
 • ποικιλία. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες στρογγυλών τραπεζιών στην αγορά σήμερα. Μπορείτε να επιλέξετε μια αξιοπρεπή επιλογή για απολύτως οποιοδήποτε εσωτερικό?
 • εξοικονόμηση χώρου. Αυτό το πλεονέκτημα μπορεί να αποδοθεί μόνο σε μικρά τραπέζια ή συρόμενα μοντέλα. Τέτοια σχέδια δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο και φαίνονται πολύ ελκυστικά. Για πιο εντυπωσιακές κατασκευές είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με τους ιδιοκτήτες ευρύχωρων κατοικιών.
 • πρακτικότητα. Πολλοί καταναλωτές σημειώνουν την πρακτικότητα τέτοιων πινάκων. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για μετασχηματισμένες παραλλαγές που, όταν διπλωθούν, φαίνονται συμπαγείς και όταν ξεδιπλώνονται μετατρέπονται σε άνετα και ευρύχωρα έπιπλα.
 • ευκολία. Τα στρογγυλά τραπέζια είναι πιο βολικά για χρήση, καθώς πάνω τους όλα τα αντικείμενα μπορούν να τοποθετηθούν έτσι ώστε να μην χρειαστεί να φτάσετε γι 'αυτά σε όλο το τραπέζι.

Παρά τα πλεονεκτήματα, υπάρχουν παρόμοια τραπέζια και μειονεκτήματα:

 • μέγεθος Μια μεγάλη στρογγυλή τράπεζα δεν μπορεί να επιλεγεί για ένα μικρό δωμάτιο. Αυτά τα μοντέλα φαίνονται πιο ογκώδη, ακόμη και αν είναι βαμμένα σε αέρινο λευκό.
 • θέση Μια στρογγυλή τράπεζα είναι κακή επειδή δεν μπορεί να τοποθετηθεί κοντά σε τοίχο. Αν το τοποθετήσατε σε ένα τέτοιο μέρος, θα είναι λιγότερο βολικό να το χρησιμοποιήσετε και λιγότεροι άνθρωποι θα το χωρίσουν.
 • τοποθέτηση αντικειμένων. Μερικοί χρήστες επισημαίνουν ότι είναι απαραίτητο να συνηθίσετε με την έλλειψη γωνιών της επιφάνειας, επειδή από μια στρογγυλεμένη επιφάνεια μπορείτε να χάσετε κατά λάθος κάτι στο πάτωμα και να το σπάσετε / σπάσει.

Πόσο σοβαρά είναι αυτά τα μειονεκτήματα, ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι στρογγυλές τράπεζες είναι πολύ δημοφιλείς εδώ και πολλά χρόνια και είναι απίθανο να χάσουν τη συνάφεια τους στο εγγύς μέλλον.

Μοντέλα

Εξετάστε όλους τους τύπους στρογγυλών τραπεζιών και εξοικειωθείτε με τα κύρια χαρακτηριστικά τους:

 • περιοδικό. Διαφορετικά, ένα τόσο μικρό αλλά κομψό τραπέζι ονομάζεται καφές. Τέτοιες επιλογές τοποθετούνται συχνότερα στο σαλόνι απέναντι από μια μαλακή γωνιά (πολυθρόνες και καναπές). Τα τραπέζια καφέ μπορεί να είναι όχι μόνο στρογγυλά αλλά και ωοειδή. Αυτά τα έπιπλα είναι χρήσιμα όταν λαμβάνετε τους επισκέπτες στην αίθουσα, καθώς μπορείτε άνετα να καθίσετε πίσω και να έχετε ένα φλιτζάνι τσάι / καφέ σε μια ευχάριστη επιχείρηση. Αυτά τα μοντέλα δεν είναι διαθέσιμα μόνο σε ένα ή τέσσερα στηρίγματα, αλλά και σε τροχούς, γεγονός που τους καθιστά πολύ κινητό. Τα τραπεζάκια σαλονιού μπορούν εύκολα να απομακρυνθούν σε ένα νέο χώρο χωρίς να βλάψουν το δάπεδο.
 • τσιμπούρι. Αυτά τα συμπαγή μοντέλα έχουν σχεδιαστεί για να τοποθετούνται στις πλευρές του καναπέ (κοντά στα υποβραχιόνια). Συχνά διαθέτουν συσκευές φωτισμού, διακοσμητικά αντικείμενα, λουλούδια ή φωτογραφίες σε πλαίσια.
 • παιδιά. Τέτοιες στρογγυλές τράπεζες αποτελούν την τέλεια λύση για ένα δωμάτιο παιδιού. Δεν είναι μόνο ασφαλείς, επειδή δεν έχουν αιχμηρές γωνίες, αλλά και πολύ βολικό για χρήση. Για τέτοιου είδους μοντέλα, οι νέοι χρήστες μπορούν να διαβάσουν βιβλία, ζωγραφιά, μοντέλα και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα.
 • μετασχηματιστή. Τέτοιες στρογγυλές τράπεζες κατέχουν σήμερα ηγετική θέση στην αγορά επίπλων. Όταν διπλωθούν, έχουν μικρές διαστάσεις και χωρούν εύκολα σε ακόμη πολύ μέτρια δωμάτια. Και αν διευρυνθούν, τότε πολλοί άνθρωποι μπορούν εύκολα να χωρέσουν χωρίς να ενοχλούν ο ένας τον άλλο.
 • κήπο. Οι στρογγυλές τράπεζες χρησιμοποιούνται στη διευθέτηση προσωπικών αγροτεμαχίων. Τέτοιες δομές πρέπει να είναι κατασκευασμένες από υλικά υψηλής αντοχής και ανθεκτικά στη φθορά, καθώς θα υπόκεινται συνεχώς σε αρνητικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Υλικά

Τα σύγχρονα τραπεζάκια είναι κατασκευασμένα από διάφορα υλικά με τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Για παράδειγμα:

 • ξύλινα. Είναι τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον, όμορφα και ανθεκτικά.Δαμάσκηνο, σκλήθρα, hevea, wenge, σημύδα, πεύκο, σφενδάμι, λάκκο και μαόνι χρησιμοποιούνται στην παραγωγή επίπλων. Αυτά τα μοντέλα είναι ακριβά, αλλά εξυπηρετούν για μεγάλο χρονικό διάστημα και εμπλουτίζουν το εσωτερικό. Το μόνο μειονέκτημα των προϊόντων ξύλου είναι ότι πρέπει να λιπαίνονται περιοδικά με ειδικά αντισηπτικά έτσι ώστε το υλικό να μην σπάει και να μην καταρρέει.
 • MDF, μοριοσανίδες. Οι πίνακες αυτής της πρώτης ύλης είναι πολύ φθηνότεροι, αλλά συχνά μιμούνται μια σειρά ξύλου. Φαίνονται πολύ απλούστερα και δεν είναι τόσο οικολογικά όσο τα φυσικά μοντέλα. Επιπλέον, το LDSP περιέχει επικίνδυνες φορμαλδεΰδες που επηρεάζουν δυσμενώς την ανθρώπινη υγεία. Για να προστατευθείτε από την επιρροή τους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καπλαμάδες ταπετσαρίας.
 • μέταλλο Τα δείγματα μετάλλων αναγνωρίζονται σωστά ως τα πιο ανθεκτικά και ανθεκτικά στη φθορά. Αυτά τα μοντέλα δεν φοβούνται την παραμόρφωση και την απώλεια της παρουσίασης. Κατά κανόνα, παρόμοιες επιλογές τοποθετούνται σε πιο μοντέρνους εσωτερικούς χώρους. Μεταξύ των μειονεκτημάτων των μεταλλικών τραπεζιών, είναι δυνατόν να ξεχωρίσουμε το γεγονός ότι είναι βαρύ και πάντα έχουν μια δροσερή επιφάνεια, η οποία δεν είναι πολύ ευχάριστη στην αφή.
 • πλαστικό. Είναι το φθηνότερο.Τέτοιες επιλογές είναι εύκολη, ανεπιτήδευτη και ζωγραφισμένη σε απολύτως οποιοδήποτε χρώμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλαστικό σπάει εύκολα και γρατζουνιών, εξασθενεί, είναι υπό άμεσο ηλιακό φως και συχνά έχει επικίνδυνες τοξίνες στη σύνθεσή του.
 • γυαλί Αυτά τα τραπέζια έχουν όμορφο σχέδιο. Συνιστάται η επιλογή ανθεκτικών μοντέλων από γυαλί με συγκόλληση. Το μειονέκτημα τέτοιων περιπτώσεων είναι το μαρσίμπι. Στην επιφάνεια του γυαλιού παραμένουν εύκολα ίχνη χεριών και πιάτων.

Χρώματα

Μια στρογγυλή τράπεζα μπορεί να έχει απολύτως οποιοδήποτε χρώμα, αλλά αξίζει να επισημανθούν οι πιο δημοφιλείς επιλογές:

 • ασπρόμαυρη.
 • μπεζ;
 • πολυτελή μοντέλα χρώματος wenge.
 • μαόνι σκιά μαόνι?
 • γκρι
 • μονοφωνικό με το χρωματοποιημένο κάτω πλαίσιο.
 • πίνακες όλων των αποχρώσεων του καφέ?
 • μη βαμμένα προϊόντα από φυσικό δέντρο.

Στυλ

Η στρογγυλή τράπεζα σήμερα μπορεί να επιλεγεί για οποιοδήποτε στυλ.

 • ένα κλασικό. Σε ένα τέτοιο σύνολο, τα έπιπλα από φυσικό ξύλο πολύτιμης φυλής θα φαίνονται πιο επιτυχημένα. Ένας τέτοιος πίνακας πρέπει να είναι καλός και μεγάλος. Ενδέχεται να υπάρχουν σκαλισμένα στοιχεία, αλλά μόνο σε μικρές ποσότητες.
 • vintage Για το vintage style αξίζει επίσης να μαζέψετε ξύλινα μοντέλα με τεχνητά γερασμένη επιφάνεια, scuffs ή craquelure. Η διακόσμηση τέτοιων επίπλων μπορεί να είναι κομψή και πιασάρικα.
 • υψηλής τεχνολογίας Σε αυτή τη σύγχρονη κατεύθυνση πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα τραπέζι από μέταλλο και γυαλί. Μπορεί επίσης να περιέχει τμήματα χρωμίου. Από χαραγμένα και κομψά στοιχεία θα πρέπει να εγκαταλειφθεί.
 • μινιμαλισμό. Σε ένα μινιμαλιστικό εσωτερικό θα φανεί εξαιρετικά συνοπτικό τραπέζι, χωρίς μεγάλη διακόσμηση ή ζωγραφική. Ο σχεδιασμός πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο απλός και διακριτικός.
 • Προβηγκία Για αυτή την κατεύθυνση, συνιστάται να επιλέξετε τραπέζια από φυσικό ξύλο, βαμμένα με παστέλ και ευαίσθητα χρώματα. Μπορεί επίσης να συμπληρωθεί από ένα γοητευτικό τραπεζομάντιλο με χαλαρωτικά χρώματα.

Κατασκευαστές

Επί του παρόντος, τα όμορφα και υψηλής ποιότητας στρογγυλά τραπέζια παράγονται από πολλές μάρκες.

 • Pinskdrev. Αυτή η λευκορωσική μάρκα παράγει τραπέζια υψηλής ποιότητας (και όχι μόνο) από φυσικό ξύλο. Διακρίνονται από εξαιρετικό σχεδιασμό και ανθεκτικότητα, καθώς δεν είναι πολύ ακριβά.
 • όμορφα και αξιόπιστα κυκλοφορούν τραπέζια Μαλαισία. Τα προϊόντα αυτών των κατασκευαστών είναι κατασκευασμένα από εξωτικά ξύλα και δεν απαιτούν πολύπλοκη φροντίδα.
 • Ikea. Αυτή η παγκοσμίως γνωστή μάρκα παράγει φθηνά τραπεζάκια σαλονιού διαφορετικών χρωμάτων. Το φάσμα της εταιρείας αντιπροσωπεύεται από προϊόντα στα πόδια και τους τροχούς. Όλα τα προϊόντα κατασκευάζονται από φιλικά προς το περιβάλλον και ανθεκτικά υλικά.
 • Angelo. Αυτό το ιταλικό εργοστάσιο προσφέρει στους καταναλωτές ένα εκπληκτικό τραπεζάκι σαλονιού με μοναδικό και εκλεπτυσμένο σχεδιασμό. Τα προϊόντα αυτής της μάρκας ανήκουν στην κατηγορία πολυτέλειας και δεν είναι φθηνά. Αλλά με την αγορά τέτοιων επίπλων, θα παράσχετε στον εαυτό σας ένα πραγματικά εκπληκτικό κομμάτι έπιπλα που μπορούν να ζωντανέψουν το σπίτι σας και να του δώσουν ένα ιδιαίτερο ύφος.

Το τραπεζάκι του καφέ μπορεί να κατασκευαστεί με το χέρι. Δείτε αυτό στο επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο