Επιλέγοντας ένα μικρό τραπέζι για ένα φορητό υπολογιστή

Για πολλούς, ένα φορητό υπολογιστή, ως μια συμπαγής εναλλακτική λύση για έναν επιτραπέζιο υπολογιστή, είναι από καιρό ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό της καθημερινής ζωής. Ωστόσο, η χρήση του δεν είναι πάντα βολική, καθώς ο εξοπλισμός πρέπει να κρατιέται στα χέρια ή στον γύρο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για να λύσετε αυτό το πρόβλημα και να αυξήσετε την άνεση χρήσης ενός φορητού υπολογιστή, θα βοηθήσετε ένα ειδικό τραπέζι.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Το φορητό τραπέζι είναι ένα βολικό και συμπαγές περίπτερο που μπορεί να είναι σταθερό ή φορητό. Δεν παρέχει μόνο πρόσθετη άνεση κατά την εργασία με φορητό υπολογιστή, αλλά επίσης αυξάνει σημαντικά την ασφάλεια της χρήσης του εξοπλισμού.

Τα σύγχρονα τραπέζια για φορητούς υπολογιστές έχουν μικρό βάρος - μέχρι 2 κιλά, αλλά είναι σε θέση να αντέχουν φορτία μέχρι 15 κιλά.

Οι περισσότεροι κατασκευαστές εξοπλίζουν τα μοντέλα τους με τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • ρύθμιση του ύψους ενός μικρού τραπέζι και μια κλίση ενός πίνακα?
 • αντιολισθητική επιφάνεια εργασίας.
 • περιστρεφόμενα πόδια, επιτρέποντας στον εξοπλισμό να περιστρέφεται 360 °.
 • παρουσία ανεμιστήρων ή ειδικών ανοιγμάτων για τη διάχυση της θερμότητας και τη μείωση του θορύβου.

Χάρη σε αυτές τις λειτουργίες μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος πτώσης του εξοπλισμού και υπερθέρμανσης, γεγονός που παρατείνει τη διάρκεια ζωής του φορητού υπολογιστή.

Επιπλέον, ως συμπλήρωμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν πρόσθετα υποστηρίγματα για το ποντίκι, κουτιά για χαρτικά, θύρες USB, οι οποίες παρέχουν επιπλέον άνεση στο χρήστη.

Ταυτόχρονα, οι διαστάσεις των τραπεζιών καθιστούν δυνατή την αποθήκευση τους κάτω από ένα κρεβάτι ή σε ένα ντουλάπι, και αν είναι απαραίτητο, τα μεταφέρετε σε μια τσάντα ή σακίδιο.

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό του πίνακα είναι η ευελιξία του.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για την εγκατάσταση ενός φορητού υπολογιστή, αλλά και για την ανάγνωση ή ως στάση για άλλα απαραίτητα πράγματα.

Μοντέλα

Μια μεγάλη ποικιλία μίνι-τραπεζιών για φορητούς υπολογιστές χωρίζεται σε διάφορους τύπους:

Αναδίπλωση

Το κύριο χαρακτηριστικό των μοντέλων αυτών είναι η παρουσία διαφόρων προσθηκών στη μορφήτα αεροπλάνα για το ποντίκι, τα φλιτζάνια και τα πιάτα, τα φώτα, τις διάτρητες επιφάνειες για ψύξη και άλλα.

Όλα αυτά κάνουν τη χρήση ενός φορητού υπολογιστή πιο άνετα, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όσους περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους στον υπολογιστή.

Τραπέζια καρέκλες

Υπέροχα μοιάζουν με ένα σχολείο. Πιο μαζική σε σχέση με άλλα εσωτερικά είδη μοντέλων. Αλλά ταυτόχρονα και εξαιρετικά λειτουργική. Εξοπλισμένο με επιφάνεια εργασίας για φορητό υπολογιστή και ειδικό στήριγμα ποδιών. Ταυτόχρονα η επιφάνεια εργασίας μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε θέση είναι κατάλληλη για τον χρήστη.

Κρεβάτια

Πρόκειται για ένα πολύ ογκώδες πάγκο εργασίας με μικρά, σταθερά πόδια. Η γωνία κλίσης της επιφάνειας εργασίας μπορεί να ρυθμιστεί. Σχεδιασμένο για όσους θέλουν να χρησιμοποιούν φορητό υπολογιστή, ξαπλωμένοι στο κρεβάτι ή στον καναπέ.

Κρεβάτι

Παρουσιάζεται σε διάφορες εκδόσεις. Υπάρχουν μοντέλα χωρίς ρύθμιση του ύψους και της γωνίας της επιφάνειας, που μοιάζουν με τα συνηθισμένα κομοδίνα. Ορισμένα από αυτά μπορούν να είναι σε σχήμα C και δεν εξυπηρετούν μόνο την εγκατάσταση ενός φορητού υπολογιστή, αλλά και ως πλήρης επιφάνεια εργασίας.

Μια άλλη δημοφιλής επιλογή είναι ένας μικρός πίνακας με ρυθμιζόμενο ύψος και κλίση της επιφάνειας εργασίας. Επιπλέον, είναι εξοπλισμένο με τροχούς, γεγονός που καθιστά εύκολο το πάτημα κάτω από το κρεβάτι, χωρίς να χωράει χώρος στο δωμάτιο.

Μία από τις τροποποιήσεις του κομοδίνου είναι η προσαρτημένη έκδοση με τη μορφή μιας βάσης, ρυθμιζόμενου ύψους και στροφής προς τη σωστή κατεύθυνση και στην απαιτούμενη γωνία.

Στις ρόδες

Βολικά μοντέλα με αξιόπιστους σφιγκτήρες. Μπορούν να μετακινούνται γύρω από το δωμάτιο ή το διαμέρισμα ανάλογα με τις ανάγκες, χωρίς να ανησυχούν ότι ο φορητός υπολογιστής θα πέσει. Συχνά, αυτά τα τραπέζια συμπληρώνονται από συρτάρια ή ράφια, τα οποία σας επιτρέπουν να μετακινήσετε γρήγορα όχι μόνο τον εξοπλισμό υπολογιστών αλλά όλα όσα πρέπει να εργαστείτε.

Γωνία

Τα σταθερά μοντέλα, παρόμοια με τα συνηθισμένα γραφεία υπολογιστών, είναι πολύ μικρότερα, καθώς δεν διαθέτουν επιπλέον υποστηρίγματα για το πληκτρολόγιο, τη μονάδα συστήματος και την οθόνη. Χάρη στα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού του, σας επιτρέπουν να εξοικονομήσετε πολύ χώρο σε ένα μικρό δωμάτιο. Ταυτόχρονα, τέτοιες επιλογές των τραπεζιών συχνά γίνονται με συρτάρια, πρόσθετες θυρίδες, ράφια ή κόγχες, που σας επιτρέπουν να οργανώσετε έναν πραγματικό χώρο εργασίας.

Τοίχου

Αντιπροσωπεύει την κονσόλα, τοποθετημένη στον τοίχο. Μπορεί να σταθεί ή να διπλωθεί. Πολύ άνετο για μικρούς χώρους. Ωστόσο, στα μοντέλα αυτά αποκλείεται η δυνατότητα ρύθμισης του ύψους και της γωνίας της επιφάνειας.

Επιπλέον, το αρχικό συμπαγές τραπέζι με μαλακά κλινοσκεπάσματα στα γόνατα γεμάτα με μπάλες είναι πολύ δημοφιλές. Η χρήση των απορριμάτων σας επιτρέπει να αφαιρέσετε τη βαρύτητα από τα πόδια σας και να κάνετε πιο άνετη τη διαδικασία εργασίας με φορητό υπολογιστή.

Διαστάσεις

Κατά κανόνα, ένα μικρό τραπέζι για ένα φορητό υπολογιστή γίνεται με τραπέζι περίπου 50-60 εκ. Βάθος, επιτρέποντάς σας να τοποθετήσετε άνετα ένα πρότυπο φορητό υπολογιστή. Ορισμένα τραπέζια έχουν μειωμένο πλάτος 40 εκατοστά, αλλά αυτές οι διαστάσεις δεν είναι κατάλληλες για όλους τους φορητούς υπολογιστές.

Το πιο συμπαγές είναι το μετασχηματιστικό τραπέζι. Οι διαστάσεις του είναι 60x30 εκ. Εξαιτίας αυτού, είναι εύκολο να μεταφερθεί και να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε. Επιπλέον, μερικά από αυτά είναι εξοπλισμένα με ανασυρόμενα πρόσθετα πάνελ, γεγονός που αυξάνει τη λειτουργικότητα του γραφείου του υπολογιστή.

Συχνά τα μοντέλα των μίνι τραπέζια είναι κατασκευασμένα με ένα στρογγυλό ντεκολτέ, ώστε να μπορείτε να μετακινήσετε την οθόνη προς εσάς.

Οι μεγαλύτερες επιλογές είναι εξοπλισμένες με πρόσθετες υποστηρίξεις βραχιόνων που διευκολύνουν τη μακρόχρονη εργασία στο πληκτρολόγιο.

Το ύψος των τραπεζιών ποικίλει ανάλογα με το σκοπό τους. Έτσι, το κρεβάτι μπορεί να έχει ύψος έως και 50 εκατοστά, και το κομοδίνο και να είναι συνδεδεμένο μέχρι 1 μ. Επιπλέον, σε πολλά προϊόντα αυτή η παράμετρος είναι ρυθμιζόμενη.

Υλικά

Τα τραπεζάκια μικρού μεγέθους μπορούν να κατασκευαστούν από μεγάλη ποικιλία υλικών. Δημοφιλέστερα:

 • Το μπαμπού 100% φιλικό προς το περιβάλλον, ανθεκτικό και ανθεκτικό υλικό. Επιπλέον, τα τραπέζια μπαμπού είναι αρκετά ελαφριά και αντέχουν μεγάλο βάρος χωρίς προβλήματα.
 • Δέντρο Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τραπέζια οποιουδήποτε είδους: από πτυσσόμενο κρεβάτι έως στάσιμα μοντέλα με υπερκατασκευή και πρόσθετα συρτάρια και ράφια. Όπως όλα τα ξύλινα προϊόντα, φαίνονται πολυτελή και μπορούν να διαρκέσουν περισσότερο από ένα χρόνο.
 • PVC Το κύριο χαρακτηριστικό των πλαστικών μοντέλων είναι μια πλούσια ποικιλία χρωμάτων: από το σκοτάδι έως το σχεδόν διαφανές.
 • Γυαλί Κομψά γυάλινα τραπέζια είναι πάντα στη μόδα. Μπορούν να είναι απλά διαφανή και είναι ματ ή χρωματισμένα.
 • Αλουμίνιο. Συχνότερα χρησιμοποιείται για την αναδίπλωση των τραπεζιών. Ταυτόχρονα είναι εξοπλισμένα με πρόσθετα στοιχεία που αυξάνουν την άνεση εργασίας με φορητό υπολογιστή.

Συχνά στην κατασκευή μικρών τραπεζιών χρησιμοποιούνται διάφορα υλικά.

Χρωματικό εύρος

Οι σύγχρονοι κατασκευαστές προσφέρουν στους καταναλωτές μια ευρεία παλέτα χρωμάτων μικρών τραπεζιών για φορητούς υπολογιστές. Στη συλλογή μπορείτε να βρείτε τόσο αυστηρά παραδοσιακά χρώματα όσο και μοντέρνα "χαρούμενα" χρώματα για παιδιά και εφήβους.

Οι γενικές επιλογές θεωρούνται μπεζ, γκρι, καφέ και όλες οι αποχρώσεις του ξύλου.

Πώς να επιλέξετε;

Ένα ευρύ φάσμα, αφενός, επιτρέπει σε κάθε χρήστη να επιλέξει τον καταλληλότερο πίνακα. Και από την άλλη πλευρά, μπορεί να μην είναι εύκολο να κατανοηθεί μια μεγάλη ποικιλία μοντέλων.

Για τη σωστή επιλογή ενός πίνακα για ένα φορητό υπολογιστή, οι ειδικοί συμβουλεύουν, καταρχάς, να δώσουν προσοχή στα εξής:

 • Ευκολίαπου περιλαμβάνει τη δυνατότητα ρύθμισης του ύψους, της γωνίας του πίνακα εργασίας και της περιστροφής της οθόνης.
 • Λειτουργικότητα Πολλά εξαρτώνται από το μέγεθος της επιφάνειας του τραπεζιού και τη διαθεσιμότητα πρόσθετων στοιχείων.
 • Όροι χρήσης του προϊόντος. Για παράδειγμα, γυάλινα ή μεταλλικά τραπέζια με αξιόπιστες διατάξεις στερέωσης είναι κατάλληλα για το μπάνιο και τα πιο συμπαγή προϊόντα κρεβατιού για την κρεβατοκάμαρα.

Όσοι χρησιμοποιούν το φορητό υπολογιστή για σκοπούς παιχνιδιού θα πρέπει να δώσουν προσοχή στις επιλογές που μπορούν να εγκατασταθούν απευθείας στην καρέκλα, χρησιμοποιώντας τα υποβραχιόνια ως υποστήριξη. Επιπλέον, αυτοί οι πίνακες πρέπει να είναι εξοπλισμένοι με συσκευές ψύξης.

Χρήση στο εσωτερικό

Λόγω της διαφοράς μοντέλων, μπορούν να επιλεγούν μικρά τραπέζια για ένα φορητό υπολογιστή για οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Με αυτό:

 • για ένα δωμάτιο διακοσμημένο σε κλασικό στιλ, κομψά κομψά ξύλινα κομοδίνα είναι τα καλύτερα κατάλληλα?
 • πλαστικά ή μεταλλικά μοντέλα θα ταιριάζουν απόλυτα σε hi-tech, μοντέρνα και άλλα μοντέρνα στυλ.
 • Ένα μεταλλικό τραπέζι σε ένα υψηλά ρυθμιζόμενο πόδι είναι η τέλεια λύση για το ύφος της τεχνολογίας.

Όσον αφορά το σκοπό του δωματίου, τα πιο λειτουργικά ακίνητα τραπέζια είναι κατάλληλα για το γραφείο. Και για το σαλόνι - γυάλινα τραπέζια σε τροχούς, που όχι μόνο θα γίνει ένα βολικό μέρος για να εργαστούν σε ένα φορητό υπολογιστή, αλλά και ένα όμορφο κομμάτι των επίπλων.

Το παρακάτω βίντεο θα σας πει εάν το φορητό υπολογιστή σας χρειάζεται ένα ψυκτικό ταμπόν.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο