Χαρακτηριστικά της επιλογής ενός στρογγυλού τραπέζι στο ένα πόδι

Το στυλ και η κομψότητα του εσωτερικού της κουζίνας προστίθενται σε ξύλινα, γυάλινα ή πλαστικά τραπέζια, τα οποία έχουν ένα πόδι. Ένα ευρύ φάσμα μεγεθών, σχημάτων και τιμών, φυσικά, καθιστά δυνατή την επιλογή μιας εξελιγμένης έκδοσης σε μία υποστήριξη για κάθε κουζίνα σε οποιοδήποτε σχέδιο. Η τελειοποίηση, με μια επιτυχημένη επιλογή μοντέλου, θα δώσει τέτοια τραπέζια και άλλα δωμάτια. Από το άρθρο μας, θα μάθετε τι είναι τα τραπέζια στο ένα πόδι, από τι είναι κατασκευασμένα και πώς να επιλέξετε μια τέτοια δομή έτσι ώστε να ικανοποιεί όλες τις ιδιοτροπίες σας και να μοιάζει με το εσωτερικό σας.

Οφέλη

Τα στρογγυλά μοντέλα των τραπεζιών έχουν πολλά πλεονεκτήματα έναντι των αναλογιών που έχουν γίνει σε άλλες γεωμετρικές μορφές:

 • Η έλλειψη γωνιών μειώνει σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης μώλωπα, μώλωπας ή πιο σύνθετης πληγής. Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για οικογένειες με παιδιά. Οι ευρύχωρες στρογγυλές τράπεζες απαιτούν ευρείες περιοχέςΓια το λόγο αυτό, δεν μπορούν να εγκατασταθούν κοντά σε τοίχο ή σε μικρούς χώρους. Αλλά για μια ευρύχωρη αίθουσα, ένα δωμάτιο όπου πολλοί άνθρωποι συγκεντρώνουν, αυτό είναι ένα απαραίτητο κομμάτι των επίπλων. Επιπλέον, εδώ θα φανεί καλό.
 • Τα στρογγυλά τραπέζια είναι ιδανικά για τοποθέτηση πιάτων που μπορούν να ληφθούν με το χέρι. Είναι εύκολο να τα φτάσετε, χωρίς να ενοχλούνται, όλοι οι φιλοξενούμενοι θα αισθάνονται άνετα στη γιορτή του τραπεζιού.
 • Το σχήμα του κύκλου προκαλεί μια αίσθηση ενότητας, δημιουργεί ένα θετικό φορτίο και ένα ευεργετικό αποτέλεσμα στη σχέση ανθρώπων που έχουν συγκεντρωθεί για ένα κοινό γεύμα.
 • Ο κύκλος φαίνεται αισθητικά ευχάριστος. Δεν είναι δύσκολο να επιλέξετε τραπεζομάντιλο, χαρτοπετσέτες και άλλες λεπτομέρειες για σερβίρισμα και διακόσμηση.
 • Η δυσκολία των τραπεζιών με μεγάλη διάμετρο είναι η δυσκολία που μπορεί να προκύψει όταν θέλετε να περιποιηθείτε τον εαυτό σας σε ένα πιάτο στο κέντρο.
 • Οι ξύλινες συρόμενες στρογγυλές τράπεζες παραμένουν ευρέως δημοφιλείς και χρησιμοποιούνται ακόμη Είναι πολύ άνετα, φαίνονται επιμήκη. Ωστόσο, η στρογγυλότητα δεν εξαφανίζεται οπουδήποτε.

Τα μυστικά της επιλογής

Για να επιλέξετε έναν πίνακα ποιότητας, θα πρέπει να εστιάσετε σε ορισμένα βασικά κριτήρια, τα οποία θεωρούμε παρακάτω.

Μέγεθος

Περίπου, κάθεστε στο τραπέζι, ένα άτομο παίρνει 40 εκατοστά χώρου σε βάθος και 60 εκατοστά πλάτος του τραπεζιού. Ο ελάχιστος χώρος στο κέντρο ολόκληρης της δομής καταλαμβάνεται από αυτά ή άλλα αντικείμενα που εξυπηρετούν. Σε αυτή τη βάση, ο μικρότερος πίνακας κουζίνας πρέπει να έχει διάμετρο τουλάχιστον 80 cm. Το μέγεθος του προϊόντος εξαρτάται από τον αριθμό των ατόμων που φυτεύετε για αυτό το έπιπλο.

Το ύψος του τραπεζιού εξαρτάται άμεσα από την ανάπτυξη των νοικοκυριών που σκοπεύουν να τοποθετηθούν πίσω από αυτό. Ένας ψηλός άνθρωπος χρειάζεται περισσότερο χώρο για μια άνετη θέση. Αυτό το σημείο πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη κατά την αγορά.

Για ευκολία χρήσης, τοποθετήστε το προϊόν σε απόσταση τουλάχιστον 1 μέτρου από τοίχους και άλλα έπιπλα.

Μορφή

Υπάρχουν πολλές μορφές τραπεζιών. Αλλά εδώ εξετάζουμε τρεις από αυτές:

 • Ορθογώνιο: απαραίτητη για την πρακτικότητά της στην καθημερινή ζωή.
 • Πλατεία: καλά αποδεδειγμένη λόγω της συμπαγής και της ευρυχωρίας.
 • Στρογγυλό και ωοειδές: ιδανικό για μοναδικά σχέδια και μεγάλους χώρους.

Όλα τα αντικείμενα μέσα στο δωμάτιο πρέπει να συνδυαστούν και σε αρμονία. Επιλέγοντας ένα τραπέζι, μην ξεχάσετε το στυλ του εσωτερικού.Για παράδειγμα, ένα μοντέλο ωοειδούς δέντρου δεν θα ταιριάζει απόλυτα στο γενικό σχεδιασμό του στιλ υψηλής τεχνολογίας.

Χρώμα

Η σειρά χρωμάτων των επίπλων επηρεάζει σημαντικά την ολιστική αντίληψη του εσωτερικού:

 • Μια ελαφριά επιφάνεια εργασίας θα μεγεθύνει οπτικά το δωμάτιο και ένα προϊόν σκούρου χρώματος θα τονίσει την ευρυχωρία.
 • Το λευκό χρώμα δίνει στο εσωτερικό την οπτική ελαφρότητα και την ευελιξία, κάνει το δωμάτιο πιο ευρύχωρο. Αν θέλετε να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση του χώρου - αγοράστε τη λευκή έκδοση.

Προπ

Οι πίνακες σε ένα πόδι αποδείχθηκαν άνετοι και υψηλής ποιότητας κατά τη λειτουργία. Είναι σταθερά λόγω της αξιόπιστης υποστήριξης και των ισχυρών συνδέσεων μεταξύ των τμημάτων. Απομένει μόνο να προσδιοριστεί η επικάλυψη, έτσι ώστε να είναι ανθεκτικό και να εξυπηρετείται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Υλικά

Όταν επιλέγουμε ένα τραπέζι, εστιάζουμε συχνά στα εξωτερικά του δεδομένα. Αλλά το κύριο πράγμα που πρέπει να δώσετε προσοχή είναι τα υλικά από τα οποία κατασκευάζεται αυτό το έπιπλο. Είναι σημαντικό να θεωρήσετε ότι εξαρτάται από τη φροντίδα σας στο τραπέζι πόσο χρόνο θα εξυπηρετήσει.

Τώρα στην αγορά, μπορείτε να επιλέξετε αυτό το έπιπλο από:

 • ξύλο ·
 • γυαλί?
 • καπλαμά?
 • Πολυστρωματική μοριοσανίδα.
 • πλαστικό;
 • MDF.

Μια πρακτική και φθηνή επιλογή για την κουζίνα θα είναι ένας πίνακας που συνδυάζει το φτηνό μοριοσανίδα και το έλασμα. Έτσι countertops αγωνία αλλαγή κλίματος στην κουζίνα (αλλαγές θερμοκρασίας και υγρασία). Ωστόσο, είναι καλύτερο να προστατεύονται από τα καυτά αντικείμενα. Μην παραλείψετε να χρησιμοποιήσετε τις σουβέρ για ζεστά γλάστρες, τηγάνια και βραστήρες για να διατηρήσετε την ακεραιότητα της επικάλυψης. Με προσεκτική θεραπεία, ένα τέτοιο τραπέζι θα σας εξυπηρετήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για την κουζίνα είναι καλά ταιριάζει τραπέζι, το τραπέζι που είναι κατασκευασμένο από MDF. Αυτό το υλικό είναι ακίνδυνο, δεν υπάρχουν φορμαλδεΰδες, αλλά φοβάται το νερό. Βεβαιωθείτε ότι πέφτει όσο το δυνατόν λιγότερο στο τραπέζι, αλλιώς θα επιδεινωθεί. Για να φροντίσετε αυτό το προϊόν, χρησιμοποιήστε ένα ελαφρώς βρεγμένο πανί για να το σκουπίσετε. Εάν στο δωμάτιο, όπου υπάρχουν έπιπλα από MDF, θα υπάρχει ακατέργαστος αέρας συνεχώς, τότε αυτά τα έπιπλα θα γίνουν γρήγορα άχρηστα.

Πίνακες από καπλαμά στην κουζίνα είναι καλύτερα να μην θέσει. Είναι όμορφοι, αλλά με τη λάθος φροντίδα γίνονται αισθητοί. Τα πόδια του τραπεζιού κατασκευάζονται από διάφορες πρώτες ύλες. Συχνά είναι σίδερο, αλλά κενό μέσα στην υποστήριξη. Τα γυάλινα ταπετσαρίες χρειάζονται ανθεκτικά στηρίγματα που κρατούν το κέντρο βάρους υπό έλεγχο.

Μοντέλα από γυαλί

Τα έπιπλα από γυαλί στην κουζίνα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Στο εσωτερικό, δημιουργεί μια ατμόσφαιρα αέρα. Οι πίνακες με γυάλινες κορυφές συνδέονται συχνά με ξύλινη βάση.

Πλεονεκτήματα των γυάλινων τραπεζιών:

 • ευκολία φροντίδας ·
 • δεν απορροφούν οσμές, βρωμιά και υγρασία.
 • καθαρισμένο με ένα πανί χωρίς χνούδι και διάλυμα ξιδιού.

Φωτισμένο γυαλί και υφή για countertops γεμάτο ποικιλία. Η διαφάνεια, όπως και το χρώμα, ποικίλλει επίσης. Δεν θα είναι δύσκολο να σηκώσετε τη γυάλινη τράπεζα που είναι απαραίτητη για αυτή ή αυτή την κατάσταση.

Το κύριο μειονέκτημα των γυάλινων συρόμενων τραπεζιών είναι η ευθραυστότητα του υλικού. Παρά τη σκλήρυνση των υλικών, εξακολουθούν να κινδυνεύουν να σπάσουν.

Μεταξύ των ελλείψεων είναι επίσης η συνεχής κουδούνισμα κατά την τοποθέτηση πιάτων και την παρουσία διαζυγίων, τα οποία είναι δύσκολο να απαλλαγούμε από.

Πλαστικά μοντέλα

Τα πλαστικά έπιπλα έχουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • ελαφρότητα;
 • ποικιλία σχημάτων, χρωμάτων, μεγεθών.
 • τιμή

Μεταξύ των μειονεκτημάτων μπορεί να εντοπιστεί ένα, αλλά πολύ σημαντικό: τα έπιπλα φαίνεται πολύ μέτρια, ειδικά σε συνδυασμό με τεράστια εσωτερικά αντικείμενα.

Είδη

Συρόμενα μοντέλα

Τα συρόμενα τραπέζια είναι πολύ δημοφιλή με τους φιλόξενους οικοδεσπότες.Πρόκειται για συμπαγή μοντέλα για μικρές κουζίνες. Εάν το χώρο του χώρου επιτρέπει, μπορείτε να δώσετε προτίμηση σε ένα πτυσσόμενο τραπέζι. Συχνά χρησιμοποιούνται σε μοντέρνο στυλ.

Στην ανεπτυγμένη κατάσταση, ο πίνακας μπορεί να καταλαμβάνει έως και (ή ακόμη περισσότερο) το μισό χώρο σε μικρούς χώρους. Αλλά για ένα δωμάτιο με μια μεγάλη περιοχή είναι μόνο ένα ιδανικό εύρημα.

Τραπεζαρία

Νωρίτερα, είχε υπολογιστεί ήδη ο απαιτούμενος χώρος στο τραπέζι για ένα άτομο. Κατά τον υπολογισμό του απαιτούμενου μεγέθους της επιφάνειας του τραπεζιού για ένα τραπέζι δείπνου, απαιτείται ο συνολικός αριθμός των ατόμων που θα συγκεντρωθούν τακτικά γύρω από το τραπέζι να προσθέσει 2 επιπλέον ανταλλακτικά. Για παράδειγμα, εάν αγοράσετε ένα τραπέζι για τρία άτομα, η έκτασή του πρέπει να είναι περίπου 350 cm.

Ένας σημαντικός ρόλος στην επιλογή των επίπλων είναι ο τόπος όπου σχεδιάζετε να το εγκαταστήσετε. Όταν επιλέγετε ένα τραπέζι, θυμηθείτε ότι το μέγεθός του θα πρέπει να αυξηθεί κατά μιάμιση φορά, υπό την προϋπόθεση ότι ο πίνακας θα αντέξει τον τοίχο.

Εάν υπάρχει στρογγυλή τράπεζα, ο υπολογισμός του τόπου για κάθε επισκέπτη μπορεί να γίνει σύμφωνα με το παρακάτω σχήμα:

 • 2 άτομα - 70 εκατοστά σε διάμετρο της επιφάνειας του τραπεζιού.
 • 4 άτομα - η διάμετρος της επιφάνειας 100 εκατοστών.
 • 6 άτομα - επιτραπέζια διάμετρος 130 cm.
 • 8 άτομα - διάμετρος πίνακα 150 cm.
 • έως 10 άτομα - διάμετρος εργασίας 170 cm

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Προπ

Παρά την κομψότητα των πινάκων στο ίδιο επίπεδο, υπάρχει ο κίνδυνος να πέσουν από τα νήπια ή τα κατοικίδια ζώα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι καλύτερο να εγκαταλείψουμε την αισθητική και να επικεντρωθούμε στην πρακτικότητα και την ασφάλεια.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι τα τραπέζια στο ένα σκέλος πρέπει να είναι συμμετρικά, διαφορετικά το κέντρο βάρους θα μετατοπιστεί και η ισορροπία θα σπάσει. Εάν η κουζίνα σας έχει ακόμα ένα τέτοιο έπιπλο, αλλά υπάρχουν παιδιά ή ζώα στο σπίτι σας, να είστε προσεκτικοί. Παρά τη δύναμη της δομής, τα παιδιά, ενώ παίζουν, μπορούν ακόμα να γυρίσουν αυτό το ισχυρό και ταυτόχρονα εύθραυστο έπιπλο.

Πάγκοι

Τα στρογγυλά τραπέζια δεν είναι κατάλληλα για μικρά δωμάτια λόγω των χαρακτηριστικών της τοποθέτησής τους. Φαίνονται καλά στο κέντρο ενός μεγάλου δωματίου, αλλά δεν πρέπει να τα έχετε κάτω από τον τοίχο. Μπορείτε να βρείτε ένα τέτοιο τραπέζι από πέτρα. Εάν αποφασίσετε να αγοράσετε μια πέτρινη κατασκευή, προσδιορίστε εκ των προτέρων τον τόπο όπου θα εγκατασταθεί. Αυτό είναι ένα βαρύ μοντέλο, θα είναι προβληματική η αναδιάταξη του.

Κριτικές

Η δημοτικότητα και η ζήτηση για τραπέζια σε ένα πόδι οφειλόταν στο γεγονός ότι στην καθημερινή τους ζωή δημιουργούν:

 • άνεση;
 • άνεση;
 • πρακτικότητα.

Ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, μια τεράστια ποικιλία σχημάτων και χρωμάτων συμβάλλουν στην αύξηση των πωλήσεων αυτών των τραπεζιών. Κανένας αγοραστής δεν θα παραμείνει αδιάφορος και όλοι θα μπορούν να επιλέξουν ένα μοντέλο σύμφωνα με το δικό τους γούστο και επιθυμία, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τους επιδιωκόμενους στόχους τους στο εσωτερικό σχεδιασμό.

Αυτό αποδεικνύεται από πολλές αναθεωρήσεις που δημοσιεύθηκαν στις σελίδες των επίσημων ιστοτόπων των κατασκευαστών επίπλων. Σήμερα, πολλές εταιρείες προσφέρουν στους πελάτες τους τέτοια μοντέλα. Ιδιαίτερα δημοφιλή τραπέζια από τη Μαλαισία με ένα χρωματικό πόδι. Εξωτερικά, ο πίνακας αυτός είναι πολύ παρόμοιος με τον επιλογέα των επίπλων. Αλλά υπάρχουν πιο συγκρατημένα, κλασικά, παραδοσιακά μοντέλα, σχεδιασμένα για κάθε γούστο και πλούτο.

Για να μάθετε πώς να κάνετε μια στρογγυλή τράπεζα με τα δικά σας χέρια, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο