Μεταλλικά πόδια για το τραπέζι: το σχήμα και το σχέδιο

Πολλοί άνθρωποι, επιλέγοντας ένα τραπέζι κουζίνας, δεν δίνουν προσοχή στα πόδια του και εν τω μεταξύ, αυτή η λεπτομέρεια είναι πολύ σημαντική για την περαιτέρω χρήση των επίπλων. Κατά κανόνα, ένα κλασικό τραπέζι διαθέτει τέσσερα στηρίγματα και ένα τραπέζι. Ωστόσο, στα καταστήματα μπορείτε να συναντήσετε τουλάχιστον σταθερά σχέδια με τρία πόδια ή σχήματος Χ κάτω. Σήμερα θα μιλήσουμε για αυτά τα εξαρτήματα κατασκευασμένα από διαφορετικά υλικά.

Είδη

Μεταλλικά

Μέταλλο - ένα εξαιρετικά κοινό υλικό για την παραγωγή στηρίξεων για τραπεζάκια κουζίνας. Δεδομένου ότι πρόκειται για μια πολύ ισχυρή πρώτη ύλη, τότε τα πόδια που κατασκευάζονται είναι εξαιρετικά σταθερά και ανθεκτικά. Επιπλέον σταθερότητα δίνεται από πλαστικά ή καουτσούκ βύσματα, τα οποία τοποθετούνται σε στηρίγματα για να αποφευχθεί η ολίσθηση τους στο πάτωμα.Επίσης, αυτό το υλικό είναι σε ζήτηση μεταξύ των τεχνιτών που κάνουν τα τραπέζια τους. Αυτό οφείλεται στη χαμηλή τιμή και ανθεκτικότητα του μετάλλου. Τέτοιοι υποσταθμοί συχνά υποβάλλονται σε χρώση ή επίστρωση χρωμίου.

Αξίζει να αναφέρουμε τα μοντέλα με σφυρήλατα πόδια σιδήρου. Αυτή η έκδοση της υποστήριξης είναι εξαιρετικά σταθερή, ανθεκτική και, κατά κανόνα, δεν χρειάζεται να επισκευαστεί. Αυτά τα πόδια είναι ευπροσάρμοστα και μπορούν εύκολα να χωρέσουν σε οποιοδήποτε εσωτερικό σχέδιο, πάντοτε να φαίνονται ωφέλιμα και ακριβά. Η επιλογή αυτή είναι επίσης βολική επειδή δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Δεν υπάρχουν ειδικές συστάσεις για τη χρήση ή τον καθαρισμό τους.

Τα μεταλλικά πόδια συχνά αποτελούνται από σωλήνες των οποίων η διάμετρος είναι έως 60 mm και το πάχος τοιχώματος του σωλήνα πλησιάζει 1 mm. Ένας μεταλλικός πυρήνας εισάγεται μέσα σε ένα τέτοιο τμήμα και ολόκληρος ο χώρος γεμίζεται με γεμιστικό. Σε ακριβούς πίνακες, το υλικό στήριξης είναι συχνά ανοξείδωτος χάλυβας. Οι λιγότερο δημοφιλείς πρώτες ύλες είναι το αλουμίνιο, ο σίδηρος και το χρώμιο.

Η επιφάνεια των μεταλλικών ποδιών μπορεί να είναι:

  • λαμπρός;
  • ματ?
  • χρωματισμένο χάλκινο, χρυσό ή άλλο ακριβότερο μέταλλο.
  • βαμμένο με σμάλτο.

Τα έδρανα από χάλυβα είναι διαμορφωμένοι σωλήνες, έτσι μπορείτε να τους κάνετε μόνοι σας, χωρίς να ξεχνάτε τα βύσματα στα άκρα. Τα ορθογώνια τραπέζια μπορούν να εξοπλιστούν με τέτοια πόδια. Για ένα τραπέζι γραφείου ή υπολογιστή στο ύφασμα της σοφίτας, είναι κατάλληλα μόνο τα σκαλιστά μεταλλικά πλαίσια. Για τις καρέκλες είναι επίσης καλύτερο να χρησιμοποιήσετε το μέταλλο για να δημιουργήσετε ένα πλήρες σετ.

Ξύλο

Το δέντρο είναι η πιο κοινή έκδοση των ποδιών. Ένας τεράστιος αριθμός παρευρισκομένων παλιών παραδόσεων επιλέγει ξύλινα τραπέζια. Επιπλέον, ένα τέτοιο διακοσμητικό υλικό ταιριάζει καλά στο πιο αθόρυβο εσωτερικό. Πολλοί καταναλωτές εκτιμούν την φιλικότητα προς το περιβάλλον αυτού του υλικού. Η απλότητα της επεξεργασίας ξύλου σας επιτρέπει να δημιουργείτε υποστηρίγματα οποιουδήποτε μεγέθους και σχήματος: από στρογγυλά και τετράγωνα έως σκαλισμένα.

Μοντέλα με όμορφα σκαλισμένα πόδια φαίνονται εξελιγμένα και κομψά. Συχνά, αυτά τα στηρίγματα δημιουργούν μια γενική εντύπωση των επίπλων, σας επιτρέπουν να επιλέξετε ένα απλούστερο υλικό για τον πάγκο, εστιάζοντας στον εαυτό σας. Κατά τη δημιουργία ξύλινων στηριγμάτων για λόγους ομορφιάς και ανθεκτικότητας, είναι αλεσμένα και καλύπτονται με διάφορα στρώματα βερνικιού.Η ποσότητα αυτής της σύνθεσης θα πάρει όσο είναι απαραίτητο για να αποκτήσει μια λεία επιφάνεια.

Για την κατασκευή ξύλινων πόλων με πλάτος ξύλου τουλάχιστον 5 εκ. Περισσότερα δημοκρατικά είδη δέντρων για τα πόδια - πεύκα, καρυδιές, τέφρα, οξιά, σημύδα. Αγαπημένα είδη είναι μαόνι, βελανιδιά ή βελανιδιά.

Πλαστικά

Τα πλαστικά σχέδια είναι επίσης δημοφιλή και κοινά, καθώς είναι φτιαγμένα από φθηνό υλικό. Επιπλέον, είναι εύκολο να συνεργαστεί μαζί του. Η τεχνολογική διαδικασία της πλαστικής κατασκευής έχει φτάσει σε τέτοιο ύψος, που επιτρέπει τη χρήση ειδικών προσθέτων ή δημιουργίας ειδικών συνθηκών για να αποκτήσετε ένα υλικό με τελείως διαφορετικές ιδιότητες - από εξαιρετικά ελαστικό έως πολύ σκληρό, παρόμοιο σε σκληρότητα με πέτρα. Για παράδειγμα, τα πόδια επίπλων από πολυουρεθάνη είναι πολύ ανθεκτικά. Αντέχουν σε βαριά φορτία και κραδασμούς, και οι ιδιότητες της πολυουρεθάνης καθιστούν δυνατή την παροχή του επιθυμητού σχήματος.

Τα στηρίγματα τέτοιου υλικού συνδυάζονται καλά με οποιουσδήποτε τύπους πινάκων, γεγονός που αυξάνει την ποικιλία των επιλογών. Η ανθεκτικότητα τέτοιων υλικών οφείλεται στην ανθεκτικότητα τους στην υγρασία και τους καπνούς.Αυτό σας επιτρέπει να τα χρησιμοποιήσετε για τους πίνακες των λουτρών, καθώς και στο δρόμο. Αλλά αξίζει να εξεταστεί το πάχος του στηρίγματος: όσο μεγαλύτερο είναι το πάχος του πλαστικού, τόσο πιο αξιόπιστο είναι το υποστήριγμα.

Μια καλή επιλογή τέτοιων δομών και από την άποψη της πυρασφάλειας του δωματίου, επειδή τέτοια υλικά είναι αργή-καύση, δηλαδή, σε περίπτωση πυρκαγιάς, θα αποτρέψει την εξάπλωσή της σε όλη την περιοχή του σπιτιού.

Τα πλαστικά στηρίγματα έχουν μεγάλη επιλογή, καθώς το υλικό αυτό είναι ευκολότερο να παραμορφωθεί και να δημιουργήσει το επιθυμητό σχήμα. Αλλά, δυστυχώς, τα χαρακτηριστικά αντοχής του φθηνού πλαστικού δεν μπορούν να ανταγωνιστούν με εκείνα των υλικών όπως το ξύλο ή το μέταλλο.

Η κατασκευή πλαστικού με ειδική δύναμη ή πλαστικότητα είναι μια χρονοβόρα και δαπανηρή διαδικασία. Ως εκ τούτου, πιο συχνά σε αυτή την περίπτωση, το πλαστικό δεν επωφελείται από άλλα υλικά στο κόστος. Και επιλέγοντας μεταξύ γνωστών υλικών ή πλαστικών, οι χρήστες κάνουν μια επιλογή υπέρ του πρώτου. Αυτό οφείλεται στα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά του υλικού και εν μέρει στις συνήθεις παραδόσεις.

Για γυάλινες πάγκες

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στη σχεδίαση των τραπεζοειδών ποδιών όταν ο πελάτης επιλέγει μια διαφανή (γυάλινη) επιφάνεια εργασίας.Σε αυτή την περίπτωση, ο πίνακας παίρνει ένα πραγματικά ασυνήθιστο βλέμμα και τα πόδια παίζουν σημαντικό ρόλο στο σχεδιασμό του, επειδή με τη βοήθεια του σχήματος, του μεγέθους και του χρώματος τους, δημιουργείται η συνολική κατεύθυνση στυλ του αντικειμένου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συχνά ένα μεταλλικό κιβώτιο λυγισμένο σε ορθή γωνία με μια εγκάρσια τομή χρησιμοποιείται ως στήριγμα.

Πολυτελή πόδια μεταλλικών ματιών με ανοιχτό πλέγμα. Μπορεί να γεμίσει όλο το χώρο κάτω από την επιφάνεια του τραπεζιού ή να είναι μέρος μιας κοινής πρόθεσης, για παράδειγμα, να έχει τη μορφή ενός υποκαταστήματος με φύλλα όμορφα τυλιγμένα γύρω από το κύριο μέρος της στήριξης. Τα σφυρήλατα στηρίγματα είναι πιο ανθεκτικά και τα προϊόντα από μεταλλικό προφίλ είναι ελαφρύτερα και πιο προσιτά. Η επιλογή αυτών ή άλλων επιλογών είναι ένα προσωπικό ζήτημα.

Με μια γυάλινη κορυφή, τα μοντέλα των ποδιών από συμπαγές ξύλο Χ σε σχήμα από ράβδο με τετραγωνική διατομή φαίνονται πολύ εξωφρενικά. Αναζητήστε αρμονικά μια τέτοια στήριξη, με κλίση υπό γωνία και συγκλίνουσα στο κέντρο.

Άλλα υλικά

Το εξαιρετικό αφρικανικό πνεύμα στο συνολικό σχεδιασμό του δωματίου θα κάνει τα πόδια από μπαμπού. Ο περίπλοκος λαβύρινθος των μπαμπού μίσχων ενός πονηρού ζευγαριού κάνει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς γνώστες της πολυτέλειας να θαυμάσουν.Επίσης αρκετά δημοφιλές υλικό για πλεγμένα πόδια μπορεί να είναι κλαδιά ιτιάς ή αμπέλου. Ίσως η χρήση άλλων υλικών με επαρκή ευελιξία. Έπιπλα με τέτοιου είδους περίτεχνα πόδια είναι πιο συχνά διαταγμένος για σπίτια και σπίτια έξω από την πόλη. Μια παρόμοια εκδοχή των στηριγμάτων φέρνει το στυλ του δωματίου στο χωριό ή την οικολογική κατεύθυνση.

Ένα εντελώς γυάλινο τραπεζάκι φαίνεται πολύ ακριβό και ασυνήθιστο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για εσωτερικούς χώρους όπου περιλαμβάνεται μεγάλη ποσότητα γυαλιού ή πορσελάνης. Τέτοια τραπέζια είναι πιο εύθραυστα και θα ταιριάζουν στους ανθρώπους για τους οποίους η ομορφιά έρχεται πρώτη, όχι η λειτουργικότητα του αντικειμένου. Το χρώμα και το σχήμα των ποδιών του γυαλιού είναι επίσης αρκετά διαφορετικό. Συχνά η σκιά των γυάλινων ποδιών είναι ριζικά διαφορετική από το χρώμα της επιτραπέζιας επιφάνειας.

Μια καλή επιλογή θα ήταν να συνδυάσετε διαφορετικά υλικά όταν δημιουργείτε πόδια, για παράδειγμα, γυαλί και ξύλο.

Στο εσωτερικό

Πολλοί σχεδιαστές προτιμούν τα χρωματικά πόδια. Τέτοιες υποστηρίξεις επιτυχώς ταιριάζουν σε στυλ hi-tech και μινιμαλισμού, καθώς και αναζωογονητικό ρετρό στυλ. Ο τελευταίος σχεδιασμός των ποδιών εκπλήσσει με την ασυνήθιστη απόδοση τους.Συχνά, οι κατασκευαστές παίζουν με το σχήμα των ποδιών, δημιουργώντας πολύ ευρείες ή όσο το δυνατόν στενότερες επιλογές για το τραπέζι. Δημοφιλή καμπύλα στηρίγματα ή προϊόντα διακοσμημένα με όλα τα είδη διακόσμησης.

Συνέλευση

Οι ειδικοί λένε ότι η υπόσχεση της σταθερότητας των τραπεζιών έγκειται στη σωστή συναρμολόγηση τραπέζης και στη σωστή εγκατάσταση υποστηρίξεων. Τα πλαστά προϊόντα σε αυτή την περίπτωση είναι μια τάξη μεγέθους καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη, και η καλλιτεχνική σφυρηλάτηση δημιουργεί τέτοια αριστουργήματα από μέταλλο που δεν είναι ικανά για κάθε ανθρώπινη φαντασία. Βάλτε αυτά τα στηρίγματα σε αποχρώσεις μαύρου, χαλκού ή χρυσού. Αυτό τονίζει περαιτέρω την κομψότητα των επιμέρους τμημάτων, την ευγενικότητα του προϊόντος και την προστατεύει από εξωτερική επιρροή.

Κάνε τον εαυτό σου

Μια νέα δημοφιλής τάση είναι η κατασκευή ειδών οικιακής χρήσης με τα δικά τους χέρια. Παρομοίως, δημιουργούνται πίνακες. Σε αυτή την περίπτωση, οι λαϊκοί τεχνίτες συμβουλεύουν τη χρήση συνηθισμένων σωλήνων νερού. Πράγματι, βλέποντας τις εικόνες των επίπλων που κατασκευάζονται από τέτοιους σωλήνες, συνειδητοποιείτε ότι φαίνεται αρκετά πρωτότυπο.

Πώς να φτιάξετε ένα τραπέζι με τα χέρια σας, δείτε το επόμενο βίντεο.

Οι μεταλλικοί σωλήνες είναι πολύ ανθεκτικοί.Κάνοντας τα χέρια σας εγγυάται τη χαμηλότερη τιμή των προϊόντων αυτών. Έτσι, έχοντας ορίσει τον εαυτό σας το στόχο να κάνετε τον εαυτό σας τον εαυτό σας, μπορείτε να καταλήξετε με ένα σταθερό, ανθεκτικό πράγμα για μια δεκάρα, αλλά στην περίπτωση αυτή είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη ότι πρόκειται για μια πολύ μακρά και δύσκολη διαδικασία.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο