Ποια πρέπει να είναι τα πόδια για το τραπέζι;

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς κάποια αντικείμενα χωρίς μέρη του. Έτσι, ένα αναπόσπαστο χαρακτηριστικό του πίνακα είναι τα πόδια του. Μπορεί να υπάρχουν πολλά ή ένα. Μπορούν να χτυπήσουν τη φαντασία με τη μορφή τους, αλλά το κύριο καθήκον τους είναι να χρησιμεύσουν ως υποστήριξη και να εξασφαλίσουν βιωσιμότητα.

Τύποι και υλικά

Στις πιο συνηθισμένες επιλογές, ο πίνακας μπορεί να είναι:

 • Στα τέσσερα πόδια - η επιλογή αυτή θεωρείται η πλέον παραδοσιακή και βιώσιμη.
 • Σε τρεις πυλώνες μπορεί να είναι τόσο μεγάλα αντικείμενα και μικρά διακοσμητικά. Κατάλληλο για στρογγυλά και τετράγωνα τραπέζια
 • Με δύο στηρίγματα - μια πιο σύγχρονη έκδοση, η οποία οπτικά κάνει το προϊόν πιο κομψό, και στο μοντέλο τραπεζαρία - σας επιτρέπει να φιλοξενήσει πιο άνετα τα πόδια.
 • Ένα στήριγμα Η σωστή διάσταση εξασφαλίζει την απαραίτητη σταθερότητα. Αυτό το σκέλος δεν παρεμβαίνει στη συνεδρίαση και σας επιτρέπει να τοποθετήσετε περισσότερους ανθρώπους και να εξοικονομήσετε χώρο.

Εάν το κριτήριο του διαχωρισμού είναι το υλικό, τότε μπορούμε να διακρίνουμε τέτοια είδη.

Μεταλλικά

Χρησιμοποιείται συνήθως αλουμίνιο, ανοξείδωτο χάλυβα, χάλυβας, χρώμιο, σίδηρος. Ο σίδηρος και το αλουμίνιο είναι τα πιο δημοκρατικά.

Η επιφάνεια τέτοιων ποδιών μπορεί να είναι:

 • λαμπρό (επινικελωμένο ή επιχρωμιωμένο).
 • ματ?
 • (χαλκός, χαλκός, ορείχαλκος, χρυσός, καθώς η χρήση των ίδιων των μετάλλων δεν είναι λογική).
 • βαμμένο με σμάλτο.

Τα υποστηρίγματα χάλυβα κατασκευάζονται συχνότερα από διαμορφωμένους σωλήνες. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να γίνει και από τον εαυτό σας, εγκαθιστώντας βύσματα στα άκρα. Όταν επιλέγετε ανάμεσα σε χυτά ή πλαστά προϊόντα, προτιμούν τα τελευταία, αφού είναι τα πιο σταθερά. Ωστόσο, cast ελαφρύτερο και πιο προσιτό.

Για να διατηρήσετε το πάτωμα, χρησιμοποιήστε ειδικές ελαστικές ή πλαστικές συσκευές.

Ξύλο

Ξύλινο - μια κλασική έκδοση που πάντα φαίνεται κατάσταση. Για την κατασκευή τους χρησιμοποιήστε ξυλεία με ελάχιστο πλάτος 5 cm.Το κύριο μειονέκτημα τους είναι η ανάγκη ειδικής επεξεργασίας ώστε να μην παραμορφώνονται υπό την επίδραση της υγρασίας ή των υψηλών θερμοκρασιών και του υψηλού κόστους.

Τα πιο δημοκρατικά μοντέλα είναι δρυς, πεύκα, τέφρα, καρυδιά, οξιά, σημύδα. Το πιο ακριβό - από τον ορεινό όγκο του μαόνι και wenge. Για το δέρμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί οικολογικό δέρμα.

Πλαστικά

Πλαστικά - λόγω της αντοχής στην υγρασία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το ντύσιμο τραπεζιών στο μπάνιο ή ακόμα και στο δρόμο. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο πάχος του πλαστικού, αφού τα λεπτά στηρίγματα είναι λιγότερο αξιόπιστα.

Από MDF

Αυτό το υλικό έχει γίνει δημοφιλές λόγω της προσιτότητας και των ιδιοτήτων του. Για την επικάλυψη μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλαστικό και μεμβράνη. Λόγω της ποικιλίας χρωμάτων και υφών που μιμούνται φυσικά υλικά, μπορεί να χωρέσει σε οποιοδήποτε στυλιστικό προσανατολισμό.

Γυαλί

Το γυαλί, ακόμη και μετριάζεται, χρησιμοποιείται συχνότερα σε υποστηρίγματα για χαμηλά μοντέλα. Μπορεί να είναι διαφανές, καθρέφτη, ματ ή χρώμα.

Stone

Πέτρινα μοντέλα των ποδιών, αν και αντέχουν ένα μεγάλο φορτίο και είναι ανθεκτικά, έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα - πολύ βάρος.Είναι πιο κατάλληλα για σταθερά (για παράδειγμα, υπαίθρια) τραπέζια.

Τα σφουγγάρια είναι σπάνια κατασκευασμένα από το ίδιο υλικό με το πάτωμα. Αντίθετα, σε ορισμένες περιπτώσεις η αντίθεση φαίνεται πιο εντυπωσιακή - για παράδειγμα, το γυαλί σε σφυρήλατα μεταλλικά πόδια.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Στη σύγχρονη αγορά διαφόρων τραπεζιών και τραπεζιών μπορείτε να δείτε μια ποικιλία επιλογών για υλικά, σχέδια και σχήματα των ποδιών τους.

Σύμφωνα με τη λειτουργικότητά του, όλα τα πόδια χωρίζονται σε:

 • απλή - χωρίς να αλλάζει το ύψος.
 • (με ρύθμιση ύψους, εξοπλισμένη με συμβατικούς μηχανισμούς βιδών και πιο σύνθετη τηλεσκοπική συρόμενη ή συρόμενη).
ρυθμιζόμενο ύψος
δεν ρυθμίζεται σε ύψος

Ένα χαρακτηριστικό ορισμένων μοντέλων πινάκων είναι:

 • αναδίπλωση;
 • ξεβιδωμένα (αφαιρούμενα) πόδια.

Αυτά τα πτυσσόμενα και πτυσσόμενα μοντέλα σάς επιτρέπουν να δώσετε στο προϊόν μια συμπαγή εμφάνιση και να τα μετακινήσετε εύκολα μέσω οποιωνδήποτε θυρών και να τα μεταφέρετε σε άλλη θέση.

Η σύνθεση εξαρτημάτων για μικρά προϊόντα μπορεί να περιλαμβάνει τροχούς (μονοκατευθυντικές ή περιστρεφόμενες). Είναι πολύ σημαντικό να είναι με συγκρατητές που ρυθμίζουν την κίνηση και παρέχουν σταθερότητα.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να συνδέσετε τα πόδια, φυσικά, εξαρτάται από τον τύπο του τραπεζιού και το πάχος του σκελετού του:

 • με τη βοήθεια του τσάρου, που συνδέει τα πόδια και το τραπέζι?
 • αξεσουάρ τοποθέτησης (σε ορισμένες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να τρυπήσετε τρύπες στα πόδια, σε άλλα - στην επιφάνεια του τραπεζιού).
 • ο ευκολότερος τρόπος είναι να βιδώσετε το πόδι με τη στερέωση με βίδα.
 • όταν πρόκειται για μεταλλικά προϊόντα - οι σύνδεσμοι μπορούν να είναι μέρος των ποδιών.
 • σε ορισμένα μοντέλα, η βάση και η επιφάνεια εργασίας είναι ένα.
 • στα πτυσσόμενα τραπέζια ένα από τα στηρίγματα είναι ένας τοίχος, επομένως οι κάτοχοι θα είναι κατάλληλοι.
 • για τα πόδια που αλλάζουν τη γωνία κλίσης, είναι απαραίτητα εξαρτήματα με περιστρεφόμενο μηχανισμό.

Στα μετασχηματιστά τραπέζια (αυξάνοντας την επιφάνεια λόγω της επέκτασης ενός επιπρόσθετου επιπέδου), μόνο τέσσερα σκέλη ή ένα, αλλά ένα ευρύ και πολύ σταθερό στήριγμα μπορούν να χρησιμεύσουν ως υποστηρίγματα, καθώς απειλεί να γυρίσει ολόκληρη τη δομή.

Στα πτυσσόμενα μοντέλα του τύπου του βιβλίου, οι υποστηρίξεις δίπλωσης και ένα βάθρο στη μέση λειτουργούν ως υποστήριξη.

Στα μη μετασχηματιστά τραπέζια, τα πόδια μπορούν να είναι οτιδήποτε.

Για τραπέζια με συρτάρια έχουν τις δικές τους απαιτήσεις.Μπορούν να υποστηριχθούν ένα ή περισσότερα πλαίσια. Όπως και στην περίπτωση αυτή, ο πίνακας εκτελεί τη λειτουργία της αποθήκευσης - χρειάζεστε σταθερές υποστηρίξεις με τη μορφή τεσσάρων ποδιών ή πλευρικών ραφιών.

Εάν ο πίνακας δεν είναι αρκετά ψηλός, τα πόδια του μπορούν να διευρυνθούν με επέκταση πλαστικών, μεταλλικών ή ξύλινων πλακών πάνω τους. Αυτή η επέκταση πρέπει να ταιριάζει με την εμφάνιση του πίνακα.

Μορφές και μεγέθη

Με το κριτήριο της μορφής, τα υποστηρίγματα διακρίνονται:

 • τετράγωνο.
 • στρογγυλή?
 • ορθογώνιο;
 • πολυγωνική?
 • πυραμιδική.
 • ευθεία?
 • καμπύλη?
 • σγουρά.

Μπορούν να λειτουργήσουν ως διακόσμηση επίπλων και να είναι:

 • λαμπερό ή ματ?
 • ομαλή ή με σπείρωμα.
 • με επικαλυμμένα στοιχεία.

Τα πόδια χωρίζονται από ύψος και είναι:

 • ράβδο (100 εκατοστά και άνω).
 • πρότυπο (72 cm).
 • (από 10 έως 45 cm).

Για έναν πίνακα με τέσσερα πόδια, οι ελάχιστες τυπικές παράμετροι στην ενότητα είναι:

 • για τετράγωνα (45 έως 45 mm).
 • για ορθογώνια (60 έως 45 mm).
 • για στρογγυλά (50 mm).

Οι διαστάσεις για μικρότερο αριθμό στηριγμάτων πρέπει να υπολογίζονται ξεχωριστά. Επιπλέον, το πάχος σε όλο το ύψος μπορεί να είναι διαφορετικό. Για παράδειγμα - κοντύτερα στη μέση και επεκτάθηκε στη βάση.

Και οι βάσεις μπορούν να είναι γεωμετρικές ή οποιοδήποτε άλλο αυθαίρετο σχήμα.Ταυτόχρονα, διασταυρώσεις τριών, τεσσάρων ή πέντε ακτίνων χρησιμοποιούνται συχνά ως βάση στήριξης για στρογγυλά μοντέλα για σταθερότητα.

Σκοπός

Οι πίνακες και οι πίνακες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος οποιουδήποτε δωματίου. Μπορούν να βρεθούν σε ιατρικά κέντρα και τράπεζες. Τον ακολουθεί ο στρατός των γραφείων. Η αξιοπιστία και η ευκολία τους θα πρέπει να είναι η πρώτη και αυτό εξαρτάται άμεσα από τις υποστηρίξεις.

Αν μιλάμε για διαμερίσματα και σπίτια - μπορούν να βρεθούν σε σχεδόν οποιοδήποτε δωμάτιο.

Στο σαλόνι Μπορείτε να δείτε όμορφους καφέ ή καφέ πίνακες που χρησιμεύουν ως βάση για τα απομακρυσμένα, περιοδικά, αγγεία και άλλα μικρά πράγματα ή τεχνολογία. Σε αυτή την περίπτωση, το κάτω πλαίσιο μπορεί να είναι αρκετά χαμηλό, να είναι εξοπλισμένο με τροχούς και να ενεργεί ως ένα άλλο στοιχείο της διακόσμησης του δωματίου.

Στην τραπεζαρία τα πόδια κατέχουν την επιφάνεια του τραπεζιού που χρησιμοποιείται ως μέρος για φαγητό, ως εκ τούτου, μεταξύ των απαιτήσεων γι 'αυτούς δεν είναι μόνο αισθητική, αλλά και πρακτικότητα. Ο αριθμός, το σχήμα και ο τρόπος εμφάνισής τους εξαρτώνται από το μέγεθος και το μοντέλο της επιφάνειας.

Στο γυναικείο υπνοδωμάτιο ή στο δωμάτιο υποστηρίζουν ένα τραπέζι με καθρέφτη και πρέπει να ταιριάζουν με τη ρύθμιση.Επιπλέον, σε τέτοια αντικείμενα επίπλων αποθηκεύονται πολλά προϊόντα φροντίδας, καλλυντικά, όργανα για τη δημιουργία hairstyles, οπότε αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την επιλογή ενός υλικού.

Απαιτούμενο χαρακτηριστικό γραφείο ή γραφείο είναι γραπτό ή ηλεκτρονικό γραφείο. Τα υποστηρίγματα μπορεί να είναι κιβώτια ή άλλα τμήματα για την αποθήκευση χαρτιού και τεκμηρίωσης.

Στο τραπέζι στο παιδικό δωμάτιο απαιτούνται ειδικές απαιτήσεις. Εάν το παιδί είναι μικρό - πρέπει να θυμάστε για την ασφάλεια των υλικών, των εξαρτημάτων και των μηχανισμών ολίσθησης. Αν μιλάμε για μαθητή που ξοδεύει πολύ χρόνο στο τραπέζι, είναι συνετό να εφαρμόσουμε αναπτυσσόμενα μοντέλα.

Θυμηθείτε ότι όλα τα υλικά πρέπει να έχουν τα κατάλληλα πιστοποιητικά, έτσι επιλέξτε αποδεδειγμένους κατασκευαστές (για παράδειγμα, Ikea).

Σχεδιαστικές λύσεις

Εάν έχετε επιλέξει αυτό ή εκείνο το ύφος για τη διακόσμηση του δωματίου - το εσωτερικό και όλα τα έπιπλα (ακόμα και οι μικρότερες λεπτομέρειες τους) πρέπει να αντιστοιχούν σε αυτό.

 • Κλασικό στυλ μπαρόκ είναι συνώνυμο της πολυτέλειας. Ως εκ τούτου, όλες οι λεπτομέρειες των επίπλων πρέπει να δημιουργήσουν μια «παλαίωση» διάθεση. Φυσικά υλικά όπως φυσικό ξύλο, επιχρύσωση, ζωγραφική, περίτεχνα σκαλισμένα και κομμένα στοιχεία, κιγκλιδώματα είναι ευπρόσδεκτα.Όλα τα στοιχεία πρέπει να είναι τεράστια, γι 'αυτό το στυλ είναι πιο κατάλληλο για ευρύχωρα δωμάτια.
 • Σκηνοθεσία ροκόκο κατάλληλο για τους λάτρεις του κλασσικού στυλ που ζουν σε μικρά διαμερίσματα. Η ιδιαιτερότητα αυτού του στυλ είναι η ποικιλία των περίπλοκα καμπυλωμένων σκαλιστών μερών, των φυσικών χρωμάτων (wenge, καρυδιάς, μπεζ, λευκό) και των υλικών.
 • Έπιπλα σε γοτθικό στιλ - Πρόκειται για μια ποικιλία από ακατέργαστη πέτρα και ξύλο, διακοσμημένα με σφυρήλατα μεταλλικά στοιχεία.

Τα σύγχρονα πόδια του τραπεζιού δεν είναι τόσο μαζικά, βαριά και εντυπωσιακά, αλλά εξίσου εντυπωσιακά.

 • Μινιμαλισμός - σύγχρονη κατεύθυνση. Υποθέτει τη σαφήνεια των γραμμών, την ομοιομορφία των υλικών και τα συμπαγή χρώματα. Ένα ζωντανό παράδειγμα θα είναι τα υποστηρίγματα, τα οποία αποτελούν συνέχεια της επιφάνειας εργασίας.
 • Στυλ σύντηξης συνδυάζει ασυνήθιστα πράγματα. Αυτό ισχύει όχι μόνο για το διάλυμα χρώματος, αλλά και για τον αρχικό συνδυασμό υφών και αναλογιών.
 • Υψηλή τεχνολογία - ένα στυλ που συνδυάζει φωτεινά χρώματα με αντιθέσεις, γυαλιστερά λαμπερά επιφάνειες με πρακτικά υλικά - πλαστικό, MDF και μέταλλο.
 • Στυλ σοφίτας, τόσο δημοφιλής στην εποχή μας, εκφράζεται στη χρήση πρώτων υλών.Το χρωματικό σχέδιο είναι αυστηρό, περιλαμβάνει δύο ή τρεις αποχρώσεις.
 • Chebbi κομψό συνδυάζει κλασικές μορφές και σύγχρονα υλικά. Το κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι η δημιουργία του αποτελέσματος της γήρανσης στην ιδέα των scuffs, τσιπς και ρωγμές. Χρησιμοποιούνται χρώματα παστέλ: ανοιχτό πράσινο, ροζ, μπεζ, μπλε. Τα φυτικά μοτίβα και οι εικόνες στο πνεύμα του παλιού χρόνου είναι ευπρόσδεκτα.

Δημοφιλή μοντέλα

Επιλέγοντας αυτά ή άλλα πόδια για το τραπέζι, μπορείτε να καθοδηγηθείτε από την πρακτικότητα ή την αισθητική.

Μεταξύ των πιο δημοφιλών μοντέλων οδηγούν γυαλί. Μπορούν να είναι με καθαρό γυαλί, οπότε θα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στο σχήμα των ποδιών, καθώς θα είναι σαφώς ορατά.

Ένας πίνακας με γυαλί μπορεί να μεταμορφωθεί, στην περίπτωση αυτή χρειάζονται τέσσερις υποστηρίξεις. Ο μετασχηματισμός των ποδιών μπορεί να μετατρέψει ένα τραπέζι σε ένα τραπεζάκι του καφέ.

Τα πτυσσόμενα μοντέλα είναι σε ζήτηση μεταξύ των οπαδών των εκδρομών σε ένα πικ-νικ ή στη χώρα.

Οι κλασσικές διατηρούμενες φόρμες, υφές και χρώματα στο μοντέρνο σχεδιασμό είναι πάντα στη μόδα.

Σχετικά με τα καταπληκτικά τραπέζια που μπορούν να διακοσμήσουν το εσωτερικό σας, δείτε το επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο