Πίνακες μετασχηματισμού υπολογιστών: τύποι και σχέδια

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αλλά ο καθένας μας χρειάζεται περιοδικά έναν υπολογιστή - κάποιον για διασκέδαση, κάποιον για δουλειά. Και για να κάνετε τη διαδικασία του παιχνιδιού, να παρακολουθείτε μια ταινία ή να γράφετε γραφικά πιο άνετα, πρέπει να επιλέξετε το κατάλληλο γραφείο υπολογιστή που θα ήταν βολικό για σας. Τα τραπέζια μετασχηματισμού υπολογιστών θεωρούνται η πιο ενδιαφέρουσα επιλογή: οι τύποι και τα σχέδιά τους εκπλήσσουν με την πρωτοτυπία και την ευκολία τους, ο καθένας θα βρει κάτι για τον εαυτό τους μέσα τους.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του μετασχηματισμού των τραπεζιών είναι η συμπαγία τους. Μπορούν εύκολα να διπλωθούν, έχουν αφαιρεθεί ξεχωριστά τμήματα, μπορούν να μεταφερθούν εύκολα από μέρος σε μέρος μέσα στο ίδιο διαμέρισμα.Αυτό το πλεονέκτημα είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο στην περίπτωση μικρών διαμερισμάτων ή μικρών δωματίων όπου πρέπει να εξοικονομήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο.

Είναι επίσης αδύνατο να μην πω για τη λειτουργικότητα και την ευελιξία τέτοιων πινάκων - έτσι ώστε, εκτός από τον αρχικό σκοπό, ένας πίνακας υπολογιστών μπορεί να χρησιμεύσει ως τραπεζαρία, τραπέζι για εργασία με χαρτιά και πολλά άλλα γι 'αυτό. Το κύριο πράγμα εδώ είναι να συνηθίσουμε το γεγονός ότι χρησιμοποιείτε ένα κομμάτι έπιπλα με διαφορετικούς τρόπους.

Μικρή τιμή. Φυσικά, ένα τέτοιο τραπέζι δεν θα ήταν υπερβολικά φθηνό, αλλά σκεφτείτε πόσα χρήματα θα τα βάζετε αν αγοράσατε ένα ξεχωριστό γραφείο τραπεζαρίας, εργασίας και υπολογιστή; Σίγουρα αρκετές φορές περισσότερο από έναν μόνο μετασχηματιστή.

Αν μιλάμε ήδη για την τιμή, αξίζει να αναφέρουμε την ποικιλία των επιλογών - τα μετασχηματιστικά τραπέζια υπολογιστών είναι δημοφιλή εδώ και πολλά χρόνια, γι 'αυτό έχουν καταλάβει σταθερά τη θέση τους στα καταστήματα επίπλων.

Μπορείτε να βρείτε ένα τραπέζι από οποιοδήποτε υλικό, οποιοδήποτε σχέδιο και σε οποιαδήποτε κατηγορία τιμών. Το ίδιο ισχύει και για το στυλ του αγορασθέντος προϊόντος - μπορείτε να βρείτε ξυλόγλυπτα τραπέζια από ξύλο οξιάς από λεπτό χρώμα, δρύινα αντίκα και πολλά συρτάρια και πολλές άλλες επιλογές για τους πιο απαιτητικούς πελάτες. Τα μετασχηματιστικά τραπέζια είναι διαθέσιμα ακόμη και στη μικρότερη πόλη.

Υλικά για την παραγωγή

Δεν είναι δυνατή η κατασκευή κάθε κατασκευής από οποιοδήποτε υλικό, οπότε όταν επιλέγετε ένα μετασχηματιστικό τραπέζι, είναι σημαντικό να σκεφτείτε τι είναι κατασκευασμένο. Έτσι, οι πίνακες υπολογιστών συνήθως κατασκευάζονται από:

 • Δέντρο Πρόκειται για ένα φιλικό προς το περιβάλλον υλικό που θεωρείται πάντοτε ένα σημάδι ευημερίας και καλής γεύσης. Η παραδοσιακή επιλογή είναι ένας πίνακας από δρυς, καθώς αυτός είναι ο πιο δημοφιλής τύπος ξύλου στην κατασκευή επίπλων. Αυτά τα τραπέζια θα σας εξυπηρετήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα κρατήσετε μια όμορφη εμφάνιση. Συχνά, τα τραπέζια είναι επίσης φτιαγμένα από τέφρα, καθώς είναι σε θέση να αντέξουν βαριά φορτία, δεν παραμορφώνονται, κάμπτονται εύκολα, είναι εύκαμπτα, το οποίο είναι πολύ βολικό κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας. Τα κεραμικά τραπέζια είναι παρόμοια στα χαρακτηριστικά τους με τα τραπέζια με τέφρες, ωστόσο, ο σχεδιασμός τους είναι πιο κομψός - οι φυσικές αποχρώσεις του ξύλου κερασιού ποικίλλουν από σκούρο ροζ έως κυριολεκτικά μαύρο.

Επίσης, η προσοχή, αναμφισβήτητα, προσελκύεται από την οξιά με το φως της, χύτευσης ροζ χρώματος. Είναι επίσης πολύ ανθεκτικό.

 • Πλαίσιο. Πλάκα, πιο απλά - πριονίδια και ροκανίδια. Διαφέρει από το ξύλο στο ότι ζυγίζει λιγότερο και είναι ευκολότερο να επεξεργαστεί - μπορεί να βαφτεί και να πλαστικοποιηθεί αρκετές φορές χωρίς προβλήματα. Φυσικά, είναι φθηνότερο επειδή είναι σπατάλη παραγωγής.Ωστόσο, όταν αγοράζετε ένα τραπέζι από μοριοσανίδες, βεβαιωθείτε ότι ζητήσατε από τον σύμβουλο πιστοποιητικά συμμόρφωσης με τα υγειονομικά και υγιεινά πρότυπα - τελικά, η ρητίνη με την οποία συνδέονται πριονίδια και ροκανίδια δεν είναι συχνά η καλύτερη ποιότητα. Το γεγονός είναι ότι αυτές οι θέσεις είναι φορμαλδεΰδη, αλλά δεν υπάρχει τίποτα που να ανησυχεί αν ανήκουν στην κλάση Ε1.

Αλλά για να πάρετε ένα τραπέζι από μοριοσανίδες κατηγορίας Ε2 δεν συνιστάται έντονα.

 • MDF. Εκτός από το μοριοσανίδες, είναι ένα απόβλητο προϊόν, όχι μόνο πριονίδι ή ρινίσματα - αλλά σκόνη ξύλου, που δεν συνδέεται με φορμαλδεΰδη, αλλά με ρητίνη ουρίας ή παραφίνη και λιγνίνη. Αυτή η ρητίνη είναι ασφαλέστερη, επομένως το MDF θεωρείται φιλικό προς το περιβάλλον και ακίνδυνο υλικό, το οποίο φυσικά επηρεάζει την τιμή του. Επίσης, λόγω του ότι είναι κατασκευασμένο από σκόνη, το MDF διακρίνεται από την εξαιρετική ευκαμψία - ακόμη και οι μικρότερες λεπτομέρειες μπορούν να "σμιλευτούν" από αυτό, γεγονός που αναμφισβήτητα επηρεάζει την εμφάνιση του πίνακα.

Επίσης, είναι απαραίτητο να αναφέρουμε ότι τα τραπέζια υπολογιστών οποιουδήποτε σχεδίου χαρακτηρίζονται από την παρουσία οποιωνδήποτε διακοσμητικών στοιχείων, κατασκευασμένα, κατά κανόνα, από ξύλο, γυαλί ή ακόμα και μέταλλο.

Τύποι και σχέδια

 • Γραμματέας Συνδυάζει ένα τραπέζι υπολογιστή, ένα ντουλάπι με πολλά συρτάρια και μερικές φορές ακόμη και ένα συρταριέρα με καθρέφτη για υποθέσεις κυρίες. Ορισμένα μοντέλα έχουν μια θέση από την πλευρά της τροφοδοσίας, η οποία είναι σημαντική για τους επιτραπέζιους υπολογιστές. Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό των γραμματέων είναι η πτυσσόμενη επιφάνεια. Στην "κλειστή" κατάσταση, κρύβει τα συρτάρια και τα ράφια από τα μάτια των άλλων και στην ανοικτή κατάσταση αντιπροσωπεύει ένα τραπέζι. Ίσως επειδή η δημιουργία του γραμματέα χρονολογείται από τον δέκατο όγδοο αιώνα, είναι πολύ συχνά δυνατό να βρεθούν ημι-αντίκες εκδόσεις σε αριστοκρατικά χρώματα και στυλ - για παράδειγμα, σκαλισμένα από οξιά ή κλασσική μαζική δρυς. Ο γραμματέας μπορεί να σταθεί σε τέσσερα πόδια και ίσως να ακουμπήσει στο ντουλάπι και στην τελευταία περίπτωση καθιστά δυνατή τη χρήση των ράφια του ντουλαπιού ως χώρου αποθήκευσης των απαραίτητων πραγμάτων.

Κουτιά και ράφια υπάρχουν επίσης στην κορυφή της επιφάνειας του γραμματέα.

 • Κινητό τραπέζι. Κατά κανόνα, είναι εξοπλισμένα με τροχούς για κίνηση, ελαφρύ, μικρό μέγεθος. Πρόκειται για ένα tabletop, στο οποίο μπορείτε εύκολα να τοποθετήσετε ένα φορητό υπολογιστή ή μια οθόνη και πληκτρολόγιο με ηχεία (αν και συχνά τέτοια τραπέζια διαθέτουν επιπλέον ράφια και συρτάρια, συμπεριλαμβανομένων επεκτάσιμων επιτραπέζιων υπολογιστών κάτω από το πληκτρολόγιο) σε μακρυά πόδια.Ένα πολύ βολικό σχεδιασμό για την εργασία με φορητό υπολογιστή, αλλά οι ιδιοκτήτες στατικών υπολογιστών είναι ακόμα καλύτερα να επιλέξουν κάτι πιο σταθερό και λειτουργικό, επειδή δεν υπάρχει καμία διαφορά αν ο πίνακας έχει τροχούς ή όχι, αν ο υπολογιστής είναι "συνδεδεμένος" με την έξοδο. Και τότε, τέτοια τραπέζια συνήθως δεν αντέχουν πολύ βάρος - την οθόνη, το πληκτρολόγιο, το ποντίκι, τα δύο ηχεία, τον επεξεργαστή, το αδιάλειπτο τροφοδοτικό - όλα αυτά μπορούν να πετάξουν κάθε στιγμή.
 • Πτυσσόμενος / πτυσσόμενος πίνακας. Φανταστείτε - ζείτε σε ένα μικρό διαμέρισμα και χρειάζεστε κάθε μέτρο ελεύθερου χώρου, κυριολεκτικά, κάθε τοίχο. Η επιλογή ενός κινητού τραπέζι δεν σας ταιριάζει, επειδή δεν υπάρχει χώρος για να το αναδιατάξετε, και ο γραμματέας είναι πολύ μαζικός για εσάς. Υπάρχει διέξοδος. Κοιτάξτε πιο προσεκτικά το πτυσσόμενο τραπέζι. Μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε κατακόρυφη επιφάνεια - ακόμα και σε συνηθισμένο τοίχο, και να αυξηθεί σε βάρος ενός ειδικού μηχανισμού ακριβώς την στιγμή που πρόκειται να εργαστείτε στον υπολογιστή. Όλο τον υπόλοιπο χρόνο, εκτελεί μια καθαρά διακοσμητική λειτουργία - κολλάει με την επιφάνεια εργασίας.

Τα μοντέλα παρουσιάζονται σε οποιοδήποτε μέγεθος, μπορείτε να βρείτε ακόμα και την πιο συμπαγή έκδοση.

 • Με αρθρωτό πίνακα. Αυτοί οι πίνακες αντιπροσωπεύουν τους συνήθεις πίνακες καφέ, εκτός από το ότι το τραπέζι τους είτε ανεβαίνει στο επίπεδο που χρειάζεστε είτε ξεδιπλώνεται σχηματίζοντας επιπλέον χώρο εργασίας. Αυτή η επιλογή είναι επίσης εξαιρετικά συμπαγής. Σε βάρος του ανυψωμένου επιτραπέζιου τραπεζιού υπάρχει ένας ελεύθερος χώρος κάτω από αυτό, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση των αναγκαίων για εργασία ή φορητό υπολογιστή.
 • Τραπέζι-ντουλάπα. Ίσως, εδώ, είναι ιδανικό για έναν επιτραπέζιο υπολογιστή. Λόγω του σχεδιασμού του, δεν κινείται και "στέκεται σταθερά στο έδαφος". Έχει ξεχωριστά ράφια για αδιάλειπτη τροφοδοσία, επεξεργαστή, ηχεία, ειδική ανύψωση για την οθόνη, ακόμα και μια αναδιπλούμενη επιφάνεια εργασίας κάτω από το πληκτρολόγιο. Μπορεί να είναι γωνιακό και ορθογώνιο, μερικές φορές ακόμη και στρογγυλεμένο. Ίσως αυτή να είναι η πιο δημοφιλής επιλογή και για κάποιο λόγο - εκτός από τον τόπο εργασίας στον υπολογιστή, είναι επίσης μια επιτυχημένη συμβίωση ράφια, συρτάρια (εσώρουχα και κάτω από το γραφείο) και την επιφάνεια εργασίας.

Επιλογές στο εσωτερικό

Συχνά, τα τραπέζια των υπολογιστών προσπαθούν να απομακρυνθούν, ώστε να μην βλάψουν τα μάτια του, κάτι που είναι εξαιρετικά λάθος.Ίσως αυτό το κομμάτι των επίπλων μπορεί να είναι ένα πραγματικό highlight του εσωτερικού, αν προσεγγίσει σωστά την επιλογή του. Σας παρέχουμε αρκετές ενδιαφέρουσες επιλογές για το πώς μπορείτε να κανονίσετε μερικά τραπέζια μετασχηματιστών υπολογιστών, αν δεν έχετε μεγάλο όγκο ελεύθερου χώρου.

 • Ίσως, στην περίπτωση ενός πτυσσόμενου πίνακα, αυτή είναι μια από τις πιο βέλτιστες και κομψές επιλογές για ένα σπίτι. Το μέγεθος της επιτραπέζιας επιφάνειας είναι ιδανικό για να τοποθετήσετε σε αυτό ένα φορητό υπολογιστή και ένα μπολ με σούπα ή άλλο σχέδιο. Επίσης, ρίξτε μια ματιά, ακριβώς κάτω από το τραπέζι υπάρχει μια υποδοχή - την ικανότητα να μην τρέχει εμπρός και πίσω σε περίπτωση εκφόρτισης της μπαταρίας.
 • Κλασική μαζική τραπέζι-ντουλάπα. Το μάτι έχει συνηθίσει σε αυτό, δεν προκαλεί ιδιαίτερες καταγγελίες, καθώς και θαυμαστικά για θαυμασμό. Πιθανώς, αυτή η επιλογή θα σας ταιριάξει, αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το χώρο όσο πιο σωστά γίνεται - για παράδειγμα, πετάξτε επιπλέον ράφια και μετατοπίστε όλα τα πράγματα εδώ. Ωστόσο, είναι αδύνατο να μην πούμε πόσο ευέλικτο είναι το σχέδιό του - είναι ο ίδιος πίνακας, ένα ντουλάπι για κλινοσκεπάσματα ή ρούχα και ένας εξαιρετικός χώρος εργασίας.
 • Ένα πολύ πτυσσόμενο τραπέζι στους τροχούς θα φαίνεται πολύ πρωτότυπο.Αρχικά, ταξιδεύει, μπορεί να μεταφερθεί από δωμάτιο σε δωμάτιο και, δεύτερον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τραπεζάκι του καφέ, σαν τραπέζι για έναν υπολογιστή ή ως επιλογή για να κάνει τους επισκέπτες. Σίγουρα η εργασία σας θα είναι ευχάριστη εάν παίρνετε το γεύμα σε ένα τέτοιο τραπέζι στο σαλόνι.

Ανασκόπηση του πίνακα μετασχηματισμένου από υπολογιστή, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο